مینیویژن یک گوشی غیر هوشمند اما گویا برای نابینایان

گوشی های هوشمند با آمدنشان بسیاری از مشکلات ما نابینایان را به نحوی ساده و دست یافتنی حل کرده اند اما در باره برخی نابینایان قضیه به همین سادگی نیست و اتفاقاً این موجودات لمسی، مشکلی به مشکلاتشان اضافه کرده اند. خیلی ها که در زمان سلطنت نوکیا بر بازار مبایل به راحتی می توانستند از گوشی گویایشان استفاده کنند و پیامکی رد و بدل کنند یا شماره مخاطبی را در گوشیشان ذخیره کنند، حالا با لمسی شدن همه گوشی های موجود در بازار و ساکت شدن همه گوشی های غیر هوشمند، دچار مشکلات زیادی شده اند. هر از گاهی این سو و آن سوی دنیا می شنویم که یک تولید کننده به فکر راه چاره ای برای این مشکل نابینایان افتاده و گوشی مخصوصی برای استفاده این افراد طراحی کرده است. حالا هم اخیراً یکی از همین گوشی ها با نام «مینیویژن۲» روانه بازار شده است.

ویژگی اصلی مینیویژن این است که دکمه دارد؛ آن هم دکمه هایی درشت و کاملاً قابل لمس. دکمه OK یا تأیید، جنسش با بقیه دکمه ها متفاوت است و به همین خاطر هم پیدا کردنش برای کسانی که لامسه ضعیفی دارند آسان است. بر روی دکمه های پنج، پاور و تماس هم نقاط قابل لمسی طراحی شده که کار را بسیار تسهیل می کند. کلید های پاور و کاهش و افزایش دهنده صدا هم بر خلاف معمول، جای آنکه در کنار گوشی باشد، بر روی گوشی تعبیه شده است. یک دکمه هم برای اعلام وضعیت گوشی در نظر گرفته شده است؛ اطلاعاتی نظیر ساعت، تقویم و میزان باتری به کمک این دکمه در دسترس کاربران قرار گرفته است. همچنین یک دکمه تماس اورژانسی (SOS) هم در پشت گوشی لحاظ شده که کاربران در هنگام نیاز می توانند از آن برای تماس اضطراری با مخاطبانی که پیشتر مشخص کرده اند، استفاده کنند.

کارِ مینیویژن به خواندن شماره تلفن ها یا متن پیامک ها خلاصه نمی شود. کاربر می تواند به کمک مینیویژن۲، از اپلیکیشن های گوناگونی هم استفاده کند. اپلیکیشن هایی نظیر زنگ هشدار، آب و هوا، رادیو اف ام، دوربین، چراغ قوه، گالری، تشخیص نور و رنگ و اسکناس، یادداشت بردار، ضبط صوت و ماشین حساب. در این گوشی حتی گزینه ای هم با نام «من کجا هستم» در نظر گرفته شده که مکان دقیقی که کاربر در حال حاضر در آن قرار دارد را اعلام می کند. این گوشی از فرمان صوتی هم پشتیبانی می کند و کاربر نابینا می تواند مواردی نظیر تماس با یکی از شماره های موجود در فهرست مخاطبان یا نوشتن پیامک را به وسیله فرمان صوتی انجام دهد.

مینیویژن۲ برای افراد کم بینا هم تمهیداتی را لحاظ کرده است؛ از آن جمله اینکه دکمه های گوشی به رنگ مشکی است و نوشته های روی دکمه ها هم سفید است تا کاربران بتوانند به راحتی از آنها استفاده کنند. اندازه قلم هم به میزان دلخواه کاربر کم بینا قابل شخصی سازی است. همچنین رنگ نوشته ها و پس زمینه ها قابل مدیریت کردن است و همین هم کار را برای کاربران کم بینا بسیار راحت می کند.

مینیویژن۲ را کمپانی RAZ عرضه کرده است. ۴.۹ اینچ طول دارد و عرضش هم ۲.۴ اینچ و قطر آن هم نیم اینچ است. جنسش از پلاستیکِ سخت است و صفحه کلیدِ گوشی حدود شصت درصد از فضای گوشی را اشغال می کند.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه + ده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *