راه اندازی پایگاه اطلاعرسانی مراکز تاریخی و فرهنگی دسترسپذیر برای معلولان در ایران

به نقل از رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، پایگاه اطلاعرسانی مراکز فرهنگی و تاریخی دسترسپذیر در ایران تا دو هفته دیگر راه اندازی خواهد شد. قرار است این مرکز اینترنتی پایگاهی باشد برای دریافت اطلاعاتی در خصوص میزان دسترسپذیری مراکز و جاذبه‌های توریستی در نقاط مختلف کشور. این خبر را زهرا احمدیپور، رئیس سازمان میراث فرهنگی و معاون رئیس جمهور در گفتگو با ایسنا عنوان کرده است. او توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه نکرده اما به نظر می‌رسد این مرکز قرار است جایی باشد که از طریق آن، معلولان بتوانند پیش از بازدید از هر مرکز، میزان و کیفیت دسترس‌پذیری‌های اعمال شده در آن مرکز را مورد بررسی قرار دهند. به طور مثال، نابینایان خواهند توانست پیش از بازدید از موزه‌ها یا مراکز تفریحی و توریستی بدانند که آیا مواردی همچون خطوط برجسته‌ی راهنمای نابینایان یا بروشور‌های بریل در آن مراکز تعبیه شده یا نه. همچنین معلولین جسمی و حرکتی هم خواهند توانست از وجود رمپ یا سرویس بهداشتی قابل استفاده برای این افراد در مراکز تفریحی و توریستی، آگاه شوند.

بر اساس آمار سازمان بهزیستی، تقریباً دو درصد، یعنی چیزی حدود یک و نیم میلیون ایرانی، که چهارصد هزار نفرشان را روستا نشین‌ها تشکیل می‌دهند، با معلولیت‌های شدید مواجه‌اند. بر این اساس هشت درصد جامعه را هم کهنسالان تشکیل می‌دهند و هر ساله هم چیزی حدود چهل هزار نفر به آمار معلولین در ایران افزوده می‌شود.

تأمین شرایط استفاده‌ی معلولین از امکانات توریستی تقریباً در بیشتر نقاط دنیا کار پر سودی به حساب نمی‌آید اما به هر حال به گسترش فرهنگ و صنعتِ توریسم کمک خواهد کرد.

ایران در زمینه‌ی پذیرایی از توریست‌های معلول، فقط در زمینه‌ی مراکز اقامتی دچار کمبود نیست. بخش عمده‌ای از کافه‌ها و مراکز رفاهی عمومی هم برای معلولین قابل استفاده به حساب نمی‌آیند.

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، ده درصد از ساکنان کره‌ی خاکی با انواع معلولیت مواجه‌اند. بر این اساس، تقریباً ۱۲۷.۵ میلیون نفر از این افراد به امکانات دسترسپذیری برای سفر نیاز دارند و از این افراد، نزدیک به ۸۹.۳ میلیون نفر هم از توانایی مالی برای انجام سفر‌های خارجی، برخوردار‌اند. بر اساس آمار financialtribune، ارزش بازار توریسمِ معلولین در دنیا رقمی معادل ۱۸۰ میلیارد دلار است.

پکتوس به محض راه‌اندازی وبسایت مورد بحث، اطلاعات تکمیلی را در مورد نحوه‌ی استفاده از آن، در اختیار مخاطبانش قرار خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × 5 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *