سال نو مبارک. پیشنهادات، انتقادات و اضافه شدن ستون های جدید در سال آینده را در این پست با ما در میان بگذارید

بازهم زمستان رخت بست تا دوباره سرآغاز سالی جدید را با حلول بهار جشن بگیریم؛ جشنی که قلب‌هایمان را با سرزندگی و امیدواری پر کرده است. در آستانه‌ی ورود به سال جدید شمسی که هم‌زمان با از خواب برخاستن زمین و پیچیدن عطر گل‌های بهاری در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر است، بهترین اتفاق‌ها را از صمیم قلب برای همه‌ی مردم ایران، به‌ویژه کاربران بی‌نظیر وبسایت نابینایان پکتوس از خداوند منان خواستاریم.
در سال ۱۳۹۸، امیدواریم اتفاق‌های خوشایند یکی پس از دیگری، حالمان را دگرگون کنند.
این افتخار نصیبمان شد تا سال ۱۳۹۷ را نیز درکنار شما مخاطبان و همراهان گرامی سپری کنیم.
من و همکارانم همچون دو سال گذشته، امسال نیز سعی کردیم تا با بهبود کیفیت مقاله‌ها و گزارش‌های خبری نابینایان در رسانه های داخلی و خارجی، تولید مطالب اختصاصی در حوزه فناوری های مرتبط با نابینایان، گرداوری اخبار عام حوزه فناوری در قالب ستون دکه خبر، انتشار ترفند های پر کاربرد و معرفی سایت ها و نرم افزار های دسترس پذیر، مخاطبان ارزشمند پکتوس را بیش‌ازپیش از اخبار دنیای فناوری آگاه کنیم.
بی‌شک این پایگاه با وجود شما همراهان گرامی، به جایگاه مناسبی در میان وبسایت های مرتبط با نابینایان دست یافته و وظیفه‌ی خود می‌داند با افزایش کیفیت مطالب اختصاصی و تخصصی، تنوع محتوا و ارائه‌ی ستون‌های جدید در سال 98، رضایت شما عزیزان را جلب کند.
پایان هر سال، بهترین زمان برای تغییر و برنامه‌ریزی برای سال جدید است.
خانواده‌ی پکتوس با وجود شما همراهان همیشگی که به‌مثابه روح در کالبد این مجموعه هستید، برنامه‌ها و تغییراتی برای سال جدید مدنظر دارد.
لذا از شما عزیزان تقاضا داریم پیشنهادات، انتقادات و هر آنچه که دوست دارید به این سایت در سال 98 اضافه شود، در کامنت های همین پست با ما در میان بگذارید تا با برنامه ریزی دقیقتر، در راستای خواسته های شما حرکت کنیم.
درخواست از شما، تولید محتوا از ما.

سال نو مبارک.

امیر سرمدی، مدیر وبسایت نابینایان شرکت پکتوس

20 دیدگاه دربارهٔ «سال نو مبارک. پیشنهادات، انتقادات و اضافه شدن ستون های جدید در سال آینده را در این پست با ما در میان بگذارید»

  1. درود بر پکتوسی ها. اگه میشه، یک ستون تحت عنوان مهارت اضافه کنین و هر هفته یک یا دو مطلب در ارتباط با استقلال نابینایان منتشر کنین. ممنون که خبر های مختلف رو گلچین میکنین و داغ بهمون میرسونین

    1. سلام بر محمد ملکی عزیز.
      پیشنهاد شما رو بررسی خواهیم کرد، هر چند بیشتر رویکرد ما مبتنی بر حوزه فناوری هستش.
      مطالب اینچنینی رو سایت هایی مثل محله نابینایان که تولید محتواشون کاربر محور هست، بهتر می تونن کار کنن.
      ممنون از توجهت.

    1. درود بر بهزاد گرامی. سال جدید بر شما هم مبارک.
      به روی چشم. این مسئله رو مد نظر قرار خواهیم داد.
      هر چند منابع انگلیسی زبان در این زمینه به جز چند کشور، محدوده و تجربه رصد آن سوی مرز سابق نشون داده مطالبی از این دست خیلی نمیتونه مثل ستون ترفند مستمر باشه.
      ولی در حد امکان این نکته رو در مطالب سال جدید مد نظر قرار خواهیم داد.

  2. با عرض سلام و تبریک سال نو خدمت شما
    اول این که چرا مثل سابق که یک روز به نابینایان اختصاص میدادید
    تا سؤالات انتقادات و پیشنهادات و مشکلات خودشون را چه در زمینه نرم افزارهای شرکت پکتوس
    و کلاً کامپیوتر و اندروید مطرح کنند
    چنین رویه ای حذف شده؟

    1. هادی جان سلام.
      ستون پرسش و پاسخ اول استقبال بسیار خوبی ازش شد، اما به تدریج استقبال کاهش پیدا کرد و سؤال ها محدود به یکی دو نفر شد. لذا ستون رو حذف کردیم.
      البته امکان داره امسال با یک رویکرد جدید، اون ستون رو مجدداً فعال کنیم.

  3. در ثانی بنظرم جای آموزشهای صوتی در حوزه فناوری توی سایت شرکت پکتوس خیلی خیلی خالی هست.
    البته منکر آموزشهای صوتی قرار داده شده در سایت نیستم.
    ولی خب به هر حال از نظر من این موارد کافی نیستند.

    1. از ابتدای تاسیس سایت نابینایان پکتوس، رویکرد ما همیشه این بوده و خواهد بود که آموزش ها صرفا به صورت متنی باشه.
      چون در آموزش های متنی، هم امکان سرچ و جستجو در اون راحت هست، هم اگه کسی در گوگل درباره فلان نرم افزار مشکلی داشته باشه با یک سرچ به آموزش مربوطه میرسه.
      مگر اینکه حس کنیم در خصوص برنامه هایی نیاز به توضیحات تکمیلی و با جزئیات بیشتر هست که در اون زمینه، اقدام به ضبط آموزش های صوتی کردیم.
      همین روند رو در سال جاری هم ادامه خواهیم داد.

    1. این مسئله برای ما فعلا امکان پذیر نیست.
      سایت هایی مثل گوش کن و شب روشن چون عمدتاً تولید محتواشون کاربر محور هست، خود بچه ها در تیمتاک دور هم جمع میشن و از هر دری با هم سخن میگن.
      احیاناً در باره محصولات جدید شرکت مثل نوت تیکر اگه نیاز به برگزاری دوره های آموزشی بود، می تونیم به صورت مقطعی و با اجازه دوستانمون در محله نابینایان و شب روشن، از بستر تیمتاک برای اطلاع رسانی و آموزش استفاده کنیم.
      اما اینکه خودمون به صورت مستمر در تیمتاک فعال باشیم، با فلسفه تاسیس این سایت و شرح فعالیت های شرکت، چندان مرتبط نیست.

    1. فعلا نمیتونم پاسخ دقیقی به این سؤال بدم.
      به علت جابجایی در نیروهایی که داشتیم، مشکلاتی که در tts نوید داریم و البته بروز رسانی های مستمر برنامه های نوت تیکر که در اولویت ما هستن، زمان دقیق انتشار نسخه بعدی پکجاز مشخص نیست.
      اما اگه قرار باشه آپدیت ها بر روی صدای امید و آوا اعمال بشه، می تونیم در سال 98 آپدیت جدید پکجاز رو بدیم.

  4. آهان تا یادم نرفته لطفاً مطالب تکراری را از این به بعد در سایت منتشر نکنید.
    آخه چه لزومی داره که مطالب و اخباری را که در سایت ایران سپید منتشر میکنید
    توی سایت شرکت پکتوس هم منتشر کنید؟
    تازه خیلی هاشون هم نامربوط به فناوری هستند.

    1. از ابتدای سال 97، چهار ستون جدید به وبسایت پکتوس اضافه شد.
      یکی از این ستون ها، اهم اخبار نابینایان در رسانه های داخلی هستش.
      بر همین مبنا، تمام خبر های مهمی که در خبرگزاری های کشور و روزنامه ایران سپید در ارتباط با نابینایان تولید میشه رو گرداوری می کنیم و اینجا منتشر می کنیم.
      با توجه به بازدید هایی که خبر های ستون اهم اخبار نابینایان در رسانه های داخلی میخوره و نشانگر استقبال کاربران از این ستون هستش، قطعاً همین رویه رو در سال جاری هم ادامه خواهیم داد.
      فقط هم ایران سپید نیست.
      ما سایت هایی مثل ایسنا، ایرنا، مهر، فارس، تسنیم، زومیت، باشگاه خبرنگاران جوان و همه خبرگزاری های معتبر رو در این زمینه مد نظر قرار میدیم.

  5. نظر بعدیم اینه که لطفاً در صورت امکان در بخش کامنت ها فعالتر باشید.
    آخه پستهایی بوده که متعسفانه هیچ کس به کامنت های دوستان و حتی خود من پاسخی نداده.
    یا این که سر سری از روشون رد شده.

    1. این مسئله تا حدی درسته، و به روی چشم.
      سعی می کنیم در سال جاری بیشتر بر روی این بخش تمرکز داشته باشیم. هر چند بی تردید در سال گذشته هم بالای 90 درصد کامنت ها پاسخ داده شده.
      ممکنه کمی با تاخیر بوده باشه ولی عمدتاً بی جواب نمونده.

  6. سلام
    ببخشید من مثل دوستمون تک تک نمیپرسم که هم خودم و هم شما راحتتر باشید ولی بیشتر سوالاتم در خصوص یادداشت‌برداره که شاید چیز جالبی باشه میخواستم بدونم:
    1. چرا توی لینکهای بالا معرفی محصولاتتون توی همین سایت، یادداشت‌بردار رو معرفی نکردید.
    2. چرا محصولات دیگه‌ای مثل برجسته‌نگار هم که معرفی کردید، کاملا غیر‌استاندارد معرفی شدند یعنی مثلا مشخصات ظاهری، نرم‌افزاری، فنی، نقد و بررسی، لوازم جانبی، مقایسه، و در کل یه معرفی که توی کاتالوگ هر محصول توی دنیا وجود داره برای محصول شما توی سایتتون وجود نداره. الان من میخوام محصولتونو با سایر مشابههاش مقایسه کنم اطلاعات محصولات شما یا در دسترس نیست یا هم که بطور ناقص در دسترسه.
    3. چرا سیستم عامل یادداشت‌بردارتون رو مثل کمپانی‌های مشابه که تقریبا دو سه سال پیش شایدم زودتر به سمت اندرویدی شدن گام برداشتند به روز نمی‌کنید تا بشه تمام برنامه‌های استاندارد اندرویدی رو که تعدادشون از صد‌ها هزار و شاید میلیون هم فراتر میره روی این وسیله نصب کرد. آخه اینطوری ما کاربرانی که بین صدو‌پنجاه تا دویست میلیون ریال پول این دستگاه رو میدیم توی انحصار نرم‌افزار‌های محدود شرکت که احتمالا تعدادشون از تعداد انگشتان دو دست فراتر نره گیر می‌افتیم. اینکه اگه به گوشی وصل بشه هم آخرش محدود میشه به امکانات گوشی از جمله باتریش.
    4. آیا شرکت پکتوس بعد از چندین سال که نابینایان ایران اندرویدی شدند قصد نداره برای رفاه حال عموم نابینایان بیاد و موتور صوتیش رو روی اندروید هم قرار بده که بچه ها از صدای ماشینی و روبوتیک ای اسپیک خلاص بشند.
    5. گویا توی بنیاد توانگران شیراز اواخر سال 97 از یادداشت‌بردارتون رونمایی شده. آیا هیچ فایل صوتی یا ویدیویی از اون کارگاه برای نابینایان موجوده و اگه چنین موردی رو تهیه کردید از کجای سایتتون قابل دانلوده.
    6. الان قیمت یادداشت‌بردارتون دقیقا چقدره و آیا شما اطلاع دارید شرایط تهیه‌اش برای کسایی که هزینه خرید ندارن از طرف خود شرکت یا بهزیستی یا سایر نهادهای حمایتی در نظر گرفته شده یا خیر و اگه چنین شرایطی هست میشه توضیح بدید.
    7. این یادداشت‌بردارتون آیا میکروفون میخوره و امکان استفاده از چت و اینترنت و ایمیل و یوتوب باهاش مشابه یادداشت‌بردارهای دیگه هست یا قراره توی به‌روزرسانیها تعبیه کنید.
    8. توی سایت انجمن نابینایان ایران خبری منتشر شده که یادداشت‌بردار شما گویا جایی محصول برتر شناخته شده و نوشته بود میشه باهاش متون انگلیسی و فارسی رو مورد استفاده قرار داد. خواستم بدونم اگه کسی خواست مثلا با محصولتون زبانهایی مثل ژاپنی یا فرانسوی مطالعه کنه یا فایل های ترجمه شده به خط بریل مثل BRF رو بخونه آیا امکانپذیره که دیگه نیازی به چاپگر بریل یا کاغذ نباشه و اصلا اگه میشه بریل میشه یا صوتی هم میشه و اگه نمیشه آیا قراره این امکان رو تعبیه کنید.
    9. آیا با توجه به اینکه قیمت اینگونه وسایل بالاست و این روزها با پیشرفت تکنولوژی به عنوان دستیار شخصی یا کامپیوتر یا لپتاپ توسط نابینایان ازش استفاده میشه دستگاه شما مکان‌یاب جی‌پی‌اِس و دوربین برای عکس گرفتن و تشخیص متون و تشخیص موقعیت فعلی تصویر و حتی جهتیابی فرد نابینا رو مثل دستگاههای مشابه خارجی داره و میشه باهاش از روی تخته و بیلبوردها یادداشت تصویری و بعدم متنی با او سی آر دستگاه استخراج کرد یا هنوز به این امکانات تجهیز نشده.
    بازم مزاحم میشم. ببخشید من تازه نسبت به این چیزا دارم یاد میگیرم و آشنا میشم و میدونم خیلی سؤال پرسیدم و اطلاعاتم شاید به خاطر اینکه به سایت های توی گوگل استناد کردم کامل نیست امیدوارم موفق باشید

    1. سلام بر شما همراه عزیز و گرامی.
      در ابتدا بابت تأخیر در پاسخگویی عذرخواهی ما رو پذیرا باشید. تعطیلات نوروزی و عدم ثبت نام شما در سایت و در صف بررسی موندن دیدگاهتون هم مزید بر علت شد.
      1: با نقد صحیح شما این کارو کردیم و با مراجعه به پست زیر، می تونید اطلاعات کاملی از برجسته نگار هوشمند همراه شرکت پکتوس به دست بیارید.
      http://pactos.net/3507
      2: اطلاعات مربوط به ورژن های مختلف برجسته نگار غیر استاندارد نیست. چرا که برجسته نگار های دو و سه خودشون اطلاعات خاص و ویژه ای ندارن. صرفاً یک بریل دیسپلی هستند که با اتصال به کامپیوتر، خروجی بریل میدن.
      نحوه نصب درایور ها، ست کردن درایور جاز، تعریف کلید های دستگاه در جاز و نوید و تعداد سلول های بریل این ورژن ها، جز مطالب مربوط به برجسته نگار میشه که همگی اونها در سایت قرار داره.
      3: شرکت های مشابه هم به ندرت از سیستم عامل اندروید استفاده می کنن. تقریباً چهار پنج سال پیش که پروژه تولید نوت تیکر پکتوس کلید خورد، چنین چیزی نبود و در حال حاضر هم یکی دو شرکت بیشتر ورژن اندرویدی نزدن.
      اما تصور شما رو باید در این زمینه اصلاح کنم. اندروید بریل نوت تیکر های موجود اون اندرویدی که رو گوشی های همراه هست به اون شکل نیست.
      صرفاً بیسش اندرویده و برای این دستگاه کاستومایز شده. یعنی اینجوری نیست که فکر کنید تمام این برنامه های اندرویدی که الان تو گوشیتون دارین، رو بتونید رو اون هم نصب و استفاده کنید. اگه بخوام بهتر مثال بزنم، اندرویدش مثل همین تلویزیون هایی هست که مبتنی بر اندروید هستن و محدودیت های خودشو داره.
      ضمن اینکه برای سیستم عامل لینوکس هم برنامه های متعددی وجود داره که می تونید روی نوت تیکر نصب کنید. اتفاقا لینوکس یکی از دسترس پذیرترین سیستم عامل ها برای نابینایانه.
      ضمن اینکه یه نگاهی هم رو قیمت همون یکی دو شرکتی که نوت تیکر اندرویدی زدن بیندازید ببینید اوضاع از چه قراره.
      4: تولید موتور صوتی با کیفیت برای اندروید در دستور کارمون هست و پیشرفت هایی هم در این زمینه حاصل شده. اما هنوز نمیتونم زمان بهره برداری کامل از این پروژه رو با توجه به سایر برنامه هایی که داریم معین کنم.
      5: بله اول اسفندماه بود که همایشی رو در شیراز داشتیم و اتفاقا استقبال خوبی هم از اون شد.
      پست مربوط به همایش بنیاد توانگران و فایل صوتی از اون همایش رو از پست زیر پیگیری کنید.
      http://pactos.net/3388
      6: قیمت دستگاه در سال 97 و در حال حاضر که این کامنت رو میذارم، 18 میلیون تومانه به علاوه 9 درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده.
      اما در خصوص حمایت ها تا جایی که بتونیم در حال فراهم کردن شرایطی هستیم که این اتفاق بیفته.
      برای مثال، با سازمان امور مالیاتی در حال مذاکره هستیم این 9 درصد مالیات ارزش افزوده رو دیگه نگیره. خودش یک میلیون و 600 هزار تومان میشه.
      ضمن اینکه بهزیستی در استان های مختلف، بین 3 تا 5 میلیون تومان برای خرید این دستگاه پرداخت میکنه.
      با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و برخی بانک ها هم در حال مذاکره هستیم از اونجایی که برجسته نگار هوشمند همراه یک کالای دانش بنیان هست، یک وام مثلا 10 میلیون تومانی با سود 4 درصد با اقساط بلند مدت به این دستگاه تعلق بگیره که همه این موارد در حال پیگیری هست و امیدوارم نتیجه بخش باشه تا کاربران بتونن راحت تر این دستگاه رو خریداری کنن.
      چون در ادامه سال 98 هم شاهد افزایش قیمت خواهیم بود و هنوز میزان اون براورد نشده.
      7: نه میکروفن نداره و تمام امکاناتی هم که در حوزه اینترنت گفتین، با اتصال به گوشی اندروید از طریق بلوتوث امکان پذیره. یعنی وقتی به گوشیتون متصل بشین، حتی برای تایپ کردن و چت، میتونید از کیبورد بریل نوت تیکر استفاده کنید و همزمان، خروجی بریل هم داشته باشید.
      8: ما در ورودی، تنها امکان تایپ زبان های فارسی و انگلیسی رو داریم. اما در خروجی تقریبا بیشتر زبان ها قابل پوششه. فارسی و انگلیسی خروجی صوتی هم داره. سایر زبونها بسته به صفحه خوان ارکا در لینوکس داره که چه زبون هایی رو پشتیبانی کنه.
      9: این امکانات جالب و جذاب که ازش با نام مشابه های خارجی نام می برید، تقریبا در هیچ یادداشت بردار خارجی تا جایی که ما اطلاع داریم وجود نداره. شاید امکان OCR بسته به نرم افزار های موجود باشه. اما هیچ نوت تیکر خارجی حداقل تا یکی دو ماه پیش که ما سایت ها رو رصد کردیم مثلا دوربین و امکان عکس برداری رو نداره.
      طبیعتاً بریل نوت ها در دنیا امکانات خاص خودشون رو دارن و قرار نیست جای گوشی های هوشمند رو بگیرن.
      دستگاه هایی هم که امکانات ویژه ای دارن، مثل نمونه های اندرویدی که شرکت humanware کانادا تولید کرده، نزدیک 6 هزار دلار قیمتشه که اگه بخواد با این اوضاع ارز وارد ایران بشه بالای 80 میلیون تومان باید واسش هزینه بشه.
      پیشنهاد می کنم اگه در تهران هستید یا هر وقت به تهران اومدین، حتما یه سری به شرکت بزنید و خودتون از نزدیک با این دستگاه کار کنید.
      بازم سؤالی بود در خدمتیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 − 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *