پروژه جدید شیکو آساکاوا نابغه ی نابینای ژاپنی/ساخت چمدان هوشمند برای مسیریابی نابینایان

جمعیت نابینایان در دنیا تا سال ۲۰۵۰ طبق پیشبینیها به ۱۱۵ میلیون نفر خواهد رسید. عددی قابل توجه که فعالان حوزه فناوری را بر آن داشته تا به فکر راههایی برای تسهیل زندگی این افراد باشند.
در این راستا یکی از ابزارهایی که کمک شایانی به ابداع و طراحی وسایل کمکی پیشرفته برای نابینایان کرده فناوری «AI» یا هوش مصنوعی است. حالا ژاپنیها بر آن شده اند تا با بهره گیری از این فناوری و ترکیب آن با تکنولوژیهای دیگر وسیله ای طراحی کنند که مسیریابی نابینایان را به میزان قابل توجهی آسانتر خواهد کرد. پروژه چمدان هوشمند را «شیکو آساکاوا» مدیریت میکند. زن نابینای نابغه ای که پیشتر هم از او در ایران سپید زیاد نوشته ایم. این چمدان قرار است علاوه بر وظیفه حمل وسایل مسافران نابینا، به آنها در مسیریابی هم کمک کند. این چمدان قادر است مکان فعلی فرد نابینا را تشخیص دهد و بر اساس مقصدی که کاربر نابینا تعیین میکند، بهترین مسیر حرکت را به کمک فناوری GPS در اختیارش بگذارد. این چمدان همچنین به دوربینهایی مجهز شده که قادر است تصاویر مسیر حرکت را ضبط و به کمک فناوری هوش مصنوعی تحلیل کند و جزئیاتی از مسیر حرکت را در اختیار فرد نابینا قرار دهد. موانع احتمالی موجود در مسیر حرکت، مشخصات مکانهایی که فرد نابینا از آن عبور میکند، نام فروشگاهها، افراد آشنایی که احتمالاً سر راه فرد قرار میگیرند و … از جمله اطلاعاتی است که این چمدان در اختیار فرد نابینا قرار میدهد. حسگرهای تشخیص فاصله، از دیگر امکاناتی است که در این چمدان تعبیه شده است. به کمک این حسگرها فرد میتواند در مکانهایی نظیر صفها، فاصله خود را با سایرین حفظ کند. آساکاوا این ایده را با هدف تضمین استقلال نابینایان در محیطهای شهری به تیم طراح چمدان ارائه کرده و خود به شخصه مدیریت و رهبری این پروژه را به عهده گرفته است. بزرگترین کمپانیهای بین المللی پشت این پروژه ایستاده اند و حضور این نامها نویدبخش آینده ای روشن برای آن است. این پروژه در بخش هوش مصنوعی، از همکاری IBM استفاده میکند. حسگرها و امکانات لمسی آن را Alp Alpine تأمین کرده که از خوشنامترین شرکتها در تولید حسگرهای ضد آب است. در بخش OCR و شناسایی عکس از همکاری Onron استفاده میکند و شرکت شیمیزو، سامانه ناوبری و مسیریابی آن را فراهم کرده و امکانات موتوری این چمدان هوشمند هم به دست مهندسان کمپانی نامآشنای میتسوبیشی طراحی شده است.
قرار است اولین نمونه این چمدان در ماه ژوئن امسال در نمایشگاهی در توکیو رونمایی شود. پس از آن، قرار است از این چمدان در محیطهای داخلی نظیر فرودگاهها یا مراکز تجاری استفاده شود و در صورت موفقیتآمیز بودن آزمونها، این چمدان برای استفاده عمومی و در محیطهای شهری و بیرون از ساختمانها هم در اختیار علاقمندان نابینا قرار گیرد. اتفاقی که به نظر میرسد نهایتاً تا دو سال آینده رخ خواهد داد.
منبع: ایران سپید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 + 5 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *