تازه های کتاب صوتی مرداد 1401

نویسنده: رقیه شفیعی

منبع: هشتمین شماره ی ماهنامه ی نسل مانا

دانلود نسخه ی صوتی نوشته

در ادامه می توانید فهرستی از جدید ترین کتاب های صوتی را از نظر بگذرانید.

* «جامعه و بازار عصر ناصری، با نگاهی به اوضاع اقتصادی و اجتماعی در عصر قاجار»، نوشته فیاض زاهد و هدی موسوی را نشر تاریخ ایران در سال 1397 در 490 صفحه روانه بازار کتاب کرده است.

این اثر تلاشی است برای واکاوی بخش هایی اندک از تاریخ اجتماعی ایران عصر ناصرالدین شاه. در این مطالعه ضمن تمرکز بر وضعیت بازار و مؤلفه های اقتصادی، شیوه معاش و داد و ستد اقتصادی، وضعیت آموزش و پرورش و نهاد های مرتبط، زنان و منزلت آنها، پول و مسائل مرتبط با آن، تجارت داخلی و خارجی، بیماری های واگیر و… مورد بررسی قرار می گیرد. در این کتاب تمرکز بیشتری بر بازار شده و نشان می دهد که این نهاد اقتصادی چه میزان تأثیر و کارآمدی بر مؤلفه های اجتماعی داشته است.

* «خاطرات ناتمام»، اثر شیخ مجیب الرحمان را با ترجمه آرمین منتظری، نشر کتابسرا در سال 1399 در 490 صفحه به چاپ رسانده است.

کتاب حاوی دست نوشته های مردی است که دست خالی و صرفاً با تکیه بر قدرت و حمایت مردم بنگال، کشور بنگلادش را به وجود آورد. هر چند شیخ مجیب الرحمان به همراه تعداد زیادی از اعضای خانواده اش در حمله تعدادی از اعضای کودتاچی ارتش، در خانه خود ترور شد؛ اما بنگلادش مسیر خود را پیدا کرد و امروز توانسته یکی از کشور های در حال توسعه در آسیا باشد.

دختر شیخ مجیب الرحمان می گوید: پدرم (دوست بنگال) مجبور شد ارزشمند ترین سال های عمر خود را در زندان بگذراند. او در جنبش های فراوانی به فعالیت پرداخت تا حق مردم را از کسانی که آن را ربوده بودند، بازستاند؛ و به همین دلیل بار ها و بار ها مجبور شد در سلول انفرادی روزگار بگذراند؛ اما هرگز بر سر اصول خود سازش نکرد. در سراسر عمرش مطالبات مردم را عزیز می داشت. معتقد بود اگر مردم بنگال از نیاز های اولیه خود نظیر دسترسی به غذا، لباس، مسکن و بهداشت برخوردار باشند، می توانند زندگی شرافتمندانه ای برای خود بسازند. تنها به یک چیز فکر می کرد و آن رهایی مردم از زنجیر فقر و فلاکت بود.

* «عبرت آموز (مجموعه ای از نکته ها و داستان ها)»، اثر حسین انصاریان را نشر دار العرفان در سال 1393 در 318 صفحه تقدیم دوست داران کتب مذهبی کرده است.

زندگی بزرگان مخصوصاً اولیای الهی، دانشگاهی است انسان ساز که شاگردان آن سلمان ها و ابوذر ها هستند؛ و بهترین عمل، تدبر و تفکر و اندیشه که مورد تأکید کتاب الهی نیز می باشد، زندگی اولیای الهی است. در این کتاب با خواندن مطالبی از این دست، قدم در چنین راهی می گذاریم.

-غالب مطالب کتاب برگرفته از زندگی و کلمات اهل بیت علیه السلام است. مطالب نقل شده، مستند به قوی ترین اسناد روایی و تاریخی است که نشان دهنده کاوش عمیق و دقیق در متون اسلامی است. مجموعه داستان ها و مطالب کتاب بر اساس حروف الفبا در یک مجموعه دو جلدی گردآوری شده است.

*«چهرۀ غمگین من، نمونه هایی از داستان های کوتاه آلمانی از 1945 تا 1985»، تألیف هانریش بل و دیگران را با ترجمه تورج رهنما، نشر چشمه در سال 1387 در 249 صفحه روانه بازار کرده است.

این مجموعه دارای ویژگی های ذیل است: شامل گزیده داستان هایی است که بین سال های 1945 تا 1985 در کشور های آلمانی زبان انتشار یافته اند؛ 35 داستان کوتاه از 20 نویسنده صاحب نام را در بر می گیرد. در گزینش این داستان ها به آثار سوئیسی و اتریشی به همان اندازه توجه شده است که به آثار نویسندگان آلمانی. از هر نویسنده بین یک تا پنج داستان انتخاب شده است. ملاک در گزینش، اهمیت نویسندگان و کیفیت آثار آنها بوده است. کوشیده شده تا داستان گزیده، نمونه مناسبی برای شیوه کار نویسنده آن باشد و تا حد ممکن ارزش کار هنری وی را نشان دهد.

* «کار کردن با تو مرا بیچاره کرده است (رهایی از دام هایی در محیط کار)»، نوشته کاترین کرولی و کتی الستر را با ترجمه ساسان نوروز زاده چگینی و کاوه تقوی نیا، نشر نص در سال 1397 در 232 صفحه منتشر کرده است.

بسیاری از مردم در محل کار خود درگیر مشکلات و ارتباطات کوچک و بزرگی هستند که راه برون رفت از آن را هم نمی دانند. برخی فکر می کنند که این مشکلات به دلیل برخورد بد، فرهنگ نامناسب و بی ملاحظگی همکارانشان رخ می دهد؛ اما باید قبول کرد که در بسیاری از موارد مشکل اصلی نوع برخورد آنها و ناتوانی در بیان نظراتشان است که منجر به بروز چنین مشکلاتی می شود. در این کتاب تلاش شده خواننده در موقعیت های مختلفی که ممکن است در محل کار با آنها رو به رو شود، قرار بگیرد و راهکار مناسب برای برون رفت از چنین تنگناهای احساسی را بیابد.

* «ماری استوارت، تراژدی در پنج پرده»، اثر فردریش فون شیلر با ترجمه محمدعلی شیشه چی را نشر ثالث در سال 1388 در 224 صفحه به چاپ رسانده است.

پایان غم انگیز زندگی «ماری استوارت»، ملکه اسکاتلند، برای سال های متمادی تئاتر و ادبیات اروپا را به خود مشغول داشته است. از دو چهره ماریای تاریخی، یکی فریبنده و پرشور که تا مرز همسرکشی پیش می رود؛ و دیگری مقاوم و استوار در مبارزه برای دستیابی به اهداف سیاسی و حقوق متداول. این چهره دوم اوست که توجه افکار عمومی و نمایشنامه نویسان را به خود جلب کرده است.

در این نمایشنامه، سرنوشت قهرمان تعیین شده است. قبل از اینکه درام آغاز شود، قدرت روحی و جسمی او باید در زندان نابود گردد. قربانی شدن مارتینر بی فایده است و تنها وضع ماری را وخیم تر می کند. مقابله و رویارویی دو ملکه تنها دشمنی الیزابت را عمیق تر می کند. این دشمنی برای ماری مرگ به بار می آورد و الیزابت مجبور است که پیروزی خود را در تنهایی و بی کسی جشن بگیرد.

*«مرگ به سراغ اسقف اعظم می آید»، نوشته ویلا کاتر با ترجمه سلما رضوان جو را نشر شورآفرین در سال 1393 در 275 صفحه تقدیم علاقه مندان داستان های تاریخی کرده است.

این کتاب که در سال 2005 عنوان بیستمین رمان بزرگ قرن بیستم را به خود اختصاص داده، داستان نخستین اسقف نیو مکزیکو، ژان ماریل لاتور، و دستیارش، ژوزف ویان، در دهه 1850 میلادی است که با دو قاطرشان آنجلیکا و کانتنو سراسر سرزمین های غربی امریکا نیو مکزیکو را برای تبلیغ و گسترش آیین مسیحیت جستجو می کنند. کاتر این رمان را بر اساس زندگی واقعی دو مبلغ مذهبی کاتولیک اسقف لامی و دستیارش نوشته. رمان متشکل از نه بخش و به صورت اپیزودیک نوشته شده که هر کدام بخشی از زندگی پدر لاتور را نشان می دهد. این شکل اپیزودیک، پر است از توصیفاتی که به خوبی دوره تاریخی شخصیت این دو مرد و نوع زندگی شان را نشان می دهد. توصیف کاتر از شهر ها و کوهستان های سرخپوستی، درست مانند توصیفات او از کلیسای جامع اسقف، بی طرفانه و شفاف است؛ نوعی هنر تصویرسازی شفاف از اشیاء جداگانه که به شکلی قطعی و اسرارآمیز در خواننده اثر می کند و نمی توان خلاصه اش کرد.

* «بدن هرگز دروغ نمی گوید، اثرات دیرپای والدگری با نفرت»، نوشته آلیس میلر با ترجمه کتایون زاهدی را نشر کتاب ارجمند در سال 1399 در 208 صفحه روانه بازار کتاب کرده است.

در این کتاب آلیس میلر، روانکاو و نویسنده مشهور، با استفاده از تجربیات بیمارانش، در کنار زندگی نامه غول های ادبی همانند ویرجینیا وولف، فرانتس کافکا و مارسل پروست، نشان می دهد چطور تحقیر کودک و خوار شمردن او باعث تجمع خشمی می شود که خود را در بزرگسالی به شکل بیماری های مختلف از جمله سرطان، سکته یا دیگر بیماری ها نشان خواهد داد. خوانندگان در این کتاب با آسیب های روانی آشکار و پنهان دوران کودکی مواجه خواهند شد. استدلال های کتاب روشن، دقیقاً مستدل و به تمامی قانع کننده هستند. درد خارق العاده و رنج روانی تحمیلی به کودکان در پوشش روش متعارف پرورش کودک بیان می شود.

* «باغ بدلپور»، اثر کنیزه مراد را با ترجمه ناهید فروغان، نشر علم در سال 1383 در 672 صفحه تقدیم رمان دوستان کرده است.

داستان، روایت دختری است به نام زهر که پس از تولد همه چیز خود را از دست می دهد: نام خانوادگی، نام کوچک، سن، کشور و پدر و مادر. زهر، دختر سلما و راجه بدل پور است که سلما از نوادگان سلطان مراد پنجم، یکی از آخرین سلاطین عثمانی و پدر زهر ساکن هند است. مادرش از هند به پاریس می گریزد و در آنجا، چند ماهی پس از به دنیا آوردن فرزند، از دنیا می رود. زهر در خانواده های مختلف بزرگ می شود و وقتی به سن رشد می رسد، به جستجوی هویت واقعی خود برمی آید؛ زیرا احساس می کند که بدون آگاهی به این هویت، نمی تواند زندگی واقعی خود را آغاز کند. در بیست و یک  سالگی، پس از سال ها جستجو، پدر و کشورش را باز می یابد. خانواده اش که متعلق به اقلیت مسلمان هندند، پس از استقلال، راه زوال پیموده اند. زهر در این خانواده به ناچار عادات غربی خود را کنار می گذارد و خود را با انتظارات جامعۀ بسته و سنتی اشراف لکهنو تطبیق می دهد. با تمام این احوال، از بازیافتن پدر خوشحال است تا اینکه… .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 − 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *