با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در هشتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.
گوشی هوشمند هواوی میت ۲۰ ایکس 5G رسما معرفی شد
پس از گمانه زنی های مختلف، بالاخره هواوی نسخه ی 5G گوشی هوشمند میت ۲۰ ایکس را معرفی کرد.
به گزارش زومیت، ماه گذشته چندین بار رندرهای مطبوعاتی و ویدیوهایی از مدل 5G گوشی هوشمند هواوی میت ۲۰ ایکس در فضای وب منتشر و حتی شکل بسته بندی نهایی این محصول نیز فاش شد. شرکت هواوی تصمیم گرفت تا به شایعات و اخبار فاش شده در مورد این گوشی پایان دهد و به همین دلیل میت ۲۰ ایکس 5G را رسما معرفی کرد.
همان طور که از نام این دستگاه پیداست، میت ۲۰ ایکس 5G درواقع یکی از مدل های گوشی های سری میت ۲۰ ایکس محسوب می شود. مدل اصلی میت ۲۰ ایکس در ماه نوامبر معرفی شد. مهم ترین تفاوتی این نسخه با مدل اصلی، در این است که مدل جدید از شبکه های پرسرعت 5G (پشتیبانی از هر دو شبکه ی SA و NSA) نیز پشتیبانی می کند و حجم باتری آن نسبت به مدل اصلی کم تر است.
به نظر می رسد کوچک تر شدن باتری در گوشی مورد اشاره، به این دلیل بوده که فضای کافی برای استفاده از برد مخصوص اتصال به شبکه های 5G در دسترس قرار بگیرد. هواوی میت ۲۰ ایکس 5G به یک باتری ۴۲۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده و این در حالی است که مدل اصلی این دستگاه از یک باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت بهره می برد و این یعنی ظرفیت باتری مدل 5G گوشی مذکور نسبت به مدل اصلی به میزان ۸۰۰ میلی آمپر کاهش یافته است. البته این کاهش ظرفیت باتری چندان مهم نیست زیرا این محصول از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می کند و هواوی یک آداپتور ۴۰ واتی برای مشتریان میت ۲۰ ایکس 5G در نظر گرفته است. این در حالی است که مدل معمولی میت ۲۰ ایکس به همراه شارژر ۲۲.۵ واتی به بازار عرضه شده است.
پردازنده ی گوشی مورد بحث کرین ۹۸۰ بوده که هواوی خود ساخت آن را بر عهده داشته است. این تراشه با مودم سری بالونگ ۵۰۰۰ هواوی مرتبط شده و درواقع اولین تراشه ی ۷ نانومتری 5G جهان محسوب می شود. گوشی هوشمند میت ۲۰ ایکس 5G همچنین از قلم استایلوس ام پن با ۴۰۹۶ سطح حساسیت به میزان فشار، پشتیبانی می کند. البته باید اشاره کنیم که این قلم به طور جداگانه به فروش می رسد و در بسته بندی پیش فرض گوشی ارائه نشده است.
سایر مشخصات فنی این گوشی با مدل اصلی میت ۲۰ ایکس یکسان است. دوربین پشتی این محصول همانند مدل اصلی به حسگر ۴۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم F/1.8، سنسوری ۲۰ مگاپیکسلی با لنزی با f/2.2 و سنسوری ۸ مگاپیکسلی در پس لنز تاه فوتو با گشودگی F/2.4 و قابلیت بزرگ نمایی اپتیکال تا ۵ برابر مجهز شده است. سیستم عامل این دستگاه اندروید ۹ پای بوده که پوسته ی اختصاصی هواوی موسوم به EMUI 9 نیز روی آن اعمال شده است. صفحه نمایش مدل 5G میت ۲۰ ایکس نیز ۷.۲ اینچی است.
گوشی موبایل هواوی میت ۲۰ ایکس 5G از ماه ژوئن و با قیمت ۹۹۹ پوند در انگلستان عرضه خواهد شد. پیش خرید این محصول از اواخر ماه مه آغاز خواهد شد. گوشی هوشمند یاد شده ازطریق اپراتورهای EE، Q2، Three، وودافون، پلاس و همچنین خرده فروشی های منتخب از جمله اسکای، ام پی دی و A1 در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت.
ایسوس ذنفون ۶ با دوربین چرخان و نمایشگر بدون حاشیه معرفی شد
ایسوس به طور رسمی از نسل جدید پرچم دار خود با نام زنفون ۶ رونمایی کرد. باتری حجیم ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و دوربین چرخان، مهم ترین مولفه های این گوشی به شمار می روند.
به گزارش زومیت، گوشی هوشمند ایسوس ذن فون ۶ (Asus ZenFone 6) به طور رسمی رونمایی شد. اگرچه نسل قبلی این محصول، ذن فون ۵ تنها یک کپی نه چندان جذاب از آیفون ۱۰ اپل بود، اما مدل جدید اکنون ویژگی هایی دارد که منجر به افزایش جذابیت دستگاه شده است. ذن فون ۶ به نمایشگری کاملا بدون حاشیه مجهز شده که به لطف بهره بردن از دوربین چرخان، حتی لبه ی بالایی نمایشگر نیز فاقد از هرگونه حاشیه و بدون ناچ یا برش مخصوص دوربین است.
به نظر می رسد ایسوس سر انجام تصمیم گرفته جهت گیری خود در تولید گوشی های هوشمند را تغییر دهد و حال با معرفی ذن فون ۶ ویژگی هایی برای این محصول تدارک دیده که حداقل از نظر طراحی، شخصیت خاصی برای گوشی ایجاد کرده است. استراتژی پیشین ایسوس تولید گوشی هایی بود که به محصولات اپل و سامسونگ شباهت داشته باشند. نمایشگر در نظر گرفته شده برای ذن فون ۶ کاملا بدون حاشیه است و همان طور که اشاره شد فاقد لبه های باریک و مشکی رنگ بالایی و پایینی بوده و علاوه بر این ناچ یا بریدگی در بالای این صفحه نمایش وجود ندارد. این موضوع باعث شده تا تماشای نمای جلویی دستگاه لذت بخش باشد. البته ضخامت لبه ی پایینی نمایشگر ذن فون ۶ نسبت به لبه های دیگر کمی بیشتر است.
ایسوس سعی کرده تا قیمت نسل جدید گوشی هوشمند خود را ثابت نگه دارد. مدل پایه ی ذن فون ۶ با ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی با قیمت ۴۹۹ دلار در دسترس علاقمندان خواهد بود. بد نیست اشاره کنیم که قیمت در نظر گرفته شده برای ذن فون ۵ نیز دقیقا ۴۹۹ دلار بود.
برای نظر دادن در مورد کیفیت دوربین ذن فون ۶ باید حداقل چند روز با آن کار کرد اما بنا به اعلام وب سایت ورج، تصاویر درج شده توسط دوربین این گوشی در نگاه اول از کیفیت خوبی برخوردار است. در ابتدا ممکن است دوربین چرخان برای کاربر کمی عجیب به نظر برسد، به خصوص با جلوه های صوتی مخصوصی که ایسوس برای چرخش دوربین در نظر گرفته است. البته امکان غیرفعال کردن این جلوه های صوتی همیشه در دسترس خواهد بود. می توان گفت که استفاده از دوربین چرخان می تواند راه کاری بسیار مناسب برای تولید گوشی هایی با نمایشگر کاملا بدون حاشیه باشد. سامسونگ نیز در تولید گوشی هوشمند گلکسی A80 روشی مشابه با روش ایسوس در پیش گرفته ولی با این تفاوت که برای بخش جلویی گلکسی A80 نیز چندین دوربین مجزا در نظر گرفته شده و این در حالی است که در ذن فون ۶ می توان از دوربین با کیفیت و اصلی دستگاه در بخش جلویی آن نیز استفاده کرد.
دوربین ذن فون ۶ شامل دو حسگر است؛ نمونه ی ۴۸ مگاپیکسلی اصلی و حسگر ۱۳ مگاپیکسلی با زاویه ی دید عریض که به لطف قابلیت چرخش دوربین می توان از آن برای ثبت تصاویر سلفی گروهی یا ثبت تصاویر پرتره با زاویه ی دید گسترده استفاده کرد. ایسوس مهندسی زیادی روی دوربین این گوشی هوشمند انجام داده و یک موتور مخصوص برای ذن فون ۶ در نظر گرفته که امکان چرخاندن دوربین را تا ۱۸۰ درجه فراهم می کند. بدین ترتیب می توان از دوربین های پشتی دستگاه به عنوان دوربین سلفی نیز استفاده کرد. با این وجود که ایسوس از مواد مستحکمی برای ساخت این بخش بهره برده است، اما به دلیل حضور چندین بخش متحرک در سیستم دوربین چرخان ذن فون ۶، همچنان نگرانی هایی بابت مقاومت آن به خصوص در ضربه وجود خواهد داشت. ایسوس برای کاهش این نگرانی ها یک سیستم خودکار در ذن فون ۶ ایجاد کرده که می تواند سقوط دستگاه از دست کاربر را شناسایی کرده و بلافاصله به طور کاملا خودکار، دوربین چرخان را به جایگاه اولیه اش بازگرداند. البته بهتر است کاربران جدا از تست این ویژگی خودداری کنند.
افزون بر آنچه گفته شد، ایسوس نوآوری های دیگری را هم در دوربین چرخان ذن فون ۶ قرار داده است. شما می توانید بدون حرکت کردن و فقط با نگه داشتن گوشی، تصاویر پانورامای افقی یا عمومی ثبت کنید زیرا دوربین در این حالت به طور خودکار می چرخد تا عکس پانوراما کامل شود. قابلیت جالب دیگر این گوشی، امکان ردیابی یک سوژه در حالت ضبط فیلم است. با فعال کردن این ویژگی، با حرکت دادن سوژه ی مورد نظر، دوربین ذن فون ۶ به طور خودکار به سمت سوژه می چرخد. ایسوس همچنین امکان اعمال تنظیمات دستی را در اختیار کاربران قرار داده است.
شرکت ایسوس قصد دارد ذن فون ۶ را در سه مدل به فروش برساند. نسخه ی پایه این محصول با رم ۶ گیگابایتی و حافظه ی ذخیره سازی ۶۴ گیگابایتی با قیمت ۴۹۹ یورو (حدود ۵۵۷ دلار) به فروش خواهد رسید. ایسوس وعده داده که دو نسخه ی رده بالاتر ذن فون ۶ نیز در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت که یکی از آن ها به رم ۸ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۲۵۶ گیگابایتی مجهز شده است.
اگرچه قیمت در نظر گرفته شده برای ذن فون ۶ در حد گوشی های هوشمند میان رده ی بازار است، اما ویژگی های سخت افزاری این محصول به پرچم داران اندرویدی شباهت زیادی دارد. پردازنده ی اسنپدراگون ۸۵۵، بدنه ی آلومینیومی یک تکه ی با پوشش گوریلا گلس ۶ برخی از این ویژگی ها هستند. قابلیت مهم دیگر این گوشی هوشمند، باتری حجیم ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی آن است تا خیال کاربران از شارژدهی گوشی در استفاده های سنگین و طولانی مدت نیز راحت باشد. ایسوس همچنین امکان استفاده از درگاه ۳.۵ میلی متری هدفون را برخلاف بسیاری از پرچم داران مشابه، در دسترس کاربران قرار داده است. دو ویژگی مهمی که نبود آن ها در ذن فون ۶ به چشم می آید، شارژ بی سیم و ضد آب بودن است.
پیش تر ایسوس طی سال های اخیر همیشه رابط کاربری اندروید را برای استفاده در گوشی های خود بسیار شخصی سازی می کرد و اپ های پیش فرض زیادی را روی محصولات خود ارائه می داد. اما حالا و با معرفی ذن فون ۶، این شرکت استراتژی نرم افزاری خود را هم تغییر داده و سعی کرده تجربه ی رابط کاربری ساده و نزدیک به اندروید خالص را به مشتریان خود تقدیم کند.
ذن فون ۶ یک کلید سخت افزاری به نام اسمارت کی نیز دارد که به صورت پیش فرض دستیار صوتی گوگل اسیستنت را فعال می کند، اما کاربر می تواند به دلخواه خود از این کلید برای ثبت اسکرین شات، باز کردن اپلیکیشنی خاص، باز کردن دوربین و مواردی از این قبیل استفاده کند. کلید یاد شده از چند حالت در هنگام فشرده شدن پشتیبانی می کند و این یعنی کاربران می توانند برای هرکدام از حالت های فشردن ساده ، فشردن و نگه داشتن یا دوبار فشردن، عملکردی مجزا تعیین کنند.
ذن فون ۶ ایسوس از طراحی خلاقانه ای بهره می برد و مشخصات سخت افزاری قدرتمندی هم دارد و در عین حال قیمت تعیین شده برای آن بسیار مناسب است تا عرضه ی آن به بازار محصولات اندرویدی خبری جذاب برای علاقمندان محسوب شود.
ریل می ایکس اوپو با دوربین سلفی پاپ آپ و دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی رونمایی شد
گوشی هوشمند ریل می ایکس (Realme X) اوپو رسما معرفی شد. این محصول را می توان پیشرفته ترین گوشی تولید شده ی این شرکت دانست.
به گزارش زومیت، می توان ریل می ایکس را محصولی شبیه به ریل می ۳ پرو دانست که از ابعادی بزرگ تر و نمایشگر امولد بهره می برد و درنهایت، به دوربین هایی شبیه به دوربین وان پلاس ۷ مجهز شده است. حال به سایر ویژگی های گوشی هوشمند جدید اوپو اشاره می کنیم. این محصول به صفحه نمایش ۶.۵ اینچی امولد مجهز شده که وضوحش 1080p است. حسگر اثر انگشت این گوشی در زیر نمایشگر جای داده شده و علاوه بر این، صفحه نمایش این محصول برش یا ناچ ندارد. ریل می با بهره گرفتن از دوربینی سلفی که با استفاده از موتور مخصوص از لبه ی بالایی دستگاه بالا می آید، موفق شده این بخش گوشی را در زیر نمایشگر مخفی کند.
حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر نیز از نوع اپتیکال است و به منظور شناسایی الگوی انگشت کاربر بخشی از نمایشگر را روشن می کند تا حسگر تعبیه شده در زیر آن بتواند الگوی انگشت کاربر را شناسایی و نهایتا قفل دستگاه را باز کند. ریل می ایکس نیز همانند گوشی وان پلاس ۷ پرو از حسگری بهره می برد که ۴۴ درصد بزرگ تر از مدل های قبلی است. استفاده از این حسگر به همراه موتور شتاب دهنده ی DSP باعث شده فرایند بازکردن قفل گوشی با سرعت بیشتری انجام شود.
اگرچه گوشی ریل می ایکس درمقایسه با گوشی ریل می ۳ پرو ابعاد بزرگ تری دارد، ظرفیت باتری به کار گرفته شده در این محصول درمقایسه با ریل می ۳ پرو کمی کمتر است. البته ریل می ایکس نیز همانند برادر خود از فناوری شارژ سریع VOOC Flash Charge 3.0 پشتیبانی می کند؛ به همین دلیل، می توان تنها در ۳۰ دقیقه، باتری ۳,۷۶۵ میلی آمپرساعتی آن را ۵۵ درصد شارژ کرد.
از دیگر مشخصات ریل می ایکس می توان به تراشه ی پردازشی اسنپدراگون ۷۱۰ اشاره کرد. این تراشه از فناوری ۱۰ نانومتری بهره می برد. حافظه ی رم این محصول در سه مدل ۴ و ۶ ۸ گیگابایتی دردسترس مشتریان است. حافظه ی داخلی ذخیره سازی این محصول نیز در دو مدل ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی در نظر گرفته شده است.
حال به یکی از مهم ترین قوت های ریل می ایکس می رسیم. این دستگاه به دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.7 مجهز شده و درکنار آن، دوربین ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 وجود دارد که به منظور تشخیص عمق در تصویر کاربرد خواهد داشت. دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی ریل می ایکس نیز از نوع بالا رونده است که گشودگی دیافراگم آن نیز f/2.0 است.
دوربین ۴۸ مگاپیکسلی اصلی این گوشی مدل IMX 586 است که امروزه در تعداد زیادی از گوشی های هوشمند بازار به کار گرفته شده است. این دوربین با ترکیب هر چهار پیکسل به یک پیکسل، تصاویر نهایی را با وضوح ۱۲ مگاپیکسل ثبت می کند.
دوربین اصلی ریل می ایکس به تمامی امکانات و قابلیت های نرم افزاری مورد انتظار کاربران مجهز شده است. ازجمله ویژگی های نرم افزاری این دوربین می توان به تقویت کروما، تشخیص صحنه با استفاده از هوش مصنوعی، حالت شب و حالات جدید برای تصاویر پرتره اشاره کرد. دوربین سلفی این محصول نیز از ویژگی هایی مثل زیباساز چهره بهره می برد که در حالت گروهی نیز کار می کند.
قیمت مدل پایه ی ریل می ایکس لایت با ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی ۱۷۵ دلار است. برای مدل دیگر این محصول با رم ۶ گیگابایتی و حافظه ی ذخیره سازی ۶۴ گیگابایتی برچسب قیمتی ۱۹۰ دلاری در نظر گرفته شده است. درنهایت، مجهزترین مدل این محصول با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی ۲۲۰ دلار قیمت دارد.
مدل استاندارد ریل می ایکس اوپو در رنگ های سفید و آبی دردسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت. این محصول با رم ۴ گیگابایتی و حافظه ی ذخیره سازی ۶۴ گیگابایتی با قیمت ۲۲۰ دلار و با رم ۶ گیگابایتی و حافظه ی ذخیره سازی ۶۴ گیگابایتی با قیمت ۲۳۰ دلار و با رم ۸ گیگابایتی و حافظه ی ذخیره سازی ۱۲۸ گیگابایتی با قیمت ۲۶۰ دلار فروخته می شود.
TSMC تولید انبوه تراشه A13 آیفون 2019 را آغاز می کند
TSMC بعد از آغاز تولید آزمایشی تراشه ی جدید اپل، وارد تولید انبوه تراشه ی A13 اپل برای تأمین نیاز تراشه ی مورد نیاز آیفون ۲۰۱۹ می شود.
به گزارش زومیت، براساس آخرین اخبار، TSMC تولید انبوه تراشه ی A13 اپل را به منظور تأمین تراشه ی مورد نیاز آیفون ۲۰۱۹ به زودی آغاز می کند. انتظار می رود آیفون ۲۰۱۹ سپتامبر (مصادف با شهریور) معرفی شود. باتوجه به نزدیک تر شدن زمان رونمایی گوشی های آیفون ۲۰۱۹، شرکت های زنجیره ی تأمین قطعات موردنیاز آیفون نیز کار تولید قطعات آخرین مدل های گوشی های آیفون را آغاز می کنند. براساس آخرین گزارش ها، همان طورکه پیش تر نیز گفته شده بود، TSMC، تنها تولیدکننده ی تراشه های سری A اپل نیز خود را برای تأمین تراشه ی A13 مخصوص محصولات ۲۰۱۹ کوپرتینویی ها آماده می کند.
بر اساس اعلام یکی از منابع داخلی TSMC، این شرکت در آوریل (مصادف با فروردین )، تولید آزمایشی تراشه ی جدید سری A اپل را آغاز کرده و انتظار می رود تولید انبوه تراشه ی جدید اپل به زودی و در ماه جاری آغاز شود. به نظر می رسد تراشه ی سری A آیفون ۲۰۱۹ با نام A13 به بازار معرفی شود. تاکنون، اخبار غیررسمی مختلفی درباره ی تراشه ی جدید اپل منتشر شده است. انتظار می رود تراشه ی جدید هم ازنظر عملکرد کلی و هم ازنظر عملکرد گرافیکی درمقایسه با نسخه های قبلی بهبود یافته باشد.
پیش تر گفته شده بود پردازنده آیفون ۲۰۱۹ بر نسل جدید لیتوگرافی ۷ نانومتری TSMC مبتنی خواهد بود. انتظار می رود ظرفیت تولید TSMC برای نسل جدید لیتوگرافی ۷ نانومتری برای مدل های سال جاری، به بیشترین ظرفیت تولید خود برسد؛ تا جایی که احتمالا خطوط تولید TSMC توان تولید تراشه برای سایر مشتریان شرکت را نخواهد داشت. همان طور که پیش تر نیز گفته شده بود، فرایند تولید تراشه ی لیتوگرافی ۷ نانومتری TSMC موسوم به N7 Pro با روش های قبلی متفاوت است؛ هرچند تفاوت های فرایند تولید جدید، هنوز ثابت نشده است.
تراشه ی A13 اپل آخرین تراشه ی سری A این شرکت است که TSMC با نسل جدید فرایند تولید ۷ نانومتری تولید می کند. انتظار می رود تراشه ی A14 اپل در سال ۲۰۲۰ با فرایند تولید ۶ نانومتری معرفی شود. این در حالی است که لیتوگرافی ۵ نانومتری نیز در حال توسعه است و انتظار می رود در نسخه های آتی آیفون شاهد آن باشیم.
اطلاعات بیشتری درباره ی آیفون های جدید ۲۰۱۹ دردسترس نیست. البته، مینگ چی کو، تحلیلگر ارشد اپل، قابلیت شارژ بی سیم دوطرفه و باتری بزرگ تر در آیفون های ۲۰۱۹ را تأیید کرده است. همچنین، به نظر می رسد بر اساس اخبار غیررسمی فاش شده، آیفون های XI و XI MAX و XE نسخه های به روزرسانی شده ی آیفون XS و آیفون XS MAX و آیفون XR باشند. با وجود آنکه دستگاه های جدید ازنظر طراحی شباهت زیادی به نسخه های قبلی دارند، به نظر می رسد ازنظر مشخصات، تفاوت هایی با نسخه های قبلی داشته باشند. یکی از تفاوت های اصلی گوشی های آتی درمقایسه با نسخه های قبل، آن است که از تعداد دوربین های بیشتری بهره می برند. دو مدل از آیفون های ۲۰۱۹ با دوربین سه گانه و گوشی آیفون XE با دوربین دوگانه معرفی خواهند شد.
گوگل سر انجام جزئیاتی درباره پروژه ی فیوژا ارائه کرد
فیوژا نام پروژه ای است که گوگل از مدتی قبل کار روی آن را آغاز کرده ولی اطلاعات زیادی در مورد آن منتشر نکرده است.
آیا پروژه ی فیوژا (Fuchisa) را به خاطر دارید؟ اگر با این نام آشنا نیستید، به این دلیل است که گوگل تا کنون اطلاعات زیادی درباره ی آن منتشر نکرده بود. اما سرانجام معاون ارشد اندروید و کروم، هیروشی لاکهیمر، در مراسم گوگل IO جزئیاتی در این مورد ارائه کرد.
به گزارش زومیت، لاکهیمر در این باره می گوید: ما به دنبال این هستیم که ببینیم یک سیستم عامل چگونه خواهد بود و به همین دلیل بسیاری از کاربران گمان کرده اند فیوژا درواقع نسل جدید اندروید یا سیستم عامل کروم است؛ درحالی که فیوژا داستان دیگری دارد. این سیستم عامل به دنبال بهبود طراحی در سیستم عامل ها است و مواردی را که ما از فیوژا آموخته ایم، می توان در سایر محصولات مورد استفاده قرار داد.
توضیحات لاکهیمر شاید باعث از بین رفتن شوق زیادی شود که احتمالا درمورد فیوژا داشتیم. درهرصورت، مطلع شدن از یک موضوع، بهتر از بی خبر بودن است. اگرچه هیچ احتمال مشخصی برای انتشار نسخه ی عمومی فیوژا روی دستگاه های مورد استفاده کاربران وجود ندارد، اما حالا حداقل می توانیم ببینیم که حضور فیوژا در اندروید یا سیستم عامل کروم به چه شکل خواهد بود. حالا می توانیم تمرکز خود را به جنبه های جالب توجه پروژه ی فیوژا معطوف کنیم. به نظر می رسد درحال حاضر، این تفکر با آنچه در ذهن لاکهیمر می گذرد، هماهنگی داشته باشد؛ زیرا وی در بخش دیگری از توضیحات خود پیرامون پروژه ی مورد بحث گفت: موضوع فقط گوشی ها یا رایانه ها نیست. در دنیای اینترنت اشیاء، هر روز به تعداد دستگاه هایی که نیاز به یک سیستم عامل دارند، افزوده می شود. من فکر می کنم فضای زیادی برای حضور چندین سیستم عامل در این حوزه وجود دارد که هرکدام از این ها می توانند نقاط قوت و مشخصات خاص خود را داشته باشند. فیوژا یکی از این پروژه ها است.
اگر به این موضوع فکر می کنید که سیستم عامل فیوژا از نظر تجاری چگونه خواهد بود، باید اشاره کنیم که این پروژه اساسا در سال ۲۰۱۶ به صورت یک پروژه ی متن باز مرموز در گیت هاب شروع به کار کرد و گوگل نیز هیچ خبری به طور رسمی در مورد آن منتشر نکرد. این پروژه، یک سیستم عامل توسعه داده شده توسط گوگل است که برخلاف اندروید بر پایه ی کرنل لینوکس نیست و به جای آن، از میکروکرنلی به نام زیرکان (Zircon) استفاده می کند. این سیستم عامل قابلیت توسعه ی بالایی دارد که به دلیل همین ویژگی می توان از آن در سیستم های جاسازی شده، گوشی های هوشمند، تبلت ها و رایانه ها استفاده کرد. رابط کاربری یا حداقل آنچه از تست فیوژا روی دستگاه های اولیه مثل پیکسل بوکی که از فلاتر (Flutter) پشتیبانی می کند، مشاهده شده، نشان دهنده ی عملکرد قوی و سیستم گرافیکی بسیار روان و چشمگیری است. موتور رندر گرافیکی فلاتر بر پایه ی ولکان بوده و امکان اجرای عملکرد گرافیکی روان با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه را فراهم می کند.
اگر توضیحات بالا به اندازه ی کافی برای شما جذاب بوده است و قصد تست فیوژا را دارید، می توانید این کار را روی شبیه سازهای اندرویدی انجام دهید. امکان دریافت کد به طور مستقیم از مخزن موجود وجود دارد. پس از دریافت کدهای مورد نیاز می توانید آن را با بخش هایی از پروژه ی متن باز اندروید ترکیب کنید.