دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 20 مرداد ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در نود و هشتمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

خشکشویی آنلاین واش لین، تحویل سریع در هر نقطه همراه با بیمه لباس های شما

خدمات تخصصی خشکشویی آنلاین واش لین مورد اعتمادترین و در دسترس ترین روش در شستشو و اتوشویی البسه و پارچه های ارزشمند شماست.

به گزارش زومیت، به دلیل اینکه در این شیوه از شستشو، آب مصرف نمی شود خشک شویی نام گرفته است. وقتی می گوییم خشکشویی یعنی شستن بدون آب حتما می پرسید یعنی چه؟! اصطلاح خشکشویی بسیار رایج است اما چیزی که اغلب مردم بی اطلاع هستند این است که در شستشوی البسه و پارچه ها متناسب با جنس پارچه، شدت لکه و کثیفی، روش های متفاوتی برای شستشو وجود دارد که خشکشویی یکی از آن ها است. حتما با لکه های سرسختی که در شستشو با آب پاک نمی شوند، برخورد داشته اید؛ شستشوی لباس به شیوه ی خشکشویی یعنی چنین لکه هایی را با مواد شیمیایی مانند بنزین از بین می برند. البته امروزه دیگر در خشکشویی ها از بنزین به دلیل خطرناک بودن استفاده نمی شود و ماده ی جایگزین آن دی اکسید کربن مایع است؛ دی اکسید کربن غیر قابل اشتعال بوده و در عین حال سمی نیست.

تحویل و دریافت در تمام نقاط تهران (با امکان تغییر محل دریافت فارغ از محل تحویل)

واش لین در روز و ساعتی که شما مشخص کرده اید به درب منزل یا محل کار شما آمده و البسه و سایر شسته و آماده را تحویل شما می دهند. شما می توانید هزینه را بصورت نقدی، توسط دستگاه POS یا آنلاین در اپلیکیشن واش لین پرداخت نمایید.

تمامی البسه خشکشویی یا اتو شده کیفیت تضمین شده ای داشته، بطوریکه در صورت راضی نبودن از کیفیت کار، کاربران قادرند تا یک ساعت پس از تحویل، دوباره به واش لین بازگردانند.

مهم ترین مزیت خشکشویی آنلاین واش لین این است که در هر موقعیت و محدوده ی مکانی که باشید، به ویژه در شرایط اضطرای و فوری، تیم تخصصی واش لین از طریق تمام راه های ارتباطی مانند تلفن، اپلیکیشن موبایل، سفارش اینترنتی و… آماده پاسخ گویی و پشتیبانی از شما مشتریان گرامی است.

خدمات اینترنتی مانند خشکشویی آنلاین در زندگی روبه پیشرفت جامعه ی ما طرفداران بسیاری پیدا کرده است، چرا که سرعت رشد تکنولوژی چنان زیاد است که اگر شما دیر اقدام کنید و روز خود را با سپری کردن زمانتان برای شستشوی البسه ها، پرده ها و پارچه ها بگذارنید از سیر پیشرفت زندگی جا مانده اید.

  • مدیریت وقت و انرژی که باید صرف شستشوی لباس ها و پارچه ها کنید
  • دسترسی آسان و سریع در هر موقعیت مکانی و زمانی که بودید
  • شستشوی تخصصی و دقیق لباس ها و پارچه های شما با بهترین کیفیت مواد مصرفی خشکشویی
  • اطمینان از دقت عملکرد واش لین در نگهداری و مراقبت از سلامت البسه و پارچه ی شما در تمامی مراحل از دریافت تا تحویل سفارش شما
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته تیم تخصصی واش لین برای تمام شرایط شما از جمله موارد اضطراری که اغلب پیش می آید مانند مهمانی ها و جلسات ناگهانی
  • سرعت بخشیدن به روال تمیزی البسه و لوازم منزل خود

تمایز خشکشویی آنلاین واش لین

تمایز ما اولین بودن، قیمت مناسب با کیفت فوق العاده و بسته بندی حرفه ای

بیمه شدن تمام البسه

تمام لباس های شما از هنگام دریافت تا تحویل بیمه هستند؛ هرگونه خسارتی را به عهده می گیریم و در صورت آسیب رساندن، خسارت پرداخت می شود.

مایکروسافت نسخه کلاسیک اسکایپ را فعلا برای مدتی حفظ خواهد کرد

به دلیل استقبال ضعیف کاربران از نسخه ی بازطراحی شده ی اسکایپ، مایکروسافت اعلام کرده است که به پشتیبانی از نسخه ی کلاسیک این سرویس تماس ویدئویی ادامه خواهد داد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت ماه گذشته اعلام کرد که نسخه ی ۷.۰ دسکتاپ اسکایپ (Skype) یا همان اسکایپ کلاسیک را در ماه سپتامبر از کار خواهد انداخت و در نتیجه کاربران و کسب وکارها ناگزیر به ارتقا به نسخه ی بازطراحی شده ی ۸.۰ اسکایپ خواهند بود. اما به دنبال آنچه ردموندی ها از آن با عنوان «بازخورد مشتری» یاد می کنند، اسکایپ کلاسیک فعلا «برای مدتی» به فعالیت ادامه خواهد داد تا تمام ویژگی هایی را که کاربران خواستار آن ها بوده اند به اسکایپ ۸ منتقل شود. اسکایپ بازطراحی شده ی نسخه ی ۸ که نخستین بار برای پلتفرم موبایل رونمایی شد، از عناصر به کاررفته در طراحی فیسبوک و اسنپ چت الهام گرفته و تاکنون بازخوردهایی منفی را از سوی کاربران دریافت کرده است.

نخستین بار یکی از نمایندگان مایکروسافت در یک فروم اینترنتی، پایان کار اسکایپ کلاسیک را اعلام کرد و بلافاصله پس از آن کاربران نسبت به این تصمیم ردموندی ها واکنش های منفی نشان دادند. برخی کاربران نسبت به تغییرات محصولات مایکروسافت همچون رویکرد تازه ی اسکایپ ۸ در عدم پشتیبانی از پنجره های همزمان چت ابراز نگرانی کردند. همچنین به نظر می رسید که اصلاحات رابط کاربری و سایر تغییرات بصری جدیدی که مایکروسافت در راستای تمرکز بر قابلیت چت اسکایپ در نسخه ی موبایل این سرویس اعمال کرده بود، مورد پسند بسیاری از کاربران قرار نگرفته است.

هرچند اسکایپ ۸ برخی ویژگی های تازه از جمله تماس ویدئویی HD، اشتراک گذاری تصویر تماس، اشتراک گذاری دراگ و دراپ و برخی تغییرات در پیام رسانی را با خود به همراه دارد؛ اما همان طور که اشاره شد همه ی کاربران از این نسخه ی جدید استقبال نکرده اند. مایکروسافت درباره ی مدت زمان پشتیبانی از اسکایپ کلاسیک تاکنون اظهار نظری نکرده است.

اینستاگرام در حال تست امکان دسترسی سریع به ایموجی است

اینستاگرام در حال تست و بررسی جابه جا کردن محل قرارگیری آیکون های پیام خصوصی و پروفایل، همچنین امکان دسترسی سریع کاربران به ایموجی  در کامنت ها است.

به گزارش زومیت، گوگل همواره درحال بررسی و تست امکانات جدیدی است؛ هرچند نباید تصور کنیم که تنها گوگل چنین استراتژی را در راستای تحقق اهدافش در پیش گرفته است. اینستاگرام نیز، همواره سعی دارد با تغییراتی هرچند کوچک، در جهت بهبود برنامه  گام بردارد. گاهی برخی کاربران نسبت به بعضی تغییرات و به روزرسانی ها روی خوشی نشان نمی دهند؛ حال  آنکه برخی دیگر از چنین تغییراتی استقبال هم می کنند.

اینستاگرام قصد دارد موقعیت قرارگیری آیکون های پروفایل  و پیام خصوصی (Direct Message)  را جابه جا کرده و امکان دسترسی سریع کاربران به ایموجی  را در قسمت نظرات سریع تر و آسان تر کند. در حال حاضر آیکون پیام خصوصی در سمت راست بالای نمایشگر قرار دارد و آیکون پروفایل در سمت راست پایین نمایشگر قرار دارد. از آنجایی که کاربران از آیکون پیام خصوصی بیشتر از پروفایل استفاده می کنند، اینستاگرام در حال تست جابه جایی این دو آیکون در برنامه است. البته از آنجایی که کاربران به محل قرارگیری این دو آیکون عادت کرده اند؛ احتمالا به دفعات، دچار اشتباه شوند. کاربرانی که تنها یک حساب کاربری در اینستاگرام دارند، آیکون پروفایل را مشابه شکل همیشگی  آن می بینند. کاربرانی که چندین حساب کاربری اینستاگرام دارند، حین استفاده از هر حساب کاربری، عکس همان پروفایل در قسمت پایین نشان داده نمی شود؛ در عوض یک آیکون برای آن ها نمایش داده می شود که در آن عکس پروفایل ها در کنار هم قابل مشاهده است.

اینستاگرام در حال بررسی و تست تغییرات دیگری است. در حال حاضر وقتی کاربران بخواهند عکسی را برای تعدادی از دوستان خود ارسال کنند، باید در قسمت نوار منوی استاندارد علامت «+» را لمس کنند تا بتوانند به دوربین دسترسی داشته باشند، اینستاگرام در حال تست امکان اضافه کردن گزینه ی دکمه ی دوربین در قسمت بالای نوار منو استاندارد است تا کاربران بتوانند از دکمه ی دوربین استفاده کنند و آنچه مد نظرشان است را سریع تر برای دوستان خود ارسال کنند.

در نهایت، Instagram امکان دسترسی سریع به ایموجی در بخش کامنت های هر پست را مورد بررسی و تست قرار می دهد. این ویژگی برای افرادی کاربرد دارد که با Emoji بیشتر سروکار دارند؛ ولی اگر کاربرانی هستند که در کامنت گذاری از ایموجی زیاد استفاده نمی کنند، می توانند این گزینه را غیرفعال کنند. این گزینه به کاربران علاقه مند به ایموجی کمک می کند تا دسترسی سریع تری به ایموجی ها داشته باشند.

ال جی کیو 8 2018 با پردازنده اسنپدراگون 450 رونمایی شد

ال جی از نسخه ی جدید کیو ۸ با صفحه ای ۶.۲ اینچی و پردازنده ی اسنپدراگون ۴۵۰ و برچسب قیمت ۴۵۰ دلاری رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، ال جی که تقریبا سه ماه پیش، Q7 را به عنوان گزینه ی مقرون به صرفه تر G7 تین کیو معرفی کرده بود، در مراسمی از (2018) Q8 به عنوان گزینه ی ارزان تر V35 تین کیو رونمایی کرد. نسخه ی جدید Q8 صفحه ای ۶.۲ اینچی دارد و به همراه قلم استایلوس که در بدنه ی آن جا گرفته است، عرضه می شود.

تراشه ی به کار رفته در (2018) Q8 یکی از جدیدترین تراشه های سری ۴۰۰ کوالکام، یعنی اسنپدراگون ۴۵۰ است که هشت هسته با فرکانس پردازشی ۱.۸ گیگاهرتز را در خود جای داده است. حافظه ی داخلی این گوشی ۶۴ گیگابایت و ظرفیت رم اختصاص یافته به آن ۴ گیگابایت است. همچنین امکان افزایش حافظه از طریق کارت حافظه ی میکرو SD تا دو ترابایت وجود دارد.

LG معمولا در گوشی های پرچمدار خود از لنز واید استفاده می کند؛ اما متأسفانه دوربین اصلی کیو ۸ تک لنزی بوده و یک سنسور معمولی ۱۶ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار تشخیص فاز دارد. در عوض، دوربین سلفی کیو ۸ از نوع فوق عریض است و می توانید با این دوربین ۵ مگاپیکسلی سلفی های دسته جمعی بگیرید.

اتصالات کیو ۸ USB نوع C، بلوتوث و وای فای را شامل می شود. جک صوتی ۳.۵ میلیمتری نیز برای گوش دادن به موسیقی و رادیو FM در نظر گرفته شده است. ال جی، کیو ۸ جدید را به سیستم صدای سه بعدی DTS:X و های فای مجهز کرده است. این گوشی دارای گواهی IP68 بوده و در برابر رطوبت و گردوغبار مقاوم طراحی شده است.

بدنه ی جدیدترین گوشی ال جی ابعادی برابر با ۱۶۰.۱ × ۷۷.۷ × ۸.۴ میلی متر دارد و باتری ۳۳۰۰ میلی آمپرساعتی را در خود جای داده است که با توجه به پشتیبانی دستگاه از نسخه ی سوم شارژ سریع کوالکام، این باتری به سرعت قابل شارژ است. ال جی مدعی است، این گوشی با وجود داشتن صفحه ای ۶.۲ اینچی در دسته ی گوشی های هوشمند با اندازه ی متوسط قرار می گیرد. کیو هشت ۲۰۱۸ قرار است در رنگ های مشکی و آبی با برچسب قیمت ۴۸۰ دلاری راهی بازار شود.

شیائومی گوشی ساده Qin را با قیمت 30 دلار عرضه می کند

شرکت چینی شیائومی تولید خانواده ای از گوشی های ساده با نام Qin را شروع کرده است. در ادامه با مشخصات اولین اعضای خانواده ی Qin آشنا می شویم.

به گزارش زومیت، در اقدامی تعجب برانگیز، شیائومی دست به معرفی خانواده ای از گوشی های ساده یا همان فیچرفون ها زده است که Qin نام دارند. این دستگاه که سرمایه ی لازم برای ساخت آن از طریق  سرمایه گذاری جمعی (Crowdfunding) تهیه شده است، توسط شیائومی طراحی شده و دارای برخی ویژگی های هوش مصنوعی است و از امکان ارتباط نسل چهارم (4G) نیز پشتیبانی می کند. در حال حاضر این پروژه دارای ۲۳ هزار پشتیبان است و مجموع هزینه ی پرداخت شده برای سفارش های آن به حدود ۹۵۰ هزار دلار می رسد.

نام Qin که در زبان چینی به صورت «چین» تلفظ می شود، از نام سلسله ی چین برگرفته شده است. دو گوشی اولیه از خانواده ی چین بسیار شبیه به هم هستند و هردو از نمایشگر ۲.۸ اینچی از رزولوشن ۲۴۰ در ۳۲۰ پیکسل پشتیبانی می کنند. صفحه کلید فیزیکی و نمایشگر گوشی در بدنه ای جای گرفته اند که ارتفاع آن ۱۳۲ میلی متر است؛ عرض بدنه ی گوشی به ۵۳.۸ میلی متر می رسد و ضخامت آن نیز به ۸.۵ میلی متر محدود می شود. از دیگر ویژگی های این دو گوشی، برخورداری از درگاه سیم کارت دوگانه است.

از میان این دو گوشی، مدل Qin 1 مشخصات پایین تری دارد و به پردازنده ی MT6260A ساخت مدیاتک، با یک هسته ی ARM7 مجهز است. استفاده از حافظه ی رم ۸ مگابایتی و حافظه ی ذخیره سازی ۱۶ مگابایتی از دیگر مشخصه های این گوشی هستند. Qin 1 از سیستم مکان یاب جهانی (GPS) و ارتباط LTE پشتیبانی نمی کند؛ اما امکان ارتباط از طریق وای فای و بلوتوث نسخه ی ۴.۲ را فراهم می آورد. سیستم عامل استفاده شده برای این گوشی ها، Nucleus نام دارد و باتری ۱۴۸۰ میلی آمپرساعتی نیز می تواند ۱۵ روز را بدون شارژ مجدد دوام بیاورد.

مدل قوی تر نیز Qin 1s نام گذاری شده است که به پردازنده ی SC9820 از برند Spreadtrum مجهز است؛ این پردازنده دارای دو هسته با معماری Cortex-A53 است که سرعت آن روی ۱.۲ گیگاهرتز تنظیم شده است. حافظه ی رم ۲۵۶ مگابایتی و حافظه ی ذخیره سازی ۵۱۲ مگابایتی نیز از جمله دیگر مواردی هستند که Qin 1s را از Qin 1 متمایز می کنند. در زمینه ی فناوری های ارتباطی  هم Qin 1s دست بالا را دارد و از استانداردهای VoLTE، وای فای و بلوتوث ۴.۲ پشتیبانی می کند. پشتیبانی از سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) هم از جمله ویژگی های Qin 1s است. هر دو گوشی دارای شارژر USB نوع C و خروجی بلندگو در قسمت پایین گوشی هستند.

اما اگر هنوز منتظر مشخصات دوربین هستید باید به شما بگوییم که هم در قسمت پشت و هم در جلوی این دو گوشی خبری از دوربین نیست. بدتر اینکه این دو گوشی به خروجی ۳.۵ میلی متری هدفون نیز مجهز نیستند؛ پس امید نداشته باشید که بتوانید هنگام رفت وآمد در اتوبوس و مترو به موزیک مورد علاقه تان گوش دهید.

هر دو محصول جدید Xiaomi در دو رنگ مشکی و سفید عرضه می شوند؛ قیمت پایه ی آن ها در حدود ۳۰ دلار است. عرضه ی آن ها نیز برای ۲۴ شهریور (۱۵ سپتامبر) برنامه ریزی شده است.

اندروید 9 با نام «پای» برای گوشی‌های پیکسل منتشر شد

گوگل اندروید ۹ را با نام رسمی Android Pie برای کاربران گوشی های هوشمند پیکسل منتشر کرد.

به گزارش زومیت، سر انجام پس از حدس و گمان های فراوان، گوگل نام «Pie» را برای اندروید ۹ انتخاب کرد. اگر از کاربران گوشی های هوشمند سری پیکسل هستید، از امروز می توانید به روزرسانی اندروید پای را به صورت OTA دریافت کنید، این موضوع در مورد تمام دستگاه های دیگری که به برنامه ی اندروید بتا پیوسته  بودند (شامل گوشی های سونی، شیائومی، نوکیا، اوپو، ویوو، وان پلاس و اسنشال) در کنار دستگاه های مبتنی بر اندروید وان نیز صدق می  کند.

صاحبان سایر گوشی های هوشمند نیز همانند روند گذشته، باید در انتظار انتشار به روزرسانی اندروید ۹ پای از جانب شرکت  تولیدکننده باشند؛ پروسه ای که می تواند تا پایان سال به طول بیانجامد، ضمن اینکه ممکن است که صاحبان برخی از گوشی های هوشمند، هیچ گاه قادر به تجربه ی سیستم عامل اندروید 9 پای روی دستگاه خود نباشند.

در هر صورت، اندروید پای، به روزرسانی بزرگی محسوب می شود و تنها نکته ی منفی در مورد آن، می تواند منتشر نشدن قابلیت سلامت دیجیتال اندروید به صورت پیش فرض همراه این به روزرسانی باشد. در حقیقت کاربران برای تجربه کردن این قابلیت، باید صاحب یکی از گوشی های پیکسل باشند و در یک برنامه ی بتا ثبت نام کنند؛ چرا که قابلیت های یادشده تا پیش از پاییز به صورت رسمی در دسترس قرار نخواهند گرفت. به نظر می رسد که رویداد سخت افزاری گوگل در ماه اکتبر، فرصت مناسبی برای انتشار قابلیت سلامت دیجیتال باشد.

یکی از مهم ترین قابلیت هایی که با نصب به روزرسانی اندروید پای تجربه خواهید کرد، سیستم جدید نوار ناوبری است؛ سیستمی که قرار است جایگزین سه آیکون قدیمی «بازگشت، هوم و مرور اپ های در حال اجرا» در نوار ناوبری شود، این آیکون ها جای خود را به سیستمی تطبیق پذیر و کلید هومی می دهند که به کاربر اجازه می دهد به جای فشردن کلید قدیمی مرور، با سوایپ کردن بین اپ های در حال اجرا جابه جا شود. اکنون می توان با سوایپ به بالا فهرست تمام اپ های اخیر و اپ هایی را مشاهده کرد که از نظر گوگل برای شما پر استفاده هستند، با سوایپ دومی نیز می توان منوی اپلیکیشن ها را مشاهده کرد؛ البته شما می توانید در صورت تمایل از همان نوار ناوبری قدیمی استفاده کنید.

از قابلیت های دیگر اندروید ۹ پای می توان به سیستم مدیریت تطبیق پذیر اشاره کرد، این سیستم با تشخیص اپلیکیشن هایی پر استفاده ی کاربر، بر عمر باتری می افزاید؛ البته در حال حاضر مشخص نیست که سیستم جدید تا چه اندازه می تواند در افزایش طول عمر باتری سودمند باشد، یکی دیگر از تغییرات مربوط به باتری، پاپ آپ جدیدی است که رسیدن سطح باتری به ۲۰ درصد و مدت زمان باقیمانده از شارژ باتری را اعلام می کند.

Google بر قابلیت جدید Adaptive Brightness هم تأکید بسیاری دارد که به موجب آن، سیستم عامل بسته به محیط پیرامون شما، روشنایی نمایشگر را مطابق میلتان تغییر می دهد. اسلایدر حجم صدای اکنون به صورت عمودی در کنار کلیدهای کنترل حجم صدا به نمایش درمی آید و حین اتصال شارژر نیز صدای خوشایندی پخش می شود.

قابلیت دیگری که بر فناوری یادگیری ماشین اتکا دارد، ابزار انتخاب هوشمند متن است که با تشخیص مفهوم متن انتخاب شده توسط کاربر، پیشنهاداتی مربوط به آن ارائه می دهد که از جمله ی این پیشنهادات می توان به اجرای گوگل مپ یا باز شدن منوی اشتراک گذاری اشاره کرد، ضمن اینکه اکنون حین انتخاب متن ذره بینی ظاهر می شود تا به کمک آن بتوان تصویر واضح تری را از متن انتخاب شده مشاهده کرد.

همان طور که اشاره کردیم، قابلیت Digital Wellness در سیستم عامل اندروید پای در دسترس نیست و کاربران پیکسل باید در برنامه ی بتای این قابلیت ثبت نام کنند؛ اما می دانیم که سلامت دیجیتال، داشبوردی خواهد بود که در آن می توانید مدت زمان صرف شده برای هر اپلیکیشن را پایش کرده و برای آن ها محدودیت زمانی تعریف کنید. قابلیت دیگری موسوم به Wind Down وجود دارد که حالت Night-Light و Do Not Disturb را فعال کرده و پیش از زمان خواب کاربر، نمایشگر را سیاه و سفید می کند.

یکی از قابلیت های مربوط به سلامت دیجیتال که اکنون در دسترس قرار دارد، ابزار Do Not Disturb جدید است که به کاربر اجازه می دهد تا مزاحمت های بصری، نظیر اعلان ها را غیرفعال کند. Slices، نام یکی دیگر از قابلیت هایی است که تا پیش از پاییز در دسترس کاربران نخواهد بود، این قابلیت به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا بخش از اپلیکیشن  خود را در نوار جست وجوی اندروید پای، حین جست وجوی کاربر هایلایت کنند.

گوگل مپ اکنون نقشه جهان را در قالب کره زمین نشان می دهد

به تازگی نسخه ی دسکتاپ گوگل مپ آپدیت جدیدی را دریافت کرده که به واسطه ی آن، اکنون نقشه ی جهان به جای صفحه ی مسطح، در قالب کره ی زمین نشان داده می شود.

به گزارش زومیت، گوگل مپ به روزرسانی جدیدی دریافت کرده که تغییراتی را در نحوه ی نمایش نقشه ی جهان اعمال می کند. توسط این به روزرسانی، اکنون اگر از نمای دور بخواهید نقشه ی کشورها را مشاهده کنید، به جای اینکه نقشه ی جهان روی صفحه ای مسطح نمایش داده شود، در قالب کره ی زمین به نمایش درمی آید.

این خبر از طریق صفحه ی توییتر گوگل مپ مخابره شده و آن ها اعلام کرده اند که به لطف بهره گیری از نقشه ی سه بعدی جهان، دیگر سرزمین گرینلند هم اندازه ی آفریقا نخواهد بود. فعلاً این تغییرات تنها در دسترس کاربران دسکتاپ قرار دارد و اپلیکیشن موبایل همچنان جهان را به صورت مسطح نشان می دهد.

توسط حالت سه بعدی کره روی نسخه ی دسکتاپ گوگل مپ، دیگر گرینلند هم اندازه ی قاره ی آفریقا نیست.

تا به امروز، گوگل مپ از طرح بندی ای استفاده می کرد که توسط آن زمین روی صفحه ای مسطح به نمایش درمی آمد. در حالی که این طرح بندی برای چاپ روی ورق، روندی آسان تر دارد؛ اما همواره تصوری تحریف شده از کره ی زمین را به ذهن کاربر منتقل می کرد. مشکلِ دیگری که حالتِ پیشین داشت، اغراق در اندازه ی اصلی برخی سرزمین ها بود که به عنوان نمونه، می توان به اندازه ی غیرواقعی آفریقا و سرزمین گرینلند اشاره کرد. در حالت قبلی، سرزمین گرینلند بزرگتر از آفریقا به نظر می رسید؛ در حالی که آفریقا ۱۴ برابر نسبت به گرینلند مساحت بیشتری دارد.

با این حال، دلیلِ اینکه گوگل از حالت پیشین برای نقشه ی خود استفاده کرده، نمایش دقیق زوایای جاده ها بوده است. یکی از کارمندان گوگل در مصاحبه ای درباره ی این موضوع گفته است: در نسخه های اولیه ی گوگل  مپ ما از طرح بندی مسطح استفاده نمی کردیم. همین موضوع باعث شده بود تا خیابان ها در عرض های جغرافیایی مرتفع مانند استکهلم، زاویه ی را نمایش ندهند و با واقعیت فاصله داشته باشند.

لاجیتک شارژر بی‌ سیم مخصوص محصولات اپل را معرفی کردلاجیتک از پایه شارژر بی سیم جدید خود رونمایی کرده که برای آیفون های اپل طراحی شده است و تا اواسط شهریور ماه عرضه می شود.

به گزارش زومیت، شرکت های بسیاری در کنار سازندگان اصلی، اقدام به تولید شارژرهای بی سیم برای محصولات مختلف می کنند. چنین محصولاتی ممکن است قیمت ارزان تری نسبت به نسخه های اصلی داشته باشد یا این که از ویژگی های منحصر به فرد پشتیبانی کند تا کاربران به سمت آن ها جذب شوند. لاجیتک نیز در همین راستا سعی کرده اولین شارژر بی سیم خود را برای دارندگان آیفون در نظر بگیرد. طراحی محصول به گونه ای است که بیشتر با آیفون های اخیر اپل از جمله آیفون 10 سازگاری دارد و شاید خود اپل باید کمی زودتر دست به کار می شد و چنین محصولی را همراه با گوشی هایش وارد بازار می کرد.

پد شارژر از پلاستیک مرغوب با چسبندگی بالا ساخته شده است تا از لیز خوردن و افتادن گوشی حتی هنگام لرزش، جلوگیری کند. همانند بسیاری دیگر از نمونه های مشابه، زاویه قرارگیری موبایل بر روی شارژر طوری است که نوتیفیکشن ها به راحتی قابل مشاهده باشند و کاربر بتواند به آسانی از فیس آیدی استفاده نماید. هم چنین در هر دو حالت افقی و عمودی شارژ شدن گوشی ادامه می یابد تا تماشای فیلم یا برنامه های تلویزیونی میسر باشد.

محصول جدید لاجیتک از استاندارد Qi پشتیبانی می کند و تمامی گوشی های دارای این فناوری می توانند توسط آن، شارژ شوند. اما با این حال نباید فراموش کنیم که تمرکز سازنده در طراحی شارژر مذکور بر روی مدل های جدید آیفون بوده است و حتی نسخه های قدیمی تر سازگاری چندانی با آن ندارند. حتی توان ۷.۵ واتی دستگاه و قیمت نسبتا بالای آن نشانگر محصولی برای دارندگان آيفون است و شاید بهتر باشد کاربران اندرویدی به دنبال گزینه های ارزان قیمت تر و قدرتمند تر موجود در بازار باشند. برچسب قیمت ۷۰ دلاری تعیین شده برای این شارژر چندان رقابتی به نظر نمی رسد و حتی استفاده از شارژرهای سیمی با سرعت شارژ بالاتر، منطقی تر به نظر می رسد. اما اگر به دنبال یک شارژر بی سیم زیبا مخصوص آیفون هستید، چنین محصولی می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

نسل دوم پردازنده تردریپر از سری رایزن AMD هم زمان با شروع پیش فروش رونمایی شد

پیش فروش پرچم دار نسل دوم پردازنده ی رایزن AMD از خانواده ی تردریپر با ۳۲ هسته ی پردازشی تحت عنوان 2990WX در فروشگاه اینترنتی Newegg شروع شده است.

به گزارش زومیت، AMD به واسطه ی فروشگاه اینترنتی Newegg شروع به پیش فروش پرچم دار نسل دوم پردازنده ی رایزن AMD از خانواده ی تردریپر تحت عنوان 2990WX با ۳۲ هسته ی پردازشی و قیمت فوق العاده بالای ۱۷۹۹ دلاری کرده است. پردازنده ی یاد شده با پشتیبانی از پلتفرم X399 به طور رسمی از ۲۲ مرداد (۱۳ آگوست) عرضه خواهد شد. این موضوع حدود دو ماه پیش هم با اندکی تردید مطرح شده بود. اگرچه در گزارش ها و شایعات قبلی اطلاعاتی اندک درباره ی مشخصات پردازنده ی پیش روی AMD وجود داشت اما همان طور که در ادامه ی مقاله مشاهده خواهید کرد، بخشی از جزئیات مربوط به ویژگی های سخت افزاری سری دوم پردازنده ی رایزن AMD از خانواده ی تردریپر اشتباه بوده که با شروع پیش فروش آن، مشخصات دقیق آن هم آشکار شده است.

نسل دوم پردازنده های خانواده ی تردریپر از سری رایزن AMD دارای ۴ عضو به شرح زیر است.

  • پردازنده ی تردریپر 2990WX رایزن
  • پردازنده ی تردریپر 2970WX رایزن
  • پردازنده ی تردریپر 2950WX رایزن
  • پردازنده ی تردریپر 2920WX رایزن

پردازنده ی 2990WX رایزن AMD، پرچم دار نسل دوم خانواده ی تردریپر و قدرتمندترین پردازنده ی مرکزی (CPU) ویژه ی رایانه های دسکتاپ محسوب می شود که تاکنون عرضه شده است. پردازنده ی نوین AMD کاربران فوق حرفه ای کامپیوترهای ایستگاه کاری را مورد هدف قرار داده است که قدرت عملکرد و کارایی سیستم برای آن ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شگفت انگیزترین مورد درباره ی پردازنده ی 2990WX، توانایی بالای آن در اجرای هم زمان بازی رایانه ای، استریم اینترنتی و رندر گرافیکی است که تحت عنوان چند وظیفگی یا مالتی تسکینگ (Multi Tasking) شناخته می شود. سری دوم پردازنده ی پرچم دار جدید AMD از نسل رایزن خانواده ی تردریپر، به لطف ۳۲ هسته ی پردازشی قدرتمند، بدون این که فشاری متحمل شود، قابلیت فوق العاده بالایی در اجرای چند وظیفگی دارد.

همان طور که اشاره شد، پردازنده ی جدید AMD در وب سایت خرده فروشی Newegg به طور رسمی با برچسب قیمت ۱۷۹۹ دلاری از ۲۲ مرداد عرضه شده و تحویل داده خواهد شد.

پردازنده ی پرچم دار و جدید AMD دارای ۳۲ هسته ی پردازشی و ۶۴ ترد است که محصول رویایی اینتل با ۲۸ هسته ی پردازشی و ۵۶ ترد را مغلوب خود می کند. تراشه ی جدید AMD دارای فرکانس پایه ی ۳ گیگاهرتزی (۳.۴ گیگاهرتز در حالت فعال بودن همه ی هسته ها در کلاک تقویت شده ی Precision) و حداکثر فرکانس تقویت شده ی ۴ گیگاهرتزی است. به دلیل اینکه حداکثر فرکانس تقویت شده ی ۴ گیگاهرتزی در حالت Precision Boost Overdrive مجاز به افزایش ۲۰۰ مگاهرتزی است، انتظار می رود که شاهد افزایش فرکانس پردازشی تا ۴.۲ گیگاهرتز در بار کاری تک هسته ای بهینه شده باشیم. حالت Precision Boost Overdrive به منظور عملکرد پردازنده فراتر از مشخصات اسمی پیش فرض، تنظیمات کارخانه و همچنین خارج از محدوده ی ضمانت در نظر گرفته شده است.

این موضوع همچنین نشان می دهد که هسته های ذن پلاس (+Zen) ساخت AMD در پردازنده ی 2990WX نسبت به پردازنده ی پرچم دار نسل قبلی موسوم به تردریپر 1950X قادر به ارائه ی سرعت کلاک فوق العاده بالاتری هستند.

از دیگر جزئیات مربوط به پردازنده ی جدید و پرچم دار AMD می توان به بهره مندی از حافظه ی پنهان سطح دوم (L2) شانزده مگابایتی و حافظه ی پنهان سطح سوم (L3) شصت و چهار مگابایتی اشاره کرد. در واقع هر یک از تراشه های جدید AMD در مجموع دارای۸۰ مگابایت حافظه ی پنهان خواهد بود. توان طراحی حرارتی (TDP) پردازنده ی 2990WX برابر با ۲۵۰ وات است و تمامی سوکت های فعلی TR4 موجود روی مادربرد به طور کامل با نسل دوم پردازنده های سری رایزن از خانواده ی تردریپر سازگار خواهند بود.

پردازنده ی 2990WX از نسل دوم خانواده ی تردریپر و سری رایزن AMD با قیمت ۱۷۹۹ دلار، فناوری ساخت ۱۲ نانومتری، ۱۴ هسته ی بیش تر، ۲۸ ترد بیش تر و قیمت کم تر به میزان ۲۰۰ دلار در مقایسه با پردازنده ی (7980XE (Extreme Edition نسل هفتمی از خانواده ی اسکای لیک و سری Core i9 اینتل با فناوری ساخت ۱۴ نانو متری و قیمت ۲۰۰۰ دلار، پیشنهاد بهتری محسوب می شود. همچنین پردازنده ی جدید AMD نسبت به پردازنده ی نسل قبل 1950X دارای ۱۶ هسته ی اضافی، ۳۲ ترد بیش تر و کلاک سریع تر با قیمت مضاعف ۸۰۰ دلاری است. با توجه به قیمت مقرون به صرفه ی یاد شده، پردازنده ی جدید AMD محصول شگفت انگیز دیگری در بازار پردازنده های رده بالا خواهد بود که تراشه های رده بالای پلتفرم دسکتاپ اینتل مانند زئون پلاتینیوم را دچار مشکل خواهد کرد.

AMD با چیپست رایزن B450 اورکلاک را برای عموم کاربران فراهم می کند

AMD به صورت رسمی چیپست ارزان قیمت جدید خود را با قابلیت اورکلاک برای مادربردهای ارزان قیمت معرفی کرده است.

به گزارش زومیت، در ماه های اخیر اطلاعات زیادی پیرامون چیپست جدید AMD منتشر شده بود و لو رفتن بسیاری از مشخصات آن، موجب شده است تا کاربران شوق چندانی برای معرفی رسمی محصول نداشته باشند. هدف اصلی این چیپست کاربرانی است که از پردازنده های رایزن بهره می برند و می تواند برخی قابلیت های مهم و رده بالا را برای مادربرد های ارزان قیمت به ارمغان بیاورد.

B450 به صورت مستقیم، جایگزینی برای نسل قبلی چیپست رایزن AMD یعنی B350 به شمار می رود که برای اولین نسل پردازنده های رایزن عرضه شد. البته شاهد تغییرات چندانی میان نسل جدید و قدیمی نیستیم و بعضی از قابلیت ها به صورت تکراری هم چنان در B450 نیز مورد استفاده قرار گرفته است. شاید پشتیبانی بدون تبلیغات از فناوری SenseMI یکی از مهم ترین قابلیت هایی باشد که به چیپست جدید افزوده شده است.

B450 همانند نسل گذشته، از فناوری های SLI یا کراس فایر پشتیبانی نمی کند. البته نباید انتظار وجود قابلیت CPU PCIe Bifurcation را در چنین محصولی داشته باشیم زیرا در حال حاضر موارد معدود و گران قیمتی مانند چیپست X470 از آن پشتیبانی می کنند. این چیپست هم چنین از مسیر 16 PCIe برای افزودن کارت گرافیک بهره می گیرد. تغییر دیگر پشتیبانی بدون تبلیغات از قابلیت StoreMI است که به کاربران اجازه می دهد تا با استفاده از SSD، سرعت حافظه دستگاه خود را افزایش دهند.

AMD تاکید دارد که چیپست B450 از تمامی پردازنده های رایزن پشتیبانی می کند و حتی امکان اورکلاک کردن نیز در آن ها وجود دارد. در سوی دیگر اینتل قابلیت اورکلاک را تنها محدود به چیپست های Z370 و Z470 کرده است که قیمت بسیار بالایی دارد. AMD اعتقاد دارد که محصول جدیدش موجب می شود تا مادربردهای ارزان قیمت و کمتر از ۱۰۰ دلار نیز از قابلیت اورکلاک پشتیبانی کنند. حتی چیپست پایین رده A320 این شرکت از اورکلاک حافظه رم پشتیبانی می کند.

البته باید اشاره کرد که ایسوس چندی قبل مادربرد گیمینگ rog strix B450-F را معرفی کرد که از چیپست جدید AMD بهره می برد و این محصول در حال حاضر قابل خرید است. به همین دلیل رونمایی AMD از B450 چندان غافلگیرکننده نبود و شاید باید بسیار زودتر صورت می گرفت. به هر حال ممکن است در آینده ای نزدیک شاهد عرضه مادربردهای بیشتری از سوی تولیدکنندگان دیگر مبتنی بر این چیپست باشیم.

پشتیبانی آپدیت جدید ویندوز 10 از ویژگی بین پلتفرمی در تعامل با گوشی

مایکروسافت در تلاش برای هماهنگی و دیدن همزمان نوتیفیکیشن ها، پیام ها و عکس های گوشی روی ویندوز، آپدیت جدیدی برای ویندوز 10 ارائه کرده است.

به گزارش زومیت، آپدیت جدید ویندوز 10 از پیوستگی عملکرد اپلیکیشن ها روی گوشی موبایل پشتیبانی می کند.

مایکروسافت برای آزمونگرها در برنامه ی ویندوز اینسایدر، آپدیت جدیدی ارائه می دهد. تحت این به روزرسانی، قابلیتی شبیه continuity آی اواس به ویندوز افزوده می شود. برای کاربران بیلد پیش نمایش 17728 (RS5) ویندوز 10 اینسایدر، دسترسی به محتویات ویندوز PC و گوشی همراه آسان تر می شود. از طریق اپلیکیشن جدید گوشی، مایکروسافت به کاربران گوشی های هوشمند اجازه ی انتقال محتویات خود از گوشی به ویندوز 10 روی PC را می دهد.

پیشتر، مایکروسافت این ویژگی را در کنفرانس بیلد خود به نمایش گذاشت. قابلیت هایی مانند امکان دیدن پیام ها، عکس ها و نوتیفیکیشن های گوشی مستقیما از روی PC امکان پذیر بود. با این وجود مایکروسافت در یک پست با شرح جزئیات آخرین ویژگی های ورژن 17728، تنها بخشی از ویژگی ها را بیان کرد. ظرفیت  این ویژگی ها به پلتفرم گوشی مورد استفاده بستگی دارد. در این بیلد، کاربران اندروید فقط به عکس های گوشی خود روی کامپیوتر دسترسی دارند و دارندگان آیفون می توانند صفحات وب را بین گوشی و pc به منظور ادامه ی کار با مرورگر به اشتراک بگذارند.

مایکروسافت در آپدیت جدید خود با پشتیبانی از اتصال گوشی و ویندوز 10 باعث شده نوتیفیکیشن و پیام های گوشی همزمان روی ویندوز 10 قابل دسترسی باشد.

Microsoft در جزئیات این پست این گونه بیان کرده است: عکس خود را روی اندروید باز کنید و آن را روی ویندوز ببینید. در نهایت ایمیل کردن عکس ها به خودتان محدود می شود. با اپلیکیشن گوشی خود، آخرین عکس های گوشی روی ویندوز ذخیره می شوند. برای استفاده از عکسی که با گوشی گرفته اید در ارائه ی خود، یا ویرایش آن در محیط ویندوز تنها کافی است آن را بکشید و رها کنید.

مایکروسافت در این خبر اشاره ای به قابلیت اشتراک گذاری پیام ها و نوتیفیکیشن ها در آپدیت Windows 10 نکرد. پیش از این، شرکت های سازنده ی PC نظیر دل و اچ پی، نرم افزارهایی را برای تعامل با گوشی از طریق ویندوز 10 ارائه کرده اند.

برای شروع به تجربه ی قابلیت جدید، مایکروسافت توصیه می کند آخرین ورژن اپلیکیشن را برای آغاز مرحله ی اتصال به گوشی روی ویندوز 10 خود اجرا کنید. برای دستگاه های اندروید، ورژن اندروید 7.0 به بالا نیاز است.  بنیان گذار ویندوز می گوید برای کامپیوترهای چینی، سرویس اپ گوشی در آینده فعال خواهد شد.

علاوه بر قابلیت های جدید روی گوشی، مایکروسافت بهبودهایی برای Narrators به وجود آورده و تعدادی رفع ایراد در اجراها برای ورژن آخر بیلد انجام داده است.

با این حال هنوز مسائل مشخصی در رابطه با بیلد وجود دارد. مایکروسافت نسبت به اشکالات احتمالی منوی استارت و ایجاد مشکل در کارآیی آن آگاه است و کاربران هدست های واقعیت ترکیبی نیز ممکن است نیاز به تنظیم مجدد کنترلرهای خود برای جفت شدن با گوشی داشته باشند. توسعه دهندگان حلقه ی اینسایدر سریع باید در همین مرحله باقی بمانند تا محتواهای بیشتری مانند حالت پیشرفته فعال شوند.

ویژگی جدید ویندوز 10 Enterprise دسترسی همزمان و از راه دور چندین کاربر را فراهم می کند

Remote Sessions امکان جدیدی است که در ویندوز ۱۰ نسخه ی Enterprise، دسترسی همزمان و از راه دور چندین کاربر را فراهم می کند.

به گزارش زومیت، به نظر می رسد مایکروسافت در حال نزدیک تر شدن به توسعه ی قابلیت شگفت انگیزی در نسخه ی Enterprise ویندوز ۱۰ است که می تواند امکان «multi session» از راه دور را برای کاربران فراهم کند.

در ماه می (اردیبهشت ماه) ، خبرهایی در مورد تلاش مایکروسافت برای توسعه ی قابلیت جدیدی به نام «multi session» از راه دور روی ویندوز ۱۰ مطرح شد. با توسعه ی این قابلیت و امکان جدید، کاربران می توانند با استفاده از تنظیمات برنامه ی ویندوز ۱۰ Enterprise، از راه دور به برنامه یا دسکتاپ دسترسی داشته باشند، بدون آنکه نیازی به نصب شدن برنامه ها روی سرور خاصی وجود داشته باشد. احتمال دارد این قابلیت جدید و کاربردی به زودی در دسترس کاربران قرار گیرد.

به نظر می رسد مایکروسافت، نسخه ی جدید دیگری به ویندوز ۱۰ اضافه کرده که معمولا SKU نامیده می شود و مربوط به رداستون ۵ نسخه ی پاییز است.

با توجه به توییتی از سوی ترو آلهونن که چند روز قبل به اشتراک گذاشته شد، در حال حاضر، این نسخه ی جدید، به عنوان «Windows 10 Enterprise for Remote Sessions» شناخته می شود. ترو آلهونن، در حین اجرای رداستون ۵ (Build 17713) متوجه گزینه ی جدیدی شد که برای نصب در فهرست ویندوز ۱۰ اضافه شده است. یکی از گزینه ها «Windows 10 Enterprise for Remote Sessions» است؛ که امکان استفاده ی همزمان و از راه دور چندین کاربر را فراهم می کند.

با اینکه گزینه ی مربوط به دسترسی همزمان و از راه دور در فهرست دیده می شوند، ولی براساس اظهارات یکی از سخنگویان مایکروسافت زمان عرضه ی این امکان از سوی ردموندی ها هنوز به طور دقیق مشخص نشده است. اوایل سال جاری میلادی مشخص شد که Microsoft برنامه های متعددی برای دسترسی از راه دور به دسکتاپ و برنامه های نصب شده روی سیستم دارد. در حال حاضر کاربران Windows 10 Enterprise، گزینه ای برای اجرای نسخه ی دسکتاپ ویندوز ۱۰ به صورت مجازی در اختیار دارند که برای این کار باید از سرور ویندوز استفاده کنند؛ ولی در Windows 10 Multi Session، امکان دسترسی همزمان و از راه دور چندین کاربر به دسکتاپ و برنامه ها بدون نیاز به سرور ویندوز فراهم می شود.

ترو آلهونن معتقد است با کمک این ویژگی جدید و با استفاده از SKU جدید، امکان برگزاری ده Multi Session وجود دارد. براساس شایعات و شنیده هایی که اوایل سال جاری مطرح شد، انتظار می رود که قابلیت Multi Session ویندوز ۱۰ با هر دو برنامه ی Win32 و Universal Platform ویندوز و همچنین با مرورگر Edge مایکروسافت نیز کار کند. انتظار می رود که آپدیت نسخه ی رداستون ۵ ویندوز ۱۰، اواخر اکتبر ۲۰۱۸ (اوایل آبان ماه)  یا در اواخر سپتامبر (اواخر مهرماه)  در نمایشگاه Ignite IT Pro منتشر شود.

سیستم عامل اندرومدا دارای حالت بهره وری خواهد بود

به تازگی اطلاعات جدیدی درباره ی سیستم عامل اندرومدا به بیرون درز کرده که از وجود حالتِ بهره وری (Productivity Mode) در آن حکایت می کند.

به گزارش زومیت، اندرومدا نامی است که در ماه های اخیر بسیار درباره ی آن شنیده می شود و به سیستم عاملی دلالت می کند که برای دستگاهی از برند سرفیس و با ویژگی های موبایل گونه، در نظر گرفته شده است.

حال در آخرین نسخه ی ویندوز ۱۰ شواهدی از این سیستم عامل کشف شده است که به برخی از جزئیاتِ آن اشاره می کند.

کاربری با نام  کاربری WalkingCat که سابقه ی طولانی در فاش کردنِ اطلاعات محرمانه مایکروسافت و محصولات این شرکت دارد، به تازگی در فایلِ SettingsHandler_Display.dll که بخشی از سیستم تنظیمات صفحه نمایش محسوب می شود، اشاراتی را به حالت بهره وری (Productivity Mode) در سیستم عامل اندرومدا کشف کرده است.

این کاربر در ادامه به این موضوع اشاره می کند که فایل DLL یادشده در کلاسی با نام Multitaskmode استفاده شده است که به حالت بهره وری اشاره دارد. او عقیده دارد با فعال سازی این گزینه بین حالت های پنجره ای و تمام صفحه می توان جابه جا شد.

پیش تر در خبری به اطلاعتان رساندیم که مایکروسافت دستگاه هیبریدی خود را برای اعمال بهبودها و ویژگی های بیشتر دوباره به آزمایشگاه ها بازفرستاده تا این بار شاهد شکست این محصول در زمان عرضه نباشیم. هنوز مشخص نیست که ردموندی ها چه برنامه ای برای این دستگاه دارند؛ اما اگر اهالی مایکروسافت قصد عرضه ی آن را داشته باشند، به احتمال بسیار سال آینده می توان منتظر معرفی آن بود.

هوش مصنوعی چگونه به مصدومیت بازیکنان پی می برد

به تازگی گروهی از محققان الگوریتمی را برای هوش مصنوعی توسعه  داده اند که به میزان ۵۰ درصد می تواند مصدومیت های ماهیچه ای بازیکنان را پیش بینی کند.

به گزارش زومیت، حوادث بخش جدایی ناپذیر از ورزش هستند و فوتبال نیز از این قائده مستثنی نیست. اگر جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ را دنبال کرده باشید، بی شک از مصدومیت ادینسون کاوانی، ستاره ی تیم ملی اروگوئه باخبر هستید. اهمیت این مصدومیت به حدی بالا بود که حضور نداشتنِ وی در بازی های بعدی نتیجه  ای جز حذف برای تیم ملی اروگوئه در بر نداشت.

حال به واسطه ی همکاری مشترک برخی از دانشگاه ها و باشگاه های ورزشی نظیر دانشگاه پیزا، CNR، دانشگاه میلان، باشگاه بارسلونا و باشگاه بسکتبال فیلادلفیا، الگوریتمی توسعه یافته که با استفاده از کلان داده ها، هوش مصنوعی را به گونه ای تربیت می کند تا توانایی پیش بینی مصدومیت بازیکنان حرفه ای را داشته باشد.

برای رسیدن به این مهم، الگوریتم، ترکیبی از پارامترهای فیزیکی را از طریق دستگاه جی پی اس که به بازیکنان بسته شده، در طی بازی ها و تمرینات دریافت می کند و پیشنهادات لازم برای جلوگیری از مصدومیت های بیشتر را به مربیان و پزشکان ارائه می کند.

در آزمایشی که روی یک تیم ورزش در طول یک فصل صورت گرفت، الگوریتم یادشده توانست بیش از ۵۰ درصد از مصدومیت های عضلانی را پیش بینی کند. این هوش مصنوعی از احتمال مصدومیت بازیکنان در صورت دویدن های طولانی و پرسرعت خبر می دهد؛ همین امر باعث می شود تا مربیان فشار کمتری روی بازیکنان آسیب دیده بیاورند تا روند بهبود آن  تسریع شود.

طبق گفته ی پژوهشگرانِ این پروژه، اگر مربیان ورزشی در طول مسابقات قهرمانی به این اطلاعات دسترسی داشته باشند، هزینه ی بازیابی بازیکنان به مقدار ۷۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

آلسیو روسی، پژوهشگر بیومدیکال که در سال های اخیر در زمینه ی استفاده از فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی برای ارزیابی عملکرد ورزشی تخصص کسب کرده، در این باره می گوید: چند سالی می شود که تیم های حرفه ای با علاقه ی زیاد دنیای کلان داده و پتانسیل موجود در آن را برای نظارت و بهبود عملکرد ورزشکارانشان دنبال می کنند. حال این پدیده در فوتبال نیز مانند دیگر ورزش ها در حالِ رشد است.

قرار است در ماه های آتی، این پژوهشگران از دیگر تیم های حرفه ای فوتبال برای آزمایش الگوریتم خود استفاده کنند. طبق گفته ی آن ها، ابزارهای جدید به آن ها در تشخیص دقیق تر مصدومیت های ورزشی کمک بیشتری خواهد کرد.

تولید مقاله برای ویکیپدیا به کمک هوش مصنوعی

یک تیم تحقیقاتی امکانی برای تولید مقاله ویکیپدیا با استفاده از هوش مصنوعی فراهم کرده و تا کنون ۱۰۰ مقاله در این مورد نوشته است.

به گزارش زومیت، منابع اطلاعاتی انسانی مانند ویکیپدیا مشکلات خاص خود را دارند. به عنوان مثال بسیاری از مقاله ها و توضیحات با وجود اهمیت هنوز راهی به این مخازن علمی پیدا نکرده اند.

به عنوان مثال Joelle Pineau یک متخصص رباتیک و هوش مصنوعی است که در حال حاضر مدیریت آزمایشگاه هوش مصنوعی فیسبوک در مونترال را در اختیار دارد. مورد دیگر Miriam Adelson محقق ترک اعتیاد است که پس از ازدواج به یک میلیاردر تبدیل شده و انجمنی جهت پیشبرد اهداف تحقیقاتی خود تاسیس کرده است. Evelyn Wang رئیس جدید دپارتمان مهندسی مکانیک دانشگاه MIT است که در تحقیقات جدید خود دستگاهی برای تولید آب از تابش خورشید و هوای بیابان طراحی کرده است. نکته ی جالب این که تنها یکی از این دانشمندان آن هم پس از انتشار این خبر در وبلاگ منبع،  دارای مقاله ی معرفی در ویکیپدیای انگلیسی هستند.

تیم تحقیقاتی Primer در حال توسعه ی یک سیستم یادگیری ماشینی هستند و در خلال این کار، متوجه فقدان مقاله برای این افراد و بسیاری دیگر شده اند. این هوش مصنوعی در زمان یادگیری خود این افراد را پیدا کرده و در مورد آنها توضیحاتی ارائه کرده است. رفتار آن در یافتن این افراد کاملا شبیه به انسان ها بوده است. با این تفاوت که هوش مصنوعی توانسته ۵۰۰ میلیون مقاله ی خبری، ۳۹ میلیون مقاله ی علمی و تمام مقالات ویکیپدیا را بخواند و سپس ۷۰ هزار خلاصه ی بیوگرافی در مورد دانشمندان بنویسد.

این پروژه ی هوش مصنوعی با نام Quicksilver در پریمر پیگیری می شود. نام پروژه نیز ادای احترامی به کتابی به همین نام نوشته ی نیل استفنسن است. در این کتاب به فناوری اشاره شده که تمام دانش بشری را جمع کرده و نه تنها از آن استفاده کرده، بلکه دانش جدیدی نیز تولید می کند.

تنها ۱۵ درصد از دانشمندان علوم کامپیوتر در ویکی پدیا شناخته شده هستند

تیم پریمر نسخه ی متن بازی از تحقیقات خود و محتوای تولید شده در مسیر توسعه ی این هوش مصنوعی را در گیت هاب منتشر کرده است. این تیم در ابتدای کار به سراغ ۳۰ هزار متخصص کامپیوتر رفته که تنها ۱۵ درصد از آنها در ویکیپدیا شناخته شده هستند. مجموعه ی منتشر شده ی این تیم، شامل یک میلیون جمله یا عبارت خبری در توصیف این دانشمندان است. علاوه بر آن متادیتای مقالات منبع، نقشه ای از مقالات رایگان منتشر شده و اطلاعاتی از ورودی های در ویکی پدیا و ویکی دیتا نیز در این بسته وجود دارد. نکته ی مهم این که این منبع متن باز به مرور و با پیشرفت تحقیقات کامل می شود. هدف تیم پریمر، کمک کردن به جامعه ی تحقیقات آزاد است تا ابزارهایی برای بهبود محتوای ویکی پدیا و ویکی دیتا توسعه یابد.

دانش سیال

تیم پریمر مدل سازی کوئیک سیلور را با ۳۰ هزار مقاله ی ویکیپدیا در مورد دانشمندان شروع کرد. سپس ورودی های ویکی دیتا و بیش از ۳ میلیون جمله و عبارت از مقالات خبری که توصیف کننده ی دانشمندان بودند به سیستم اضافه شد. در مرحله ی بعدی نام و توصیف ۲۰۰ هزار مولف مقالات علمی به مجموعه تزریق شد.

پس از یک روز فعالیت، ۴۰ هزار فرد کشف شدند که با وجود پوشش خبری برابر با دیگران، مقاله ای در معرفی آنها در ویکیپدیا موجود نبود. کوئیک سیلور با ادامه ی فعالیت خود تعداد این دانشمندان را به دو برابر افزایش داد. این سیستم افرادی را که لایق داشتن یک مقاله یا بیوگرافی در ویکیپدیا بودند کشف می کرد.

اطلاعات مقاله ها عموما نیاز به به روزرسانی دارد

این هوش مصنوعی در ادامه ی فعالیت متوجه ایراد دیگر مخازن علمی انسانی نیز شد. اکثر مقاله های موجود در مورد بیش از ۳۰ هزار دانشمند حاضر در ویکیپدیا، اطلاعات مرتبط کافی در متن مقاله نداشتند. به بیان دیگر این یافته به این نکته اشاره می کند که نوشتن مقاله در مورد اشخاص تنها شروع کار است. این مقاله باید مرتبا نگهداری و به روز شده و مورد بازبینی قرار بگیرد. آمارها نشان می دهد محتوای موجود در ویکیپدیا به خوبی بازنگری و اصلاح شده و اغلب آنها مقالاتی صحیح و قابل اتکا هستند؛ اما همین مقالات از اخبار روزانه، خصوصا در مورد افراد عقب بوده و با سرعت مناسب به روزرسانی نمی شوند.

بررسی های کوئیک سیلور افراد و اتفاقات متعددی را کشف کرد که اخبار به روز آنها در مقاله های ویکیپدیا اضافه نشده است. به بیان دیگر مقالات موجود بیات شده بودند اما این هوش مصنوعی توانست جدیدترین اتفاقات پیرامون این افراد را پیدا کند.

خلاصه سازی اطلاعات

تولید مقاله به سبک ویکیپدیا در حال حاضر یکی از مراحل دشوار پردازش طبیعی زبان، یکی از شاخه های یادگیری ماشین و هوش مصنوعی است. این فعالیت به صورت یک وظیفه ی خلاصه سازی از چند سند و مقاله تعریف می شود. در این فرآیند تعدادی مقاله ی منبع به ماشین داده می شود که اطلاعاتی در مورد یک ورودی دارند. سپس هوش مصنوعی یک خلاصه در مورد آن موضوع تدوین می کند.

یکی از اولین تلاش ها برای تولید مقاله های ویکیپدیا به کمک هوش مصنوعی، حدود یک دهه پیش در دانشگاه کلمبیا انجام شد و از تکنیک استخراج برای تولید خلاصه مقاله استفاده می کرد. این تکنیک جملات مرتبط با موضوع را از مقالات استخراج کرده و آنها را به هم متصل می کند. مزیت این روش، انسجام متون است چون تمامی جملات توسط انسان ها نوشته شده اند. نقطه ی ضعف نیز در بیان محتوا نهفته است چرا که این هوش تنها توانایی تولید محتوایی را دارد که قبلا توسط انسان ها نوشته شده است.

روش های دیگری که اخیرا به کار گرفته شده اند، از روش انتزاعی برای تولید مقاله استفاده می کنند. این تکنیک از مدل زبان عصبی (neural language model) برای تولید متن استفاده می کند. مشکل این روش در انسجام نهفته است و محصول نهایی در برخی اوقات بی معنی می شود.

اخیرا تیمی به رهبری پیتر لیو در بخش هوش مصنوعی گوگل، تلاشی برای بهبود تولید سیستم تولید اتوماتیک مقاله برای ویکیپدیا داشته اند. آنها برای شروع نگارش از روش استخراج استفاده کردند و برای نهایی کردن متن، روش انتزاعی به کار گرفته شد. نتایج این تلاش، قابل توجه و با کیفیت بوده اند. در واقع این سیستم ترکیبی، مقالاتی با پاراگراف های کاملا مرتبط و بامعنی تولید کرده بود.

با ترکیب روش استخراج و تولید انتزاعی می توان با هوش مصنوعی مقاله نگارش کرد

تیم توسعه دهنده  ی کوئیک سیلور برای پروژه ی خود از یافته های تیم گوگل استفاده کرده اما اهداف آنها کمی کاربردی تر بوده است. آنها به جای استفاده از ویکیپدیا به عنوان مرجعی برای جمع بندی الگوریتم ها، در حال توسعه ی مخزنی علمی برای نگهداری مقالات هستند که البته شبیه به ویکیپدیا خواهد بود. آنها باید سیستمی طراحی کنند که هر عبارت و حقیقت موجود در متن را با منبع بررسی کرده و به آن ارجاع دهد. بعلاوه باید ساختاری برای ورودی ها و ارتباط آنها با منابع تدوین شود تا تغییرات نیز قابل پیگیری باشند.

در این میان بیوگرافی های کامل با منابع قابل اتکای زیادی وجود ندارند و نمی توان روش های یادگیری ماشین امروزی مانند seq2seq را با آنها اجرا کرد. در نهایت این تیم برای پیشبرد اهداف خود به مخزنی علمی نیاز دارد که با مدل seq2seq هماهنگ شود. در این مرحله، ارتباط مناسب ویکی دیتا و ویکیپدیا به تیم پریمر کمک کرد. آنها از منابع ویکی دیتا برای اتصال دانشمندان مورد نظر به مقاله های خبری مرتبط استفاده کردند.

در نهایت باید به این نکته اشاره کرد که کوئیک سیلور چند ماه در معرض آزمایش بوده است. در حال حاضر هنوز این هوش مصنوعی در حال پیشرفت بوده و وبلاگ پریمر جزئیات پیشرفت آن را به مرور منتشر می کند. آخرین دستاورد آنها با کوئیک سیلور، تولید ۱۰۰ مقاله ی خلاصه معرفی در مورد دانشمندان بوده.

آینده ی دانش

همه ی ما از اهمیت ویکیپدیا در جهان و همچنین آسیب پذیری آن آگاهیم. این وبسایت پنجمین سایت پربازدید جهان است که ماهانه میزبان ۱۵ میلیارد بازدید است. حدود ۵۰ میلیون مقاله در ۳۰۰ زبان زنده ی دنیا در این وبسایت منتشر شده اند. نکته ی قابل تامل این که تمام این مقالات توسط انسان های داوطلب نوشته شده اند.

تایید مقالات توسط نیروی انسانی در ویکیپدیا، نقطه ی قوت این سرویس است. فرآیند اصلاح و تایید مقالات این اطمینان را ایجاد می کند که ویکیپدیا قدرتمند باقی مانده و به سمت جامع شدن پیش برود.

اما وجود نیروی انسانی در هر سیستم، محدودیت های خاص خود را نیز دارد. با پیشرفت محبوییت این وبسایت، مقالات جانب دارانه و البته مقالات ناموجود، مشکل اصلی آن خواهند بود. در این میان، ویراستاران مهم ترین منبع اطلاعات عمومی در جهان می توانند از کمک یادگیری ماشینی استفاده کنند. در حال حاضر الگوریتم هایی برای شناسایی اهداف خرابکارانه در مقاله ها و همچنین مقاله های غیرمعتبر وجود دارد اما قطعا ماشین ها عملکرد بهتری در این زمینه خواهند داشت. هوش مصنوعی می تواند اطلاعات غایب در مقالات ویکیپدیا را کشف کرده و آنها را خلاصه سازی کند. بعلاوه این سیستم ها می توانند مقاله های ناموجود و لازم را کشف کرده و پیش نویس های مناسب را برای آنها تالیف کنند. در نهایت به این نتیجه می رسیم که برای کاهش خطاهای انسانی در منابع علمی جهان، باید انسان ها را به کمک هوش مصنوعی توانمند کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سیزده − 6 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *