روستایی که در سوریه برای نابینایان طراحی شده

شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گزارشی درباره روستایی در شمال سوریه پخش کرد که ویژه نابینایان طراحی شده است.

این روستا در شمال سوریه ویژه شهروندان نابینا طراحی شده است. در روستای النور همه نوشته‌ها و علائم با خط بریل نوشته شده است. این موضوع سبب می‌شود افراد نابینا یا کم بینا بتوانند مستقل زندگی کنند.

عامر جراد، مدیر روستای النور: ما در این روستا مانند اعضای یک خانواده زندگی می‌کنیم. ما از همه کسانی که برای ساخت این روستا به ما کمک می‌کنند، ممنون هستیم.

طراحی داخلی منازل این روستا هم براساس نیاز ساکنان انجام شده است.

وسیم ریاض رامون، امام مسجد و معلم: در کفپوش‌های این ساختمان از نوع خاصی کاشی طرح دار استفاده شده است. همه جا در راهرو همین کاشی طراحی شده است؛ بنابراین وقتی روی این کاشی‌ها راه می‌روم، می‌توانم میان اتاق ها، مسیر، آشپزخانه و حمام تمایز قائل شوم.

این روستا، مسجد، پارک و بازار دارد. حدود صد خانواده شامل خانواده قاسم در این روستا زندگی می‌کنند.

یازان قاسم، آقا: پدرم مرا به پارک می‌برد و من سوار تاب و سرسره می‌شوم. پدرم به من یاد داده که چطور در این روستا راه بروم و خانه مان را پیدا کنم. من می‌خواهم به شما نشان دهم که چطور با خط بریل می‌نویسم. این خط برای افراد نابینا بسیار مفید است. هر دایره نشانه یک حرف است. به عنوان مثال این دایره‌ای که می‌کشم نشانه حرف آ است. این هم حرف ب است. داخل هر دایره ۶ نقطه وجود دارد.

برخی افراد ساکن در این روستا در دوران جنگ سوریه چشم‌های خود را از دست داده اند.

احمد الحمید، ساکن روستا: در سال ۲۰۱۶ من به دلیل اصابت موشک در دوران جنگ سوریه زخمی شدم و همان باعث شد بینایی ام را از دست بدهم. ما به دلیل بمباران‌ها بی خانمان شده بودیم. شدت جراحات من بسیار زیاد بود. من چندین بیمارستان رفتم. چشم‌های من بر اثر اصابت ترکش‌ها آسیب دید و در نهایت من بینایی هر دو چشمم را از دست دادم. از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ آواره و بی خانمان بودیم و رنج زیادی متحمل شدیم. تا اینکه بالاخره در این روستا که نوری برای نابینایان است، ساکن شدیم.

در این روستا یک مدرسه و مرکز بهداشتی هم قرار دارد که هنوز راه اندازی نشده است.

وسیم ریاض رامون، امام مسجد و معلم: از آنجایی که افراد نابینا نمی‌توانند سر کار بروند و فرصت‌های شغلی برای آن‌ها وجود ندارد، ما امیدواریم که بتوانیم خدمات بیشتری به افراد نابینا ارائه دهیم تا آن‌ها بتوانند زندگی کنند و به خانواده شان و جامعه کمک کنند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 − 10 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *