دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 24 تیر ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در چهل و هشتمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

دومین جشنواره‌ IT Weekend دانشگاه شریف آغاز به کار کرد

دومین جشنواره ی فناوری اطلاعات دانشگاه شریف با هدف ایجاد کسب و کارهای نوین در IT، هم اکنون در دانشگاه شریف در حال برگزاری است.

به گزارش زومیت، دومین جشنواره ی فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی شریف (IT Weekend 2) از (۲۲ تیر) با تمرکز بر ایجاد کسب و کارهای نوین در حوزه ی فناوری اطلاعات در دانشگاه شریف در حال برگزاری است.

تلاش برگزارکنندگان، تکرار این رویداد در انتهای هر فصل سال است تا فضا برای حضور تمام صاحبان ایده مهیا شود.

ربیعی، دبیرکل این رویداد، در آغاز دومین دوره ی این رویداد با اشاره به یادگیری از شکست ها در این حوزه گفت: افراد شکست خورده چیزهای زیادی برای آموزش به ما دارد. کسانی هستند که در اولین سعی خود موفق می شوند؛ ولی اکثر افرادی که موفقیت های بزرگ آفریده اند، قبلا شکست های بزرگی نیز داشته اند.

معاون پژوهشی دانشگاه شریف، در این جشنواره اشتغال را معضلی جهانی دانست. موحد تنها راه برای حل این معضل را فعال شدن در حوزه ی دانش و فناوری عنوان کرد.

شهریاری، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نیز در این جشنواره به معرفی سامانه های مختلف ایرانی پرداخت. از کاربردی ترین این سامانه ها نرم افزار ویراستیار، سامانه ی جستجوگر نور و سامانه ی مشابه یاب متون (پایگاه سمیم نور) با شعار «نه به سرقت علمی» هستند.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این جشنواره گزارش جالبی از وضعیت استارتاپ ها در ایران ارائه کرد.

۵ ماهواره ی داخلی، موقعیت‌ یاب مکانی ایران را آزمایش می کنند

پروژه ی سیستم موقعیت   یابی ایرانی به صورت آزمایشی روی ۵ ماهواره ی بومی آزمایش خواهد شد.

به گزارش زومیت، سیستم موقعیت یاب در آمریکا به نام GPS، در اروپا به نام گالیله و در چین به نام بایدو معروف است و بزرگ ترین سیستم های ناوبری نیز در اختیار همین کشورها است که در واقع یک زمینه از فناوری فضایی محسوب می شود. در حال حاضر طبق اعلام معاون سازمان فضایی ایران، یکی از پروژه های مدنظر کشور ما نیز هدایت و ناوبری فضایی و موقعیت یابی است.

معاون سازمان فضایی ایران، برنامه های این سازمان برای کاربردی کردن فناوری فضایی در زمینه ی موقعیت یابی در کشور را تشریح کرد. طبق اعلام محمد همایون صدر، مأموریت ساخت ماهواره های سنجشی و مخابراتی برای کشور به صورت بومی و مأموریت تأمین ماهواره های سنجشی و مخابراتی از خارج خبر در دست اقدام است. وی گفت: این دو مأموریت را به صورت موازی پیش می بریم تا از تکنولوژی روز دنیا عقب نمانیم و تا زمانی که بتوانیم خودمان نیاز خود را تأمین کنیم، از طریق خرید خارجی این کار را انجام می دهیم. ما باید بتوانیم در مورد ابزار موقعیت یابی مکانی حرفی برای گفتن داشته باشیم.

به گفته ی صدر، زمانی که صحبت از ساخت ماهواره ی بومی می شود، نباید خودمان را با شرکت تالس (بزرگ ترین تولیدکننده ی ماهواره ی مخابراتی در اروپا) و شرکت ایرباس دیفنس (تولیدکننده ی صنایع جنگ افزاری و هوا فضا) مقایسه کنیم؛ بلکه تنها قصد داریم این مسیر را شروع و این توانمندی را در کشور ایجاد کنیم؛ زیرا این شرکت ها به تمام دنیا سرویس می دهند.

اکنون سازمان فضایی در حال طرح و ایده یابی در زمینه ی پروژه یادشده است و زمانی که اعتبار مالی برای آن تخصیص داده شود، این پروژه شروع می شود. سازمان فضایی قصد دارد این سیستم را به صورت آزمایشی روی ماهواره هایی که در دسترس هستند، امتحان کند. سیستم موقعیت یابی روی ۵ ماهواره ی بومی نصب خواهد شد، هر کدام از این ۵ ماهواره با توجه به طراحی خاصی که دارند، می توانند این سازمان را برای دستیابی به موقعیت یابی مکانی به وسیله ی ناوبری فضایی آماده تر کنند.

اسنپ رُز، سرویس اختصاصی بانوان آغاز به کار کرد

سرویس حمل و نقل اسنپ، بخش جدید و اختصاصی خود برای بانوان را راه اندازی کرد.

به گزارش زومیت، اسنپ در راستای ارتقاء کیفیت سرویس های خود، بخش های جدیدی را معرفی می کند. پیش از این اسنپ اکو برای جابجایی ارزان و اقتصادی، اسنپ باکس برای تحویل بسته و اسنپ پلاس برای آن دسته از کاربرانی که به دنبال سرویسی برگزیده و خاص هستند، در دسترس بودند. این شرکت اکنون از سرویس ویژه ای برای حمل و نقل بانوان رونمایی کرد.

اسنپ رُز، سرویس اختصاصی حمل و نقل بانوان است که امکانات ویژه ای را به بانوان و خانواده های آن ها ارائه می  دهد. اسنپ در نظر دارد تا با این سرویس، سفری ایمن، مطمئن و مقرون به صرفه، کاربران بیشتری را که دغدغه ی سفری امن دارند، به خود جلب کند. همچنین رانندگان این سرویس از بین بانوان هستند.

اسنپ رُز مزایای خاصی دارد که می  توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقرون به صرفه و اقتصادی
  • مطمئن و همیشه در دسترس
  • نمایش هزینه سفر قبل از درخواست اسنپ
  • به اشتراک گذاری اطلاعات سفر با خانواده
  • پرداخت نقدی و اعتباری هزینه سفر
  • پشتیبانی تمام وقت حتی در روزهای تعطیل

سرویس اسنپ رُز در حال حاضر فقط در شهر تهران فعال است.

روش جایگزین مخترع ایرانی برای مالچ پاشی و مبارزه با ریزگرد

دکتر خلیل نظری، مخترع ایرانی، توانست در جشنواره اختراعات INPEX 2017 آمریکا مقام نخست را کسب کند.

به گزارش زومیت، جشنواره ی اختراعات INPEX  که یک رقابت جهانی است و هرساله در ایالات متحده آمریکا برگزار می شود، فرصتی فراهم می آورد تا برترین ذهن های دنیا بتوانند در فضایی دوستانه، با یکدیگر رقابت کنند و آخرین اختراعات خود را به نمایش بگذارند. INPEX 2017 برای ایرانیان متفاوت تر از هر سال است؛ زیرا دکتر خلیل نظری به عنوان یک مخترع ایرانی، توانسته است از میان ۸۰۰ شرکت کننده از ۴۰ کشور دنیا، مقام  نخست را کسب و مدال طلای این جشنواره را دریافت کند.

دکتر خلیل نظری به دلیل اختراع نوعی پوشش گیاهی موسوم به «چسب گیاهی HL» که می تواند به عنوان جایگزینی برای مالچ نفتی مورد استفاده قرار بگیرد و مشکلات گرد و غبار را حل کند، توانست مدال طلای این مسابقات را به دست آورد.

در جشنواره ی INPEX، شرکت های بزرگ و مطرح دنیا نیز حضور دارند و روی اختراعات برتر و ایده های ناب سرمایه گذاری می کنند و حاضر هستند که اختراعات را خریداری کنند. در این مسابقات، شرکت کنندگان داخلی و بین المللی حضور دارند و می توانند با یکدیگر رقابت کنند.

دکتر خلیل نظری در مصاحبه با ایرنا گفت: چسب گیاهی HL، نوعی ماده ی گیاهی است که کاملاً دوستدار طبیعت است و می تواند به عنوان جایگزین مالچ نفتی برای حل مشکل ریزگردها مورد استفاده قرار گیرد. مالچ نفتی در واقع پسماند فرآورده های نفتی است و همچون غشایی انعطاف پذیر، روی شن های روان بیابان ها را می پوشاند و مانع از حرکت آن ها می شود. مالچ نفتی ارزشمند است و قیمت بالایی دارد؛ اما از طرفی بوی بسیار بدی می دهد و باعث می شود گرمای ناحیه افزایش یابد. در نتیجه، ما شاهد وزش بادهای گرمی هستیم که هوای منطقه را بسیار بدبو می کنند. مالچ نفتی می تواند حیات حیوانی و گیاهی منطقه را نیز از بین ببرد.

این شیمی دان تبریزی می گوید چسب HL، کاملاً گیاهی، بی رنگ و بدون بو است و اشتعال پذیر نیست. این چسب گیاهی مصنوعی، آب های زیرزمینی را آلوده نمی کند و زمانی که مورد استفاده قرار گیرد، کاملاً سرد است و به محیط زیست و حشرات نیز صدمه نمی زند. با این تفاسیر، این پوشش مصنوعی جایگزین بسیار خوبی برای مالچ نفتی خواهد بود.

البته دکتر نظری در این مسابقات تنها نبود و دیگر مخترعان ایرانی نیز در INPEX 2017 موفق به کسب جایزه شده اند که نام آن ها را در ادامه می خوانید:

  • علی صباغخانی، مهدی بشیری و نرگس بختیاری به دلیل اختراع تخت رادیولوژی هوشمند
  • اصغر اسدی، ونداد دهقان، محمد ذبیحی و علیرضا زارع کلاکی به دلیل اختراع سیستم ترمز هواپیما به کمک نیروی مغناطیسی
  • داوود بهشتی زاده به دلیل اختراع پنل های رزینی برای دیوارهای داخلی و خارجی
  • مهدی بشیری برای اختراع مسواک هوشمندی که می تواند مقادیر زیادی از پلاک را بردارد
  • ملیکا محمد صالحی برای اختراع عینک هوشمند
  • پرهام معروفی و طلا پورلک برای اختراع دستگاهی که می تواند میزان رشد استخوان درشت نی را کنترل کند
  • سید علیرضا موسوی و پویا مولانا به دلیل اختراع فرمولی برای آماده سازی سس مایونز
  • سیما اکبریه به دلیل اختراع نان طعم دار که روشی برای جلوگیری از ایجاد پوکی و شکنندگی استخوان است
  • سورنا مردان پور و محمدرضا شایخ برای اختراع سیستمی که باعث مقاوم شدن ساختمان ها در برابر زلزله و دیگر سوانح می شود

امسال این مسابقات در تاریخ ۲۳ الی ۲۵ خرداد در مرکز کنوانسیون دیوید لارنس، در پیتسبرگ ایالت پنسیلوانیا برگزار شد.

دبیر کل سازمان اینترپل: پلیس فتای ایران آمادگی ارائه توانمندی‌هایش به ۱۹۰ کشور دنیا را دارد

دبیر کل سازمان اینترپل در جریان حضور در ایران و بازدید از توانمندی های سایبری ایران اعلام کرد پلیس فتا آمادگی ارائه ی توانمندی هایش به دنیا را دارد.

به گزارش زومیت، دبیر کل سازمان اینترپل از توانمندی های پلیس سایبری ایران دیدن کرد. در این بازدید یورگن اشتاک در ساختمان پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا حضور یافت و با اشاره به توانمندی های پلیس سایبری ایران برای مقابله با جرایم فضای مجازی گفت: از تکنولوژی‎، دانش و تجهیزات پلیس فتای ایران برای کشف جرایم سایبری تحت تاثیر قرار گرفتم. شما تجهیزات روز دنیا را در اختیار دارید.

کشف و جمع آوری ادله ی جرم در فضای مجازی بسیار حائز اهمیت است. اشتاک در جریان این بازدید اعلام کرد که کارشناسان پلیس فتای ایران توانایی  و تسلط لازم در این زمینه را دارند.

دبیر کل سازمان اینترپل تلاش پلیس فتای ایران در موضوع آگاه سازی جامعه بخصوص قشر جوان که بیشترین کاربران فضای مجازی را تشکیل می دهند خوب ارزیابی کرد و گفت: ما معتقدیم قبل از وقوع و کشف جرم باید از رخ دادن  آن جلوگیری کرد.

اشتاک اعلام کرده است سازمان اینترپل برای گسترش روابط با ایران ایده هایی دارد. وی پلیس ایران را جزو پیشروان دستیابی به اهداف اینترپل اعلام کرد و ایران را برگزار کننده ی بسیاری از کنفرانس های این حوزه و عضو فعال اجلاس های بین المللی دانست. بنابه گفته ی اشتاک ایران آمادگی ارائه ی توانمندی هایش به ۱۹۰ کشور را دارد.

دسترسی آزادانه به اطلاعات نهادهای دولتی امکانپذیر شد

دولت سامانه  ی انتشار و دسترسی آزاد‎ به اطلاعات را به منظور استفاده ی تمام شهروندان برای دسترسی آزادانه به اطلاعات نهادهای دولتی و نیمه دولتی ایجاد کرده است.

به گزارش زومیت، از این پس مردم می توانند به صورت آزادانه از طریق سامانه ی انتشار و دسترسی آزاد اطلاعات به اطلاعات نهادهای دولتی و نیمه دولتی دسترسی داشته باشند. این اطلاعات شامل آمار رسمی، آیین نامه ها و ضوابط، اطلاعات قراردادها، آیین نامه های مشارکت اشخاص در اجرای اختیارات سازمان، ساز و کارهای شکایت شهروندان از تصمیمات و اقدامات، اهداف، وظایف، سیاست ها و خط مشی و ساختار، اختیارات و وظایف ماموران ارشد دستگاه، اسناد و مکاتبات اداری، روش ها و مراحل ارائه خدمات سیستم به جامعه، انواع اطلاعات نگهداری شده و آیین نامه دسترسی به آنها می شود. سازمان ها و نهادها موظف هستند طی حداکثر ۱۰ روز اطلاعات درخواستی مورد نیاز فرد را به وی ارائه کنند.

این سامانه پس از ۸ ماه کار مطالعاتی و تطبیقی در خردادماه به طور آزمایشی فعالیت خود را شروع کرد و با تلاش سازمان فناوری اطلاعات با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شنبه ی گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

واعظی در این مراسم گفت؛ ما باید نظارت مردم بر خود را بالا ببریم و این سیستم این کار را انجام می دهد. دسترسی آزاد به اطلاعات یک فرآیند دموکراسی است و اگر ما ادعا داریم در کشور دموکراسی دینی انجام می شود، حکومت و دولت باید امانت دار اطلاعات مردم باشند.

بنا به گفته ی وزیر ارتباطات در حال حاضر این قانون در ۱۴۰ کشور وجود دارد و ۹۰ کشور برای اجرای آن تلاش می کنند. واعظی همچنین از راه اندازی دولت الکترونیک طی ۴ هفته ی آینده خبر داد و شفاف سازی اطلاعات دولتی را از مزایای اجرای طرح دولت الکترونیک دانست.

قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، به منظور شفافیت در کار نهادهای حکومتی و امکان نظارت شهروندان و رسانه ها، در سال ۱۳۸۷ در مجلس تصویب شد، اما تدوین آیین نامه اجرایی و ابلاغ آن تا سال ۱۳۹۴ طول کشید. دسترسی آزاد به اطلاعات، جزو حقوق شهروندی و یک روش مبارزه با فساد است. آدرس این سامانه  foia.iran.gov.ir می باشد.

نسخه جدید واتس اپ عرضه شد: آشنایی با قابلیت های جدید

نسخه جدید واتس اپ به صورت رسمی برای اندروید و آی او اس معرفی شد.

به گزارش گجتنیوز، یکی از مهم ترین قابلیت های نسخه جدید واتس اپ ، پشتیبانی از تقریبا تمام فرمت های مختلف همچون PDF ،APK ،XLS و بیشتر است. کاربران پیام رسان واتس اپ می توانند فایل های خود در سیستم عامل اندروید را تا حداکثر حجم 100 مگابایت به اشتراک گذارند. به علاوه، نسخه آی او اس این پیام رسان نیز از فایل هایی با حداکثر حجم 128 مگابایت پشتیبانی می کند.

خبر دیگری که احتمالا کاربران واتس اپ را خوشحال می کند، امکان ارسال تصاویر JPEG با کیفیت اصلی است. پیش از این، واتس اپ کیفیت تصاویر را برای ارسال سریع تر و آسان تر کاهش می داد. اما حالا این امکان فراهم شده تا بتوان تصاویر را با کیفیت واقعی آنها به اشتراک گذاشت.

جدای از پشتیبانی از طیف گسترده ای از فرمت های مختلف، در نسخه جدید مسنجر واتس اپ شاهد تغییرات متنوعی در رابط کاربری از جمله بخش مربوط به تماس صوتی هستیم. از این پس کاربران برای پاسخ دادن به تماس ها، به جای حرکت دادن انگشت خود در جهت افقی، باید صفحه را لمس و انگشت خود را به سمت بالا بکشند. اگرچه این مورد یک تغییر چندان محسوس تلقی نمی شود، اما حداقل نرم افزار را از حالت خسته کننده خود دور خواهد کرد.

آیفون 8 با لیزر سه بعدی، قابلیت های واقعیت افزوده و دوربین را بهبود می دهد

جدیدترین گزارش ها نشان از این دارند که آیفون ۸ با یک سنسور سه بعدی لیزری در پشت برای بهبود قابلیت های واقعیت افزوده و دوربین همراه می شود.

به گزارش زومیت، وجود ARKit در iOS 11 را می توان روشن ترین نشانه ای خواند که گویای وجود قابلیت های واقعیت افزوده در آیفون ۸ اپل است. حال گزارش های جدید نشان از این دارند که آیفون ۸ از وجود سنسور سه بعدی لیزری در پشت بهره می برد تا از این طریق قابلیت های مرتبط واقعیت افزوده بهبود یابند و همچنین عملکرد دوربین با بهره گیری از این سنسور لیزری، کارآمدتر باشد.

بر اساس اطلاعات ارائه شده، سیستم لیزر سه بعدی این امکان را در اختیار آیفون ۸ قرار می دهد تا درک بهتری از عمق محیط پیش رویش برای واقعیت افزوده داشته باشد. استفاده از سنسور سه بعدی لیزری، دقت اپلیکیشن های مبتنی بر ARKit را افزایش خواهد داد.

علاوه بر واقعیت افزوده، با استفاده از سنسور سه بعدی لیزری، عملکرد دوربین و سیستم فوکوس خودکار در زمان عکاسی نیز بسیار افزایش خواهد یافت. اپل همچنین اعلام کرده است که در گوشی آیفونی که به مناسبت دهمین سالگرد عرضه ی آیفون راهی بازار خواهد شد، از سیستم لیزری VSCEL استفاده می کند که دقت بسیار بالایی دارد. این سیستم ابتدا با تابش نور و دریافت بازتاب نور تابیده شده بر اجسام، محاسبات خود در مورد فاصله هر جسم و عمق محیط پیش رو را انجام می دهد.

البته هنوز مشخص نیست که آیا این ماژول برای استفاده در آیفون ۸ آماده خواهد شد یا خیر. با وجود انتشار گزارش هایی در خصوص وجود ویژگی های مرتبط با واقعیت افزوده در آیفون ۸، هنوز جزئیات قابلیت های این گوشی در این خصوص مشخص نیست.

ویروسی جدید میلیون ها گوشی اندروید را آلوده کرده است

اگر شما صاحب گوشی اندروید یا دستگاه دیگری بر پایه اندروید هستید، بهتر است در اسرع وقت اندروید خود را برای بررسی ویروسی جدید اسکن کنید.

به گزارش زومیت، اخیرا بدافزار جدیدی به نام CopyCat، به نحوی گسترش یافته که نزدیک به ۱۴ میلیون دستگاه اندرویدی را آلوده کرده است. با توجه به اطلاعات فاش شده، ویروس CopyCat با استفاده غیر قانونی از دستگاه، درآمد تبلیغاتی به دست می آورد.

در ابتدا CopyCat به گوشی یا تبلت وارد می شود و پس از روت کردن دستگاه، کد مخرب جدیدی را به Zygote ارسال می کند. Zygote بدافزاری است که کنترل باز کردن برنامه ها را در سیستم عامل اندروید در اختیار می گیرد.

CopyCat با به دست آوردن کنترل غیرقانونی Zygote، می تواند با نصب برنامه ها بدون اجازه کاربر، پول دریافت کند. این کار با تغییر شناسه صاحب دستگاه به شناسه ی ویروس انجام می شود.

در انتها مثل همیشه به کاربران توصیه  می شود که از نصب اپلیکیشن  در فروشگاه هایی غیر از گوگل خودداری کنند. در فروشگاه گوگل هم از نصب اپلیکیشن های ارائه شده توسط توسعه دهندگان نامعتبر اجتناب کنید.

گوگل قابلیت تکمیل خودکار را به اندروید می آورد

مدت ها است که گوگل کروم از قابلیتی کاربردی به نام تکمیل خودکار استفاده می کند و اکنون تصمیم گرفته است این قابلیت را به اندروید نیز اضافه کند.

به گزارش زومیت، شما می توانید با حساب گوگل خود، در سرویس های بسیار زیادی ثبت نام کنید. حساب گوگل در حال حاضر تنها رقیب جدی حساب کاربری فیس بوک به حساب می آید. هنوز هم برخی از سرویس ها در تلاش هستند تا کاربران را مجبور به ساخت حساب شخصی در سرویس خود کنند؛ اما همه می دانند که کاربران ترجیح می دهند تا با حساب فیس بوک یا گوگل خود در این سرویس ها وارد شوند. مرورگر کروم دارای یک قابلیت تکمیل خودکار است که مشخصات ورود و پسوردهای شما را روی حساب گوگل ذخیره می کند. این قابلیت هنگامی  که وارد یک صفحه ثبت  نام می شوید، فعال  می شود و به صورت خودکار، فیلدهای ثبت نام را برای شما پر می کند. در جدیدترین نسخه از سیستم عامل گوگل یعنی اندروید O، گوگل این ویژگی را برای اپلیکیشن های اندروید نیز فعال کرده است. از این  پس با این ویژگی قادر خواهید بود پسوردهای اپلیکیشن های مختلف، همانند پسورد اپلیکیشن نت فلیکس را ذخیره کنید. گوگل این داده ها را در هر گوشی اندروید دیگری که شما با آن به حساب گوگل خود متصل شده باشید، وارد خواهد کرد. در اینجا می خواهیم به شما نشان دهیم که چگونه این ویژگی روی اندروید O کار می کند.

در اندروید O هنگامی که به یکی از اپلیکیشن های پشتیبانی کننده از این قابلیت بروید، قابلیت تکمیل خودکار ظاهر می شود. ازآنجایی که این قابلیت، جدید به حساب می آید، نباید فعلاً انتظار داشته باشید اپلیکیشن های زیادی از آن پشتیبانی کنند. نت فلیکس یکی از اپلیکیشن هایی است که از این ویژگی پشتیبانی می کند. واضح است برای اینکه بتوانید از این قابلیت بهره ببرید، باید حتماً از اندروید O که اکنون در نسخه بتا به سر می برد، استفاده کنید.

فعال کردن قابلیت تکمیل خودکار برای اپلیکیشن ها

در ابتدا به قسمت تنظیمات اپلیکیشن مورد نظر بروید و سپس از مسیر Go to System–>Language & Input–>Advance setting و با فشردن دکمه سرویس تکمیل خودکار (Autofill Service)، این قابلیت برای این اپلیکیشن فعال می شود.

در قسمت سرویس تکمیل خودکار، «Autofill with Google» را انتخاب کنید.

مجوزها برای ذخیره کردن پسورد

اپلیکیشنی را باز کنید و وارد حساب کاربری خود شوید. شما می توانید این ویژگی را در اپلیکیشن نت فلیکس امتحان کنید. اگر هم اکنون در حساب کاربری خود هستید، لازم است برای امتحان این قابلیت، ابتدا از حساب کاربری خود خارج  شوید و سپس زمانی که قصد ورود دوباره به آن دارید، باز هم آن را امتحان کنید و مجوزهای لازم برای انجام این کار را تأیید کنید.

یک بار که با موفقیت به نت فلیکس وارد شدید، اندروید O برای ذخیره مشخصات ورود، مجوزهای خود را برای شما به نمایش می گذارد. این مشخصات روی حساب گوگل شما که همان لحظه با دستگاه اندرویدی خود در آن وارد شده اید، ذخیره می شود.

استفاده از تکمیل خودکار گوگل برای اپلیکیشن ها

برای استفاده از قابلیت تکمیل خودکار گوگل در اپلیکیشن های مختلف، تنها کاری که نیاز به انجام آن دارید این است که در دستگاه اندرویدی خود به  حساب کاربری گوگل وارد شوید تا اطلاعات ورود شما در آن ذخیره شود. به محض راه اندازی یک اپلیکیشن همانند نت فلیکس و فشردن دکمه ورود، ایمیل شما به عنوان یک پیشنهاد در زیر آن به نمایش درمی آید. عملکرد این ویژگی دقیقا مشابه تکمیل خودکار کروم است.

نمایش تکمیل خودکار پسورد

برای دیدن تکمیل خودکار پسورد اپلیکیشن ها، شما باید در ابتدا به حساب گوگل خود وارد شوید. تنظیمات اپلیکیشن در اندروید نیز گزینه ای برای نمایش همه پسوردهای ذخیره شده دارد؛ اما در آنجا نیز شما را غیر مستقیم به لینکی مشابه این هدایت می کند. در حال حاضر مدیریت پسوردها تنها به صورت آنلاین انجام می شود و فعلاً خبری از این ویژگی روی دستگاه شما نیست. اگر قصد پاک کردن تمامی پسوردها را دارید، می توانید از همان لینک، برای انجام این کار استفاده کنید.

گوگل از یادگیری ماشین برای بررسی اپلیکیشن ها در پلی استور استفاده می کند

گوگل به کمک تکنیک های جدید و یادگیری ماشین، به مقایسه ی اپلیکیشن های موجود در پلی  استور می پردازد.

به گزارش زومیت، امنیت همواره یکی از چالش های پیش روی اندروید به عنوان یک سیستم  باز بوده است. در سال های اخیر، گوگل به کمک استفاده از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی به مبارزه با بد افزارها رفته است؛ گوگل با بهره گیری از هوش مصنوعی به دنبال رصد مشکلات موجود در اپلیکیشن ها پیش از نصب آن ها است. روز گذشته گوگل اطلاعات مربوط به یکی از تکنیک  های مورد استفاده خود در این زمینه را رسانه ای کرد.

این تکنیک که با نام Peer grouping شناخته می شود، از یک ایده ی نسبتا ساده استفاده می کند؛ به کمک اطلاعات به دست آمده از انجام وظایف مشابه توسط اپ ها، مهندسین گوگل قادر به تشخیص ایراد در آن ها هستند. به عنوان مثال وقتی شما به دنبال اپلیکیشن های ماشین حساب در پلی استور هستید، اگر اپلیکیشن درخواست دسترسی به میکروفون، موقعیت مکانی و دفترچه تلفن داشته باشد این مسئله به عنوان یک موضوع غیرعادی تلقی می شود و سیستم گوگل آن را به صورت خودکار به تیم امنیتی اطلاع می دهد. پس از اطلاع رسانی مشکل احتمالی در اپلیکیشن مذکور، تیم مهندسان مربوطه نگاهی عمیق تر به اپلیکیشن خواهند داشت.

به کمک یادگیری ماشین، گوگل قادر به بررسی هم زمان پارامترهای مختلف در اپلیکیشن های پلی استور است. استانداردهای مختلفی برای طبقه بندی اپلیکیشن ها مورد استفاده قرار می گیرد؛ از مهم ترین استاندارد های مورد استفاده در این طبقه بندی می توان به توضیحات، متادیتا و آمارهای اپلیکیشن مانند تعداد نصب اشاره کرد. با توجه به دشوار بودن طبقه بندی غیر هوشمند، تکنیک جدید مبتنی بر یادگیری ماشین گوگل تا حد زیادی به دقت و سرعت این مقایسه ها کمک می کند.

مارتین پلیکان، مسئول تیم امنیت گوگل، در مورد اهداف این تکنیک ها چنین گفته است: تمرکز ما بر نشانه هایی است که روی حریم  شخصی کاربر تأثیر منفی می گذارند؛ از جمله این نشانه ها، درخواست دسترسی غیر مرتبط با هسته ی اصلی فعالیت اپلیکیشن ها است. برای مثال یک اپلیکیشن چراغ قوه نیازی به دسترسی  به دفترچه ی آدرس یا اطلاعات دقیق سخت افزاری تلفن کاربر ندارد.

به نظر می رسد استفاده از این تکنیک های جدید گوگل در عمل نیز مفید واقع شده اند؛ در آخرین بررسی سالانه ی امنیت اندروید، درصد کاربرانی که اپلیکیشن های مضر از پلی استور دانلود کرده اند تقریبا یک سوم شده  است (۰.۱۵ درصد در سال ۲۰۱۵، ۰.۰۵ درصد در سال ۲۰۱۶).

متأسفانه گوگل تنها قادر به نظارت بر اپلیکیشن های پلی استور است و تسلطی بر اپلیکیشن های موجود در فروشگاه های اپ غیر رسمی ندارد؛ برای مثال کاربران در کشور چین به عنوان یکی از بزرگ ترین بازارهای گوشی های اندروید از پلی استور استفاده نمی کنند. اگر تمام اپلیکیشن های اندروید را وارد آمارها کنیم، به افزایش تعداد نصب  اپلیکیشن های مضر از ۰.۵ درصد در سال ۲۰۱۵ به ۰.۷ درصد در سال ۲۰۱۶ خواهیم رسید.

رونمایی وستینگهاوس از اولین تلویزیون هوشمند 4K با دستیار صوتی الکسا

شرکت وستینگهاوس از اولین تلویزیون هوشمند 4K با دستیار صوتی الکسا رونمایی کرد. تلویزیون های جدید وستینگهاوس در چهار مدل عرضه می شوند.

به گزارش زومیت، وستینگهاوس، از اولین تلویزیون هوشمند با صفحه نمایشی با رزولوشن 4K و دستیار صوتی الکسا رونمایی کرد. تلویزیون های جدید وستینگهاوس از دستیار هوشمند الکسا استفاده می کنند و مانند بلندگوی هوشمند آمازون اکو، تلویزیون جدید وستینگهاوس این فرصت را در اختیار شما قرار می دهد تا به جای کنترل جداگانه گجت‌های هوشمند خانگی، با فرمان صوتی تمامی وسایل‌ خود را کنترل کنید. برای مثال، می توان چراغ‌های آشپزخانه را به‌راحتی روشن و خاموش کرد یا حتی با دستور صوتی به کنترل بی‌سیم تلویزیون، به جست وجوی محتوای مدنظر خود بپردازید.

چهار مدل مختلف از تلویزیون  جدید وستینگهاوس با دستیار صوتی الکسا و نمایشگری با رزولوشن 4K عرضه شده است و این تلویزیون در مدل‌های ۴۳ اینچی، ۵۰ اینچی، ۵۵ اینچی و ۶۵ اینچی در دسترس قرار می گیرد. رزولوشن نمایشگر در تمامی این مدل ها 4K Ultra HD است.

سیستم آمازون فایر تی‌وی به‌صورت داخلی برای تلویزیون‌های جدید وستینگهاوس در نظر گرفته شده است و کاربران می‌توانند به سرویس‌ها و برنامه‌هایی مانند نت‌فلیکس، هولو، آمازون پرایم ویدیو، HBO، شوتایم و … دسترسی داشته باشند؛ به عبارت دیگر، نیازی به خرید جداگانه ستاپ باکس برای دسترسی به سرویس‏‌ها و برنامه های محبوب تلویزیونی نیست.

نرخ بازسازی تصویر در تلویزیون‏‌های جدید وستینگهاوس، ۶۰ هرتز است و نرخ بازسازی مؤثر به ۱۲۰ هرتز می رسد. سه گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی، از دیگر مشخصاتی به شمار می رود که برای تلویزیون های جدید شرکت آمریکایی وستینگهاوس در نظر گرفته شده است. تمامی مدل های تازه معرفی‌شده، از درگاه یواس بی برخوردارند و به همین جهت، می توانید از حافظه های فلش برای دسترسی به فضای ذخیره سازی بیشتر استفاده کنید. برای ارتقاء فضای ذخیره‌سازی هم می‌توان از کارت های SD استفاده کرد.

تلویزیون های جدید وستینگهاوس از بلوتوث و وای‌فای پشتیبانی می‌کنند و به همین جهت، می توانید محتوای گجت هوشمند خود را روی این تلویزیون ها با استفاده از بلوتوث، پخش کنید یا این مدل ها را بدون نیاز به تجهیزات سخت‌افزاری به اینترنت متصل کنید. هر مدل به چهار درگاه HDMI، یک خروجی SPDIF، دو درگاه یواس‌بی و سایر درگاه های ورودی و خروجی صدا و تصویر مجهز شده است.

در صورت تمایل، می‏‌توانید تلویزیون های جدید وستینگهاوس را از وب‌سایت آمازون یا سایر خرده‌فروشی ها سفارش دهید. قیمت مدل ۴۳ اینچی، ۴۹۹.۹۹ دلار است و برای خرید مدل ۵۰ اینچی، ۵۵ اینچی و ۶۵ اینچی به ترتیب باید ۵۴۹.۹۹ دلار، ۶۴۹.۹۹ دلار و ۹۰۰ دلار هزینه کنید.

سامسونگ اولین سینمای LED جهان را رونمایی کرد

سامسونگ از محصول جدیدی رونمایی کرد که به ادعای این کمپانی کره ای، اولین سینمای LED جهان است.

به گزارش زومیت، سامسونگ از محصول جدیدی رونمایی کرد که به گفته ی این کمپانی اولین سینمای LED جهان است. سامسونگ اولین سینمای LED جهان را در سالن سینمای برج Lotte World در کشور کره ی جنوبی نصب کرده است.

بنا بر اطلاعات ارائه شده، این سینمای LED از HDR نیز پشتیبانی می کند. سامسونگ اعلام کرده که محصول جدیدش قادر است رنگ های زنده تری تولید کند و می تواند به نیازهای نسل بعدی فناوری های سینمایی پاسخ دهد. سامسونگ با همکاری آزمایشگاه صوتی سامسونگ و همچنین بهره گیری از دانش فنی متخصصان هارمن، سیستم صوتی این سینمای LED را توسعه داده است.

هس کیم، مدیر بخش نمایشگر های سامسونگ الکترونیکس، در این خصوص چنین اظهار نظر کرده است: با بهره گیری از تصویر شارپ و نمایش رنگ های نزدیک به واقعیت در کنار تولید صدای باکیفیت، این حس در بینندگان تصویر سینمای سامسونگ القا خواهد شد که خود بخشی از تصویر هستند.

عرض سینمای LED سامسونگ بیش از ۱۰.۳ متر است و می تواند از تنظیمات مختلف سینمایی پشتیبانی کند. محصول سامسونگ با پشتیبانی از HDR در رزولوشن 4K، قادر است نزدیک به ۵۰۰ لوکس روشنایی تولید کند که ۱۰ برابر بیشتر از بهترین پروژکتورهای موجود در بازار است.

بلندگوهای این نمایشگر LED عظیم برگرفته از محصولات کمپانی JBL هستند که زیرمجموعه ای از هارمن است. سیستم ساراند بلندگوهای جی بی اِل، تجربه ای جالب از تماشای فیلم برای کاربران ایجاد خواهد کرد.

فعالیت دارپا در راستای توسعه ایمپلنت مغزی برای ارتباط با یک میلیون نورون

دارپا در برنامه ی چالش برانگیز جدیدی، اعلام کرده است که قصد تولید نوعی ایمپلنت مغزی دارد که با یک میلیون نورون مغزی به صورت دوطرفه ارتباط برقرار کند. این تحقیقات توسط ۶ شرکت انجام می شود.

به گزارش زومیت، دارپا به ایجاد چالش های بزرگ در عرصه ی علم و فناوری شهرت دارد؛ ولی بیانیه ی مأموریت جدید این سازمان جهت طراحی سیستم های مهندسی عصب، خارق العاده به نظر می رسد. این مأموریت ساخت ایمپلنت مغزی است که سیگنال هایی با کیفیت بالا از یک میلیون نورون مغزی ضبط کند.

امروزه بهترین ایمپلنت های مغزی، مانند سیستم آزمایشی که به یک مرد ناتوان امکان کنترل بازوهای رباتیک را می داد، تنها با حدود چند صد نورون مغزی در ارتباط هستند. ضبط سیگنال از حدود یک میلیون نورون امکان دریافت سیگنال قوی تری را می دهد که توانایی کنترل دستگاه های خارجی مانند ویلچر، ربات  و کامپیوتر  را فراهم می کند.

به علاوه، برنامه ی دارپا نیاز به تکنولوژی دارد که بتواند یک ارتباط دوطرفه برقرار کند؛ ایمپلنت ها باید قادر باشند علاوه بر دریافت سیگنال های مغزی از نورون ها، سیگنال های تولیدشده توسط کامپیوتر ها را به نورون ها منتقل کنند. این قابلیت امکان ساخت پروتز های مصنوعی مغزی را فراهم می کند که به افراد نابینا امکان دریافت اطلاعات بصری و به افراد نا شنوا امکان دریافت اطلاعات شنیداری را می دهد.

آژانس دارپا اعلام کرده است که شش تیم تحقیقاتی از طرف این سازمان بودجه دریافت کرده اند. در یک کنفرانس خبری دارپا اعلام کرد: «حتی هدف یک میلیون نورون، ابتدای راه است. یک میلیون نورون تنها بخش بسیار جزئی از ۸۶ میلیارد نورونی است که در مغز انسان به طور متوسط وجود دارد. پیچیدگی  بیشتر مغز انسان همچنان ناشناخته باقی می ماند. ولی اگر در انتقال سیگنال های حسی به طور مستقیم به مغز موفق شویم، سازمان دارپا یک بنیاد جدید برای درمان های نورونی ایجاد می کند.»

یکی از تیم هایی که در این پروژه شرکت کرده، استارتاپ پارادرومیکس واقع در سیلیکون ولی است. رئیس این شرکت مت انجل، اعلام کرده که این شرکت در حال توسعه ی دستگاهی به نام باس ورودی- خروجی نورونی یا به اختصار NIOB است. این دستگاه از دسته های الکترود های سیمی در ابعاد میکرو برای اتصال با نورون ها استفاده می کند. با چهار دسته سیم که در مجموع دارای ۲۰۰ هزار میکروسیم رابط است می توان با یک میلیون نورون در ارتباط بود.

انجل در مصاحبه ای با وب سایت IEEE گفت: «الکترود های سیمی در ابعاد میکرو از دهه ی ۵۰ میلادی در حال استفاده هستند؛ ولی به طور سنتی قابلیت مقیاس پذیری ندارند. با سیستم های موجود باید هر سیم را به یک تقویت کننده متصل کنید که اگر بخواهید از ۱۰۰ هزار سیم استفاده کنید، عملا استفاده از ۱۰۰ هزار تقویت کننده امکان پذیر نیست.»

پارادرومیکس قرار است این مشکل را با صیقل دادن سطح تماس این دسته سیم ها در ابعاد میکرو و وصل کردن آن ها به آرایه ای از تقویت کننده های CMOS، حل کند.

انجل در ادامه گفت: «ما اطمینان حاصل می کنیم که سیم ها با احتمال بسیار زیادی با سطح تراشه ی CMOS ارتباط برقرار کنند. ولی حتی اگر نقاطی وجود داشته باشند که در آن ها اتصال برقرار نشود، در دقت دستگاه تأثیر چندانی ندارد.»

مثل همیشه دارپا روی کاربرد های عملی این تکنولوژی تأکید بیشتری دارد. پس از دوره ی چهارساله مشخص شده برای این برنامه ی تحقیقاتی، انتظار می رود نمونه های اولیه ای برای درمان بیماران کم توان و بازیابی یکی از حواس آن ها ساخته شود.

هدف پارادرومیکس بازیابی توانایی صحبت کردن است. پروتز های متصل به مغز قرار است سیگنال ها را از قسمتی از مغز که با پردازش صوت مرتبط است دریافت کنند.

این شرکت از عصب شناس معروف، رابرت نایت از دانشگاه برکلی کالیفرنیا کمک گرفته است. این عصب شناس نشان داده که وقتی افراد متنی را با صدای بلند  یا به آرامی فقط در ذهنشان می خوانند، سیگنال های نورونی مشابهی در شیار تمپورال فوقانی مغز تولید می شود که با دریافت این سیگنال ها می توان کلمات را بازسازی کرد. این یافته ی علمی امکان تبدیل سیگنال های مغزی به جملات را فراهم می کند.

پارادرومیکس از پروتز های مغزی برای بازیابی توانایی صحبت کردن استفاده می کند؛ اما از این پروتز ها در کاربرد های متعدد دیگری هم می توان استفاده کرد. تفاوت فقط در جابجایی مکان ایمپلنت در مغز و نرم افزار ترجمه ی سیگنال خواهد بود.

چالش های پیش روی پارادرومیکس بسیار زیاد هستند. انجل یک سری از تراشه های جایگذاری شده در مغز را تصور می کند که هر کدام به ۵۰ هزار سیم در ابعاد میکرو متصل شده اند. این تراشه ها اطلاعات را به یک فرستنده مرکزی می فرستند که در سطح سر و زیر پوست انسان واقع شده است. برای افزایش بهره وری سیستم، ایمپلنت باید بخشی از پردازش ها را انجام بدهد. انجل در این رابطه می گوید: «باید در داخل بدن تصمیماتی از جمله این که چه اطلاعاتی به بیرون ارسال شود، اتخاذ شود؛ زیرا امکان انتقال ۵۰ گیگابایت اطلاعات در ثانیه به دنیای خارج امکان پذیر نیست.» پس از آن فرستنده ی مرکزی باید اطلاعات را به صورت بی سیم به گیرنده ی خارجی که در سطح بدن قرار دارد، بفرستد و برای دریافت اطلاعات به صورت عکس عمل کند.

تیم های دیگری که از بودجه دارپا بهره می برند، سابقه ی تحقیقات روی توانایی بینایی، صحبت کردن و حس لامسه دارند. تیم دانشگاه براون روی یک پروتز مخصوص بازیابی توانایی صحبت کردن کار می کند و از هزاران دانه ایمپلنت جداگانه که هرکدام اندازه ی یک دانه  نمک هستند، استفاده می کند. این دانه ها هرکدام به صورت مستقل با چند نورون در ارتباط هستند و اطلاعات جمع آوری شده را توسط فرستنده ی مرکزی به دنیای خارج منتقل می کنند.

آرتو نورمیکو، رئیس این تیم تحقیقاتی، در یک ایمیل نوشت: «از جمله  چالش هایی که این تیم تحقیقاتی با آن روبرو است، نحوه ی کاشت این ایمپلنت ها درون مغز و چگونگی اطمینان حاصل کردن از سالم بودن آن ها و چگونگی مدیریت حجم بالای اطلاعات تولیدشده توسط آن ها است. بزرگ ترین چالش احتمالا اتصال ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار دانه ی کوچک پروتز و ایجاد یک ارتباط پایدار بین آن ها برای تولید داده های بامعنا است.»

نورمیکو در ادامه گفت: «حتی با ۱۰۰ ها هزار دانه ی مشابه، ممکن است دسترسی به تک تک نورون ها امکان پذیر نباشد. این تنها نکته ی قابل تأمل نیست. باید به اندازه ی کافی توانایی دریافت اطلاعات از تعداد زیادی از نورون ها را داشته باشیم تا بتوانیم درک درستی از تفاوت موسیقی و کلمات به دست بیاوریم.»

این فنجان قهوه خوری مدرن از پوسته دانه های قهوه درست شده است!

شرکت استرالیایی هاسکی موفق به تولید یک فنجان قهوه خوری با استفاده از پوسته دانه های قهوه شده است که علاوه بر قابل مصرف بودن مجدد، از قابلیت های بیشتری نسبت به سایر فنجان های سرامیکی برخوردار است.

به گزارش گجتنیوز، به اعتراف خود استارباکس (Starbucks) یک شرکت قهوه خانه های زنجیره ای آمریکایی، آنها سالانه 4 میلیارد لیوان یک بار مصرف کاغذی تولید می کنند و در نظر داشته باشید که این تنها آمار مربوط به یک شرکت است! اگر مشتریان به دنبال کاهش ایجاد چنین زباله هایی باشند، باید به کافه ها رفته از فنجان قهوه خوری برای نوشیدن قهوه خود استفاده کنند. با این وجود استارتاپ استرالیایی Huskee به دنبال ساخت نوعی فنجان قهوه خوری با قابلیت استفاده مجدد است که از پوسته دانه های قهوه (که دور ریختنی هستند) استفاده می کند.

به نقل از این شرکت، سالیانه بیش از 1.35 میلیون تن ضایعات پوسته قهوه تولید می شود. اگر چه این پوسته ها به صورت خام مورد استفاده قرار نمی گیرند، اما با تخمیر آن ها می توان نوعی فنجان قهوه خوری با قابلیت استفاده مجدد را به تولید رساند. کمپانی هاسکی ضایعات مورد نظر را از مزارع کاشت قهوه در یون نان (در نزدیکی مرز چین و میانمار) تهیه می کند و سپس آن ها را به یک رزین سرامیکی تبدیل می کند. علت استفاده از رزین برای تولید فنجان قهوه خوری مقاوم سازی آن در برابر شکستن، قابلیت استفاده در مایکروویو و ماشین ظرفشویی، قابل ذخیره و همچنین قابل بازیافت سازی آن ها است. البته اشتباه نکنید، این فنجان های تولید شده خود دیگر مزه ی قهوه نمی دهند و تاثیری نیز بر روی مزه قهوه شما نمی گذارند.

مزیت های فنجان قهوه خوری هاسکی

از دیگر ویژگی این فنجان قهوه خوری ساخته شده از خود قهوه می توان به سبک طراحی «باله دار» آن اشاره کرد که از سوختن انگشتان شما جلوگیری می کند. درواقع منظور از این سبک طراحی، خطوط داخلی هستند که علاوه بر این مورد، به مخلوط شدن هر چه بهتر شیر کمک می کنند و اجازه می دهند بدون آنکه قهوه در انتهای فنجان ته نشین شود، به راحتی آن قابل شستشو باشد. نکته جذاب اینجاست که خود رزین به کار رفته در بدنه این فنجان قهوه خوری نیز باعث می شود حرارت نسبت به سرامیک معمولی بهتر حفظ شود.

در حال حاضر این فنجان مدرن به عنوان یک پروژه در وب سایت کیک استارتر موجود است و در سه اندازه مختلف همراه با بشقاب هایی مخصوص عرضه می شود. با خرید هر پکیج، شما 4 فنجان 180 میلی لیتری را به قیمت 35 دلار دریافت خواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − چهارده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *