رصد آن سوی مرز. گشت در سایت ها و مجله های خبری ویژه نابینایان در جهان

در حالی که تنها سه هفته دیگر به پایان تابستان باقی مانده است، سلام گرم ما را پذیرا باشید.

این هفته، گشت و گذار اینترنتی خودمان در میان محتوای تولید شده ی نابینایان غیر ایرانی در فضای مجازی را با «movies for the blind» آغاز می کنیم.
این وبسایت البته چند وقتی است که دیگر محتوای تازه ای تولید نمی کند و هر آنچه که به اشتراک می گذارد، همان هایی هستند که شش هفت سال پیش برای اولین بار در فضای مجازی منتشر کرده است.
این بار هم به رسم چند وقت اخیر، توی آرشیوش دست برده و یکی از همین قدیمی ها را نشر مجدد کرده است.
«Movies for the blind»، در مطلبی که دیروز منتشر کرده، نسخه ی توضیح دار قسمت ۸۴ از مجموعه ی تلویزیونی «the dick van dyke show» را به اشتراک گذاشته است. این قسمت که نامش «bank book» است، در ۱۹۶۲ به نمایش در آمده و جزو گنجینه ی سریال های کلاسیک دنیا به حساب می آید.

حالا که ورزشکاران از سراسر دنیا راهی ریو می شوند تا یک دوره ی دیگر از مسابقات پارالمپیک را برگزار کنند، بد نیست ما هم سرکی بکشیم در میان پست های مرتبط با نابینایان و پارالمپیک، تا مگر چیزی در این زمینه گیرمان بیاید.
یک روزنامه ی هندی مطلبی منتشر کرده و طی آن خبر داده که یک گروه شش نفره، گرد هم آمده اند و یک اپلیکیشن اندرویدی طراحی کرده اند که از طریق آن، نابینایان، کمبینایان و آسیب دیدگان شنوایی می توانند به راحتی اخبار این رویداد جهانی را دنبال کنند.
این برنامه که news hook نام دارد تماماً با صفحه خوان ها سازگار است و علاوه بر این، امکانات قابل توجهی هم برای افراد کم بینا در نظر گرفته است.
در این برنامه همچنین، تمامی ویدئو های منتشر شده، با زبان اشاره هم همراه شده اند تا ناشنوا ها هم بتوانند به درستی از اخبار پارالمپیک مطلع شوند. نکته ی جالب توجه در مورد این برنامه این است که گزارشگران وابسته به آن، از زبانی بسیار ساده و همه فهم برای توضیح رویداد ها بهره می گیرند و سعی می کنند از به کارگیری واژگان پیچیده ی انگلیسی اجتناب کنند.
از طریق
این بخش
می توانید بیشتر در مورد این برنامه ی جالب بخوانید.
حالا که در جو پارالمپیک هستیم، بد نیست
این ویدئو
را هم ببینید که در آن، توضیح داده می شود شبکه ی تلویزیونی MBC، چطور این رقابت ها را برای نابینایان گزارش می کند و گزارش های ویدئویی توضیحدار، چطور ساخته می شوند.

حتماً نگاهی به
این صفحه
بیاندازید.
بر خلاف بیشتر مدارس نابینایی ما در ایران که اساساً در ها را بسته اند و هیچ کس را یارای گذر از دیوار های بلند و ورود به این مدارس نیست، مدرسه ی نابینایان پرکینز، برای پدر و مادر هایی که به تازگی می خواهند بچه هایشان را در این مدرسه ثبت نام کنند، تور پرکینز گردی برگزار می کند.
بچه ها به همراه والدینشان به این مدرسه می آیند و علاوه بر دیدار با مدیران و آگاهی از برنامه هایی که در طول سال تحصیلی جدید برایشان پیشبینی شده، گشتی در ساختمان های این مدرسه ی قدیمی می زنند و با بخش های مختلفش آشنا می شوند.
همچنین، با فارغ التحصیلان قدیمی مدرسه ی پرکینز، آشنا شده و از تجربیات آنها در خصوص تحصیل در این مدرسه بهره مند می شوند.

حالا که در آستانه ی سال تحصیلی جدید هستیم، شاید مطالعه
این مطلب
خالی از جذابیت نباشد.
در این یادداشت، «Kathryn Webster» از کارشناسان حوزه ی آموزش به افراد دارای آسیب بینایی، در خصوص ضرورت فراهم کردن تکنولوژی های آموزشی تازه و بستر های آموزش برابر با افراد بینا، برای کودکان نابینا می نویسد.

خبر آخر را به وبسایت بنیاد نابینایان ایالت متحده اختصاص می دهیم.
در وبسایت بنیاد نابینایان آمریکا، «AFB»، مطلبی منتشر شده در باره ی Ben Caro، فیلمنامه نویس و کارگردانی که در فیلم هایش، سعی می کند تا حد امکان، نگاه جامعه به نابینایان را اصلاح کند.
در فیلم آخرش که «Cathedral» نام دارد، ben سعی کرده به مسئله ی اشتغال در جامعه ی نابینایان و نوع برخورد کارفرمایان با پدیده ی نابینایانِ جویای شغل، بپردازد.
در اینجا
می توانید در باره Ben و تجربیاتش بیشتر بخوانید.

در پایان این شماره از رصد به سراغ یکی دیگر از نوابغ نابینای موسیقی می رویم.
او کسی است که سبک jazz و سبک های مرتبط با آن، بسیار به این نابغه ی نابینا مدیون است.
Ray Charles، در ۱۹۳۰ متولد شد و در ۲۰۰۴ هم از دنیا رفت.
او را به عنوان یکی از پایه گذاران سبک جَز در دنیا می شناسند.
در حال حاضر، موسیقیدانان بسیاری هستند که موسیقیِ خود را برگرفته و تأثیر پذیرفته از سبک موسیقایی ارائه شده توسط این آهنگساز و خواننده ی نابینا می دانند.
بیایید با هم گوش کنیم به آهنگ «نمی توانم دست از دوست داشتنت بردارم» از Ray Charles.

4 دیدگاه دربارهٔ «رصد آن سوی مرز. گشت در سایت ها و مجله های خبری ویژه نابینایان در جهان»

  1. سلام و درود بر شما ممنونم بخاطر این شماره از رسد این هفته مث همیشه پستتون عالی بود روز خوش در پناه یگانه دادآر دادآفرین بدرود و خدا نگه دار

  2. سلام به شما عزیزان.
    از مهدی عزیززاده، احمد عبد الله پور و علی حسینی، سپاسگزاریم که به ما لطف داشتن.
    چنانچه پیشنهادی در ارتباط با مجموعه رصد آن سوی مرز دارید، مطرح کرده تا برای شمارگان بعدی مد نظر داشته باشیم.
    با تشکر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 + چهار =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *