دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 9 تیر ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در نود و دومین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

همراه اول در پی درخشش تیم ملی فوتبال، یک گیگابایت اینترنت رایگان هدیه می دهد

تیم ملی فوتبال در جام جهانی امسال خوش درخشید؛ بر این اساس همراه اول به عنوان تنها حامی تیم ملی، به همه مشترکان خود یک گیگابایت اینترنت رایگان یک روزه هدیه می  دهد.

به گزارش زومیت، پس از سربلندی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و به خصوص بازی درخشان دوشنبه شب ملی پوشان مقابل تیم پرتغال، اپراتور اول به تمامی مشترکان دائمی و اعتباری خود یک گیگابایت اینترنت رایگان یک روزه هدیه می دهد.

همراه اولی ها برای فعال سازی این هدیه می توانند از بامداد روز چهارشنبه ۶ تیرماه کد دستوری #۲۰۱۸*۹۷* را شماره گیری کنند.

برای مشترکانی که هم اکنون دارای یکی از بسته های اینترنت همراه اول هستند، بسته هدیه به صورت همزمان و با اولویت مصرف فعال خواهد شد. مشترکانی که سرویس یا بسته اینترنت فعال ندارند، می توانند با شماره ‎گیری کد مذکور، بسته هدیه را دریافت کنند و پس از اتمام بسته، سرویس اینترنت آن ها به حالت قبل بازخواهد گشت.

بر اساس این گزارش، مهلت فعال سازی هدیه شادباش سربلندی تیم ملی، از ۶ تیرماه به مدت یک هفته تعیین شده است.

همراه اول به عنوان تنها حامی رسمی تیم های ملی فدراسیون فوتبال ایران، از سال ۹۲ از تمامی تیم های ملی فدراسیون فوتبال شامل فوتبال، فوتسال، فوتبال ساحلی و فوتبال و فوتسال بانوان در همه رده های سنی حمایت کرده است و سعی دارد در راستای مسئولیت اجتماعی خود، نقشی مؤثر در پیشرفت این ورزش پرطرفدار کشور داشته باشد.

استقبال از شفاف سازی؛ سیاست دیجی کالا در قبال مسائل اخیر بازار موبایل

دیجی کالا پس از انتشار لیست شرکت هایی که با بهره گیری از ارز دولتی اقدام به واردات گوشی و فروش آن بر مبنای قیمت ارز آزاد کرده اند، با انتشار بیانیه ای، به تشریح مواضع خود در قبال این موضوع پرداخت.

به گزارش زومیت، وزارت ارتباطات ابتدای هفته ی گذشته اقدام به انتشار اسامی شرکت هایی کرد که با استفاده از ارز دولتی اقدام به واردات گوشی می کنند. در این بین شماری از شرکت های واردکننده با وجود اینکه از ارز دولتی یا همان دلار ۴٬۲۰۰ تومانی برای واردات استفاده کرده بودند، قیمت نهایی خود را بر مبنای قیمت دلار آزاد تعیین می کنند که همین موضوع واکنش گسترده ی کاربران را برانگیخت. دیجی کالا به عنوان بزرگ ترین فروشگاه اینترنتی کشور به دلیل فروش گوشی های هوشمند با قیمت های بالا، آماج حملات گسترده ای قرار گرفت. حال این فروشگاه اینترنتی با انتشار بیانیه ای در این خصوص به موضع گیری پرداخته است.

دیجی کالا با اعلام اینکه به عنوان یک واسطه برای فروش اینترنتی عمل می کند، هرگونه دخالت در قیمت گذاری محصولات را رد می کند، این فروشگاه اینترنتی اعلام کرد که در ازای فروش محصولاتی نظیر گوشی های هوشمند، کمیسیونی ۲ درصدی دریافت می کند و دخالتی در تعیین قیمت محصولات ندارد، از این  رو شرکت هایی نظیر داتیس امرتات و نودیس پرداز در کنار سایر شرکت های واردکننده، مسئول قیمت گذاری هستند. در ادامه می توانید بیانیه ی دیجی کالا را مطالعه کنید:

دیجی کالا به عنوان شرکتی مشتری محور همواره شفافیت را از اصول بنیادین خود دانسته است و سعی داشته محصولات خود را با بهترین قیمت به دست مصرف کننده ی نهایی برساند. در این راستا از هرگونه شفاف سازی استقبال کرده و نهایت همکاری را در این زمینه داشته است.

دیجی کالا با وجود تلاش های فراوان تا به امروز موفق به واردات حتی یک عدد گوشی موبایل نشده و تاکنون هیچ ارز دولتی  دریافت نکرده است و هیچ اطلاعی از دریافت کنندگان ارز دولتی تا پیش از انتشار لیست مربوطه، نداشته است.

بعد از طرح رجیستری از طرف دولت، نگرانی هایی مبنی بر افزایش قیمت برای مصرف کنندگان نهایی وجود داشت؛ پیشنهادی از سمت وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات، مبنی بر ورود فروشگاه های آنلاین به عرصه ی واردات و فروش کالا با قیمت های رقابتی و کنترل شده مطرح شد که متاسفانه تاکنون امکان اجرایی شدن آن فراهم نشده است.

بنابراین کلیه ی گوشی های موبایل عرضه شده در دیجی کالا از توزیع کنندگان و واردکنندگان برندها در داخل کشور با قیمت های تعیین شده توسط خود تامین کنندگان و واردکنندگان به صورت رسمی خریداری شده است و قیمت های فاکتور شده توسط آن ها بر مبنای قیمت ارز آزاد یا حتی بالاتر بوده است. بدین ترتیب دیجی کالا با پایین ترین حاشیه ی سود مورد قبول نهادهای نظارتی، کالا را به دست مصرف کننده ی نهایی رسانده است. تاکید می شود که دیجی کالا ذی نفع در واردات کالا توسط هیچ کدام از واردکنندگان گوشی موبایل از جمله شرکت داتیس امرتات، نودیس پرداز و… نیست و آن ها نیز مانند باقی هزاران تامین کننده ی دیجی کالا در دسته های محصولی مختلف هستند.

دیجی کالا با اعتقاد به اصل شفافیت و مشتری محوری سوابق قیمت فروش کالای خود را به مصرف کنندگان نشان می دهد و این موضوع را یکی از اصول اساسی خود می داند. موجودی انبار دیجی کالا باتوجه به تامین کالا از تامین کنندگان داخلی، همواره بسیار محدود است و در بازه های زمانی کوتاه با قیمت های خرید روز، تامین مجدد می شود.

حتی در پلتفرم مارکت پلیس دیجی کالا که قیمت گذاری توسط خود فروشندگان انجام می شود، کمسیون دریافتی دیجی کالا در گروه موبایل تنها ۲ درصد است که به صورت شفاف قید شده است.

فروش دیجی کالا هیچ گاه حتی در شرایط پر التهاب بازار که اغلب عرضه کنندگان از فروش کالا خودداری می کردند، متوقف نشد و تمام تلاش خود را برای عرضه ی محصولات با بهترین قیمت های ممکن، به انجام رساند و همواره هر کالایی که از تامین کننده خریداری شد، به فروش رسید. چنانچه کالایی در دیجی کالا ناموجود شده است، تنها دلیل آن عدم موجودی آن در انبار دیجی کالا یا عدم تامین آن توسط تامین کنندگان و واردکنندگان بوده است.

تمامی ادعاهای فوق مبتنی بر مدارک و مستنداتی است که آمادگی داریم آن ها را به رؤیت نهادهای نظارتی و اهالی محترم رسانه برسانیم. از شفاف سازی اخیر در این حوزه استقبال می کنیم و تنها راه پیشرفت و توسعه ی اقتصادی کشور را شفاف سازی در همه ی حوزه ها دانسته و همچنین این امر را پیش نیازی مهم برای تحقق مهم ترین اصل خود می دانیم که همان مشتری محوری است.

بیانیه انجمن واردکنندگان موبایل در خصوص حواشی قیمت بالای گوشی های بازار در روز های اخیر

انجمن واردکنندگان موبایل در خصوص حواشی ایجاد شده در خصوص قیمت بالای گوشی های هوشمند در بازار، بیانیه ی رسمی خود را صادر کرد.

به گزارش زومیت، طی روز های اخیر، قیمت گوشی های هوشمند در بازار یکی از مهم ترین اخبار حوزه ی فناوری بود. جایی که پس از اعلام رسمی وزیر محترم ارتباطات مبنی بر ارایه ی ارز ۴۲۰۰ تومانی به تمام  واردکنندگان موبایل، با وجود افزایش مداوم قیمت ارز در بازار نباید شاهد افزایش قیمتی در این زمینه باشیم. این موضوع باعث بازخوردهای متفاوتی شده است؛ از انتشار نام و هیئت رئیسه ی شرکت های وارد کننده، تا گزارش هایی مبنی بر سودجویی برای افراد.

انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در خصوص این حواشی رخ  داده، واکنش نشان داد و بیانیه ی رسمی خود را منتشر کرد. در این گزارش به بررسی ابعاد مختلف واردات گوشی و تخصیص ارز به واردکنندگان در کنار شرایط بازار و نیاز مردم پرداخته شده است که در ادامه شما را به مطالعه ی خلاصه ای از آن دعوت می کنیم:

شفاف سازی در زمینه ی تجارت کشور و صیانت از ارز ملی بسیار ارزشمند است و پیرو دستورات ریاست محترم جمهوری اطلاعات شفافی در این خصوص باید منتشر شود. نکته مبهم در مبحص شفافیت تجاری مخصوصا در تخصیص ارز به صورت زیر است:

  • طی کردن تشریفات قانونی تشریفات قانونی ثبت سفارش بانکی و مراجعه به بانک عامل
  • ثبت و درخواست تخصیص توسط بانک عامل از بانک مرکزی
  • بررسی و صدور گواهی توسط بانک مرکزی (نوعی مجوز بانک مرکزی) برای خرید ارز بین الملل
  • تامین وثیقه ی لازم توسط بازرگان و ارایه به بانک و انجام عملیات خرید ارز با پرداخت معادل ریالی
  • انجام عملیات خرید ارز توسط بانک یا انجام عملیات خرید ارز نیمایی در سامانه جامع از صرافی های مجاز

در گزارش اول وزیر محترم ارتباطات مبلغ ۲۲۰٬۶۴۳٬۲۰۷ یورو میزان ثبت سفارش تخصیص گرفته بود که ۳۰ روز اعتبار دارد و تنها بخشی از آن ممکن است توسط واردکنندگان به صورت واردات قطعی انجام شده باشد و مابقی آن یا در پروسه  واردات است یا بازرگانان طبق تعهد سه ماهه بایستی اقدام به واردات کنند. بدین ترتیب حلقه مفقوده در جدول منتشر شده، میزان مبلغ خریداری شده از ارز تخصیص گرفته است که پیشنهاد می شود جهت تکمیل فرآیند شفاف سازی در اسرع وقت منتشر شود.

با توجه به اجرای کامل طرح رجیستری میزان قاچاق از ۹۰ درصد تقریبا به صفر رسیده است. البته مشکلاتی مانند واردات مسافری بیش از عرف به ازای هر کد ملی و تامین ارز از شبکه های غیرقانونی نیز هنوز وجود دارد. به همین دلیل دولت جهت تامین سالانه حدود ۱۰ میلیون گوشی و تبلت به ارزش تخمینی ۲ میلیارد دلار، به صورت ماهانه نیاز به پرداخت ۱۶۰ میلیون دلار ارز برای حفظ تعادل بازار دارد که طی سه ماهه گذشته حدود ۵۰۰ میلیون دلار مورد نیاز حتی در سطح گواهی ثبت آماری هم تامین نگردیده است و بدین ترتیب در کنار قیمت گوشی های واردات مسافری نیز به تلاطم بازار دامن زده است.

واردکنندگان همیشه دارای کالای در گردش (بخشی از کالا در کارخانه، بخشی در مسیر ارسال به ایران، بخشی در گمرک و مابقی در انبارها) است و این جریان فروش و تسویه  ی تعهدات بدون توقف ادامه دارد و شرکت ها برای انجام تعهدات خود به دولت و بانک مرکزی، برنامه ریزی تامین و واردات (طی دوران ۳۰ ماهه ای که متعهد به واردات هستند) را انجام می دهند. به همین دلیل نحوه قیمت گذاری و محاسبه قیمت تمام شده با توجه به موارد منشا ارز، هزینه ی سربار وارداتی، تامین قطعات یدکی و خدمات پس از فروش، نیاز به کارشناسی دقیق دارد.

قطعا به جهت حفظ حقوق مصرف کنندگان و صیانت از ارز ملی، بررسی و رسیدگی برای جلوگیری از هرگونه اجحاف، گرانفروشی، عدم عرضه کالا و تلاطم قیمت های به شدت مورد نیاز است و این انجمن آمادگی خود را برای همکاری و همراهی با دولت برای کمک به فرآیند کارشناسی و نظارت اعلام می کند.

با توجه به حجم بسیار گسترده اخبار و تحلیل ها در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، وجود برخی شیطنت ها و ایجاد هجمه و برهم زدن آرامش روانی بازار، رسیدگی و کارشناسی دقیق بسیار پیچیده می گردد و شاهد زیر سوال رفتن کل صنف واردکنندگان هستیم و اعتبار داخلی و حتی خارجی شرکت هایی که در مسیر درست فعالیت می کنند نیز در کنار این هجمه ها به خطر افتاده است.

در حال حاضر با توجه به شایعاتی مبنی بر حذف سهمیه ی ارزی واردات این حوزه تا تصمیم گیری نهایی دولت، عملا امکان برنامه ریزی تامین نیاز ماه های آتی بازار و طی کردن فرآیند سفارش گذاری، خرید و واردان در بازه زمانی ۴ تا ۸ هفته برای برند های دارای نمایندگی رسمی در کشور با مشکلات جدی روبرو است.

برای عبور از بحران فعلی  پیشنهاد می شود تشکیل کارگروه ویژه با حضور نمایندگان و دولت، بانک مرکزی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نمایندگان بخش خصوصی جهت بررسی کلیه ابعاد پیش روی این بازار و حل دغدغه های مهمی مانند تامین ارز، تعیین تکلیف بده های اعتباری واردکنندگان به طرف های خارجی، نحوه قیمت گذاری در حوزه عمده فروشی و خرده فروشی، ارایه ی خدمات پس از فروش و رسیدگی، پیگیری شکایات مصرف کنندگان و جلوگیری از بروز بحران اشتغال در شبکه واردات، توزیع و خدمات، تجدیدنظر در صدور مجوز واردات به برند های بدون نمایندگی و ارایه ی راه حل های عملیاتی، در دستور کار قرار گیرد.

وزارت ارتباطات هزینه مدرسه مجازی کدنویسی را تقبل می کند

محمدجواد آذری جهرمی اعلام کرد که هزینه مدرسه ی مجازی کدنویسی برای کودکان را وزارت ارتباطات تقبل می کند.

به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی با حضور در جمع اساتید و نخبگان دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به ورود موفق این دانشگاه به بخش خدمات محتوایی و نقش آفرینی شرکت های دانش بنیان، اعلام کرد که نقش آفرینی دانشگاه در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات باید معماری مشخصی داشته باشد تا قطعات کنار هم قرار گیرد و نقصان ها رفع شود.

وی با بیان اینکه برای تحول دیجیتال در دنیا سه عنصر اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و پردازش های ابری وجود دارد، گفت:

تهیه و تدوین نقشه جامع تحول دیجیتال را با دانشگاه تهران آغاز کردیم تا راهبرد و نقشه راه برای همه کشور استخراج شود؛ بر همین اساس از دانشگاه صنعتی شریف نیز انتظار داریم تا در یکی از این سه عنصر به قطب تبدیل شود.

جهرمی قطب بودن دانشگاه را کمک به رشد و بالندگی کشور دانست و خاطرنشان کرد:

انتظار داریم در این حوزه سند داشته باشیم. مثلا دانشگاه صنعتی شریف در حوزه اینترنت اشیاء باید به قطب فناوری اینترنت اشیاء کشور تبدیل شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه در حوزه تحول دیجیتال باید حضور فعالانه داشته باشیم، اعلام کرد این حضور فعالانه نیاز به اراده دارد که در جوانان است و علم و آگاهی می خواهد که در دانشگاه وجود دارد. دانشگاه صنعتی شریف هم از عنصر جوانی و اراده و آگاهی و تجربه برخوردار است.

وی با بیان اینکه در مسیر پیش رو با تحریم های بین المللی و خودتحریمی داخلی روبه رو هستیم، افزود:

یکی از رفتارهایی که امروز با آن روبه رو هستیم بی انگیزه و دلسرد کردن نیروهای داخلی است که به عنوان مسئول، وظیفه داریم امید را به آ ن ها بازگردانیم؛ چراکه توسعه تکنولوژی برگشت ناپذیر است.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه تا ۹ ماه پیش تنها اقدامی که در حوزه اکوسیستم کودک انجام شده بود، ممنوعیت دسترسی افراد زیر ۱۸ سال به سیم کارت بود، ادامه داد:

البته در حوزه آگاهی و امدادرسانی به کودکان اقداماتی انجام شده بود که طرح «اکو» سازمان فناوری اطلاعات و پلیس فتا در اجلاس WSIS برنده جایزه شد.

جهرمی با تأکید بر اینکه کودک ایرانی نیاز به زیست بوم دارد تا نیازهایش تأمین شود، اعلام کرد کار با تنظیم سندی در این حوزه آغاز و مجری برای آن مشخص شد و اعتبار گرفت؛ تا امروز که اکوسیستم هایی برای تولید محتوای کودک آغاز شده که بسیار ارزشمند است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از آشنایی با سامانه کدنویسی کودکان به زبان مادری، گفت:

وزارت ارتباطات آمادگی دارد هزینه های مدرسه مجازی کدنویسی برای کودکان را تقبل کند.

در پایان این برنامه و در حضور وزیر ارتباطات، تفاهم نامه ای با هدف دستیابی به اهداف توسعه خدمات فضای مجازی کودک و نوجوان بین اپراتور همراه اول و دانشگاه صنعتی شریف به امضا رسید.

راه اندازی میز خدمت رگولاتوری به منظور ایجاد نظام اداری پاسخگو و کارآمد

به گزارش مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، میز خدمت به دستور مستقیم رئیس جمهور، در این سازمان راه اندازی شد.

به گزارش زومیت و به گفته ی حمید تفرشی، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با دستور مستقیم رئیس جمهور و در راستای جلوگیری از تضییع حقوق شهروندان، تکریم ارباب رجوع، ایجاد نظام اداری پاسخگو و کارآمد و جلوگیری از سرگردانی مردم در ساختمان های اداری دستگاه های اجرائی، در طبقه همکف این سازمان میز خدمت رگولاتوری راه اندازی شده است.

وی درباره خدمات قابل ارائه در میز خدمت رگولاتوری گفت:

صدور پروانه خدمات ارتباطی، فناوری اطلاعات و پستی، صدور گواهی تأیید نمونه تجهیزات این حوزه، صدور مجوز ثبت سفارش و ترخیص تجهیزات رادیویی، ارتباطی و فناوری اطلاعات، صدور اعتبارنامه آزمایشگاه ها برای تأیید نمونه تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات و صدور مجوز خدمات رادیویی، از خدماتی است که در میز خدمت به مراجعان ارائه می شود.

تفرشی با اشاره به نو پا بودن این روش ارائه خدمت در کشور، تصریح کرد که در مرحله نخست ارائه خدمات در میز خدمت، بررسی های میدانی انجام و نظرات مراجعان دریافت می شود تا با توجه به بازخورد آن ها شیوه ارائه خدمات بهینه شود. در مراحل بعدی نیز اقداماتی در راستای الکترونیکی شدن کامل تمامی خدمات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی انجام خواهد شد.

امکان مکالمه ویدیویی و صوتی به اینستاگرام اضافه شد

سر انجام امکان مکالمه ویدیویی و صوتی آنلاین به اپلیکیشن اینستاگرام اضافه شد و از حالا کاربران می توانند با دوستان خود مکالمه ویدیویی برقرار کنند.

به گزارش زومیت، طبق وعده اینستاگرام، این ویژگی به این اپلیکیشن اضافه شده است. از حالا یک آیکون “دوربین” به صفحه ی چت در بخش دایرکت ها اضافه شده است که با لمس آن، می توانید با شخص مقابل مکالمه ویدیویی یا صوتی برقرار کنید. برای اینکار کافیست که بعد از اطمینان از به روز بودن اینستاگرام، روی آیکون دوربین لمس کنید تا تماس برقرار شود. در حالت عادی تماس به شکل ویدیویی صورت خواهد گرفت اما اگر تمایلی به مکالمه ویدیویی ندارید، می توانید با لمس آیکون دوربین در صفحه تماس، این قابلیت را خاموش کنید.

این قابلیت از حالا به صورت رسمی در دسترس کاربران قرار گرفته اما اگر هنوز برای شما فعال نشده است، احتمالا باید چند ساعتی منتظر بمانید. در آزمایشی که با این قابلیت انجام دادیم، کیفیت صوت و مکالمه کاملا مناسب بود و مکالمه بدون تاخیر صورت گرفت.

علاوه بر این، بخش اکسپلور نیز با تغییری جزئی همراه خواهد بود و توسط نواری که به بالای این صفحه اضافه شده است، می توانید پست های اینستاگرام را بر اساس دسته بندی موضوعی دنبال کنید. افکت های جدید در دوربین اینستاگرام نیز از دیگر قابلیت هایی است که از این پس در دسترس شما خواهند بود.

گلکسی اس 10 از تکنولوژی تشخیص چهره پیشرفته تری بهره خواهد برد

سامسونگ گلکسی اس 10 در راستای رقابت سامسونگ با اپل، با تمرکز بر فناوری تشخیص چهره سه بعدی عرضه خواهد شد.

به گزارش زومیت، سامسونگ با گوشی هوشمند جدیدش، رقبای خود را به مبارزه می طلبد.در گزارشی از ناشر کره ای Bell، جزئیات فاش شده از پرچم دار تازه ی سامسونگ نشان می دهد سازنده ی گوشی اندروید قصد دارد ویژگی های کلیدی را از اپل در جدیدترین محصول در حال ساخت خود بگنجاند.

گزارش می شود برای رونمایی از تکنولوژی تشخیص سه بعدی چهره (که جایگزینی برای تکنولوژی اسکن عنبیه چشم محسوب می شود) تا سال آینده باید منتظر بود. اما اگر استانداردهای تولید مشخصی کسب نشود، انتظار می رود گوشی سامسونگ جدید با همان تکنولوژی اسکن عنبیه ارائه شود.

طبق گفته ی Bell، سامسونگ سیستم اسکن چهره را با کمک شرکت فناوری سه بعدی Mantis Vision توسعه می دهد. این ویژگی مستقیما با سیستم تشخیص چهره اپل، فیس آی دی، که سال گذشته عرضه و با انتقاداتی رو به رو شد، در رقابت خواهد بود.

تکنولوژی تشخیص چهره، جرقه هایی از نگرانی  پیرامون امنیت و حریم خصوصی در دنیا ایجاد کرده است. این نگرانی ها ناشی از جمع آوری اطلاعات بیومتریک شخصی افراد و در دسترس بودن آنها در اپلیکیشن های شخص ثالث است. به طور مثال، فیسبوک به خاطر تکنولوژی تشخیص چهره اخیرا راهی دادگاه خصوصی شده است؛ اما با اینحال سامسونگ می خواهد که به این حوزه ورود کند.

اسکن عنبیه چشم با ظهور تکنولوژی تشخیص چهره سه بعدی، عملا در حال منسوخ شدن است؛ چرا که می توان آن را به راحتی فریب داد. حتی اگر این سنسور در گوشی های گلکسی اس حفظ شود سومین عملگر امنیتی بیومتریک دستگاه خواهد بود. طبق گزارش، حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر (FOD) نیز در حال توسعه است که به وفور روش های تایید هویت بیومتریک در دستگاه منجر خواهد شد.

آنچه تاکنون در مورد سری گلکسی اس ۱۰ می دانیم: انتظار می رود گلکسی اس ۱۰ با اندازه ی صفحه نمایش ۵.۸ اینچی و گلکسی اس ۱۰ پلاس بانمایشگر ۶.۳ اینچی عرضه شود. همچنین گزارش شده که گزینه های مختلف تک دوربینه، دو دوربینه و سه دوربینه (با دو دوربین در سمت پشت) برای این سری از گوشی های گلکسی روی میز باشد (مانند هواوی پی 20 پرو).

پس از گذشت سه سال از معرفی نمایشگر با کناره های خمیده در سری گلکسی اس، این ویژگی در یکی از مدل های سری جدید گلکسی اس ۱۰ کنار گذاشته خواهد شد. ممکن است تا عرضه ی سری گلکسی اس ۱۰ سامسونگ بیش از یک سال زمان باقی مانده باشد؛ اما مشتاقیم که تلاش سامسونگ در رقابت های روزافزون صنعت موبایل را نظاره گر باشیم.

هواوی P20 Pro از این پس می تواند به صورت خودکار ویدیوی ۹۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند

شرکت هواوی قصد دارد قابلیت فیلم برداری فوق آهسته با سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه را از طریق انتشار یک به روزرسانی به هواوی پی ۲۰ پرو اضافه کند.

به گزارش زومیت، دوربین گوشی هواوی P20 Pro در حال حاضر به عنوان یکی از بهترین و با کیفیت ترین دوربین ها در بین گوشی های موجود در بازار شناخته می شود، با این حال هواوی قصد دارد قابلیت های دوربین پرچمدار خود را با انتشار یک به روزرسانی بیش از پیش تقویت کند. این به روزرسانی قابلیت های فیلم برداری پی ۲۰ پرو را بهبود می دهد که تا حدودی از قابلیت های عکس برداری آن ضعیف تر هستند.

طبق گزارش جدیدی از XDA، پی ۲۰ پرو، به زودی به حالت فیلم برداری فوق آهسته ی خودکار با نرخ ۹۶۰ فریم برثانیه مجهز خواهد شد. هرچند هنوز تاریخ دقیق انتشار این آپدیت مشخص نیست؛ اما انتظار می رود تا اواخر سال ۲۰۱۸ در دسترس قرار گیرد. در این آپدیت جدید علاوه بر قابلیت سوپر اسلوموشن یک رابط زوم ارتقا یافته هم وجود خواهد داشت که اجازه می دهد در حالت منظره یاب به نرمی روی یک سوژه عملیات بزرگنمایی انجام شود، همچنین ممکن است برخی کاربران قابلیت مشابهی را در ال جی وی ۳۰ دیده باشند که با عنوان Point Zoom در گوشی ال جی عمل می کند.

خاطرنشان می کنیم که علاوه بر پی ۲۰ و پی ۲۰ پرو، گوشی های سامسونگ گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس و گوشی های سونی اکسپریا ZX2 و XZ2 کامپکت، در حال حاضر قابلیت فیلم برداری با سرعت ۹۶۰ فریم برثانیه را ارائه می کنند. در حالی که محصولات سامسونگ به ضبط ویدیوهای ۹۶۰ فریم برثانیه ای با وضوح 720p محدود شده اند، پرچمداران سونی می توانند با همان سرعت و با وضوح 1080p ویدیوی آهسته ضبط کنند؛ Galaxy S9 و S9 Plus به طور خودکار لحظه ی شروع ضبط ویدیو را انتخاب می کنند؛ اما در پرچم داران سونی باید به صورت دستی کلید ضبط را فشار داد که با توجه به کوتاه بودن بازه ی فیلم برداری، این موضوع می تواند کمی چالش برانگیز باشد.

هواوی پی ۲۰ پرو اوایل امسال به همراه پی ۲۰ به عنوان پرچمداران هواوی معرفی شدند، پی ۲۰ پرو به دوربین سه گانه ی پشتی مجهز است که همه ی این دوربین ها از لرزش گیر اپتیکال و لنز لایکا بهره می برند، همچنین بدنه ی این گوشی از فلز و شیشه ساخته شده است و از تراشه ی اختصاصی کرین ۹۷۰ و ۸ گیگابایت رم بهره می برد.

مایکروسافت API تشخیص چهره خود را بهبود می بخشد

طبق اعلام ردموندی ها، کارشناسان این شرکت در حال بهبود عملکرد سیستم تشخیص چهره در زمینه هوش مصنوعی هستند.

به گزارش زومیت، به تازگی شرکت مایکروسافت اعلام کرد که کارشناسان این شرکت در حال بررسی و تغییر API سیستم تشخیص چهره خود هستند. طبق اعلام ردموندی ها سیستم تشخیص چهره ی مایکروسافت تاکنون از دو نقطه ضعف رنج می برده است؛ یکی از این مشکلات تشخیص درست سن و دیگری درک صحیح چهره هایی با پوست تیره رنگ است. گفتنی است محققان این شرکت پس از بررسی های گسترده سر انجام توانستند مشکلات فوق را تا میزان قابل توجهی بهبود بخشند.

گفته می شود در API تشخیص چهره جدید مایکروسافت میزان تشخیص صحیح چهره  مردان سیاه پوست تا ۲۰ برابر و تشخیص چهره ی زنان نیز تا ۹ برابر عملکرد بهتری نسبت به نسخه پیشین از خود نشان می دهد. واضح است این سیستم در تشخیص چهره مردان به خصوص مردانی با چهره روشن تر بهتر عمل می کند؛ اما این موضوع در مورد زنان سیاه پوست چندان صدق نمی کند.

ردموندی ها برای رفع این مشکل نیازمند تغییر الگوی تشخیص در سیستم هوش مصنوعی خود هستند. این شرکت برای دست یابی به عملکرد بدون خطا در مورد چهره زنان می بایست فاکتورهای زیادی از جمله مدل مو، جواهرات و حتی عینک ها را در نظر بگیرد. علاوه بر این برای حل مسئله ذکر شده محققان مایکروسافت پایگاه  داده های خود را با بهبود در سه بخش به تکامل می رسانند. این سه کلید شامل سن، جنسیت و میزان رنگ پوست افراد است.

طبق اعلام هانا والاچ که یکی از محققین مایکروسافت است، ردموندی ها در  تلاش  برای پرورش پایگاه داده مختص سیستم تشخیص چهره و جمع آوری اطلاعات برای ایجاد طیف وسیعی از الگوهای تشخیص چهره هستند. به گفته والاچ، این شرکت در حال بررسی راه های متنوع برای آموزش و تجهیز سیستم هوش مصنوعی برای عملکرد بدون نقص در هنگام تشخیص چهره ی افراد است.

همچنین ردموندی ها در حال تلاش برای آموزش، جمع آوری اطلاعات و نظارت بر سیستم یادگیری ماشین هستند تا بتوانند رفتارها و تصمیمات اتخاذ شده در جامعه را به گونه ای دیگر مورد بررسی قرار دهند. از طرف دیگر مایکروسافت خواهان گردآوری داده های به دست آمده از جامعه است تا بتواند میزان بازخورد سیستم هوشمند خود را مورد بررسی قرار دهد.

استفاده از هوش مصنوعی برای تولید محتوای اینترنتی فراگیر

دانشجویان دانشگاه استنفورد با کمک هوش مصنوعی توانستند محتوای اینترنتی فراگیر (میم) بسازند.

به گزارش زومیت، جمعی از دانشجویان استنفورد، بیش از ۴۰۰ هزار واحد محتوای اینترنتی فراگیر یا میم (Meme) به سیستم کامپیوتری مبتنی بر هوش مصنوعی وارد کردند تا بتوانند نحوه ی ساختن آن را به سیستم آموزش دهند. دانشجویان، پس از اتمام آموزش سیستم، خروجی و محصول کار سیستم را بررسی کردند و متوجه شدند تصاویر میم ایجادشده توسط سیستم، بسیار جالب و دیدنی (Dank Meme) هستند.

میم، مخفف واژه ی یونانی «میما» و به معنی تقلید کردن یا چیزی است که از آن تقلید می شود. این کلمه اولین بار توسط ریچارد داوکینز (زیست شناس تکاملی بریتانیایی) در کتاب «ژن خودخواه» مطرح شد. داوکینز  از این واژه برای توصیف، ایده ها و مفاهیم یا پدیده های فرهنگی که به صورت فراگیر از فردی به فرد دیگر منتشر می شوند، استفاده کرد. مثلا ملودی ها، مدها، تکیه کلام ها یا حتی برخی فناوری ها که از فردی به فرد دیگری منتقل و به صورت فراگیر منتشر شود، به عنوان میم شناخته می شوند. میم از طریق متن نوشتاری، صوت یا حتی برخی ژست ها و سایر پدیده های تقلیدپذیر، از ذهنی به ذهن دیگر منتقل می شود. این پدیده فرهنگی شبیه ژن ، خودتکثیرشونده است و می تواند دچار جهش تکاملی شود و از نظر رفتاری، شبیه ویروس ها است و به سرعت منتشر و تکثیر می شود.

در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، میم  نوعی محتوای اینترنتی فراگیر است که به سرعت منتشر و تکثیر یا اصطلاهاً «وایرال» می شود. وقتی میم یا همان محتوای اینترنتی فراگیر به صورت گسترده در بین کاربران بسیاری مورد توجه قرار گیرد، به عنوان دانک میم (Dank Meme) شناخته می شود.

آموزش دانک (Dank learning) یکی از روش های ایجاد تصویر میم یا محتوای اینترنتی فراگیر با استفاده از یادگیری عمیق است. در این تکنیک درست مثل هر شبکه عصبی دیگری، ایده ای از میان لایه های مختلف یادگیری تولید می شود و وقتی به محصول ایجادشده دقت می کنیم، متوجه شباهت به آن چیزی می شویم که به سیستم آموزش داده شده است.

روش Dank learning مشابه یادگیری انسان  است. انسان ها به روشی مشابه آموزش می بینند و مباحث مختلف را یاد می گیرند. همان طور که گفته شد، ایجاد محتوای اینترنتی فراگیر، تنها ترکیب کردن برخی واژه ها و تصاویر با یکدیگر نیست؛ بلکه برای تولید محتوای اینترنتی فراگیر جذاب، باید با نگاهی عمیق و درک تفاوت ها، الگویی موفق ایجاد کرد. معمولا انتظار نداریم محتوای اینترنتی فراگیر که توسط سیستم تولید می شود چنین ویژگی داشته باشد؛ ولی محققان استنفورد موفق شدند با آموزش هوش مصنوعی، محتوای اینترنتی فراگیر جذاب و شبیه نمونه های واقعی تولید کنند.

محققان برای بررسی و ارزیابی محتوای اینترنتی فراگیر تولیدشده توسط هوش مصنوعی و میزان جذابیت آن ها، روش بررسی و امتیازدهی را در پیش گرفتند. تعدادی داوطلب باید به تصاویر میم امتیاز می دادند. فردی که به تصاویر امتیاز می داد، اطلاع نداشت میم توسط انسان تولید شده است یا با کمک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی. از داوطلبان خواسته شد علاوه بر امتیاز دادن به تصاویر، حدس بزنند تصویر توسط انسان تولید شده است یا سیستم.

آبل لپیرسون وی. و ای. ملتم تولانی، دو نفر از اعضای اصلی تیم تحقیقاتی استنفورد، متوجه شدند تصاویر ایجادشده توسط سیستم به خوبی تصاویر ایجادشده توسط انسان ها است. آن ها در گزارش خود اعلام کردند:

در آزمون نهایی، ۲۰ الگوی مختلف میم با پس زمینه های مختلف را به ۵ نفر نشان دادیم. از داوطلبان درخواست کردیم تشخیص بدهن کدام یک از تصاویر جزو الگوهای اصلی میم است که برای آموزش وارد سیستم شده اند و کدام تصاویر مربوط به الگوهای میم ایجادشده توسط سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی. در ضمن از داوطلبان خواسته شد به میم ها از ۰ تا ۱۰ امتیاز بدهند.

نتیجه جالب بود :

به طور متوسط امکان تشخیص و تفکیک میم های اصلی و میم های تولیدشده توسط سیستم کار سخت و دشواری بود. ظاهرا تصاویر بسیار شبیه به هم بودند و تفکیک آن ها کار ساده ای نبود. این نوع امتیازدهی مبتنی بر تصمیم ذهنی داوطلب است؛ اما امتیازهای دو الگوی میم نزدیک به هم بود.

استاندارد WPA3 برای افزایش امنیت شبکه های Wi-Fi معرفی شد

استاندارد جدید WPA3، سطح متفاوتی از امنیت را به شبکه های بی سیم خواهد افزود.

به گزارش زومیت، دستگاه های متصل به شبکه های بی سیم اینترنت، طی بیش از یک دهه ی گذشته از یک استاندارد امنیتی بهره می بردند؛ اما این روند اکنون تغییر گسترده ای خواهد یافت. اتحادیه ی Wi-Fi پس از تدوین استاندارد نوین WPA3، در حال حاضر به ارائه ی گواهی به محصولات و شرکت های توسعه دهنده ی پشتیبان از این استاندارد مشغول شده است. استاندارد WPA3 جایگزین WPA2 خواهد شد که از سال ۲۰۰۴ توسط تولیدکنندگان تجهیزات و نرم افزار های ارتباطات بی سیم به کار گرفته می شود.

جدیدترین استاندارد امنیتی توسعه یافته توسط اتحادیه ی Wi-Fi، قابلیت های امنیتی و محافظتی بیشتری را برای کاربران به ارمغان خواهد آورد. یکی از بهبود های صورت گرفته در این استاندارد، جلوگیری از امکان هک شدن گذرواژه ی مودم های بی سیم توسط هکر ها، به وسیله ی حدس زدن پیاپی تمام گذرواژه های ممکن است. هم چنین می توان با تعیین قوانینی، حتی پس از عبور هکر ها از گذرواژه ها، محدودیت های بسیاری برای دریافت اطلاعات مختلف برای آن ها اعمال کرد؛ البته روند اتصال به روتر ها در این استاندارد تفاوتی با گذشته نخواهد داشت و کاربران تنها با وارد کردن گذرواژه ی تعیین شده به شبکه متصل خواهند شد.

نمی توان انتظار داشت استاندارد WPA3 به سرعت همه گیر شود و باید سال ها منتظر توسعه  و عرضه ی دستگاه های پشتیبان از این استاندارد شد تا شاهد همه گیر شدن آن باشیم. در مرحله ی اول باید روتر و مودم های پشتیبان از WPA3 خریداری و نصب شود و در ادامه دستگاه هایی با قابلیت پشتیبانی از این استاندارد مورد استفاده قرار گیرد تا بتوان از تمام پتانسیل امنیت بالای WPA3 بهره برد؛ البته احتمال عرضه ی آپدیت امنیتی برای گوشی ها ی فعلی جهت پشتیبانی از استاندارد جدید تجهیزات بی سیم نیز وجود دارد تا کاربران تنها با تعویض روتر خود از آن بهره ببرند. محصولات سازگار با WPA3، قابلیت استفاده از مودم و روتر هایی با استاندارد قدیمی WPA2 را نیز دارند.

اولین قابلیت جدید WPA3 مقابله در برابر حملات آفلاین و حدس زدن حملات است که یکی از محبوب ترین روش های مورد استفاده ی هکرها برای نفوذ به شبکه های بی سیم انتقال اطلاعات محسوب می شود؛ جایی که برخی از اطلاعات دریافت شده و با انتقال آن ها به یک کامپیوتر شخصی، الگوریتم های حدس گذرواژه اجرا می شود تا در نهایت واژه ی مربوطه یافته شده و از آن برای رمزگشایی داده ها بهره برده شود. در WPA3 هکر ها تنها قابلیت یک بار حدس را روی داده های آفلاین دارند که در صورت اشتباه، امکان دسترسی و استفاده از این داده ها از بین خواهد رفت. به همین دلیل برای حدس و استفاده از الگوریتم های این چنینی جهت دریافت گذرواژه، هکرها چاره ای جز اتصال آنلاین به روتر و برقراری ارتباط با آن را ندارد که بدین ترتیب عملیات هک کردن را با توجه به نیاز به حضور فیزیکی در نزدیکی روتر و قابلیت استفاده از دستگاه های امنیتی برای جلوگیری از اتصال کاربرانی پس از وارد کردن غلط چندباره ی گذرواژه ، را بسیار سخت تر می کند.

یکی دیگر از بهبود های قابل توجه WPA3، «خفای رو به جلو» نام دارد. در این حالت در صورتی که هکر ها بخشی از اطلاعات را دریافت کنند، پس از گذشت زمان و به دست آوردن گذرواژه برای رمزگشایی آن ها باز هم قابلیت استفاده از داده های قدیمی را نخواهند داشت. این تغییرات در شبکه های Wi-Fi خانگی و شخصی نیز اعمال خواهد شد؛ اما برای استفاده های تجاری نیز تغییرات و بهبود های امنیتی بیشتری در دسترس خواهد بود که امنیت داده های آن ها را تضمین کند.

اتحادیه ی Wi-Fi برای عرضه ی استاندارد طی سال آینده ی میلادی برنامه ریزی کرده است. در حال حاضر نسل بعدی Wi-Fi با نام 802.11ax برای انتقال سریع تر اطلاعات در حال آماده سازی جهت عرضه ی عمومی است و انتظار می رود در سال ۲۰۱۹ محصولات بسیاری با بهره گیری از آن به بازار عرضه شوند. اتحادیه ی Wi-Fi امیدوار است تا با آغاز تولید محصولاتی با این پروتکل جدید، استاندارد WPA3 نیز سریع تر راه خود را به بازار بیابد.

با وجود گذشت یک دهه از عرضه ی WPA2، این استاندارد با به روزرسانی و وصله های امنیتی گذشته هنوز هم امنیت بالایی دارد؛ با این حال WPA3 سطح متفاوتی از امنیت را به همراه خواهد داشت و به گفته ی کارشناسان، این استاندارد هم مانند نمونه ی قبلی پشتیبانی بلندمدتی خواهد داشت. در کنار استاندارد امنیتی جدید، اتحادیه ی Wi-Fi راهکار جدیدی نیز با نام Easy Connect را توسعه داده اند تا عملیات اتصال به شبکه های بی سیم بیش از پیش ساده شود. در این روش برای اتصال به روتر تنها کافی است کد QR موجود را اسکن کرد تا تمام عملیات به صورت خودکار انجام شود.

میکرون تولید انبوه حافظه‌ GDDR6 را آغاز کرد

با آغاز تولید انبوه حافظه ی GDDR6  میکرون، می توان به زودی شاهد عرضه ی آن ها در کنار پردازنده های گرافیکی جدید باشیم.

به گزارش زومیت، تولید و عرضه ی حافظه های سریع تر عموما به معنای پیش درآمدی برای عرضه ی پردازنده های گرافیکی جدیدتر نیز است. حال شرکت میکرون (Micron) از تولید انبوه حافظه ی نسل جدید و بسیار سریع  GDDR6 خبر داد که احتمالا در عموم کارت های گرافیک مخصوص بازی یا محاسبات سنگین پردازشی در دیتا سنتر ها به کار گرفته شود. میکرون در حال حاضر تولید چیپ های حافظه ی ۸ گیگابایتی را آغاز کرده است. بدین ترتیب درحال حاضر هر سه تولید کننده ی بزرگ ماژول حافظه (میکرون، سامسونگ و اس کی هاینیکس) عملیات تولید نسل جدید حافظه ها را آغاز کرده اند.

طبق اعلام مدیران این شرکت، نسل جدید حافظه ی GDDR6 سرعتی بین ۱۰ تا ۱۴ گیگابیت بر ثانیه به ازای هر پین و در ولتاژ ۱.۲۵ تا ۱.۳۵ ولت به همراه خواهد داشت. این در حالی است که پین های GDDR5 هر یک به ولتاژ ۱.۵ تا ۱.۶ ولت نیازمند بود.

به گفته ی میکرون، نسل جدید حافظه ی GDDR ارتقاء قابل توجهی نسبت به نمونه ی فعلی به کار رفته در کارت های گرافیک به همراه خواهد داشت. در کنار بازی های کامپیوتری و محاسبات سنگین و پیچیده ی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، تجهیزات رده بالای شبکه، کنترلر های RAID و سیستم های خودرو نیز از این حافظه  های فوق سریع بهره خواهند برد. در حال حاضر و در آزمایش های انجام شده، حافظه ی GDDR6 سرعتی معادل ۴۴۸ گیگابایت بر ثانیه را به همراه خواهد داشت که بیش از دو برابر سرعت حافظه ی LPDDR5 است.

GDDR6 سرعت به  مراتب بهتری نسبت به GDDR5 و حتی GDDR5X خواهد داشت. چیپ های ۱۲ گیگابیت  بر  ثانیه این نوع حافظه ی جدید افزایش پهنای باند ۵۰ درصدی نسبت به قوی ترین نمونه های GDDR5 دارند. این برتری در خصوص انواع GDDR5X نیز صادق است؛اما حافظه ی جدید GDDR6 با چیپ  ۱۴ گیگابیت  بر  ثانیه، ۱۷ درصد پهنای باند بیشتری نسبت به سریع ترین نمونه ی GDDR5X در اختیار کاربران قرار خواهد داد.

GDDR5X به هیچ وجه موفق نبود و به جز کارت های گرافیک پاسکال انویدیا، در محصول  دیگری به کار گرفته نشد؛ اما حافظه ی جدید GDDR6 خود را برای کاربرد های گسترده ای آماده می کند. این نوع حافظه  از یک جفت کانال ۱۶ بیتی در هر یک از چیپ های خود بهره می برد؛ این در حالی است که GDDR5 و GDDR5X از تنها یک کانال ۳۲ بیتی در هر یک از چیپ های خود استفاده می کنند. این موضوع شاید برای کارت های گرافیک که حجم زیادی از داده را به صورت پیوسته می نویسند یا می خوانند، تأثیر زیادی نداشته باشد؛ اما در سایر کاربرد ها بهبود های محسوسی به همراه خواهد داشت. کانال های کوچک تر و بیشتر حافظه امکان دسترسی تصادفی با سرعت بالاتر به ارمغان خواهند آورد.

به گفته ی میکرون، این شرکت در حال حاضر تعدادی از نمونه های اولیه را در اختیار شرکای تجاری خود قرار داده است تا آن ها عملیات طراحی کنترلر ها و سایر بخش های مورد نیاز را برای استفاده در کنار نسل جدید این حافظه ها آغاز کنند.

با آغاز عرضه ی حافظه های GDDR6، شاهد رقابت جذابی بین آن ها و حافظه های فوق سریع HBM2 ساخت AMD خواهیم بود که به تازگی محبوبیت زیادی پیدا کرده و علاوه بر کارت های گرافیک ساخت این شرکت، شاهد استفاده ی آن ها در سریع ترین کارت های گرافیک انویدیا نیز بودیم.

مدل کامپیوتری که قادر است نتایج بیماری های چشمی را پیش بینی کند

با پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بیماری های چشمی از لحاظ اختلالات محاسباتی که توسط شبکیه انجام می شود، قابل توصیف خواهند شد.

به گزارش زومیت، چشم های ما میزبان یک کامپیوتر زیستی قدرتمند یعنی شبکیه است. درک اینکه چگونه شبکیه تصاویر دنیای بیرون را تبدیل به سیگنال هایی می کند که مغز قادر به تفسیر آنها است، نه تنها موجب افزایش دانش در زمینه ی محاسبات مغز می شود، بلکه از نظر پزشکی نیز سودمند است. اما آیا ما دانش کافی در زمینه ی مدارهای عصبی شبکیه داریم که بفهمیم چگونه یک اختلال، محاسبات شبکیه را تحت تاثیر قرار می دهد؟

یک گروه بین المللی از پژوهشگران با انجام مجموعه ای از آزمایش ها ترکیبی متشکل از ابزارهای ژنتیکی، ویروسی و ملکولی، آرایه های میکروالکترود با چگالی بالا و مدل های کامپیوتری، به این سوال پرداخته اند. نتیجه ی این مطالعات نشان داد که مدل جدید شبکیه می تواند با دقت بالایی نتایج یک اختلال تعریف شده را پیش بینی کند. این کار قدم مهمی به سوی ایجاد یک مدل کامپیوتری از شبکیه است که می تواند نتیجه ی بیماری های شبکیه را پیش بینی کند.

ساختار شبکیه چشم

فرایند دیدن در شبکیه آغاز می شود؛ جایی که سلول های گیرنده ی نور، تابش نوری رسیده به چشم را گرفته و آن را به فعالیت عصبی تبدیل می کنند. سپس سلول های گانگلیون سیگنال های بصری را به مغز ارسال می کنند. شبکیه چیزی فراتر از یک دوربین و یک کابل است: شبکیه بین گیرنده های نوری و سلول های گانگلیونی، مدارهای پیچیده ی عصبی دارد که از انواع بسیار مختلفی از سلول های عصبی تشکیل شده اند. این مدارها سیگنال های ورودی را به روشی پیچیده پردازش می کنند و ويژگی های مهم صحنه ی بصری را استخراج می کنند.

در سطح خروجی شبکیه، محاسبات مدارهای شبکیه، چیزی حدود سی بازنمایی عصبی از صحنه ی بصری ایجاد می کنند که به موازات به مغز منتقل می شوند. بنابراین شبکیه همچون دستگاه محاسباتی قوی عمل کرده و بازنمایی های بصری را به شیوه ی عمیقی شکل می دهد. برای درک مکانیسم دیدن و پیش بینی نتایج بیماری های بصری، لازم است که بفهمیم چگونه این سی کانال خروجی شبکیه دنیای بصری را نشان می دهند و چگونه ویژگی های عملکردی متفاوت آن ها در نتیجه ی معماری مدارهای شبکیه حاصل می شود.

پژوهشگران برای پاسخ به این سوال، در یک عنصر خاص مدار شبکیه اختلال ایجاد کردند و در همان زمان بررسی کردند که این آشفتگی چگونه ویژگی های عملکردی کانال های خروجی مختلف شبکیه را تغییر می دهد. آنتونیا دریننبرگ نویسنده ی اصلی مقاله ی پژوهشی مربوطه، روشی را برای کنترل فعالیت سلول های افقی توسعه داد. سلول های افقی مولفه ای از مدار شبکیه هستند که مهار بازخورد را در اولین سیناپس بصری بین گیرنده های نوری و سلول های دو قطبی ایجاد می کنند. او با این روش که شامل اجزای ویروس ها، موش ترانسژنیک و کانال های یونی دریچه لیگاندی مهندسی شده بود، توانست بازخورد را در نخستین سیناپس بصری خاموش و روشن کند. او برای اندازه گیری اثرات این آشفتگی در خروجی شبکیه، از آرایه های میکروالکترودی با چگالی بالا استفاده کرد و سیگنال های الکتریکی صدها سلول گانگلیون را به طور همزمان ثبت کرد.

ایجاد یک آشفتگی موجب ایجاد مجموعه ای بزرگ از تغییرات مختلف در خروجی شبکیه شد. دریننبرگ می گوید:

ما از طیف گسترده اثراتی که در نتیجه ی ایجاد اختلال در یک عنصر به خوبی تعریف شده ی شبکیه، ایجاد شد، تعجب کردیم. در ابتدا مردد بودیم که مشکلات فنی ممکن است موجب این تنوع شده باشد. اگرچه بعد از اندازه گیری سیگنال ها در هزاران سلول گانگلیون و در کانال های خروجی تعریف شده ی شبکیه، معلوم شد که تنوع مشاهده شده در مشارکت سلول های افقی باید حاصل معماری خاص مدارهای شبکیه باشد.

سلول های افقی شبکیه چشم

چگونه یک مولفه ی مدار شبکیه می تواند منجر به چنین اثرات مختلفی شود؟ برای بررسی این موضوع، فلیکس فرانک و راوا دا-سیلوریا یک مدل کامپیوتری از شبکیه ساختند. در این مدل مسیرهای مختلف عبور سیگنال از شبکیه شبیه سازی شد و تیم علمی به دنبال این موضوع بود که آیا دانش کنونی آن ها از مدار عصبی شبکیه می تواند توجیه گر اثرات مشاهده شده در آزمایش باشد یا نه. در حین مطالعه ی رفتار مدل، پژوهشگران دریافتند که مدل می تواند کل تغییرات اندازه گیری شده در آزمایش را دوباره تکرار کند؛ یعنی پژوهشگران توانسته بودند به درستی مدل را تعریف کنند. علاوه بر این مدل، پنج پیش بینی دیگر در مورد نقش سلول های افقی ارائه کرد که در داده های قبلی به دست نیامده بود. فرانک می گوید:

ما وقتی دیدیم مدل از چیزی که هنگام ساخت آن در ذهن داشتیم، جلوتر رفته است، شگفت زده شدیم. تمام پیش بینی های اضافه، وقتی مورد آزمون قرار گرفتند، تایید شدند.

دا-سیلوریا توضیح می دهد که یک راه برای آزمایش درستی درک ما از شبکیه این است که یکی از عناصر آن را دچار احتلال کنیم و تمام خروجی ها را اندازه گیری کنیم و ببینیم که آیا دانش ما که به صورت یک مدل تعریف شده است، می تواند تغییرات مشاهده شده را پیش بینی کند یا نه. روسکا نیز گفت:

مرحله بعدی استفاده از این مدل برای پیش بینی نتایج بیماری های چشمی است.

اولین دستگاه خودپرداز بیت کوین در فرودگاه آمستردام، نصب و راه اندازی شد

دستگاه خودپرداز بیت کوین فرودگاه آمستردام، امکان تبدیل یورو به ارز رمزنگاری شده را برای مسافران فراهم می کند.

به گزارش زومیت، با نصب دستگاه خودپرداز (ATM)در فرودگاه بین المللی آمستردام، از این پس مسافران می توانند به راحتی در پایان سفر خود و در صورت تمایل، یورو را به ارز  رمزنگاری شده از جمله بیت کوین و اتریوم تبدیل کنند.

این دستگاه خودپرداز بیت کوین، قرار است به مدت ۶ ماه به صورت آزمایشی در فرودگاه اسخیپول آمستردام، به مسافران خدمات مورد نیاز برای تبدیل ارز به بیت کوین ارائه دهد. در این بازه ی زمانی قطعا حجم تقاضای مسافران به چنین خودپردازهایی مشخص خواهد شد. بر اساس اعلام فرودگاه اسخیپول، این دستگاه ATM، اولین خودپرداز بیت کوین است که در یک فرودگاه اروپایی چنین خدماتی در اختیار مسافران قرار می دهد. البته پیش از این چنین خدماتی در فرودگاه های دیگر در اختیار مسافران قرار گرفته است. در سال ۱۳۹۲، خبری مبنی بر نصب دستگاه های خودپرداز بیت کوین در آمریکا منتشر شد.

تانجا دیک، مدیر بخش محصولات و خدمات مصرفی مشتریان در فرودگاه اسخیپول، اعلام کرد:

فرودگاه اسخیپول، همواره در تلاش است تا از طریق راه هایی خلاقانه و نوآورانه، خدمات مطلوب و مورد نیاز مسافران را در اختیار آن ها قرار دهد. با نصب و راه اندازی دستگاه خودپرداز بیت کوین، امیدواریم خدمتی مفید و مؤثر برای مسافران این فرودگاه بین المللی فراهم کرده باشیم. مسافران در پایان سفر خود به راحتی می توانند یورو را به ارز رمزنگاری شده اعم از بیت کوین و اتریم تبدیل کنند. مسافرانی که نمی توانند یورو محلی را در کشور خودشان خرج کنند، به راحتی می توانند در پایان سفر از این دستگاه خودپرداز برای تبدیل پول خود استفاده کنند.

 

دستگاه خودپرداز در قسمت ورودی سالن شماره ی ۲ نصب شده است تا مسافران سالن های ۱ و ۲ فرودگاه اسخی‍پول بهراحتی بتوانند از آن استفاده کنند. این دستگاه خودپرداز با همکاری شرکت هلندی ByeleX Data Solutions BV که ارائه دهنده ی خدمات یکپارچه سازی پرداخت ارز رمزنگاری شده به شرکت های تجاری است، در این فرودگاه نصب شده است. همان طور که می دانید، اسخیپول اولین فرودگاهی نیست که مجهز به دستگاه خودپرداز بیت کوین شده است. در ماه می، فرودگاه بریزبن استرالیا نیز این سرویس را در اختیار مسافران خود قرار داد. با توجه به رشد روزافزون کسب ‎وکارهای مبتنی بر ارز مجازی، راه اندازی چنین سرویس ها و خدماتی می تواند کار را برای کاربران و مسافرانی که نیاز به آن دارند، راحت تر و سریع تر کند.

ریلِی: آنتی گوشی هوشمندی برای کودکان که همچون واکی تاکی عمل می کند

گجت ریلِی یک واکی تاکی هوشمند با قابلیت های جذاب است. آیا این گجت می تواند آنتی گوشی  هوشمند ایده آل باشد؟

به گزارش زومیت، برای والدین این تصمیم گیری پیوسته سخت تر می شود: آیا باید برای کودکان گوشی هوشمند گرفت؟ از یک سو، با دنیای جذاب گوشی هوشمند همیشه این ترس وجود دارد که فرزندانمان به راحتی تبدیل به معتادان دنیای مجازی شوند یا با بی توجهی به دنیای اطراف، ذهن و فکرشان در دنیایی اسیر شود که ما از آن بی خبر هستیم؛ یا این دنیا را می شناسیم و هیچ علاقه ای نداریم کودکانمان با آن آشنا شوند و با تصور این که در پیچ و خم آن سیر و سفر می کنند، وحشت زده خواهیم شد.

اما مسائلی هست که والدین از آن بی زار هستند. پدر و مادرها دوست دارند از کودکان خود باخبر باشند و بدانند کلاس اوقات فراغت آن ها کی به اتمام رسیده است یا اگر کلاس فوق  برنامه ای اضافه  شده؛ آیا فرزندشان در آن مشغول است. اگر فرزند آن ها روزی برای برگشت به خانه دچار مشکل شود، کجا و چگونه می توانند او را پیدا کنند؟ فراتر از آن، اگر در طی اردوی مدرسه فرزندشان برای دو هفته بیرون از خانه است، چگونه می توانند یک صحبت کوتاه با او داشته باشند تا از اوضاع و احوالش بی خبر نمانند.

بین این دو وضعیت خریدن گوشی هوشمند همراه و تسلیم شدن در برابر اصرار فرزندان، تاکنون فرصت های کمی برای انتخاب بود. یک راهکار تقریباً شکست خورده خرید یک گوشی قدیمی بود که نتیجه آن هنگام باز کردن جعبه گوشی همراه توسط کودکان، فاجعه بار است.آمار گم  شدن یا شکستن این گوشی ها نیز رشد چشمگیری داشت؛ اما خبرهایی به گوش می رسد که نویدبخش توجه ویژه تولیدکنندگان گجت  به این موضوع است. به نظر می رسد آن ها متوجه اهمیت این موضوع و فرصت های مناسب این بازار رو به رشد شده اند؛ آیا این مسئله گزینه های بیشتری برای اتمام بحث و کشمکش پیش پای والدین و فرزندان می گذارد؟

گجت ریلِی متولد شد

یک گجت جدید از دسته ی آنتی گوشی هوشمند (Anti-Smartphone) دستگاهی برای بچه ها است که تمام  کارهای گوشی همراه را انجام نمی دهد. حداقل تا زمانی که کودکان متوجه معنی کلمه آنتی شوند، فرصت دارید با آرامش به زندگی بپردازید. نام این گجت ریلِی (Relay) است.

ریلی که به اندازه کف دست است، همانند واکی تاکی فقط با یک دکمه اصلی عمل می کند. این گجت از طریق شبکه وای فای WIFI ، 4G و LTE وظایف خود را انجام می دهد؛ پس هر جا که از گوشی هوشمند استفاده می کنید این گجت هم کارآمد خواهد بود. ریلی نه صفحه نمایش  دارد، نه نمایش دهنده پیام کوتاه؛ چراکه اصلاً هیچ دکمه ای برای شماره گرفتن روی آن موجود نیست و از آنجاکه برای کودکان ۶ تا ۱۱ سال طراحی  شده است، می تواند بسیار مورد استقبال قرار بگیرد. کافی است قبل از هدیه دادن این گجت، با بچه ها بنشینید و قسمتی از سریال چیزهای عجیب (Stranger Things) که مایکل را با واکی تاکی بزرگش نشان می دهد، تماشا کنید.

علاوه بر اینکه فرم و عملکرد ساده ی این واکی تاکی نوین برای کودکان جذاب است، برای بعضی از پدر و مادرها نیز حس نوستالژیک به همراه دارد که قابل کتمان نیست. قریب به اتفاق ما در کودکی مدل ساده ی این گجت را ساخته ایم. در طراحی یک گجت و موفقیت یک استارت آپ، اهمیت دادن به این نکات می تواند بسیار مثمر ثمر باشد. همین حس نوستالژی ایده مناسبی برای این استارت آپ  است تا با داستان من گجت کودکی را ساخته ام ،در بازار درخشش بیشتری داشته باشد. پس اگر دیدید دختری کوچک با پدرش در دو سمت خانه مشغول استفاده از این واکی تاکی نوین هستند، هیچ تعجب نکنید. یک نفر از دوستان که کودکش را با این واکی تاکی به خانه مادرش فرستاده بود تا شب را در آنجا بگذراند، متوجه شد علاوه بر کودک که خوشحال و خندان است و حتی در رختخواب از این وسیله جدا نمی شود، توجه مادربزرگ نیز به این وسیله جلب شده است. حتی با وجود کمی تأخیر در ارسال صدای این گجت، مادربزرگ نیز استفاده از آن را مفید می دانست. او این واکی تاکی را هدیه مناسبی برای روز پدر می دانست تا بدین وسیله موفق شود نکات لازم را هنگام خرید از فروشگاه به پدربزرگ یادآوری کند. این نکته خیلی برای تولیدکنندگان این تکنولوژی خوشایند است که جامعه هدف این گجت می تواند وسیع تر از تصور آن ها باشد. به راحتی می توان قبول کرد که در کار پروژه های تیمی و کارخانه های بزرگ هم  جایی برای این گجت وجود دارد.

یکی دیگر از جذابیت های این آنتی گوشی هوشمند وجود یک کانال اختصاصی است که می توانید کل اعضای خانواده را در آن قرار دهید و همه با یکدیگر در مورد موارد مختلف، صحبت کنید، حداقل از فریادهای غذا حاضر است، نجات پیدا خواهید کرد. البته وجود کانال های دیگر در این گجت برای صحبت کردن، باعث می شود حریم کودکانه فرزندتان و دوستانش نیز حفظ شود. علاوه بر ارتباط داخلی ریلی ، با گوشی های هوشمند iOS ،اندروید و ویندوز نیز می توانید با آن در ارتباط باشید. هیچ اطلاعاتی در این دنیای بی سیم ضبط نمی شود و با اطمینان و خیال راحت می توانید با آن صحبت کنید.

از مزیت های دیگر این واکی تاکی نوین قابلیت استفاده از GPS است. شما به راحتی می توانید محل حضور کودکتان را متوجه شوید. شاید این کار برای فرزندان بزرگ تر چندان خوشایند نباشد؛ ولی به فرزندان کم سن وسال تر حس اعتماد به نفس خوبی می دهد. سازندگان Relay نیز در تبلیغات خود این مزیت را به عنوان یک هدف عنوان کرده اند تا دوباره دوران خوش  سفرهای کودکانه با دوستان و کشف موقعیت های جدید زنده شود. این بار وقتی فرزندمان از خانه بیرون می رود و فریاد می زند، «برای شام برمی گردم!» نگران نمی شویم و مدام به عقربه های ساعت چشم نمی دوزیم. همچنین برای فهمیدن اینکه فرزندتان کجا است، نیازی به ارسال پیامک به اهالی محل نخواهید داشت. با یک نگاه ساده به ویجت GPS گوشی هوشمند خود متوجه می شوید که محمد در خانه علی است و بیژن به زودی به خانه بازمی گردد یا نادر پا را از محدوده مجاز فراتر گذاشته و در حال سر درآوردن از پارک دو محله دورتر است. پس وقت شما برای یادآوری قول و قرارتان در رعایت محدوده سفرهای کودکانه تلف نخواهد شد.

اگر برنامه این گجت را روی گوشی هوشمند خود نصب کنید فرزند شما می تواند با نگه داشتن دکمه تنظیم صدا روی ریلی، یک هشدار به گوشی هوشمند شما ارسال کند تا با او تماس بگیرید. باوجود مزیتی همچون GPS، هنوز هم بعضی از چالش ها در استفاده از واکی تاکی ریلی پابرجا است.

اولین نکته، دکمه قطع  در این واکی تاکی وجود ندارد. فرض کنید روز اول «صبای» کوچکتان را با این واکی تاکی نوین به کودکستان بفرستید. به محض رسیدن او به کودکستان، یک سناریوی در ابتدا مضحک و در انتها اعصاب خردکن شکل می گیرد؛ وقتی همسر شما در تمام طول روز مجبور باشد این جملات را بشنود، با این گفته هم عقیده می شوید.

  • صبا: سلام مامان… من دارم نقاشی می کنم.
  • مادر: باشه دختر گلم
  • صبا: مامان ما داریم شعر می خونیم
  • مادر: باشه دخترم
  • صبا: مامان ما می خوایم، بریم سرسره بازی کنیم
  • مادر: باشه
  • صبا: مامان، مریم می خواد سلام کنه.
  • مریم: سلللللللام
  • مادر: سلام مریم جان
  • مینا: سلام. منم مینا، مادر مریم… این ماسماسک چه باحاله! با ماهواره کار می کنه؟
  • مادر: سلام مینا جان. بله با WIFI به گوشی همراه وصل می شه. از شبکه 4G و LTE هم استفاده می کنه.
  • صبا: سلام مامان
  • مادر: سلام

گجت Relay با استفاده از فناوری هوشمند و شبکه های وای فای، 4G و LTE، یک آنتی گوشی هوشمند فوق العاده به شمار می رود

پس مجبور می شوید یک جلسه با کودکتان داشته باشید تا به او بگویید مادرش در طول روز مشغول کارهای خانه یا شرکت در جلسه های اداره است و او باید در زمان های اورژانسی، با شما یا مادرش، با استفاده از این گجت تماس بگیرد. شاید آن وقت متوجه فواید پیامک بشوید و سعی کنید در این واکی تاکی دنبال آن بگردید؛ ولی متأسفانه موفق نخواهید شد. حتی اگر موفق شوید، احتمالاً از اینکه کودکتان هنوز خواندن و نوشتن نمی داند، احساس خوشایندی نخواهید داشت.

دومین نکته، کوچک بودن واکی تاکی است که فواید زیادی دارد؛ غیر از وقتی که در نزد بچه ها است. از این به بعد در لیست گم شده های بچه ها می توانید نام  واکی تاکی ریلی را هم بگذارید. البته شرکت سازنده متوجه این نکته شده است و تصمیم گرفته با ساخت گیره یا دستبند واکی تاکی این مشکل را رفع کند؛ منتهی این قطعات را به صورت جداگانه به شما ارائه می دهد.

سومین نکته، عمر کوتاه باطری واکی تاکی ریلی است. در طول یک روز شارژ باطری کفایت می کند؛ ولی شب هنگام باید به شارژ متصل شود و این داستان هر شب شما خواهد بود.

چهارمین نکته، آنتی گوشی هوشمند رله بچه ها را خرسند می کند؛ ولی هزینه آن چندان در برنامه ها نمی گنجد. خرید دو ریلی ۱۴۹ دلار هزینه برمی دارد؛ به همراه یک آبونمان ۶.۹۹ دلاری در آخر هر ماه.

اینجا است که شرکت سازنده برای افزودن امکانات مفید و بیشتر به واکی تاکی باید تلاش بکند. ویژگی های بیشتری که ما را به عنوان والدین نگران در این عصر ارتباطات به آدم های خوشحال تری تبدیل کند و حقیقتاً پاسخگوی دغدغه های والدین برای حل مشکل گوشی هوشمند و آنتی گوشی هوشمند برای کودکان باشد. سازندگان Relay به طور مداوم در حال اضافه کردن امکانات و ارتقاء آن هستند. لیست زیر امکاناتی است که در آینده نزدیک به این واکی تاکی اضافه خواهد شد.

  • بخش پخش موسیقی آنلاین
  • انجام بازی
  • ارسال پیام ضبط شده
  • دستیار هوشمند برای کودکان

البته این موارد در نظر فروشندگان عالی است؛ ولی برای پدر و مادر با دغدغه هایی که در ابتدا گفتیم، همان خصلت واکی تاکی و آنتی گوشی هوشمند ارزشمندتر و مفیدتر است. درهرصورت وجود چنین گجت هایی در دنیای فناوری یعنی توجه دقیق تر به خواسته های مهم که باعث پذیرش و انس بیشتر انسان با ماشین های هوشمند از دوران کودکی تا کهنسالی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پانزده − چهار =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *