اشتغال نابینایان نیازمند دسترسی پذیری سامانه های الکترونیکی و محیط های عمومیست

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس گفت: دسترسی پذیری سامانه های الکترونیکی و محیط های عمومی ویژه جامعه نابینایان و کم بینایان می تواند اشتغالزایی و توانمندسازی این قشر را موجب شود.

قریب به یک میلیون نابینا و کم بینا در ایران وجود دارد که بسیاری از آنها در بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و … فعالیت داشته و برخی نیز در سطح کشور در رشته فعالیت خود نام آور هستند.

عدم استفاده از ظرفیت واقعی این قشر در بخش های مختلف موجب بروز مشکلاتی برای آنها شده است و بعضی ظرفیت و توان نابیناها و کم بینایان را به فعالیت این گروه در بخش تلفنخانه مراکز دولتی و خصوصی محدود کرده که همین نگاه موجب رنجش این افراد شده است.

بسیاری از نخبگان حوزه فناوری،برنامه نویسی، اقتصاد، رشته های مختلف علمی و … در حال حاضر از میان جامعه نابینایان، کم بینایان و معلولین بوده و نمایندگان این قشر خواهان تغییر نگاه جامعه و مسئولین در این خصوص هستند.

دسترسی پذیری ارگان های عمومی و خصوصا سامانه های الکترونیکی یکی از خواسته های مهم آنها است تا زمینه ورود و رشد این قشر به جامعه فراهم شود.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در دیدار با اعضای موسسه نابینایان و توانگران کارآفرین شیراز و مدیر فناوری اطلاعات امنیت فضای مجازی و شبکه دولت استانداری فارس بر لزوم استفاده از ظرفیت عظیم نابینایان، کم بینایان و معلولین در جامعه و فراهم سازی زمینه فعالیت آنها تاکید کرد و گفت: توانمندسازی این قشر و ایجاد بستر اشتغال آنها می تواند از بسیاری از آسیب ها و مشکلات آنها بکاهد.

سعید بیاری با اشاره ظرفیت  های عظیم جامعه معلولین و خصوصا نابینایان و کم بینایان در عرصه های مختلف ازجمله برنامه نویسی، افزود: برگزاری دوره های آموزشی اشتغالزایی و استانداردسازی محیطی برای فعالیت این قشر و افراد با نیازهای خاص می تواند موجب بروز استعدادهای نهفته آنها شده و زمینه توانمندسازی و حتی کارآفرینی را برای این قشر فراهم سازد.

وی با تاکید بر لزوم دسترسی پذیری سکوها و پلتفرم های مختلف برای استفاده نابینایان و کم بینایان ادامه داد: تشکل های برجسته و توانمندی در زمینه معلولین، نابینایان و کم بینایان در سطح استان فارس فعالیت دارند که گسترش فعالیت آنها با مشکلاتی نیز همراه است.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس تاکید کرد: در قانون تسهیل گری و امتیازاتی برای استفاده جامعه معلولین دیده شده اما با نگاه های سلیقه ای و اعمال نظرات شخصی کمتر این قوانین اجرایی شده است.

وی در ادامه از ایجاد و راه اندازی دوره های استارتاپی ویژه مهارت افزایی و اشتغالزایی در سطح استان فارس خبرداد و گفت: این آمادگی وجود دارد که با استقبال جامعه معلولین ، نابینایان و کم بینایان این دوره ها برای این قشر در سطح استان فارس برگزار و توزیع اعتبارات مشاغل خانگی نیز بعد از مهارت آموزی برای آنها تخصیص یابد.

وی همچنین از تشکیل تعاونی های مختلف برای معلولین، نابینایان و کم بینایان با هدف توزیع عادلانه خدمات به معلولین استقبال کرد و افزود: موسسه نابینایان توانگران شیراز مجموعه ای توانمند و مملو از ظرفیت است که باید با همت همه مسئولان بخش های مختلف زمینه فعالیت این قشر در جامعه گسترش پیدا کند.

بیاری همچنین پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه ای بین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس و موسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز را داد تا با تدوین آن زمینه افزایش همکاری ها در بخش های مختلف اشتغالزایی، مهارت افزایی، تعاون و … فراهم شود.

منبع: سینا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × یک =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *