معرفی سایت‌های دسترس‌پذیر: پادپرس، جایی برای پرسیدن و دانستن

خیلی خوب است که این سال‌ها می‌بینیم وبسایت‌ها و ابزار‌هایی درست شده برای این که ما بتوانیم نادانسته‌هایمان را از طریق آنها مطرح کنیم یا به سؤالات دیگران در حد دانشمان پاسخ دهیم و آگاهی‌هایمان را با آنها به اشتراک بگذاریم. دو هفته پیش، در این مطلب به اپلیکیشن و وبسایت WikiHow و نحوه‌ی استفاده از آن پرداختیم. حالا قصد داریم در مطلب حاضر به یک مرکز اینترنتی فارسی زبان برای پرسش و پاسخ بپردازیم.

پادپُرس، نام وبسایت بسیار جالبی است که می‌کوشد فضایی را برای مطرح کردنِ سؤالات موجود در پس ذهن آدم‌ها و یافتن پاسخی برای این سؤالات باشد. طراحان این وبسایت در تعریفِ نوع کاری که انجام می‌دهند و هدفشان از طراحی چنین ابزاری، در مطلبی در وبلاگ خودشان با عنوان «پادپرس چیه و چرا هست»، اینطور می‌گویند: «راستی ما اینجا برای حل مسئله‌ها از ابتدا هی راهکار نمی‌دیم؛ بلکه اکثر زمانمون به فهم اون مسئله و پیدا کردن مسئله‌های بهتر می‌گذره. با این کار، هم دسترسی افراد به دانش و تجربه‌ی مدل ذهنی‌های مختلف راحت‌تر میشه و هم تشنگی افراد مشتاق به حل اون مسئله بیشتر.

«روش ما برای به چالش کشیدن مشکلات موجود، بوجود آوردن تعامل بین مدل ذهنی‌های مختلف است؛ چرا که باور داریم اگه بخوایم زودتر به جاهای دورتر برسیم، مسیرش از تعامل و با هم بودن میگذرد.» به قول طراحان پادپرس، «پادپرس جایی است که افراد پای مسئله‌های مختلف جمع میشن و ذهنیت، دانش، و تجربه‌شان را مطرح می‌کنند؛ چه افرادی؟

  • کسانی که باور دارن اون مسئله لازمه حل شه،
  • کسانی که به دنیای متن‌باز و open-source اعتماد دارن،
  • و کسانی که میدونن برای حل مسئله‌های خبیث لازمه جزئی از راه حل باشیم.

پادپرسی‌ها همچنین در پاسخ به این که چرا باید یک سؤال یا مسأله را در پادپرس مطرح کنیم، می‌گویند: «فرض اول و آخرمون در پادپُرس اینه که برای «بهبود یه مشکل» کافیه:

  • تعداد کافی توجه به اون مشکل جلب بشه.
  • تجربه‌ی افراد مختلف در زمینه‌ی اون مشکل، به راحتی در دسترس افراد علاقه‌مند به اون مشکل قرار داشته باشه.

با توجه به این فرض، بستری ساختیم که افراد درش بتونن مسئله‌ مطرح کنن. و هر از چند گاهی با برگزاری یه کمپین نوآوریِ«نوآ»، و یا یه حرکت متمرکز، توجه‌ها و تجربه‌های بیشتری رو در زمینه‌ی یه مشکل جذب می‌کنیم.»

ثبت نام و استفاده از مطالب پادپرس کاملاً رایگان است.

2 دیدگاه دربارهٔ «معرفی سایت‌های دسترس‌پذیر: پادپرس، جایی برای پرسیدن و دانستن»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

6 + 13 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *