استاندارد های مناسب سازی وبگاه های الکترونیک برای معلولان به وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی ابلاغ شد

رئیس دبیرخانه ستاد مناسب‎سازی کشور از ابلاغ استاندارد مناسب‌سازی درگاه‌ها و وبگاه‌های الکترونیک به تمامی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی کشور خبر داد و گفت: براساس قانون طی سه ماه باید این مناسب‌سازی انجام شود.
ابراهیم کاظمی مؤمن‌سرایی، رئیس دبیرخانه ستاد مناسب‎سازی کشور، با بیان اینکه باید مناسب‌سازی را یک پله بالاتر ببریم و تمام پیام‌ها و خبرهای مربوط به کرونا را مناسب‌سازی کنیم و در اختیار همه گروه‌های معلولان کشور قرار دهیم، گفت: افراد معلول باید به درگاه‌ها و وبگاه‌های الکترونیک دسترسی داشته باشند تا بتوانند امور مربوط به خود را انجام دهند.
معلولان همیشه باید خدمات مضاعف غیرحضوری دریافت کنند
وی با اشاره به اینکه با شیوع کرونا توصیه می‌شود که بسیاری از امور بانکی، خرید و اداری غیرحضوری و با استفاده از نرم‌افزارهای اینترنتی و … صورت گیرد، گفت: با شیوع کرونا برخی از خدمات بانکی از جمله میزان پول قابل انتقال از طریق درگاه‌های اینترنتی افزایش یافته است، اما باید در نظر گرفت که معلولان کشور در تمام طول سال باید از این مزیت‌ها برخوردار باشند، چرا که آنها همیشه مشکل تردد دارند و باید امکاناتی فراهم شود تا نیاز به تردد مکرر در شهر را نداشته باشند.
مؤمن‌سرایی در پاسخ به اینکه آیا نرم‌افزارهای مناسب برای گروه‌های معلول مانند نابینایان برای جابه‌جایی امن وجه وجود دارد؟ اظهار کرد: در کل کشور ۱۵۰ شعبه بانک وجود دارد که سیستم ویژه‌ای برای استفاده نابینایان دارد و با استفاده از این دستگاه‌ها نیازی به حضور همراه و افشای رمز خود برای دیگران و حتی متصدی بانک وجود ندارد؛ اما برای استفاده از این دستگاه هم نیاز به حضور در بانک است.
وی اعلام کرد: یکی از مباحث مهمی که آن را پیگیری می‌کنیم و نامه آن به تمامی دستگاه‌های دولتی ارجاع داده شده، مناسب‌سازی درگاه‌ها و وبگاه‌های الکترونیک است. مشکلی در خصوص نبود استانداردهای مناسب‌سازی درگاه‌‌ها وجود داشت که این موضوع را پیگیری و به کمک سازمان استاندارد ملی، راهنمای دسترس‌پذیر محتوای وب براساس آخرین یافته‌های بین‌المللی تهیه و ابلاغ شد.
رئیس دبیرخانه ستادمناسب‎سازی کشور اضافه کرد: با رعایت این استانداردها، دسترسی محتواهای وب برای بخش گسترده‌ای از معلولان با معلولیت نابینایی، کم‌بینایی، ناشنوایی، کم‌شنوایی، معلولیت‌های یادگیری، محدودیت‌های شناختی، حرکتی، معلولیت‌های گفتاری و حساسیت به نور و ترکیبی از این معلولیت‌ها فراهم خواهد شد.
وی تصریح کرد: تهیه این استاندارد اقدام خوبی بود که سازمان ملی استاندارد انجام داد و نامه آن به هیئت دولت ارسال شد. هیئت دولت نیز این نامه را به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزیر ارتباطات ابلاغ کرد. اکنون نامه به دست ما رسیده و آن را به تمامی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها ارسال کرده‌ایم که طبق این استاندارد می‌توانند تمام درگاه‌های الکترونیک خود را برای معلولان مناسب‌سازی کنند.
مؤمن‌سرایی با تأکید بر اینکه اجرای این طرح برای دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها مشکل نیست و به راحتی می‌توانند آن را انجام دهند، اظهار کرد: این مسئله آغاز یک حرکت خوب برای مناسب‌سازی محیط کشور برای همه معلولان باشد و افزود: طبق این آئین‌نامه طی سه ماه باید این مناسب‌سازی انجام شود.
وزرا با رابط ناشنوا سخنرانی کنند
وی این مسئله را نیز متذکر شد که مسئله مناسب‌سازی در همه بخش‌های کشور باید نهادینه شود و گفت: هر وزیری که می‌خواهد سخنرانی رسمی انجام دهد باید رابط ناشنوا داشته باشد و این قابل پذیرش نیست که مترجم ناشنوا در کنار مسئولان کشوری وجود ندارد؛ تمامی وزارتخانه‌ها باید از مترجم ناشنوایان استفاده کنند و مناسب‌سازی به حدی برسد که همه افراد به صورت مستقل بتوانند کار خود را پیش ببرند.
منبع: ایکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 − 11 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *