دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه ۲7 آبان ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در شصت و پنجمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

همراه اول برای مناطق زلزله‌ زده ۲۴ ساعت مکالمه‌ رایگان در نظر گرفت

همراه اول جهت تسهیل ارتباط در مناطق زلزله زده ی غرب کشور، به شهرهای کرمانشاه و ایلام مکالمه ی رایگان درون شبکه اختصاص داده است.

به گزارش زومیت، زلزله ی بزرگ رخ داده در مناطق مرزی ایران و عراق با خسارات جانی و مالی فراوان همراه بود. تسهیل ایجاد ارتباط بین این مناطق و با خارج از آن، یکی از نکاتی است که در هر حادثه ی طبیعی باید مد نظر قرار گیرد. در همین راستا همراه اول ۲۴ ساعت مکالمه ی رایگان برای شهرهای زلزله زده ی استان های کرمانشاه و ایلام اختصاص داده است.

به گزارش اداره ی كل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، پس از وقوع زلزله در استان های ایلام و کرمانشاه، شبکه ی اپراتور اول در آن مناطق کاملاً پایدار است و انتقال ترافیک بدون هیچ گونه اختلالی صورت می گیرد. بر اساس این گزارش، دقایقی پس از وقوع زلزله، تیم های فنی همراه اول در محل حاضر شدند و با توجه به قطعی برق در برخی مناطق در ساعات اولیه، با تجهیز سایت ها به برق اضطراری، سرویس دهی به مناطق زلزله زده را میسر کردند.

انتقال سایت های BTS اضطراری به مناطق زلزله زده، افزایش ظرفیت سایت های موجود و بازدید از کلیه سایت های منطقه و حصول اطمینان از عملکرد مناسب آن ها، از دیگر اقدامات اپراتور اول در مناطق زلزله زده بوده است. با اقدامات پیشگیرانه و تسریع در اقدامات پس از وقوع زلزله، با وجود افزایش بسیار زیاد ترافیک منطقه، سرویس دهی به هم وطنان زلزله زده به صورت عادی در حال انجام است.

همراه اول جهت تسهیل ارتباط در شهرهای زلزله زده ی اسلام آباد غرب، پاوه، تازه آباد، جوانرود، روانسر، سرپل ذهاب، قصر شیرین، کرند، گهواره، گیلان غرب، چوار، زرنه، ایوان و سرابله، از ساعت ۱۴ روز دوشنبه به مدت ۲۴ ساعت مکالمه ی رایگان درون شبکه (به مقصد همراه اول و تلفن های ثابت) در نظر گرفت. همراه اول از روز سه شنبه به مدت یک هفته، تسهیلات خاصی نیز برای مناطق زلزله زده در نظر گرفته است که جزئیات آن متعاقباً اعلام می شود.

ایرانسل برای زلزله زدگان امکان مکالمه رایگان فراهم کرد

وقوع زلزله   در مرز ایران و عراق باعث قطع ارتباط بسیاری از هموطنانمان شد. بر این اساس ایرانسل امکانی فراهم کرده است که زلزله زدگان بتوانند از مکالمه رایگان بهره مند شوند.

به گزارش زومیت، در پی زلزله ی ۷.۳ ریشتری که مرکز آن سلیمانیه ی عراق گزارش شد، زنجان، اهواز، ایلام، قم، تهران، لرستان، سنندج، کرمانشاه، استان های مرکزی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و چند شهر دیگر لرزیدند. بر این اساس محمدجواد آذری جهرمی در پستی توئیتری اعلام کرد که هماهنگی های لازم برای امکان تماس مشترکین ایرانسل در مناطق زلزله انجام شده است.

وزیر ارتباطات در پست توئیتر نوشت:

بنابر هماهنگی های صورت گرفته، شرکت ایرانسل برای مشتریان خود در شهرهای ایلام و کرمانشاه و قصر شیرین و سرپل ذهاب برای سهولت ارتباطات و اطلاع از وضعیت خانواده ها، یک ساعت مکالمه رایگان در نظر گرفته است.

اپراتور AT&T به دلیل وقوع زلزله تمام خدمات ارتباطی به مقصد ایران را رایگان کرد

اپراتور AT&T آمریکا اعلام کرد که مشترکان آمریکایی به دلیل وقوع زلزله در ایران و عراق، هزینه ای در قبال برقراری تماس یا ارسال پیام کوتاه به این کشور ها پرداخت نخواهند کرد.

به گزارش زومیت، اپراتور آمریکایی AT&T اعلام کرد که مشترکان آمریکایی این اپراتور مخابراتی به منظور تسهیل ارتباط با بستگان یا دوستانشان که در کشور ایران یا عراق ساکن هستند، می توانند تماس های صوتی و پیام های متنی خود را به رایگان برقرار کنند. AT&T این تصمیم را به دلیل وقوع زلزله در منطقه ی مرزی بین ایران و عراق گرفته است.

برقراری تماس های رایگان فقط شامل مشترکان سرویس های بی سیم نیست و مشترکان تلفن ثابت نیز می توانند با استفاده از این امکان با خویشاوندان و دوستانشان در ایران به رایگان ارتباط برقرار کنند. این امکان تا ۱۵ نوامبر برای کاربران وجود دارد.

تعرفه جدید سرویس های پرسرعت اینترنت غیر حجمی اعلام شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مصوبه جدید سرویس های پرسرعت غیر حجمی را همراه با جدول قیمت آن در اینستاگرام منتشر کرد.

به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی، در صفحه ی اینستاگرام خود مصوبه جدید سرویس های پرسرعت غیر حجمی را اعلام کرد. وی نوشت:

این تعرفه ی سرویس های غیر حجمی مبتنی بر یک مصرف منصفانه (Fair usage policy) بنا شده و سقف مصرف منصفانه در بین ۱۸ شرکت فعال در ارائه ، به رقابت گذاشته خواهد شد. شرکت ها موظفند جزئیات مصرف منصفانه خود را به اطلاع مشترکین برسانند. طبیعتا فضای رقابت نهایی به نفع مصرف کننده است.

وی افزود:

این سرویس حجمی نیست و در صورت عدول یک مشترک از مصرف عادلانه، شرکت ها موظف به ارائه ی سرویس در حداقل سرعت پایه (صد و بیست و هشت کیلوبیت بر ثانیه) پایانه ی دوره ماهانه خواهند بود.

آذری جهرمی درباره ی ترافیک مصرفی معتقد است که در مصرف منصفانه ترافیک داخلی باید حداقل دو برابر ترافیک بین الملل لحاظ شود.

بر اساس گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تاریخ اجرای این مصوبه قبل از دهم آذر خواهد بود.

وی همچنین تأکید کرد که این تعرفه صرفا برای دسترسی ثابت است.

تعرفه ی ارائه ی خدمت دسترسی پرسرعت ثابت مبتنی بر سیم مسی

(ADSL)

نرخ بیت دانلود (بیت برثانیه) سقف* تعرفه ی ماهانه ی ارائه ی خدمت (هزار ریال)

۵۱۲ کیلو بیت برثانیه             ۱۲۵

۱ مگابیت برثانیه    ۲۰۰

۲ مگابیت برثانیه    ۲۵۰

۳ مگابیت برثانیه    ۳۵۰

۴ مگابیت برثانیه    ۴۰۰

۸ مگابیت برثانیه    ۵۰۰

۱۶ مگابیت برثانیه  ۸۰۰

تعرفه ی ارائه ی خدمت دسترسی پرسرعت ثابت مبتنی بر VDSL و فیبر

۲۰ مگابیت برثانیه  ۲۰۰۰

۳۰ مگابیت برثانیه  ۲۵۰۰

۵۰ مگابیت برثانیه  ۳۰۰۰

* کف تعرفه ی ماهانه ی هریک از سطوح جدول فوق به میزان ۸۰ درصد سقف تعرفه ی ماهانه ی سطح مربوط، تعیین می شود.

شرایط طرح رجیستری برای گوشی های ورودی به شکل مسافری تشریح شد

مسئولان اجرای طرح رجیستری گوشی های تلفن همراه، هم زمان با عملیاتی سازی این طرح از چگونگی رجیستری گوشی هایی که مسافران با خود به کشور می آورند، خبر دادند.

به گزارش زومیت، پس از اجرای طرح ملی رجیستری گوشی های تلفن همراه به منظور مبارزه با قاچاق کالا، شرایط مربوط به وارد کردن گوشی  هوشمند در قالب غیر تجاری توسط مسافرانی که در سفر خارج از کشور اقدام به تهیه ی گوشی می کنند یا گجت های موبایل را در قالب سوغات وارد کشور می کنند، مورد سؤال واقع شد. حال مسئولین امر شرایط مربوط به این گوشی ها را تشریح کرده  اند؛ بر اساس قوانین جدید، مسافران می توانند طی شرایط تعیین شده ای گوشی خریداری شده را وارد کشور کنند.

با گذشت نزدیک به یک ماه از اجرای عملیاتی این طرح، مرکز واردات و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک در بخشنامه ای نحوه واردات تلفن همراه مسافری را اعلام کرده است. بر این اساس، مسافرانی که به کشور وارد می شوند، در صورتی که خارج از کشور گوشی همراه خریداری کرده باشند، موظف هستند که تلفن همراه خود را در بدو وارد شدن به گمرک اظهار کنند. با این اقدام، گمرک ایران با رعایت مقررات مسافری و لحاظ کردن شرایط غیر تجاری صرفا یک دستگاه تلفن همراه، با اخذ حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی و عوارض متعلقه. نسبت به ثبت شناسه تلفن همراه در سامانه مسافری اقدام می کند.

این بخشنامه تأکید کرده است که در صورت عدم اظهار تلفن همراه و عدم پرداخت حقوق ورودی و درج موارد فوق در سامانه مذکور در هنگام ورود به کشور، امکان رجیستری وجود نخواهد داشت و مسئولیت آن با مسافر است.

آنر 9 در جریان مراسمی در ایران رونمایی شد

جدیدترین پرچم دار برند آنر در جریان مراسمی، در هتل اسپیناس پالاس و با حضور اصحاب رسانه در ایران رونمایی شد.

به گزارش زومیت، ۴ سال از معرفی برند آنر توسط هواوی می گذرد و این زیر برند همانند شرکت مادر خود یعنی هواوی، در طول سال های شکل گیری خود همواره مسیر رو به رشدی را طی کرده است. آنر موفق ترین برند در بازار فروش آنلاین گوشی  هوشمند در چین است. همانطور که از شعار برند آنر مشخص است، اصلی ترین جامعه ی هدف آن را جوانان تشکیل می دهند. فعالیت های برند آنر در ایران تا به امروز زیر سایه ی هواوی بوده است؛ با این حال مسئولان هواوی به دنبال استقلال بیشتر برند آنر در ایران هستند. برند آنر بر خلاف هواوی که تمرکز ویژه ای روی فروش آفلاین محصولات دارد، توجه خود را به کانال های آنلاین فروش معطوف کرده است؛ این برند سریع ترین رشد را در میان برندهای تلفن همراه آنلاین تا به امروز داشته است.

در ابتدای مراسم و پیش از رونمایی آنر ۹ در ایران، مسئولان دفتر هواوی در ایران به ارائه ی توضیحاتی در مورد این برند و موفقیت های آن در ایران پرداختند. سخنرانان این بخش خواهان مستقل شناخته شدن این برند در ایران بودند و ابراز امیدواری کردند که به زودی تیم مستقل آنر برای فعال تر کردن این برند وارد ایران شود. به خاطر شرایط خاص و پلتفرم های فروش آنلاین در ایران، آنر در سال های گذشته تمرکز خیلی زیادی روی بخش فروش آنلاین نداشته است و به گفته ی مسئولان، هواوی همچنان هر دو رویکرد آنلاین و آفلاین ادامه خواهد داشت. مهتاب بیک پور، مدیر دیجیتال برند آنر در ایران و تونی مدیر برند آنر در ایران، در پایان این بخش به سؤالات خبرنگاران در مورد استراتژی ها و اهداف این برند در ایران پاسخ دادند. محمد امین ناهید، مدیر روابط عمومی و مارکتینگ هواوی در پایان این بخش از مراسم افزود: برند آنر به دنبال شناخته شدن به عنوان یک برند مستقل در ایران است و در شرایط کنونی زیر سایه ی هواوی فعالیت می کند؛ اما سیاست کلی ما بر این است که آنر تیم های خودش را داشته باشد. تیم آنر با هویت مستقل در حال ورود به ایران است و در  آینده به صورت مستقل در بخش های مختلف به فعالیت خواهد پرداخت. البته این مسئله کمی زمان بر است و در شرایط کنونی در حالت گذار هستیم.

بخش دوم مراسم به رونمایی از Honor 9 و ارائه ی توضیحاتی در مورد قیمت و مدل های مختلف آن پرداخته شد. آنر ۹ به عنوان پرچم دار گوشی های برند آنر، در ۲۸ روز اول فروش خود بالغ بر ۲۸ میلیون دستگاه فروش داشته است. آنر ۹ با نمایشگر ۵.۱۵ اینچی IPS LCD با نسبت تصویر ۱۶ به ۹ و پردازنده ی بالارده ی کرین ۹۶۰ وارد بازار های جهانی خواهد شد. نمایشگر فول  اچ دی آنر ۹ تراکم ۴۲۸ پیکسلی برای این گوشی به ارمغان می آورد. استفاده از شیشه ی سه بعدی ۱۵ لایه گوریلا گلس ۳ در پشت دستگاه و ترکیب آن با فریم فلزی و شیشه ی 2.5D بخش جلویی، جلوه ی زیبایی به آنر ۹ بخشیده است. شیشه ی استفاده شده در پشت گوشی به صورت یکپارچه است و دوربین دوگانه ی دستگاه را نیز در بر می گیرد. در نگاهی دقیق تر به آنر ۹ پیوند مناسب بخش های شیشه ای پشت و جلوی گوشی به فریم فلزی دستگاه نمایان است.

آنر ۹ به دوربین دوگانه    با سنسورهای ۲۰ مگاپیکسلی سیاه و سفید و ۱۲ مگاپیکسل رنگی مجهز شده است. هواوی همچنین از یک دوربین ۸ مگاپیکسلی با f/1.9 در آنر ۹ استفاده کرده است. همانند دیگر نمونه های مجهز به دوربین دوگانه، آنر ۹ قادر به زوم دو برابری بدون افت کیفیت است.

هواوی از یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۳۲۰۰ میلی آمپر ساعت با قابلیت شارژ سریع استفاده کرده است؛ به ادعای هواوی، شارژ شدن ۴۰ درصد از آن تنها به ۳۰ دقیقه زمان  نیاز دارد. آنر ۹ با اندروید ۷ نوقا وارد بازار خواهد شد؛ اما به گفته ی مدیر برند آنر در ایران، تا پایان سال جاری میلادی شاهد بروزرسانی آن به اندروید اوریو و نسخه ی هشتم EMUI خواهیم بود.

آنر ۹ در دو مدل ۴ و ۶ گیگابایتی با حافظه ی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی عرضه شده است که هر دو مدل، ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) وارد بازار داخلی خواهند شد؛ شایان ذکر است که این دو مدل تنها در حافظه ی ذخیره  سازی و حافظه ی رم با یکدیگر تفاوت دارند. پرچم دار برند آنر در دو رنگ خاکستری و آبی و با قیمت های یک میلیون ۷۹۹ هزار تومان و یک میلیون و ۹۹۹ هزار تومان وارد بازار ایران خواهد شد. نسخه ی قوی تر تنها به صورت آنلاین به فروش خواهد رسید و تنها خرید غیر آنلاین مدل ۴ گیگابایتی در ایران ممکن خواهد بود.

آپدیت جدید تلگرام: ارسال آلبوم عکس، پیام های پین شده کانال و موارد دیگر

آپدیت تلگرام با شماره نسخه ی ۴.۵ و تغییرات جدیدی همچون ارسال چند عکس در قالب یک پست، پیام پین شده در کانال، ذخیره ی پیام ها و … منتشر شد.

 

 

 

به گزارش زومیت، سر انجام آپدیت ۴.۵ تلگرام منتشر شد. این نسخه نیز مانند دیگر آپدیت های تلگرام با امکانات کاربردی و متنوعی همراه است که از میان آن ها می توان به امکان ارسال آلبوم عکس در یک پست، پین کردن پیام ها در کانال و … اشاره کرد. در ادامه می توانید با جزییات این آپدیت آشنا شوید.

امکان ارسال آلبوم ویدیو و عکس در یک پیام

نکته ی جالبی که شاید کسی منتظر آن نبود، امکان ارسال چند عکس و ویدیو در قالب یک پست است. حتما با ویژگی پست آلبومی در اینستاگرام آشنایی دارید. در اینستاگرام تا سقف ۱۰ عکس یا ویدیو را می توانید در یک پست به اشتراک بگذارید. حال این ویژگی جذاب به تلگرام هم اضافه شده و می توانید چند عکس و ویدیو را تا سقف ۱۰ عدد، در قالب یک پست ارسال کنید. برای اینکار کافیست تا عکس و ویدیو را انتخاب کرده و ارسال کنید. تلگرام آن را به صورت آلبوم ارسال کرده و تنها یک نوتیفیکیشن برای آن ارسال می کند

نکته مثبت: نکته مثبت آلبوم های تلگرام این است که حتی بعد از ارسال می توانید مواردی از آن را حذف کنید. اگر از ارسال عکسی در بین این آلبوم پشیمان شدید می توانید بدون نیاز به پاک کردن پست، تنها عکس مورد نظر را حذف کنید.

نکته منفی: نکته منفی این ویژگی عدم امکان نوشتن کپشن و توضیح برای آن است. پستی که به صورت آلبوم منتشر می کنید بدون هیچ متنی ارسال می شود و حتی بعد از ارسال نیز، گزینه ای تحت عنوان Edit وجود ندارد تا متنی به آن اضافه کنید

امکان پین کردن پیام ها در کانال

از امروز می توانید مانند سوپر گروه ها، پیام های مهم را در کانال نیز پین کنید. با اینکار پیام مورد نظر به بالای صفحه کانال چسبیده می شود تا همیشه در دید کاربران باشد. در صورت ارسال پیام های جدید در کانال این برچسب همچنان در دید کاربر خواهد بود به طوری که می تواند با لمس آن، مستقیما به پیام مورد نظر منتقل شود.

ذخیره پیام ها در Save Message

بخش فضای ابری که پیش از این با نام You برای پیام های ذخیره شده در نظر گرفته شده بود از امروز به Saved Message تغییر نام داده و در لیست Share قرار گرفته است. کافیست پیام هایی که قصد ذخیره آن ها را دارید به این بخش فوروارد کنید. پیام های موجود در این بخش گزینه ای تحت عنوان GoTo در کنار خود دارند که می توانید با لمس آن ها، مستقیما به نسخه اصلی پیام در کانال مورد نظر منتقل شوید

نمایش زیباتر عکس های پروفایل

از این نسخه، زمانی که عکس پروفایل شخصی را باز می کنید، اگر بیش از یک عکس در پروفایل وجود داشته باشد پیش نمایش آن ها را به صورت بند انگشتی در پایین صفحه مشاهده می کنید و می توانید به شکل زیباتری به مرور تصاویر بپردازید

امکان تنظیم ترتیب ارسال عکس ها

پیش از این زمانی که چند عکس را برای ارسال انتخاب می کردید، ترتیب ارسال آن ها تصادفی بود اما از این نسخه، عکس ها به همان ترتیبی که آن ها را انتخاب میکنید، شماره گذاری و ارسال خواهند شد

موارد دیگر

– ارتقای بخش جستجو: بخش جستجو ارتقای کوچکی دریافت کرده تا بتوانید کانال ها و ربات ها را با جستجوی عنوان آن ها و به ترتیب محبوبیت تماشا کنید

– تغییرات iOS: نسخه iOS تلگرام از حالا با آیفون X سازگار شده و همچنین از ظاهر جدیدی برای صفحه تنظیمات برخوردار است.

گلکسی اس 9 مینی تولید می شود

شایعات منتشرشده حاکی از تولید نسخه ی کوچک تر پرچم دار بعدی سامسونگ هستند. این گوشی گلکسی اس 9 مینی نام دارد و قرار  است اوایل سال آینده به بازار عرضه شود.

به گزارش زومیت، همواره پیش از معرفی نسل جدید پرچم دار کهکشانی ها، شایعات فراوانی در مورد عرضه نسخه ای تحت عنوان مینی مطرح می شود. با توجه به محبوبیت بالای گوشی های گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس، انتظار می رود سامسونگ در کنار معرفی پرچم دار سری S سال آینده ی خود، نسخه ی کوچک تر آن را نیز معرفی کند. طبق شایعات، شرکت سامسونگ قصد دارد در اوایل سال ۲۰۱۸، گوشی های گلکسی اس ۹، گلکسی اس ۹ پلاس و گلکسی اس ۹ مینی را معرفی کند. در این شایعات اندازه صفحه نمایش گلکسی اس ۹ مینی، ۴ اینچ عنوان شده است.

گفتنی است این اطلاعات نخستین بار توسط خبرگزاری Valuewalk منتشر شده و منبع اصلی خبر نامعلوم است. همچنین طبق برخی خبر ها، ممکن است نام این محصول تا زمان معرفی رسمی تغییر کند. طبق شایعات مطرح شده، نسخه ی مینی گلکسی اس ۹ از لبه های خمیده و منحنی بهره می برد که می تواند زیبایی این گوشی را تا حد زیادی افزایش دهد.

سال گذشته اپل پس از معرفی گوشی های پرچم دار جدید خود، نسخه ای تحت عنوان آیفون SE روانه بازار کرد. احتمالا می دانید با وجود شباهت زیاد این گوشی با آیفون 5 اس، آیفون SE با استقبال خوبی مواجه شد. حال مدت زیادی از عرضه ی آیفون ۴ اینچی می گذرد و انتظار معرفی Galaxy S9 Mini برای جایگزین شدن آن منطقی به نظر می رسد. باید دید آیا غول کره ای قصد دارد میان رده ی جمع و جوری برای بازار گوشی های ۴ اینچی عرضه کند یا خیر؟

آیفون های ۲۰۱۹ اپل از سنسور لیزری سه‌ بعدی استفاده خواهند کرد

برطبق گزارشات، به  نظر می رسد که اپل در آیفون های سال ۲۰۱۹ از سنسور لیزری سه بعدی استفاده خواهد کرد.

به گزارش زومیت، چندهفته ای از عرضه ی آیفون 10 می گذرد. درحالی که کاربران با ویژگی انیموجی سرگرم هستند، تحلیلگران از ویژگی های آیفون های سال ۲۰۱۹ خبر می دهند. وب سایت بلومبرگ گزارش جدیدی منتشر کرد که به استفاده از «سنسور سه بعدی» در آیفون های سال ۲۰۱۹ اشاره می کند. این سنسور که قرار است در قسمت پشتی دستگاه جای بگیرد، باعث بهبود توسعه ی اپلیکیشن ها و سرویس های واقعیت  افزوده ی کوپرتینو نشین ها خواهد شد.

به  نظر می رسد که کارکرد این سنسورها به مدت زمان تابش و بازتابش نور لیزر وابسته باشد؛ به  این صورت که هرچه فاصله ی زمانی بین تابش تا بازتابش پرتو ساطع شده از سنسور بیشتر باشد، دستگاه به عمق بیشتر محیط پی می برد. دوربین های دوگانه آیفون و سنسور فیس  آی دی آیفون 10 (iPhone X) از این روش استفاده می کند.

گوگل برای درک عمق میدان در گوشی های جدید خود از پیکسل های دوگانه استفاده کرده است که این کار را با روش تشخیص اختلاف منظر انجام می دهد. احتمال می رود که در سیستم جدید اپل شاهد نتایجی دقیق تر باشیم.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اپل به دنبال ساخت این سنسور سه بعدی توسط تأمین کنندگانش است؛ البته استفاده از این سنسور در آیفون های ۲۰۱۹ تنها گمانه زنی  است. موضوع مسلم، عزم راسخ اپل برای استفاده از این سنسورها در نسل های آینده آیفون است. اپل سعی دارد با قراردادن این سنسور در قسمت پشتی آیفون، درک عمق میدان را به هر دو روی آیفون گسترش دهد.

به  لطف پلتفرم ARKit، امسال شاهد نمونه های تأثیرگذار کارکردهای واقعیت  افزوده در دستگاه های آی او اسی بودیم.

اقدامات اخیر اپل و اهمیت دادن کوپرتینویی ها به سنسورهای سه بعدی، نشان از تلاش پشت  پرده ی اپل برای ساخت هدست واقعیت  افزوده دارد. مطمئنا اطلاعاتی که این سنسورها در اختیار اپل قرار می دهند، در ساخت این هدست نقش به سزایی ایفا خواهد کرد.

هواوی، ال‌‌جی و اوپو گوشی‌ تاشو عرضه خواهند کرد

یک گزارش جدید توسط نشریه دیجی تایمز به عرضه گوشی  هوشمند تاشو هواوی، اوپو و ال جی در آینده ای نزدیک اشاره می کند.

به گزارش زومیت، به دنبال رونمایی شرکت زدتی ای از گوشی تاشوی زدتی ای AXON M و شایعات متعدد در مورد گوشی گلکسی X سامسونگ با طراحی تاشو، اعلام شده است که شرکت های هواوی، ال جی و اوپو نیز به دنبال معرفی گوشی تاشو هستند.

گوشی تاشوی زدتی ای AXON M از دو صفحه نمایش مجزا بهره می گیرد که از طریق لولا به یک دیگر متصل شده اند و می توانید تصویر مشخصی را روی هر دو صفحه‏ نمایش به نمایش بگذارید. هواوی نیز گوشی تاشوی خود را بر اساس مکانیزم مشابهی طراحی خواهد کرد؛ گوشی جدید هواوی که از طراحی تاشو بهره می‏ گیرد، به دو صفحه نمایش مجهز خواهد بود که از طریق لولا به یک دیگر متصل شده اند و می توانید دو صفحه ‏نمایش را تا کنید. اطلاعات منتشرشده از گوشی تاشوی هواوی توسط ریچارد یو، رئیس واحد مصرف کنندگان تجاری هواوی اعلام شده است و انتظار می رود این سازنده تا پیش از پایان سال ۲۰۱۸، گوشی تاشوی خود را معرفی و عرضه کند.

با توجه به اینکه هواوی به دنبال عرضه گوشی تاشو با دو صفحه نمایش است، هنوز مشخص نیست که آیا چینی ها تصمیمی برای بهبود طراحی گوشی تاشوی خود در مقایسه با زدتی ای Axon M دارند؛ به عنوان مثال، هنوز نمی دانیم که آیا فاصله بین دو نمایشگر گوشی تاشوی هواوی کم تر از گوشی زدتی ای Axon M خواهد بود یا خیر.

دیگر سازنده ای که به عرضه گوشی  تاشو فکر می کند، شرکت اوپو است. البته این سازنده، رویه متفاوتی برای گوشی  هوشمند تاشوی خود اتخاذ خواهد کرد. به  نظر می رسد شرکت اوپو به دنبال طراحی و توسعه گوشی  هوشمندی است که بخشی از نمایشگر آن تا می شود؛ به احتمال زیاد، بخش بالایی صفحه نمایش تا خواهد شد. شرکت اوپو پتنت هایی برای تولید نمایشگر تاشو به ثبت رسانده است که به  نظر می رسد که در بالای گوشی  هوشمند به کار گرفته می ‏شود.

در همین حال، اعلام شده شرکت ال جی در حال آماده سازی نمایشگرهای تاشویی است که ساخت گوشی  هوشمند با صفحه نمایش تاشو را امکان پذیر خواهد کرد. بر اساس گمانه زنی ها، احتمالاً نمایشگرهای تاشو ال جی با همکاری اپل تولید خواهند شد؛ کره ای ها درنظر دارند تا پیش از سال ۲۰۲۰ نمایشگرهای تاشوی خود را برای گوشی  هوشمند عرضه کنند. ال جی و سامسونگ از معدود سازندگانی هستند که پنل نمایشگر برای گوشی  هوشمند تولید می‏ کنند.

شرکت اپل که نمی خواهد از تغییر و تحولات اخیر بازار جای بماند؛ تصمیم گرفته است با ال جی برای عرضه گوشی های آیفون با نمایشگر اولد همکاری کند؛ احتمالاً تا سال ۲۰۲۰ آیفون تاشوی اپل به بازار عرضه نمی شود. در همین رابطه، مدتی پیش خواندید که شرکت اپل به ال جی اینوتک برای ساخت برد مدار چاپی انعطاف پذیر برای گوشی‏ های هوشمند خود، سفارش داده است؛ بردهای مدار چاپی   فعلی، با پنل  اولد سازگار نیستند. سامسونگ، رقیب اپل نیز در نظر دارد گوشی تاشوی خود را با نام گلکسی X معرفی کند؛ بر اساس شایعات، این محصول به دو نمایشگر مجهز خواهد بود که یکی از آن ها انعطاف پذیر است.

از آنجایی که بخشی از این گزارش به صورت رسمی تأیید نشده است، چندان نباید به صحت داشتن آن امیدوار باشیم. با این وجود، به  نظر می رسد که گوشی های تاشو، آینده بازار گوشی  هوشمند را رقم خواهند زد؛ بازاری که در حال  حاضر، از تنوع خارج شده و به کلیشه رسیده است.

مشخصات سونی اکسپریا H3213 با دوربین دوگانه فاش شد

مشخصات گوشی هوشمندی از سونی به نام H3212 Avenger در وب سایت جی اف ایکس بنچ رؤیت شد که احتمالا اولین مدل اکسپریا با دوربین دوگانه خواهد بود.

به گزارش زومیت، سونی از معدود سازندگان گوشی هوشمند است که هنوز به استفاده از دوربین های دوگانه روی نیاورده است. اما این رویه احتمالا با یک دستگاه میان رده به نام اکسپریا H3213 Avenger تغییر خواهد کرد. البته این نام، تنها اسم رمز گوشی محسوب می شود و احتمالا به عنوان دستگاهی از خانواده ی XA Ultra عرضه خواهد شد.

این گوشی در قسمت جلو از دوربینی دوگانه با سنسورهای ۱۶ و ۸ مگاپیکسل و قابلیت ضبط ویدئوی 4K برخوردار است. در قسمت پشت نیز یک دوربین با سنسور قابل توجه ۲۱ مگاپیکسل با امکان ضبط ویدئوی 4K برای آن در نظر گرفته شده است.

البته همان طور که مشاهده می شود، گوشی هوشمند بعدی سونی یک پرچم دار به حساب نمی آید. این گوشی از چیپ ست اسنپدراگون ۶۳۰ به همراه ۴ گیگابایت حافظه ی رم و ۳۲ گیگابایت حافظه ی داخلی بهره می برد. این مشخصات قدرتمندی برای یک گوشی میان رده محسوب می شود؛ با این حال این گوشی به قصد رقابت با پرچم داران سال آتی عرضه نخواهد شد.

در قسمت نرم افزار، اندروید اوریو به صورت پیش فرض روی این گوشی اجرا می شود. سونی از این منظر از بسیاری از رقبای خود یک گام جلوتر است.

اکسپریا H3213 از نمایشگر ۶ اینچی با وضوح تصویر فول اچ دی بهره می برد. نسبت تصویر ۱۸:۹ از دیگر مواردی است که سونی همچنان اعتقادی به استفاده از آن ندارد؛ ولی این موضوع نیز احتمالا با مدل جدید دستخوش تغییر خواهد شد. نمایشگر و چیپ ست مشخص می کند که H3213 یک گوشی از خانواده ی XA خواهد بود. با این حال هنوز از تاریخ عرضه یا قیمت آن اطلاعی در دست نیست.

آسیا اپتیکال لنزی با زوم پنج برابر برای گوشی های هوشمند تولید می کند

آسیا اپتیکال با همکاری شرکت کورفوتونیکس لنز جدیدی با قابلیت زوم پنج برابر برای گوشی های هوشمند می سازد.

به گزارش زومیت، دو شرکت آسیا اپتیکال و کورفوتونیکس در حال طراحی لنز با قابلیت زوم پنج برابر برای گوشی های هوشمند هستند. روند دریافت گواهی این محصول تا پایان سال جاری آغاز خواهد شد و در سه ماهه ی سوم سال ۲۰۱۸ آماده تحویل به تولیدکنندگان گوشی  هوشمند خواهد بود.

به گفته ی رابرت لای، رئیس آسیا اپتیکال، لنز مورد بحث دارای یک قطعه ی شیشه ای غیر کروی و چهار قطعه ی پلاستیکی خواهد بود. با توجه به اینکه شرکت آسیا اپتیکال ۲۲۰ دستگاه ساخت شیشه ای غیر کروی (۱۶۰ دستگاه در تایوان و ۶۰ دستگاه در میانمار) در اختیار دارد، این شرکت ظرفیت تولید ۱۲ میلیون قطعه در ماه خواهد داشت.

آسیا اپتیکال در حال حاضر بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار ماژول شیشه ای برای صنعت خودروسازی تولید می کند. از سوی دیگر، کورفوتونیکس که هفته ی گذشته برای نقض پتنت دوربین دوگانه علیه اپل شکایت کرده بود، این همکاری را تأیید کرده است.

فایرفاکس کوانتوم؛ برگ برنده موزیلا برای بازگشت به روزهای اوج

فایرفاکس کوانتوم نسخه ی ۵۷ مرورگر فایرفاکس است و با ویژگی هایی جدید، این بار قدرتمندتر از همیشه به جنگ رقیب دیرینه اش یعنی گوگل کروم آمده است.

به گزارش زومیت، اگر در اواسط دهه ی ۲۰۰۰ میلادی به بقیه می گفتید که کاربر مرورگر موزیلا فایرفاکس هستید، احتمالا دیگران از شما به عنوان نرد یاد می کردند؛ اما حداقل شما در آن موقع، نردی بودید که تصمیمات فناوری محور هوشمندانه ای می گرفت.

در آن زمان ها درحالی که مردم منتظر بودند تا مرورگر اینترنت اکسپلوررشان یک صفحه  را به زحمت باز کند، شما می توانستید با بهره گیری از فایرفاکس، تب های متعددی را باز کرده و در سریع ترین زمان ممکن در فضای وب به جست و جو بپردازید. مرورگر فایرفاکس در اوایل سال ۲۰۱۰ وارد دوران اوج خودش شد؛ نزدیک به نیمی از کاربران اینترنت، برای جست و جو در فضای وب، مرورگر شرکت موزیلا را به عنوان مرورگر اصلی خود انتخاب کرده بودند.

اما به یک باره و با ورود گوگل کروم، اوضاع دست خوش تغییر شد. مرورگر کروم که در سپتامبر ۲۰۰۸ منتشر شده بود، در ابتدا چندان چنگی به دل نمی زد؛ اما گوگل به مرور زمان نواقص را برطرف کرد و در اواسط سال ۲۰۱۰، نسخه ی ۵.۰ آن را برای نخستین بار در دسترس کاربران سیستم عامل مک و لینوکس هم قرار داد. کروم در بازه ی زمانی چندساله، جهش بزرگی داشت و توانست ضمن تصاحب سهم فایرفاکس و IE در بازار، به پر استفاده ترین مرورگر بین کاربران اینترنت در سراسر دنیا تبدیل شود. امروز در سال ۲۰۱۷، مرورگر موزیلا فایرفاکس تنها توسط ۱۳ درصد از کسانی که توسط رایانه ها در فضای وب به جست و جو می پردازند، استفاده می شود و این  رقم در گوشی های هوشمند کمتر از این مقدار است. از طرفی، گوگل کروم مدت ها است نبض بازار را در اختیار گرفته و توسط ۶۴ درصد از کاربران دسکتاپ مورد استفاده قرار می گیرد.

موزیلا روز ۲۳ آبان ماه سرانجام نسخه ی جدید مرورگر خود را با بهبودهای بسیار عرضه کرد؛ به این امید که بتواند رقیبی جدی برای کروم باشد و دوباره خودش را در دل کاربران جا کند. مارک میو، معاون ارشد موزیلا، در رابطه با نسخه ی ۵۷ فایرفاکس که به نام «فایرفاکس کوانتوم» شناخته می شود، می گوید: فایرفاکس کوانتوم تا این لحظه بزرگ ترین ریبوتی است که ما تاکنون برای مرورگر فایرفاکس منتشر کرده ایم.

موزیلا مدعی است که فایرفاکس کوانتوم سرعتی دو برابر بیشتر از نسخه ی قبلی فایرفاکس دارد و نسبت به گوگل کروم، ۳۰ درصد کمتر حافظه ی رم را اشغال می کند. این موضوع باعث می شود که به هنگام استفاده از فایرفاکس کوانتوم، هم کرش های کمتری را تجربه کنید و هم کمتر مجبور باشید که به دایره ی آزاردهنده ی مربوط به بارگذاری صفحات خیره شوید.

میو ادامه می دهد: بسیاری از کاربران فعلی گوگل کروم، قبلا کاربر فایرفاکس بوده اند؛ به همین دلیل، یکی از اصلی ترین اهداف ما از انتشار کوانتوم، این است که آن ها را به استفاده ی مجدد از فایرفاکس ترغیب کنیم.

مرورگر فایرفاکس سال ها است که پشت سر گوگل کروم قرار گرفته است. ما به هیچ وجه این موضوع را انکار نمی کنیم و صراحتا می گوییم که چند سال اخیر برای ما موفقیت آمیز نبوده است.

موزیلا اکنون هدف واضحی برای خود تعریف کرده است: ساخت مرورگری که آن قدر پرسرعت و ساده باشد که کاربران بدون فکر کردن، آن را مرورگر شماره ی یک خود بدانند.

البته در نگاه اول، هدفی که موزیلا برای خود تعریف کرده، تا حدی بلندپروازانه به نظر می رسد؛ به هر حال موزیلا به عنوان یک شرکت غیر انتفاعی مجبور است برای محقق ساختن هدفش، مستقیما با دومین شرکت بزرگ در دنیا وارد رقابت شود. این در حالی است که کروم برای شرکت گوگل، مفهومی بیشتر از یک مرورگر ساده دارد. میو صحبت هایش را ادامه می دهد:

کروم در اصل برای حمایت از کسب و کار تبلیغاتی گوگل ساخته شده است و همین مورد، یک دلیل استراتژیک بزرگ برای وجود داشتن این مرورگر به شمار می آید.

سرویس های مبتنی بر وب گوگل، از جمله جیمیل و داکس، طوری بهینه سازی شده اند که بهترین عملکردشان را در هنگام استفاده از کروم به نمایش بگذارند؛ بنابراین کاربران برای استفاده از کروم، انگیزه ی بیشتر پیدا می کنند.

میو ادامه می دهد: گوگل به درستی کروم را شناسایی کرد و سپس سرمایه گذاری معقولی روی آن انجام داد و موفق شد نهایتا بخش اعظم سهم بازار را در دست گیرد و به موفقیت چشم گیری دست پیدا کند. وقتی صاحب وب سایت هایی بزرگ با آمار بازدید بالا هستید، می توانید از این فرصت برای بازاریابی محصولات تان استفاده کنید.

به مدت نزدیک به ۱۰ سال، مرورگر کروم توانسته با دادن فرصت های فراوان به کاربرانی که از آن استفاده می کنند، دل آن ها را به دست بیاورد. میو می گوید که نبود رقیبی قدرتمند برای کروم طی این سال ها، نتیجه ی منفی روی این مرورگر داشته است:

به عقیده ی من از پنج سال پیش تاکنون، تکامل مرورگرها تا حد زیادی متوقف شده است. امیدوارم که در پایان، بهترین محصول پیروز جنگ مرورگرها شود.

بدیهی است که اگر فایرفاکس بتواند دوباره دل کاربران را به دست بیاورد و کروم را شکست دهد، شانس این را پیدا می کند که سهم از دست رفته اش را پس بگیرد.

گرچه فایرفاکس سال ها است تاج پادشاهی را به کروم واگذار کرده است؛ اما این مرورگر همواره طی سال های اخیر با تاکید ویژه روی حریم خصوصی و امنیت اطلاعات کاربران، توانسته نسبت به رقبا متفاوت باشد. فایرفاکس کوانتوم از این قاعده مستثنی نیست و این بار با قدرت بیشتر، از اطلاعات خصوصی کاربران حفاظت می کند. البته میو می گوید که این موضوع نمی تواند به تنهایی کاربران را برای مهاجرت به فایرفاکس جدید، متقاعد کند.

موزیلا همیشه بر حفظ حریم خصوصی افراد تاکید داشته و توانسته با مرورگر فایرفاکس به خوبی این ادعا را عملی کند

بسیاری از کاربران فایرفاکس ساکن قاره ی اروپا هستند؛ اروپایی ها بیشتر از هر کس دیگری در مورد مسائل مربوط به حریم خصوصی نگران اند و محبوبیت فایرفاکس در آن جا می تواند بیشتر به علت همین ماجرا باشد. موزیلا همیشه بر حفظ حریم خصوصی افراد تاکید داشته و توانسته با مرورگر فایرفاکس به خوبی این ادعا را عملی کند.

فایرفاکس کوانتوم با همه ی ویژگی های جالب و جدیدش، هنوز راه سختی برای غلبه بر گوگل کروم پیش رو دارد. میو امیدوار است که مردم با در نظر گرفتن جوانب این ماجرا، خودشان بهترین انتخاب ممکن را انجام دهند و مرورگر مورد نظرشان را انتخاب کنند. فراموش نکنیم که امروزه اینترنت تفاوت های بسیاری با قبل دارد و به لطف موفقیت اندروید و دیگر سرویس های گوگل، فایرفاکس برای زمین زدن کروم مسیر بسیار سختی پیش رو دارد.

میو می گوید که حتی با وجود کم بودن شانس موزیلا برای شکست دادن گوگل در جنگ مرورگرها، به این موضوع خوش بین است:

رقابت با بزرگ ترین و قدرتمندترین شرکت های دنیا و حتی شکست دادن آن ها [کاری سخت و در عین حال] امکان پذیر است.

بوستون داینامیکس ربات چهارپای پیشرفته اسپات مینی را رونمایی کرد

بوستون داینامیکس که پس از فعالیت زیر نظر دارپا و گوگل، حال توسط سافت بانک کنترل می شود؛ از ربات چهارپای جدیدی با نام اسپات مینی رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، پس از آنکه سافت بانک کمپانی بوستون داینامیکس را از آلفابت خرید، در سکوت به فعالیت خود ادامه می داد تا اینکه ربات جدیدی توسط این کمپانی جذاب و درعین حال بی سروصدا معرفی شد. اسپات مینی (SpotMini) نام ربات جدید این کمپانی آمریکایی است که در مقایسه با ربات های پیشین آن، پیشرفت زیادی به خود می بیند. بوستون داینامیکس با انتشار تیزری ۲۴ ثانیه ای، ربات جدید خود را به صورت عمومی رونمایی کرده است.

بوستون داینامیکس از نظر انتشار ویدیو هایی که می تواند نظر بسیاری را به خود جلب کند، بسیار متبحر است. این کمپانی اطلاعاتی در رابطه با مشخصات فنی این ربات ارائه نکرده است. ربات اسپات مینی پس از آنکه به سمت دوربین حرکت می کند، می ایستد و سپس بخشی از بدن خود را که به نظر سر این حیوان رباتیک می رسد، به سمت دوربین می چرخاند و پس از آن به مسیر خود ادامه می دهد.

به نظر می رسد بوستون داینامیکس از همان ساختار قبلی مورد استفاده در ربات های چهارپا برای حرکت استفاده کرده، ولی ظاهر این ربات بسیار بهبود یافته است؛ به طوری که اسپات مینی بسیار زیباتر و ساده تر از پیش به نظر می رسد. تغییرات اعمال شده روی این ربات از نظر ظاهری، آن  را بیش از پیش برای عرضه به عنوان یک محصول تجاری نزدیک  کرده است.

بوستون داینامیکس اخیرا آگهی استخدامی برای جلب متخصصان حوزه ی مهندسی نرم افزار با سابقه ی کار در مورد سنسور های موسوم به لیدار و همچنین دوربین های بینایی ماشین منتشر کرده است و از همین رو، به نظر می رسد این کمپانی در تلاش است تا قابلیت هوشمندی را نیز به ربات هایش اضافه کند.

یافته جدید زیست شناسان: دوام زندگی روی مریخ بیش از حد تصور است

تا کنون بررسی های زیادی در مورد وجود یا عدم وجود حیات روی مریخ صورت گرفته است. نتیجه ی بررسی های جدید نشان می دهند دوام و طول عمر زندگی جانداران تک سلولی روی مریخ فراتر از حد تصور است.

به گزارش زومیت، تا آنجا که می دانیم مریخ محیط دوستانه ای برای زندگی نیست. با این حال، دمای استوا در مریخ در یک نیمروز تابستانی می تواند به ۳۵ درجه ی سانتی گراد (۹۶ درجه ی فارنهایت ) برسد، میانگین دمای سطح مریخ ۶۳- درجه ی سانتی گراد (۸۲- درجه ی فارنهایت) است و  در زمستان در قطب ها ممکن است تا ۱۴۳- درجه ی سانتی گراد (۲۲۶- درجه ی فارنهایت) هم پایین برود.

فشار جوی مریخ تقریبا نصف یک درصد فشار زمین است و سطح آن در معرض تعشعشات زیادی قرار دارد. تا کنون، هیچ کس از بقای جانداران کوچک در این محیط وسیع اطمینان پیدا نکرده است. اما به لطف یک بررسی جدید توسط تیمی از محققان دانشگاه ایلاتی لومونوسوف مسکو (LMSU) می توان محدودیت های مربوط به شرایط بقای جانداران کوچک بر سطح مریخ را تعریف کرد. بنابراین این بررسی به مفاهیم قابل توجهی در رابطه با جست وجوی زندگی در جایی غیر از منظومه ی شمسی و حتی فراتر از آن اشاره خواهد داشت!

فشار جوی مریخ تقریبا نصف یک درصد فشار زمین است و سطح آن در معرض تعشعشات زیادی قرار دارد

اخیرا این بررسی با عنوان «اجتماعات میکروبی تحت تأثیر گاما با قدرت ۱۰۰ کیلوگری در پوسته ی منجمد کهنه ی قطبی تحت شرایط شبیه سازی شده ی مریخ» در مجله ی علمی Extremophiles ارائه شده است. تیم پژوهشی، با سرپرستی  ولادیمیر اس کپستوف از LMSU شامل  اعضای آکادمی علوم سنت پترزبورگ روسیه، دانشگاه پلی تکنیک، مؤسسه ی کورچاتف و دانشگاه فدرال اورال بود.

برای این بررسی، تیم پژوهش به جای دما و فشار ، تشعشع  را به عنوان عامل کاهشی در نظر گرفتند. در نتیجه تست های انجام شده در اجتماعات میکروبی در پوسته ی شبیه سازی شده ی مریخ صورت گرفتند. پوسته ی شبیه سازی شده شامل سنگ های رسوبی بود که لایه ی منجمد مریخ را تشکیل می دادند و سپس در معرض فشار و دمای کم قرار گرفتند. به گفته ی ولادیمیر اس چپتسوف، دانشجوی کارشناسی ارشد، MSU لومونوسوف، بخش زیست خاک و دستیار مؤلف این مقاله، در نشست مطبوعاتی LMSU: ما به مطالعه ی تأثیر مشترک تعدادی از عوامل فیزیکی (تشعشعات گاما، فشار کم، دمای کم) بر  اجتماعات میکروبی در پوسته ی کهنه  ی قطبی این سیاره پرداختیم. همچنین به مطالعه ی یک جرم منحصر به فرد طبیعی  پرداختیم؛ پوسته ی قدیمی که به مدت دو میلیون سال ذوب نشده است.

در پوسته به اجرای یک آزمایش شبیه سازی پرداختیم که  شامل شرایط بقا در هوای سرد در پوسته ی مریخ است. همچنین به مطالعه ی اثر دُزهای بالای تشعشعات گاما (۱۰۰ کیلوگری) بر حیات جانوران سلولی پرداختیم در حالی که در بررسی های قبلی هیچ جانداری پس از ورود دزهای بیش از ۸۰ کیلوگری کشف نشد.

برای شبیه سازی شرایط مریخ، تیم پژوهشی از یک محفظه ی آب و هوایی ثابت استفاده کرد که فشار جوی و دمای کمی را حفظ می کند. سپس جانداران کوچک را در معرض سطوح مختلف تشعشعات گاما قرار دادند.

نتیجه ی یافته ها این بود که  اجتماعات میکروبی نشان دهنده ی مقاومت بالا نسبت به شرایط فشار و دما در یک محیط شبیه سازی شده در مریخ هستند. با این حال، پس از قرار دادن میکروب ها در معرض تشعشع، شاهد تفاوت های بسیاری بین یک نمونه ی تحت تشعشع و یک نمونه ی کنترلی بودند.

اما  تعداد کلی سلول های پروکاریوتیک و تعداد سلول های باکتریایی فعال با سطوح کنترلی، سازگار ماندند، تعداد باکتری های تحت تشعشع هم به اندازه ی دو مرتبه دامنه کاهش یافتند در حالی که تعداد سلول های فعال متابولیکی هم تا سه لایه کاهش یافت.  طبق مشاهدات تیم در  یک نمونه ی پوسته ی تحت تشعشع، تنوع زیستی بالایی از باکتری ها وجود دارد و این باکتری ها پس از تشعشع دستخوش یک تغییر ساختاری بزرگ شده اند.

برای مثال، جمعیت  آکتینوباکتری هایی مثل آتروباکتر ها (یک دسته ی مشترک که در خاک پیدا می شود) در نمونه های کنترلی وجود نداشت؛ اما در اجتماعات باکتریایی در معرض تشعشع، بیشتر خود را نشان داد.

این نتایج در کوتاه مدت نشان دادند که جانداران زنده و کوچک روی مریخ بیش از حد تصور دوام می آورند. آنها علاوه بر توانایی بقا در دما و فشار جوی پائین، می توانند از انواع تشعشعات متداول روی سطح مریخ جان سالم به در ببرند. به گفته ی چپتسوف: نتایج این بررسی نشان دهنده ی احتمال بقای طولانی تر جانداران  در دمای پائین پوسته ی مریخ است. تراکم یونش تشعشع روی سطح مریخ  بین ۰.۰۷۶ تا ۰.۰۵ گری در سال است و  بر اساس عمق کاهش می یابد.

با درنظر گرفتن تراکم تشعشع روی پوسته ی مریخ، داده های به دست آمده این فرضیه را ممکن می سازند که اکوسیستم های فرضی مریخ را می توان در یک وضعیت محرک در لایه ی سطحی پوسته برای حداقل ۱.۳ میلیون سال (محافظت از اشعه های UV)، در عمق دو متری برای ۳.۳ میلیون سال و در عمق پنج متری برای حداقل ۲۰ میلیون سال حفظ کرد.

داده های به دست آمده را می توان برای ارزیابی احتمال کشف جانداران زنده ی کوچک روی اجرام دیگر منظومه ی شمسی و در بدنه های کوچک فضای خارجی اعمال کرد. این بررسی به دلایل مختلف قابل توجه است.

از سویی مؤلفان برای اولین بار توانستند ثابت کنند باکتری های پروکاریوت می توانند در تشعشع بیش از ۸۰ کیلوگری هم به حیات خود ادامه دهند؛ کاری که قبلا غیرممکن بود.

همچنین نشان دادند که جانداران کوچک با وجود شرایط شخص امروزه می توانند به زندگی خود در مریخ ادامه داده و روی پوسته و خاک آن زندگی کنند.

مؤلفان برای اولین بار توانستند ثابت کنند باکتری های پروکاریوت می توانند در تشعشع بیش از ۸۰ کیلوگری  هم به حیات خود ادامه دهند – کاری که قبلا غیرممکن بود

این بررسی همچنین اهمیت درنظر گرفتن عوامل کیهانی و فرازمینی را هنگام بررسی موقعیت و شرایط زندگی و حیات جانداران، نشان می دهد.

در نهایت، این بررسی کاری را انجام داده که هیچ کدام از بررسی های قبلی موفق به انجام آن نشدند که همان تعریف محدودیت های مقاومت تشعشع جانداران زنده روی مریخ است؛ به ویژه مقاومت در عمق های مختلف و روی سطح پوسته. این اطلاعات برای مأموریت های آینده ی مریخ و موقعیت های دیگر در منظومه ی شمسی بسیار ارزشمند خواهد بود و به ما کمک می کنند تا بدانیم در کجا به جست و جوی علائم حیات بپردازیم. و هنگام آماده سازی مأموریت ها به محققان اجازه می دهد از یک سری موارد اجتناب کنند و بنابراین از  آلوده سازی اکوسیستم های بومی پیشگیری می شود.

2 دیدگاه دربارهٔ «دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه ۲7 آبان ۹۶»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *