از معرفی جدیدترین لپ تاپ های msi و دل تا معرفی ویژگی های حذف شده از آپدیت مه ۲۰۱۹ ویندوز 10 در دوازدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در دوازدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

لپ تاپ MSI GT76 Titan با پردازنده اورکلاک شده Core i9 دسکتاپ معرفی شد

MSI پرچم دار جدید لپ تاپ های گیمینگ خود با نام GT76 Titan را به پردازنده ی اورکلاک شده ی سری دسکتاپ Core i9 اینتل و کارت گرافیک RTX 2080 انویدیا مجهز کرده  است.

به گزارش زومیت، اگر از آن دسته کاربران کامپیوترهای شخصی هستید که همچنان پی سی خود را قطعه به قطعه انتخاب و سرهم می کنید و هنوز اعتقادی به لپ تاپ های گیمینگ ندارید، MSI با لپ تاپ GT76 Titan مجهز به کارت گرافیک RTX 2080 انویدیا و پردازنده ی کلاس دسکتاپ Core i9 اورکلاک شده تا فرکانس پنج گیگاهرتز آمده  تا شما را به تجدید نظر وادارد.

پرچم دار جدید لپ تاپ های گیمینگ MSI که در رویداد کامپیوتکس ۲۰۱۹ در تایپه ی تایوان معرفی شد، با قیمت پایه ی ۳,۶۰۰ دلار روانه ی بازار می شود و از پردازنده ی دسکتاپ Core i9-9900K اینتل استفاده خواهد کرد. MSI ادعا می کند به لطف اورکلاک انجام شده، سرعت کلاک هر هشت هسته ی پردازنده به صورت پایدار به پنج گیگاهرتز خواهد رسید.

طراحی

MSI برای اولین بار از آلومینیوم و رنگ خاکستری مات در لپ تاپ پرچم دار گیمینگ خود استفاده کرده است

درست مانند سایر اعضای خانواده ی تایتان، لپ تاپ ۴.۵ کیلوگرمی GT76 Titan هم بزرگ و سنگین وزن است؛ اما برخلاف تمام لپ تاپ های گیمینگ MSI، دیگر از رنگ بندی معروف مشکی و قرمز در طراحی آن خبری نیست. درعوض، MSI در طراحی قسمت پشتی لپ تاپ از آلومینیوم استفاده کرده  و درنتیجه، رنگ آن خاکستری مات است. حتی لوگو معروف اژدها که در همه ی لپ تاپ های گیمینگ MSI با رگه هایی از رنگ قرمز خودنمایی می کرد، این بار فلزی و تک رنگ است.

قسمت استراحتگاه دست در پایین صفحه کلید همچنان پلاستیکی است؛ چراکه استفاده از فلز در این قسمت باعث می شود گرمای حاصل از سخت افزار قدرتمند لپ تاپ، راحت تر به محل قرارگرفتن دست ها منتقل شود و احساس ناخوشایندی برای کاربر ایجاد کند. درواقع، به جز قسمت پشتی لپ تاپ، تمامی قسمت های دیگر بدنه ی GT76 Titan را پلاستیک پوشانده است.

دور تا دور لپ تاپ آرایه ای از لامپ های تنظیم شدنی RGB قرار دارد و به هر کجای شاسی که نگاه کنید، اثری از نور روشن LED مشاهده خواهید کرد. حتی قسمت پشتی لپ تاپ معروف به اگزوز (Exhaust) هم به نور LED مجهز است؛ هرچند نور این قسمت تنها به  رنگ قرمز می تابد و امکان تنظیم رنگ آن وجود ندارد.

صفحه کلید

در اقدامی که شاید به مذاق بسیاری از هواداران لپ تاپ های گیمینگ سری تایتان MSI خوش نیاید، GT76 Titan به جای استفاده از کیبورد مکانیکی عمیق مشابه برادر بزرگ ترش، GT75 Titan، از صفحه کلید غیرمکانیکی SteelSeries استفاده می کند. به گفته ی MSI، کنار گذاشتن صفحه کلید مکانیکی به دلیل نگرانی شرکت از افزایش ضخامت بیش ازحد لپ تاپ جدید بوده است.

باتوجه به  اینکه GT76 Titan همین حالا هم با ضخامت ۴۲ میلی متری خود چندان ظریف و نازک محسوب نمی شود، شاید بسیاری از علاقه مندان به این لپ تاپ حاضر می شدند برای به کارگیری صفحه کلید مکانیکی، اضافه شدن چند میلی متر دیگر به ضخامت لپ تاپ را تحمل کنند. شایان ذکر است کلید های SteelSeries هم کیفیت رضایت بخشی دارند و از قابلیت شخصی سازی بسیار زیادی برخوردار هستند. برای مثال، می توان نور RGB تک تک کلید های این صفحه کلید را به صورت جداگانه تنظیم و تک تک کلید ها، به جز ردیف Function را به عنوان کلید ماکرو استفاده کرد.

سخت افزار

طراحی سیستم خنک کننده ی لپ تاپ گیمینگ جدید MSI چهار سال زمان برده است

به دلیل استفاده از سیستم خنک کننده ی قدرتمند Cooler Boost، شرکت MSI ادعا می کند پردازنده ی Core i9-9900K این لپ تاپ می تواند به فرکانس پنج گیگاهرتز در هر هشت هسته ی خود دست پیدا کند و این فرکانس را برای مدت نسبتا زیادی حفظ کند. مسئولان MSI به وب سایت Tom’s Hardware گفته اند تمامی لپ تاپ های GT76 Titan را در کارخانه آزمایش می کنند تا مطمئن شوند تک تک آن ها قابلیت رسیدن پایدار به سرعت کلاک ادعاشده را دارند. استفاده از پردازنده ی دسکتاپ در چنین فرم فاکتوری و اورکلاک کردن آن برای رسیدن به چنین سرعتی، به سیستم خنک کننده ی بسیار پیشرفته ای نیاز دارد. بنابر گفته های MSI، طراحی سیستم خنک کننده ی GT76 Titan که به چهار فن و ۱۱ لوله ی انتقال مایع مجهز است، چهار سال زمان برده است.

برای تأمین نیروی این لپ تاپ، به دو عدد آداپتور ۲۴۰ واتی AC احتیاج است. باتوجه به  اینکه سیستم دسکتاپی که از پردازنده ی Core i9 و کارت گرافیک RTX 2080 بهره می برد، به منبع تغذیه ی حداقل ۵۰۰ واتی احتیاج دارد، استفاده ی GT76 Titan از چنین راهکاری برای تأمین نیرو چندان هم عجیب و دور از انتظار نیست.

پردازنده ی لپ تاپ از نوع دسکتاپ است؛ اما گرافیک RTX 2080 آن همچنان از نوع GPUهای موبایل (به معنی قابل حمل و مناسب برای استفاده در لپ تاپ) انویدیا است. مسئولان MSI به وب سایت PC Gamer گفته اند در ابتدا قصد داشته اند از کارت Ti 2080 Ti استفاده کنند؛ اما انویدیا هنوز نسخه ی موبایل این کارت گرافیک را عرضه نکرده است.

صفحه  نمایش

MSI قصد دارد در آینده GT76 Titan را به نمایشگر اولد 4K با ریفرش ریت درخور توجه مجهز کند

GT76 Titan مجهز به نمایشگر ۱۷ اینچی با پنل IPS است و در دو رزولوشن 1080p و 4K عرضه خواهد شد. درحالی که نسخه ی 1080p این صفحه نمایش نرخ نوسازی (ریفرش ریت) برابر با ۱۴۴ هرتز دارد که آن را برای اجرای نرم بازی های ویدئویی ایده آل می کند، ریفرش ریت نسخه ی 4K به ۶۰ هزتز محدود می شود. با وجود این، نسخه ی 4K این نمایشگر توانایی تولید ۱۰۰ درصد رنگ های طیف رنگی Adobe RGB را دارد که برای تماشای محتوای HDR و انجام کارهای گرافیکی بسیار مناسب است.

نسخه ی به نمایش گذاشته شده ی GT76 Titan در کامپیوتکس از نوع 1080p است و ازآنجاکه MSI اعلام کرده نسخه ی مجهز به نمایشگر 4K دیرتر عرضه خواهد شد، کاربران حرفه ای و تولیدکنندگان محتوا که قصد دارند از این لپ تاپ به عنوان ورک استیشنی برای ویرایش تصاویر و ویدئو استفاده کنند، باید اندکی بیشتر منتظر بمانند.

نکته ی جالب دیگر این است که MSI قصد دارد در آینده ی نزدیک، پنل های اولد 4K با نرخ چشمگیر نوسازی تصویر را به لپ تاپ های گیمینگ خود بیاورد. پس اگر قصد دارید تا عرضه شدن GT76 Titan با پنل 4K از خرید آن دست نگه  دارید، می توانید با کمی انتظار بیشتر منتظر عرضه ی آن با پنل 4K اولد باشید.

درگاه های ارتباطی

باتوجه به  اینکه در دستگاه هایی با  این ضخامت، جای دادن چند درگاه بیشتر مشکلی ایجاد نمی کند، MSI در گنجاندن پورت های متعدد و متنوع ابدا خساست به خرج نداده است.

چهار پورت USB Type-A (یو اس بی سایز معمولی)، یک عدد پورت تاندربولت ۳، یک پورت USB Type-C معمولی، HDMI 2.0، مینی DisplayPort 1.4 و یک پورت اترنت ۲.۵ گیگابیتی، کارت خوان micro SD و جک ۳.۵ میلی متری هدفون ازجمله پورت هایی هستند که می توان آن ها را در اطراف GT76 Titan پیدا کرد. پورت اترنت و کارت وای فای لپ تاپ که از وای فای ۶ پشتیبانی می کند، هر دو ساخت Killer است. همچنین، قابلیت جالبی در GT76 وجود دارد که به کاربر اجازه می دهد با اتصال هم زمان ازطریق اترنت و وای فای به شبکه، پهنای باند خود را افزایش بدهد.

باتوجه به ابعاد بزرگ شاسی، فضای کافی برای تعبیه  ی اسلات ها و محفظه های مختلف نیز وجود داشته تا کاربر بتواند بعدا باتوجه به نیاز خود سخت افزار لپ تاپ را تغییر دهد یا قطعه ای به آن اضافه کند. به عنوان مثال، می توان به سه اسلات M.2 PCIe برای استفاده از SSD، محفظه ی ۲.۵ اینچی SATA برای استفاده از هاردها یا SSD های ۲.۵ اینجی و وجود اسلات کافی برای ارتقای رم تا ۱۲۸ گیگابایت اشاره کرد.

لپ تاپ MSI GT76 Titan با قیمت پایه ی ۳,۶۰۰ و حداکثر قیمت ۴,۸۰۰ دلار وارد بازار آمریکا می شود. MSI در مدل های پایین GT76 هم از پردازنده های دسکتاپ استفاده می کند؛ با این تفاوت که در این مدل ها، پردازنده از بین انواع رده پایین تر دسکتاپ انتخاب می شود و MSI آن ها را اورکلاک نخواهد کرد.

دل XPS 13 با پردازنده نسل 10 و XPS 15 با پردازنده نسل 9 اینتل را معرفی کرد

شرکت دل در جریان کامپیوتکس ۲۰۱۹ نسخه ی باز طراحی شده ی XPS 13 با پردازنده ی آیس لیک اینتل و XPS 15 با پردازنده ی نسل ۹ اینتل را معرفی کرد.

به گزارش زومیت، در نمایشگاه CES 2019، دل اعلام کرد که محل قرارگرفتن وب کم XPS 13 را تغییر داده است. در جریان کامپیوتکس  ۲۰۱۹، دل تغییرات نسخه ی بازطراحی شده ی XPS 13 و XPS 15 را اعلام کرد. انتظار می رود نسخه ی بازطراحی شده ی XPS 13  طراحی متفاوت و بهبودیافته تری نسبت به نسخه ی قدیمی تر داشته باشد.

همچنین براساس آخرین اخبار، نسخه ی بازطراحی شده ی XPS 13 دو در یک با پردازنده ی نسل دهم اینتل  موسوم به آیس  لیک، نمایشگر جدید و کیبورد به روزرسانی شده به بازار عرضه می شود.

XPS 13

XPS 13 دو در یک دل، با تراشه ی جدید ۱۰ نانومتری آیس لیک اینتل به بازار عرضه خواهد شد. تراشه  ی آیس لیک جزو تراشه های قدرتمند سری U است. مدل های قدیمی تر XPS 13 دو در یک دل از تراشه ی سری Y بهره می برند.براساس اعلام دل، عملکرد نسخه ی به روزرسانی شده ی XPS 13 با تراشه های جدید، ۲.۵ برابر بهتر از مدل های قبلی خواهد بود.

XPS 13 از نمایشگر ۱۳.۴ اینچی با نسبت ۱۶ به ۱۰ بهره می برد که ۷ درصد بزرگ تر از مدل قدیمی این دستگاه است. همچنین نسخه ی جدید نسبت به مدل  قبلی بلندتر طراحی شده و دل از این فضای بیشتر برای صفحه کلید و تاچ پد بزرگ تر استفاده کرده است. در این نسخه نیز همانند مدل قدیمی تر، نمایشگر از هر دو کیفیت تصویر FHD + و 4K پشتیبانی می کند.

صفحه کلید نسخه ی بازطراحی شده بزرگ تر از نسخه ی قبلی است و طراحی آن وام گرفته از فناوری کلید Maglev در XPS 15 دو در یک است که دل سال گذشته به بازار عرضه کرد. دل تغییرات دیگری نیز برای طراحی دستگاه جدید خود درنظر گرفته است. در نسخه ی جدید قسمت های فلزی بیشتری نسبت به نسخه های قبلی دیده می شود. به علاوه حسگر اثر انگشت درکنار صفحه کلید قرار داده شده است. نسخه ی بازطراحی شده مجهز به وب کم است و از همان وب کم که در نسخه ی قبلی XPS 13 استفاده شده بود، بهره می برد.

نسخه ی به روزرسانی شده ی XPS 15 به بازار عرضه می شود

نسخه ی به روزرسانی شده ی XPS 15 دل نیز با نمایشگر 4K OLED، پردازنده ی گرافیکی GTX 1650 و پردازنده ی نسل ۹ اینتل در سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه خواهد شد. XPS 15 یکی از مشهورترین لپ تاپ های ۱۵ اینچی است که با نمایشگر فوق العاده خوب و پردازنده ی قدرتمندی به بازار عرضه خواهد شد.

نسخه ی بازطراحی شده ی XPS 15 7590 سال ۲۰۱۹ از نمایشگر جدید بالارده ، آخرین پردازنده ی ۴۵ واتی نسل ۹ اینتل و جدیدترین پردازنده ی گرافیکی انویدیا  به بازار عرضه خواهد شد. دل نیز در سال جاری همانند بسیاری از تولیدکنندگان بازار، دستگاه خود را با نمایشگر OLED غیر لمسی 4K بدون حاشیه به بازار عرضه می کند. روشنایی نمایشگر ۴۰۰ نیت است و از دقت رنگ و کنتراست بالایی برخوردار است. پوشش ۱۰۰ درصدی DCI-P3 و نسبت کنتراست ۱۰۰/۰۰۰ به یک از مشخصات نمایشگر دستگاه جدید است. همچنین نمایشگر دستگاه از پوشش ضد انعکاس بهره می برد.

دل نسخه ی دیگری از این دستگاه را با نمایشگر لمسی 4K LCD با روشنایی ۵۰۰ نیت عرضه می کند. همچنین نسخه   ای با نمایشگر Full HD  مات غیرلمسی و ضد انعکاس نور با روشنایی ۵۰۰ نیت عرضه می شود.

نسخه ی به روزرسانی شده ی XPS 15 دل از پردازنده ی نسل ۹ اینتل شامل Core i5-9300H چهارهسته ای، Core i7-9750H شش هسته ای یا Core i9-9980HK هشت هسته ای بهره می برد. پردازنده گرافیکی  دستگاه نیز به  جای GTX 1050Ti انویدیا آخرین نسخه ی GTX 1650 است که منجر به بهبود عملکرد ۳۰ درصدی کل دستگاه و به صورت متوسط منجر به افزایش ۱۰ فریم در ثانیه در بازی های ویدئویی با گرافیک متوسط می شود.

XPS 15 دل از باتری ۵۶ وات ساعت یا ۹۷ وات ساعت بهره می برد. باتری ۹۷ وات ساعتی امکان ۲۰ ساعت کارکردن با دستگاه را در اختیار کاربران قرار می دهد. رم ۶۴ گیگابایتی دستگاه از نوع DDR4 و ظرفیت حافظه ی دستگاه نیز ۲ ترابایت PCIe NVMe است. اتصال وای فای XPS 15 دل ازطریق AX1650 فراهم می شود که از استاندارد جدید Wi-Fi 6 پشتیبانی می کند.

XPS 15 دل از وب کم باریک ۲.۲۵ میلی متری بهره می برد. اما متاسفانه هنوز این دستگاه از ویندوز هلو (Windows Hello) با لنز مادون قرمز پشتیبانی نمی کند اما کاربران می توانند از حسگر اثر انگشت در دکمه ی پاور برای ورود به سیستم استفاده کنند.

فروش XPS 15 7590 دل در ماه مه آغاز می شود و در ماه ژوئن در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. انتظار می رود دستگاه جدید با شروع قیمت ۹۹۹ دلار و در نسخه های مختلف i5، i7 و i9 به بازار عرضه شود. همچنین انتظار می رود XPS 15 با نمایشگر OLED با قیمت پایه ی ۱۸۹۹.۹۹ دلار به بازار عرضه شود.

ویژگی های حذف شده از آپدیت مه ۲۰۱۹ ویندوز 10 اعلام شدند

مایکروسافت با انتشار پستی در وب سایت خود از توسعه نیافتن و حذف برخی ویژگی های ویندوز ۱۰ خبر داده است.

به گزارش زومیت، با هر به روزرسانی بزرگ ویندوز ۱۰ که معمولا در بازه ی زمانی ۶ ماهه تا یک ساله عرضه می شود، مایکروسافت ویژگی های جدید و جذابی معرفی می کند. درکنار این ویژگی ها و امکانات جدید، ردموندی ها به دلایل مختلفی بعضی از ویژگی های قدیمی و بدون استفاده را حذف می کنند یا دیگر توسعه نمی دهند که نسخه ی جدید ویندوز ۱۰ هم از این قاعده مستثنی نیست. مایکروسافت فهرستی از ویژگی هایی منتشر کرده که قرار است حذف شوند یا دیگر توسعه نیابند.

ویژگی هایی که حذف شده اند یا به زودی حذف می شوند

پشتیبانی از XDDM اولین ویژگی است که مایکروسافت تصمیم گرفته آن را از نسخه ی آینده ی ویندوز 10 حذف کند. مایکروسافت در این باره می گوید:

فروشندگان مستقل نرم افزار یا ISV (اصطلاحی در صنعت فناوری) که از نسخه ی قدیمی (XDDM-based remote display driver) استفاده می کنند، باید خود را برای مهاجرت به نسخه ی جدید، یعنی Windows Display Driver Model، آماده کنند.

همگام سازی پیام ها بین گوشی ها ی دارای سیستم عامل ویندوز ۱۰ موبایل و PC، دومین ویژگی ای است که مایکروسافت تصمیم گرفته حذفش کند. بدون شک کاربران از حذف این ویژگی شوکه نخواهند شد؛ زیرا مایکروسافت دیگر ویندوز موبایل را توسعه نمی دهد و پرونده ی آن برای همیشه بسته شده است. هرچند این غول بزرگ نرم افزاری پشتیبانی از ویندوز ۱۰ موبایل را تا سپتامبر امسال ادامه می دهد.

اپلیکیشن مسیج ویندوز10

اپلیکیشن Desktop Messaging App

ویژگی هایی که دیگر توسعه نمی یابند

Windows To Go

این، از ویژگی های جذابی بود که مایکروسافت هم زمان با عرضه ی ویندوز ۸ آن را رونمایی کرد و به کاربران اجازه می داد ویندوز را فقط با استفاده از حافظه ی فلش بوت کنند. حالا بعد از گذشت نزدیک به هفت سال از زمان عرضه ی این ویژگی، مایکروسافت رسما اعلام کرده دیگر برنامه ای برای توسعه ی این ویژگی ندارد.

WTG

نحوه ی عملکرد WTG

پایان پشتیبانی از WEP و TKIP

مایکروسافت در نسخه ی جدید ویندوز زمانی که کاربر به شبکه ی بی سیمی با پروتکل های WEP و TKIP متصل شود، با نشان دادن اخطاری به کاربر هشدار می دهد امنیت این اتصال بسیار پایین است. مایکروسافت تصمیم گرفته در نسخه ی بعدی ویندوز ۱۰ برای همیشه به پشتیبانی از دو پروتکل WEP و TKIP پایان دهد.

تنظیمات نوار وظیفه ی ویندوز (Taskbar Settings)

در نسخه ی فعلی ویندوز ۱۰، اگر نوار وظیفه را سفارشی سازی کنید (تغییر اندازه یا مخفی کردن یا جابه جایی) تغییرات به صورت خودکار روی دیگر دستگاه های شما سینک خواهد شد؛ اما مایکروسافت تصمیم گرفته این ویژگی را در نسخه ی آینده ویندوز حذف کند و دیگر از همگام سازی نوار وظیفه در ویندوز ۱۰ خبری نخواهد بود.

اپلیکیشن Print 3D

مایکروسافت اعلام کرده دیگر اپ Print 3D را توسعه نمی دهد و کاربران برای استفاده از امکاناتی مانند چاپ سه بعدی باید با مراجعه به فروشگاه نرم افزاری ویندوز ۱۰، اپلیکیشن 3D Builder را نصب کنند.

پردازنده های نسل دهمی ۱۰ نانومتری آیس لیک اینتل معرفی شدند

پس از گذشت چهار سال از عرضه ی پردازنده های ۱۴ نانومتری اسکای لیک، اینتل بالاخره پردازنده های نسل دهمی آیس لیک (Ice Lake) را با معماری ۱۰ نانومتری معرفی کرد.

به گزارش زومیت، اینتل در جریان رویداد کامپیوتکس ۲۰۱۹ از نسل بعدی پردازنده های خود که به آیس لیک مشهور است، با معماری ۱۰ نانومتری و ویژگی های جدید متعدد رونمایی کرد. آن طور که از شواهد و قرائن پیدا است، با معرفی پردازنده های نسل دهمی اینتل امسال شاهد یکی از بزرگ ترین جهش های پردازشی در مقایسه با چند نسل اخیر پردازنده های اینتل خواهیم بود؛ جهشی که می تواند در مصارف خاصی چون پردازش به کمک هوش مصنوعی و گیمینگ روی لپ تاپ، انقلابی ایجاد کند.

فرایند ساخت ۱۰ نانومتری و ریزمعماری جدید

آخرین باری که اینتل فرایند ساخت جدیدی در تولید تراشه های خود به کار گرفته بود، مربوط به سال ۲۰۱۵ و معرفی پردازنده های نسل هشتمی ۱۴ نانومتری اسکای لیک می شد. در آن زمان روند معرفی پردازنده های اینتل به «تیک-تاک» شهرت داشت. هر «تیک» فرایند ساخت پیشرفته تری را با خود به همراه داشت (مانند فرایند ساخت ۱۰ نانومتری که شاهد معرفی آن بودیم) و سال بعد، «تاک» تغییراتی در ریزمعماری پردازنده و بهینه سازی آن با خود به همراه می آورد.

پردازنده های نسل دهمی آیس لیک از ریزمعماری Sunny Cove استفاده خواهند کرد

این روند با ناکامی اینتل در معرفی فرایند ساخت ۱۰ نانومتری در سال ۲۰۱۷ متوقف شد. در سال های اخیر، دست یافتن به توان پردازشی که گوردون مور، بنیان گذار اینتل، پیش بینی کرده بود و به قانون مور شهرت دارد، سخت تر و سخت تر می شود. درحالی که سامسونگ  و TSMC توانسته بودند با موفقیت از سد ۱۴ نانومتر عبور کنند، اینتل به جای یک سال، تقریبا نیم دهه در فاز «تاک» گیر کرده بود و با مشکلات فرایند ساخت ۱۰ نانومتری دست و پنجه نرم می کرد.

سر انجام پس از چهار سال انتظار، اینتل بالاخره اعلام کرد که بر مشکلات توسعه ی فرایند ساخت ۱۰ نانومتری فائق آمده است و پردازنده های جدید نسل دهمی خود را که با این فرایند ساخت جدید تولید خواهند شد، به زودی روانه ی بازار خواهد کرد. همچنین، نسل جدید پردازنده های اینتل با معرفی ریزمعماری جدید اینتل به نام Sunny Cove همراه خواهد بود. روناک سینگال، مسئول بخش معماری CPU اینتل می گوید: ما ریزمعماری جدید را به گونه ای توسعه داده ایم که بدون نیاز به به روزرسانی کد برنامه ها، از مزایای بهبود عملکرد آن بهره مند شوید. نرم افزارهای قدیمی شما تنها با مهاجرت به سخت افزار جدید، سریع تر اجرا خواهند شد.

انشل ساگ، تحلیل گر مؤسسه ی Moor Insights and Strategy عقیده دارد تغییرات جدید در خود شرکت نیز نمایان است. او در این باره می گوید: قطعا جهش امسال اینتل بسیار بلندتر خواهد بود. هیجان و جاه طلبی در بالا تا پایین شرکت دیده می شود.

فرایند ساخت ۱۰ نانومتری فعلا محدود به پردازنده های موبایل (لپ تاپ) اینتل خواهد بود

اما این به معنی پایان یک شَبه ی مشکلات اینتل نخواهد بود؛ چراکه فرایند ساخت ۱۰ نانومتری اینتل فعلا محدود به پردازنده های موبایل (موبایل به معنی قابل حمل، مخصوص استفاده در لپ تاپ) این شرکت خواهد بود. پردازنده های دسکتاپ اینتل همچنان از فرایند ساخت ۱۴ نانومتری اسکای لیک استفاده خواهند کرد؛ هرچند احتمال دارد با تکامل آیس لیک و معرفی ریزمعماری های Willow Cove در سال ۲۰۲۰ و Golden Cove در ۲۰۲۱، شرایط برای عرضه ی پردازنده های دسکتاپ ۱۰ نانومتری مساعد شود. همچنین انتظار می رود فرایند ساخت پردازنده های ۷ نانومتری اینتل در سال ۲۰۲۱، تکمیل  شده و آن ها معرفی شوند.

اولین پردازنده های نسل دهمی

اولین محصولات مجهز به معماری آیس لیک شامل پردازنده های پایین رده ی Core i3، پردازنده های میان رده ی Core i5 و پردازنده های بالارده ی Core i7 خواهند بود. تمامی این پردازنده ها از نوع موبایل هستند و اینتل برای هر کدام از این خانواده پردازنده ها، به ترتیب مقادیر ۹، ۱۵ و ۲۸ وات توان حرارتی را درنظر گرفته است. سریع ترین تراشه های آیس لیک فعلی قرار است از چهار هسته ی Sunny Cove مجهز به تکنولوژی هایپرتردینگ و ۸ مگابایت حافظه ی کش LL استفاده کنند و حداکثر فرکانس آن ها درحالت توربو به ۴/۱ گیگاهرتز خواهد رسید.

به گفته ی اینتل، بهبود IPC (تعداد دستورالعمل اجرایی در هر سیکل) پردازنده های نسل دهمی آیس لیک در بسیاری از مصارف نسبت به پردازنده های مشابه نسل هشتمی به ۱۸ درصد می رسد. انتظار می رود اولین لپ تاپ های مجهز به پردازنده های آیس لیک، همین امسال روانه ی بازار شوند.

پردازنده ی گرافیکی مجتمع

قدرت پردازش گرافیکی پردازنده های آیس لیک ۴۰ تا ۸۰ درصد نسبت به نسل قبل بهبود پیدا کرده است

برخی از پردازنده های ۱۰ نانومتری اینتل قرار است به پردازنده ی گرافیکی مجتمع قدرتمند آیریس پلاس مجهز شوند. به گفته ی اینتل کلاک پردازنده ی گرافیکی آریس پلاس تا ۱/۱ گیگاهرتز می رسد و درنتیجه قدرت گرافیکی ۱ ترافلاپی آیریس پلاس باعث می شود بازی هایی مانند فورتنایت و ایپکس لجندز با رزولوشن 1080p و نرخ فریم ۶۰ اجرا شوند. براساس نتایجی که اینتل ارائه کرده است، بهبود نرخ فریم در عناوینی چون CS:GO، اورواچ، فورتنایت و رینبو ۶ نسبت به نسل قبل به ۴۰ تا ۸۰ درصد می رسد. اگرچه ممکن است تمام این افزایش از بهبود پردازنده ی گرافیکی مجتمع اینتل ناشی نشود، چراکه درمقایسه با پردازنده های گرافیکی مجتمع نسل هشتمی که از حافظه ی DDR4 2400 استفاده می کردند، آیریس پلاس از حافظه ی سریع تر و بهینه تر LPDDR4X-3733 بهره می برد.

وب سایت یوروگیمر که در کامپیوتکس ۲۰۱۹ حضور داشته و دموهای اینتل را از نزدیک دیده است، گزارش می دهد که نتایج ادعایی اینتل با پیش نمایشی که برای نشان دادن به رسانه ها در کامپیوتکس به نمایش درآمده است، هم خوانی دارد. به عنوان مثال نرخ فریم بازی  CS:GO در رزولوشن 1080p و تنظیمات متوسط از ۴۳ فریم در ثانیه روی پردازنده های نسل هشتمی به ۸۷ فریم بر ثانیه در پردازنده های نسل دهمی افزایش پیداکرده است.

اینتل همچنین قابلیت جدید همگام سازی تطبیقی (adaptive sync) را به نمایش گذاشته است. روش جدید همگام سازی فریم ریت و ریفرش ریت، بریدگی صفحه (screen tearing) را از بین می برد و در عین حال معایب v-sync مانند ایجاد لگ را با خود به همراه ندارد. همگام سازی تطبیقی مخصوصا برای بازی های جدید و به نسبت سنگین تری که روی سخت افزارهای ضعیف تر معمولا با نرخ فریمی بین ۴۰ تا ۶۰ اجرا می شوند، بسیار کارآمد خواهد بود.

از دیگر بهبودهای معماری آیس لیک، افزایش پیدا کردن سرعت رندرِ پخش ویدئو، دوبرابر شدن سرعت انکود فایل های HEVC) H.265) و پشتیبانی از استانداردهای HDR10 و DolbyVision است. به گفته ی اینتل، چنین بهبودی باعث می شود بتوان ویدئوهای 8K  10-bit را به صورت درلحظه (real-time) این کود و دی کود کرد. از لحاظ قابلیت اتصال هم می توان تا سه نمایشگر 4K 60Hz را به صورت هم زمان به دستگاه های مجهز به پردازنده های نسل دهمی اینتل متصل کرد. پشتیبانی از نمایشگرهای 5K60 و 4K120 هم به پردازنده های جدید اضافه شده است.

درگاه ها و ارتباط بی سیم

تا پیش از این، لپ تاپ ها و دستگاه های مجهز به پردازنده های اینتل تنها می توانستند از تاندربولت ۳ در یک یا دو پورت USB Type-C استفاده کنند؛ اما با آمدن آیس لیک و ادغام شدن تاندربولت در تراشه اینتل، این امکان برای سازندگان دستگاه ها وجود دارد تا پشتیبانی از تاندربولت ۳ با سرعت ۴۰ گیگابیت برثانیه را به چهار درگاه USB Type-C اضافه کنند. نحوه ی پیاده سازی تاندربولت ۳ در معماری جدید اینتل همچنین از لحاظ نظری امکان پشتیبانی از استاندارد USB 4 را هم به دستگاه ها خواهد داد.

پردازنده های نسل دهمی اینتل ارتباط بی سیم ۱/۶ گیگابیتی را با خود به لپ تاپ ها می آورند

نسل دهم پردازنده های اینتل پشتیبانی از جدیدترین استاندارد وای فای 802.11ax (که بیشتر به وای فای ۶ مشهور است) را نیز با خود به همراه خواهد آورد؛ هرچند اینتل از نسخه ی خاص خود از این استاندارد با نام +Wi-Fi 6 Gig استفاده خواهد کرد. استاندارد وای فای اینتل با استفاده از کانال های ۱۶۰ مگاهرتزی امکان رسیدن به سرعت هایی تا ۱۶۸۰ مگابیت بر ثانیه (بالاتر از سرعت پورت های لن گیگابیتی و ۳ برابر سریع تر از حداکثر سرعت وای فای های فعلی که از کانال ۸۰ مگاهرتزی استفاده می کنند) را فراهم می کند. +Wi-Fi 6 Gig همچنین قابلیتی با نام OBSS را به همراه دارد که به کاهش نویز در شرایط تراکم بالای شبکه کمک می کند. درنهایت تمام این قابلیت های جدید فضایی کمتر از گذشته را روی تراشه اشغال کرده اند. اینتل همچنین باید چیپ های مجهز به استاندارد +Wi-Fi 6 Gig را هرچه سریع تر برای روترها و گیت وی ها عرضه کند تا لپ تاپ های جدید بتوانند از حداکثر سرعت نظری استاندارد جدید استفاده کنند.

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی

سیستم Dynamic Tuning 2.0 اینتل هم از جمله قابلیت هایی است که در معماری جدید بهبودهای فراوانی به خود دیده است. ازجمله این بهبودها می توان به استفاده از یادگیری ماشینی برای پیش بینی روند افزایش و کاهش بار کاری اشاره کرد.

تراشه هایی که بر مبنای معماری آیس لیک ساخته شوند، برخی پردازش های مرتبط با هوش مصنوعی را از تراشه های قبلی اینتل سریع تر انجام خواهند داد. بنابه ادعای اینتل، پردازش هایی که از MobileNet و Resnet (دو شبکه ی عصبی عمیق) استفاده می کنند، ۲ تا ۲/۵ برابر بهبود عملکرد را تجربه خواهند کرد.

اینتل برای نشان دادن این بهبود چندین نمونه از کاربردهای هوش مصنوعی مانند طبقه بندی کردن عکس ها براساس محتوا، رفع تار بودن (Blurr) تصاویر و ازبین بردن نویز از مکالمات تصویری اسکایپ را به حضار در کامپیوتکس ۲۰۱۹ نشان داد و بنابه گزارش رسانه های فناوری، بهبود عملکرد این قابلیت ها با اعداد ۲ و ۲/۵ برابر ادعایی اینتل هماهنگ بوده است. درنهایت برنامه هایی مانند Windows ML، Apple Core ML، Intel OpenVINO از این بهبود سرعت نهایت استفاده را خواهند کرد.

جمع بندی

جدای از مصارف خاص اشاره شده، پردازنده های آیس لیک برای عموم کاربران دستگاه های مصرفی به معنی لپ تاپ های سریع تر، سبک تر، باریک تر و با عمر باتری بیشتر خواهد بود. این موضوع برای اینتل بسیار مهم و حیاتی خواهد بود؛ چراکه درحال حاضر اینتل در بخش دستگاه های مصرفی با چندین تهدید رو به رو است. از طرفی دستگاه های ویندوزی مجهز به پردازنده های ARM (مانند اولین لپ تاپ 5G جهان که به پردازنده ی اسنپدراگون کوالکام مجهز است) هر روز جذاب تر و کاربردی تر می شوند. از طرف دیگر به نظر می رسد اینتل برتری خود در تولید تراشه را به سامسونگ و TSMC باخته باشد و شایعاتی از تصمیم اپل به استفاده از پردازنده های مبتنی بر معماری ARM در لپ تاپ های جدیدش به گوش می رسد. درواکنش به این تهدیدها، اینتل قصد دارد با پروژه ی آتنا (Project Athena) دنیای کامپیوترهای شخصی مجهز به پردازنده های اینتل را از رخوت سال های اخیر بیرون بیاورد.

رسیدن به دهمین نسل از یک محصول یا تکنولوژی برای هر شرکتی نقطه ی عطف محسوب می شود و از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از همین رو شاهد این هستیم که شرکت ها در طراحی و توسعه ی دهمین نسخه از محصول خود معمولا دقت بیشتری به خرج می دهند. همان طور که در ابتدای مطلب اشاره شده، به نظر می رسد دهمین نسل از پردازنده های اینتل نیز از این قاعده مستثنی نباشند و اینتل نسبت به نسل های قبل توجه بیشتری (مخصوصا از لحاظ پردازش گرافیکی و هوش مصنوعی) معطوف به آیس لیک کرده  باشد. البته هنوز باید منتظر منتشر شدن نتایج عملکرد پردازنده های نسل دهمی اینتل توسط منابع مستقل و ثالث، و مقایسه ی آن ها با محصولات مشابه AMD باشیم.

ای دیتا از اولین هارد مقاوم RGB در نمایشگاه کامپیوتکس رونمایی کرد

ای دیتا در نمایشگاه کامپیوتکس 2019 تایوان از جدیدترین محصولات سری گیمینگ XPG و چند نمونه از محصولات خانگی و صنعتی خود رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، ای دیتا  در جریان برگزاری نمایشگاه کامپیوتکس  ۲۰۱۹ از محصولات جدید خود رونمایی کرد که شامل چندین محصول گیمینگ درکنار محصولات خانگی و صنعتی است.

بازی  تا بی نهایت

شرکت ADATA  امسال در غرفه خود، یک محوطه مخصوص گیمینگ با نام XPG Experience Zone ایجاد کرده است. محصولات XPG این شرکت در مرکز نمایشگاهی نانگانگ، زیر تابلوی بزرگی با عنوان «بازی تا بی نهایت» به نمایش درآمدند و در آن بخش های مختلفی وجود دارد که هر یک به معرفی یکی از محصولات گیمینگ برند XPG اختصاص یافته است. در این بخش، سازه ای با نام XPG Orb قرار دارد که توجه هر بیننده ای را  به خود جلب می کند. برای ساخت این سازه ی ۳۰۰ قطعه ای، سه هزار ساعت زمان صرف شده است. محصولات برند XPG در این نمایشگاه شامل یک هدست گیمینگ، یک کیبورد گیمینگ، یک موس پد و چند کیس و البته سری سخت افزارهای پیشرفته از جمله SSD و DRAM می شود.

هدست گیمینگ XPG Precog

هدست گیمینگ XPG Precog اولین هدست در جهان است که از فناوری درایو دوگانه بهره می برد. این هدست به نحوی طراحی و ساخته شده است که با داشتن قابلیت پخش صدای چندلایه و فراگیر، به گیمرها بهترین تجربه صوتی را ارائه دهد. درکنار این قابلیت ها، این هدست از سه حالت پخش پشتیبانی می کند که هر یک از آن ها با دیگری تفاوت های مهمی دارد و به منظور خاصی بهینه سازی شده است؛ این حالت ها عبارت اند از FPS، Virtual 7.1 Surround Sound و حالت موسیقی. این هدست همچنین از فناوری پیشرفته ای برای حذف صدای محیطی استفاده می کند که در این زمینه هم آن را به یکی از بهترین گزینه ها بدل کرده است.

کیبورد گیمینگ XPG Summoner

کیبورد XPG Summoner با سه نوع سوئیچ های Cherry  MX (نقره ای، قرمز و آبی) طراحی شده است تا گیمرها بهترین تجربه بازی را داشته باشند. طراحی این صفحه کلید کاملاً منطبق با ارگونومی و برای جلوگیری از خستگی دست گیمر صورت گرفته است. این صفحه کلیدها به نحوی ساخته شده اند که گیمر بتواند با سر انگشتان خود بازی را به بهترین شکل ممکن تجربه کند.

پد موس XPG Battleground

این پد موس از ماده نرم، ضد خش و ضد آب CORDURA ساخته شده و فضای وسیعی را در اختیار گیمر قرار می دهد. پد موس  Battleground دارای دو نسخه است که یکی از آن ها با پسوند Prime و دیگری با پسوند XL شناخته می شوند.

کیس، خنک کننده و منبع تغذیه

برند XPG درکنار لوازم جانبی، چند نمونه از قطعات اصلی پردازشی خود را نیز در این نمایشگاه در معرض نمایش می گذارد. کیس های BattleCruiser و Invader با کنترلرهای ARGB و قابلیت نصب آسان و بهره گیری از پنل های مغناطیسی، مهم ترین این موارد هستند. همچنین در این نمایشگاه از سیستم خنک کننده مایع XPG Levante با رادیاتور ۲۴۰ میلی متری و دو فن داخلی ARGB نیز رونمایی می شود. مورد مهم بعدی، XPG Reactor است؛ منبع تغذیه ای متناسب با مادربرد  Intel2020 و دارای نرخ بازدهی ۹۲ درصدی.

رونمایی اختصاصی از بازی Redout

یکی دیگر از وقایع مهم غرفه ADATA رونمایی اختصاصی از نسخه جدید بازی Redout استودیوی بازی سازی 34BigThings است. این بازی آینده نگرانه سبک ریسینگ در بخش تجربی XPG قرار گرفته است.

راهکارهای صنعتی ADATA: سریع، مقاوم و همه کاره

در این نمایشگاه، بخشی از محصولات خط تولیدهای SLC، MLC و 3D NAND SSD درکنار کارت های حافظه  و ماژول های حافظه DDR4 2666 که توانایی تحمل بازه حرارتی بسیار گسترده ای را دارند، به نمایش درمی آیند. دیگر بخش جالب غرفه ای دیتا، راهکارهای امنیتی این شرکت برای محافظت از اطلاعات، تلفیق روش های امنیتی مانند تشخیص چهره با سایر روش ها، راهکارهای مربوط به بزرگ داده ها در قالب یک نرم افزار است. فناوری اختصاصی دیگری که ADATA به این نمایشگاه آورده بود، فناوری A+SLC بود که با یک الگوریتم A+ در فریمور فلش NAND قرار می گیرد تا عملکردی مشابه SLC داشته باشد و به این ترتیب در بهبود عملکرد و کاهش هزینه تأثیر به سزایی داشته باشد.

درکنار محصولاتی مانند SLC، MLC و SSDهای 3D NAND، شرکت ADATA محصولات ذخیره سازی مبتنی بر PCIe خود شامل کارت حافظه IM2P33E8 M.2 2280 SSD و ICFP301 CFexpress تایپ B نسل بعدی را نیز معرفی می کند که به منظور استفاده در تصویربرداری باکیفیت بالا همانند 4K و 8K  طراحی شده اند. سرعت خواندن و نوشتن کارت حافظه IM2P33E8 به ترتیب ۳.۴ و ۲.۲ گیگابایت بر ثانیه است و قابلیت پردازش بسیار بالایی در اختیار دستگاه های مربوطه قرار می دهد. در سوی دیگر، کارت حافظه ICFP301 درکنار دارا بودن خواص پردازشی مخصوص تصاویر با رزولوشن بالا مانند 8K، با استانداردهای CFA و NVMe نیز همخوانی دارد و از سرعت خواندن/ نوشتن ۱۷۰۰ و ۱۲۰۰ مگابایت بر ثانیه بهره می برد که چهار برابر سریع تر از کارت های حافظه SD استاندارد و CFast است.

نسل جدید ذخیره سازی: ظرفیت و سرعت بیشتر

بخش دیگر غرفه ADATA در نمایشگاه کامپیوتکس، مربوط به حافظه های SSD جانبی SE800,SE760 و  SC680 است. حافظه اکسترنال SE800 با وزن کم و ساختار جمع وجور خود، به منظور سهولت در حمل ونقل طراحی شده است. درکنار حمل آسان، این حافظه به خاطر طراحی ظاهری بسیار جذابش، مطمئناً توجه بسیاری را به خود جلب خواهد کرد. اما مهم تر از طراحی و ظاهر آن، عملکرد فوق العاده اش مورد ستایش شما قرار خواهد گرفت. برخورداری از استاندارد IP68 باعث شده است خیال دارندگان آن از بابت امنیت  اطلاعات دربرابر عوامل طبیعی مانند آب و خاک راحت باشد. اما این تمام ماجرا نیست و سرعت بالای این حافظه اکسترنال در خواندن و نوشتن (که به ۱ گیگابایت بر ثانیه می رسد) نیز رضایت همگان را جلب خواهد کرد. هر سه این SSDها از USB-C به منظور سرعت بالا و سازگاری با دستگاه های مختلف از کامپیوترهای شخصی تا کنسول های بازی پشتیبانی می کنند.

در بخش درایوهای هارددیسک هم ADATA با هدف قرار دادن جامعه گیمرها با HD770G، نگاه های بسیاری را به خود جلب خواهد کرد. طراحی چشم نواز و آینده نگرانه هارد اکسترنال جدید این شرکت با نورپردازی RGB باعث شده است این هارد اکسترنال در دسته بندی جداگانه ای نسبت به سایر محصولات هم رده قرار بگیرد و قابل مقایسه با محصولات مشابه نباشد. ساختار سه لایه این هارد اکسترنال با دارا بودن استاندارد IP68 و مقاومت دربرابر ضربه و آب، خیال خریداران این مدل را راحت خواهد کرد.

محصول دیگری که بازدیدکنندگان از غرفه ADATA با آن رو به رو می شوند، کارت حافظه کلاس 10 این شرکت موسوم به microSDXC/SDHC UHS-I U3 است. این کارت حافظه جامعه هدف مشخصی دارد: ماجراجویان. کارت حافظه UHS-I U3 ضمن برخورداری از آخرین فناوری روز جهان در زمینه عملکرد فنی و دارا بودن استاندارد A2، توانایی ۸۰ هزار ساعت ضبط ویدئو را دارد و دربرابر آب، ضربه و اشعه X نیز مقاوم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 − 7 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *