واتساپ قابلیت پرداخت را ارائه کرد

قابلیت پرداخت و جا به جایی پول بالاخره در اپلیکیشن واتساپ ارائه شد و کاربران ساکن برزیل، به عنوان اولین افراد، از آن استفاده خواهند کرد.

واتساپ پس از ماه ها بررسی و آزمایش، بالاخره قابلیت پرداخت را در اپلیکیشن خود فعال کرد. این شرکتِ زیرنظر فیسبوک اعلام کرد کاربران ساکن برزیل از این پس می توانند با استفاده از قابلیت فیسبوک پی (Facebook Pay) در داخل اپلیکیشن واتساپ برای هم پول واریز کنند. غول شبکه های اجتماعی سال گذشته سرویس فیسبوک پی را معرفی کرده بود.

در پست وبلاگی اطلاع رسانی درباره ی قابلیت جدید واتساپ، به  رایگان بودن سرویس اشاره می شود که به معنای دریافت نشدن کارمزد از کاربران خواهد بود. البته کسب وکارها برای دریافت پول باید هزینه ی پردازش تراکنش را به فیسبوک پرداخت کنند. کاربران نیز برای پرداخت، باید بخش امنیتی شامل رمز ۶ رقمی یا ورود با اثر انگشت را در واتساپ فعال کنند.

کاربران واتساپ در برزیل برای استفاده از قابلیت پرداخت باید حساب کاربری خود را به کارت اعتباری شان متصل کنند. درحال حاضر، شرکت های داخلی Banco do Brasil و Nubank و Sicredi از این قابلیت پشتیبانی می کنند. همچنین، پردازش تراکنش ها با همکاری شرکت Cielo انجام می شود. واتساپ در پست اطلاع رسانی می گوید پلتفرم پرداختی اپلیکیشن ساختار باز دارد و شرکت های دیگر نیز امکان عضویت در آن را خواهند داشت.

واتساپ در هند با مشکلات قانونی متعدد رو به رو شد و برزیل را به عنوان مقصد اول انتخاب کرد

رونمایی سرویس پرداخت واتساپ در برزیل شگفتی کاربران و کارشناسان بسیاری را به همراه داشته است. آن ها از مدت ها پیش سرویس پرداخت را در هند آزمایش می کردند و گمان می رفت که دومین بازار اینترنتی جهان به عنوان اولین محل رونمایی قابلیت پرداخت واتساپ انتخاب شود. هند می توانست به بزرگ ترین بازار واتساپ در بخش قابلیت های پرداختی تبدیل شود؛ اما هزار توی پیچیده ی قانون گذاری در این کشور، از توسعه ی آسان قابلیت ها به دست غول شبکه های اجتماعی مانع شد. به هرحال، هند ظرفیت های زیادی برای رشد سرویس های پولی واتساپ داشت؛ چراکه با وجود فعالیت سرویس های پرداختی مانند گوگل پی و پی تی ام، هیچ شرکت بزرگ و قدرتمندی خدمات پرداخت با استفاده از اپلیکیشن پیام رسان را در هند ارائه نمی کند.

واتساپ از اولین روزهای عرضه به طور غیررسمی برای اهداف تجاری و مالی استفاده می شد. به عنوان مثال، کسب وکارهای متعدد برای ارتباط با مشتریان خود از اپلیکیشن واتساپ استفاده می کنند و حتی اطلاع رسانی درباره ی وضعیت سفارش و انبارهای خود را نیز با استفاده از واتساپ انجام می دهند. پس از فروش شرکت به فیسبوک در سال ۲۰۱۴ و در قراردادی ۱۹ میلیارد دلاری ،  برنامه هایی جدی برای عرضه ی خدمات کسب وکاری بیشتر در دستورکار واتساپ قرار گرفت.

یکی از برنامه های اصلی واتساپ برای گسترش خدمات کسب وکاری، عرضه ی WhatsApp Business بود که به شرکت های کوچک و متوسط امکان ارسال کاتالوگ و لینک محصول و موارد مشابه را می دهد. به علاوه، تبلیغ دهنده های فیسبوک نیز می توانند با استفاده از این نسخه و ازطریق حساب کاربری واتساپ لینک های اختصاصی تولید کنند.

اکنون و با اضافه شدن سرویس پرداخت، واتساپ که بیش از دومیلیارد کاربر دارد، بالاخره به سمت تبدیل به راهکار جامع تجاری حرکت می کند. کاربران اکنون نه تنها مکان و محیط مناسبی برای گفت وگو درباره ی محصول دارند؛ بلکه قابلیت ارسال و دریافت اطلاعات خرید و پرداخت مستقیم را هم پیدا کرده اند.

رویکرد جدید مجددا به فیسبوک و واتساپ امکان می دهد با تکیه بر ابعاد عظیم، جریان درآمدی جدیدی برای خود ایجاد کنند؛ جریانی که این بار روی تبلیغات یا بهره برداری از داده های کاربران متمرکز نیست. واتساپ در بیانیه ی اخیر خود درباره ی قابلیت پرداخت نوشت:

قابلیت پرداخت در واتساپ به تمامی کاربران ساکن در برزیل ارائه می شود و تصمیم گرفته ایم آن را برای همه ی مردم جهان فعال کنیم.

با اجرای سرویس پرداخت مستقیم در واتساپ، کاربران برزیلی اکنون می توانند بدون ترک محیط چت، به طور مستقیم از فروشندگان محلی خرید کنند. در بخش دیگری از بیانیه ی واتساپ می خوانیم:

بیش از ۱۰ میلیون کسب وکار کوچک در قلب جوامع برزیل فعال هستند. ارتباط با کسب وکارها و سؤال کردن درباره ی محصولات به رویکردی عادی بین کاربران تبدیل شده است. اکنون، کاربران علاوه بر امکان مشاهده ی کاتالوگ محصولات هر کسب وکار، امکان پرداخت برای خرید مستقیم آن را نیز خواهند داشت.

اگرچه واتساپ از سال ها پیش به صورت تئوری مشغول کار روی قابلیت های پرداخت بود،  دلیل تأخیر در عرضه ی نهایی را باید در اختلاف نظر آن ها با فیسبوک بر سر روش پیاده سازی قابلیت جستجو کرد. اکنون که آن ها سرویس فیسبوک پی را به عنوان زیرساخت انتخاب کرده اند، راهکار نهایی بین دو شرکت به راحتی درک می  شود. فیسبوک و واتساپ هنوز اظهارنظری درباره ی مقاصد بعدی قابلیت پرداخت نکرده اند. البته باتوجه به استفاده از فیسبوک پی به عنوان زیرساخت، می توان حدس زد پرداخت در واتساپ در بازارهایی اجرا خواهد شد که این سرویس فعال است؛ درنتیجه، احتمالا ایالات متحده و بریتانیا مقاصد بعدی خواهند بود.

منبع: زومیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهارده + 9 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *