ترفند هایی برای بهبود عملکرد ویندوز 11

در این مطلب، با راهکارهایی مؤثر برای بهبود عملکرد و افزایش سرعت ویندوز ۱۱ آشنا می شویم.

ویندوز ۱۱ جدیدترین سیستم عامل مایکروسافت است و ویژگی های جذاب و جدیدی در اختیار کاربران قرار می دهد؛  با این حال، به روزرسانی این نسخه از سیستم عامل ممکن است برای برخی افراد مشکلاتی به دنبال داشته باشد. اگر اخیراً ویندوز ۱۱ را نصب کرده  و با عملکرد ضعیف کامپیوترتان مواجه شده اید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

ممکن است پس از نصب ویندوز ۱۱ عملکرد سیستم کمی کُند به نظر برسد؛ اما این مسئله نباید موجب شود از نصب ویندوز پشیمان شوید؛ چراکه عملکرد کُند اغلب به دلیل فایل های موقت غیرضروری، برنامه های بلااستفاده و… است. راهکارهای بسیاری وجود دارند که می توانند به بهبود عملکرد ویندوز ۱۱ کمک کنند که در ادامه با برخی از آن ها آشنا می شویم.

آزاد کردن فضای ذخیره سازی در ویندوز ۱۱

زمانی که از سیستم برای مدت طولانی استفاده می کنید، حافظه بیش از بخش های دیگر درگیر می شود. این مسئله درباره هارد دیسک های قدیمی تر می تواند در دراز مدت به کاهش عملکرد سیستم منجر شود؛ بنابراین، برای افزایش سرعت ویندوز ۱۱ باید به طور مرتب فضای ذخیره سازی را از فایل های موقت خالی کنید. برای بررسی این موضوع و چگونگی آزادسازی فضای حافظه در ویندوز ۱۱، مراحل زیر را طی کنید:

ابتدا منوی Start را اجرا و وارد Setting شوید. حالا روی Storage کلیک کنید و به بخش فایل های موقت (Temporary files) بروید تا فهرستی از فایل های موقت در پوشه های مختلف کامپیوتر نمایش داده شود. در این فهرست، می توانید Recycle Bin و Delivery Optimization Files و System error memory dump files را با خیال راحت حذف کنید. البته توصیه می شود پیش از انجام این کار حتماً به محتوای سطل زباله ی سیستم نگاهی بیندازید تا مطمئن شوید فایل مهمی را حذف نکرده اید.

خوشبختانه ویندوز ۱۱ ابزاری داخلی برای مدیریت کارآمد فضای داخلی سیستم دارد. این ابزار Storage Sense نام دارد که با استفاده از آن می توانید به طور خودکار فضای داخلی سیستم را کنترل و آزاد کنید.

حذف برنامه های غیرضروری

اگر به فهرست برنامه های سیستم یا گوشی خود نگاهی بیندازید، حتماً به برنامه هایی برخورد می کنید که به آن ها نیازی ندارید و حتی یادتان نمی آید چگونه وارد سیستم شده اند. علاوه بر این، برخی از نرم افزارها بدون اطلاع کاربر و همراه با برنامه های دیگر دانلود و نصب می شوند و از وجودشان بی خبرید. حذف برنامه هایی که به آن ها نیاز ندارید، می تواند تأثیر بسزایی بر سرعت کامپیوتر بگذارد.

برای حذف این برنامه ها، در منو استارت وارد Setting شوید. از نوار سمت چپ Apps را انتخاب و سپس روی گزینه ی Installed apps کلیک کنید.

در پنجره ی جدید، برنامه های غیرضروری را پیدا کنید. برای حذف هر یک از نرم افزارها، کافی است روی نماد سه نقطه کلیک کنید و Uninstall را بزنید. همچنین، می توانید برنامه های از پیش نصب شده مانند Movies & TV و Weather و Xbox را حذف کنید؛ البته اگر به آن ها نیازی ندارید!

ادغام درایوهای ذخیره سازی

Defragmentation در سیستم معمولاً عمل سازمان دهی و یکپارچه سازی فایل ها در هارد دیسک (SSD) را انجام می دهد تا سیستم عامل بتواند داده های مرتبط را به یکدیگر نزدیک تر کند. این امر زمان دسترسی کاربر به فایل ها را بهبود می بخشد و سرعت ویندوز را افزایش می دهد. به خاطر بسپارید که اگر از SSD استفاده می کنید، یکپارچه سازی توصیه نمی شود؛ زیرا این عمل عمر SSD را کاهش می دهد.

برای یکپارچه سازی درایوها در ویندوز ۱۱، عبارت Defragment and Optimize Drives را در منو Start جست وجو کنید تا وارد تنظیمات این بخش شوید.

از فهرست درایورها، درایور اصلی را پیدا و روی Optimize کلیک کنید. وقتی فرایند تکمیل شد، مراحل یادشده را روی سایر درایورها نیز انجام دهید. پس از ادغام درایورها، کامپیوتر را راه اندازی کنید تا تغییرات اِعمال شوند.

غیرفعال کردن جلوه های بصری

ویندوز ۱۱ از عناصر UI بسیاری بهره می برد که موجب جذابیت رابط کاربری می شوند؛ اما تغییر برخی از این جلوه های بصری و انیمیشن ها در ویندوز می تواند به بهبود عملکرد سیستم کمک کند. به منظور تنظیم جلوه های بصری در ویندوز ۱۱ مراحل زیر را دنبال کنید:

در پنجره ی استارت، Visual effects را جست وجو و با استفاده  از دکمه های سوئیچ Transparency Effects (جلوه های شفافیت) و Animation Effects (جلوه های انیمیشن) را غیرفعال کنید.

در این مرحله، Advanced System (تنظیمات پیشرفته) را اجرا و سپس پنجره ی Advanced را انتخاب کنید. کمی پایین تر از هر بخش، دکمه ی Setting قرار دارد. این گزینه را در بخش Performance انتخاب کنید و در تب جلوه های بصری، عبارت Adjust for Best Performance را بزنید.

اگر می خواهید برخی از افکت ها را فعال کنید، می توانید با کلیک روی Custom به طور جداگانه گزینه های مدنظرتان را انتخاب و سپس Apply کنید. طبیعتاً جلوه های بصری بر تجربه ی بصری کاربر تأثیر می گذارند و حس بهتری را حین استفاده از ویندوز منتقل می کنند؛ اما غیرفعال کردن آن ها موجب کاهش مصرف منابع سیستم خواهد شد.

ارتقای سخت افزار سیستم

ارتقای سخت افزاری یکی از بهترین راه حل ها برای سرعت  بخشیدن به سیستم است. ارتقای رم و SSD می تواند سیستم فعلی تان را به سرعت کامپیوتر شخصی کاملاً جدید برساند و هزینه ی چندانی هم ندارد؛ بنابراین، اگر درحال حاضر از ۴ گیگابایت رم استفاده می کنید، می توانید آن را به ۸ گیگابایت ارتقا دهید و نتیجه ی کار را ببینید. در بسیاری از مواقع، عملکرد کُند سیستم به دلیل ظرفیت کم RAM است.

SSDها نیز بسیار سریع تر از HHDهای سنتی عمل می کنند و علاوه بر اینکه موجب می شوند عملکرد کلی سیستم روان تر باشد، سرعت راه اندازی را هم افزایش می دهند. سرمایه گذاری روی SSD و RAM باکیفیت می تواند عمر سیستم را حداقل تا چند سال افزایش دهد. همچنین، در برخی از سیستم ها ممکن است بتوانید یک SSD را در کنار هارد دیسک فعلی اضافه کنید.

متوقف کردن اجرای خودکار برنامه ها

هنگامی که کامپیوتر را روشن می کنید، برخی از برنامه ها به طور خودکار در پس زمینه اجرا می شوند. این نرم افزارها طوری طراحی شده اند که زمان اجرای ویندوز کاملاً خودکار شروع به  کار کنند. با این حال، قابلیت مذکور برای برنامه هایی مفید است که زیاد از آن ها استفاده می کنید، نه برای نرم افزارهایی که چند وقت یک بار ممکن است آن ها را باز کنید.

وقتی اجرای خودکار برای تمام اپلیکیشن ها فعال باشد، زمان راه اندازی ویندوز بیشتر می شود؛ بنابراین، متوقف کردن اجرای خودکار این برنامه ها می تواند تا حدودی به رفع مشکل کُندی سرعت سیستم کمک کند. برای رفع این مشکل و افزایش سرعت ویندوز ۱۱ مراحل زیر را دنبال کنید:

روی نماد Windows در نوار ابزار کلیک و Startup Apps را تایپ کنید تا تنظیمات آن ظاهر شود. در این بخش، فهرستی از برنامه های سیستم را مشاهده می کنید که قابلیت شروع خودکار در برخی از آن ها فعال است. در سمت راست هر یک از برنامه ها دکمه ی سوئیچ با دو حالت On و Off قرار دارد.

همچنین، زیر هر یک از دکمه ها توضیحاتی مانند بدون تأثیر (No Impact) و تأثیر متوسط (Medium Impact) و تأثیر زیاد (High Impact) نوشته شده است که میزان تأثیر آن را روی سیستم نشان می دهد. از این طریق متوجه می شوید که گزینه ی اجرای خودکار را در کدام یک از برنامه ها می توانید غیرفعال کنید.

نگران غیرفعال کردن هیچ یک از برنامه های موجود در فهرست بالا نباشید؛ زیرا در عملکرد آن ها خللی ایجاد نمی شود و مانند همیشه کار می کنند. زمانی که به یکی از آن ها نیاز پیدا کنید، می توانید مانند نرم افزارهای دیگر آن را اجرا کنید.

راه اندازی مجدد ویندوز

ری استارت کردن لپ تاپ یا کامپیوتر شاید روشی ساده و ابتدایی و کلیشه ای باشد؛ اما باور کنید گاهی اوقات بهترین و سریع ترین راه حل برای رفع مشکلات موجود در سیستم عامل است. بسیاری از ما کامپیوترهایمان را چند روز یا چند هفته در حالت استندبای نگه می داریم، غافل از اینکه همین مسئله ی ساده می تواند عملکرد کُند سیستم را در پی داشته باشد؛ بنابراین، راه اندازی مجدد کامپیوتر یکی از راه حل های موجود برای افزایش سرعت ویندوز ۱۱ است.

راه اندازی مجدد کامپیوتر با بازنشانی فرایندها و درایورهای اساسی سیستم، نرم افزارهای غیرضروری را می بندد و گاهی مشکلات فنی موجود را رفع می کند. برای ری استارت کردن ویندوز ۱۱، تنها کافی است روی نماد پنجره کلیک کنید و سپس در سمت راست دکمه ی پاور را فشار دهید و Restart را انتخاب کنید.

به روزرسانی ویندوز ۱۱

درخواست های مداوم به روزرسانی گاهی ممکن است برای کاربر کلافه کننده باشد؛ اما به روزرسانی های ویندوز اغلب با رفع اشکال و آپدیت درایورها و به روزرسانی آنتی ویروس داخلی سیستم همراه هستند؛ بنابراین، آپدیت ویندوز در اکثر مواقع انتخاب عاقلانه ای خواهد بود. در ادامه نحوه ی به روزرسانی ویندوز ۱۱ را توضیح می دهیم.

ابتدا کلید Windows را در صفحه کلید فشار دهید تا منو استارت باز شود. حالا کلمه ی Updates را جست وجو کنید تا عبارت Windows Update نمایان شود. روی آن کلیک کنید و پس از اینکه وارد تنظیمات این بخش شدید، روی Check for Updates کلیک کنید تا ویندوز به  طور خودکار به روزرسانی های موجود را آغاز کند.

علاوه بر عواملی که گفتیم، ویروس یا نرم افزار یا بد افزارهای مخرب نیز می توانند از عوامل کاهش عملکرد ویندوز باشند که بهترین راه برای مقابله با آن ها استفاده  از آنتی ویروس است. با استفاده  از Windows Security (آنتی ویروس داخلی ویندوز ۱۱ ) می توانید تمام سیستم را برای بررسی ویروس ها و نرم افزارهای مخرب اسکن کنید. برای دسترسی به تنظیمات این بخش و بررسی فعال بودن آن، می توانید عبارت Windows Security را در منو استارت جست وجو کنید.

منبع: زومیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شش + شش =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *