در نخستین روزهای سال تازهی خورشیدی، تمامی کارکنان شرکت دانش بنیان پکتوس این عید فرخنده را به شما کاربران همیشه همراه مطالب وبسایت پکتوس تبریک میگویند و آرزوی سالی سرشار از آرزوهای برآورده شده را برایتان دارند.
به پاسداشت رسم زیبای رد و بدل کردن عیدانه، ما هم تصمیم گرفتیم آموزش متنی کوچکی را به همین عنوان تقدیم کاربرانمان کنیم. تا چه قبول افتد و چه در نظر آید.
معرفی نرم افزار
ویرایش پروندههای صوتی یکی از نیازهای هر روزهی نابینایان به حساب میآید. به خاطر شرایط خاص این گروه، نابینایان به مراتب بسیار بیشتر از بقیه افراد با فایلهای صوتی سر و کار دارند و به همین دلیل، بیشتر از سایرین هم نیازمند نرمافزارهایی هستند که ویرایش این قبیل فایلها را برایشان آسان گرداند.
بیشتر کاربران نابینا ترجیح میدهند برای ویراستاری فایلهای صوتی از نرمافزارهایی نظیر GoldWave یا SoundForge استفاده کنند؛ چرا که این برنامهها علاوه بر امکان ویرایش، امکانات دیگری هم در جهت پالایش فایل صوتی و حذف زوائد صدا یا ارتقای کیفیت فایل در اختیار این کاربران قرار میدهند. اما در بسیاری از مواقع، کاربران نیازی به انجام چنین پالایشهایی ندارند و فایل به خودی خود به اندازهی کافی پالوده و قابل استفاده است و تنها لازم است زوائد آن حذف شود یا این که تکههای مختلفی به هم چسبانده یا از هم جدا شوند. در چنین مواقعی استفاده از برنامههایی که نامشان در بالا ذکر شد، خیلی منطقی به نظر نمیرسد و پیشنهاد میشود به جایشان از برنامههای سبکتری مثل MP3 direct cut استفاده شود.
نرمافزار MP3 direct cut را پیشتر هم در پستی معرفی کرده بودیم. این برنامه که کمتر از 300 کیلوبایت حجم دارد، به کاربران این امکان را میدهد که فایلهای MP3 را بدون نیاز به extract شدن ویرایش کنند. معنای گزارهی بالا این است که اگر یک فایل ۲ ساعته داشته باشید، دیگری نیازی به این نخواهید داشت که آن را در نرمافزاری نظیر GoldWave یا SoundForge به اصطلاح Load کنید و دقایق طولانی منتظر بارگذاریاش بمانید. این برنامه به گونه ای طراحی شده که به محض زدن enter بر روی فایل، امکانات ویرایش در اختیارتان خواهد بود. همچنین کلیدهای میانبر در برنامه هم به گونهای طراحی شده که فرایند ویرایش را بسیار آسان کرده است.
ملزومات استفاده از MP3 Direct Cut
میانهی این نرمافزار با JAWS هم زیاد بد نیست اما بهترین شرایط برای استفاده از آن زمانی فراهم میشود که شما از NVDA استفاده کنید. البته برای استفاده از نرمافزار به وسیلهی NVDA لازم است افزونهی مورد نیازش را هم از وبسایت افزونههای NVDA دریافت و نصب کنید.
شما میتوانید خودِ برنامه را از طریق این لینک دانلود کنید. چنانچه برای extract کردن فایل فشرده رمزی از شما خواسته شد میتوانید از رمز www.sarzamindownload.com) استفاده کنید. همچنین افزونهی مورد نیاز برای NVDA را هم از اینجا دانلود کنید.
کلیدهای میانبر
حتماً با ما توافق نظر دارید که مرور تمام قابلیتهای یک نرمافزار آن هم در قالب یک یادداشت متنی کار بسیار دشواری است که شاید انجامش در روزهای شلوغ آخر سال خیلی هم امکانپذیر نباشد. البته که کاربران ما آنقدر در زمینهی استفاده از رایانه و چم خم کار با اپلیکیشنهای مختلف آنقدر با هوش هستند که نیازی هم به چنین کاری وجود ندارد. بنا بر این، در این نوشتهی آموزشی، صرفاً به مرور کلیدهای میانبر در نرمافزار MP3 Direct Cut اکتفا میکنیم و باقی کار را به درایت و خلاقیت دوستان وا میگذاریم.
کلیدهای مربوط به پخش فایل
شما میتوانید با استفاده از کلید CTRL + O فایل مورد نظر را باز کنید. به محض باز کردن، میتوانید با Space آن را پخش کنید. با همین کلید هم پخش متوقف میشود. به محض توقف پخش، ثانیهای که پخش فایل در آن متوقف شده اعلام میشود. با فشردن کلیدهای جهتنمای چپ و راست میتوانید به میزان یک ثانیه بر روی فایل حرکت کنید. Page up و Page down هم به شما امکان میدهد به میزان ده ثانیه بر روی فایل حرکت کنید. اگر میخواهید بدانید از ابتدا تا جایی که هستید چقدر گذشته، CTRL + Shift + D را فشار دهید. برای دانستن زمان باقی مانده هم از CTRL + Shift + R استفاده کنید. اگر CTRL + Shift + D را دو بار فشار دهید، طول مدت فایل به شما اطلاع داده میشود. با Home به ابتدای فایل و با End به انتهای فایل منتقل خواهید شد.
کلیدهای مربوط به انتخاب
قطعاً قبول دارید که نخستین گام در امر ویرایش، انتخاب کردن بخشی از فایل است که قرار است عملیات ویراستاری بر رویش صورت پذیرد. از همین رو، معرفی کلیدها را با کلیدهایی آغاز میکنیم به به همین منظور در افزونهی NVDA تعبیه شدهاند. شما میتوانید ابتدا و انتهای قسمتی را که میخواهید انتخاب شود، به ترتیب با فشردن کلیدهای B و N مشخص کنید. به محض فشردن کلید B، ثانیهی آغازین انتخاب و با فشردن N، ثانیهی پایانی اعلام میشود. اگر میخواهید قسمتی که انتخاب یا به اصطلاح Select کردهاید برایتان پخش شود میتوانید از کلید F4 استفاده کنید. اگر در طول پخش فایل خواستید بدانید علامت شروع را در چه نقطهای از فایل قرار دادهاید میتوانید از کلیدهای ترکیبی CTRL + Shift + b استفاده کنید. اگر میخواهید مدت زمان تکهای را که انتخاب کردهاید بدانید، همین Hotkey را دو بار فشار دهید.
چنانچه میخواهید بدانید علامت پایان انتخاب در چه نقطهای واقع شده از کلیدهای CTRL + Shift + E استفاده کنید. این Hotkey, نقطهی دقیق پایان انتخاب را اعلام میکند. چنانچه همین Hotkey دو بار فشرده شود، نقاط شروع و پایان و همینطور طول مدت انتخاب برایتان خوانده خواهد شد. اگر در طول پخش، نیاز داشته باشید به نقطهی شروع یا پایان انتخاب منتقل شوید میتوانید از کلیدهای جهتنمای بالا و پایین استفاده کنید. این کلیدها ضمن اعلام ثانیهی شروع یا پایان انتخاب، نشانگر را به همان نقاط منتقل میکند.
اگر تکه ای را انتخاب کرده باشید میتوانید از کلیدهای مربوط به Cut, Copy و paste برای جا به جا کردنش استفاده کنید. همچنین میتوانید با فشردن دکمهی delete بر روی صفحه کلید، آن تکه را حذف کنید. اگر از انتخاب یک تکه منصرف شده اید و میخواهید به اصطلاح Selection را از روی فایل بردارید میتوانید کلیدهای ترکیبی CTRL + R را فشار دهید.
کلیدهای مربوط به ضبط صدا
همانطور که پیشتر هم گفته شد، ضبط صدا هم از دیگر قابلیتهایی است که در این نرمافزار ساده اما کاربردی گنجانده شده است. از آنجا که MP3 Direct Cut برای ضبط صدا از lame encoder استفاده میکند، شما برای استفاده از این قابلیت نیاز دارید ابتدا این Encoder را دانلود و در پوشهی نصب شدهی برنامه کپی کنید. به این منظور، ابتدا فایل را از اینجا دانلود و بعد Extract کنید. یک فایل با پسوند DLL مشاهده خواهید کرد. آن را کپی کرده و بر روی desktop، روی ShortCut برنامه applications بزنید و گزینهی Properties را انتخاب کنید. در این پنجره با tab حرکت کرده و بر روی گزینهی Open file location دکمه Space را فشار دهید. پوشهای گشوده میشود که باید فایل کپی شده را در آن Paste کنید.
پس از انجام این مقدمات، شما میتوانید با رفتن به نرمافزار، دکمهی R را فشار دهید تا برنامه برای ضبط آماده شود. بعد از زدن R میتوانید با فشردن Space, ضبط را آغاز کنید. اگر Space را دوباره فشار دهید، ضبط متوقف میشود. چنانچه باز هم Space بزنید، آنچه که ضبط کردید برایتان پخش خواهد شد.
تغییر Volume در MP3 direct cut
ممکن است برای ما پیش بیاید که نیاز داشته باشیم بلندی صدای فایلی را کم یا زیاد کنیم. MP3 direct cut، به این منظور هم امکاناتی را در نظر گرفته است. اگر قصدتان Normalize کردن کل فایل باشد، به این معنا که میزان صدای فایل را یک دست کنید و آن را به حد معمول و مرسوم برسانید، میتوانید از کلیدهای ترکیبی CTRL + M استفاده کرده و سپس OK را انتخاب کنید. به این ترتیب، این نرم افزار بنا به پیشفرضی که برایش در نظر گرفته شده فایل شما را به اصطلاح normalize خواهد کرد. اما اگر بنا دارید میزان صدای کل یا بخشی از فایل را به اندازهی دلخواه کم یا زیاد کنید، لازم است از گزینهای که به همین منظور در منو Edit تعبیه شده استفاده کنید. نام این گزینه، «Gain» در نظر گرفته شده است. البته کلیدهای ترکیبی CTRL + G هم برای ورود به این صفحه طراحی شده است. با فشردن CTRL + G، چنانچه با tab حرکت کنید، یک Slider را مشاهده خواهید کرد که به کمک آن میتوانید Volume را کم یا زیاد کنید. دقت داشته باشید که در این Slider، هرچه به سمت بالا یعنی عدد ۰ حرکت کنید، به مقدار Volume افزوده خواهد شد و بالعکس، هرچه به پایین یا عدد ۱۰۰ نزدیکتر شوید، Volume کم خواهد شد. همچنین گزینههایی نظیر flat یا fade in و fade out هم همینجا جاگذاری شده اند.
پایان سخن
قطعاً آنچه که در این نوشتار ذکر شد، تمام امکانات این اپلیکیشن کاربردی نبود و بسیاری از امکانات آن ناگفته باقی ماند که همانطور که گفته شد، آن را به درایت و خلاقیت شما کاربران باهوش وا می گذاریم. شما میتوانید با زدن دکمهی Alt، وارد منوهای برنامه شده و قسمتها و امکانات مختلف آن را مشاهده کنید. همچنین میتوانید از کلید F11، برای رفتن به بخش تنظیمات آن استفاده کنید. در بخش تنظیمات هم امکانات جالبی در اختیار شما قرار گرفته است. از جمله این که میتوانید برای برنامه تعیین کنید با هر بار فشردن جهتنماهای چپ و راست یا کلیدهای Page up و page down، تا چه میزان بر روی فایل حرکت کنید. افزون بر همهی اینها، راهنمای برنامه هم با زبانی ساده طراحی شده که آنهایی که اندک آشنایی به انگلیسی داشته باشند میتوانند از آن استفاده کنند. این بخش هم از طریق منو Help و گزینهی Manual در دسترس شما قرار گرفته است.
شرکت پکتوس، ضمن تبریک دوبارهی سال نو آرزو میکند که این آموزش برای شما مفید واقع شود و بتواند استفاده از فایلهای صوتی را برایتان آسانتر کند.
درباره شرکت پکتوس
پکتوس: به صورت اختصاری، مخفف ( پشتیبانی، کیفیت، تحقیقات و ساخت ) است.
شركت دانش بنیان پكتوس، اولين توليد كننده تجهيزات کامپیوتری (سخت افزار و نرم افزار) ويژه نابينايان در تاریخ 22 مرداد سال 1370 توسط جمعي از فارغ التحصيلان دانشگاه صنعتي شريف تأسيس شد و از بدو تأسيس تا کنون که در سال جاری وارد بیست و هشتمین سال فعالیت خود شده است، در زمينه توليد تجهيزات كامپيوتري و الكترونيكي ويژه نابينايان و کمبینایان فعال بوده است. در سال های اخیر، این شرکت علاوه بر فعالیت در زمینه تولید تجهیزات توانبخشی ویژه نابینایان، برنامه هایی را نیز در جهت دسترس پذیر کردن خدمات اجتماعی برای این قشر عملیاتی کرده است. از زمان تأسیس شرکت پکتوس سه سال گذشت تا اولین محصول این شرکت برای نابینایان عرضه شد. اولين كامپيوتر براي نابينايان در ايران در سال 1373 به نام كامپيوتر گوياي اميد ساخته شد. اين كامپيوتر با خروجی صوتی تك حرف خوان فارسی، انگليسي و عربي با هدف تسهيل امر خواندن، نوشتن و تصحيح كتب بريل ساخته شد. از آنجایی که تا آن سال هنوز هیچ یک از افراد با آسیب بینایی تجربه کار کردن مستقل با سیستم های رایانه ای را نداشتند، لزوم آموزش کامپیوتر به آنها بسیار ضروری بود. در همین راستا در سال 1374، اولين دوره آموزش كامپيوتر به نابینایان، در مجتمع خدمات بهزيستي نابينايان کشور رودکی و براي كارشناسان بهزیستی سراسر استان های کشور برگزار شد. پس از برگزاری موفقیت آمیز این دوره ها، کلاس های آموزش کامپیوتر به افراد نابینا و کمبینا نیز در مؤسسه رودکی از سال 1374 آغاز شد و این امر برای سال های متمادی ادامه داشت. از سال 1374 به بعد، پکتوس تولیدات سخت افزاری خود را گسترش داد که از جمله آنها می توان به ارائه دستگاه یادداشت الکترونیکی بریل گویا (اسفندیار) و ارائه چاپگر و ماشین تایپ بریل (فرهاد) در سال 1374 اشاره کرد. نیاز های نابینایان و استفاده آنها از فناوری های نوین آموزشی تنها محدود به استفاده از سیستم های تبدیل متن به گفتار نبود. بررسی شرایط نابینایان در سایر کشور ها نیز نشان می داد نابینایان برای دسترسی بهتر و دقیقتر به متون نیازمند دستگاهی هستند تا پوشش خط رسمی آنها یعنی خط بریل را برایشان فراهم کند. به همین جهت مطالعاتی در زمینه تولید مانیتور بریل در شرکت پکتوس آغاز شد. تا اینکه در نهایت در سال 1376 اولين نسل از مانيتور بريل در ايران به نام دستگاه برجستهنگار توليد شد. لذا براي اولين بار در جهان، نابينايان قادر به استفاده الكترونيکی از متون فارسي و عربي به خط بريل شدند. دستگاه برجسته نگار یک با کابل پارالل به کامپیوتر وصل میشد و خروجی بریل را برای کاربران نابینا فراهم می کرد. در کنار تولیدات سخت افزاری برای بهبود کیفیت آموزشی و شغلی نابینایان، همچنان توسعه نرم افزار های مرتبط با این قشر نیز مد نظر شرکت پکتوس بود. از این رو، در سال 1378 نرم افزار تبدیل متن به گفتار نوید که تا این سال به صورت تک حرف خوان بود، قادر به خواندن کلمات شد. در نتیجه خروجي صوتي كلمه خوان جايگزين نمونه حرف خوان شد. در سال 1379 مبدل رایانه شخصی نوید عرضه شد. مبدل نوید کیبورد بریلی بود که با اتصال یک کارت صدای اختصاصی به کامپیوتر و نرم افزار های تبدیل متن به گفتار، زمینه استفاده بهتر نابینایان از کامپیوتر را فراهم می کرد. پس از فراهم کردن تجهیزات کمک آموزشی بریل و گویا برای نابینایان، ساخت دستگاهی برای انتقال مفاهیم تصویری به نابینایان نیز در دستور کار مدیران شرکت پکتوس قرار گرفت. در همین راستا، در سال 1379 سيستم كمك آموزشي لمسي و صوتي سروش یک، تولید شد. نابینایان از طریق سیستم سروش، می توانند سوژه مورد نظر خود را که بر روی کاغذ های مخصوص برجسته شده لمس کرده و از طریق نرم افزار های طراحی شده، اطلاعات سوژه مورد نظر را به دست آورند. هم زمان با پروژه های تحقیقاتی شرکت پکتوس برای توسعه تجهیزات توانبخشی برای نابینایان، در سایر کشور های جهان نیز تولید این تجهیزات سیر صعودی یافته بود.
تا پیش از سال 1380، نرم افزارهای DSR (DOS SCREEN READER) و WSR (WINDOWS SCREEN READER) نرم افزارهای screen reader تولیدی این شرکت بودند. اما ارائه نرم افزار جاز و توسعه همه جانبه این صفحه خوان، برنامه نویسان شرکت پکتوس را بر آن داشت تا به فکر فراهم کردن پوشش فارسی برای نرم افزار جاز باشند. از این رو، نام نرم افزار پکجاز بعنوان پوشش فارسی صفحه خوان جاز و مجموعه نوید بعنوان یک مجموعه از نرم افزارهای کاربردی بدون نیاز به صفحه خوان جاز، شامل شش نرم افزار قرآن، دیکشنری، کتابخانه الکترونیک، دفترچه یادداشت، شطرنج و ویرایشگر ارائه گردیدند. در سال 1381 و 1382، نرم افزارهای نويد 4 و پکجاز، مجموعه كاملي از ابزار هاي دسترسي نابينايان به كامپيوتر به زبان فارسی را فراهم کرد. با پیشرفت روز به روز سیستم های رایانه ای و تغییر پورت های کامپیوتری از پارالل به یو اس بی، سبب شد تا نسل دوم برجسته نگار (مانیتور و کیبورد بریل) تولید شود. برجسته نگار 2، نمايشگر لمسي بريل با قابليت اتصال به پورت USB و بدون نياز به منبع تغذيه، در سال 1384 عرضه شد. در همین سال نیز سيستم كمك آموزشي لمسي و صوتي سروش 2، با قابليت اتصال به پورت USB و بدون نياز به منبع تغذیه ساخته شد. در اواسط دهه هشتاد، همچنان توسعه نرم افزار تبدیل متن به گفتار پکجاز و مجموعه نرم افزاری نوید، مورد توجه برنامه نویسان شرکت پکتوس بود. از این رو، مجموعه نويد 5 و پکجاز 8 مبتني بر موتور توليد صوت ماشيني در سال 1386 تولید و روانه بازار شد. چهار سال بعد یعنی در سال 1390، نرم افزار تبدیل متن به گفتار پکجاز با صدای انسانی مرد و زن ساخته و در اسفند ماه سال 92 عرضه شد.نسخه قابل تکثیر نرم افزار پکجاز در سال 92 توسط سازمان بهزیستی خریداری شد و به صورت رایگان در اختیار نابینایان و کمبینایان قرار گرفت. تا به حال این برنامه سه بار بروز رسانی شده که آخرین آپدیت آن نیز در اسفند ماه سال 94 عرضه شده است. به مرور زمان با افزایش حضور نابینایان در دانشگاه ها و به منظور دسترسی بهتر به منابع مطالعاتی، بهره گیری از فناوری های نوین آموزشی در دستور کار قرار گرفت. از این رو، در سال 1389 دستگاه برجسته نگار 3 با هدف استفاده انفرادی کاربران تولید شد. این نسل از دستگاه های مانیتور و کیبورد بریل، در ابعادی کوچکتر و با وزنی کمتر عرضه شد و قادر به پشتیبانی از 20 کاراکتر بریل است. همچنین در سال 1390، نرم افزار دکلمه (پخش کننده فایل های صوتی و متنی با فرمت دیزی) ارائه گردید. با عرضه نرم افزار دکلمه، ساخت نرم افزاری برای تولید کتب با فرمت دیزی ضروری به نظر میرسید. در همین راستا در سال 1392، نرم افزار تولید کتاب دیزی با نام تک گو، تولید شد. توسعه دستگاه برجسته نگار همواره جزء اهداف شرکت پکتوس محسوب می شود. در سال 1394، برجسته نگار با فناوری ( HID ) با دو قابلیت جدید نصب خودکار درایور ویندوز و امکان تنظیم سطح نقاط بریل (سفت یا نرم کردن نقاط بریل) تولید شد.
یکی از اصلی ترین پروژه های شرکت پکتوس، در سال های اخیر، ارائه آخرین نسل از برجسته نگار های هوشمند موجود در بازار جهانی (BRAILLE NOTETAKER) بود. سر انجام این پروژه تحقیقاتی در اسفندماه سال 1396 تبدیل به یک محصول قابل عرضه در بازار شد و هم اکنون در مرحله نهایی بروز رسانی برنامه های خود قرار دارد.
برجسته نگار هوشمند همراه یا همان نوت تیکر، دارای سیستم عامل لینوکس بوده و بدون نیاز به اتصال به کامپیوتر، این امکان را به نابینایان میدهد متون خود را با فرمت های رایج ورد به صورت صوتی و بریل بخوانند، به دو زبان فارسی و انگلیسی تایپ کنند، موسیقی ها و کلیه فایل های صوتی خود را بشنوند، به گوشی اندروید خود متصل شوند و بسیاری امکانات دیگر که در این دستگاه گنجانده شده است.
از سال 1392، در کنار تولیدات سخت افزاری و نرم افزاری برای نابینایان، دسترس پذیر کردن خدمات مختلف اجتماعی در دستور کار شرکت پکتوس قرار گرفته است. این برنامه ها عمدتاً با همکاری انجمن نابینایان ایران پیگیری می شود. در همین راستا، دسترس پذیر کردن خدمات شعب بانکی برای نابینایان برای اولین بار در ایران در سال 1394 در پست بانک اجرایی شد. با طراحی یک نرم افزار و با کمک گرفتن از دستگاه برجسته نگار، نابینایان می توانند کلیه خدمات بانکی ارائه شده در شعب بانک ها را خود به صورت مستقل انجام دهند. دسترس پذیری موزه ها که یک مورد از آنها در موزه ایران باستان عملیاتی شده، یکی دیگر از مواردی است که شرکت پکتوس در دستور کار خود قرار داده است. این پروژه نیز در حال توسعه است.
سامانه فروشگاهی نابینایان، یکی دیگر از خدمات جذاب شرکت پکتوس در زمینه دسترس پذیری خدمات مختلف اجتماعی برای نابینایان است.
سامانه فروشگاهی نابینایان که اسفندماه سال 96 برای اولین بار در شعبه بیهقی فروشگاه شهروند عملیاتی شد، این امکان را به نابینایان می دهد تا خود به صورت مستقل از کلیه اقلام موجود در فروشگاه به همراه قیمت آنها مطلع شده و به واسطه طراحی یک نرم افزار که به بانک اطلاعات فروشگاه متصل است، اقلام خود را خریداری کرده و به وسیله مسئول سامانه فروشگاهی نابینایان، آن را از سطح فروشگاه جمعآوری کند.
دسترس پذیر کردن سایت های اینترنتی و اپلیکیشن های پر کاربرد اندرویدی نیز از دیگر کار های جاری شرکت پکتوس است که مهمترین آن، دسترس پذیری کامل سایت درگاه ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی www.iran.gov.ir است.
شرکت پکتوس، با ایجاد یک سایت پویا در زمینه ی نابینایان و فناوری اطلاعات، تلاش دارد مسئولیت های اجتماعی خود را نیز جامع عمل پوشانده و از طریق این وبسایت نیز خدمات بیشتری به معلولان با آسیب بینایی عرضه کند.
وبسایت pactos.net که با مدیریت امیر سرمدی از خبرنگاران و روزنامه نگاران نابینا و تعداد محدودی از نابینایان متخصص در زمینه آیتی اداره می شود، در صدد آن است خلأ اطلاعاتی یک وبسایت تخصصی در زمینه آموزش، فناوری و اخبار مرتبط با نابینایان چه در داخل و چه خارج از کشور را پر کند.
پوشش اخبار نابینایان در رسانه های جهان، آشنایی با نابینایان برجسته خارج از کشور، پوشش اهم اخبار مربوط به نابینایان با گرداوری و تنظیم از رسانه های داخلی، مجموعه ثابت ترفند که شامل آموزش اپلیکیشن های پر کاربرد برای نابینایان است، معرفی سایت ها و نرم افزار های دسترس پذیر و دکه خبر دنیای موبایل و کامپیوتر که به بررسی خبر های روز حوزه تکنولوژی و فناوری می پردازد، از جمله مهمترین شرح وظایف وبسایت نابینایان شرکت پکتوس است.
از شما کاربر گرامی خواهش مندیم، نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما از طریق بخش تماس با ما در میان گذارید.
شماره های تماس با شرکت پکتوس: 88810291-292
6 Responses to عیدی پکتوس به کاربران نابینا، آموزش متنی MP3 direct cut