معرفی اپلیکیشن زبان بیاموز برای یادگیری زبان های خارجی

اپلیکیشن «زبان بیاموز» برنامه ای کمک آموزشی زبان است که درحال حاضر از زبان های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و ترکی استانبولی پشتیبانی می کند.

آموزش زبان انگلیسی به خصوص در دنیای امروز که غرق فناوری و ابزار دیجیتال است، اهمیت بسیاری پیدا کرده است؛ زیرا ارتباطات افراد در سراسر جهان به  دلیل گسترش استفاده از این ابزار نزدیک تر شده است. برای مثال، شروع گفت وگو بین دو فرد ساکن در کشورهای مختلف تنها چند کلیک فاصله دارد. همچنین، با فراهم شدن امکان سفرهای خارجی برای اکثر افراد جامعه، بیش از پیش نیاز به یادگیری زبان انگلیسی و… حس می شود.

تنها ۱ درصد از افراد به پنج زبان یا بیشتر تسلط دارند

علاوه بر این، طبق آمارهای غیررسمی جهانی، تنها ۴۰ درصد از جمعیت دنیا یک زبانه هستند و این میزان هرساله در حال کاهش است. در ادامه ی آمار آمده است ۴۳ درصد از افراد حداقل دوزبانه و ۱۳ درصد دیگر سه زبانه و ۳ درصد از جمعیت کره ی زمین چهارزبانه و درنهایت، تنها ۱ درصد از حدود هشت میلیارد جمعیت زمین پنج زبانه یا بیشتر هستند. سؤالی که باید از خود کنیم، این است: ما در کدام دسته قرار می گیریم؟

یادگیری زبان انگلیسی یا هر زبان دوم دیگری به غیر از زبان مادری مزایای زیادی برای زبان آموز در پی خواهد داشت. برخی از این فواید عبارت اند از:

۱. کارفرمایان شیفته ی رزومه ی این افراد خواهند شد؛

۲. زبان دوم در آینده ای نزدیک امری ضروری برای زندگی تلقی خواهد شد؛

۳. تسهیل برقراری ارتباط درصورت سفر به  کشورهای خارجی؛

۴. یادگیری زبان دوم کار را برای یادگیری زبان های بعدی آسان می کند؛

۵. زبان دوم تأثیر مثبتی بر هوش و خلاقیت افراد می گذارد.

برای شروع یادگیری زبان دوم، می توانید از ابزار هوشمند اطراف خود کمک بگیرید. اپلیکیشن های زیادی در سراسر دنیا دردسترس افراد قرار دارند. برای مثال، اپلیکیشن Magoosh GRE که برای گسترش دایره ی لغت زبان انگلیسی و آمادگی برای آزمون GRE ارائه شده است.

در کشور ما نیز، تیمی از دانش آموختگان رشته ی زبان اپلیکیشنی طراحی کرده اند که با نام «زبان بیاموز» دردسترس علاقه مندان قرار دارد. اپلیکیشن زبان بیاموز به طور تخصصی برای آموزش زبان طراحی شده است و درحال حاضر از زبان های انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و ترکی استانبولی پشتیبانی می کند. این اپلیکیشن بخش های مختلفی دارد که به گفته ی طراحان آن، غالب بخش ها مثل مرور کلمه ها، دیکشنری، تلفظ و مثال ها و… به رایگان و بدون محدودیت دردسترس است.

روش تدریس زبان در اپلیکیشن زبان بیاموز

اپلیکیشن زبان بیاموز برای آموزش زبان دوم از رویکرد آموزشی Grammar-translation Method استفاده می کند. این رویکرد که به طور خلاصه GTM نام دارد، روشی است که در آن مدرس زبان دوم را به کمک زبان اول به زبان آموزان آموزش می دهد. برای مثال در برنامه ی بیاموز توضیح مباحث گرامری به فارسی انجام می شود. این روش تدریس زبان قدمت طولانی دارد و علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارد؛ اما برای یادگیری به وسیله ی اپلیکیشن قطعا کارآمد خواهد بود.

اپلیکیشن زبان بیاموز درحال حاضر با پرداخت درون برنامه ای به  رایگان قابل نصب روی سیستم عامل اندروید است. کار با برنامه ی زبان بیاموز بسیار لذت بخش خواهد بود؛ زیرا توسعه دهندگان این برنامه در طراحی رابط  کاربری بسیار خوش سلیقه عمل کرده اند و به محیط نرم افزار با رنگ های مختلف و تم های سبک جذابیت بخشیده اند. یکی از نکات جالبی که در بخش مرور لغات با آن مواجه می شویم، استفاده از رنگ های مشخص برای انواع اجزای کلام است. برای مثال، کارت های مربوط به افعال سبز و صفت ها نارنجی و اسامی آبی هستند.

نصب و راه اندازی اپلیکیشن زبان بیاموز

ابتدا باید برنامه ی زبان بیاموز را ازطریق گوگل پلی یا حتی وب سایت رسمی روی گوشی اندروید خود نصب کنید. با اجرای برنامه برای اولین بار، منو انتخاب زبان ظاهر می شود که باید از بین چهار زبان آلمانی، انگلیسی، ترکی استانبولی و زبان فرانسوی یک گزینه را انتخاب کنید تا بانک داده های مخصوص آن زبان دانلود و نصب شود. البته ناگفته نماند اشکالی جزئی در املای زبان فرانسوی به چشم می خورد که به اشتباه «زبان فرانسه» نوشته شده است، حال آنکه شکل کتابی و صحیح آن زبان فرانسوی است. بعد از انتخاب زبان و تأیید فرایند دانلود و نصب، آموزش استفاده از نرم افزار به طور خلاصه حین عملیات دانلود و نصب نشان داده می شود که کاربر با مطالعه ی آن بخش زیادی از قابلیت های نرم افزار را خواهد شناخت.

با اتمام نصب داده های لازم برای زبان انتخاب شده، کاربر باید عضو برنامه شود. برای عضویت دو راه پیش بینی شده است: یکی ازطریق شماره ی همراه و دیگری ازطریق حساب کاربری گوگل. درهرصورت فرایند ثبت نام پیچیدگی خاصی ندارد و بعد از چند ثانیه برنامه ی زبان بیاموز آماده ی بهره برداری می شود.

منوهای اپلیکیشن زبان بیاموز

منو برنامه ی بیاموز با ظاهری جالب طراحی شده است. در گوشه ی سمت چپ، امکان انتخاب زبان مدنظر برای مطالعه فراهم شده است و کاربر با لمس آن می تواند به بانک داده های زبان های نصب شده دسترسی داشته باشد. در قسمت پایینی اپلیکیشن نیز، نواری قرار دارد که دسترسی به تنظیمات و واژه نامه و خانه را فراهم می کند. در تنظیمات این برنامه، می توانید سرعت خواندن و لهجه ی تلفظ ها را به دلخواه تغییر دهید، آمار لغات فراگرفته در لایتنر را بررسی کنید، درصورت لزوم برای مرور لایتنر اعلان تنظیم کنید و فایل های صوتی دانلود شده را مدیریت کنید.

بخش بعدی متشکل از امکانات اصلی برنامه برای یادگیری زبان است که هرکدام مجموعه ای از درس ها را پوشش می دهند و در زبانه ی خانه قرار دارند. این امکانات براساس حوزه های مختلف ساختار زبانی طبقه بندی شده است که شامل بخش واژه آموزی، بخش خواندن و شنیدن، بخش گرامر، بخش الفبا و تلفظ می شود.

۱. واژه آموزی در برنامه ی زبان بیاموز

در بخش واژه آموزی همان طور که از عنوانش می توان حدس زد، منابع لازم برای تقویت واژگان زبان آموز را فراهم می کند. این بخش ده ها هزار واژه با سطوح و موضوعات مختلف را شامل می شود و طبقه بندی های کاملی دارد؛ از طبقه بندی سطح زبان گرفته تا طبقه بندی موضوعی و طبقه بندی مخصوص کتاب های مهم آموزش زبان. برای مثال، در آموزش زبان انگلیسی، واژگان کتاب های درسی زبان انگلیسی پایه ی هفتم تا یازدهم، واژگان کتاب 504 Absolutely Essential Words، واژگان کتاب Essential words for IELTS و بسیاری کتب دیگر گردآوری شده است؛ بنابراین، برای سایر زبان ها نیز این بخش واژگان مهم را ارائه می کند.

با ورود به بخش واژه آموزی در برنامه ی زبان بیاموز، مجموعه ای مرتب از انواع دسته بندی های واژگان را خواهید دید. این دسته بندی ها شامل پرکاربردترین واژه ها، واژه آموزی براساس سطح زبان، واژه آموزی موضوعی، واژگان کتاب های مهم، عبارات کاربردی با موضوعات مختلف، اصطلاحات و ضرب المثل می شوند. با انتخاب هرکدام از این دسته ها، فهرست درس های موجود باز می شود. با انتخاب درس، منویی باز می شود که در آن گزینه هایی نظیر افزودن کل واژگان درس به لایتنر، نمره ی کسب شده، مرور لغات، فلش کارت، تمرین ها و آزمون در اختیار کاربر قرار می گیرند. خوشبختانه با ورود به هر بخش، آموزش های کاربری اپلیکیشن به نمایش درمی آید و به خوبی متوجه گزینه ها خواهید شد. با انتخاب گزینه ی مرور لغات، اولین کلمه نشان داده می شود و تلفظ آن نیز پخش می شود. برای دیدن ادامه ی لغات باید به سمت راست ورق بزنید. همچنین، می توانید میزان صدا را تنظیم و لغت نمایش داده شده را به لایتنر یا بخش «لغات شما» اضافه کنید.

در توضیح معنی کلمه ها، برنامه ی زبان بیاموز تمامی معانی ممکن را به صورت جداگانه نشان می دهد تا زبان آموز با طریقه های مختلف کاربرد آن لغت آشنا شود و ساختارهای گرامری کلمه ها را به کمک ارائه ی مثال در جمله بهتر درک کند. به گفته ی توسعه دهندگان این برنامه، تقریبا برای تمام لغات مثال جداگانه ارائه می شود. همان طور که پیش تر گفته شد، در این بخش لغات باتوجه به ادات سخن (Parts of Speech) و رنگ های مشخص تقسیم بندی می شوند. برای مثال اسم رنگ آبی و صفت رنگ نارنجی و فعل رنگ سبز است.

علاوه بر این، زبان بیاموز تلفظ شنیداری و نوشتاری را به صورت فونتیک برای تمام کلمه ها فراهم کرده است تا کاربران بر تلفظ دقیق مسلط شوند. در زبان شناسی مبحث تکیه یا Stress بسیار مهم است و درک تکیه در برخی کلمات، بدون بررسی شکل نوشتاری تلفظ با فونتیک امکان پذیر نیست؛ بنابراین، با کمک فونتیک زبان آموزان بخش های تکیه دار را به راحتی درک می کنند و می توانند برای ادای بهتر در صحبت کردن از آن بهره مند شوند.

۲. خواندن و شنیدن در برنامه ی زبان بیاموز

این بخش برنامه ی زبان بیاموز شامل صدها کتاب صوتی و مطالب شنیداری است که با تمرکز بر تقویت مهارت Listening طراحی شده است. برخی از دسته بندی های این بخش عبارت اند از: مکالمه، داستان و متن به عنوان مثال مجموعه ی اینساید ریدینگ، کتاب های آموزشی مثل امریکن فایل، اینترچج و درآخر دسته ی موسیقی و ترانه. هرکدام از این دسته ها گزینه ی دانلود فایل صوتی دارد و می توانید باتوجه به نیاز خود فایل صوتی را دانلود و متن اصلی به همراه ترجمه را درون برنامه مطالعه کنید.

۳. دستور زبان در برنامه ی زبان بیاموز

این بخش اپلیکیشن زبان بیاموز مختص آموزش گرامر و دستور زبان طراحی شده است. دروس طبقه بندی شده در این بخش ضمایر، زمان ها، نشانگرها و کمیت سنج ها، علائم نگارشی و… را شامل می شوند. در نسخه ی رایگان برنامه، تنها درس ضمایر باز است و می توانید آن را مطالعه کنید. مطالب همان طور که گفته شد، به فارسی توضیح داده شده اند تا افراد راحت تر درک کنند.

۴. الفبا و تلفظ در برنامه ی زبان بیاموز

این بخش الفبا و مطالب مربوط به آواشناسی را در دل خود دارد. دانش آواشناسی یکی از اصول اساسی در شکل گیری ساختار زبانی افراد است. با کمک این دانش، زبان آموزان قادر خواهند بود شکل صحیح تلفظ الفبا و کلمه ها را بهتر درک کنند و درنهایت، بر لهجه و قدرت کلامی آن ها تأثیر بگذارد. ازجمله مباحث تهیه شده در این بخش می توان به آواشناسی، حروف صدادار، حروف بی صدا، الفبای انگلیسی، نوع تلفظ با استفاده از الفبای آوانگاری بین المللی (IPA) برای نوشتن شکل آوایی کلمات و… اشاره کرد. همچنین، در این بخش به صورت تئوری به معقوله ی استرس یا تکیه در زبان نیز اشاره می شود؛ البته این موارد رایگان دردسترس نیستند و برای استفاده از این بخش ها باید بسته ی لغت دانی و گرامر را تهیه کنید.

۵. فرهنگ در برنامه ی زبان بیاموز

این بخش هنوز به اپلیکیشن اضافه نشده است؛ اما طبق اطلاعات درج شده در وب سایت رسمی اپلیکیشن بیاموز به آدرس:

b-amooz.com، طراحان برنامه قصد دارند بخش فرهنگ را به برنامه اضافه کنند. این بخش اطلاعات فرهنگی، تاریخی، خصوصیات جغرافیایی و مردم شناسی درباره ی کشورهایی که به آن زبان صحبت می کنند، در اختیار قرار می دهد. مبحث فرهنگ بسیار با زبان درهم آمیخته است و افزایش اطلاعات درباره ی آن قطعا به رشد ساختار زبانی بالغ کمک شایانی خواهد کرد.

از دیگر ویژگی های این برنامه می توان به فلش کارت و لایتنر اشاره کرد که مرور واژگان را برای کاربر آسان می کنند و به وسیله ی لایتنر زبان آموزان می توانند ارزیابی بهتری از عملکرد روزانه ی خود داشته باشند. همچنین در این برنامه، دیکشنری قرار داده شده است. دسترسی به دیکشنری در هر صفحه از برنامه میسر است، فقط باید گزینه ی جستجو را لمس و واژه ی مدنظر خود را وارد کنید. این دیکشنری علاوه بر پشتیبانی از جستجوی انگلیسی و آلمانی و فرانسوی، امکان جستجو از فارسی را نیز برای کاربران فراهم کرده است. دیگر نکته ی مثبت درباره ی دیکشنری اپلیکیشن بیاموز آفلاین بودن آن است.

جمع بندی

اپلیکیشن زبان بیاموز به طور کلی تمام ابزار لازم برای یادگیری زبان و رشد ساختار زبانی فرد را فراهم کرده است؛ اما یادگیری زبان دوم از صفر و بدون حضور مدرس برای همه ی افراد امکان پذیر نیست. این برنامه اطلاعات دقیق و کاملی برای علاقه مندان گرد آوری کرده است که می تواند درکنار مدرس سرعت یادگیری زبان را افزایش دهد؛ اما استفاده ی از آن به تنهایی منوط به شکل گیری ساختار زبانی نخواهد شد.

منبع: زومیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × 4 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *