دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 28 مرداد ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در پنجاه و سومین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

تاکسی هوشمند ایرانی معرفی شد

اولین تاکسی هوشمند داخلی با نام H30 توسط ایران خودرو رونمایی شد.

به گزارش زومیت، در حاشیه مجمع عمومی سالیانه اتحادیه تاکسی های شهری کشور، گروه صنعتی ایران خودرو از محصولی جدید با نام H30 رونمایی کرد که قرار است تنها به صورت تاکسی تولید شود و در سامانه حمل و نقل درون و برون شهری مورد استفاده باشد. این محصول، همان دانگ فنگ H30 است که این بار و توسط ایران خودرو به تجهیزات مورد نیاز جهت تردد به عنوان تاکسی در شهرها، مجهز شده است.

این خودرو که لقب اولین تاکسی هوشمند ایرانی را به خود اختصاص داده است؛ دارای تاکسی متر، مسیریاب ماهواره ای، سرویس اعزام خودکار تاکسی و دریافت کرایه با استفاده از کارت شهروندی است.

پرداخت کرایه توسط کارت های شهروندی، کارت های متصل به شبکه شتاب، سیستم محاسبه و مدیریت مصرف سوخت بر اساس میزان مسافت طی شده خودرو، از جمله دیگر قابلیت های این تاکسی هوشمند است. ارائه سرویس اینترنت رایگان به مسافران و سیستم عیب یابی از راه دور نیز در این خودرو تعبیه شده است.

سامانتل بسته‌ های جدید اینترنتی رو کرد

اپراتور مجازی سامانتل طرح جدید بسته های اینترنتی با سرعت نامحدود را تحت عنوان «مهبانگ» به کاربرانش ارائه کرد.

به گزارش زومیت، لیلا عبادیان مدیر روابط عمومی سامانتل گفت: :«بعد از صدور مجوز ارائه خدمات از سوی دولت به اپراتورهای مجازی، شرکت کیش سل پارس بعنوان اولین اپراتور MVNO موفق به عقد قرارداد با اپراتورهای میزبان شد و بر همین اساس فعالیت خود را با ارائه سرویس و خدمات پایه در بازار آغاز کرد.

وی با اشاره به اینکه شرکت کیش سل پارس یک اپراتور مجازی است که با نام تجاری سامانتل سیم کارت های خود را با پیش شماره  099999 به بازار ارائه می کند، گفت: «در حال حاضر این اپراتور با بهره گیری از نسل سوم و چهارم شبکه تلفن همراه، اقدام به ارائه طرحی با عنوان اینترنت مهبانگ به کاربران خود کرده است.»

وی با اشاره به اینکه در این طرح، اینترنت با سرعت نامحدود و مطمئن به کاربران ارائه می شود، گفت: «این بسته ها با توجه به الگوهای مصرف گوناگون و نیاز کاربران طراحی شده است. بنابراین مشترکان سامانتل می توانند هر یک از بسته های اینترنت را با توجه به میزان مصرف برای شماره خود خریداری کنند.»

روابط عمومی سامانتل خاطرنشان کرد: «طرح مهبانگ در قالب بسته های هلیوم، دوتریوم و هیدروژن به کلیه مشترکان اعتباری و دائمی ارائه می شود. بسته های اینترنت پرسرعت هلیوم برای مشترکانی طراحی شده که به حجم بالای اینترنت، سرعت بالا و قیمت مناسب نیاز دارند.

وی افزود: «بسته های دوتریوم، برای مشترکانی طراحی شده که تمایل دارند از اینترنت استفاده کنند و صرفه اقتصادی استفاده از بسته ها برای آن ها حائز اهمیت است.»

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از بسته های اینترنت مهبانگ بسته پرطرفدار هیدروژن است، گفت: «این بسته ها با قیمت بسیار مناسب برای مدت یک ماه قابل  استفاده است.»

بنابراین، مشترکان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر از بسته های اینترنتی مهبانگ به سایت www.samantel.ir مراجعه کنند.

برترین استارتاپ های الکام استارز سال ۹۶ اعلام شدند

سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، ۲۰ استارتاپ برتر شرکت کننده در سالن الکام استارز نمایشگاه الکامپ ۱۳۹۶ را اعلام کرد.

به گزارش زومیت، یکی از بخش های جذاب الکامپ ۹۶، سالن الکام استارز و رقابت میان استارتاپ های حاضر در این سالن بود. در این رقابت ها، هر یک از تیم ها ۲ دقیقه برای معرفی فعالیت های خود در برابر داوران فرصت داشتند. داوران این بخش از فعالان کارآفرینی و مدیران استارتاپ های موفق انتخاب شده اند. پرسش از ایده  ها، مدل های کسب درآمد، تعداد کاربران و نحوه ی بازاریابی بخش مهمی از سؤالات داوران این بخش را به خود اختصاص داده بود. در نهایت، داوران با بررسی و اعطای نمره به هر یک از استارتاپ ها، به معرفی برترین ها پرداختند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، ۲۰ استارتاپ برتر الکام استارز ۹۶ عبارتند از: نواک، بازار آنلاین خدمات استادکار، موزرا، برکت، لوکز، لینکپ، خانه داران و نولا، ویزلاک، چوبید، ردکالا، تحلیل ارتباط برنا، کامنت ماینر، پیاده، کیف پول شخصی نیوُ، ابر آروان، اسمارت وای فای، دیاگ، می بریم، کتابخوان الکترونیک خوانا و شباویز.

طبق نظر داوران، ۱۰ استارتاپ برتر امسال به شرح زیر هستند:

مشخصات                عنوان استارتاپ

۱             تحلیل ارتباط برنا

۲             موزرا

۳             کامنت ماینر

۴             بازار آنلاین خدمات استادکار

۵             پیاده

۶             نواک

۷             برکت

۸             کیف پول شخصی نیوُ

۹             لوکز

۱۰           ابر آروان

سه استارتاپ برتر در این رقابت ها، جوایز ویژه ای دریافت خواهند کرد.

رقابت های الکام استارز ۹۶ فرصت ویژه ای برای استارتاپ و کسب وکار های نوپا بود تا با معرفی برنامه  و فعالیت خود، نه تنها از نظر و مشاوره ی کارآفرینان و مدیران با سابقه  استفاده کنند، بلکه اقدام به جذب سرمایه گذار کنند.

شناسایی چک بی محل با ارسال پیامک

بر اساس گزارش مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی، گیرنده چک از این پس می تواند از طریق پیامک از مشخصات و سابقه چک برگشتی دارنده دسته چک آگاه شود.

به گزارش زومیت، مسعود رحیمی درباره ی اقدام جدید بانک مرکزی برای ساماندهی صدور چک های بی محل و یکپارچه سازی ظاهر چک های بانکی گفت: بانک مرکزی به منظور افزایش امنیت چک و جلوگیری از صدور چک های بی محل، طرحی را به شورای پول و اعتبار ارائه داده که مصوب هم شده است و در مرحله اول شش بانک کشور آن را اجرایی می کنند.

بر اساس گزارش مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی، در این طرح، مشخصات ظاهری چک، ابعاد، محتوا و موارد نوشتاری یکپارچه می شوند و وجه تمایز تمامی چک های موجود در نظام بانکی، تنها لوگوی بانک ها است که آن هم با ابعاد مشخص و استاندارد، متمایز می شود.

رحیمی گفت: «نکته مهم، بررسی صلاحیت و اهلیت متقاضی دسته  چک به صورت کامل و جامع است؛ به خصوص اینکه بررسی صلاحیت به صورت متناوب و متمرکز انجام  می شود و سابقه عملکردی افراد نیز مورد توجه قرار می گیرد. در این میان، فرآیند صدور دسته  چک به نحوی است که برخلاف گذشته که امکان شخصی سازی و صدور دسته چک از سوی بانک ها به صورت مجزا وجود داشت، اکنون در شرایطی چک صادر می شود که صلاحیت فرد احراز شود و هر چک، بارکد منحصر به فرد خود را خواهد داشت که در هر لحظه از زمان صدور تا وصول، قابلیت پیگیری دارد.»

به گفته ی وی، حتی گیرنده چک قبل از پذیرش آن، می تواند با ارسال شماره منحصر به فرد (شماره شناسه استعلام) به سامانه استعلامات بانک مرکزی که روی هر برگ چک درج شده است، مشخصات فرد دارنده دسته چک را مشاهده کند؛ به این معنا که با ارسال این شماره از طریق ارسال پیامک، تماس تلفنی گویا یا پرتال بانک مرکزی، می توان مشخصات دارنده دسته چک را دید و شائبه چک سرقتی، مفقودی یا دارای امضای جعلی را از بین برد. حتی پذیرنده چک می تواند پیش از پذیرش نهایی، با ارسال این شماره، سابقه مختصری از عملکرد فرد در خصوص چک برگشتی را مشاهده کند و عملاً با این کار، فروشنده کالا و خدمات، از مشخصات فرد مطلع شود و مدارک احراز هویت فرد را مشاهده کند تا مطمئن شود که چک متعلق به فرد ارائه دهنده است و بنابراین ریسک مبادله کاهش یابد.

Resello از ثبت دامین های org .net .com توسط کاربران ایرانی جلوگیری می کند

سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران اعلام کرد که شرکت ریسلو (Resello) از ثبت دامین های org .net .com. توسط کاربران ایرانی جلوگیری می کند.

به گزارش زومیت، بر اساس گزارش سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران، در پی تهدید اخیر و ناگهانی شرکت ریسلو (Resello) به عنوان بزرگ ترین ثبت کننده دامنه  های اینترنتی ایرانی مبنی بر جلوگیری از ایجاد و ثبت دامنه اینترنتی همچون .org .net .com برای کاربران ایرانی، موجی از نگرانی در میان فعالان و شرکت های حوزه فضای مجازی در کشور ایجاد شده است .

به گفته ی مهرداد سیجانی، مسئول کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران، کارگروه ویژه ای متشکل از شرکت های خصوصی متخصص برای حل این مشکل تشکیل شده و راهکار نهایی حل این تهدید که در واقع نتیجه تحریم های بین المللی علیه ایران است، ایجاد یک ثبت کننده بین المللی دامنه های GTLD ویژه ایرانیان است.

سیجانی در این خصوص گفت: متأسفانه ایران با داشتن سهم بیش از ۴۰۰ هزار دامنه ی اینترنتی به دلایل مختلف از جمله تحریم و عدم توجیه اقتصادی، تاکنون اقدامی برای ایجاد یک ثبت کننده (Registrar) با ماهیت ایرانی انجام نداده است و همواره شرکت ها خدمات ثبت دامنه GTLD، خود را از شرکت های واسطه دریافت کرده اند.

مسئول کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با اشاره به ارسال نامه تهدیدآمیز شرکت ریسلو به مشترکان ایرانی، گفت: شرکت ریسلو در اقدامی غیر حرفه ای نامه ای را با موضوع «عدم امکان ارائه خدمت جدید به دامنه های اینترنتی با مالکیت ایرانی» به نمایندگان فروش ایرانی ارسال کرده است. این شرکت در واقع اعلام کرده پیرو تغییراتی در سیاست کاری اش از تاریخ ۱۸ جولای ۲۰۱۷ (۲۷ تیر ۱۳۹۶) محدودیت هایی برای کاربران ایرانی خود در نظر خواهد گرفت که عملا به منزله ی پایان فعالیت این شرکت پس از ۴ سال در بازار ایران خواهد بود.

به گفته ی سیجانی، دراین ایمیل ریسلو هشدار داده است که از تاریخ مذکور، کاربران ایرانی دیگر قادر به ایجاد حساب کاربری جدید، ثبت دامنه جدید و انتقال دامنه به پلتفرم ریسلو نخواهند بود و از تاریخ ۱۸ آگوست (۲۷ شهریور) امکان تمدید دامنه و سرویس های موجود از کاربران ایرانی سلب خواهد شد.

مسئول کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با اشاره به تشویش های بی اهمیت برخی شرکت های سودجو از این اقدام اخیر در فضای داخلی گفت: در حقیقت هدف تعدادی از شرکت ها و سایت ها در این ماجرا برای بزرگنمایی بی دلیل موضوع و ایجاد هیجان و نگرانی، تنها به منظور جذب سهم بازار بیشتر و انتقال تعدادی دامنه صورت گرفته و هیچ نتیجه دیگری در پی ندارد.

وی ادامه داد: «اقدام برخی شرکت های سودجوی داخلی در ارسال ایمیل به مشتریان فضای مجازی به منظور ایجاد نگرانی و تشویش عملا نتیجه ای جز بدنامی برای اقدام کنندگان در پی نداشت.»

به گفته ی سیجانی، موضوع تحریم جدید دامنه های اینترنتی ایرانی هرچند به خودی خود مخاطره ای برای دامنه ها نیست؛ اما برای شرکت های فعال و معتبر این حوزه که با وجود محدودیت ها هزینه های زیادی برای ارائه خدمات سالم به مشتریان ایرانی متحمل می شوند ضربه ای است که سرعت رشد و توسعه فناوری اطلاعات را کند می کند.

وی با بیان اینکه مشتریان شرکت های معتبر فضای مجازی نباید نگران باشند، افزود: اگر دامنه اینترنتی کاربران در نزد شرکت های باسابقه حوزه فضای مجازی ایران ثبت شده، جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه این شرکت ها سال ها است در اصول حاکم خود به حفظ مالکیت دامنه مشتریان اهمیت زیادی می دهند و در این رابطه به دنبال راهکارهای کوتاه مدت نیستند.

مسئول کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران ادامه داد: مقررات حاکم بر فضای ثبت IP و دامنه، عملا اجازه سلب مالکیت دامنه را به هیچ کشور و شرکتی نمی دهد.

سیجانی با اشاره به فعالیت کمیسیون فضای مجازی سازمان برای حل موضوع دامنه های اینترنتی ایرانی گفت: «با وجود اینکه سود تجارت دامنه GTLD انگیزه کافی برای شرکت های بزرگ این صنعت را ایجاد نمی کند؛ اما در نظر داریم به منظور کمک به روند رشد فضای مجازی، تجارت های آنلاین و فضای استارتاپ های کشور و با تجمیع شرکت های معتبر و متخصص فضای مجازی، راه حل نهایی یعنی ایجاد ثبت کننده بین المللی برای ارائه خدمات ثبت دامنه های GTLD به ایرانیان را عملیاتی کنیم.»

به گفته ی مسئول کمیسیون فضای مجازی، تمام شرکت های فعال و افرادی که در خصوص این رخداد نیاز به مشورت تخصصی دارند می توانند با کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانه ای از طریق ایمیل info@tehrannsr.org در تماس باشند و شکایات احتمالی خود را نیز در شورای انتظامی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران مطرح کنند.

دستیار صوتی گوگل از طریق وب قابل دسترس خواهد بود

گوگل قصد دارد دستیار صوتی جدیدش را از طریق مرورگر کروم در اختیار همه کاربران وب قرار دهد.

به گزارش زومیت، همان طور که می دانید، دستیار صوتی گوگل به نام گوگل اسیستنت، تنها در گوشی هایی مانند پیکسل و دستیار خانگی گوگل هوم وجود دارد. ولی اخیرا گزارشی منتشر شده است که نشان می دهد گوگل اسیستنت به کروم بوک نیز راه پیدا خواهد کرد. اما این  دستگاه ها، تنها پلت فرم هایی نیستند که گوگل اسیستنت از آن ها پشتیبانی می کند؛ بلکه قرار است به زودی گوگل اسیستنت در نسخه ی وب هم عرضه شود.

این گفته  بر اساس یک گزارش جدید از تیم توسعه کروم است که باور دارد دستیار صوتی گوگل را می توان در مرورگر کروم در دسترس قرار داد. همان طور که وب سایت Ausdroid اشاره می کند، طبق آخرین آمار ویکی پدیا ، در حال حاضر کروم بیشترین میزان مرورگر فعال را در میان رقبا دارد و بیشتر از ۵۰٪ کاربران وب از کروم استفاده می کنند.

این بدان معنا است که گوگل با اضافه کردن دستیار صوتی اش به مرورگر کروم – که در حال  حاضر تعداد بسیار زیادی کاربر دارد – می تواند شروع خوبی در این زمینه داشته باشد (مانند اپل که به طور پیش فرض از اپل موزیک در آیفون استفاده کرد). با این کار، دستیار صوتی گوگل برای کاربران غیر اندروید نیز در دسترس قرار می گیرد؛ زیرا از طریق کروم و با هر سیستم عاملی می توانند از آن استفاده کنند. بنابراین حتی در رایانه های مبتنی بر ویندوز و مک امکان تعامل با این دستیار هوشمند وجود دارد.

با این وجود هنوز تاریخ دقیق انتشار دستیار صوتی گوگل از طریق وب مشخص نشده است.

گلکسی نوت 8 با رابط کاربری سامسونگ اکسپرینس 8.5 عرضه خواهد شد

گزارش جدیدی منتشر شده است که بر اساس آن، گوشی گلکسی نوت ۸ به همراه رابط کاربری سامسونگ اکسپرینس ۸.۵ معرفی خواهد شد.

به گزارش زومیت، منابع نزدیک به کمپانی سامسونگ گزارش داده اند که فبلت گلکسی نوت ۸ به همراه رابط کاربری سامسونگ اکسپرینس ۸.۵ به بازار عرضه خواهد شد. در این گزارش همچنین به این مورد اشاره شده است که این نسخه از رابط کاربری انحصاری سامسونگ در مقایسه با نسخه ۸.۱ که در حال حاضر روی جدیدترین پرچم داران سامسونگ یعنی گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس ارائه شده، بهبودها و قابلیت های جدیدی در اختیار کاربران قرار خواهد داد. بر اساس گزارش مورد بحث، رابط کاربری جدید سامسونگ از نظر عملکرد، پایداری و ثبات بیشتری خواهد داشت و این ویژگی باعث می شود در هنگام کار با گلکسی نوت ۸، افت فریم رخ ندهد. سامسونگ اکسپرینس ۸.۵ همچنین باعث بهبود تجربه ی کاربری دستگاه خواهد شد. افزون بر این، گفته می شود در نسخه جدید رابط کاربری انحصاری سامسونگ، الگوریتم قابلیت هایی مثل تشخیص چهره و تشخیص عنبیه ی چشم کمی تغییر داده شده  است تا کاربران بتوانند عمل احراز هویت را با سرعت بیشتری انجام دهند.

ظاهرا گلکسی نوت ۸ به طور پیش فرض به همراه رابط کاربری سامسونگ اکسپرینس ۸.۵ به دست مشتریان خواهد رسید و این رابط کاربری خود بر پایه ی اندروید ۷.۱ نوقا توسعه داده شده است. از آنجا که سامسونگ از مدتی قبل بیلدهای آزمایشی این نسخه را برای برخی از اپراتورهای سراسر جهان منتشر کرده؛ مسلما از مدتی قبل کار روی آن را آغاز کرده است. منابع خبری اعلام کرده اند که نرم افزار جدید سامسونگ در آینده برای دو گوشی گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس نیز منتشر خواهد شد؛ اما در حال حاضر دقیقا مشخص نیست که این آپدیت چه زمانی برای دو محصول نامبرده در دسترس قرار خواهد گرفت. بر اساس گزار ش ها، تا انتشار رابط کاربری جدید سامسونگ برای گوشی های غیر از نوت ۸ چند ماه فاصله داریم. البته باید اشاره کنیم که بنا به اعلام منابع نزدیک به سامسونگ، دقیقا مشخص نیست سامسونگ اکسپرینس ۸ .۵ در کنار به روزرسانی اندروید ۷.۱ نوقا منتشر خواهد شد یا خیر. درهرحال با توجه به سابقه ی سامسونگ در انتشار آپدیت ، احتمال روی دادن این سناریو وجود دارد که نسخه ی جدید رابط کاربری  این کمپانی به همراه نسخه ی جدید اندروید ارائه شود.

غول فناوری کره ای طی برنامه ی از پیش تعیین شده ی خود در روز پنج شنبه از گلکسی نوت ۸ رسما رونمایی خواهد کرد و عرضه ی این محصول به بازار در ماه سپتامبر آغاز خواهد شد. بر اساس خبرها و گزارش های منتشرشده در مورد فبلت مورد انتظار نوت ۸، این دستگاه به یک نمایشگر ۶.۳ اینچی با کیفیت کیو اچ دی مجهز خواهد بود. نسبت تصویر این صفحه نمایش، ۱۸.۵ به ۹ است. علاوه بر این می دانیم که محصول نامبرده در دو مدل با چیپ ست اکسینوس ۸۸۹۵ و اسنپدراگون ۸۳۵ به بازار عرضه خواهد شد. معمولا سامسونگ مدل اسنپدراگون پرچم داران خود را در آمریکا به فروش می رساند و  مدل اکسینوس این محصولات در سایر نواحی جهان عرضه می شود. از دیگر ویژگی های این دستگاه می توان به ۶۴ گیگابایت حافظه  ی داخلی و ۴ گیگابایت رم اشاره کرد. بر اساس اطلاعات فاش شده در مورد گلکسی نوت ۸، این دستگاه به احتمال زیاد اولین گوشی ساخت سامسونگ محسوب می شود که به دوربین دوگانه ی پشتی مجهز خواهد بود. گفته می شود دوربین پشتی گلکسی نوت ۸ از دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بهره خواهد برد که در کنار آن یک فلش ال ای دی دوگانه تعبیه شده است.

گلکسی نوت 8 به دو دوربین ۱۲ و ۱۳ مگاپیکسلی پشتی با لرزشگیر اپتیکال مجهز می شود

بر اساس شایعه ای جدید، گلکسی نوت ۸ از دو دوربین پشتی ۱۲ و ۱۳ مگاپیکسلی مجهز به لرزش گیر و بزرگ نمایی دو برابری اپتیکال بهره خواهد برد.

به گزارش زومیت، انتظار می رود گوشی گلکسی نوت ۸ سامسونگ، در بخش پشتی به دوربین دوگانه مجهز باشد. گزارشی که روز دوشنبه از کره ی جنوبی منتشر شد، اطلاعات جدیدی در مورد ماژول دوربین دوگانه ی این فبلت ارائه داد و تقریبا می دانیم که این دوربین ها چه مشخصاتی خواهند داشت. اگرچه بسیاری از تحلیل گران و منابع خبری انتظار دارند سامسونگ از دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی برای دوربین دوگانه ی نوت ۸ استفاده کند؛ اما در گزارش روز دوشنبه به این مورد اشاره شد که دوربین پشتی گوشی مورد بحث به یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی دوال-پیکسل و یک لنز تله فوتو ۱۳ مگاپیکسلی مجهز خواهد بود و هر دو سنسور نامبرده، امکان بزرگ نمایی دو برابری اپتیکال و لرزش گیر اپتیکال خواهند داشت.

گلکسی نوت ۸ سامسونگ اولین دستگاه ساخت این شرکت خواهد بود که در بخش پشتی آن از دوربین دوگانه استفاده شده است. بر اساس گزارش تازه ای که منتشر شد، پس از معرفی فبلت مورد بحث، تمام پرچم داران و احتمالا بسیاری از گوشی های میان رده ی این کمپانی به دوربین دوگانه ی پشتی مجهز خواهند شد. البته این بدان معنا است که سامسونگ باید هزینه ی بیشتری برای تأمین قطعات مورد نیاز گوشی های خود پرداخت کند. اجزای یک سیستم دوربین دوگانه، یک و نیم برابر بیشتر از اجزای مورد نیاز برای تهیه ی دوربین های تکی است.

با وجود دوربین دوگانه ی پشتی، کاربران سامسونگ قادر خواهند بود در تصاویر پرتره ی مورد نظر خود، افکت محو شدگی پس زمینه ی سوژه (افکت بوکه) را اعمال کنند. این ویژگی به سوژه اجازه می دهد در جلوی تصویر قرار بگیرد و فوکوس روی  آن به طور کامل انجام شود و در عین حال، تصویر پس زمینه ی سوژه خارج از فوکوس خواهد بود و افکت محو به خود خواهد گرفت. تکنولوژی دوربین دوگانه همچنین امکان ارائه ی قابلیت بزرگ نمایی اپتیکال را در گوشی های هوشمند فراهم می کند. مسلما بزرگ نمایی اپتیکال در یک گوشی  هوشمند، عملکرد بسیار بهتری نسبت به بزرگ نمایی دیجیتال دارد. در زوم اپتیکال، دوربین واقعا روی سوژه ی مورد نظر بزرگ نمایی انجام می دهد و این در حالی است که بزرگ نمایی دیجیتال فقط به برش دادن تصویر برای ایجاد حس زوم اکتفا می کند و بنابراین در این حالت، تصویر پس از بزرگ نمایی بی کیفیت خواهد شد.

یک منبع ناشناس نزدیک به سامسونگ می گوید: «اگرچه کمپانی سامسونگ الکترونیکز قبلا تمایل داشت جدیدترین محصولاتش را با نهایت سرعت به جدیدترین امکانات فنی مجهز کند، اما حالا این شرکت استراتژی خود را تغییر داده است. سامسونگ حالا ترجیح می دهد کمی بیشتر صبر کند که فناوری های موجود تا جایی که امکان دارد به تکامل برسند و سپس از آن ها در تولید محصولات جدید خود بهره ببرد. به نظر می رسد سامسونگ الکترونیکز به این نتیجه رسیده که بازار دوربین  دوگانه در مقیاس کامل در حال رشد است.»

مسلما پس از معرفی فبلت هوشمند جدید سامسونگ، اطلاعات و جزئیات کامل تری از دوربین این محصول به دست خواهیم آورد. گلکسی نوت ۸ طی مراسم همیشگی سامسونگ موسوم به آنپکد در تاریخ ۲۳ آگوست (یک شهریور) رسما معرفی خواهد شد.

موتورولا گوشی هوشمندی با قابلیت خود ترمیمی حرارتی می سازد

موتورولا قصد دارد یک گوشی خودترمیم عرضه کند که روکشی از جنس پلیمر حافظه دار دارد و می تواند از طریق اعمال حرارت، خودش را ترمیم کند.

به گزارش زومیت، موتورولا پتنت جدیدی ثبت کرده است که به یک «شیشه ی هوشمند» در گوشی های آینده اش اشاره دارد. این شیشه ی هوشمند از جنس پلیمر حافظه دار ساخته می شود. در این پتنت، جزئیات کامل در مورد نوع عملکرد این شیشه ی هوشمند و نحوه ی خودترمیمی آن توسط اعمال حرارت، نشان داده شده است.

به طور خلاصه گوشی هایی که با این فناوری ساخته شوند، می توانند انواع تغییر شکل مثل خط و خش یا خمیدگی سطحی را در شیشه ی هوشمندشان شناسایی کنند؛ سپس این موضوع به صورت یک پیغام به کار اطلاع داده می شود تا تصمیمات لازم گرفته شود. موتورولا می گوید روند خود ترمیمی گوشی توسط حرارت انجام می شود. حرارت از داخل گوشی به قسمت های آسیب دیده اعمال می شود و حافظه ی شیشه ی هوشمند را فعال می کند تا به حالت اولیه ی خود برگردد.

راه حل دیگر این است که کاربر نقاط آسیب دیده را مشخص کند. بدین صورت، گوشی تنها به قسمت های لازم حرارت اعمال می کند و حافظه ی شیشه را فعال می کند.

موتورولا در توصیف نوع عملکرد این سیستم، سعی کرده است احتیاط کامل را رعایت کند. این طور که به نظر می رسد، این فناوری هر نوع ترک یا شکستگی را برطرف نمی کند. موتورولا در توضیح این پتنت  تنها از اصطلاحاتی مثل «برخی از خرابی ها» استفاده کرده است؛ بنابراین اگر تکه ای از شیشه ی گوشی جدا شود یا ترک بزرگی بردارد، ترمیم نخواهد شد.

نکته ی جالبی که در مورد این پتنت  به چشم می خورد این است که گوشی نشان داده شده در این تصاویر، شباهت زیادی به مدل اِیتریکس دارد که ۶ سال پیش معرفی شد؛ بنابراین به نظر می رسد که موتورولا زمان زیادی برای توسعه ی این فناوری صرف کرده است.

در نظر داشته باشید که این فناوری تنها روی کاغذ وجود دارد و به احتمال زیاد، در یکی دو سال آینده خبری از آن در گوشی های موتورولا نخواهد بود. شاید هم این فناوری مثل بسیاری از نمونه های دیگر، در حد یک پتنت بماند و هیچ گاه به مرحله ی پیاده سازی نرسد.

تولید انبوه تراشه ۱۰ نانومتری A11 برای آیفون 8 اپل توسط TSMC

شرکت TSMC تولید انبوه تراشه ی A11 را برای آیفون ۸ اپل آغاز کرده است. این تراشه با معماری ۱۰ نانومتری ساخته می شود.

به گزارش زومیت، بر اساس گزارش وب سایت Apple Insider، شرکت TSMC تولید انبوه تراشه ی A11 را با معماری ۱۰ نانومتری آغاز کرده است. این تراشه مغر متفکر آیفون ۸ اپل خواهد بود.

شرکت TSMC برای ساخت تراشه ی A11، از همان فناوری ساخت ۱۰ نانومتری FinFET که در تراشه ی A10X به کار برده شده بود، استفاده می کند. تراشه ی A10X در آیپدهای ۱۰.۵ و ۱۲.۹ اینچی مدل ۲۰۱۷ قرار دارد و سریع ترین تراشه ی سری A محسوب می شود. با اینکه TSMC، مشتری های دیگری هم به جز اپل دارد، ولی A10X احتمالا اولین تراشه ای است که بر پایه ی فناوری ساخت ۱۰ نانومتری FinFET ساخته شده بود. تراشه ی A11 عملکردی سریع تر از A10X خواهد داشت و قرار است قدرتی مشابه کامپیوترهای شخصی را در اختیار کاربران آیفون قرار دهد. مدل های سال گذشته، یعنی آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس از تراشه ی A10 استفاده می کند که با معماری ۱۶ نانومتری ساخته می شود. این کاهش سایز باعث افزایش کارایی و کم شدن مصرف انرژی خواهد شد.

انتظار می رود که اپل در شهریور ماه از آیفون ۸ رونمایی کند؛ البته این گوشی در ابتدا به صورت تولید محدود خواهد بود و تولید انبوه آن از اواخر مهر ماه آغاز می شود. به جز آیفون ۸، احتمالا دو مدل دیگر با نام های آیفون ۷ اس و آیفون ۷ اس پلاس هم معرفی می شود. این دو هم به تراشه ی A11 و فناوری شارژ بی سیم مجهز خواهد بود و صفحات نمایشی LCD با ابعاد ۴.۷ و ۵.۵ اینچی دارند. در سمت مقابل، آیفون ۸ قرار است نمایشگری ۵.۸ اینچی اولد و بدون حاشیه داشته باشد. به علاوه، آیفون های ۷ اس و آیفون ۷ اس پلاس از همان طراحی همیشگی و کلید سخت افزاری هوم با حسگر تشخیص اثر انگشت استفاده می کنند؛ ولی آیفون ۸ کلید فیزیکی هوم نداشته و به جای حسگر تشخیص اثر انگشت، قابلیت تشخیص چهره خواهد داشت.

ثبت تصاویر کهکشان های فوق درخشان توسط تلسکوپ هابل

تلسکوپ فضایی هابل با استفاده از اثر کیهانی عدسی گرانشی، موفق شده است تصاویر کهکشان هایی به میزان ۱۰ هزار برابر درخشان تر از کهکشان راه شیری را ثبت کند.

به گزارش زومیت، تلسکوپ فضایی هابل تصاویری از کهکشان های بسیار درخشان ثبت کرده است که ۱۰ تا ۱۰۰ تریلیون برابر درخشان تر از خورشید و ۱۰ هزار برابر نورانی تر از کهکشان راه شیری هستند. طبق اطلاعات منتشرشده توسط ناسا، در هر یک از این کهکشان ها سالانه در حدود ۱۰ هزار ستاره ی جدید متولد می شوند؛ این رقم برای کهکشان راه شیری، کمتر از ۱۰ ستاره در هر سال است. این تصاویر، هلال ها و حلقه های نوری و همچنین پدیده های منحصر به فردی را نشان می دهند؛ از جمله پدیده ی عدسی گرانشی که اثری کیهانی است و به تلسکوپ ها کمک می کنند تا آن کهکشان ها را رصد کنند.

با تولد یا مرگ ستاره ها، مقدار بسیار زیادی غبار و گاز آزاد می شود که کهکشان ها را در لایه های نوری با طول موج هایی پنهان می کند؛ این پدیده موجب می شود که در اکثر موارد، این کهکشان ها به سختی شناسایی شوند؛ اما تلسکوپ هابل با اشعه ی فروسرخ توانایی نفوذ به این لایه ها را دارد؛ سپس به کمک عدسی گرانشی، وسعت دید تصاویر گرفته شده افزایش می یابد و تصاویری شفاف تر ثبت می شود؛ گرانش عظیم بین کهکشان ها باعث خم شدن نور می شود؛ اگر کهکشانی در فاصله ی چند میلیارد سال نوری واقع باشد و خوشه ای کهکشانی در مقابل آن حضور داشته باشد، اثر عدسی گرانشی ایجاد خواهد شد و تلسکوپ می تواند به وسیله ی خم شدن نور، کهکشان دور دست را به راحتی شناسایی کند.

این کهکشان ها اولین بار توسط ماهواره ی پلانک آژانس فضایی اروپا شناسایی شد و تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ هابل، در حال حاضر بهترین تصاویر در دسترس هستند؛ با این حال، این انتظار می رود که تصاویر بسیار بهتری در آینده به کمک تلسکوپ های بزرگ تر نظیر تلسکوپ فضایی جیمز وب گرفته شود.

گروه تحقیقاتی به این موضوع اشاره کرد که تعداد کمی از این کهکشان های فوق درخشان در جهان هستی وجود دارند که در بخش های بسیار متراکم فضا واقع هستند. به نظر می رسد که حضور این کهکشان ها در بخش های پرتراکم، به نوعی باعث شکل گیری سریع ستاره ها در سال های اولیه ی جهان هستی شده است. با توجه این دلایل، لکه های نورانی یادشده می توانند سرنخ هایی از چگونگی تشکیل این کهکشان های قدیمی و همچنین در مقام مقایسه، اطلاعاتی در مورد چگونگی تشکیل کهکشان راه شیری و اکثر کهکشان های دیگر بدهند.

اما پرسش این است که چه عاملی باعث تولد ستاره ها با چنین سرعتی شده است؟ سؤالی که محققان همچنان پاسخی برای آن نیافته اند. این کهکشان های فوق درخشان می توانند نسبتا درخشان تر از کهکشان های فوق درخشان مادون قرمز (ULIRGS) باشند؛ اما شبیه سازی کامپیوتریِ تشکیل و رشد کهکشانی، نشان می دهد که زمان بندی ادغام های بزرگی که در این کهکشان ها دیده می شود، نادرست است. در فرضیه ای دیگر، سوخت اولیه برای تولد ستاره ها از کهکشان های دورتر تأمین شده است. جیمز لونتال از دانشگاه اسمیت، می گوید: آسمان از انواع مختلفی از کهکشان ها پوشیده شده است که کهکشان های درخشان فروسرخ  بخشی از آن ها هستند؛ پدیده ای که در این تصویر دیده می شود یکی از درخشان ترین کهکشان های سراسر جهان هستی است.

اوبر و لیفت، تأثیر چشم‌گیری بر حمل و نقل می گذارند

شرکتهای تازه تأسیس اوبر و لیفت بیشتر از آنچه فکر میکنید بر حمل و نقل عمومی و درون شهری تأثیر خواهند گذاشت.

به گزارش زومیت، اگر در یک شهر مدرن زندگی می   کنید و به این فکر افتاده اید که پس از فروش خودروی شخصی، از سرویسهای درخواست تاکسی؛ مانند اوبر یا لیفت استفاده کنید؛ باید بگوییم تنها نیستید. مطالعه اخیر در این مورد نشان میدهد این سرویسها واقعا بر تعداد افرادی که خودرو میخرند تأثیرگذارند. همچنین بر اساس یافتههای این پژوهش، وجود این سرویسها تعداد دفعات رفت و آمد افراد را کاهش میدهد.

در مِی ۲۰۱۶ بود که قوانین استخدام رانندههای این سرویسها در شهر آستین، ایالت تگزاس، سفت و سخت شد و به همین دلیل، فعالیت اوبر و لیفت در این شهر به اتمام رسید. این اتفاق، فرصتی برای پژوهشگران ایجاد کرد تا تأثیر افزایش استفاده از این تاکسیهای شخصی را بر انتخاب مردم در سرویسهای مختلف حمل و نقل مطالعه کنند.

مؤسسه ی پژوهشی حمل و نقل دانشگاه میشیگان به همراه مؤسسه ی حمل و نقل A&M تگزاس و دانشگاه کلمبیا، از ۱۲۰۰ شهروند منطقهی آستین در مورد تغییراتی که پس از رفتن اوبر و لیفت از شهر در وضعیت رفتوآمد آنها ایجاد شده است، نظرسنجی کردند. پژوهشگران نوع حمل و نقل، تعداد دفعات رفت و آمد و مالکیت خودروی شخصی شهروندان را در نظر گرفتند.

پس از رفتن اوبر و لیفت از شهر، ۴۱ درصد مردم به استفاده از خودروی شخصی روی آوردند، ۹ درصد خودروی جدید خریدند، ۳ درصد از دیگر سرویس های حمل و نقل عمومی استفاده کردند و ۴۲ درصد مردم، از  سرویسهای درخواست تاکسی آنلاین که هنوز در شهر باقی مانده بودند، استفاده کردند.

همچنین نتایج نشان داد احتمال رفت و آمد افرادی که به استفاده از خودروی شخصی روی آورده اند در مقایسه با افرادی که از دیگر سرویسهای درخواست تاکسی استفاده میکنند، ۲۳ برابر بیشتر است. علاوه بر این، پژوهشگران دریافتند هر چقدر که فرد از فقدان اوبر و لیفت نارضایتی بیشتری داشته باشد، احتمال خرید خودرو توسط وی بیشتر خواهد شد. احتمال خرید خودرو در ناراضیترین افراد از نبودن اوبر و لیفت، ۵ برابر دیگران بود.

رابرت همپشایر پروفسورِ مؤسسه ی پژوهشی حمل و نقل دانشگاه میشیگان و مسئول اصلی این پژوهش میگوید: بر اساس یافتههای این پژوهش، سرویسهای درخواست تاکسی شخصی، باعث تغییر رفتار مردم میشوند. با اینکه این پژوهش را نمیتوان بر کل شهر آستین یا شهرهای دیگر تعمیم داد، ولی مفاهیم مهمی در رابطه با قانون گذاران در اختیار می گذارد.

به عقیده همپشایر، وقتی قوانین عمومی را در نظر میگیریم، این سرویسها مزیت مهمی برای شهرها دارند:

۳۰ درصد افزایش احتمال خرید خودرو در افرادی که از معلق شدن این سرویسها ناراضیند، از سیاست گذاری که با کاهش فعالیت این سرویسها مخالف است، حمایت میکند.

وقتی به ۲۳ درصد افزایش رفت و آمد در نبود این سرویسها توجه میکنیم، نیاز به وجود داشتن این سرویسها بیشتر احساس میشود.

اوایل سال جاری، پس از ابلاغ قوانین جدید، اوبر و لیفت فعالیت خود را در شهر آستین از سر گرفتند. حالا پژوهشگران این فرصت را دارند تا تأثیر بازگشت این سرویسها را نیز مطالعه کنند. بر اساس نتایج اولیه، بازگشت این ۲ سرویس، رفت و آمد و خرید خودرو را کاهش خواهد داد؛ اما باید صبر کنیم تا نتیجه نهایی مشخص شود.

بزرگ‌ترین نیروگاه گرمایی خورشیدی دنیا در استرالیا ساخته می شود

نیروگاه های گرمایی خورشیدی در کنار نیروگاه های فوتوولتاییک، نقش اساسی در آینده ی انرژی استرالیا و سایر کشورها ایفا خواهند کرد.

به گزارش زومیت، گسترش سیطره ی انرژی های تجدیدپذیر همچنان ادامه دارد. بنابر گزارش ها، بزرگ ترین نیروگاه گرمایی خورشیدی جهان (در نوع خود) در یکی از ایالت های استرالیا آغاز به کار خواهد کرد. ظرفیت این سازه ی نیروگاهی عظیم برابر ۱۵۰ مگاوات است و قرار است در پورت آگوستا در استرالیای جنوبی کار کند.

این نیروگاه در کنار ۶۵۰ موقعیت شغلی سازه ای که برای کارگران محلی فراهم می کند، تمامی الکتریسیته ی مورد نیاز دولت ایالتی را نیز تأمین خواهد کرد و به علاوه مقداری از آن انرژی می تواند به عنوان ذخیره نگه داری شود و اگر بخواهیم با یک نگاه کلی به موضوع نگاه کنیم، این نیروگاه شاید بتواند باعث به صرفه تر شدن و دسترس پذیری بیشتر انرژی خورشیدی در آینده شود.

مراحل ساخت این نیروگاه ۵۱۰ میلیون دلاری از سال آینده به طور جدی شروع می شود و انتظار می رود که ساخت آن در سال ۲۰۲۰ به اتمام برسد. با آغاز به کار این نیروگاه، نامی دیگر به فهرست مفصل پروژه های انرژی تجدیدپذیر استرالیا اضافه خواهد شد؛ پروژه هایی که در حال حاضر در راستای بهره برداری از انرژی خورشیدی و همین طور انرژی های آبی و جزر و مدی فعال هستند.

پروفسور وسیم ثمن از دانشگاه استرالیای جنوبی و فعال در زمینه ی مهندسی انرژی های تجدیدپذیر، در مورد ساخت این نیروگاه می گوید: وجه تمایز و امتیاز تولید انرژی با روش گرمایی خورشیدی، در توانایی این روش برای توسعه ی انرژی  تقریبی مورد نیاز با استفاده از ذخایر انرژی گرمایی برای ذخیره سازی گرمای مورد نیاز در توربین های تولید توان است.

چنین روشی در قیاس با روش ذخیره ی مستقیم انرژی الکتریکی در باتری ها، به مراتب اقتصادی تر است.

نیروگاه های خورشیدی متداول که با عنوان نیروگاه های فوتوولتائیک شناخته می شوند، نور خورشید را به طور مستقیم به الکتریسیته تبدیل می کنند؛ از همین رو آن ها برای ذخیره سازی توان اضافه نیاز به باتری هایی دارند تا از آن انرژی در مواقعی که خورشید در آسمان نمی تابد استفاده کنند؛ با این حال، نیروگاه های گرمایی خورشیدی از آینه هایی برای متمرکز ساختن نور خورشید در یک سیستم  گرمایی استفاده می کنند.

گستره ی بسیار متنوعی از سیستم های گرمایی یادشده هم اکنون در دنیا استفاده می شود. در مورد این نیروگاه، نمک گداخته از طریق حرارت جذب شده گرم خواهد شد که این روش در قیاس با باتری ها بسیار بهینه تر و به صرفه تر است. این نمک در ادامه برای جوشاندن آب استفاده می شود و این آب نیز توربین را به گردش درمی آورد و الکتریسیته را در مواقع لزوم تولید می کند.

توسعه دهندگان نیروگاه پورت آگوستا بر این باورند که نیروگاه آن ها می تواند به تولید انرژی با ظرفیت کامل، حتی تا هشت ساعت پس از غروب خورشید نیز ادامه دهد.

نیروگاهی در نوادا با نام کرسنت دونز به عنوان نمونه ای آزمایشی برای نیروگاه بزرگ پورت آگوستا عمل خواهد کرد. این نیروگاه توسط همان شرکت پیمانکاری ساخته می شود که برای ساخت نیروگاه استرالیا نیز برنامه ریزی کرده است. نیروگاه نوادا دارای توانی به میزان ۱۱۰ مگاوات است.

منابع انرژی تجدیدپذیر در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد انرژی برق مورد نیاز در اروپا را تولید می کنند و با مطرح شدن شرکت Solar Reverse  به عنوان یک توسعه دهنده ی قابل اعتماد و پایدار انرژی در استرالیا، قیمت ها و هزینه های مربوط به این نوع انرژی هم رفته رفته کاهش می یابد.

مهم است توجه کنیم که هزینه ی نیروگاه جدید به مقدار قابل اتکایی از هزینه ی برآوردشده برای احداث نیروگاه مشابهی که از زغال سنگ تغذیه می کند،  کمتر خواهد بود. همین امر باعث می شود دولت  یک دلیل محکم برای پشتیبانی از انرژی های پاک داشته باشد. قیمت تمام شده ی برق حاصل از این نیروگاه به ازای هر مگاوات تقریبا برابر با قیمت های مشابهی است که برای برق نیروگاه های بادی و خورشیدی از نوع فوتوولتائیک گزارش می شود.

اما متیو استاکس از دانشگاه ملی استرالیا باور دارد که ما هنوز چیزهای زیادی برای آموختن در مورد کارکرد فناوری های گرمایی خورشید به منظور وارد کردن آن ها به صورت منسجم در شبکه های توزیع برق داریم. استاکس معتقد است: یکی از چالش های اساسی در زمینه ی گرمای خورشیدی به عنوان یک ذخیره ی انرژی این است که ما چنین انرژی را تنها به صورت گرما می توانیم ذخیره کنیم. اگر در این سیستم مقدار اضافه ای الکتریسیته در مقاطعی وجود داشته  باشد، ما قادر به ذخیره ی کارآمد انرژی به صورت الکتریسیته به منظور استفاده از آن در مواقع کمبود نخواهیم بود؛ این کاری است که در باتری ها و نیروگاه های مبتنی بر آب و پمپ انجام می شود.

دست اندرکاران این پروژه اعلام کرده اند که ۵۰ کارگر به صورت تمام وقت برای اداره ی این نیروگاه مورد نیاز خواهد بود که این تعداد، همانند شمار نیروهای مورد نیاز در نیروگاه های زغالی یا گازی است.

این امر باعث جذب کارگرانی در منطقه می شود که سال گذشته و پس از بسته شدن نیروگاه زغالی همین ناحیه، کار خود را از دست داده اند.

در حالی که انرژی های تجدیدپذیر رفته رفته اهمیت بیشتری در شبکه های توزیع برق پیدا می کنند، ما همواره باید انتظار داشته باشیم که نیروگاه های بزرگ نیز توسط نیروگاه های بزرگ تری در آینده تحت شعاع قرار بگیرند. ثمن می گوید: این نخستین تولید برق در مقیاس بزرگ با استفاده از روش گرمایی خورشیدی در استرالیا است؛ روشی که در اروپا، ایالات متحده و افریقا نیز موفقیت آمیز بوده است.

در حالی که فناوری فوق شاید به میزان ۱۰ سال از سلول های فوتوولتائیک عقب تر باشد؛ اما پیش بینی هایی که در زمینه ی دنیای آینده و انرژی های تجدیدپذیر انجام می شوند، سهم قابل توجهی برای این فناوری در فردای پیش رویمان قائل هستند.

موتورسیکلت جدید شرکت لایتنینگ برای رکوردشکنی آماده می شود

شرکت آمریکایی لایتنینگ قصد دارد نسخه ی سریع تری از موتورسیکلت برقی LS-218 (سریع ترین موتورسیکلت جاده ای دنیا)، عرضه کند و طی هفته های آتی رکورد جدیدی به ثبت برساند.

به گزارش زومیت، لایتنینگ (Lightning Motorcycle Corp)، تولیدکننده آمریکایی موتورسیکلت های برقی است. این شرکت در سال ۲۰۰۶ توسط ریچارد هاتفیلد در سَن کارلوس کالیفرنیا تأسیس شد. لایتنینگ در سال ۲۰۰۶ توانست موتورسیکلت یاماها R1 را به پیشرانه برقی مجهز کند. در نتیجه این محصول قادر بود قدرت ۶۰ اسب بخار، گشتاور ۹۵ نیوتن متر و بیشینه سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت رقم بزند.

این سؤال که چه کسی سریع ترین موتورسیکلت تولیدی دنیا را می سازد در طول دهه های متمادی، سبب فروش نسخه های مختلفی از موتورسیکلت ها شده است. اگرچه در اواخر دهه ۱۹۹۰، زمانی که این موتورها به سرعت  ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یافتند، رابطه خود را با اتومبیل در دنیای واقعی کم رنگ تر کردند؛ اما همواره مورد توجه مردم بوده  و هستند.

کاوازاکی H2R، کم و بیش یک موتورسیکلت تولیدی به حساب  می آید؛ درحالی که مجوز تردد در خیابان ندارد. این محصول در یک ویدیو که بیشتر از یک آزمایش کنترل شده، جنبه تبلیغاتی داشت، بنا بر ادعای کاوازاکی، در مسیر آسفالت به سرعت ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت رسیده است. درحالی که نسخه ۳۱۰ اسب بخاری H2R، در کویر نمک بونویل (با تجهیزات و مسیر یکسان برای هر شرکت کننده)، سرعت ۳۵۴ کیلومتر بر ساعت را به عنوان بهترین رکورد خود در فستیوال هفته سرعت سال گذشته (Bonneville Speed Week) ثبت کرده است.

در همین شرایط، لایتنینگ LS-218 (این موتورسیکلت برقی، به عنوان سریع ترین نمونه تولیدی جاده ای دنیا مطرح است)، با اختلاف ناچیزی به سرعت ۳۵۱ کیلومتر بر ساعت رسیده بود. اگرچه کاوازاکی H2R برای تردد در خیابان قانونی نیست، اما از نظر مردم به عنوان سریع ترین وسیله در دنیای موتورهای درون سوز شناخته می شود. از سویی دیگر، طراحی موتورسیکلت برقی  مثل LS-218، به خوبی ثابت می کرد که دوران فرمانروایی موتورهای درون سوز به سر رسیده است.

با این تفاسیر اخیرا مدیرعامل لایتنینگ، ریچارد هاتفیلد، اعلام کرده است که روی موتورسیکلت سریع تری کار می کند و تصمیم دارد نسخه موسوم به R را بسازد. لازم به ذکر است که پیشرانه موتورسیکلت برقی LS-218 در حدود ۲۰۰ اسب بخار قدرت تولید می کند و به لطف گشتاور زیادی که موتورهای الکتریکی به ارمغان می آورند، حسی به مراتب قوی تر از خودروهای پرمصرف (Gas Guzzlers)، القا می کند. حالا قدرت مدل R جدید، به ۲۵۰ اسب بخار می رسد و بنا بر ادعای هاتفیلد، طی هفته های آتی و  تا زمانی که این موتورسیکلت برای رکوردشکنی در مسیر بونویل آماده می شود، به قدرت ۳۰۰ اسب بخار دست می یابد. فعلا نام LS-2??R، برای این وسیله در نظر گرفته شده است.

این موتورسیکلت در یک مسیر خاکی طولانی واقع در ال میریج آریزونا به سرعت ۳۴۱ کیلومتر بر ساعت رسیده است؛ بنابراین در مسیر طولانی تر بونویل و در صورتی که همه چیز طبق برنامه پیش برود (که البته همیشه در این مسیر این گونه نیست)، لایتنینگ رکورد جدیدی ثبت خواهد کرد و پرچم دار خود را نام گذاری می کند.

بافت زیستی دستمال کاغذی مانند برای ترمیم اندام ها

دانشمندان موفق شدند با استفاده از  احشای حیوانات، بافتی همانند دستمال کاغذی ایجاد کنند که قابلیت ترمیم و بازسازی اندام های آسیب دیده را دارد.

به گزارش زومیت، محققان دانشگاه نورث‌وسترن ایالات متحده به صورت اتفاقی توانستند بافتی زیستی همانند دستمال کاغذی ایجاد کنند که ممکن است در آینده نقش مهمی برای کمک به بیماران داشته باشد.

در این روش ابتدا اندام های غیرقابل استفاده خوک و گاو از کشتارگاه ها جمع آوری می شود و سپس به کمک شوینده های زیستی، سلول های این اندام ها از بین می رود. با این کار مجموعه ای از ساختارهای پروتیینی طبیعی و مواد بیوشیمیایی باقی می ماند که ماتریکس خارج سلولی نام دارد. سپس مواد باقی‌مانده خشک می شوند و به صورت پودر در می آیند و در آخر نوار های نازکی از آن ها ساخته می شود.

این نوارها هر کدام منبع خاصی دارند و به همین دلیل مواد تشکیل‌دهنده‌ی  آن ها متفاوت است. با توجه به اندامی که از آن برای تولید بافت مورد نظر استفاده شده است، می توان کاربرد های گوناگونی برای این نوار تعریف کرد. به طور مثال نوارهای تولیدشده از بافت تخمدانی می توانند هورمون های طبیعی بدن انسان را تولید نمایند. با کاشتن این نوارها در زیر پوست بیماران مبتلا به سرطان، می توان سطح هورمون های آن ها را به حالت طبیعی بازگرداند.

این بافت زیستی امکان استفاده به عنوان محرک سلول های بنیادی انسان را هم دارد و به ترمیم بافت ها کمک می کند. از این رو می توان در آینده کاربردهای دارویی یا استفاده های ابزاری در بخش جراحی برای آن متصور شد. به طور مثال به کمک چنین نواری امکان دارد روند ترمیم جراحت ها را تسریع کرد. به دلیل انعطاف پذیری بالا می توان از آن به عنوان بافت ترمیمی و جایگزین نیز در جراحی ها استفاده کرد.

جالب است بدانید این محصول به صورت اتفاقی کشف شده است. سرپرست این گروه پژوهشی، آدام ژاکوس، در حال کار روی مواد زیستی با قابلیت چاپ سه بعدی برای ترمیم استخوان، ماهیچه و عصب بوده است. در هنگام جمع آوری مواد باقی مانده در محیط کار، وی متوجه سفت شدن آن ها به صورت ورقه‌مانند می شود. سپس ایده‌ی استفاده از سایر اندام ها برای تولید چنین ورقه هایی به ذهن او خطور می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 − 4 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *