آزمایش سامانه صوتی برای رفت و آمد نابینایان در یکی از شهر های کانادا

شهر Lethbridge در ایالت آلبرتا در کانادا، سامانه گویای جدیدی را در مناطق مرکزی شهر آزمایش می‌کند که به عابران پیاده نابینا کمک می‌کند از تقاطع‌ها با ایمنی بیشتری عبور کنند.
«Lui Greco»، مسؤول امور نظارتی در مؤسسه ملی نابینایان کانادا «CNIB»، می‌گوید قرار است در قالب این طرح آزمایشی که به مدت یک سال اجرا می‌شود، نابینایان از گشتن و پیدا کردن دکمه مخصوص سبز کردن چراغ راهنما برای عابران نابینا که بر روی برخی از چراغ‌های راهنمایی تعبیه شده، بی‌نیاز شوند. CNIB قرار است این کار را با همکاری کمپانی Key2Access انجام دهد. سامانه گویا به طور آزمایشی در سه نقطه مرکزی شهر Lethbridge که هر سه از شلوغ‌ترین تقاطع‌های این شهر محسوب می‌شوند، نصب شده است.
گریکو، وجود چراغ‌های راهنمای مجهز به هشدار صوتی را برای نابینایان بسیار هائز اهمیت بر‌می‌شمارد و می‌گوید: «این که عابران بینا می‌دانند چه وقت می‌توانند در امنیت کامل از خیابان عبور کنند، نعمتی است که آنها اغلب اوقات قدرش را نمی‌دانند. در جنگ نا‌برابر عابران و وسایط نقلیه، این عابران هستند که همیشه بازنده می‌شوند و عابران نابینا هم در این میان جزو آسیب‌پذیر‌ترین افرادی هستند که در خیابان‌ها تردد می‌کنند.»«
Key2Access»، شرکت سازنده این سامانه می‌گوید این سیستم از تلفیق یک بلندگو و یک دستگاه کوچک جیبی یا اپلیکیشن مبایلی که به هم متصل شده‌اند، کار می‌کند. ۱۰ دستگاه جیبی در اختیار ۱۰ نفر از نابینایان قرار گرفته اما سایر نابینایان اگر قصد آزمایش سامانه را داشته باشند می‌توانند اپلیکیشن‌های اندروید یا IOS را که دقیقاً همان کار دستگاه‌های جیری را می‌کند، به رایگان دانلود کنند. اپلیکیشن به کاربرانش امکان می‌دهد رنگ چراغ را تغییر دهند، یا حتی بفهمند دقیقاً در کدام نقطه از خیابان قرار دارند و چه وقت می‌توانند از آن عبور کنند. این اپلیکیشن، نام خیابانی را هم که فرد نابینا در آن قرار گرفته، اعلام می‌کند. بلندگو هشداری را در قالب یک بوق پخش می‌کند و شمارش معکوس هم به شکل صوتی پخش می‌شود که به عابر نابینا اطلاع می‌دهد برای عبور از خیابان، چقدر وقت دارد.
بلندگو، بر روی چراغ راهنما نصب می‌شود و مجهز به سیستم بلوتوث است. این به آن معنا است که وقتی عابر نابینا قدم در یک تقاطع می‌گذارد، اپلیکیشن از طریق بلوتوث به چراغ راهنما متصل می‌شود و به این ترتیب کاربر می‌تواند نام چهار‌راه را تشخیص دهد. در این هنگام، از کاربر نابینا خواسته می‌شود چنانچه قصد عبور از تقاطع را دارد، دو بار روی گوشی یا دستگاه جیبی، ضربه بزند. به محض انجام این کار، هشداری در قالب یک بوق از چراغ راهنما پخش می‌شود به این معنا که چراغ برای عابر پیاده سبز شده و می‌تواند از خیابان، عبور کند. همچنین وقتی شمارش معکوس چراغ شروع شود، با توجه به اینکه این شمارش به شکل صوتی هم طراحی شده، عابر نابینا می‌تواند آن را به وضوح، بشنود. «Matthew Hoare»، از نابینایانی که این سامانه را آزمایش کرده معتقد است با توجه به اینکه این سامانه، بر خلاف سایر چراغ‌های راهنمای مجهز به هشدار صوتی، شمارش معکوس را هم به صورت گویا اعلام می‌کند، بسیار قابل استفاده است؛ چرا که نابینایان می‌توانند بفهمند برای عبور از خیابان چقدر زمان دارند. مسؤولان Lethbridge قرار است بعد از پایان دوره آزمایشی، در صورت تأیید کارآمد بودن این روش، آن را در تمام شهر پیاده‌سازی کنند. در حال حاضر این پروژه چیزی در حدود ۶۰۰۰ دلار هزینه دارد اما معلوم نیست این عدد، تا زمان اجرایی شدن پروژه، ثابت باقی بماند. با توجه به کم سر و صدا شدن اتومبیل‌ها در طراحی‌های جدید، وجود چراغ‌های راهنما با هشدار صوتی یا گویا می‌تواند بستر‌ساز تردد امن عابران نابینا در خیابان‌ها باشد.
منبع: ایران سپید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − 7 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *