معرفی تکنولوژی MeshTalk اوپو برای برقراری تماس و چت بدون اینترنت و پایان پشتیبانی مایکروسافت از به روزرسانی اپ های ویندوزفون 8 و 8.1 در شانزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار موبایل

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در شانزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.

همکاری مشترک رایتل و سازمان تامین اجتماعی برای الکترونیکی شدن خدمات

در نشست مشترک هیات مدیره سازمان تأمین اجتماعی با معاونان و مدیران شرکت خدمات ارتباطی رایتل، پروژه اجرای طرح بزرگ تأمین اجتماعی الکترونیک کلید خورد.

به گزارش زومیت، نشست مشترک هیات مدیره سازمان تأمین اجتماعی و شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی با اعضای هیات مدیره، معاونان و مدیران شرکت خدمات ارتباطی رایتل به منظور بررسی پروژه اجرای طرح بزرگ تأمین اجتماعی الکترونیک برگزار شد.

محمد حسین عادلی، رئیس هیات مدیره سازمان تأمین اجتماعی در این نشست ضمن تأکید بر اهمیت تقویت رایتل به عنوان اپراتوری هوشمند گفت: در آینده ای نه چندان دور، صنعت ICT در زندگی مردم اهمیت بسیاری پیدا می کند و لذا این مهم است که رایتل بتواند با برنامه ریزی هدفمند، سهم مهمی برای ایجاد ارزش افزوده داشته باشد و قطعا این مهم با توانمندی موجود دور از واقعیت نیست.

وی در ادامه تأکید کرد: این سازمان از اقدام برای ارائه خدمات بهتر به بیمه شدگان تأمین اجتماعی استقبال می کند و البته که رایتل نیز برای همین مهم حضور دارد و لذا باتوجه به اهمیت الکترونیکی شدن پرونده های بیمه شدگان و اسناد در جلسه معینی به بررسی ظرفیت های آماده رایتل برای تحول ساختار خدماتی سازمان تأمین اجتماعی می پردازیم.

همچنین محمد رضوانیفر، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی با اشاره به رشد درآمد شرکت های زیرمجموعه شستا گفت : در یک سال اخیر با روند رو به رشد مناسبی از نظر کسب درآمد مواجه بوده ایم و برخی از شرکت ها رشد درآمدی قابل توجهی داشته اند. اما باید گفت رایتل به دلیل بدهی و زیان های حاصل از توسعه زیرساخت ها شرایط سختی را طی ماه های اخیر داشته ولیکن قطعا با حمایت و سرمایه گذاری مناسب و وجود توانایی مدیریتی و روند رو به رشد فعلی می تواند به درآمدزایی مورد انتظار برسد.

در ادامه ی این نشست، سعید کریم زاده، مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی رایتل در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد ۶ ماه اخیر مدیریت خود و بررسی آن نسبت به زمان مشابه قبلی گفت: در ۶ ماه اخیر، شرکت رایتل علاوه بر کاهش قابل توجه هزینه ها با رشد ۱۸ درصدی درآمد مواجه بوده و این در حالی است که در سال ۹۷ به علت افزایش هزینه ها این مجموعه با انباشت بدهی و زیان مواجه شده بود که با برنامه ریزی مناسب و حمایت شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی به سمت کاهش آن حرکت می کنیم. در سه ماه نخست امسال، درآمد رایتل به نسبت سه ماه نخست سال قبل ۴۶ درصد رشد داشته که این بیانگر اثربخشی نگاه مدیریتی شستا برای ایجاد تحول ساختاری در رایتل است که می تواند منجر به بستر مناسب برای استراتژی های بلندمدت شود.

کریم زاده در ادامه به ارائه ی آماری از عملکرد رایتل و تعداد مخاطبان آن پرداخت. به گفته ی وی، تعداد تجمعی مشترکین فعال رایتل به بیش از ۵.۴ میلیون مشترک فعال ۳ ماهه و حدود ۴.۴ میلیون مشترک فعال یک ماهه رسیده است. همچنین با فعال سازی و به روزرسانی طرح های جذب مشترک از جمله طرح تأمین اجتماعی، روند جذب مشترکین در این اپراتور افزایش قابل توجهی یافت. فروش و توزیع سیم کارت در این دوره ی سه ماهه به بیش از ۱،۷۰۰،۰۰۰ رسید که نسبت به سه ماهه ی قبل از آن با رشد ۳.۱۶ برابری مواجه شد.

مینا مهرنوش، عضو هیات مدیره و معاون تجاری رایتل نیز با اشاره به رویکرد رایتل برای ارائه خدمات هوشمند در قالب اپلیکیشن به بیمه شدگان تأمین اجتماعی گفت: رایتل از این آمادگی برخوردار است که برای تمامی ذی نفعان سازمان تأمین اجتماعی از جمله بیمه شدگان، مستمری بگیران ، ارائه دهندگان خدمات درمانی و کارفرمایان ازطریق اپلیکیشن های طراحی شده خدماتی از جمله دفترچه الکترونیکی، امضاء الکترونیکی همراه و پرداخت همراه را ارائه کند که این مهم موجب رضایت ذی نفعان خواهد بود.

تکنولوژی MeshTalk اوپو امکان برقراری تماس و چت بدون اینترنت را فراهم می کند

اوپو تکنولوژی انحصاری مِش تاک (MeshTalk) را رونمایی کرد. این تکنولوژی ارتباطی غیرمتمرکز امکان برقراری تماس بدون اینترنت و بلوتوث را تا فاصله ی سه کیلومتری امکان پذیر می کند.

به گزارش زومیت، شرکت چینی اوپو تکنولوژی جدیدی رونمایی کرده که امکان برقراری تماس تلفنی و چت را در فاصله ای معمولی و بدون استفاده از اینترنت همراه یا وای فای  یا بلوتوث فراهم می کند. این پروتکل مِش تاک (MeshTalk) نام دارد و سیستمی غیرمتمرکز و End-to-End است که می تواند فاصله ای سه کیلومتری را پوشش دهد. در محیط های شلوغی که امکان استفاده از رله های سیگنال بین دستگاه ها فراهم باشد، این مسافت می تواند به بیش از سه کیلومتر هم افزایش یابد.

دستگاه های اوپو می توانند شبکه ی محلی تک کاره  (ad hoc) را در محیطی وسیع ایجاد کنند و بدون نیاز به ایستگاه های پایه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به ادعای این شرکت، مِش تاک تأثیر چندانی روی عمر باتری نمی گذارد و عملا می تواند ۷۲ ساعت در حالت Standby کار کند تا بتوان با کاربرانی که گوشی آن ها شارژ کمی دارد، در مواقع اضطراری تماس برقرار کرد.

هدف اوپو این است از مِش تاک در مواقعی که اینترنت  دردسترس نیست یا جاهایی که شبکه های قدیمی بسیار شلوغ اند، مانند نمایشگاه ها و کنسرت ها و فرودگاه های خارجی، استفاده شود. هنوز مشخص نیست آیا این تکنولوژی با گوشی های کنونی اوپو کار می کند یا اینکه اوپو چه زمانی قصد دارد این قابلیت را عرضه کند.

دو قابلیت جدید یوتیوب برای بهبود شخصی سازی ویدئوهای پیشنهادی

یوتیوب دو قابلیت جدید معرفی کرده که به شخصی سازی پروفایل و کنترل ویدئوهای پیشنهادشده کمک می کند.

به گزارش زومیت، براساس اعلام یوتیوب، در به روزرسانی جدید باکسی در صفحه ی اصلی ایجاد شده که توضیح می دهد ویدئوهای پیشنهادشده در صفحه ی اول چرا در این صفحه دیده می شوند. افزون بر این، میان بر جدیدی در نظر گرفته شده که کاربر ازطریق آن می تواند هم زمان چند کانال را مخفی کند. در به روزرسانی جدید یوتیوب، الگوریتم نمایش موضوع ها و ویدئوهای مرتبط نیز بهبود یافته است.

عصام الداردیری، مدیر تولید یوتیوب، بیانیه ای با هدف معرفی قابلیت های جدید این پلتفرم منتشر کرده است. وی در این بیانیه می نویسد:

یکی از موضوعاتی که مرتب از شما می شنویم، این است که می خواهید کنترل بیشتری روی ویدئوهای ظاهرشده روی صفحه اصلی و ویدئوهای پیشنهادی داشته باشید. برای اینکه کنترل را در اختیارتان قرار دهیم، مشغول تلاشیم. امیدواریم قابلیت های جدید به شما در کنترل گستره ی باورنکردنی محتوای دردسترس روی یوتیوب و دسترسی راحت به ویدئوهای عالی برای تماشا کمک کنند.

قابلیت های جدید یوتیوب از امروز روی اپلیکیشن IOS یوتیوب دردسترس کاربران خواهد بود. شایان ذکر است کاربران اندروید  و دسکتاپ برای استفاده از این قابلیت ها باید چند روز صبر کنند و یوتیوب هنوز زمان دقیق دسترسی این کاربران به قابلیت های جدید را اعلام نکرده است.

کاربران بعد از به روزرسانی جدید یوتیوب، باکس جداکننده ای زیر بخش ویدئوهای پیشنهادی مشاهده خواهند کرد که در آن، دلیل پیشنهاد آن ویدئوها توضیح داده شده است. یوتیوب اعلام کرده این ویدئوها معمولا با محتوای کانال هایی پیشنهاد خواهند شد که قبلا مشاهده نکرده اید؛ ولی دلخواه کاربرانی با علاقه مندی های مشترک با شما بوده اند.

در تغییری به ظاهر کوچک، اما بسیار کاربردی دیگر، یوتیوب میان بری اضافه کرده که کاربر ازطریق آن به سادگی می تواند ویدئوهای پیشنهادشده از کانال هایی را از فهرست ویدئوهای پیشنهادی حذف کند که قبلا آن  ها را ندیده است.

در این به روزرسانی، منویی سه نقطه ای کنار هر ویدئو اضافه می شود که کاربر می تواند با کلیک روی آن و انتخاب «گزینه ی کانال پیشنهاد نشود»، از نمایش ویدئوهای آن کانال روی صفحه ی اصلی جلوگیری کند. انتخاب این گزینه، نمایش ویدئو در قسمت جست وجو یا صفحه داغ ترین ها را متوقف نمی کند.

الداردیری در بخش دیگری از بیانیه اش نوشته است:

هدف ما از ایجاد تغییرات گفته شده این است که به منظور معرفی ویدئوها و کانال های جدیدی که ممکن است آن ها را دوست داشته باشید، به شما توضیح دهیم چرا ویدئو را به شما پیشنهاد می کنیم. با وجود اینکه همه ی تلاشمان را می کنیم تا ویدئوهایی را به شما پیشنهاد دهیم که از تماشای آن ها لذت ببرید، ممکن است نتوانیم همیشه در این امر موفق باشیم؛ بنابراین، می خواهیم برای مواقعی که در این زمینه موفق نیستیم، قدرت کنترل  بیشتری به شما بدهیم.

علاوه بر این، یوتیوب اعلام کرده قابلیت شخصی سازی جریان ویدئوهای پیشنهادی را هم به پلتفرمش اضافه کرده است. این قابلیت برای کاربران دارای حساب کاربری فعال شده که از نسخه ی انگلیسی اندروید یوتیوب استفاده می‎ کنند و قرار است به زودی در اختیار سایر کاربران هم قرار بگیرد. با اضافه شدن این قابلیت، وقتی در بخش ویدئوهای پیشنهادی برای تماشا به سمت پایین حرکت کنید، ویدئوهایی مرتبط با ویدئو درحال پخش یا مرتبط با کانالی که در حال تماشای ویدئو از آن هستید یا مرتبط با موضوع های دلخواه دیگرتان را خواهید دید.

یوتیوب متهم است از الگوریتم پیشنهاد ویدئویی استفاده می کند که به گروه های افراطی کمک می کند

براساس گزارش Venturebeat، این تغییرات بعد از این ایجاد شدند که یوتیوب متهم شد از الگوریتم پیشنهاد ویدئویی استفاده می کند که محتوای تشویق کننده ی افراطی گری را در اختیار کاربران قرار می دهد. آوریل گذشته، بلومبرگ گزارش داد ویدئوهایی که گروه های راست گرای افراطی روی یوتیوب بارگذاری می کنند، از پرطرفدارترین ویدئوهای این پلتفرم هستند. گروه های راست گرای افراطی، گروه هایی هستند که فعالیت های متمرکز بر آداب و رسوم دارند و با تساوی حقوق اجتماعی سیاسی گروه های مختلف نژادی یا سیاسی مخالفت می کنند. نیویورک تایمز هم در گزارشی جدیدتر، اعلام کرد الگوریتم های یوتیوب به کسانی که در این پلتفرم دنبال محتوای جنسی هستند، ویدئوهایی پیشنهاد می کند که در آن ها بچه ها لباس شنا پوشیده اند.

پیش از این، یوتیوب برای پاسخ دادن به نگرانی های بین المللی، دستورالعمل های مرتبط با مسائل اجتماعی خود را به شکلی تغییر داد که با هرگونه تبلیغ در زمینه ی برتری گروه ها برمبنای سن، جنسیت، نژاد، دین، طبقه ی اجتماعی و مسائل مشابه مقابله کند. همچنین، این شرکت اعلام کرده تلاشش برای کاهش انتشار محتوای مخرب را افزایش خواهد داد و کانال هایی که قوانین مرتبط با نفرت پراکنی را نقض کنند، از کسب درآمد مبتنی بر محتوای خود محروم می شوند.

پایان پشتیبانی مایکروسافت از به روزرسانی اپ های ویندوزفون 8 و 8.1

مایکروسافت در وبلاگ رسمی خود از پایان یافتن دریافت به روزرسانی های اپلیکیشن های ویندوزفون 8 و 8.1 خبر داد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت  رسما اعلام کرده از ابتدای ماه ژوئیه به روزرسانی دیگری را برای اپ های ویندوزفون 8 و 8.1 در فروشگاه نرم افزاری این سیستم عامل قبول نخواهد کرد و فقط به روزرسانی هایی را خواهد پذیرفت که از ویندوز موبایل  ۱۰ پشتیبانی کنند. خوشبختانه درباره ی نسخه ی دسکتاپ ویندوز 8  و 8.1 دولوپرها آزادی بیشتری خواهند داشت و می توانند اپ های خود را تا اول ژوئیه ی۲۰۲۳ به صورت مستمر به روزرسانی کنند.

توضیح مایکروسافت در وبلاگ خود در این باره به شرح زیر است:

از ابتدای ژوئیه، مایکروسافت توزیع به روزرسانی های برنامه های ویندوزفون 8 و 8.1 را متوقف کرد. شما هنوز قادر خواهید بود به روزرسانی هایی برای اپ های خود ازجمله اپ های ویندوزفون 8 و 8.1 ارائه کنید؛ اما این به روزرسانی ها فقط در اختیار کاربران ویندوز ۱۰ موبایل  قرار خواهند گرفت.

البته، اوضاع برای ویندوز ۱۰ موبایل هم خوب نیست. چند روز پیش، خبر حذف فیسبوک و فیسبوک مسنجر از استور ویندوز ۱۰ و حذف دائمی اینستاگرام  از این سیستم عامل منتشر شد و به نظر می رسد فیسبوک اپلیکیشن پیام رسان بسیار محبوب خود، یعنی واتساپ را برای همیشه از فروشگاه ویندوز ۱۰ موبایل حذف کند. این خبر شاید برای بسیاری از دوستداران دنیای فناوری موضوع مهمی نباشد؛ اما اگر به هر دلیلی هنوز جزو ۰/۲۴ درصد کاربران فعال ویندوزفون یا ویندوزموبایل هستید، بهتر است راهی برای جایگزین کردن این اپلیکیشن ها پیدا کنید.

گوگل وب سایتی برای توسعه دهندگان فیوژا به راه انداخت

گوگل اخیرا وب سایتی برای توسعه دهندگان سیستم عامل فیوژا، جایگزین احتمالی اندروید، راه اندازی کرده است.

به گزارش زومیت، گوگل  پس از نقش داشتن در ناپدیدشدن سیستم های عامل  موبایل همچون سیمبین و بلک بری، اکنون می خواهد مطمئن شود بعد از اینکه اندروید  عمر خود را سپری کرد، سیستم عامل  دیگری را برای جایگزینی، آماده داشته باشد. به همین خاطر، غول موتور جست وجو، برای توسعه سیستم عامل فیوژا (Fuchsia)، دیگر پلتفرم متن باز گوگل، تیمی با بیش از ۱۰۰ عضو تشکیل داده است. طبق گزارش وب سایت اندروید پلیس، گوگل وب سایتی برای توسعه دهندگان سیستم عامل جدید با آدرس Fuchsia.dev راه اندازی کرده است.

فیوژا، برخلاف سیستم های عامل اندروید و کروم از کرنل لینوکس  استفاده نمی کند و درعوض از میکروکرنلی به نام زیرکن (Zircon) بهره می گیرد. گفتنی است که میکروکرنل، کوچک ترین میزان نرم افزار مورد نیاز برای اجرای یک سیستم محسوب می شود؛ بنابراین همان طور که انتظار می رود، فیوژا به شیوه متفاوت تری از اندروید اجرا می شود. خبر خوب آن است که کیت توسعه نرم افزار (SDK) کراس پلتفرم فلاتر (Flutter)، توسعه دهندگان اندروید را قادر خواهد ساخت تا اپلیکیشن خود را برای سیستم عامل فیوژا نیز توسعه دهند. در نوامبر سال گذشته میلادی، سیستم عامل فیوژا پشتیبانی از تراشه کرین ۹۷۰ هواوی  را اضافه کرد و با موفقیت روی آنر پلی (Honor Play) بارگذاری شد. با اینکه این اخبار خوشحال کننده به نظر می رسند؛ اما هنوز باید تلاش های بسیاری صورت بگیرد؛ چرا که جایگزینی سیستم عاملی که روی ۸۵ درصد گوشی های هوشمند جهان استفاده می شود، کار ساده ای نیست. در سال ۲۰۱۷ ویدئویی از یک گوشی هوشمند منتشر شد که نسخه بسیار ابتدایی از سیستم عامل فیوژا را با رابط کاربری به نام Armadillo اجرا می کرد. این رابطه کاربری برای نمایش برنامه های درحال اجرا، از اسکرول عمودی استفاده می کند. همچنین وقتی که کاربر یک عکس پروفایل را لمس می کند، دسترسی «quick settings» یا تنظیمات سریع به او داده می شود.

سیستم عامل فیوژا از کرنل لینوکس استفاده نمی کند

راه اندازی وب سایت توسعه دهندگان فیوژا، به گوگل کمک می کند تا بتواند اطلاعاتی درباره این سیستم عامل به طور گسترده ارائه  دهد و به توسعه دهندگان اجازه دهد آن را بررسی کنند و فوت و فن کار با سیستم عامل جدید را بیاموزند.

به هرحال، گوگل هر فکری که برای فیوژا در سر داشته باشد، توسعه آن هنوز ادامه دارد. اگر قرار باشد فیوژا جایگزین اندروید شود، داشتن ویترینی پر از برنامه های مختلف برای آن حیاتی خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده + چهار =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *