دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 8 دی ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یکصد و هفدهمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

بالن ارتباطی در تمام استان ها نصب می شود

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از راه اندازی یک سامانه ی بالن ارتباطی تا اواخر فصل بهار سال آینده برای هر استان خبر داد.

به گزارش زومیت، صادق بیک پور، مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از تصویب طرح راه اندازی بالن های ارتباطی در هر استان برای برقراری ارتباطات لازم در زمان بحران خبر داد. به گفته ی وی این طرح در مرحله ی تخصیص اعتبار بوده و اگر مشکلی بابت تأمین اعتبار وجود نداشته باشد، تا اواخر بهار ۹۸ راه اندازی خواهد شد. وی همچنین اعلام کرد استان کرمان در اولویت راه اندازی این سامانه است. وی گفت:

دستورالعمل پیام رسانی انبوه در مواقع بحران به استانداری و مدیریت بحران ابلاغ می شود و با این آیین نامه، اپراتورها باید از این مرجع دستور بگیرند که موجب آرامش اجتماعی خواهد شد.

مشاور وزیر ارتباطات با اشاره به بهره برداری از فاز نخست رادیو ترانک در استان کرمان اعلام کرد فاز نخست این شبکه با ۱۵۰ میلیارد ریال هزینه، ۳۲ شهر و بیش از دو هزار روستا را تحت پوشش قرار داده است. به گفته ی وی فاز دوم این پروژه نیمه ی اول سال ۹۸ بهره برداری شده و تمامی شهرها و شهرستان ها و سه هزار و ۸۹۷ روستا را تحت پوشش قرار می دهد. وی گفت:

برای واردات تجهیزات شبکه ی بی سیم رادیو ترانک در گمرک مشکلاتی به وجود آمد که خوشبختانه رفع شده و این تجهیزات اینک وارد کشور شده است. قبل پایان امسال تجهیزات وارداتی در استان ها توزیع می شود که سهم کرمان نیز تحویل داده می شود.

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه ی صحبت های خود به تأکید وزارت ارتباطات به رفع انحصارها در فضای رقابتی و گسترش خدمات به حوزه های فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و از توجه بیشتر در حوزه ی مدیریت بحران خبر داد.

رونمایی از سامانه بازرگام و امضای تفاهم‌نامه با اتحادیه میوه و تره بار

در جریان نشست خبری رونمایی از سامانه ی بازرگام، تفاهم نامه ای میان این استارتاپ و اتحادیه ی میوه و تره بار منعقد شد.

به گزارش زومیت، انطباق با تکنولوژی در دنیای شلوغ و سریع جدید اجتناب ناپذیر است؛ از این رو درگیر نشدن یک کسب وکار سنتی با روش های نوین در دراز مدت، به شکست آن منجر خواهد شد. تعاونی بزرگ پیشگامان، هلدینگی با ۳۰ شرکت و با بیش از ۲۰ سال سابقه در زمینه ی IT به عنوان مهره ی اصلی پشتیبان سامانه ی بازرگام و فروش آنلاین میوه و تره بار توسط آن شناخته می شود. ایده ی اولیه ی تشکیل بازرگام ۱.۵ سال پیش و با هدف توسعه ی عرضه ی کالاهای FMCG (کالاهای تند مصرف) و با تمرکز اولیه روی میوه و سبزیجات شکل گرفت. انبارها و سردخانه های مجهز گروه پیشگامان با ظرفیتی بالغ بر شصت هزار تن و خدمات لجستیک آن مدیریت این پروسه و بهره وری آن را تضمین می کند.

طبق توضیحات امیرحسین رضایی نژاد، مدیر استارتاپ بازرگام، پس از خرید میوه از باغ داران و بسته بندی آن، نوبت به انتقال آن ها به انبارها می رسد؛ این میوه ها سپس برای فروش توسط میوه فروشی ها به آن ها تحویل داده می شود. متوسط زمان رسیدن میوه به دست شهروندان در حال حاضر ۳ ساعت است اما رضایی نژاد رسیدن به زمان ۱.۵ ساعت را از برنامه های بازرگام می داند. رضایی نژاد در بخشی از سخنان خود در مورد تفاهم نامه   ی امروز چنین گفت:

اتحادیه ی میوه  و تره بار با دید باز به سبک مدرن کسب وکار نگاه می کند. این تفاهم نامه احتمالا نخستین تفاهم بین بخش سنتی و مدرن برای توسعه  ی پیشرفته تر است. ما متعهد هستیم تا میوه  را به صورت خالص (یعنی بدون احتساب وزن بسته بندی و جعبه) بفروشیم. ما همچنین از پاکت  های سنگی سازگار با محیط زیست برای عرضه ی خرد محصولات استفاده می کنیم.

امیر حسین رضایی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود، از آمادگی و ظرفیت این سامانه  برای تامین نیازهای شب عید خبر داد. کارگر، رئیس اتحادیه ی میوه و سبزی تهران نیز با ابراز علاقه به ورود راهکارهای نوین به این عرصه اعلام کرد که امکان پذیر شدن خرید میوه برای همه، یکی از اهداف این اتحادیه بوده و این امید وجود دارد که سامانه ی بازرگام به کمتر شدن فاصله ی بین تولید و مصرف محصولات زراعی کمک کند. اسماعیل قادری فرد به عنوان نماینده ی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز سخنگوی بعدی این نشست بود؛ وی با اشاره به جلسه  های پیوسته با شهرداری برای توسعه ی مدیریت شهری و در نتیجه ارزش آفرینی اقتصادی نوین از اهمیت شناخت استارتاپ های فعال در این زمینه و برگزاری رویدادهای برای آن سخن گفت.

علیرضا ناطقی،  مدیر کل دفتر تعاونی های خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگر این نشست از آمادگی این مجموعه برای برگزاری جشنواره هایی با حضور دانشجویان و دانش آموزان فعال استارتاپی برای شناخته تر شدن آن ها خبر داد. ناطقی وضعیت مهارت در استارتاپ های کشورمان را از استانداردهای جهانی عقب تر دانست و بر لزوم توجه به آن سخن گفت.

شهرداری منطقه ی ۲ بدون شک از فعال ترین ارگان ها برای توسعه ی مدیریت نوین شهری است؛ میزبان این نشست، کشت پور شهرداری منطقه ی ۲ بود. کشت پور از فعال بودن ۱۴۷۰ اپلیکیشن در این منطقه و کمک های شهرداری به اجرایی شدن و سرعت بخشیدن به رشد به برخی از آن ها سخن گفت. از ۲۰ استارتاپ مورد حمایت شهرداری منطقه ی ۲، ۷ مورد تا به امروز تجاری سازی شده اند.

پس از امضای توافق نامه بین بازرگان و اتحادیه ی میوه و سبزی تهران، نوبت به خبرنگاران رسید تا سوالات خود را مطرح کنند. رضایی نژاد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران، مزیت رقابتی بازرگام را نسبت به دیگر فعالات این بخش حذف واسطه ها و کاهش قیمت می داند؛ به گفته ی مدیر این استارتاپ، رقبا عموما در عرضه ی میوه ی ممتاز فعال هستند؛ با این حال بازرگام فروش محصولات درجه ۱ و ۲ را نیز در برنامه دارد. وی در پاسخ دیگری درباره ی شهرهای فعال و قیمت گذاری نیز چنین گفت:

تمامی مناطق سه شهر،  تهران، اصفهان و یزد تحت پوشش بازرگام هستند. مرجع قیمت ما همان است که به صورت رسمی برای هر میوه اعلام می شود؛ اما به دلیل سود دریافتی کمتر نسبت به روش های عرضه ی سنتی، شاهد قیمت کمتری هستیم. ما در حال مذاکره با یکی از بزرگ ترین فعالان فروش اینترنتی هستیم تا میوه های عرضه شده در آن  را برعهده بگیریم.

در پایان نشست، کارگر از اتحادیه ی میوه و سبزیجات از تمام فعالان فروش این نوع محصولات برای انعقاد تفاهم نامه دعوت به عمل آورد؛ فروش میوه در وب سایت هایی که تفاهم نامه  ای با اتحادیه ندارند، غیرقانونی است.

رونمایی از فاز جدید ناوگان فروشگاه مجازی شهروند

تحولی جدید در شیوه تامین سبد کالای خانوارهای سراسر تهران در راه است.

به گزارش زومیت، مجموعه فروشگاه های زنجیره ای «شهروند» با مشارکت بخش خصوصی، خدمات فروش آنلاین و ارسال خرید به درب منزل مشتریان خود را متحول می کند.

مدیریت فروشگاه های زنجیره ای شهروند پنجم دی ماه ۹۷، در نشستی مشترک، شرکت های «گسترش پخش سانا» و «تجارت الکترونیک ارتباط فردا» از بخش خصوصی را، به عنوان شرکای تجاری این فروشگاه در جهت ارائه خدمات تحویل سفارش درب منزل (دلیوری) معرفی کردند.

تحویل سریع و درب منزل تمام کالاهای موجود در این فروشگاه با ناوگان مدرن، از نکات برجسته این خدمت جدید است.

دکتر مسعود سریع القلم مدیرعامل شرکت خدماتی کالای شهروند با اشاره به استقبال روز افزون مشتریان این فروشگاه های زنجیره ای از سیستم خرید آنلاین تصریح کرد: «در سال های اخیر هر ساله شاهد رشد صد درصدی میزان سفارش های آنلاین از فروشگاه های شهروند بوده ایم. این موضوع ما را ملزم کرد که با مطالعه و نیازسنجی مشتریان، برای توسعه خدمات خود از بخش خصوصی دعوت به مشارکت کنیم».

روش سفارش آنلاین به فروشگاه های شهروند و تحویل درب منزل تقریبا از ۷ سال پیش و از تاریخ ۱۳۹۰/۰۳/۰۳ فعال شد. اما افزایش تعداد مشتریان در سال های اخیر موجب شد تا مدیران این فروشگاه های زنجیره ای، شیوه سنتی ارسال محصولات را برای پاسخگویی به حجم سفارش ها ناکافی تشخیص دهند.

به گفته مدیرعامل  شرکت شهروند مقرر شد که توسعه ناوگان حمل و نقل فروشگاه مجازی به بخش خصوصی واگذار شود تا از ظرفیت های این بخش نیز به خوبی استفاده شود.

از این رو با اعلام آمادگی شرکت «گسترش پخش سانا»، برخوردار از سیستم های مدرن توزیع و پخش و از برترین های این حوزه، سرمایه گذاری و تامین ناوگان حمل و نقل مورد نیاز برای توسعه بخش فروش مجازی شهروند به این شرکت واگذار شد.

مجید رویگر حق رو مدیرکل بازاریابی شرکت گسترش پخش سانا در مورد اهمیت این رویداد و اثر آن در تحول فروش آنلاین و تحویل کالا در تهران گفت: «فروشگاه های زنجیره ای شهروند با مزیت استراتژیک رقابتی در فروش آنلاین و تحویل کالاهای مورد نیاز خانوارهای تهرانی درکنار ناوگان مجهز و مدرن شرکت گسترش پخش سانا که به طور اختصاصی برای اجرای این سرویس به صورت شبانه روزی در تهران استخدام شده و آموزش دیده اند، در تعامل با یکدیگر، می توانند تجربه ی خرید ساده، سریع و ارزان کالاهای مورد نیاز خود از فروشگاه های شهروند را در اختیار همه ی شهروندان تهرانی قرار دهند و از این طریق به کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک، اشتغال زایی و افزایش رضایت مندی شهروندان تهرانی کمک کنند».

وی در این زمینه افزود: «فراوانی شعب، تنوع کالا، قیمت مناسب، تحویل ۲۴ ساعته (به زودی) و تحویل در درب واحد آپارتمان – و نه درب ساختمان – از مزایای اصلی سرویس جدید فروش اینترنتی فروشگاه های شهروند است که با مشارکت شرکت گسترش پخش سانا اجرایی خواهد شد».

این مشارکت شهروند با شرکت های بخش خصوصی، با کمک به توانمندی بیشتر بخش خصوصی موجب افزایش کیفیت خدمات دهی در سراسر شهر تهران خواهد شد که به زودی به صورت ۲۴ ساعته اقدام به تحویل سریع کالاهای مورد نیاز شهروندان خواهد کرد.

در طی این مشارکت، فروشگاه های شهروند برای توسعه خدمات پرداخت خود نیز با شرکت تجارت الکترونیکی ارتباط فردا که با شبکه ای از تیم های خلاق و کسب و کارهای نوین، ارایه دهنده راهکارهای نوآورانه در حوزه پرداخت الکترونیکی است همکاری خواهد کرد.

با توجه به رویکرد شهردار جدید تهران که با شعار «تهران شهری برای همه» درصدد توسعه عادلانه خدمات به همه شهروندان است، توسعه فروش آنلاین شهروند نیز امکان دسترسی همه شهروندان را به مایحتاج خود با قیمت مناسب فراهم خواهد کرد.

گفتنی است در حال حاضر، شعبه های فروشگاه های زنجیره ای شهروند در سراسر شهر تهران فعال هستند و دو فروشگاه این مجموعه واقع در بیهقی و بوستان به صورت ۲۴ ساعته به مشتریان خود خدمات ارائه می دهند.

فعال کردن فروشگاه اینترنتی به صورت ۲۴ ساعته در برنامه های آتی شهروند قرار گرفته است.

به گفته مدیران فروشگاه های زنجیره ای شهروند و شرکت سانا، برای اجرای تحویل ۲۴ ساعته کالا در تهران، مطالعات لازم انجام شده و طرح در دست برنامه ریزی نهایی و اخذ مجوزهای لازم برای اجرا است.

جایگزین داخلی اینستاگرام شکل گرفت

دبیر شورای عالی فضای مجازی از مذاکره با شبکه ی اجتماعی اینستاگرام برای شکل گرفتن جایگزین مشابه داخلی این شبکه  خبر داد.

به گزارش زومیت، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، از درخواست مذاکره با شبکه ی اجتماعی اینستاگرام و مکاتبات اولیه با آن ها خبر داد. البته به گفته ی وی، هنوز قراری با آن ها گذاشته نشده و سخنی نیز به میان نیامده است. وی همچنین از لزوم وجود شبکه ی اجتماعی داخلی جایگزین برای اینستاگرام و شکل گرفتن آن خبر داد. دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این پرسش که اگر مذاکرات به نتیجه نرسند، گفت:

دنبال این هستیم که جایگزین داشته باشیم و جایگزین مشابه داخلی شکل گرفته است.

وی همچنین با اشاره به مخالفت جامعه ی مذهبی کشور درباره ی شبکه ی اجتماعی اینستاگرام عنوان کرد:

به هرحال تعداد درخور توجهی از جامعه ی مذهبی کشور درباره ی اینستاگرام مشکل دارند. اثرگذاری خودشان را هم دارند و صدایی دارند که شنیده می شود. معتقدم باید پلتفرم بهتر و کامل تری بدهیم؛ چون پلتفرمی مثل اینستاگرام متعلق به دَه سال قبل است که تازه به نتیجه رسیده است . درعین حال،  آنچه الآن ارائه کنیم، سه سال دیگر به نتیجه می رسد و بالغ می شود. بنابر این به ناچار تا آن زمان، آنچه ارائه کنیم درمقایسه با اینستاگرام خیلی بهتر خواهد بود.

در همین فضا، توییتر نیز از برخی لحاظ پلتفرمی عقب افتاده است. این پلتفرم با فناوری ۱۴۰ کاراکتر کارش را شروع کرده بود که نگاهی قدیمی را می رساند. البته خودشان را بازسازی کرده اند؛ اما مفهوم آن «میکروبلاگ» است که قدیمی محسوب می شود. درعین حال، نباید روی موضوعی خاص تمرکز کنیم. اگر به شرکت فیسبوک نگاه کنید، متوجه می شوید یک نوع پیام رسان ندارد. این پلتفرم چند نوع پیام رسان برای خانواده ها، سیاست مداران و حوزه های اقتصادی و… دارد.

همکاری اسنپ با ابرکلاد برای سرویس دهی بهتر

اسنپ برای ارتقای سطح کیفی خدمات خود، با ابرکلاد به عنوان یکی از شرکت های فعال در حوزه ی ارائه ی سرویس های ابری همکاری می کند.

به گزارش زومیت، اسنپ به منظور ارتقای عملکرد خود و سرویس دهی بهتر در شهرهای مختلف با «ابرکلاد» همکاری می کند. ابرکلاد (AbarCloud) اولین توسعه دهنده ابری محصول ایران است و این همکاری به بهبود عملکرد، سرعت و دسترسی اسنپ  کمک می کند؛ همچنین تجربه کاربری بهتر و قدرت انتخاب بیشتری برای کاربران این اپلیکیشن فراهم خواهد کرد.

ابرکلاد فعالیت خود را از دو سال پیش آغاز کرده است؛ علی خواجه حسینی، حسن خواجه حسینی و آلیستار اسکات، کارآفرینان این شرکت هستند که سال ها است در اکوسیستم ابری فعالیت می کنند و تجربیات بین المللی دارند. ابرکلاد از آخرین تکنولوژی های روز دنیا مانند داکر (Docker)، کوبرنتیز گوگل (Google’s Kubernetes) و اوپن شیفت ردهت (Red Hat’s OpenShift) استفاده می کند و افرادی که در این پروژه مشغول به فعالیت هستند، تجربیات بین المللی دارند. خبر خوش اینکه فرصتی برای همکاری مستقیم با این تیم حرفه ای برای علاقه مندان به این حوزه فراهم است و افراد مستعد می توانند فرصت های شغلی مرتبط را در وبسایت اسنپ مشاهده کنند.

روابط عمومی اسنپ درباره این همکاری می گوید:

از اینکه تیمی مستعد و حرفه ای به خانواده اسنپ اضافه می شود تا ما را در دستیابی به اهداف خود یاری رساند، بسیار خوشحال هستیم. همچنین باتوجه به بهبود عملکرد اسنپ، این همکاری یک خبر خوب برای میلیون ها کاربری خواهد بود که هر روز از اسنپ استفاده می کنند.

علی خواجه  حسینی، یکی از موسسان ابرکلاد با اشاره به ظرفیت های این همکاری اضافه می کند:

اسنپ محصول منحصر به فردی دارد و تیم بسیار حرفه ای در آن مشغول به کار هستند. تمرکز روی این حوزه برای ما بسیار هیجان انگیز است و بی صبرانه منتظر خوشامدگویی به افرادی هستیم که قرار است به تیم اضافه شوند.

محصول ابرکلاد در حال تولید است و به سرویس های متنوع اسنپ سرویس دهی خواهد کرد. افرادی که در این تیم استخدام می شوند، در دفتر اسنپ و در موقعیت های شغلی مختلفی مشغول به کار خواهند شد. برای ملحق شدن به تیم اسنپ و آگاهی از فرصت های شغلی این حوزه، به سایت اسنپ مراجعه کنید.

بیستمین دوره مسابقات دانشجویی برنامه نویسی ACM با قهرمانی دانشگاه شریف خاتمه یافت

مسابقات برنامه نویسی ACM غرب آسیا به میزبانی دانشگاه شریف تهران برگزار شد و با قهرمانی تیم این دانشگاه به پایان رسید.

به گزارش زومیت، بیستمین دوره از مسابقه ی برنامه نویسی ACM در منطقه ی غرب آسیا به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف و حمایت کافه  بازار در قالب رقابتی دوروزه برگزار شد و به کارش پایان داد. این مسابقه یکی از مسابقات منطقه ای ACM در سطح جهان است که از سال ۱۳۷۸ در تهران و به  همت دانشگاه صنعتی شریف، همه ساله با حضور هشتاد تیم سه نفره از دانشگاه های کشور و منطقه برگزار می شود. به گفته ی دکتر ظرابی زاده، مسئول برگزاری این رقابت ها، هدف مسابقه ارتقای مهارت های برنامه نویسی و کار گروهی و حل مسائل بین دانشجویان است. همراه این مسابقات کارگاه های کارآفرینی نیز با حضور مدیران صنعت برگزار می شود تا دانشجویان مستعد از مراحل ابتدایی جذب صنعت شوند.

ACM نام انجمنی بین المللی است که رویداد و کنفرانس های مختلفی را برگزار می کند. این انجمن ۴۳ سال است که رقابت های برنامه نویسی دانشجویان ACM در سطح جهان را برگزار می کند که تیم های قهرمان در مناطق مختلف، امکان شرکت در آن را دارند. مسابقات انتخابی در ۵۰۰ سایت مختلف برگزار می شود و حدود ۱۴۰ تیم برتر در مسابقه ی جهانی رقابت خواهند کرد. این مسابقات سال آینده به میزبانی پرتغال برگزار خواهد شد. در بیستمین دوره ی ACM غرب آسیا، تیم های سه نفره باید یازده سؤال را در پنج ساعت حل می کردند. تیمی که بیشترین تعداد سؤال را در کمترین زمان حل می کرد، جایگاه نخست را به دست می آورد. در رقابت های امسال، بیش از ۸۸۰ تیم (سه برابر سال قبل) شرکت کردند که از این تعداد ۶۶۶ تیم موفق شدند حداقل به یک سؤال جواب صحیح دهند.

در بخش زبان های برنامه نویسی، امسال نیز ++C با ۷۹درصد محبوب ترین عنوان را کسب کرد و جاوا و پایتون به ترتیب با ۱۲ و ۹درصد محبوب ترین زبان برنامه نویسی شرکت کنندگان معرفی شدند. همچنین در بیستمین دوره ی ACM، شرکت کنندگان خانم درمقایسه با سال گذشته افزایش محسوسی یافته  بودند؛ به گونه ای که حدود ۲۵درصد از کل شرکت کنند گان را خانم ها تشکیل می دادند. این درحالی است که در رقابت های جهانی برنامه نویسی مثل المپیاد دانش آموزی، نزدیک به ۶ یا ۷درصد شرکت کنندگان خانم هستند.

جوایز مسابقه ی منطقه ای ACM

بخش اول: مدال   های مسابقه

  • چهار تیم اول: مدال طلا
  • چهار تیم دوم: مدال نقره
  • چهار تیم سوم: مدال برنز

بخش دوم: جوایز تیم های برتر

  • سه تیم اول (از هر دانشگاه حداکثر یک تیم): هر تیم پنج میلیون تومان
  • چهار تیم دوم (از هر دانشگاه حداکثر دو تیم): هر تیم سه میلیون تومان
  • شش تیم سوم (از هر دانشگاه حداکثر دو تیم): هر تیم دومیلیون تومان

بخش سوم: جایزه ی سریع ترین حل مسائل

  • هر مسئله : یک سکه ی گرمی پارسیان

تیم های برتر به شرح زیر هستند:

  • تیم اول: Kolompeh از دانشگاه صنعتی شریف
  • تیم دوم: Oh Toh! We’re coming از دانشگاه صنعتی شریف
  • تیم سوم: Kamerana از دانشگاه صنعتی شریف
  • تیم چهارم: Deadlines Deadpolygons از دانشگاه صنعتی شریف
  • تیم پنجم: Temporarily Rebellion از دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • تیم ششم: NeshesTeam از دانشگاه تهران

بدین ترتیب، تیم Kolompeh از دانشگاه صنعتی شریف نماینده ی اول سایت منطقه ای تهران در مسابقات جهانی و درصورت تخصیص دو سهمیه به سایت تهران، تیم Temporarily Rebellion از دانشگاه صنعتی امیرکبیر نماینده ی دوم خواهد بود.

آنر V20 با ۸ گیگابایت رم، نمایشگر روزنه دار و پنل پشتی منحصر به فرد معرفی شد

آنر V20 که پیش تر معرفی اولیه ی آن را شاهد بودیم، با دوربین قدرتمند ۴۸مگاپیکسلی و نمایشگر ۶.۴اینچی و ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه ی رم معرفی شد.

به گزارش زومیت، مدتی پیش بود که آنر با برگزاری رویدادی نسبتا کوتاه، معرفی اولیه از گوشی آنر وی ۲۰ یا همان آنر ویو ۲۰ را انجام داد. این شرکت در آن زمان فقط به رونمایی نمایشگر روزنه دار این گوشی و برخی مشخصات آن بسنده کرده بود تا اینکه این محصول به طور کامل در کشور چین رونمایی شد. درضمن ظاهرا آنر، زیربرند مشهور هواوی قصد دارد در تاریخ ۲۲ژانویه ی۲۰۱۹ (برابر با ۲بهمن ۱۳۹۷) در شهر پاریس این گوشی را برای کشورهای مختلف جهان رونمایی کند.

بر این اساس، Honor V20 که از آن به عنوان Honor View 20 هم یاد می شود، نخستین گوشی هوشمند دنیا است که از نانو لیتوگرافی (شاخه ای از علم نانو تکنولوژی) در قسمت پشتی اش بهره می گیرد تا از این طریق، جلوه ی بسیار زیبا و منحصر به فردی به نمایش بگذارد. درواقع در قسمت پشتی آنر وی ۲۰، از نانو تکسچرهای نامرئی استفاده شده است.

بهره گرفتن از این نوع طراحی برای قسمت پشتی آنر وی ۲۰ باعث شده این گوشی ظاهر بسیار جذابی به خود بگیرد. درضمن، نانولیتوگرافی باعث می شود پنل پشتی V20 بادوام تر باشد.

در پنل پشتی این دستگاه، حرف V به شکل زیبایی دیده می شود و با تغییر زاویه ی دید، رنگ و محل آن نیز تغییر می کند که در نوع خود بسیار جالب است.

نکته ی مهم دیگر مرتبط به آنر وی ۲۰، بهره مندی آن از نمایشگر روزنه دار (چیزی شبیه به Infinity-O سامسونگ) است که واکنش های متعددی به دنبال داشته است. عده ای از کاربران استفاده از بریدگی را ترجیح می دهند و عده ای دیگر که تعدادشان چندان زیاد نیست، دیدگاه مثبتی به روزنه ی نمایشگر دارند و می گویند روزنه ی نمایشگر نهایتا در سال های اخیر ازبین می رود و گوشی ها به نمایشگرهایی واقعا تمام صفحه مجهز خواهند شد.

طبق ادعای آنر، گوشی وی ۲۰ نخستین گوشی هوشمندی است که از نمایشگر فول ویو 3 (FullView 3.0) استفاده می کند و نسبت نمایشگر به بدنه ی فوق العاده ی ۹۱.۸درصد را ارائه می دهد. علاوه بر این ها، در پنل پشتی استفاده از حسگر اثر انگشت به فرم دایره به چشم می خورد.

گوشی آنر V20 دوربین اصلی ۴۸مگاپیکسلی و البته دوربین سلفی ۲۵مگاپیکسلی دارد. دوربین اصلی وی ۲۰ به حسگر جدید سونی، یعنی IMX586 مجهز شده که باعث می شود این گوشی بتواند تصاویر با کیفیتی ثبت کند. درواقع، استفاده از حسگر جدید سونی باعث می شود دوربین وی ۲۰ بتواند تصاویر را با جزئيات بیشتر و رنگ بندی زنده تر ثبت کند. همچنین، امکان ثبت تصاویری به وجود آمده که با استفاده از هوش مصنوعی بهینه  شده اند. البته، این گوشی در پنل پشتی از دوربین دیگری نیز با حسگر ToF بهره می گیرد.

نسخه ی جهانی آنر وی ۲۰ از رابط کاربری EMUI 9.0 با اندروید ۹ (Pie) بهره می برد و از ویژگی های محبوب گوشی های هواوی نظیر حالت Super Night View و EIS و GPU Turbo 2.0 بهره  می برد.

این گوشی از حالت دسکتاپ هواوی هم پشتیبانی می کند و این، یعنی اگر وی ۲۰ را به مانیتور و کیبورد و ماوس متصل کنید، از آن به عنوان جایگزینی برای سیستم های دسکتاپ می توانید استفاده کنید. گفتنی است این گوشی در چین با رابط کاربری Magic UI 2.0 عرضه می شود.

پرچم دار جدید آنر از تراشه ی قدرتمند کرین ۹۸۰ هواوی و ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه ی رم درکنار ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلی استفاده می کند. افزون بر این ها، آنر وی ۲۰ به نمایشگر ۶.۴اینچی LCD با وضوح تصویر فول HD پلاس (معادل ۲۳۱۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) و نسبت تصویر غیرمعمول ۱۹.۲۵:۹ مجهز شده است.

درضمن، این گوشی از باتری قدرتمند ۴۰۰۰میلی آمپرساعتی مجهز به ویژگی شارژ سریع سوپرشارژ ۲۲.۵واتی استفاده می کند. این قابلیت شارژ  سریع می تواند درصد شارژ باتری آنر وی ۲۰ را در مدت سی دقیقه از صفر به ۵۵درصد برساند.

شایان ذکر است شارژ کامل باتری ۴۰۰۰میلی آمپرساعتی آنر وی ۲۰، به نود دقیقه زمان نیاز دارد. عمر باتری به عوامل متعددی ازجمله وضوح نمایشگر و نحوه ی استفاده از دستگاه ربط دارد؛ اما وجود باتری با چنین ظرفیتی، قطعا می تواند استفاده ی پیوسته ی طولانی مدت از آنر وی ۲۰ را برای دارندگان این گوشی به ارمغان بیاورد.

گوشی آنر وی ۲۰ روز ۲۸دسامبر سال جاری (برابر با ۷دی ۱۳۹۷) با قیمت ۴۳۵ دلار برای مدل مجهز به ۶ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی و ۵۱۰ دلار برای مدل مجهز به ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلی در رنگ های قرمز و آبی و مشکی در چین عرضه شد. گفته می شود این گوشی قرار است در کشورهای دیگر، قیمت گران تری داشته باشد. درکنار این ها، مدل ویژه ی آنر وی ۲۰ با همکاری برند Moschino با ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلی، قرار است با قیمت ۵۸۰ دلار در چین فروخته شود.

هواوی پی اسمارت 2019 معرفی شد؛ نمایشگر ۶.۲ اینچی و قیمت ۲۵۰ یورو

در حالی که پیش فروش پی اسمارت ۲۰۱۹ از چند روز پیش به صورت غیررسمی آغاز شده بود، هواوی به طور رسمی از این دستگاه میان رده رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، تنها چند روز پس از معرفی آنر ویو ۲۰، هواوی از محصول دیگری با نام هواوی پی اسمارت ۲۰۱۹ رونمایی کرد. این گوشی که یک میان رده به حساب می آید، قرار است به زودی در اروپا و انگلیس عرضه شود.هواوی پی اسمارت ۲۰۱۹ که پیش فروش آن به صورت غیررسمی از هفته ی گذشته آغاز شده بود، به طور رسمی توسط شرکت چینی رونمایی شد تا نسخه ی بهبودیافته ای برای پی اسمارتی باشد که بهمن ماه سال گذشته معرفی شده بود.

جدیدترین گوشی هواوی که بی شباهت به آنر ۱۰ لایت هم نیست، از یک نمایشگر ۶.۲۱ اینچی با نسبت تصویر ۱۹.۵ به ۹ برخوردار است که در بالای آن بریدگی از نوع قطره ای شکل را به منظور کارگذاری دوربین سلفی شاهد هستیم. رزولوشن این نمایشگر ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بوده و حالت Eye Comfort یا راحتی چشم برای آن در نظر گرفته شده است تا کاربر با استفاده از این حالت در هنگام مطالعه نور آبی صفحه را کاهش دهد و در نتیجه چشمان او خستگی کمتری را تجربه کنند.

پردازنده ای که هواوی در پی اسمارت ۲۰۱۹ به کار برده تراشه ی ۱۲ نانومتری کرین ۷۱۰ است. سرعت پردازش این پردازنده ی هشت هسته ای به ۲.۲ گیگاهرتز می رسد که درکنار ۳ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی می تواند عملکرد قابل قبولی را برای این میان رده ی زیبا رقم بزند.

در بخش دوربین، ترکیب دو حسگر ۱۳ و ۲ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی و حسگر ۸ مگاپیکسلی برای دوربین سلفی این گوشی انتخاب شده است. همچنین یک باتری ۳۴۰۰ میلی آمپر ساعتی برای پی اسمارت جدید در نظر گرفته شده است که طبق ادعای سازنده می تواند تا ۱۰ ساعت گشت و گذار در اینترنت با شبکه ی 4G را جوابگو باشد. اندروید ۹.۰ پای با رابط کاربری EMUI ۹.0 نیز از دیگر مشخصات جدیدترین میان رده ی هواوی است.

هواوی، پی اسمارت ۲۰۱۹ را در چند کشور اروپایی از دوازدهم دی ماه با قیمت ۲۵۰ یورو (۲۸۶ دلار) عرضه می کند؛ درحالی که کاربران اپراتورهای EE و CarphoneWarehouse و O2 در انگلستان می توانند آن را از ۲۱ دی با قیمت ۱۴۹ پوند انگلیس (۱۸۹ دلار آمریکا) تهیه کنند.

شیائومی می پلی با بریدگی قطره ای رونمایی شد

نخستین گوشی هوشمند شیائومی به نام Mi Play با بهره گیری از بریدگی قطره مانند و مشخصات میان رده و قیمت ۱۵۹ دلاری در چین معرفی شد.

به گزارش زومیت، شیائومی به تازگی Xiaomi Mi Play، نخستین گوشی هوشمند خود با بریدگی قطره ای در بالای نمایشگر را معرفی کرد. بریدگی این گوشی به عنوان مثال درمقایسه با نمونه ی موجود در وان پلاس ۶ تی قدری متفاوت است و کناره هایش به جای حرکت به سمت طرفین، رو به بالا است. در زمینه ی طراحی، شیائومی می پلی از فلز و شیشه ساخته شده و حاشیه ی باریکی در پایین نمایشگر آن به چشم می خورد. تمام دکمه های فیزیکی گوشی در سمت راست جای گذاری شده اند و گوشه های نمایشگر نیز گِرد است. گوشی جدید شیائومی از دو دوربین اصلی با ساختار عمودی بهره می گیرد که در قسمت بالای چپ پشت گوشی قرار گرفته اند. این گوشی همچنین از حسگر اثر انگشت در پشت خود بهره می برد و در همان بخش، لوگوی شرکت نیز دیده می شود.

در زمینه ی مشخصات داخلی، باید اشاره کرد شیائومی می پلی گوشی هوشمند میان رده ای است که قدرت خود را از پردازنده ی هشت هسته ای و ۶۴بیتی هلیو P35 مدیاتک تأمین می کند؛ تراشه ای که درحال حاضر یکی از پردازنده های قدرتمند میان رده ی ساخت مدیاتک محسوب می شود. این گوشی مجهز به نمایشگر ۵.۸۴اینچی fullHD با وضوح تصویر ۲۲۸۰ در ۱۰۸۰ پیکسل و به همراه شیشه ی خمیده ی 2.5D است. شیائومی می پلی همچنین دربردارنده ی ۴ گیگابایت رم LPDDR4X و ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی است که می توان آن را ازطریق شکاف میکرو اس دی تا ۲۵۶ گیگابایت افزایش داد. روی این گوشی اندروید ۸.۱ اوریو به همراه رابط کاربری MIUI 10 اجرا می شود.

از دیگر مشخصات گوشی جدید شیائومی باید به باتری ۳۰۰۰میلی آمپرساعتی، دوربین دوگانه ی ۱۲ مگاپیکسل (با گشادگی دیافراگم f/2.2 و اندازه ی پیکسل ۱.۲۵ میکرون و دارای قابلیت فوکس خودکار مبتنی بر فاز و تثبیت کننده ی تصویر دیجیتال) و ۲ مگاپیکسل در قسمت پشت و دوربین سلفی ۸ مگاپیکسل در قسمت جلو اشاره کرد. این گوشی به همراه دو شکاف سیم کارت نانو عرضه می شود و از 4G دوگانه ی VoLTE و بلوتوث نسخه ی ۴.۲ نیز بهره می گیرد.

شیائومی می پلی در چین معرفی شده و در رنگ های مشکی و آبی دریم و طلایی توایلایت دردسترس است. این گوشی در زادگاه خود، قیمت بسیار مقرون به صرفه ای دارد و فقط با پرداخت ۱۵۹ دلار می توان آن را خرید. پیش سفارش این دستگاه به زودی در چین آغاز خواهد شد؛ اما هنوز معلوم نیست آیا در بازارهای دیگر نیز عرضه خواهد شد یا خیر. شیائومی تا به این لحظه، درباره ی عرضه ی گوشی جدیدش در دیگر کشورها هیچ صحبتی به میان نیاورده است.

شیائومی و بریدگی ها

شیائومی گوشی های هوشمند نسبتا اندکی در سال ۲۰۱۸ معرفی کرده است که از این بین، برخی از آن ها به همراه بریدگی عرضه شده اند. گوشی های طیف میان رده نظیر شیائومی می 8 اس ایی و ردمی نوت 6 پرو تا دستگاه های پیشرفته همچون می 8 و می 8 پرو ازجمله گوشی هایی با نمایشگر بریده ی ساخت این شرکت محسوب می شوند. با این حال، بریدگی تمام این گوشی ها اندازه ی تقریبا بزرگی دارند یا به عبارت دیگر، بریدگی های پهنی هستند. درنتیجه، شیائومی می پلی نه تنها نخستین گوشی ساخت این شرکت با بریدگی قطره ای به حساب می آید؛ بلکه کوچک ترین بریدگی را در بین تمام دیگر گوشی های این برند دارد.

نکته ی درخور توجه آن است که پرچم دار فعلی شیائومی، یعنی شیائومی می میکس ۳ اصلا بریدگی ندارد و مجهز به ساختار دوربین کشویی است. در سال ۲۰۱۹، شیائومی احتمالا همچون دیگر شرکت ها عرضه ی گوشی با حفره ی دوربین در نمایشگر را آغاز خواهد کرد. با وجود این، فعلا توجه این شرکت به بریدگی های کوچک تر معطوف است؛ اما هنوز معلوم نیست آیا شیائومی گوشی هوشمند دیگری با بریدگی قطره ای معرفی خواهد کرد یا دستگاه بعدی اش مجهز به حفره در نمایشگر خواهد بود. تا جایی که می دانیم، هنوز هیچ مدرکی دال بر عرضه ی گوشی شیائومی دارای حفره دردست نیست.

شیائومی می ۹ چطور؟

باتوجه به آنکه به پایان سال میلادی نزدیک شده ایم، احتمالا بسیاری از علاقه مندان به گوشی های شیائومی در فکر آن هستند که می ۹، پرچم دار بعدی این شرکت چه در چنته خواهد داشت. این گوشی تا پیش از میانه ی ۲۰۱۹ از راه نخواهد رسید؛ بنابراین، صحبت درباره ی آن هنوز قدری زود است. بااین حال، اگر شیائومی در مسیر پیروی از ترندهای روز بازار گوشی به انتها رسیده باشد؛ پس، در دستگاه بعدی این شرکت باید انتظار استفاده از حفره را در نمایشگر داشت. این احتمال وجود دارد که اغلب شرکت ها چنین کاری انجام ندهند و به افزودن دوربین در زیر نمایشگر روی بیاورند؛ ولی فناوری هنوز تا این حد پیشرفت نکرده است. احتمالا ۲۰۲۰، سال معرفی دوربین های زیر نمایشگر خواهد بود؛ اما تصاویر ثبت شده با این دوربین ها تار و غیراستاندارد خواهند بود. از این رو، هنوز نمی توان درباره ی به کارگیری دوربین در زیر نمایشگر مطمئن بود. درهرصورت، انتظار می رود شایعات و افشاگری های مربوط به می ۹ در اوایل سال ۲۰۱۹ منتشر شوند.

فاکسکان از ابتدای سال ۲۰۱۹ آیفون را در هند تولید می کند

فاکسکان در سال ۲۰۱۹، مونتاژ مدل های پرچم دار آیفون اپل را درکارخانه ی خود در کشور هند برعهده خواهد داشت.

به گزارش زومیت، باتوجه به آخرین اطلاعات منتشرشده از سوی یک منبع آگاه، شرکت اپل قصد دارد از سال ۲۰۱۹ میلادی، مونتاژ گوشی های پرچم دار خود را به کارخانه ی جدید فاکسکان در هند بسپارد. این اولین بار است که شرکت تایوانی فاکسکان در خاک هند محصولات اپل را مونتاژ می  کند.

فاکسکان قرار است مدل های گران قیمت تری آیفون از جمله پرچمدارانی مثل گوشی های هوشمند خانواده ی آیفون ۱۰ را مونتاژ کند. باتوجه به این موضوع، احتمالا شاهد تغییر وضعیت کسب و کار اپل در هند خواهیم بود.

قرار است مونتاژ محصولات اپل در کارخانه ی فاکسکان واقع در شهر سریپورمبوودور در ایالت جنوبی تامیل نادو انجام شود. فاکسکان که هم اکنون گوشی های هوشمند شیائومی را در کشور هند مونتاژ می کند؛ شرکت تایوانی برای توسعه ی کارخانه  ی خود و مونتاژ محصولات اپل، قصد دارد ۲۵ میلیارد روپیه ی هند برابر با ۳۵۶ میلیون دلار سرمایه گذاری کند. چنین سرما یه گذاری باعث ایجاد بیش از ۲۵۰۰۰ شغل در این کشور خواهد شد.

منبع مطلع دیگری نیز برنامه ریزی فاکسکان برای مونتاژ گوشی های هوشمند آیفون در خاک هند را تأیید می کند. این منبع آگاه معتقد است اگر چنین اتفاقی بیفتد، چنین رویکردی هم به نفع شرکت اپل و هم به نفع شهروندان هندی است. اپل از محدودیت   ها و مشکلاتی که در اثر جنگ تجاری بین آمریکا و چین ایجاد شده است، خلاص خواهد شد.

روزنامه ی Hindu در تاریخ ۲۴ دسامبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که کارخانه ی Foxconn تولید انواع مدل های آیفون را آغاز خواهد کرد. اما خبرگزاری رویترز، اولین گزارش را درباره ی میزان سرمایه گذاری فاکسکان و مدل هایی که قرار است مونتاژ شود، منتشر کرده است. ترودی مولر، سخنگوی اپل از اظهارنظر درباره ی این موضوع امتناع کرده است. فاکسکان نیز اعلام کرده است که درباره مسائل مربوط به مشتریان فعلی یا بالقوه اش هیچ گونه اظهارنظری نخواهد کرد.

تاکنون، کوپرتیونشین ها، تنها مونتاژ مدل های ارزان قیمت آیفون SE و آیفون 6S را به واحدها ی تولیدی محلی شرکت Wistron Corp در مرکز فناوری بنگلور واگذار کرده اند. همچنین، در حوزه ی فروش نیز تنها تمرکز روی گوشی های آیفون پایین رده برای بازار هند بوده است. باتوجه به مطالعات و تحقیقات شرکت Counterpoint، بیش از نیمی از حجم فروش گوشی های آیفون در هند شامل مدل های قدیمی تر از آیفون ۸ می شود که سال گذشته معرفی شده اند. سال گذشته ی میلادی، شرکت اپل گوشی هوشمند گران قیمت آیفون ۱۰ را معرفی کرد.

اما براساس گفته های تحلیلگران بازار، شروع فروش مدل های جدیدتری همچون آیفون XS و آیفون XR در سال جاری میلادی، تولید آیفون ۱۰ را متوقف کرده است. پیش تر نیز گفته شده بود که اپل تولید آیفون ۱۰ را در سال ۲۰۱۸ متوقف خواهد کرد. اما ظاهرا، باتوجه به خبر منتشر شده، فاکسکان قرار است آیفون ۱۰ را در هند مونتاژ کند. این در حالی است که پیش تر اپل برای افزایش سهم بازا خود در بازار با رشد سریع هند، معمولا گوشی های ارزان قیمت خود را به فروش می رساند. جزییات کامل قرارداد اپل و فاکسکان هنوز مشخص نشده است و ممکن است تغییر کند.

هنوز مشخص نیست که مونتاژ گوشی های آیفون در کارخانه ی فاکسکان چین به مکان دیگری تغییر وضعیت می دهد یا خیر. همچنین مشخص نیست که تنها قرار است فرایند مونتاژ در کشور هند انجام شود یا قطعات مورد نیاز نیز در هند تأمین خواهد شد. باتوجه به مشکلات تجاری چین و آمریکا،  تغییر استراتژی اپل و خروج از وابستگی مونتاژ محصولاتش در کشور چین، بسیار حائز اهمیت است.

اوایل ماه جاری رسانه ها اعلام کردند که فاکسکان، به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده ی محصولات الکترونیکی در جهان، در نظر دارد کارخانه  ی جدیدی در ویتنام راه اندازی کند. اگر موضوع به همین شکلی که مطرح شده است پیش برود، تصمیم فاکسکان یکی از بزرگ ترین اقدامات اخیر این شرکت برای ایجاد پایگاه تولیدی بزرگی خارج از کشور چین خواهد بود. درگیری تجاری بین آمریکا و چین که فاکسکان آن را پیش از این پذیرفته است، یکی از چالش های اصلی این شرکت محسوب می شود و به همین دلیل درتلاش است تا خود را از تاثیرات چنین درگیری دور کند. ناوکندر سینگ، مدیر بخش پژوهش IDC اعلام کرد:

با توسعه ی شرکت فاکسکان و تولید گوشی های آیفون در کشور هند، شرکت اپل از تهدیدهای تجاری بین ایالات متحده و چین در امان می ماند.

کشور هند برای واردات محصولات و قطعات به خاک هند مالیات دریافت می کند که همین موضوع برای اپل دردسرساز شده بود. اپل ازطریق عرضه ی گوشی های خود به بازار هند، تنها یک درصد سهم بازار را از آن خود کرده بود. سینگ معتقد است که مونتاژ و تولید گوشی های هوشمند اپل در خاک هند، به اپل کمک می کند تا از هزینه های اضافی که نارندرا مودی نخست وزیر فعلی هند درنظر گرفته است خلاص شود. ماه گذشته، اپل با فروش کمتر از پیش بینی صورت گرفته ی خود برای فصل منتهی به تعطیلات کریسمس، سرمایه گذاران بخش های مختلف سراسر جهان را شوکه کرد. پیش تر نیز فاکسکان نسبت به تقاضای گوشی های پرچم دار اپل اظهار نگرانی کرده بود.

سامسونگ در آپدیت اندروید 9، قابلیت Live Focus را برای دوبین سلفی اضافه کرد

در جدیدترین به روزرسانی اندروید برای محصولات سامسونگ، قابلیتی جذاب و شناخته شده از دوربین اصلی، میهمان دوربین سلفی شده  است.

به گزارش زومیت، سامسونگ به تازگی از نهمین نسخه ی اندروید با نام اندروید 9 Pie به همراه رابط کاربری جدیدش یعنی One UI برای دو گوشی گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس به طور رسمی رونمایی کرد. این به روزرسانی رسمی با کمی تغییرات و البته پایداری بیشتر نسبت به به روزرسانی آزمایشی سامسونگ برای این پرچم داران همراه است که یکی از این تغییرات، تغییر نام حالت Selfie focus به Live Focus در دوربین سلفی است.

البته این اتفاق فقط یک تغییر نام ساده نیست و باتوجه به حضور قبلی Live Focus در دوربین اصلی پرچم داران سامسونگ، اضافه شدن این عنوان به دوربین سلفی نویدبخش قابلیتی جالب و دلپذیر است؛ چراکه با Live Focus در دوربین اصلی، شما امکان استفاده از جلوه ی بوکه و محو شدگی پس زمینه ی تصویر را خواهید داشت.

اما  از دوربین اصلی که بگذریم، در حالی که تا پیش از این صرفا می توانستید از خود سلفی بگیرید و آرزو کنید که گوشی تان پس زمینه را به درستی شناخته  باشد و جایی را به اشتباه محو نکرده باشد؛ حالا و با این اقدام سامسونگ خبری از دل بستن به احتمالات نیست. چراکه در هنگام عکاسی سلفی، اگر گوشی واقعاً احساس کند که شرایط صحنه را درک می کند و یک بوکه ی صحیح تحویل می دهد، این آمادگی را با یک هشدار زردرنگ اعلام می کند تا با خیال راحت تصمیم به استفاده از بوکه در سلفی خود بگیرید.

شایان ذکر است که این قابلیت برای محصولات فعلی سامسونگ با یک دوربین اصلی ارائه شده  و طبیعی  است که با ورود پرچم دار بعدی سامسونگ به نام گلکسی اس 10، انتظارات به مراتب دقیق تر و حرفه ای تری از Live Focus خواهیم  داشت. چراکه انتظار می رود اس 10 همانند گلکسی A8 2018 از دوربین سلفی دوگانه بهره  ببرد و نسخه ی به روزتری از قابلیت Live Focus را در خود داشته  باشد.

هوش مصنوعی انویدیا، تصاویر پرتره‌‌ واقعی می سازد

فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی، تصاویر پرتره ی جعلی را ایجاد می کند که کاملا واقعی به نظر می رسند؛ در اصل افراد رویت شده در تصاویر اصلا وجود خارجی ندارند.

به گزارش زومیت، محققان انویدیا با کمک فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی موفق به تولید تصاویر پرتره ای شدند که همگی جعلی هستند و هیچ کدام از افرادی که در عکس ها مشاهده می  شوند، در واقعیت وجود خارجی ندارند.

باوجودی که تصاویر پرتره، کاملا واقعی به نظر می رسند اما محصول تولیدشده توسط هوش مصنوعی هستند. این تصاویر فتوشاپی نیستند، بلکه از پایه و اساس اصلا وجود خارجی نداشته اند و هوش مصنوعی آن ها را تولید کرده است. در اصل چهره هایی که در تصاویر هستند، اصلا وجود خارجی ندارند.

محققان انویدیا (NVIDIA)، اخیرا مقاله ی جدیدی منتشر کرده اند و در آن راهکاری برای سفارشی سازی چهره  ، به صورت واقعی توسط GAN ارائه داده اند. وبسایت Verge به این موضوع اشاره می کند که پروژه ی  GAN در حدود چهار سال قبل آغاز شده و در سال ۲۰۱۴، مقاله ی دیگری به توضیح این فناوری پرداخته است و اینک شاهد محصولات متنوع سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی هستیم.

در کمتر از نیم دهه، فناوری با کمک هوش مصنوعی قادر است تصاویری تولید کند که حتی با نگاه کردن دقیق به تصاویر هم نمی توانیم متوجه غیرواقعی بودن آن ها بشویم. هم اکنون، محققان انویدیا می توانند استایل های مختلف چهره را روی چهره های مقصد کپی کنند و ترکیب های جدیدی از چهره ی انسان تولید کنند که کاملا جدید هم به نظر می رسد. محققان انویدیا برای ایجاد تصاویر پرتره چهره، هوش مصنوعی را با استفاده از هشت GPU قدرتمند به مدت یک هفته ی کامل آموزش می دهند.

این تصاویر تنوع بسیار زیادی دارند. به نظر می رسد فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی، ظرفیت ایجاد تحولی عظیم در صنعت عکاسی جهان را داشته باشد. فناوری جدید علاوه بر توانایی ایجاد تصاویر پرتره، می تواند تصاویر جعلی از هر چیزی اعم از حیوانات، خانه، خودرو و غیره تولید کند.

آنچه در تصاویر مشاهده می شود، همگی توسط فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد شده اند و در جهان واقعیت اصلا وجود خارجی ندارند. تمام تصاویر ایجادشده غیرواقعی و جعلی هستند و به صورت مصنوعی ایجاد شده اند. البته تولید تصاویر مصنوعی سال ها است که رونق پیدا کرده است. مثلا، IKEA در سال ۲۰۱۴ میلادی، بیش از ۷۵ درصد تصاویر کاتالوگ های خود را به صورت غیرواقعی و با کمک برنامه های کامپیوتری درست کرده بود. چنین فناوری هایی می تواند جنبه های مثبت و منفی داشته باشد. شاید روزی فرا برسد که عکاسان حرفه ای برای گرفتن عکس های فوق العاده زیبا از طبیعت، مجبور نشوند به دامن طبیعت بروند و همه ی اتفاقات ازطریق اپلیکیشن های مبتنی بر هوش مصنوعی و روی سیستم کامپیوتری به انجام برسد.

محققان موفق به طراحی دست روباتیکی شدند که همانند انسان پیانو می نوازد

دست روباتیک جدیدی که توسط محققان طراحی و ساخته شده، می تواند همانند دست انسان پیانو بنوازد و نسبت به دست های روباتیکی که تاکنون طراحی شده، پیشرفته تر است.

به گزارش زومیت، دست روباتیک جدیدی که توسط محققان طراحی شده است، می تواند پیانو بنوازد. البته انتظار نداشته باشید که این دست روباتیک مانند شوپن یا دبوسی برایتان پیانو بزند. دست روباتیک شاید بتواند سرود جینگل بلز را به شکل نسبتا مناسبی اجرا کند.

دهه ها است که دانشمندان و مهندسان، در تلاش هستند تا بتوانند روبات  هایی برای نواختن پیانو طراحی کنند. دست روباتیکی که اخیرا توسط دانشمندان طراحی شده است، تفاوت های بسیاری با تلاش های قبلی محققان دارد. این روبات می تواند کارهایی را انجام بدهد که معمولا دست واقعی انسان قادر به انجام آن ها است.

روبات های مخصوص نواختن پیانو که پیش از این توسعه یافته اند؛ بیشتر بر مبنای حرکت دست با موتور روباتیک طراحی شده اند. براساس اطلاعات منتشرشده در مقاله ی Science Robotics، روبات جدید طراحی متفاوتی دارد. در این روبات، انگشتان به صورت جداگانه به هیچ موتوری متصل نیستند. در عوض، یک بازوی مکانیکی ساده، کنترل مچ دست روبات را برعهده دارد و کل دست با الگوبرداری از آناتومی دست انسان طراحی شده است. جویس هیوز، محقق دانشکده مهندسی در دانشگاه کمبریج که نقش موثری در پیشبرد این پروژه داشته است، گفت:

هدف ما این است که از رویکردهای سنتی در ساخت دست روباتیکی فاصله بگیریم. در رویکردهای سنتی، موتور سیستم روباتیکی، کنترل کل دست را برعهده داشت که چنین طراحی مورد نظر ما نیست و می خواهیم در مقیاس دیگری کار کنیم.

باوجود اینکه دست روباتیکی طراحی شده توسط محققان، فاصله ی زیادی با دست هنرمندانی همچون شوپن یا دبوسی دارد؛ ولی همین دست روباتیکی توانایی اجرای موسیقی های مختلفی از جمله سرود معروف جینگل بلز (سرود قدیمی کریسمس) را دارد.

سیلیا لسچی، استاد مؤسسه ی بیوروباتیکی SSSA ایتالیا، که خودش در این پروژه حضور نداشته است، توسعه ی دست روباتیکی جدید را گامی مثبت در طراحی روبات های نرم (Soft Robots) می داند که از آناتومی بدن انسان الگوبرداری کرده اند. بی شک با پیشرفت محققان در این حوزه، روزی شاهد معرفی روبات هایی خواهیم بود که می توانند ازطریق تماس، محیط های طبیعی اطراف خود را کشف کنند یا حتی بیماری را تشخیص دهند. خانم هیوز و همکارانش با الهام گرفتن از دست انسان، ربات جدید را طراحی کرده اند. خانم هیوز در ادامه ی صحبت های خود گفت:

باید بدانید این تنها ذهن انسان نیست که هوشمند است، بلکه تمام اعضای بدن انسان هوشمند هستند. ساختار فیزیکی و مکانیکی در هوشمندی اعضای بدن انسان نقش دارند.

باتوجه به همین استدلال، اعضای تیم دست مکانیکی را به همراه استخوان ها و رباط هایی که در دست انسان وجود دارد، طراحی کرده اند. در ادامه ی تیم تحقیق به بررسی میزان سختی یا نرمی اجزای مختلف دست رباتیکی پرداختند. باتوجه به اینکه آن ها نمی خواستند به صورت مستقیم از موتور الکتریکی استفاده کنند، بررسی میزان سختی یا نرمی قسمت های مختلف دست، بسیار پیچیده بود. خانم هیوز در ادامه اضافه کرد:

هدف ما این بود که از توانایی و قدرت دست انسان، الگوبرداری کنیم. درنظر داشتیم روباتی طراحی کنیم که حرکات ظریف دست انسان را به نمایش بگذارد.

محققان، با استفاده از چاپگر سه بعدی و پلاستیک سخت و همچنین استفاده از قطعات لاستیکی نرم، قسمت های مختلف دست روباتیکی از جمله رباط ها و مفاصل را با درجه ی سختی متفاوت، طراحی کردند. درنهایت، دست طراحی شده را به بازوی روباتیکی دیگری که معمولا در خطوط مونتاژ صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد، متصل کردند.

دست روباتیکی می تواند با سه نوع حرکت پیانو بنوازد: ضربه های تک انگشتی، باز و بسته شدن انگشتان و حرکت جهشی انگشت روی کیبورد (سُر دادن دست روی کیبورد). برای ارزیابی توانایی های روبات، محققان تصمیم گرفتند نواختن سه قطعه ی موسیقی مختلف را برعهده ی دست روباتیکی بگذارند.

اولین قطعه ی موسیقی توکاتا (Toccata) بود که توسط آهنگساز ایتالیایی به  نام اسکارلاتی (Scarlatti) نوشته شده است و برای نواختن آن، باید نوازنده از انگشت اشاره کمک بگیرد و در برخی قسمت ها، دست روباتیکی باید بتواند چیره دستی از خودش نشان دهد. محققان دریافتند که نگه داشتن انگشت اشاره در برخی وضعیت  ها کار ساده ای نیست و کاری که دست انسان در حالت طبیعی انجام می دهد، بسیار جالب توجه است. در نتیجه محققان برای اطمینان از عملکرد مناسب انگشتان دست، برخی مفاصل روباتیک را نرم تر و برخی را با سخت تر طراحی کردند تا انگشتان روبات بتوانند به خوبی روی کیبورد حرکت کنند.

در مرحله ی بعدی، محققان به سراغ قطعات موسیقی Alligator Crawl رفتند که توسط فیزول والر، پیانیست آمریکایی مورد استفاده قرار می گیرند تا بتوانند توانایی دست روباتیکی را در نواختن بین اکتاوهای مختلف بررسی کنند. در این مرحله دست روباتیکی باید می توانست روی کیبورد حرکت کند و از یک اکتاو به اکتاو دیگر برود. به همین منظور لازم بود لیگامان های دست روباتیکی در ناحیه ی بین انگشتان، استحکام لازم را داشته باشد تا بتواند نت  های موسیقی را به درستی اجرا کند.

درنهایت، تیم خانم هیوز باید انگشت شست را طراحی می کردند که پیچیدگی های خاص خودش را داشت. قطعه ی Rhapsody in Blue، مربوط به آهنگساز آمریکایی جورج گیرشوین به تیم تحقیقاتی کمک کرد تا بتوانند حرکات انگشتان و خصوصا انگشت شست روی کیبورد را طراحی کنند. در اصل دست روباتیکی باید بتواند گلیساندو را به نمایش بگذارد. گلیساندو، فنی در اجرای موسیقی است که در آن نوازنده، دست خود را روی ساز سُر می دهد تا بتواند بین  گام های موسیقی، حرکت کند و بنوازد. تیم تحقیقاتی متوجه شده بودند که اگر اتصالات انگشت شست با درجه ی مناسبی از سختی و نرمی طراحی شده باشد، دست روباتیکی می تواند به راحتی روی کیبورد سُر بخورد.

خانم هیوز، دست روباتیکی جدید را با روبات های قبلی مقایسه کرده است. وی معتقد است که دست روباتیکی جدید دارای قدرت انعطاف پذیری و کنترل بیشتری نسبت به مدل های قبلی است. در روبات جدید، انگشت شست و کل دست با توانایی های بیشتری روی ساز حرکت می کنند. در  اصل، دست روباتیکی می تواند استاکاتو را به نمایش بگذارد. در استاکاتو، نقطه ای در بالا یا پایین یک یا چند نت وجود دارد و ارزش زمانی نت ها با یکدیگر متفاوت است. در استاکاتو، وقتی نت نواخته می شود، زمانی هم به سکوت می گذرد. این روش در نقطه ی مقابل لگاتو قرار دارد؛ در لگاتو، نت های موسیقی به صورت پیوسته اجرا می شوند و همانند استاکاتو، دارای فاصله های زمانی سکوت نیست.

خانم هیوز و تیم تحقیقاتی وی قصد دارند در آینده، حسگرها، موتورها و قطعات بیشتری برای دست روباتیکی درنظر بگیرند تا بتواند حرکاتی همانند دست انسان را که دارای تاندون است، از خود نشان دهد و درنهایت طیف گسترده ای از حرکات را به نمایش بگذارد. خانم هیوز درنظر دارد روباتی طراحی کند که واقعا بتواند پیانو بنوازد و نگران نرمی و سختی حرکات دست روی کیبورد نباشد. وی در ادامه ی صحبت های خود گفت:

قصد داریم به نقطه ای فراتر از اجرای صرف نت های موسیقی توسط روبات برسیم. قصد نداریم روباتی داشته باشیم که تنها نت ها را اجرا کند. نواختن پیانو، نوعی هنر است و در تلاش هستیم بتوانیم روباتی طراحی کنیم که بتواند پیچیدگی  ها و هنرمندی که در دست انسان وجود دارد، به نمایش بگذارد.

استفاده از گوشی های هوشمند باعث ضعف بینایی دانش آموزان می شود

بر اساس آخرین بررسی های آماری انجام شده در ژاپن، استفاده از گوشی های هوشمند باعث ضعیف شدن چشم دانش آموزان ژاپنی شده است.

به گزارش زومیت، براساس آخرین بررسی های انجام شده، دانش آموزان ژاپنی در اثر استفاده ی بیش از حد از گوشی های هوشمند و تبلت، دچار ضعف بینایی شده اند. دید طبیعی فردی با چشمان سالم ۲۰/۲۰ است ولی بررسی های اخیر روی دانش آموزان ژاپنی، خبر از افت دید ۲۰/۲۰ در آن ها می دهد.

دولت ژاپن علت ضعیف شدن چشم دانش  آموزان ژاپنی را استفاده بیش از حد از گوشی های هوشمند اعلام کرده است. براساس آخرین بررسی های انجام شده از سوی وزارت آموزش و پرورش، فرهنگ، ورزش، علم و فناوری ژاپن، بیش از ۲۵.۳ درصد از دانش آموزان کلیه ی سطوح تحصیلی، نمره ی دید کمتری نسبت به دید طبیعی ۲۰/۲۰ دارند.

آمارها نشان می دهد که بیش از ۶۷ درصد از دانش آموزان دبیرستانی و بیش از ۳۴ درصد از دانش آموزان ابتدایی نتوانسته اند نمره دید ۲۰/۲۰ را در تست بینایی کسب کنند. دولت ژاپن، تماشای طولانی مدت نمایشگر گوشی های هوشمند و بازی های موبایلی را علت اصلی این مسئله می داند. کشور ژاپن، سومین بازار بزرگ جهانی در حوزه ی بازی  های موبایل است. بازی های مربوط به گوشی های هوشمند در ژاپن طرفداران زیادی دارند و حدود ۴۱ درصد مردان و ۳۲ درصد زنان ژاپنی، با گوشی های هوشمند خود بازی می کنند. با این وجود، در نظر داشته باشید که هنوز به صورت علمی ثابت نشده است که نگاه کردن طولانی مدت به نمایشگر باعث ضعیف شدن بینایی می شود؛ هرچند کارشناسان هشدار داده اند که وقتی چشم انسان برای مدت زمان طولانی در معرض نور آبی ساطع شده از نمایشگر گوشی های هوشمند قرار بگیرد، فشار زیادی به چشم وارد خواهد شد و خستگی چشم ها یکی از اثرات نگاه کردن طولانی مدت به نمایشگر به حساب می آید.

ژاپن تنها کشوری نیست که به این موضوعات توجه نشان می دهد. در اوایل سال جاری میلادی، چین که به عنوان بزرگ ترین بازار بازی  در دنیا معروف است، سعی کرد با وضع قوانینی، شرایط را به کنترل خود در آورد. دولت چین برای تعداد بازی های آنلاین و به روزرسانی آن ها قواعدی را درنظر گرفت. همچنین محدودیت هایی برای ساعات بازی کودکان در نظر گرفت تا از ضعیف شدن چشم کودکان چینی جلوگیری کند. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، نزدیک بینی در کودکان چینی بالاترین رتبه را در سطح جهان به خود اختصاص داده است.

خالق بیت تورنت با ارز دیجیتال سبز با بیت‌ کوین رقابت می کند

ارز رمزنگاری شده ی چیا (Chia) تازه ترین نوآوری خالق تورنت است که مکانیسم آن نه برپایه ی مصرف الکتریسیته، بلکه ازطریق فضای خالی هارددیسک کامپیوتر عمل می کند.

به گزارش زومیت، برام کوهن، برنامه نویسی که در سال ۲۰۰۱ پروتکل اشتراک فایل بیت تورنت را راه اندازی کرد، شهرت خود را از مسیر کاملا متفاوتی توسعه می دهد: حل مشکل کمبود برق بیت کوین. جدیدترین ابداع کوهن ارزی رمزپایه به نام چیا است که به عنوان «پول سبز دنیای دیجیتال» معرفی  شده و چهره ی کاملا متفاوتی با بیت کوین دارد.

برخلاف بیت کوین که به دلیل استفاده از مکانیسم اجماع اثبات کار به الکتریسیته ی بسیار زیادی نیازمند است، ارز رمزنگاری شده ی چیا از مکانیسم اثبات فضا بهره می برد؛ یعنی فرایند استخراج آن از فضای خالی هارددیسک استفاده می کند.

کوهن در مصاحبه با مجله ی Breaker اظهار کرد فضای هارددیسک به راحتی و به طور گسترده ای دردسترس است و اغلب اوقات بدون استفاده باقی می ماند. او گفت:

ایده این است که شما از این منابع ظرفیت فضای ذخیره سازی استفاده می کنید. درحال حاضر، مردم حجم بسیار زیادی از فضای ذخیره سازی آزاد را در لپ تاپ های خود دارند که از آن استفاده ای نمی کنند. این فضای آزاد به حدی زیاد است که اگر به دلیل استخراج به صرافت خرید هارددیسک بیفتید، پول خود را هدر داده اید.

امنیت بیشتر

کوهن مدعی است که ارز دیجیتال Chia نه تنها درمقایسه با بیت کوین برق کمتری مصرف می کند؛ بلکه از امنیت بیشتری هم برخوردار است. کوهن پروتکل بیت تورنت را در سال ۲۰۰۱ و هنگامی راه اندازی کرد که دانشجوی دانشگاه بافلو بود. فراهم کردن تجهیزات لازم برای حمله به شبکه ی بیت کوین بسیار گران است؛ ولی ناممکن نیست. بااین حال حمله به شبکه ی چیا اصلا ساده به نظر نمی رسد.

شما برای حمله به شبکه ی چیا باید دسترسی گسترده تری به منابع داشته باشید، نه مجموعه ی یک شبکه. همان طور که گفتیم، منابع شبکه ی چیا فضای هارد افرادی است که در آن ثبت نام کرده اند. هزینه ی دسترسی به این منابع بسیار هنگفت و حتی بیشتر از هزینه ی ASICهایی است که برای حمله به شبکه بیت کوین نیاز دارید. به همین دلیل، غلبه کردن بر این سیستم بسیار دشوارتر است.

گرچه مکانیسم اجماع «اثبات فضا» ازنظر تئوری امنیت بیشتری دارد، همچنان محدودیت های خاصی نیز دارد. به عنوان  مثال، وقوع حمله ی ریشه ای ممکن است به معدن کاوی های مجدد و تکراری منجر شود.

اثبات زمان

در این نوع حمله، بازیگر بد که از منابع شبکه ی زیادی برخوردار است، بلاک چین جدیدی ایجاد می کند تا زمانی که طول آن به اندازه ی کافی بلند شد، آن را به بلاک چین اصلی تبدیل کند. اگر این برنامه با موفقیت پیش رود، بازیگر بد مالک بلاک چینی خواهد بود که اکثر گره ها آن را پذیرفته اند. بدین ترتیب، او می تواند هر مقدار سکه ای که بخواهد، به دست آورد یا حتی تراکنش های پیشین را لغو کند.

کوهن به منظور اجتناب از چنین حملاتی، مکانیسم گواه اثبات زمان را معرفی کرد. این مکانیسم مانع از این نمی شود که بازیگر بد سال های سال به بازنویسی کارهای انجام شده مشغول شود؛ اما وقوع چنین فرضی مستلزم زمان بسیار زیادی است. انتظار می رود ارز چیا تا پایان سال جاری راه اندازی شود؛ اما جهان برای دستیابی به ارز رمزپایه ی سبزتر باید کمی بیشتر منتظر بماند.

2 دیدگاه دربارهٔ «دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 8 دی ۹۷»

  1. سلام بر شرکت دانش بنیان پکتوس
    ببخشید من چطور میتوانم در خبرنامه زومیت عضو شوم؟.
    تا هر روز جدیدترین اخبار مربوط به دنیای فناوری برایم ایمیل بشود.
    با سپاس

    1. سلام. معمولا سایتها edit box برای وارد کردن ایمیل دارن و قبلش هم نوشته ایمیلتون رو برای دریافت آخرین اخبار وارد کنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

9 − یک =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *