معرفی بازی ویندوزی The Blood Rain برای نابینایان

نویسنده: علیرضا نصرتی: گیمر نابینا

از بام تا شام، کم خبر کشت و کشتار و مرگ و خونریزی می شنویم و می خوانیم، علیرضای بازی باز هم این میان برای این شماره از مانا یک بازی با محوریت تیر اندازی و کشتار را برایمان به ارمغان آورده است. او این بار یک بازی در سبک «تیر اندازی اول شخص» یا اف پی اس (FPS) را برای معرفی به مخاطبان بازی دوست مانا برگزیده است. همانطور که از اسم این زیر گونه مشخص است، بازی های اف پی اس بر مبنای یک شخصیت اصلی شکل می گیرد که انواع اسلحه در اختیارش قرار می گیرد و باید دوره بیفتد و دشمنان را به انحا گوناگون از سر راه بردارد. بازی انتخابی علیرضا البته در زیر گونه «دید از کنار»  هم طبقه بندی می شود. البته با ذکر این نکته که «دید از کنار» در بازی های نابینایی طبیعتاً با آنچه که عرفاً در این ژانر طبقه بندی می شود تفاوت دارد؛ چه، در بازی های نابینایی خبری از تصویر نیست و صرفاً صدای دو بُعدی است که تجربه دید از کنار را در اختیار بازیکن نابینا قرار می دهد. در حقیقت در بازی های دید از کنارِ نابینایی، صدا ها به صورت دو بُعدی و از چپ به راست طراحی می شود. سخن را کوتاه کنیم و جستار درباره هر یک از اصطلاحاتی که در بالا به اختصار توضیح داده شد را به مخاطبان علاقمند وا بگذاریم و ببینیم علیرضا برایمان چه تدارک دیده است.

علیرضا این ماه بازی «دِ بلاد رِین»  را برای معرفی انتخاب کرده است. یک بازی سبک و کم حجم که احتمالاً با ضعیف ترین رایانه ها هم قابل انجام است. طبیعتاً وقتی صحبت از رایانه می شود، نیاز به یادآوری نیست که بازی برای ویندوز طراحی شده است. درست معلوم نیست «دِ بلاد رِین» را چه شخص یا گروهی طراحی کرده است؛ اما از سر و وضع بازی و محتوای متنی به کار رفته در آن اینطور بر می آید که طراحانش احتمالاً می توانند روس باشند. پرونده فشرده بازی را که بارگیری و از حالت فشرده خارج کنید، یک پرونده متنی را مشاهده خواهید کرد که به انگلیسی و روسی، کلید های مورد نیاز برای انجام بازی را فهرست کرده است. یک پرونده اجرایی هم قاعدتاً در بسته مورد نظر گنجانده شده تا شما با باز کردنش بتوانید بازی را نصب کنید. نصب بازی، به خودی خود گرفتاری خاصی ندارد اما اگر از ویندوز ۱۰ استفاده می کنید احتمالاً با صحنه ای مواجه خواهید شد که «ویندوز دیفِندِر»،  فایل اجرایی را ویروس تشخیص داده و آن را قرنطینه کند. بنا بر این بهتر آن است که پیش از خارج کردن پرونده از حالت فشرده، فکری به حال این رفتار دیفِندِر بکنید.

همانطور که گفتیم، در این بازی شما باید دشمنانتان را با هر وسیله ممکن به قتل برسانید؛ بکشیدشان، منفجرشان کنید، به آسمان بفرستیدشان یا حتی دل و روده شان را سفره کنید. کشتن هر کدام از دشمنان، یک تجربه به تجربیاتتان اضافه می کند. وقتی به اندازه کافی تجربه کسب کردید، می توانید یک مرحله بالاتر بروید. هر کدام از مراحل را که پشت سر می گذارید، در مراحل بعد، با شکل تازه ای از دشمن مواجه می شوید که باید از سر راه بردارید. یک فروشگاه هم برای بازی در نظر گرفته شده که هر بار که بازی را باز می کنید، مکانش تغییر می کند و باید خوش شانس باشید تا به پست شما بخورد. در طول بازی با کشتن هر کدام از دشمنان تشویق های دلاری در اختیارتان قرار می گیرد که می توانید آن را در فروشگاه برای خرید سلاح های جدید یا مهمات خرج کنید. مرحله ۱۰ را که با موفقیت پشت سر بگذارید، امکان استفاده از کد ترفند یا تقلب برایتان فعال می شود. در مکانی با مختصات ۵۵۰، ۰، امکان استفاده از کد ترفند فراهم شده است.

همانطور که گفته شد، برای نصب و راه اندازی بازی، به جز مسئله دیفِندِر، با مشکل دیگری مواجه نخواهید شد. بازی را که برای اولین بار باز کنید، از شما خواسته می شود که زبان را انتخاب کنید و طبعاً شما احتمالاً انگلیسی را انتخاب خواهید کرد. البته ذکر این نکته هم ضروری است که فایلی هم جهت ترجمه پیغام های بازی در بسته ای که در اختیارتان قرار گرفته وجود دارد که چنانچه کسی حس و حالش را داشته باشد می تواند به کمک آن این بازی را برای فارسی زبانانی که انگلیسی نمی دانند، به فارسی برگرداند. طبق معمول توصیه ما به شما این است که نسخه صوتی بازی را بارگیری کنید و پای آموزش علیرضا بنشینید تا هم قصه و هم میانبر های بازی دستتان بیاید. با توجه به استفاده از تکنیک صدای دو بُعدی در طراحی بازی «دِ بلاد رِین»، بهتر آن است که چه در وقت گوش کردن به صحبت های علیرضا و چه در زمان انجام بازی، از هدفون یا بلندگوی استریو استفاده کنید.

دانلود بازی.

دانلود پادکست بازیباز.

دانلود نسخه ی صوتی نوشته.

منبع: ماهنامه ی مانا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 + 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *