APS, راهی امن برای عبور نابینایان از چهار راه ها در آمریکا

در خبرها شنیدیم که هفته پیش، نماینده شورای نابینایان آمریکا در شهر شیکاگو آمریکا، شکایتی را علیه معاونت حمل و نقل شهرداری این شهر به ثبت رسانده است.
موضوع شکایت این بود که این معاونت، از نصب امکانات لازم برای عبور امنِ نابینایان از چهار راهها، سر باز میزند. آنها خواستار این شدند که معاونت حمل و نقل شیکاگو به وعده های خود در زمینه نصب دستگاههای APS بر سر تقاطعها، عمل کند. شهرداری شیکاگو پارسال وعده داده بود که با نصب بیش از ۱۰۰ دستگاه APS در تقاطعهای پر رفت و آمد، شیکاگو را به امنترین شهر برای نابینایان در آمریکا تبدیل خواهد کرد. در آن زمان فقط ۱۰ APS سر چهار راهها نصب شده بود. این نهاد وعده داده بود ۵۰ دستگاه در اوایل ۲۰۱۹ به بهره برداری برسد. شورای نابینایان آمریکا اما مدعی شده با وجود آنکه ۲۰۱۹ رو به اتمام است، هیچ کدام از وعده های شهرداری محقق نشده و تنها یک چهار راه به مجموعه ۱۰ تقاطعی که از APS میزبانی میکردند، اضافه شده است. شورای نابینایان معتقد است این موضوع استقلال نابینایان را زیر سؤال میبرد و آنها را وا میدارد برای عبور از تقاطعها به کمک دیگران وابسته باشند. این شورا اعلام کرده از طرح این شکایت به دنبال دریافت غرامت نیست و فقط به قانون پناه برده تا شهرداری را به انجام وعده ها ملتزم کند. آنها از شهرداری میخواهند در تجهیز یا نوسازی و مدرنسازی تقاطعهای قدیمی، موضوع مناسبسازیهای محیطی ویژه نابینایان را هم مد نظر قرار دهند. اما APS چیست و چطور کار میکند؟
«Accessible Pedestrian Signal» که مختصراً آن را APS میخوانند، نام دستگاهی است که بر روی یک پایه در سهل الوصولترین نقطه یک تقاطع نصب میشود. این دستگاه که حدود ربع قرن از عرضه اولین نمونه آن میگذرد، قادر است بسته به نوع دستگاه و شکل برنامه ریزی آن، اطلاعات مختلفی را در اختیار عابران نابینا قرار دهد که قطعاً اولین و مهمترینِ این اطلاعات، علامتی است که به نابینایان خبر میدهد چراغ برای عابر پیاده سبز شده و میتواند از خیابان عبور کند. این پیغام به شکلهای مختلف برای نابینایان قابل دریافت است. شکل خاصی از بوق، پیام صوتی یا حتی سیگنالهای لرزشی، قالبهایی است که APS به کمک آنها زمان امنِ عبور را به نابینایان اطلاع میدهد. همچنین این دستگاه میتواند جزئیاتی در باره موقعیت جغرافیایی تقاطع در اختیار عابر نابینا قرار دهد. این جزئیات شامل اطلاعاتی نظیر نام تقاطع، نام خیابانهای منتهی به چهار راه و جهتِ هر کدام میشود. APS علاوه بر این میتواند جهتِ درستِ عبور از خیابان را هم به اطلاع عابر نابینا برساند. چگونگی رسیدن به پیاده رو بعد از عبور از تقاطع هم از دیگر داده هایی است که به کمک APS در اختیار عابر نابینا قرار میگیرد.
بسته به نوع دستگاه، این اطلاعات به شکل صوتی، بریل یا حروف بیناییِ برجسته نمایش داده میشود.
منبع: ایران سپید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوزده + یک =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *