نسخه جدید talkback فراتر از یک بروز‌رسانی معمولی

دور تازه‌ای از آزمون و خطا‌ها برای انجام آزمایش‌های لازم بر روی نسخه‌ی جدید talkback آغاز شده است. اولین نسخه‌ی beta از صفحه خوان talkback دو سه روزی است که در اختیار کاربرانی که دوست دارند نرم افزار‌ها را پیش از انتشار نسخه‌ی نهایی‌شان آزمایش و بررسی کنند، قرار گرفته است. نسخه‌ی ۶.۱ که همین حالا می‌توان آن را دانلود کرد، چیزی فرا‌تر از یک نسخه‌ی بروز‌رسانی ساده است. چرا که امکانات اضافه شده به این نسخه بسیار قابل توجه است و حتی می‌توانست به تنهایی یک ورژن مستقل به حساب آید و نه یک بروزرسانی معمولی از ۶ به ۶.۱.

امکانات تازه‌ی talkback شامل کسانی می‌شود که از Android 5 یا بالا‌تر استفاده می‌کنند. به این ترتیب، آنها که هنوز از گوشی‌هایی با سیستم عامل‌های قدیمی‌تر استفاده می‌کنند، اگر می‌خواهند از این امکانات هم بهره ببرند، حتماً باید به فکر بروزرسانی سیستم عاملشان باشند. البته امکاناتی هم به این نسخه اضافه شده که فقط برای کسانی قابل استفاده خواهد بود که نسخه اندرویدشان Oreo یا اندروید ۸ است.

شاید یکی از مهم‌ترین تغییرات در نسخه‌ی جدید talkback این نکته باشد که حالا دیگر حرکت کردن بر روی عناصر صفحه نظیر heading، link یا Controls، فقط محدود به Google Chrome نیست و چنانچه یک برنامه نویس این عناصر را در برنامه‌ای که طراحی کرده، درست طراحی کرده باشد، می‌توان افزون بر حرکت به صورت حرف به حرف یا کلمه به کلمه و … حرکت بر اساس این عناصر را هم برگزید.

امکان دیگری هم به global context menu اضافه شده و آن این است که کاربر می‌تواند از طریق این منو، زبان موتور نوشتار به گفتار را تغییر دهد. به این معنی که مثلاً چنانچه کاربر بخواهد در حالتی که از زبان انگلیسی در Espeak استفاده می‌کند متنی را به فرانسه بخواند، به سادگی می‌تواند از این طریق به شکل موقت زبان Espeak را به فرانسه تغییر دهد. طراحی این امکان هم به گونه‌ای است که زبان پیغام‌های talkback تغییر نمی‌کند و پیغام‌ها به همان زبان پیشفرض –مثلاً انگلیسی یا فارسی- و متون به زبان فرانسه خوانده می‌شوند. کاربرانی که زیاد از این امکان استفاده می‌کنند می‌توانند یکی از اشاره‌های خود را به آن اختصاص دهند تا دیگر نیازی به باز کردن global context menu هم نباشد. میان‌بر Ctrl + Alt + L هم برای آنهایی که از صفحه کلید‌های جانبی استفاده می‌کنند برای این کار در نظر گرفته شده است.

برای کاربرانی که Android O داشته باشند هم راه‌هایی در نظر گرفته شده تا بتوانند برخی تنظیمات را بدون رفتن به بخش مربوطه انجام دهند. کار‌هایی نظیر تغییر سرعت یا میزان پر‌گویی.

 

فهرست کامل تغییرات Talkback

 

تازه‌های Talkback 6.1

تازه: بخش زبان‌ها یا languages در talkback این امکان را می‌دهد که یکی از زبان‌های موتور صوتی نصب شده را انتخاب کنند. این امکان از طریق Global Context menu در دسترس خواهد بود. میانبر: Ctrl + Alt + L قابلیت اختصاص یک اشاره یا Gesture از قسمت مدیریت اشاره‌ها یا Gestures dialog برای استفاده از این قابلیت ابتدا لازم است زبان‌های دلخواه نصب شود. برای این کار می‌توان از مسیر زیر اقدام کرد: Global Context Menu -> text-to-speech settings -> Google TTS -> Settings -> Install Voice Data این امکان در همه‌ی موتور‌های صوتی که از چند زبان پشتیبانی می‌کنند، قابل استفاده خواهد بود.

تازه: امکانات ناوبری بیشتر برای برنامه‌های بومی برای استفاده ابتدا باید با اشاره‌ی بالا به پایین یا بالعکس، تنظیمی را انتخاب کرده و سپس با استفاده از حرکت چپ به راست یا بالعکس، در صفحه حرکت کنیم. گزینه‌ها شامل: Controls که بین دکمه‌ها و کادر‌های ویرایش جا به جا می‌شود. پیوند‌ها یا Links که بین لینک‌ها مثل لینک‌های صفحات وب، شماره تلفن‌ها و آدرس‌های ایمیل حرکت می‌کند Headings که در میان سرنوشتار‌های یک صفحه جا به جا می‌شود. این امکانات فقط به شرطی قابل استفاده خواهند بود که برنامه‌نویس آنها را به شکل استاندارد طراحی کرده باشد.

تازه: امکان اختصاص یک اشاره یا Gesture برای رفتن به بخش ویرایش متن. این کار، ویرایش متن در حال نوشتن را برای کاربران به مراتب آسان‌تر خواهد کرد.

تازه برای کاربران Android O و بالا‌تر: گزینه‌ی Settings selector یا انتخاب کننده‌ی تنظیمات می‌تواند به کاربران این امکان را بدهد که برخی تنظیمات را در حال کار کردن و بدون نیاز به رفتن به تنظیمات Talkback، تغییر دهند. برای کار کردنِ Settings Selector به اندروید نسخه‌ی O و حس‌گر اثر انگشت نیاز است. setting selector به صورت پیشفرض خاموش است. برای روشن کردن باید مسیر TalkBack Settings > Selector را طی کرده و از دکمه‌ی دو حالته‌ای که به منظور روشن یا خاموش کردن این امکان در آن صفحه تعبیه شده استفاده کنید. برای استفاده از این قابلیت انگشت باید از بالا به پایین یا بالعکس، بر روی حسگر اثر انگشت کشیده شود. با این کار، گزینه‌های مختلفی که قابل تغییر دادن باشند برای کاربر خوانده می‌شود. بعد از قرار گرفتن بر روی گزینه‌ی دلخواه، می‌توان از بالا به پایین یا عکس آن بر روی صفحه حرکت کرد تا مقدار تغییر کند. در حال حاضر تنظیمات مربوط به سرعت، پرگویی، ناوبری و قابلیت Audio Ducking از این طریق در اختیار کاربران است که می‌توان هر یک را از طریق بخش Setting selector، از این منو حذف کرده یا به آن افزود.

تازه برای اندروید O و بالا‌تر: رمز‌های عبور گفتاری حالا به عنوان یک گزینه به talkback اضافه شده است. نکته این که برای نسخه‌های قدیمی‌تر اندروید، اوضاع در این زمینه به همان روال سابق است.

اصلاح: مشکل حرکت با کلید Tab در این نسخه حل شده و حالا این کلید، نشانگر را بر روی آخرین گزینه ‌ی صفحه قرار داده و آن را می‌خواند.

اصلاح: Talkback دیگر در طول مکالمه صحبت نخواهد کرد. مگر آن که کاربر صفحه را لمس کند.

اصلاح: فشردن کلید تنظیم صدا در زمانی که متنی در حال خوانده شدن است، دیگر فرایند خوانش متن را متوقف نخواهد کرد.

اصلاح: مرور صفحات در Chrome باید راحت‌تر شده باشد.

 

اگر جزو آن دسته کاربرانی هستید که دوست دارند برنامه‌های Beta را امتحان کرده و به تیم سازنده بازخورد بدهند می‌توانید باز‌خورد‌هایتان در خصوص Talkback 6.1 را در این صفحه ثبت کنید.

4 دیدگاه دربارهٔ «نسخه جدید talkback فراتر از یک بروز‌رسانی معمولی»

  1. با درود خدمت شما دست اندرکاران محترم این سایت و ممنون از مطالب زیباتون. من متأسفانه به دلیل بلد نبودن زبان انگلیسی نمیتونم نظر ثبت کنم ولی امیدوارم این نظر را اگر دوستان هم با من موافقند به زبان انگلیسی ثبت کنند. اگر گفتن شناسه تماسگیرنده مجدد به تاکبک اضافه بشه خیلی عالی میشه. اگر صدای بازخورد صوتی تاکبک متناسب با رسانه نمیبود خیلی عالی بود. اگر صدای تاکبک نیز مستقل از رسانه عمل میکرد هم عالی میشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × پنج =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *