آشنایی با Haben Girma نابینا ناشنوایی که وارث راستین هلن کلر شد

از روز تولد هلن کلر، ناشنوا-نابینای شناخته شده آمریکایی چند روزی بیشتر نمی گذرد. با وجود اینکه او نخستین نابینایی نبود که همزمان ناشنوا هم بود و توانست تحصیلات عالیه را بگذراند و مدارج علمی به دست آورد اما آوازه اش تا بدانجا رسید که در جایی مثل آمریکا، روز تولدش را آغاز ماهِ اطلاعرسانی در خصوص ناشنوا-نابیناها به شمار می آورند. ما هم به این بهانه در این نوشته به سراغ یک ناشنوا-نابینای هم عصرِ خودمان می رویم و می بینیم این دختر کوشا چطور توانسته قدم در پلکان موفقیت بگذارد و تحصیل را در دانشگاه درجه یکی نظیر هاروارد به پایان برساند. دانشگاه هاروارد، از جمله مکانهایی در دنیا به حساب می آید که شاید قدم زدن در راهروهایش برای بسیاری یک رؤیای دور از دسترس باشد، چه رسد به پذیرفته شدن و تحصیل کردن.

در میان چهره هایی که در قرن بیستم، دنیا را عوض کردند، بسیاریشان هستند که در این دانشگاه تحصیل کرده اند. از «تی اس الیوت»، نویسنده مشهور آمریکایی گرفته تا «بیل گِیتس»، مالک و مدیر مایکروسافت و «مارک زاکربرگ»، بنیانگذار فیسبوک. حتی در میان کسانی که در بر هم زدن نظم دنیا جزو نوابغ محسوب می شوند هم هستند کسانی که در این دانشگاه درس خوانده اند. نمونه اش «بنیامین نتانیاهو» است که نبوغش در موضعگیریهای ضد بشری بر کسی پوشیده نیست. این بار اما یک نابینا که به کلی از نعمت شنیدن هم محروم است، توانسته نام خود را به عنوان یکی از «اولین» های هاروارد به ثبت برساند. «Haben Girma»، دختری است که توانسته به عنوان اولین فارغ التحصیل نابینا-ناشنوای رشته حقوق از این دانشگاه، مورد توجه راویان اخبار قرار گیرد. گِرما را در هاروارد به نام قهرمان حقوق معلولین می شناسند.

با پشتوانه دانش حقوقی که دارد، تمام تلاشش را معطوف آن کرده که بتواند از طریق فراهم آوردن امکانات مناسبتر و دسترسپذیری بیشتر در بستر قانون حمایت از معلولین آمریکا، زندگی با کیفیتتری را برای همنوعانش رقم بزند. گِرما فرزند مادری است که در سالهای آغازین دهه هشتاد قرن بیستم، از اریتره، در شرق آفریقا به آمریکا مهاجرت کرده و از قضای روزگار در کالیفرنیا به دنیا آمده است. او این اتفاق را یکی از خوش شانسیهایش در زندگی به شمار می آورد. چرا که معتقد است امکاناتی که زندگی در آمریکا در اختیارش قرار داده، بزرگ ترین عامل موفقیتش محسوب می شود. او می داند که بدون دستیابی به ابزارهای دسترسپذیری، هیچ کدام از این موفقیتها برایش دست یافتنی نمی بودند. هابن، برادر خود را به عنوان گواه این باور خود مثال میزند که از او بزرگتر است و او هم نابینا و ناشنواست اما بیشتر عمرش را در فقر امکانات، در اریتره گذرانده.

در جایی که اقوامشان، معلولیت این فرزندان را ناشی از گناهانی می دانستند که احتمالاً این خانواده مرتکب شده اند. هابن گرما، در سال ۲۰۱۴ در پایان ماه اوت و مصادف با سالگرد تصویب قانون معلولین آمریکا و در جشنی که به مناسبت این روز در کاخ سفید برگزار می شد، به عنوان قهرمان تلاش در جهت استیفای حقوق معلولین شناخته شد و موفق شد دقایقی با باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا صحبت کند. در این گفتگو، گِرما که به علت عدم توانایی تکلم، صحبت هایش را برای حضار و شخص رئیس جمهور تایپ می کرد، از مقامات این کشور خواست تا بستری را فراهم کنند که افراد دارای دو معلولیت نابینایی و ناشنوایی بتوانند حضوری فعال در جامعه داشته باشند و استعدادهای خود را به منصه ظهور بگذارند.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک + 16 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *