آموزش قرار دادن عکس روی اینستاگرام با استفاده از کامپیوتر و آشنایی بیشتر با اندروید Q در نوزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی آموزش

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در نوزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی آموزش، پنج آموزش در زمینه ی موبایل و کامپیوتر تقدیم شما گرامیان میگردد.

آموزش قرار دادن عکس روی اینستاگرام با استفاده از کامپیوتر

اگر قصد دارید با استفاده از رایانه ی شخصی روی حساب کاربری اینستاگرام خود عکس آپلود کنید، با ما در این آموزش همراه شوید.

به نقل از زومیت،   اینستاگرام یکی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی دنیا است و افراد زیادی از آن برای دنبال کردن عزیزان خود یا مشاهده ی خیره کننده ترین تصاویر جهان استفاده می کنند.

این پلتفرم نقاط قوت زیادی دارد، ولی یکی از بدترین نقاط ضعف آن، دشوار بودن آپلود تصویر با استفاده از رایانه های شخصی است. خوشبختانه راه هایی برای انجام این کار بدون نیاز به اپلیکیشن های جانبی وجود دارد.

۱. استفاده از حالت توسعه دهندگان مرورگر

یکی از بهترین روش ها برای قراردادن تصاویر روی اینستاگرام با استفاده از کامپیوتر، استفاده از حالت توسعه دهندگان یا developer mode مرورگرها است. این روش برای کاربران عادی بسیار آسان است و به دانلود هیچ مورد اضافی نیز نیاز ندارد.

ابتدا باید با استفاده از رایانه ی شخصی وارد حساب کاربری اینستاگرام خود شده و بعد وارد حالت توسعه دهندگان مرورگر شوید. کاربران مرورگر گوگل کروم کافی است کلید F12 را از روی صفحه کلید فشار دهند یا روی منوی به شکل سه نقطه کلیک کرده و سپس more tools و developer tools را انتخاب کنند.

اگر از فایرفاکس استفاده می کنید، می توانید با باز کردن منوی به شکل سه خط روی هم و بعد مراجعه به web developer و toggle tools به این ابزار دسترسی پیدا کنید. همچنین کاربران فایرفاکس باید پس از انجام این کار، روی آیکونی که به شکل یک گوشی هوشمند و یک تبلت کنار هم است واقع در قسمت بالا و راستی صفحه ی باز شده و در کنار علامت X بستن صفحه کلیک کنند. کاربران مرورگر اوپرا می توانند با مراجعه  به منو و سپس به ترتیب با انتخاب گزینه های developer و developer tools این ابزار را فعال کنند. اگر از مرورگر اج مایکروسافت استفاده می کنید، ابتدا کلید F12 را فشار دهید و سپس از فلش رو به پایین، گزینه emulation را انتخاب کنید و در مرحله ی بعد از دسته ی device یکی از گوشی های هوشمند لومیا را انتخاب کنید.

پس از اینکه حالت توسعه دهندگان (developer mode) را فعال کردید، چیدمان صفحه ی مرورگر شما به شکل یک گوشی هوشمند تغییر می کند. به همین صورت، صفحه ی اینستاگرام هم به شکل نسخه ی موبایلی آن در می آید. شما اکنون می توانید علامت به اضافه ی مربوط به آپلود عکس را به همراه دکمه های دیگر مثل home، search، activity و آیکون پروفایل را در پایین صفحه مشاهده کنید.

روی علامت به اضافه کلیک کرده تا پنجره ی مربوط به آپلود عکس یا فیلم از کامپیوتر روی اینستاگرام باز شود و سپس فایل مورد نظر خود را انتخاب کنید. ممکن است بعد از ورود به حالت توسعه دهندگان، نتوانید علامت به اضافه را مشاهده کنید که معمولا با بارگذاری مجدد صفحه این مشکل حل  می شود. اگر باز هم نتوانستید علامت به اضافه را ببینید، user-agent مرورگر را از responsive به گوشی هوشمند دیگری تغییر دهید. این گزینه باید بالای صفحه ی اینستاگرام و در زیر نوار آدرس مرورگر قابل مشاهده باشد.

۲. استفاده از شبیه ساز اندرویدی BlueStacks

روش دیگری که برای قراردادن تصاویر از کامپیوتر روی اینستاگرام استفاده می شود، استفاده از شبیه ساز اندرویدی است. شبیه ساز اندرویدی به شما اجازه می دهد تا اپلیکیشن های اندرویدی را روی رایانه ی شخصی خود اجرا کنید. بنابراین، ما اپلیکیشن اندرویدی اینستاگرام را روی کامپیوتر اجرا می کنیم.

نرم افزار BlueStacks یکی از محبوب ترین شبیه سازهای اندرویدی است. به شما پیشنهاد می کنیم که این شبیه ساز را برای رایانه ی شخصی خود دانلود کنید. پس از نصب این نرم افزار، باید اپلیکیشن اینستاگرام را روی کامپیوتر خود دانلود کنید. خوشبختانه BlueStacks امکان دسترسی مستقیم به فروشگاه پلی استور را فراهم کرده است که به شما اجازه می دهد اینستاگرام را به راحتی دانلود کنید.

پس از نصب اینستاگرام، آن را به وسیله ی منوی اپلیکیشن های BlueStacks اجرا کرده و اطلاعات حساب کاربری خود را وارد کنید. از اینجا به بعد همه چیز شبیه آپلود کردن عکس از روی گوشی است، با این تفاوت که به جای نمایش اپلیکیشن گالری گوشی، پنجره ی آپلود ویندوز باز می شود.

اگر در این روش هنگام بازکردن اینستاگرام با صفحه ی سفید مواجه شدید، یکی از نسخه های قدیمی تر اینستاگرام را دریافت و نصب کنید تا مشکل حل شود.

۳. استفاده از اپلیکیشن ویندوز ۱۰

اینستاگرام همچنین اپلیکیشنی در ویندوز ۱۰ دارد که با استفاده از ویندوز استور قابل دریافت است. این اپلیکیشن در نگاه اول بسیار خوب به نظر می رسد. ولی افرادی که از لپ تاپ ها و رایانه های رو میزی معمولی استفاده می کنند، با دریافتن این نکته که قابلیت آپلود تصویر به کلی در این اپلیکیشن حذف شده نا امید می شوند.

متأسفانه این شرکت وابسته به فیسبوک به طور کلی قابلیت آپلود تصویر در ویندوز ۱۰ را به تبلت ها و دستگاه هایی که از صفحه لمسی پشتیبانی می کنند، محدود کرده است. این تصمیم نامعقولی است چرا که بسیاری از افراد عکس های خود را روی کامپیوتر نگه داری می کنند یا ابتدا آن را در دستگاه هایی با صفحه نمایش های بزرگ ویرایش می نمایند.

با این حال هنوز امید اندکی وجود دارد، چراکه می توان قابلیت آپلود تصویر این اپلیکیشن را با جست وجو در نوار جست وجوی ویندوز ۱۰ در منوی استارت پیدا کرد. کافی است عبارت Instagram را در نوار جست وجو وارد کنید تا آیکون های میانبر بعضی از اپلیکیشن ها نمایان شود. سپس باید new post را انتخاب کنید تا یک پنجره ی آپلود بسیار ابتدایی باز شود. این کار پنجره ی آپلود عادی ویندوز را باز نمی کند و شما فقط به پوشه های محدودی مثل Pictures، Downloads، Saved Pictures و Camera Roll دسترسی دارید که بازهم بهتر از هیچ است.

اگر با جست وجو نتوانستید قابلیت new post را پیدا کنید، روی اپلیکیشن اینستاگرام کلیک راست کرده و سپس pin to taskbar را انتخاب کنید تا به نوار وظیفه (تسکبار) منتقل شود. اکنون در نوار وظیفه روی آن کلیک راست کرده تا new post را ببینید. با انتخاب این گزینه باید بتوانید به قابلیت آپلود تصویر اینستاگرام دسترسی پیدا کنید.

اندروید Q را بهتر بشناسید

برای آشنایی بیشتر با اندروید Q، نسخه بعدی سیستم عامل گوگل برای تلفن های هوشمند، در ادامه با ما همراه باشید.

به نقل از زومیت، فارغ از هر نامی که درنهایت برای اندروید  Q انتخاب شود، این نسخه آخرین به روزرسانی نرم افزاری برای سیستم عامل  تلفن های همراه گوگل  است. اگرچه انگار همین دیروز گوگل اندروید 9 پای را منتشر کرد، اما اکنون در آستانه انتشار رسمی نسخه بعدی این سیستم عامل قرار داریم.

اگر می خواهید از آخرین اخبار، ویژگی ها و سایر اطلاعات مربوط اندروید Q مطلع شوید مقاله حاضر را دنبال کنید.

نسخه بتای عمومی اندروید Q برای چندین گوشی هوشمند در دسترس است

گوگل طبق روال همیشگی خود در ماه مارس، پیش نمایشی برای توسعه دهندگان نسخه بعدی اندروید منتشر می کند. به علاوه، در ماه مه، هنگام برگزاری کنفرانس I/O، نسخه بتای عمومی آن را ارائه می دهد تا همه بتوانند از آن استفاده کنند.

اما امسال گوگل تصمیم گرفت که این روند اندکی متفاوت باشد؛ بنابراین اولین پیش نمایش توسعه دهندگان و نسخه بتای عمومی اندروید Q را تواما در تاریخ ۱۳ مارس ۲۰۱۹ منتشر کرد. سپس در سوم آوریل نسخه دوم بتای آن را با رفع تعدادی باگ و افزودن ویژگی های جدید ارائه داد. به دنبال آن، نسخه سوم بتا در هفتم ماه مه هنگام برگزاری کنفرانس سالانه I/O و در تاریخ پنجم ژوئن، نسخه چهارم بتای اندروید Q منتشر شد. اخیرا نیز در تاریخ ۱۰ ژوئن، نسخه پنجم بتای اندروید بعدی آغاز به کار کرد.

نسخه بتای اندروید Q علاوه بر گوشی های هوشمند پیکسل، در سایر گوشی ها اعم از وان پلاس 6T ، سونی اکسپریا Z3 و ال جی G8 نیز دردسترس قرار دارد. در حقیقت، این نسخه از اندروید Q برای ۲۰ گوشی هوشمند از ۱۲ برند، ارائه شده است. برای دریافت نسخه بتای اندروید Q، پس از ورود به حساب کاربری گوگل و انتخاب مدل گوشی هوشمند خود، به روزرسانی این نسخه به صورت OTA، در گوشی هوشمند شما برای دانلود و نصب فراهم خواهد شد.

فهرست گوشی های هوشمندی که از آخرین نسخه بتای اندروید Q پشتیبانی می کنند

Sony Xperia XZ3 Essential Phone Pixel

Tecno Spark 3 Pro Huawei Mate 20 Pro Pixel XL

Vivo X27 LGE G8 Pixel 2

Vivo NEX S Nokia 8.1 Pixel 2 XL

Vivo NEX A OnePlus 6T Pixel 3

Xiaomi Mi 9 OPPO Reno Pixel 3 XL

Xiaomi Mi MIX 3 5G Realme 3 Pro asus ZenFone 5Z

برترین ویژگی های اندروید Q

درست مانند سایر نسخه های جدید سیستم عامل اندروید، انتظار می رود اندروید Q نیز پر از ویژگی های جدید باشد.

به احتمال زیاد با انتشار نسخه های بتای بعدی اندروید Q در طول سال و درنهایت با رسیدن به نسخه نهایی آن، با ویژگی های جدید بیشتری آشنا خواهیم شد. به هرحال اکنون نیز قابلیت های جدیدی وجود دارند که در ادامه اشاره می کنیم.

برداشته شدن آیکون دکمه بازگشت

دکمه بازگشت، یکی از اصلی ترین کلیدهای ناوبری اندروید با روی کارآمدن اندروید Q، رسما به کار خود خاتمه می دهد.

به دنبال ناوبری برپایه ژست حرکتی در اندروید پای، که در آن دکمه بازگشت هنوز حضور داشت، اندروید Q اکنون گونه ای از ناوبری را ارائه می دهد که کاملا برپابه ژست های حرکتی است. کاربرا با سوایپ به سمت بالا به صفحه اصلی می رود، با سوایپ به سمت بالا و نگه داشتن انگشت، به منوی چندوظیفگی هدایت می شود و با سوایپ از گوشه چپ به سمت گوشه راست صفحه نمایش عمل بازگشت صورت می گیرد.

این تغییر نسبتا زیادی در ناوبری اندروید محسوب می شود و گوگل ادعا می کند که درحال توسعه سازوکاری است که در آن با اولین سوایپ یک منوی کشویی باز می شود و با سوایپ دوم عمل بازگشت صورت می گیرد.

حالت تاریک در کل سیستم عامل

پس از درخواست های بسیار کاربران، گوگل تأیید کرد که اندروید Q تمی تیره  برای کل سیستم خواهد داشت که به وسیله کلیدی در قسمت تنظیمات سریع یا Quick Settings، در هر زمانی خاموش یا روشن می شود.

خبر خوب این است که گوگل API جدیدی را به وجود آورده است که توسعه دهندگان می توانند به وسیله آن قابلیت پشتیبانی از حالت تیره را به اپلیکیشن خود اضافه کنند تا هنگامی که حالت تاریک برای کل دستگاه فعال است، تم اپلیکیشن نیز به حالت درآید.

گزینه های جدید برای شخصی سازی تم

توانایی شخصی سازی کامل گوشی هوشمند، یکی از ویژگی های فوق العاده اندروید است که اندروید Q در این زمینه، عالی کار کرده است.

در نسخه اول بتای اندروید Q گزینه هایی برای تغییر رنگ غالب کل رابط کاربری یافت شد. رنگ های موجود در نسخه پنجم بتا عبارت اند از: «آبی»، «مشکی»، «سبز»، «بنفش»، «آبی اقیانوسی»، «فضایی» و «ارغوانی روشن».

در نسخه دوم بتای اندروید Q اپلیکیشن جدیدی به نام «Pixel Themes» وجود دارد که هرچند عملکردی نداشت اما گمان می رود این همان جایی است که ابزارهای شخصی سازی نسخه نهایی اندروید Q قرار خواهند گرفت.

زیرنویس آنی فایل های چندرسانه ای با Live Caption

زیرنویس های رسا و شیوا برای افراد ناشنوا و کم شنوا حیاتی هستند تا این افراد گفت وگوهای موجود در ویدیوها، پادکست ها، بازی ها و انواع دیگر رسانه ها را اطلاع یابند؛ بنابراین اندروید Q قابلیتی با نام Live Caption خواهد داشت که در سراسر تلفن هوشمند، زیرنویس های فصیح ارائه خواهد داد.

ویژگی Live Caption روی تلفن هوشمند می تواند برای هرجایی که گفت وگو رد و بدل شود، زیرنویس آنی ارائه دهد و خبر خوب آن است که به صورت محلی روی دستگاه  اتفاق می افتد و هیچگونه اتصال به اینترنت  لازم ندارد.

می توان Live Caption را ازطریق تنظیمات دسترسی (accessibility) اندروید Q فعال کرد. این قابلیت برای افراد زیادی کاربردی خواهد بود.

تغییرات بزرگ در مجوزهای دسترسی

امروز حریم خصوصی بیش از پیش اهمیت دارد و گوگل در اندروید Q درحال پیاده سازی برخی ویژگی های جدید برای مجوز دسترسی برنامه ها است که درک و کنترل بیشتری بر بخش های قابل دسترسی برنامه ها را به کاربر ارائه می دهد.

براساس پستی در وبلاگ گوگل، اپلیکیشن هایی که تقاضای دسترسی به مکان را دارند، اکنون پنجره ای را به صورت پاپ آپ نمایش می دهند و از کاربر سؤال می کند که آیا اجازه دسترسی همیشگی به مکان را می دهد یا تنها هنگام اجرای اپلیکیشن این اجازه را می دهد یا هرگز.

در ادامه گوگل ذکر می کند:

در اندروید Q، سیستم عامل حتی کنترل بیشتری بر اپلیکیشن ها را به کاربر می دهد که یک نمونه آن کنترل دسترسی به فایل های به اشتراک  گذاشته شده است. کاربر قادر خواهند بود دسترسی اپلیکیشن به ویدیوها، عکس ها و فایل های صوتی را هنگام اجرا، ازطریق مجوزهای جدید صادر کند. اپلیکیشن برای دسترسی به دانلودها، از پنجره انتخاب فایل سیستم استفاده می کند که به کاربر اجازه می دهد که انتخاب کند که اپلیکیشن به کدام فایل دانلود دسترسی داشته باشد.

صفحه «استفاده از مجوزها» در بخش تنظیمات تمام مجوزهای مورد استفاده اپلیکیشن ها را نمایش می دهد. در این بخش، همچنین قابلیت فیلتر کردن مجوزها وجود دارد تا کاربر بداند که کدام اپلیکیشن ها از یک مجوز خاص استفاده می کنند. به علاوه، رابطه کاربری جدیدی برای صفحه «اطلاعات برنامه» وجود دارد.

منوی اشتراک اندروید تابه حال ظاهری نامرتب داشته است. هرچند عملکرد پایه ای آن مناسب است؛ اما فارغ از مدل گوشی تلفن همراه، سرعت بازشدن آن کند است. خوشبختانه اندروید Q این مشکل را رفع کرده است. گوگل به طور مختصر در وبلاگ خود به این موضوع پرداخته است:

رابط کاربری منوی اشتراک به محض بازشدن آن سریعا بارگذاری می شود؛ زیرا میانبرها (shortcuts) از قبل منتشر می شوند.

قطعا یکی از بهترین بهبودهای اندروید Q در استفاده روزمره همین ویژگی خواهد بود. حال که صحبت از اشتراک فایل شد، ناگفته نماند که اندروید Q به معرفی ویژگی دیگری به نام «Sharing Shortcuts» یا «میانبرهای اشتراک» می پردازد. این ویژگی به توسعه دهندگان اجازه می دهد گزینه جدید را در منوی اشتراک فایل قرار دهند که کاربران بتوانند ویدیوها، تصاویر و سایر فایل ها را سریع تر از قبل در بخش خاصی از اپلیکیشن های دیگر به اشتراک بگذارند.

پشتیبانی بهتر از گوشی های هوشمند تا شدنی

سال ۲۰۱۹ زمان عرضه گوشی های تا شدنی به بازار است و برای حصول اطمینان از اینکه این فناوری جدید بهترین تجربه ممکن را برای کاربران به ارمغان آورد، گوگل اندروید Q را متناسب با گوشی های هوشمند تا شدنی بهینه سازی کرده است.

گوگل در این باره بیان کرده است:

برای اینکه نرم افزارها از مزیت گوشی های هوشمند تا شدنی و سایر صفحه های نمایش بزرگ بهره ببرند، بهبودهای مختلفی را در اندروید Q ارائه داده ایم، ازجمله تغییراتی در onResume و onPause برای پشتیبانی از قابلیت ازسرگیری چندگانه (multi-resume) برنامه. همچنین نحوه عملکرد خصصیه resizeableActivity در فایل manifest را تغییر داده ایم تا توسعه دهندگان نحوه نمایش برنامه هایشان را در نمایشگرهای تا شدنی و بزرگ مدیریت  کنند.

واضح است که این تغییرات برای توسعه دهندگان اعمال شده است؛ اما درنهایت، به بهینه سازی اندروید Q در تمام گوشی های هوشمند تا شدنی منجر می شود.

اندروید Q چه نامی خواهد داشت؟

شاید مهم ترین سؤال این باشد که اندروید Q با چه نامی ارائه خواهد شد؟

تعداد دسرهای اندکی به ذهن خطور می کند که نامشان با حرف Q آغاز شود؛ اما برخی از گزینه های احتمالی عبارت اند از:

  • Queen of Puddings
  • Quiche
  • Quesito
  • Quindim
  • Queijadas

این نام ها مربوط به دسرهایی است که هرکدام مربوط به کشوری به خصوص هستند

اندروید Q کی منتشر می شود؟

در تاریخ ۱۳ مارس ۲۰۱۹ اولین نسخه بتای اندروید Q منتشر شد و در گوشی های هوشمند سری پیکسل، پیکسل 2 و پیکسل 3 برای دانلود دردسترس قرار گرفت. نسخه دوم بتای آن در سوم آوریل و نسخه سومش در ۷ مه هنگام برگزاری کنفرانس I/O گوگل ارائه شد. چهارمین نسخه بتای اندروید Q در پنجم ژوئن و پنجمین نسخه آن اخیرا در تاریخ ۱۰ ژوئیه منتشر شد.

اکنون قبل از پایان سه ماهه سوم سال جاری میلادی باید منتظر یک نسخه بتای دیگر پیش از عرضه نسخه نهایی اندروید Q باشیم.

آموزش حذف خودکار تاریخچه جست و جوها و مکان ها در حساب کاربری گوگل

اگر شما هم نگران اطلاعات خصوصی مثل تاریخچه ی جست وجوها و فعالیت هایتان هستید که گوگل ذخیره کرده است، این آموزش را از دست ندهید.

به نقل از زومیت، سر انجام گوگل تصمیم گرفته است حریم شخصی کاربران خود را جدی بگیرد. این شرکت اوایل امسال راهی ساده و شفاف تر برای دسترسی به تاریخچه ی مکان های جغرافیایی کاربران و فعالیت آن ها در وب و اپلیکیشن ها فراهم و امکان حذف کل یا بخشی از آن را نیز مهیا کرده بود. با این حال، این کار زمانی سودمند است که کاربران انجام آن را به خاطر داشته باشند. بنابراین، گوگل اکنون تصمیم گرفته است این کار را نیز آسان تر کند.

گوگل در حال ایجاد قابلیتی در حساب های کاربری است که به شما اجازه می دهد برای اطلاعات خود تاریخ انقضا تعریف کنید. این قابلیت هنوز کامل نیست؛ ولی امکان می دهد برای اطلاعات خود زمان انقضای ۳ تا ۱۸ ماهه تنظیم کنید. بنابراین، حتی اگر زمانی فراموش کنید اطلاعات شخصی خود را حذف کنید، این کار به صورت خودکار انجام می شود و دیگر سوابق جست وجوها و فعالیت ها و مکان هایی که در آنها حضور داشته اید، رهگیری شدنی نیست. این قابلیت به صورت تدریجی در حال انتشار برای دستگاه های مختلف است؛ پس اگر نتوانستید آن را در گوشی خود پیدا کنید، ازطریق وب این کار را انجام دهید. در ادامه، نحوه ی انجام این کار را به شما آموزش می دهیم.

حذف سوابق گوگل

ابتدا وارد حساب کاربری گوگل خود شوید و روی Data & Personalization کلیک کنید. در صفحه ی جدید، گزینه ی Activity Controls و در ادامه، Manage Activity را انتخاب کنید. اکنون باید بتوانید دکمه ای به نام Choose to Delete Automatically را ببینید. روی آن کلیک کنید تا منویی با سه گزینه باز شود: ۱. گزینه ی Keep until I delete manually است که به طور پیش فرض انتخاب شده و به معنی پاک کردن دستی اطلاعات است؛ ۲. گزینه ی Keep for 18 months است که اطلاعات را هر ۱۸ ماه یک  بار به طور خودکار حذف می کند؛ ۳. گزینه ی Keep for 3 months است که اطلاعات را ۳ ماه یک بار حذف می کند. گزینه ی مدنظر خود را انتخاب و روی Confirm کلیک کنید تا اطلاعات خصوصی شما در زمان های تعیین شده حذف شوند.

تاریخچه ی مکان ها

ابتدا اپلیکیشن Maps را روی گوشی خود اجرا و سپس، منو اپلیکیشن را از نوار کناری با کلیک روی آیکونی به شکل سه خط باز کنید. در ادامه، گزینه ی Settings & Privacy را انتخاب کنید. گفتنی است در بعضی از نسخه ها، ممکن است لازم باشد پس از انجام این کار، گزینه ی دیگری به نام Personal content را انتخاب کنید. در مرحله ی بعد، صفحه را به پایین بکشید و گزینه ی Automatically delete Location History را پیدا و انتخاب کنید. از بین سه گزینه ی موجود، یعنی حذف دستی اطلاعات و حذف ۱۸ ماهه و حذف ۳ ماهه، گزینه ی مدنظر خود را انتخاب کنید و بعد روی Next و Done کلیک کنید.

اگر فکر می کنید چرا بعضی از افراد نمی خواهند از حذف خودکار اطلاعات استفاده کنند، گوگل توضیحاتی در این باره ارائه کرده است:

حفظ تاریخچه ی اطلاعات می تواند تجربه ی شما از استفاده از حساب کاربری گوگلتان را در هر مکانی بهبود دهد. چیزهایی که جست و جو و تماشا می کنید یا می خوانید، دست به دست هم می دهند تا به شما کمک کنند کارها را سریع تر انجام دهید و محتوای جدید بیابید و کارها را از جایی که رها کرده اید، از سر بگیرید.

آموزش حل مشکل خالی شدن باتری توسط MediaServer اندروید

اگر گوشی اندروید شما بیش از اندازه باتری مصرف می کند، ممکن است دلیل آن MediaServer سیستم عامل اندروید باشد.

آیا شما هم از آن دسته کاربران اندروید هستید که از مشکل خالی شدن باتری توسط MediaServer رنج می برید؟

آیا می خواهید بدانید چگونه مشکل خالی شدن باتری گوشی اندروید خود را برطرف کنید و عمر باتری آن را به حالت طبیعی برگردانید؟

مدیا سرور (MediaServer) چیست و دقیقا چه کاری انجام می دهد؟

به نقل از زومیت، این سؤال بسیار خوبی است و ما نیز پاسخ مناسبی برای آن داریم. مدیاسرور تمام فایل های چندرسانه ای (ویدئو ها، عکس ها، آهنگ ها و…) موجود روی گوشی اندرویدی شما را اسکن کرده و همه آن ها را فهرست می کند تا دیگر نیاز به انجام وظایف تکراری نباشد. هرچند این عمل، پاسخ دهی سریع تری را فراهم می کند و ورودی/خروجی دیسک را کاهش می دهد، اما مدیا سرور درصد بسیاری از باتری گوشی شما را می بلعد و این موضوع می تواند بسیار آزاردهنده باشد.

اگر برای رفع مشکل خالی شدن باتری گوشی اندروید خود توسط مدیاسرور آماده هستید، قدم های زیر را دنبال کنید:

تشخیص خالی شدن باتری توسط مدیاسرور

ابتدا باید مطمئن شویم که مدیاسرور متهم اصلی کاهش شدید باتری تلفن هوشمند شما است. پس ابتدا قدم های زیر را دنبال کنید:

۱- به قسمت برنامه ها بروید.

آیکون ورود به قسمت برنامه ها، معمولا در هوم اسکرین دستگاه قرار دارد. تصویر این آیکون معمولا به صورت شبکه ای از نقطه ها است و ممکن است زیر آن «Apps» یا «Applicatios» نوشته شده باشد. البته در بعضی از دستگاه های اندروید با سوایپ کردن می توان به قسمت برنامه ها راه پیدا کرد.

۲- به قسمت تنظیمات بروید.

آیکون قسمت تنظیمات معمولا به شکل چرخ دنده است و بسته  به نوع دستگاه شما، زیر آن «تنظیمات» یا «Settings» نوشته شده است.

۳- به بخش باتری بروید.

در قسمت تنظیمات به دنبال گزینه باتری بگردید و آن را لمس کنید.

۴-به دنبال  MediaServer بگردید و درصد استفاده از باتری آن را چک کنید.

اگر درصد استفاده از باتری توسط مدیاسرور بیش از اندازه زیاد بود، مراحل بعد این آموزش را دنبال کنید؛ اما اگر این مقدار کم تر از ۱۰ درصد باشد، دنبال کردن این مقاله ممکن است تأثیر چندانی روی عمر باتری شما نداشته باشد.

روش اول: پاک سازی حافظه رسانه یا Media Storage

اولین روش برای رفع مشکل خالی شدن باتری که از مدیاسرور برخاسته، پاک سازی حافظه رسانه است . برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

۱-به قسمت برنامه ها بروید.

۲-به قسمت تنظیمات بروید.

۳-به بخش مدیریت برنامه ها بروید.

در داخل صفحه تنظیمات به دنبال گزینه «مدیریت برنامه ها»، «برنامه ها»، «Apps» یا موارد مشابه چنین عباراتی بگردید و آن را لمس کنید.

۴-به دنبال حافظه رسانه یا Media Storage بگردید.

۵- گزینه «پاک کردن داده ها» یا «Clear Data» را لمس کنید.

۶-گزینه «توقف اجباری» یا «Force Stop» را لمس کنید.

۷-پس از انجام این مراحل گوشی خود را مجدداً راه اندازی کنید.

روش دوم: تعویض یا فرمت کردن کارت حافظه

برخی از کاربران گزارش داده اند که جایگزین کردن کارت حافظه با یک نمونه  با ظرفیت کمتر یا فرمت کردن کارت حافظه فعلی در داخل گوشی خود، به رفع مشکل خالی شدن باتری توسط مدیاسرور کمک می کند.

روش های اندکی برای فرمت کردن کارت حافظه وجود دارد. بسته به نوع گوشی هوشمندتان، می توانید کارت  حافظه را از داخل گوشی خود فرمت کنید. اما در بعضی از دستگاه های اندروید، نمی توانید کارت حافظه را از داخل خود گوشی فرمت کنید؛ بنابراین برای این کار باید از PC یا Mac کمک بگیرید.

روش سوم: حذف فایل های رسانه ای ناخواسته

این روش کمی پیچیده تر است؛ بنابراین با احتیاط آن را انجام دهید و سایر فایل ها و فولدرها را دستکاری نکنید تا مشکلی برای گوشی اندروید شما پیش نیاید.

برنامه هایی مانند گالری اندروید، به نسبت تعداد فایل های چندرسانه ای که روی گوشی خود دارید، طی زمان تعداد زیادی تصویر بند انگشتی (thumbnail) ایجاد می کند و این امر می تواند برای مدیاسرور مشکل ساز شود؛ بنابراین توصیه می شود فایل های چندرسانه ای ناخواسته مانند این تصاویر بند انگشتی را حذف کنید.

شتاب سخت افزاری چیست و چه اهمیتی دارد؟

شتاب سخت افزاری قابلیتی است که بخشی از بار پردازشی واحد پردازش مرکزی را به سایر سخت افزارها محول می کند.

به نقل از زومیت، شتاب سخت افزاری (Hardware Acceleration) قابلیتی است که شاید در منو برنامه های مختلف خیلی از دستگاه ها مانند گوشی های اندروید  مشاهده کرده باشید. این ویژگی همیشه در برنامه های گوشی های هوشمند دردسترس نیست؛ اما تعدادی از برنامه های محبوب اندروید مانند یوتیوب و کروم و فیسبوک از آن استفاده می کند.

شتاب سخت افزاری کاربردهای مختلفی دارد؛ از رندرینگ کارآمدتر صدا و ویدئو تا خواناترکردن متن و افزایش سرعت گرافیک دوبعدی و انیمیشن های رابط کاربری. چنانچه این ویژگی در دسترستان قرار دارد، بهتر است از آن استفاده کنید؛ اما در برخی از مواقع ممکن است موجب نقص و باگ شود. اگر سؤالات مختلفی درباره ی شتاب سخت افزاری در سر دارید و در استفاده از آن مردد هستید، ادامه ی این مقاله را دنبال کنید.

شتاب سخت افزاری چیست؟

شتاب سخت افزاری از سخت افزارهای به خصوصی استفاده می کند تا کارایی و سرعت اجرای وظایف را در مقایسه با زمانی  افزایش دهد که فقط از پردازنده  استفاده می شود. معمولا این کار ازطریق واگذاری بخشی از وظیفه ی پردازش به واحد پردازش گرافیکی و پردازنده ی سیگنال دیجیتال و سایر بلوک های سخت افزاری انجام می شود که ویژه ی انجام وظایف خاص هستند.

روند کار شتاب سخت افزاری تقریبا مشابه رایانش ناهمگن به نظر می رسد. در شتاب سخت افزاری، به جای اتکا بر SDK پلتفرمی خاص برای دسترسی به قطعات پردازشی مختلف، سیستم عامل انواع مورد استفاده تسریع کارایی را دراختیار توسعه دهندگان نرم افزار قرار می دهد. هنگامی که شتاب سخت افزاری غیرفعال باشد، پردازنده هنوز می تواند عملکرد لازم در نرم افزار را اجرا کند؛ اما با سرعتی کُندتر از زمانی که این قابلیت فعال است. یکی از رایج ترین موارد استفاده از شتاب سخت افزاری، رمزگذاری و رمزگشایی ویدئو است.

شتاب سخت افزاری بخشی از بار پردازشی CPU را به سایر سخت افزارها محول می کند

برای مثال، به جای رمزگشایی استریم ویدئو به وسیله واحد پردازندش مرکزی که خیلی کارآمد نیست، کارت های گرافیک یا سایر سخت افزارها اغلب بلوک های اختصاصی برای رمزگذاری و رمزگشایی ویدئو دارند که می توانند این وظیفه را بسیار کارآمدتر انجام دهند. به طور مشابه، خارج کردن فایل صوتی از حالت فشرده ازطریق پردازنده ی سیگنال دیجیتال، بسیار سریع تر از واحد پردازش مرکزی انجام می شود.

یکی دیگر از رایج ترین استفاده های شتاب سخت افزاری، تسریع گرافیک دوبعدی است؛ مثلا رابط های کاربری تعداد زیادی اشکال گرافیکی و متن و انیمیشن را باید رندر کنند. این کار را می تواند واحد پردازش مرکزی انجام دهد؛ اما واحد پردازش گرافیکی چنین عملیاتی را سریع تر انجام می دهد. چنین وظایفی می تواند اعمال فیلتر ضدپله گی (Anti-aliasing) به متن باشد تا صاف تر به نظر برسد یا قراردادن پوشش نیمه شفاف روی ویدئو را شامل شود. برای سایر اعمال گرافیکی پیشرفته، می توان تسریع فیزیک و نوردهی رهگیری پرتو را مثال زد.

چرا شتاب سخت افزاری مهم است؟

پردازنده نیروی کار عمومی سیستم های رایانه ای محسوب می شود و طوری طراحی شده است تا هر وظیفه ای را انجام دهد که به آن واگذار می شود؛ اما این انعطاف به آن معنا است که پردازنده همیشه کارآمدترین قطعه برای انجام وظایف خاص نیست؛ مثلا وظایفی مانند رمزگشایی ویدئو یا رندر گرافیکی که انبوهی از عملیات ریاضی  پیاپی را شامل می شوند.

شتاب سخت افزاری وظایف رایج را از واحد پردازش مرکزی به سخت افزاری خاصی محول می کند که آن ها را نه تنها سریع تر، بلکه کارآمدتر انجام می دهند. این، یعنی دستگاه خنک تر می شود و باتری برای مدت بیشتری دوام می آورد.

شتاب سخت افزاری باعث خنک تر شدن سیستم و دوام بیشتر باتری می شود

هنگام استفاده از بلوک های اختصاصی رمزگشایی ویدئو به جای اجرای الگوریتم روی پردازنده، کاربر با یک بار شارژ، می تواند تعداد بیشتری ویدئو باکیفیت تماشا کند. ناگفته نماند این کار پردازنده را آزاد می کند تا کارهای دیگری انجام دهد و سرعت پاسخ دهی اپلیکیشن ها را افزایش دهد.

بهره گیری از سخت افزاری بیشتر برای انجام عمل پردازندش هزینه دارد؛ بنابراین، باید تصمیم گرفت چه ویژگی هایی ارزش پشتیبانی به وسیله ی سخت افزار  خاصی را دارند. برای مثال، می توان ک‍  ‍ُدک های محبوب ویدئو را ذکر کرد که در مقایسه با هزینه تمام شده، فواید مطلوبی ندارند.

شتاب سخت افزاری از کامپیوترهای شخصی قدرتمند گرفته تا گوشی های هوشمند، به ابزار مهمی در سیستم های رایانه ای تبدیل شده است. موارد استفاده سخت افزارهای اختصاصی با معرفی کاربردهای یادگیری ماشین درحال افزایش است. با این اوصاف، شتاب سخت افزاری اغلب اوقات فقط برای کاهش مصرف باتری هنگام تماشای ویدئو از یوتیوب استفاده می شود.

2 دیدگاه دربارهٔ «آموزش قرار دادن عکس روی اینستاگرام با استفاده از کامپیوتر و آشنایی بیشتر با اندروید Q در نوزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی آموزش»

  1. درود وقت گردانندگانه سایت پکتوس بخیر و به نیکی. در مورد گذاشتن عکس با کامپیوتر مثل بقیه ی آموزشها خوب توضیح داده نشده که مثلا منی که با موزیلا هستم بعد از وب دِوِلُحِر tools کدام گزینه رو انتخاب کنم بقیه ی آموزشها کاملا دقیق بود ممنون مانا باشید ارادتمند…

    1. سلام. در طول آموزش توضیح داده شده که وقتی مرورگر را به حالت توسعه دهندگان تبدیل میکنید، صفحه ی پیش روی شما شبیه به صفحه ی موبایل میشه.
      پس میتونید به همان شکلی که توی گوشیتون عکس روی اینستاگرام قرار میدید، با این روش هم عکستون رو روی صفحه ی خودتون بذارید.
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 + 10 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *