دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 19 اسفند ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در هشتاد و یکمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

اختصاص پنل کاربری پیامک های تبلیغاتی به هر مشترک موبایل

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که پنل کاربری پیامک های انبوه تبلیغاتی و ارزش افزوده به هر مشترک موبایل با امکان انتخاب نوع و محتوای پیامک ها اختصاص داده می شود.

به گزارش زومیت، به گفته ی نسترن محسنی، برای معضل ارسال پیامک های تبلیغاتی و ارزش افزوده بدون رضایت مشترکان، در مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، راه حلی درنظر گرفته شده است؛ به نحوی که مقرر شده به هر مشترک تلفن همراه یک پنل کاربری اختصاص یابد که خود در ابتدا، پیامک هایی را که علاقه مند به دریافت آنها است، انتخاب کند.

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گزارش داد که ممکن است این پنل کاربری از نوع اپلیکیشن یا وب بیس باشد و مشترک بتواند نوع پیامک هایی را که علاقه مند به دریافت آن است، انتخاب کند. به این ترتیب هر مشترک می تواند مشخص کند که برای مثال پیامک های اطلاع رسانی بانک ها را می خواهد اما پیامک تبلیغاتی برندهای پوشاک را نیازی ندارد.

وی با تاکید براینکه در آخرین مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، لزوم ارتباط بین شرکت های ارائه دهنده خدمات محتوایی (CP) و اپراتور موبایل دیده شده است، اضافه کرد: بر این اساس اگر اپراتورهای ارائه دهنده محتوای پیامکی بخواهند در حوزه پیامک های تبلیغاتی، ارزش افزوده و اطلاع رسانی فعالیت قانونی داشته باشند، باید الزامات این مصوبه را بپذیرند. در غیر این صورت چنانچه مطابق با این مصوبه فعالیت نکنند، تخلف محسوب شده و با اطلاع رسانی کاربر به رگولاتوری، جلوی فعالیت آنها گرفته می شود.

محسنی با اشاره به اقدامات متعددی که تاکنون از سوی رگولاتوری برای حل مشکلات پیامک های تبلیغاتی و ارزش افزوده ناخواسته صورت گرفته است، تاکید کرد: با راه اندازی سامانه ۸۰۰ امکان ثبت سرشماره های پیامکی ممکن شد و به دلیل عملکرد مناسب این سامانه، ارسال پیامک تبلیغاتی از سوی ارسال کنندگان از طریق شماره های شخصی آغاز شد. در این راستا نیز هم اکنون ضابطه این است که اگر در طول شبانه روز از طریق سرشماره های شخصی موبایل از یک تعدادی بیشتر و به شکل یکطرفه، این پیام ها ارسال شود، به عنوان اسپم شناخته شده و مسدود می شوند.

معاون رگولاتوری در مورد این موضوع که برغم اعلام شکایت مشترکان به سامانه ۸۰۰ برای درخواست قطع پیامک های تبلیغاتی، این پیامک ها مجددا ارسال می شوند، گفت: این مشکل برای پیامک های تبلیغاتی که از سرشماره های مشخص پیامکی ارسال می شود تا حدودی حل شده است و مشکل بیشتر مربوط به شماره های موبایل شخصی است که اقدام به ارسال پیام های انبوه می کنند که با راه اندازی پنل کاربری مشترکان موبایل، به زودی شاهد حل کامل این معضل خواهیم بود.

در آخرین مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مقررات جدیدی برای ارائه خدمات محتوایی پیامکی درنظرگرفته شده که بر مبنای این مصوبه، ارسال پیامک بدون اخذ اجازه قبلی از مشترک، توسط اپراتورها ممنوع است.

سونی اکسپریا ایکس زد 2 و اکسپریا ایکس زد 2 کامپکت اردیبهشت ماه به بازار ایران می آید

سونی موبایل در ایران طی مراسمی در بام تهران، از گوشی های اکسپریا ایکس زد ۲ و اکسپریا ایکس زد ۲ کامپکت رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، در مراسم رونمایی از گوشی های اکسپریا ایکس زد ۲ و اکسپریا ایکس زد ۲ کامپکت، اَشلی جان (مدیر بخش خاورمیانه و آفریقای سونی) اعلام کرد: ما بهترین زمان را برای حضور در ایران انتخاب کرده ایم؛ چرا که مردم برای سال نو با همه آداب و رسوم زیبایش، آماده  می شوند. ایران کشوری است با زیبایی های خیره کننده، میراث و فرهنگ غنی و در عین حال سرشار از تازه ترین فناوری ها؛ ترکیبی بی نقص از سنت و نوآوری.

به گفته  جان، ایران برای سونی موبایل کشور بسیار مهمی است و آن ها می توانند تازه ترین محصولاتشان را در آن معرفی کنند:

هدف ما در سونی موبایل توانا ساختن مردم به انجام کارهای بیشتر و غنی کردن زندگی شان با محصولاتمان است و باور داریم که یک دستگاه «هوشمند» باید برقراری ارتباط را آسان کند و شما را طوری از قید و بند برهاند تا بتوانید چیزهای بیشتری را از زندگی تجربه کنید و از آن ها لذت ببرید. ارتباط برقرار کردن باید آسان و عملی باشد و به جای تسلط بر سبک زندگی تان، آن را بهبود بخشد. ما به محصولات و خدماتمان که به طور فزاینده ای هوشمند و شخصی سازی شده اند، بسیار مفتخریم.

گوشی های اکسپریا ایکس زد ۲ و اکسپریا ایکس زد ۲ کامپکت هفته پیش در کنگره جهانی موبایل در شهر بارسلون رونمایی شدند.

بر اساس گزارش مدیر بخش خاورمیانه و آفریقای سونی، دستیار شخصی گوشی، محصول هوشمندی است که بدون دخالت دست شیوه جدیدی از ارتباطات را ارائه می کند.

گوشی های اکسپریا ایکس زد ۲ و اکسپریا ایکس زد ۲ کامپکت احتمالا اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ به بازار ایران عرضه خواهند شد.

اسنپ اپلیکیشن جذب راننده معرفی کرد

اسنپ در جهت بهینه سازی فرآیند ثبت  نام متقاضیان عضویت در ناوگان خود، از اپلیکیشن پروموتر اپ رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، اسنپ در نظر دارد سرویس دهی مناسبی در شب های شلوغ و پرترافیک پیش از عید به کاربران مسافر ارائه دهد و به همین دلیل، در این ایام از اپلیکیشن پروموتر اپ به صورت رسمی رونمایی کرده است. اپلیکیشن Promoter App حدود سه ماه به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفته و اکنون وارد فاز اجرایی می شود.

پروموتر اپ اسنپ برای بازاریابان میدانی این سرویس هوشمند درخواست سفر در نظر گرفته شده است تا فرآیند عضوگیری با استفاده از فرم های کاغذی ثبت   نام برچیده و عملیات نام نویسی، ثبت مدارک و تأیید آن  به صورت دیجیتال و بر بستر اینترنت انجام شود.

پروموتر اپ تنها در اختیار بازاریابان مورد تأیید این سامانه قرار می گیرد و با استفاده از شناسه و رمز عبوری فعال می شود که اسنپ در اختیار آن ها قرار داده است. به عبارت دیگر پروموتر اپ در بازارهای اندروید و آی اواس، مانند گوگل پلی یا اپ استور، قرار نمی گیرد و اسنپ آن را روی دستگاه بازاریابان نصب می کند.

اپلیکیشن بازاریابان، با سطوح دسترسی متفاوت

ثبت  نام در ناوگان اسنپ در سه مرحله ی جذب، آموزش و احراز هویت انجام می شود. گروه جذب راننده (بازاریابی) اسنپ در سراسر ایران شامل بازاریابان میدانی، کارشناسان و کارشناسان ارشد بازاریابی هستند که فعالیت خود را در زمینه جذب راننده از طریق «پروموتر اپ» پیش می برند.

علی قاضی، یکی از مدیران ارشد توسعه اسنپ، درباره اپلیکیشن بازاریابان این سامانه می گوید: این اپلیکیشن برای جلوگیری از بروز خطای انسانی و سوءاستفاده های احتمالی در دو سطح دسترسی متفاوت طراحی شده است. دسترسی سطح یک برای بازاریابان میدانی و دسترسی سطح دو برای کارشناسان بازاریابی تعریف شده است.

وی درباره ی اینکه سطح دسترسی  ها چه تفاوتی با یکدیگر دارند و با هر کدام چه کاری انجام می شود، می گوید: در دسترسی سطح یک، بازاریاب اسنپ، فرم ثبت   نام متقاضی را بررسی می کند و با کمک اپلیکیشن از تمام مدارک فرد متقاضی عضویت در ناوگان اسنپ (مانند کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، بیمه نامه و سایر مدارک مورد نیاز) و همچنین چهره او عکس می گیرد و تمامی این اطلاعات و تصاویر را وارد «پروموتر اپ» می کند. پس از آن کارشناس بازاریابی اسنپ که دسترسی سطح دو برای او تعریف شده است، به وسیله «پروموتر اپ» کلیه مدارک را با اطلاعات داخل فرم الکترونیکی ثبت  نام تطبیق می دهد. در این مرحله تصویری که از متقاضی گرفته شده است با تصویر مدارک او تطبیق داده می شود. کارشناسان بازاریابی اسنپ هر یک سرپرست چندین بازاریاب هستند و متقاضیان تأییدشده توسط هر بازاریاب را کنترل می کنند. در این مرحله خودروهایی که بر اساس سن خودرو نیاز به بازرسی دارند نیز مورد بازرسی قرار می گیرند. در صورت تطابق اطلاعات ثبت شده متقاضی با اصل مدارک و سلامت خودرو، تأییدیه اول صادر می شود. در اینجا کار تیم احراز هویت آغاز می شود.

به گفته ی علی قاضی پس از این مرحله نیاز به تأیید سومی است که توسط تیم احراز هویت اسنپ و در دفتر این شرکت و به صورت مرکزی انجام می شود. در این مرحله، یک تیم چندین نفره مسئول تطابق مدارک و اطلاعات متقاضیان هستند و همه مدارک و اطلاعات یک بار دیگر بررسی می شوند.

بعد از انجام ثبت  نام و آغاز فعالیت رانندگان، عملکرد کاربران راننده بر اساس بازخورد مسافران به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه از سوی کارشناسان تحلیل داده کنترل می شود. تیم مدیریت کیفیت اسنپ با کاربران راننده ای که عملکرد مناسبی ندارند به سه طریق برخورد می کند: به دسته اول اخطار داده می شود، دسته دوم به طور موقت غیر فعال می شوند (شرط بازگشت این افراد گذراندن مجدد دوره آموزشی است) و با دسته سوم به طور دائم قطع همکاری می شود.

بر اساس گزارش قاضی، نتایج بررسی عملکرد کاربران راننده در اختیار کارشناسان ارشد بازاریابی نیز قرار می گیرد تا بتوانند عملکرد بازاریابان میدانی اسنپ را در جذب افراد بسنجند و بهبود بخشند.

بر اساس گزارش روابط عمومی اسنپ، با توجه به مکانیزه شدن فرآیند ثبت  نام و استفاده از اپلیکیشن مخصوص بازاریابان اسنپ هنگام جذب راننده جدید، امکان بروز خطا و همچنین دور زدن سیستم ثبت   نام توسط افراد سودجو وجود ندارد.

خودروی مفهومی و خودران رنو EZ-GO معرفی شد

خودروی مفهومی، الکتریکی و خودران رنو EZ-GO با قابلیت استفاده در سیستم حمل ونقل شهری و سطح چهار خودمختاری معرفی شد.

به گزارش زومیت، رنو EZ-GO یک خودروی الکتریکی خودران و مشترک است که برای رانندگی در شهر و مناطق اطراف آن و نیز برای حمل ونقل مسافر طراحی شده است؛ این خودروی خودران که قادر به سوار کردن همزمان ۶ مسافر است، همراه ایستگاه اختصاصی ارائه خواهد شد که با محیط اطراف خود ترکیب می شود. در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۸ از این خودروی خودران رنو، رسما رونمایی خواهد شد.

رنو EZ-GO چیزی بیش از یک خودروی مفهومی به نظر می رسد؛ یک وسیله نقلیه شهری یا شاید خودروی خدماتی است که به عنوان بخشی از اکوسیستم شهر هوشمند که توسط دولت ها، شهرداری ها و بخش خصوصی توسعه می یابد، خدمت می کند. پلت فرم ماژولار آن اجازه می دهد تا برای سایر کاربردهای احتمالی نیز استفاده شود. رنو EZ-GO اولین عضو خانواده ای از خودروهای مفهومی است که تا سال ۲۰۱۸ معرفی خواهند شد. در استراتژی طراحی چرخ زندگی رنو با نام “گل”، این خانواده مفهومی مظهر گلبرگ “کار” است.

حمل ونقل همگانی برای همه

رنو EZ-GO راه حلی برای مشکل فزاینده حمل ونقل همگانی فراهم می کند. این خودروی خودران از طریق یک سرویس رزرو فوری در برنامه کاربردی گوشی هوشمند، یا از ایستگاه های داخل شهر (بسته به اولویت کاربر)، کار می کند.

این خدمات ممکن است توسط سازمان های خصوصی یا عمومی اداره شود. رنو EZ-GO می تواند به طور بالقوه ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته کار کند و خدمات خودرو و حمل ونقل عمومی مانند مترو و اتوبوس را تکمیل می کند. خودروی خودران رنو ترکیبی از انعطاف پذیری و راحتی حمل ونقل فردی را با کارایی و ایمنی ارائه شده توسط سیستم حمل ونقل همگانی فراهم می کند.

نقش دوگانه در شهرها

رنو EZ-GO نشان دهنده چشم انداز رنو در مورد آینده خدمات حمل ونقل بر اساس تقاضا است که می تواند یک دارایی واقعی برای هر شهر باشد؛ محصول مفهومی رنو به طور بالقوه طرحی نمادین و قابل تشخیص محسوب می شود، که نشان دهنده ی فلسفه و تعهد این شرکت برای ارائه حمل ونقل پایدار و کارآمد برای همه است. بیش از این جنبه نمادین، جنبه های عملکردی رنو EZ-GO باعث می شود تا بتواند نقش دوگانه ای در شهرها ایفا کند.

اول از همه، مسافرت را برای همه آسان می کند، خواه به عنوان یک خودروی حمل ونقل خودران یا این که به عنوان بخشی از چارچوب خدمات شهری در نظر گرفته شود. خدمات حمل مسافر از خانه تا محل کار (یا خانه تا مدرسه و دیگر اماکن عمومی) یا از ایستگاه تا ایستگاه، بخشی از قابلیت های بالقوه خودروی خودران رنو EZ-GO محسوب می شود. اشتراک این خدمات باعث مقرون  به صرفه بودن خودرو خواهد شد در حالی که انجام سفرهای ساده تر برای کاربران، باعث کاهش استرس و انتخاب گزینه های شخصی و حرفه ای می شود. فعالیت های اوقات فراغت و کار نیز به جای رانندگی برای کاربران انجام خواهد شد.

 

علاوه بر این، خودروی مفهومی رنو EZ-GO تاثیر مثبتی بر وضعیت شهرها دارد. طبیعتا استفاده از این خودرو باعث بهبود جریان ترافیک و کاهش تعداد پارکینگ های موردنیاز می شود؛ رنو EZ-GO علاوه بر تشویق شهروندان به استفاده از خدمات حمل ونقل عمومی بسیار قابل احترام، بدون آلودگی و ساکت است. این ویژگی ها به لطف طراحی بدون انتشار آلایندگی، سیستم های هوشمند شبکه و باتری هوشمند بدست می آید.

نمای ظاهری عجیب و جذاب خودروی مفهومی خودران رنو EZ-GO به همراه ارتفاع محدود و سطوح شیشه ای بزرگ، پنجره ای واقعی به روی شهر خواهد بود که کمتر از یک اتوبوس یا تاکسی معمولی آشکار است. در نهایت، ایستگاه های درختی رنو EZ-GO با زیبایی بی نظیری به منظره شهری متصل می شوند. زاویه کم ایستگاه نشستن یا ایستادن را برای مردمی که چمدان دارند، داخل کالسکه یا صندلی چرخ دار هستند یا حتی با عصا راه می روند، آسان می کند. نیمکت های آن راحت هستند و برای لم دادن و نشستن راحت، بدون تقسیم فضا بین مسافران ساخته می شوند؛ صفحه نمایش ایستگاه اطلاعات مفیدی در مورد شهر ارائه می دهد که به همه کمک می کند، حتی کسانی که از رنو EZ-GO استفاده نمی کنند.

ایمنی؛ اولویت مهم رنو EZ-GO

آمارها نشان می دهد که رانندگی خودران منجر به کاهش چشم گیر تعداد حوادث رانندگی می شود. خودروی رنو EZ-GO دارای توانایی رانندگی خودران سطح چهار است که در محدوده مقیاس سطح پنج خودمختاری بین المللی SAE طبقه بندی می شود. این یعنی خودروی خودران قادر به کنترل فاصله ی خود از وسیله نقلیه قرار گرفته در جلو، نگهداری در خط حرکت، تغییر مسیر رانندگی (به عنوان مثال هنگام دور زدن) و پیچیدن به صورت خودکار در محل تقاطع است. همچنین می تواند در مواردی که حادثه ای استثنایی در مجاورت آن اتفاق بیفتد، به طور خودکار یا از طریق اتصال آن با مرکز نظارت در مسیر ایمن حرکت کند؛ این نوعی فناوری به شمار می رود که در حال حاضر توسط شرکت آلیانس (Alliance) توسعه یافته است.

خودروی خودران رنو EZ-GO در مقایسه با خودروهای معمولی یا تاکسی، به دلیل سرعت محدود خود (۴۸ کیلومتر بر ساعت) از ایمنی بالایی برخوردار است؛ دهانه جلوی وسیع خودرو هنگام ورود و خروج از جاده برای مسافران ایمن است و نور نشانگری وجود دارد که روی زمین می افتد و به سرنشینان نشان می دهد که پلت فرم خودران رنو EZ-GO کجا توقف خواهد کرد.

ایمنی نیز برای کاربران و افراد دیگر شهر در نزدیکی وسیله نقلیه تامین می شود؛ به دلیل الگوی نوری که نشان می دهد خودرو در حالت خودران است، پیام هایی از طریق نوارهای نوری (به عنوان مثال نشان دادن پیکان برای عابران پیاده هنگام عبور از جاده) و صداهای بیرونی ارسال می شود که حضور خودروی خودران را به عابر پیاده و دوچرخه سواران اطلاع می دهد.

خودروی الکتریکی خودران e-SIV سانگ یانگ معرفی شد

برند کره ای سانگ یانگ شاسی بلند مفهومی، الکتریکی و خودران e-SIV را برای رونمایی در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۸ معرفی کرد.

به گزارش زومیت، سانگ یانگ (SsangYong) خودروی مفهومی e-SIV خود را در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۸ معرفی کرده است که به عنوان یک مدل استراتژیک رویکرد آینده برند کره ای (متعلق به ماهیندرای هند) را به سمت خودروی الکتریکی، متصل و رانندگی خودران نشان می دهد.

سانگ یانگ به عنوان خودروساز متخصص در تولید شاسی بلند، طیف وسیعی از خودروها را برای استفاده در جاده، آف رود و در هر دو محیط شهری و تفریحی توسعه داده است. شاسی بلند مفهومی e-SIV یک خودروی الکتریکی محسوب می شود که از نظر اندازه در بخش متوسط جای می گیرد و پنجمین خودروی مفهومی الکتریکی این شرکت است که به نمایش گذاشته شد. مدل های قبلی شامل KEV1 در سال ۲۰۱۰، KEV2 در سال ۲۰۱۱، e-XIV در سال ۲۰۱۲ و تیوولی EV-R در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۵ نشان داده شدند، که نشان دهنده ی تعهد این برند تجاری به خودروهای الکتریکی است.

e-SIV که مخفف کلمات خودرو اتصال دهنده الکترونیکی هوشمند (electronic Smart interface Vehicle) است، برای نشان دادن رویکرد سانگ یانگ به ایجاد راه حلی جدید برای حمل ونقل متصل و رانندگی خودران توسعه داده شده است. این شرکت به نتیجه رسیده که تغییر در حمل و نقل آینده تنها از منافع مصرف کننده، تعامل و تجربه حاصل خواهد شد و خودروی مفهومی e-SIV به ایجاد نسل بعدی شاسی بلندهای الکتریکی کمک می کند. شاسی بلند e-SIV با طراحی جمع وجور، متعادل و پویا برای تولید یک خودروی منحصربفرد اسپرت در آینده، براساس طراحی نسل آینده شاسی بلند سایز متوسط سانگ یانگ ساخته می شود.

مفهوم فناوری

شاسی بلند e-SIV به بینش طراحی خودرویی برای افراد شاغل تحقق می بخشد. آرزوی سانگ یانگ ساخت خودرویی است که با اتصال هوشمند و آخرین فناوری، برای تبدیل شدن به فضای ارتباطی سیار ترکیب می شود. از طریق دستگاه تشخیص صدا مبتنی بر یادگیری ماشینی، اینترنت و پیشرفته ترین سیستم ناوبری خودران، سانگ یانگ خودرویی برای مردم و آینده ایجاد خواهد کرد.

رانندگی خودران

فناوری رانندگی خودران (مستقل) برای شاسی بلند e-SIV از سیستم حسگر دوربین و رادار استفاده می کند. فناوری خودران سطح ۲ قادر است خودرو را هنگام سفر در خط حرکت خود حفظ کرده و فاصله ایمن بین e-SIV و دیگر وسایل نقلیه موجود در جاده را رعایت کند. با اضافه کردن یک حسگر بیش تر برای افزایش قابلیت ردگیری اتوماتیک مسیر و عملکرد رانندگی فعال، فناوری خودران شاسی بلند مفهومی به سطح ۳ ارتقا می یابد.

قابلیت اتصال

عملکرد خودروی متصل در شاسی بلند e-SIV سانگ یانگ شامل سه بخش اصلی است؛ در مرحله ی اول، می توان باتری را با استفاده از یک برنامه کاربردی تلفن هوشمند و از راه دور شارژ کرد. با کمک پایش درصد پیشرفت شارژ از راه دور و بهره گیری از ارتباط LTE می توان از خدمات اختصاصی خودروی متصل الکتریکی بهره مند شد. علاوه بر این اطلاعات ایستگاه شارژ را به صورت لحظه ای مدیریت می کند، محدوده رانندگی را براساس میزان شارژ باتری پیش بینی کرده و مسیر رانندگی مطلوب را مطابق با آن انتخاب خواهد کرد.

در بخش دوم، خدمات مخابراتی امکان کنترل راه دور تعدادی از کارکردهای خودرو را ممکن می کند. این کارکردها شامل روشن و خاموش کردن خط قدرت پیشرانه، تهویه مطبوع، عیب یابی و مدیریت خودرو، رانندگی اضطراری در صورت حادثه و حتی پشتیبانی ایمنی راننده است.

بخش سوم مربوط به خدمات سیستم اطلاعاتی و سرگرمی است. این بخش قابلیت شخصی سازی خدمات رفاهی را برای افزایش راحتی سرنشین از طریق تشخیص گفتار و یادگیری ماشینی ایجاد می کند و از طریق مشارکت برای مدیریت موسیقی، رادیو و کنترل ارتباطات خانگی به کار می رود. سرویس خودروی متصل در شاسی بلند خودران e-SIV سانگ یانگ، برای بهبود ایمنی و راحتی سرنشینان در نظر گرفته شده است.

مرسدس میباخ S کلاس به چراغ های گرافیکی مجهز می شود

مرسدس میباخ S کلاس به چراغ های جدید، با قابلیت نمایش شکل های متنوع روی جاده، مجهز خواهد شد.

به گزارش زومیت، مرسدس میباخ S کلاس یکی از لوکس ترین خودروهای جهان است که وجود آن در خیابان، جلب توجه بسیاری از رانندگان و عابران پیاده را به دنبال خواهد داشت. نمایش جدیدترین و پیشرفته ترین فناوری های مرسدس بنز در مدل های S کلاس به یک سنت تبدیل شده است. لوکس ترین محصول مرسدس بنز، به فناوری پیشرفته ی چراغ های جلو، موسوم به روشنایی دیجیتال (Digital Light) مجهز شده است. این چراغ ها با ارائه ی نهایت دید ممکن برای راننده، مزاحمت و اختلالی در دید دیگر خودروها ایجاد نمی کنند و البته قابلیت جالبی برای نمایش انواع شکل و علامت روی جاده در اختیار دارند.

در این فناوری، به ازای هر چراغ جلو بیش از یک میلیون میکرورفلکتور (Microreflector) و در مجموع حداقل دو میلیون میکرورفلکتور وجود دارد. چراغ ها به سنسورها، دوربین ها و سیستم رهیاب ماهواره ای خودرو متصل شده اند و با ذخیره سازی مسیرهای طی شده، به صورت خودکار در هر منطقه و شرایط مختلف، میزان روشنایی تنظیم می شود. در صورت وجود خودرو در روبرو، چراغ ها به طور خودکار با تنظیم مناسب بین میکرورفلکتورها و روشنایی لازم، بدون ایجاد اختلال در دید راننده ی روبرو، بهترین عملکرد ممکن را ارائه می دهند.

قابلیت دیگر چراغ های دیجیتال مرسدس، انعکاس انواع شکل ها و علامت ها روی جاده است. این فناوری با توجه به فعال بودن هر کدام از سیستم های کمکی و ایمنی، علامت های لازم را به طور خودکار روی جاده منعکس می کند.

به عنوان مثال در جاده هایی که در حال تعمیر هستند، خطوط مستقیم برای راهنمایی بیشتر راننده نمایش داده می شوند. یا در صورت تشخیص عابر پیاده در جاده، علامت فلش به سمت عابر منعکس می شود. انواع علامت های هشداردهنده ی سرعت، انحراف از مسیر، وجود اجسام در نقطه ی کور، فاصله تا خودروی روبرو و حتی علامت آب وهوای برفی با چراغ های دیجیتال روی جاده نمایش داده می شوند.

سیستم چراغ های دیجیتال برای تعداد محدودی از مشتریان مرسدس میباخ S کلاس که در نیمه ی اول سال ۲۰۱۸ خودروی خود را تحویل می گیرند، در نظر گرفته شده است. البته در بیانیه ی رسمی مرسدس امکان مجاز نبودن استفاده از این فناوری در کشورهای مختلف ذکر شده است. مطمئناً نمایش علامت های مختلف روی جاده توسط یک خودرو، مورد تأیید سازمان  راهنمایی و رانندگی تمام کشورها نیست و احتمالاً به عنوان عامل اصلی حواس پرتی دیگر راننده ها تعریف می شود.

اینستاگرام مشغول توسعه حالت عکاسی پرتره است

پس از انتشار شایعاتی مبنی بر افزوده شدن قابلیت تماس صوتی و تصویری به اینستاگرام، اکنون به نظر می رسد که قابلیت عکاسی پرتره نیز به زودی به این اپلیکیشن اضافه خواهد شد.

به گزارش زومیت، به نظر می رسد اینستاگرام مشغول آزمایش قابلیت جدیدی برای اپلیکیشن  موبایل خود است. تنها چند روز پس از آنکه اعلام شد پشتیبانی از تماس صوتی و تصویری به اپلیکیشن این شبکه ی اجتماعی افزوده خواهد شد، وب سایت تک کرانچ گزارش می دهد که شواهدی مبنی بر اضافه شدن حالت پرتره به این اپلیکیشن وجود دارد. حالت پرتره در گوشی  هوشمند به قابلیتی گفته می شود که طی آن پس زمینه ی تصویر به صورت مصنوعی تار و روی سوژه تٔکید می شود.

تک کرانچ در گزارش خود به وجود یک آیکون در نسخه ی اندروید اپلیکیشن اینستاگرام اشاره می کند. این آیکون که از آن با نام «آیکون شاتر پرتره» یاد می شود، ظاهرا در رابط دوربین استوری های اینستاگرام پدیدار خواهد شد و کاربران می توانند از بین حالت های مختلف عکس برداری، به دلخواه یکی را انتخاب کنند. این موضوع نشان می دهد که اینستاگرام در پاسخ به ویژگی حالت پرتره در آیفون ۷ و نسل های جدیدتر و همچنین دیگر گوشی های مختلف اندروید، اقدام به افزودن چنین قابلیتی به اپلیکیشن خود کرده است.

اینستاگرام در واکنش به درخواست ارائه ی اطلاعات بیشتر، از اظهار نظر در این باره خودداری کرد. با این حال، تک کرانچ اشاره می کند هنگامی که شواهدی مبنی بر وجود قابلیت اشتراک گذاری تصاویر Giphy GIF یافت شد، این شرکت همین واکنش را نشان داد؛ اما تنها چند هفته ی بعد این قابلیت را به صورت عمومی منتشر کرد.

هرچند این آیکون در نسخه ی اندروید اپلیکیشن اینستاگرام یافت شده؛ اما به احتمال فراوان در نسخه ی آی اواس نیز در حال آزمایش است. هفته ی گذشته، آیکون های تماس صوتی و تصویری در نسخه ی اندروید اینستاگرام ظاهر شدند و توسعه دهندگان در مدت تنها چند ساعت توانستند به وجود این قابلیت در نسخه ی آی اواس پی ببرند.

در حال حاضر، دستگاه هایی نظیر آیفون ۱۰ و گوگل پیکسل ۲ از ویژگی اختصاصی پرتره بهره مند هستند و کاربران آن ها می توانند تصاویر پرتره ی ثبت شده با دوربین گوشی خود را به راحتی وارد اینستاگرام کنند؛ اما بهره مندی مستقیم از قابلیت ثبت چنین تصاویری می تواند در مقایسه با اسنپ چت یک مزیت مهم برای اینستاگرام محسوب شود.

آزمایش شبکه ی ماهواره ای اینترنت جهانی چین، امسال آغاز خواهد شد

پس از برنامه اسپیس ایکس برای اینترنت ماهواره ای جهانی، این بار چین برنامه ی اینترنت جهانی خود را برای سال جاری میلادی اعلام کرده است.

به گزارش زومیت، سال گذشته اسپیس ایکس چند ماهواره را برای تست برنامه های ارائه  ی اینترنت جهانی به مدار فرستاد. حالا سازمان  علوم فضایی و صنایع چین (CASIC)، اعلام کرده است که در سال جاری تست ماهواره ی جهانی خود را آغاز خواهد کرد. بر اساس اعلام ژانگ ژونگیانگ، رئیس دومین آکادمی CASIC، اولین ماهواره با هدف تست فناوری پهنای باند، در مدار پائینی زمین قرار خواهد گرفت. این ماهواره می تواند در هر ثانیه، ۵۰۰ مگابایت داده انتقال دهد. پرتاب این ماهواره ی آزمایشی در راستای عملی کردن پروژه ی هونگیان با ۱۵۶ ماهواره است.

پس از ارسال یک ماهواره به فضا، چهار ماهواره ی دیگر هم قبل از سال ۲۰۲۰ ارسال خواهند شد. به طور کلی  یک شبکه ی کامل تا سال ۲۰۲۲ پوشش جهانی را در بر خواهد گرفت. با اینکه اغلب ماهواره ها در ارتفاع تقریبی ۳۶ هزار کیلومتری از سطح زمین در چرخش هستند، این ماهواره ها در فاصله ی ۱۰۰۰ کیلومتری باقی می مانند. نشریه ی Nation از قول ژانگ می گوید:

صرف نظر از این که کاربرها در بیابان، دریا یا هواپیما باشند، هونگیان امکان استفاده از خدمات پهنای باند اینترنتی را برای آن ها فراهم می کند.

هواوی میت 20، نوا 3 و انجوی 8 در سال ۲۰۱۸ عرضه خواهند شد

هواوی تا پایان سال جاری میلادی، گوشی های میت ۲۰ و نوا ۳ را معرفی خواهد کرد. هواوی پی ۲۰ در فروردین ماه رونمایی خواهد شد.

به گزارش زومیت، هواوی برای عرضه گوشی های جدید خود در سال ۲۰۱۸ برنامه ریزی کرده است و در صورتی که اطلاعات به دست آمده از چین صحت داشته باشد، میت ۲۰، انجوی ۸ و نوا ۳ تا پایان سال توسط این شرکت چینی رونمایی خواهد شد. در حال  حاضر هواوی برای رونمایی از گوشی های پی ۲۰، پی ۲۰ پلاس (یا پی ۲۰ پرو) و پی ۲۰ لایت در اواخر ماه مارس (اوایل فروردین) برنامه ریزی کرده است.

با توجه به اطلاعاتی که در اختیار داریم، میت ۲۰ و میت ۲۰ پرو به ترتیب به صفحه نمایش ۵.۹ و ۶ اینچی با رزولوشن Full HD و Quad HD مجهز خواهند بود. نسخه پایه هر دو گوشی، ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه خواهد داشت؛ با این حال می توان نسخه دیگری از آن ها را با ۶ گیگابایت رم و دو برابر حافظه داخلی بیشتر یعنی ۱۲۸ گیگابایت، خریداری کرد. البته مدل میت ۲۰ پرو در یک نسخه دیگر با ۶ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه نیز عرضه خواهد شد؛ احتمالاً این مدل، میت ۲۰ پورشه دیزاین (Mate 20 Porsche Design) است. شرکت هواوی، نسخه پورشه دیزاین فبلت میت ۱۰ و میت ۹ را عرضه کرده است و بعید نیست این روند با رونمایی از اعضای جدید سری میت ادامه پیدا کند.

جانشین میت ۱۰ و میت ۱۰ پرو به دوربین دوگانه ۱۲ و ۲۰ مگاپیکسلی مجهز خواهند بود و  از سنسور ۸ مگاپیکسلی برای عکاسی سلفی استفاده می کنند. میت ۲۰ و میت ۲۰ پرو در ماه اکتبر به صورت رسمی معرفی خواهند شد. ارزان قیمت ترین گوشی سری میت، ۶۱۴ دلار قیمت خواهد داشت و نسخه رده بالای آن (احتمالاً میت ۲۰ پورشه دیزاین) با قیمت ۱۴۱۹ دلار عرضه می  شود. در این لیست به گوشی های میت ۲۰ لایت و پی ۲۰ لایت با نام تجاری دیگری اشاره شده است.

جانشین نوا ۲ در ماه می عرضه می شود. با توجه به اطلاعات به دست آمده، نوا ۳ به صفحه نمایش ۶ اینچی FHD مجهز خواهد بود و از تراشه کرین ۹۶۰ استفاده می کند؛ این پردازنده در هواوی پی ۱۰ و میت ۹ به کار گرفته شده است. نسخه پایه جانشین نوا ۲، با ۴ گیگابایت رم همراه خواهد شد و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی دارد؛ یک نسخه دیگر با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه عرضه می شود. نوا ۳ و نوا ۳ اس به دوربین دوگانه ۱۶ و ۲ مگاپیکسلی مجهز خواهند بود؛ البته سنسور ۲ مگاپیکسلی، قابلیت چندان خاصی ارائه نمی دهد و تنها عکاسی با افکت بوکه را امکان پذیر می کند. نوا ۳ با قیمت پایه ۴۲۵ دلار و قدرت مندترین نسخه آن با قیمت ۵۳۶ دلار عرضه خواهد شد. نوا ۳ اس که جانشین نوا ۲ اس خواهد بود، تا پیش از ماه دسامبر معرفی نمی شود و به تراشه کرین ۹۷۰ مجهز شده است.

در لیست به دست آمده، به  گوشی های دیگر هواوی از جمله انجوی ۸ (Enjoy 8) و انجوی ۸ پلاس (Enjoy 8 Plus) اشاره می شود که در نیمه ۲۰۱۸ با فاصله زمانی چندین ماه، عرضه خواهند شد. مدل انجوی ۸ اس (Enjoy 8S) در اواخر سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه خواهد شد. هر سه گوشی از سری انجوی ۸ به تراشه کرین ۶۷۰ مجهز می شوند.

همچنین اعلام شده است که گوشی های آنر وی ۱۰ پلی (Honor V10 Play) و آنر وی ۱۱ (Honor V11) در سال جاری میلادی معرفی خواهند شد. ضمن اینکه دو مدل آنر پلی ۷ و آنر پلی ۷ ای (Honor Play 7A) با قیمت مناسب عرضه خواهند شد. آنر ۱۰ به عنوان یک گوشی پرچم دار از سری آنر، در ماه ژوئن و مدل آنر ۱۰ لایت با فاصله زمانی شش ماهه و در اواخر پاییز رونمایی خواهد شد.

آیفون های ۲۰۱۹ فاقد بریدگی نمایشگر خواهند بود

طبق مجموعه گزارش های مختلف، نه تنها بریدگی موجود در نسل پیش روی آیفون ۱۰ کوچک تر خواهد شد؛ بلکه آیفون های ۲۰۱۹ به کلی فاقد هیچ گونه بریدگی خواهند بود.

به نقل از زومیت، به گزارش وب سایت ET News، اپل برای قرار دادن سیستم دوربین TrueDepth در نسل بعدی آیفون ۱۰ از بریدگی کمتری در نمایشگر استفاده خواهد کرد. علاوه بر این، آیفون های سال ۲۰۱۹ و پس از آن نیز به کلی فاقد هیچ گونه بریدگی خواهند بود.

این گزارش اشاره می کند که اپل امسال قصد عرضه ی ۳ مدل جدید از آیفون را دارد که شامل نسل دوم آیفون ۱۰ با نمایشگر ۵.۸ اینچ، یک مدل بزرگ تر با نمایشگر ۶.۵ اینچ به نام آیفون ۱۰ پلاس و یک مدل میان رده ی ۶.۱ اینچی می شود. مدل مقرون به صرفه ی آیفون ۲۰۱۸ برای کاهش قیمت مجهز به مشخصات فنی پایین تری نظیر نمایشگر LCD خواهد بود.

نکته ی قابل توجه در مورد آیفون های جدید، بهره مندی هر سه مدل از حاشیه های نازک تر و بریدگی کم تر نمایشگر است. در این گزارش آمده است:

اپل قصد دارد در پاییز سال جاری میلادی، دو مدل از آیفون با نمایشگر اولد و یک مدل با نمایشگر LCD عرضه کند. شنیده می شود که ابعاد نمایشگر مدل های مجهز به پنل اولد ۵.۸۵ اینچ و ۶.۴۶ اینچ خواهد بود؛ در حالی که مدل برخوردار از پنل LCD از نمایشگر ۶.۰۴ اینچی استفاده خواهد کرد. هر سه مدل آیفون های ۲۰۱۸ از قابلیت فیس آی دی بهره می گیرند و حاشیه های نازک تر و بریدگی نمایشگر کم تری خواهند داشت.

یک منبع ناشناس ادعا می کند که اپل تصمیم گرفته است بریدگی نمایشگر را از مدل های ۲۰۱۹ آیفون حذف کند. این منبع اشاره می کند که سومین نسل آیفون ۱۰ می تواند نخستین مدل آیفون با طراحی تمام صفحه و بدون هیچ بریدگی و حاشیه ای باشد. این منبع ناشناس می گوید:

اپل تصمیم گرفته است تا استفاده از بریدگی را در طراحی آیفون های ۲۰۱۹ کنار بگذارد و به همین منظور اکنون مشغول مذاکره با شرکت های مرتبط است. به نظر می رسد که اپل قصد دارد طراحی تمام صفحه را برای آیفون های جدیدش پیاده کند.

این گزارش ادعا می کند که تمام آیفون های ۲۰۱۹ نیز مجهز به سیستم احراز هویت فیس آی دی خواهند بود. با این وجود، هنوز معلوم نیست اپل چگونه قصد دارد حسگرهای مورد نیاز سیستم دوربین TrueDepth را بدون وجود بریدگی روی گوشی قرار دهد. احتمال می رود اپل برای حل این مشکل، سوراخ هایی را روی خود نمایشگر حفر کند یا از فناوری چندلایه ی بلک ماتریکس بهره بگیرد.

تحلیلگران موسسه ی Barclays نیز پیش بینی کرده اند هر سه مدل آیفونی که سال جاری میلادی عرضه می شوند، بریدگی کمتری در نمایشگر خواهند داشت. وب سایت ET News پیش از این گفته بود که اپل مشغول یافتن راه حلی برای ترکیب ماژول تشخیص چهره با ماژول دوربین است.

در هر صورت، شکی وجود ندارد که بریدگی سرانجام از طراحی آیفون ۱۰ حذف خواهد شد؛ با این حال، زمان دستیابی به این هدف هنوز نامشخص است.

طرح نوعی باتری جدید که می تواند در کمتر از ۳۰ ثانیه شارژ شود

با استفاده از نوعی باتری مبتنی بر الکترولیت محلول، می توان سرعت شارژ را به کمتر از سی ثانیه رساند.

به گزارش زومیت، یک روش جدید ساخت دستگاه ذخیره سازی انرژی الکترولیت آبی، می تواند سرعت شارژ را به بیست ثانیه برساند و آن را به گزینه ای بی نقص برای دستگاه های الکترونیکی قابل حملی که نیاز به تامین توان مداوم دارند، تبدیل کند.

با این که این مفهوم کلی طرح، جدید نیست، اما حاصل تلاش های گذشته در این زمینه، دستگاه هایی با توان و طول عمر مفید کم هستند. این روزها همه به دنبال یک فناوری قدرتمند برای ذخیره سازی هستند. اما این فناوری نه تنها باید فشرده، قدرتمند، پایدار بوده و به سرعت شارژ شود، بلکه باید با محیط زیست هم سازگار باشد و حتی در صورت جویده شدن هم لطمه ای به آن وارد نشود.

به همین دلیل، واسطه های ذخیره سازی آبی که به جای خمیرهای اشتعال پذیر یا سمی، از آب استفاده می کنند، به گزینه های امن و قابل اعتمادی تبدیل شده اند. اگرچه این نوع باتری ها نسبت به باتری های مدرن لیتیومی قابلیت اشتعال کمتری دارند و ارزان تر هستند، نحوه ی انتقال الکترون ها در آن ها دشوار است.

سلول های سازنده ی باتری به انتقال الکترون بین دو ماده می پردازند. محلول های آبی طیف ولتاژ بین دو نقطه  را بیشتر از پلتفرم های دیگر محدود می کنند و منجر به خوردگی سریع تر آند می شوند. این مسئله طول عمر  و قدرت کم را به دنبال خواهد داشت که برای عملکرد صحیح مناسب دستگاه هوشمند مناسب نیست.

بنابراین پژوهشگرهای مؤسسه ی علم و فناوری کره جنوبی (KAIST) روش جدیدی را برای این کار در نظر گرفتند و روش ساخت دستگاهی موسوم به خازن هیبریدی آبی (AHC) را تغییر دادند. خازن های هیبریدی ترکیبی از خازن و باتری هستند، الکترودها به ذخیره ی الکتروشیمیایی توان، به شکل شارژ الکترواستاتیک می پردازند. اضافه کردن یک محلول آبی از یون ها می تواند به انتقال جریان کمک کند.

به واسطه ی آندهای جفت شده با الکترولیت های مایع، باتری می تواند تنها با ۲۰ ثانیه از  شارج صفر به صد برسد

پژوهشگرها می توانند با استفاده از پلیمرهای گرافنی که جایگزین رساناهای فلزی قدیمی روی آند هستند، و همچنین به وسیله ساخت کاتد با توزیع نانوذرات اکسید فلز،  نواقص AHCهای قبلی را برطرف کنند. عملکرد شبکه ای از فیبرهای کوچک کربنی روی آند در انتقال الکترون ها به محلول آبی،  بهینه تر است و امکان ذخیره ی صد برابری تراکم توان را نسبت به دستگاه های قبلی می دهد، در عین حال ظرفیت را برای صدهزار شارژ حفظ می کنند. به واسطه ی آندهای جفت شده با الکترولیت های مایع، باتری می تواند تنها در ۲۰ ثانیه از  شارژ صفر به صد برسد. این نوع شارژ هزینه ی امنیتی یا اقتصادی ندارد.  شیمی دانی به نام جونگ کو کانگ می گوید: پیاده سازی و تولید این فناوری سازگار با محیط بسیار آسان است، به ویژه ظرفیت و پایداری بالای آن در مقایسه با فناوری های موجود می تواند بر تجاری سازی خازن های آبی تأثیر بگذارد.

از آنجا که نیازی به منبع قوی توان نیست، سرعت بالای شارژ این نوع باتری می تواند در سلول های فوتوولتائیک یا منابع توان میکرو، یک مزیت بزرگ باشد. البته برتری این نوع باتری ها نسبت به انواع لیتیومی زمان بر خواهد بود؛ اما سلول های ارزانی که می توانند شرایط سخت را بدون آتش سوزی کنترل کنند، بدون شک در آینده ی فناوری دستگاه های قابل حمل جایگاه خود را پیدا خواهند کرد.

ماده  ی شگفت انگیز گرافن امید ما را زنده نگه می دارد، در حال حاضر سامسونگ در حال بررسی پتانسیل خود روی موادی است که قادر به شارژ کامل تلفن های هوشمند در مدت زمان تقریبی ۱۲ دقیقه هستند. خازن های بهبودیافته با ارائه ی روشی متفاوت، مدت زمان شارژ باتری را کاهش می دهند؛ به طوری که بتوانید به فرد آن سوی مکالمه بگویید: یک درصد شارژ دارم ، الان با شما تماس می گیرم. هنوز کسی نمی داند که باتری های آبی با ویژگی شارژ سریع، چگونه جایگاه خود را در فناوری های ذخیره سازی پیدا می کنند؛ اما ارائه ی چنین سرعتی برای دستگاه های هوشمند و ارزان قیمت، محبوبیت این نوع باتری ها را افزایش خواهد داد.

عملکرد فراتر از حد انتظار اولین مزرعه بادی شناور جهان

اولین نیروگاه بادی شناور جهان در آب های اسکاتلند و دریای شمال توانسته است عملکردی فراتر از پیش بینی ها از خود نشان دهد و قدرت تامین انرژی ۲۰ هزار خانه را داشته باشد.

به گزارش زومیت، های ویند (Hywind) به عنوان اولین مزرعه بادی شناور جهان شناخته می شود که به صورت تجاری مورد استفاده قرار گرفته است. این نیروگاه کوچک در سواحل شهر ابردین اسکاتلند در دریای شمال قرار گرفته و توسط شرکت بلژیکی Statoil توسعه داده شده است. در آخرین فاز این پروژه، ۶ توربین در ماه اکتبر وارد چرخه تولید نیرو شدند که می توانند ۳۰مگاوات نیروی برق تولید کنند. از آن زمان تاکنون، این مزرعه بادی توانسته است به رقم ۶۵ درصد از فاکتور ظرفیت دست پیدا کند. فاکتور ظرفیت به نیروی تولید شده روی حداکثر ظرفیت قابل تولید توسط نیروگاه گفته می شود. برای مثال این فاکتور در نیروگاه های هسته ای به رقم ۱۰۰ درصد نزدیک است زیرا همیشه در حال فعالیت هستند.

بر اساس گزارش وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا، سلول های خورشیدی فتوولتایی به صورت میانگین فاکتور ظرفیتی در حدود ۲۷ درصد در سال ۲۰۱۷ داشته اند. این در حالی است که نیروگاه های آبی سنتی مانند سدها می توانند حدود ۴۵ درصد فاکتور ظرفیت داشته باشند. این مسئله باعث می شود استفاده از نیروی های تجدیدپذیر به دلیل عملکرد بهتر، محبوبیت بیشتری پیدا کند.

بادهای قدرتمند ساحلی می توانند انرژی الکتریکی بسیاری تولید کنند اما حتی بزرگترین توربین ها نیز محدودیت هایی در فعالیت دارند. این مزرعه بادی در ماه اکتبر سال میلادی گذشته شاهد طوفان اُفلیا بوده است. هم چنین طوفان ماه دسامبر نیز موجب وزش بادهایی با سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و شکل گیری موج هایی با ارتفاع ۸ متر شده بود. بنابر دلایل ایمنی، توربین ها طی این مدت خاموش شدند و پس از بهبود شرایط جوی به صورت خودکار فعالیت را از سر گرفتند. طبق گفته شرکت سازنده در وب سایتش، این توربین ها به کنترلرهای حرکتی مجهز هستند که هنگام شرایط جوی نامساعد می توانند زاویه پره ها را به صورتی تنظیم کنند که کمترین میزان برخورد با توده هایی هوایی را داشته باشند و از حرکت بیش از اندازه سازه ها جلوگیری کنند.

این توربین ها سازه های بسیار عظیمی هستند که طول آن ها به ۲۵۳ متر می رسد. از این مقدار تنها یک سوم روی سطح آب قرار دارد و بقیه آن در زیر آب جهت پایداری توربین قرار می گیرد. طول بدنه اصلی نیز در حدود ۱۷۸ متر هست و هر یک از پره ها ۷۵ متر طول دارند. قطعا باد های قدرتمند زمستانی بر روی افزایش عملکرد این نیروگاه تاثیر داشته اند و مقدار ذکر شده نمی تواند جهت میانگین کلی تولید نیرو برای تمامی فصول سال مورد پذیرش قرار گیرد. با این حال های ویند می تواند انرژی مورد نیاز ۲۰ هزار خانه را تامین کند و شرکت سازنده امیدوار است با پیشرفت فناوری، هزینه های مربوط به تولید آن کاهش پیدا کند. هدف این شرکت، رساندن قیمت هر مگاوات برق به ۵۰ الی ۷۵ دلار تا سال ۲۰۳۰ است.

سخنگوی این شرکت ادعا دارد که هدف آن ها بسیار جاه طلبانه  اما قابل دسترس است. به گفته او، بهبود طراحی و ساخت توربین های بزرگ تر در مزرعه های بادی وسیع تر موجب کاهش هزینه ها و بهبود زیرساخت مورد نیاز خواهد شد. شرکت بلژیکی اشاره دارد که نیروگاه های بادی ثابت تنها در مکان های معینی قابل تاسیس هستند که بیشتر در نزدیکی سوال قرار دارند؛ اما توربین های متحرک آن ها تنها به سواحل و آب های کم عمق محدود نخواهند بود و از این لحاظ برتری محسوسی دارند. سواحل غربی ایالات متحده، ژاپن و هاوایی مکان هایی هستند که به انرژی بسیار زیادی نیاز دارند و در عین حال وزش باد مناسبی را نیز تجربه می کنند و اطراف آن ها، آب های عمیق وجود دارد. چنین محل هایی می توانند پتانسیل بالایی برای استفاده از این توربین ها داشته باشند.

درمان های مبتنی بر LSD می توانند به سازماندهی مغز کمک کنند

بر اساس آخرین یافته ها، داروهای روانگردان مثل LSD، می توانند به درمان عارضه های مغزی کمک کنند.

به گزارش زومیت، در سال های گذشته، دانشمندان موفق به رونمایی از مزایای درمانی بالقوه ی داروهای روان گردان مثل سیلوسایبین و لایزرژیک دی اتیل آمید (LSD) شده اند. به نظر می رسد این داروها بتوانند کارکرد اولیه ی مغز را در افراد مبتلا به عارضه های سلامت ذهنی، بازیابی کنند.

یک بررسی جدید، عملکرد دقیق مغز را هنگام مصرف LSD نشان می دهد. این بررسی از ارتباطی پرده برمی دارد که نشان می دهد چرا این درمان می تواند علائم اختلال هایی مثل اختلال استرسی پس از سانحه (PTSD) و افسردگی مزمن را درمان کند.

پژوهش های انجام شده توسط مرکز مغز و تشخیص دانشگاه بارسلونا، موفق به کشف فرآیند سازماندهی بخش های از مغز شده است که در شرایط عادی با یکدیگر کار نمی کنند.

بر اساس فهرست این تیم، مواد روان گردان مثل LSD، می توانند مغز را تشویق به توسعه ی الگوهای مشخصی از فعالیت کنند. این تیم معتقد است که الگوها می توانند به خنثی سازی ارتباط های نامنظمی که منجر به عارضه های ذهنی می شوند، کمک کنند. به گفته ی دانشمند عصب شناس، سلن آتاسوی: به پیاده سازی یک تحلیل جدید، یک رمزگشایی هارمونیک از داده های fMRI پرداختیم که نگاه جدیدی به فعالیت عصبی دارد؛ این تحلیل فعالیت عصبی را به عنوان موج های هماهنگ در مغز در نظر می گیرد که به آن  هارمونیک های کانکتوم گفته می شود

پژوهشگرها از مغز دوازده داوطلب اسکن گرفتند. این دوازده نفر به گروه هایی تقسیم شدند و در هر گروه دوز مشخصی از LSD یا دارونما (پلاسیبو) دریافت کردند. بعضی از آن ها در حال شنیدن صدا یا موسیقی بعد از جلسه، دوزهای مشخصی از دارو را مصرف کردند.

اما چرا موسیقی؟ پژوهش های گذشته نشان می دهند LSD به بهبود واکنش های احساسی نسبت به شنیدن قطعات مختلف موسیقی کمک می کند و بر اساس نتایج به دست آمده می توان به بررسی آثار عصب شناختی پرداخت.

عصب شناسان به نوسان شبکه های فعالیت در الگوها علاقه مند شدند. این فعالیت ها هماهنگ با یکدیگر عمل می کردند و تا حدودی مثل ظهور الگوی موج های صوتی از یک واسطه ی موسیقیایی به نظر می رسیدند. به نظر می رسد LSD فرکانس صوتی جدیدی وارد مغز می کند؛ فرکانسی که مناطق تازه ی مغز معمولا با آن سر و کار ندارند.

به گفته ی آتاسوی: بر اساس نتایج به دست آمده، تأثیر LSD بر مغز مشابه بداهه نوازی  موسیقی جاز است. همان طور که نوازندگان جاز به صورت تصادفی از تعداد زیادی نت موسیقی استفاده می کنند، مغز هم موج های هارمونیک را (هارمونیک های کانکتوم) به صورت تصادفی اما ساختاریافته ترکیب می کند.

شباهت موسیقیایی به همین  جا ختم نمی شود. ثابت شده است که شنیدن موسیقی همزمان با مصرف LSD می تواند آثار سازماندهی این قرص را تقویت کند.

این اولین بار نیست که یک بررسی به نگاشت مغز سوژه ها بر اسید می پردازد یا حتی به دنبال الگوهای مغزی است؛ اما در نوع خود اولین موردی است که به تغییر این هارمونیک ها در واکنش به دوزهای مختلف LSD می پردازد و مکانیزم های مرتبط با آثار بالقوه ی درمانی را شرح می دهد.

شنیدن موسیقی همزمان با مصرف LSD می تواند آثار سازماندهی قرص را تقویت کند

سلامت ذهنی کم اغلب می تواند در اثر اتصال های انحرافی در کل شبکه های مغزی رخ دهد و منجر به حالت های نامنظم و ظهور علائمی مثل آنهدونیا (فقدان احساس لذت) یا اختلال حسی شود.

با وادار ساختن مغز به اکتشاف مسیرهای جدید، مغز می تواند شبکه های جدیدی بسازد که به غلبه بر این آسیب ها کمک می کنند. تغییرات موجود در هارمونیک های عصبی ناشی از LSD و همین طور آثار بالقوه ی درمانی، در چند ساعت به شدت کاهش یافتند. اما پژوهشگرها شاهد تغییرهایی بودند که نشان دهنده ی پایدار شدن شبکه های عصبی هستند. هنوز هم راه زیادی در تجویز دارو برای این نوع پژوهش باقی مانده است. پس از نیم قرن پژوهش و قانع شدن در مورد خطر داروهای بازسازی، هنوز هم روند دستیابی به شواهد عینی برای حمایت از اثر شفابخش داروهای روان گردان بسیار کند است. اگرچه بررسی های پیش رو، خبرهای خوبی به  افراد مبتلا به عارضه های ذهنی خواهند داد. به گفته ی آتازوی: امیدوارم در آینده بتوانیم به دیدگاه هایی در مورد مکانیزم های عصبی اساسی تأثیر درمانی و همین طور دیگر ابزار درمانی برسیم.

موفقیت پژوهشگران در اندازه گیری جرم سنگین ترین عنصر جدول تناوبی

بر اساس پژوهش های جدید انجام شده روی رفتار اوگانسون به عنوان سنگین ترین عنصر شیمیایی، رفتار این عنصر فراتر از انتظار است.

به گزارش زومیت، اوگانسون (Og) سنگین ترین عنصر شیمیایی در جدول تناوبی است؛ اما از اولین ترکیب این عنصر در سال ۲۰۰۲، اندازه گیری ویژگی های آن دشوار بوده است. حالا یک شبیه سازی کامپیوتری پیشرفته بعضی از شکاف ها را پر کرده و ثابت می کند این عنصر عجیب تر و فراتر از حد انتظار است.

اوگانسون در سطح اتمی، رفتار بسیار متفاوتی نسبت به اتم های سبک تر نشان می دهند و این رفتار ،دیدگاه هایی بنیادی در رابطه با عملکرد عناصر فوق  سنگین ارائه خواهد کرد. شبیه سازی های یک تیم بین المللی از دانشمندان، نشان می دهند رفتار الکترون ها، پروتون ها و نوترون های موجود در اوگانسون  مشابه گازهای نجیب هم گروه آن نیست و این نتیجه می تواند تأثیر زیادی بر درک ما از این گروه جدول تناوبی داشته باشد.

ساختارهای الکترونیک زنون (بالا)، رادون (وسط) و اوگانسون (پائین)

به گفته ی ویتک ناراویکز از دانشگاه ایالتی میشیگان: عناصر فوق سنگین نشان دهنده ی محدوده ی جرم و بار هسته ای هستند. این عناصر در گوشه ی دورافتاده ای از چشم انداز هسته ای قرار دارند که وسعت آن مشخص نیست. مسائل مرتبط با سیستم های اتمی فوق  سنگین در دسته ی فیزیک اتمی و هسته ای و پژوهش های شیمی قرار می گیرند.

الکترون ها در عناصر سبک تر یک گروه گازی نجیب مثل اوگانسون، بر اساس مدل اتمی بور، مدارها یا موقعیت های مشخصی را حول هسته دنبال می کنند و گروه های لایه مانندی را حول مرکز شکل می دهند. از محاسبات موسوم به توابع موقعیت یابی فرمیون برای یافتن موقعیت لایه های الکترونی استفاده می شود؛ اما این لایه ها نیروهای الکترواستاتیک بزرگی هستند که توسط یک اتم اوگانسون تولید می شوند و در این سناریو است که نسبیت خاص مطرح می شود.

با توجه به این مسئله، پژوهشگران از توابع موقعیت یابی تطبیق یافته ی فرمیون معروف به توابع موقعیت یابی الکترونی، برای محاسبه ی موقعیت الکترون ها در اوگانسون استفاده کردند. با توجه به نتایج، لایه های الکترونی تقریبا غیر قابل تشخیص هستند و یک نوع گاز الکترونی در اطراف هسته ایجاد می کنند. یعنی عملکرد این عنصر مشابه دیگر گازهای نجیب از جمله زنون یا نئون نیست. به گفته ی پیتر اسکردفگر، یکی از پژوهشگران دانشگاه ماسای نیوزلند: بر اساس محاسبات کاغذی، این عنصر ساختاری مشابه دیگر عناصر گازهای نجیب دارد. اما در محاسبات خود پیش بینی می کنیم که اوگانسون کمابیش ساختار لایه ای خود را از دست بدهد و به ترکیبی از الکترون ها تبدیل شود.

بر اساس محاسبات پژوهشگران، همین پوشش یا حالت گازی خاص بر نوترون های یک هسته ی فوق سنگین هم تأثیر می گذارد؛ گرچه پروتون ها وضعیت لایه  مانند را تا اندازه ای حفظ می کنند. در اینجا بحث فیزیک کوانتومی مطرح می شود؛ اما به طور کلی به نظر نمی رسد که اوگانسون مانند دیگر عناصر گروه خود باشد. برای مثال شکل حبابی خاص الکترون ها به معنی واکنش پذیری شیمیایی بیشتر نسبت به دیگر گازهای نجیب است.

تولید این عنصر بسیار دشوار است و برای مدت چند میلی ثانیه دوام می آورد

یک احتمال دیگر این است که اتم های اوگانسون به جای دفع یکدیگر، در دمای اتاق در حالت جامد کنار هم جمع شود. اگرچه این محاسبات صرفاً شبیه سازی های کامپیوتری پیچیده هستند؛ اما به بررسی خود عنصر اوگانسون نمی پردازند. تولید این عنصر بسیار دشوار است و برای مدت کوتاهی دوام می آورد و نمی توان به روش های معمول آن را مورد بررسی قرار داد.

اما در حال حاضر پیش بینی هایی در مورد ساختار و ویژگی های ۱۱۸ عنصر در دست داریم و در مرحله ی بعدی پژوهش، دانشمندان می توانند به تست فرضیه بپردازند. در نهایت این دیدگاه ها می توانند در درک نحوه ی تولید اتم اوگانسون که دوام آن فقط اندکی بیشتر از یک میلی ثانیه است به ما کمک کنند. به گفته ی اسکردفگر: محاسبه تنها راه دستیابی به رفتار اوگانسون با ابزار موجود است و یافته های جذابی ارائه خواهد کرد.

ناسا فناوری‌ اولین لیدار بادی سیاره ای را بهبود می دهد

ناسا در توسعه ی واسط جدید خود، فناوری لیدار بادی را برای مطالعه ی بادهای مریخ تطبیق داده است.

به گزارش زومیت، دانشمندان ناسا در جهت ساخت یک واسطه ی جدید، راهی برای تطبیق مجموعه  ای از فناوری های توسعه یافته پیدا کرده اند، هدف آن ها کشف جزئیاتی در مورد بادهای مریخ و همین طور تیتان (بزرگ ترین قمر زحل) است.

به گفته ی مایک اسمیت، دانشمند سیاره ای مرکز پرواز فضای گودارد ناسا، عملکرد آن ها در بهبود فناوری جدید موفقیت آمیز بوده است. اسمیت با دانشمندی به نام جیم ابشایر برای ساخت یک مدل تست نمایشی یا تجربی از MARLI همکاری می کند، این واژه کوتاه شده ی عبارت لیدار مریخی برای اندازه گیری های آب و هوای جهانی از مدار است. اسمیت این پرسش را مطرح می کند: چرا باید برای تطبیق فناوری های جدید، از صفر شروع کنیم؟

اولین لیدار سیاره ای ناسا

تیم پژوهشی معتقد است MARLI آزمایشی به اندازه ی کافی برای ارائه ی یک مأموریت مداری در چندسال آینده بالغ شده است، در نتیجه می تواند به اولین لیدار بادی سیاره ای ناسا تبدیل شود. وظیفه ی این واسطه، تنظیم توزیع عمودی گازهای جوی از جمله گردوغبار و ذرات یخ است و برای شناسایی نحوه ی تغییر شرایط در طول زمان، مکان و فصل به اندازه گیری مستقیم سرعت اولیه ی باد می پردازد.

این اطلاعات برای درک هر چیزی از جمله انتقال عناصر زیستی مثل متان تا فراهم کردن ورودی برای مدل های چرخش جهانی جوی ضروری هستند و به شناسایی موقعیت های فرودی دقیق و ایمن سفینه ی فضایی هم کمک می کنند.

تیم پژوهشی، MARLI را به عنوان واسطه ی بالقوه ی نسل بعدی برای بررسی جو رقیق مریخ در نظر گرفته است و از طریق برنامه ی PICASSO (راه کارهای واسطه ی سیاره ای ناسا برای رصدهای منظومه ی شمسی) به توسعه ی این راهبرد می پردازد. به گفته ی ابشایر، می توان از یک نسخه ی تغییریافته هم برای بررسی تیتان استفاده کرد. ابشایر و تیم او اخیرا برنده ی سرمایه گذاری توسعه و پژوهش در مورد واسطه های ناسا به منظور اکتشافات منظومه ی شمسی (برنامه ی MatISSE) شده اند، هدف آن ها توسعه ی بیشتر MARLI و تطبیق های لازم برای بررسی آینده ی تیتان است. اسمیت می گوید: پس از بیست سال پیاده سازی مدارپیما و مریخ نوردهای مختلف،  نکات زیادی در مورد شرایط محیطی مریخ از جمله دما و گازهای جوی آموختیم.  با این حال اندازه گیری های مستقل در دسترس دانشمندان بسیار کم هستند، بعضی مریخ نوردها بادهایی با سرعت ۷۲ کیلومتر بر ساعت یا سریع تر ثبت کرده اند. اگرچه جو مریخ تراکم پایینی دارد، قدرت بادها برای افزایش گردوغبار در سیاره کافی است. اگر بخواهیم فهرستی از عوامل ناشناخته در مریخ را بنویسیم، بادهای مریخ در صدر لیست قرار می گیرند.

ابشایر اضافه کرد اگر دانشمندان اطلاعات کمی از بادهای مریخی داشته باشند، اطلاعات اندکی هم از عناصر  جوی و متغیر تیتان به دست خواهند آورد؛ زیرا تیتان تنها قمر با جو متراکم است و در کنار زمین، تنها جرمی است که بدنه های پایداری از مایعات در سطح آن دیده می شود.

راه حل

توسعه دهندگان MARLI معتقدند که می توانند راه  حلی برای این مشکل ارائه دهند. شعاع این واسطه از مدار  آن حول مریخ یا تیتان، دقیقا در زاویه ی ۳۰ درجه ی حضیض (دقیقا زیر سفینه) قرار دارد. در این جهت، واسطه درست مثل رادار داپلر عمل می کند، رادار دوپلر یک نوع رادار ویژه است که به اندازه گیری سرعت اولیه می پردازد. این رادار  با بازتاب یک سیگنال مایکروویو از هدف دلخواه به ثبت سرعت اولیه می پردازد و سپس بررسی می کند که حرکت جسم چگونه می تواند منجر به تغییر فرکانس سیگنال بازگشتی شود. با این حال MARLI  به جای موج های مایکروویو یا رادیویی، با لیزر به انتشار ضربه ای نور مادون قرمز به سمت سطح می پردازد.

این اندازه گیری ها  یک نمای سه بعدی از ساختار بادی و غباری مریخ را نشان می دهند

به د لیل وجود ذرات یخ و گردوغبار در جو، بعضی از نورها قبل از رسیدن به سطح منحرف می شوند و بعضی از نورها به سمت تلسکوپ MARLI باز می گردند. این تلسکوپ سیگنال های بازگشتی را جمع آوری می کند و آن ها را به آشکارسازهای واسطه بازمی گرداند. داده های حاصل نه تنها سرعت بادها بلکه توزیع غبار و یخ را در آن قسمت از جو نمایش می دهند. این اندازه گیری ها  یک نمای سه بعدی از ساختار بادی و غباری مریخ و نحوه ی تغییر آن با زمان، مکان و فصل را نمایش می دهند. ابشایر می گوید: این روش با احتمال بالای موفقیت رو به رو است و لیزر کلیدی و فناوری های گیرنده ی مأموریت های گذشته ی لیدار و توسعه های دیگر را بهبود می بخشد که شامل بعضی از شاخصه های سطح یا توپوگرافی  مریخ، عطارد و ماه هستند. دشوارترین قسمت اندازه گیری های مریخ است.

تطبیق روش های اندازه گیری و فناوری ها

لیزر MARLI که توسط شرکت هرندون واقع در ویرجینیا ساخته شده است، بر اساس یکی از دستگاه های گذشته ی این شرکت تطبیق یافت و کاربرد آن سیستم، انتقال گازهای معلق گودارد (CATS) بود. CATS یک واسطه ی وابسته به فضاپیما است که توسعه دهندگان آن را تغییر دادند و در سال ۲۰۱۵ روی ایستگاه فضایی بین المللی نصب کردند. وظیفه ی این واسطه جمع آوری اطلاعات جهانی دقیق از ابرهای زمین و عناصر جوی بود. پس از ۳۳ ماه کار در مدار، فعالیت آن در اواخر سال ۲۰۱۷ به پایان رسید.

علاوه بر این، تلسکوپ MARLI بر اساس تلسکوپ آلتیمتر (ارتفاع سنج) لیزری مدارپیمای مریخ تطبیق یافته است؛ واسطه ای که روی فضاپیمای Mars Global Suerveyor پرواز می کند و روش اندازه گیری بادی آن مشابه واسطه ی هوابرد معروف به TwiLiTE (مخفف آزمایش فناوری لیدار بادی تروپوسفری) است.

فناوری آشکارساز، ساخت زائولی سان و شریک صنعتی آن دالاس، DRS، (فناوری جدید تطبیق یافته برای اندازه گیری باد) را ارائه می دهد. این آشکارساز اولین واسطه ی شمارنده ی فوتونی حساس به طول موج میانی مادون قرمز  است. این طول موج نقطه ی مناسبی برای کاربردهای حسگر ریموت از جمله کشف یخ است.

این آشکارساز مجهز به یک مبدل است که سیگنال های بازگشتی را به شماره ی فوتون تبدیل می کند و در نوع خود منحصر به فرد است. هر آشکارساز در اندازه ی هسته، هر فوتون تبدیل شده در سیگنال بازگشتی را ثبت می کند و حساسیت بی سابقه ای به آن می دهد. علاوه بر این، فناوری آشکارساز در دو واسطه ی لیزری هوابرد کاربرد دارد که ابشایر و هریس ریریس آن را برای اندازه گیری کربن دی اکسید و متان موجود در جو طراحی کرده اند. به گفته ی ابشایر:

MARLI یک نمونه ی منحصربه فرد است که همراه با یک واسطه ی مستقل می تواند به سؤال های مهم علمی پاسخ دهد. در نتیجه می توانیم به درک بهتری از رویدادهای جوی از جمله انتقال ذرات غبار و یخ و پیدایش طوفان های غباری برسیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دوازده − 7 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *