آموزش مدیریت مجوز دسترسی اپلیکیشن ها در iOS و اندروید 10 و نحوه ی انجام تماس های تلفنی گوشی اندروید در ویندوز در سی و ششمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی آموزش

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سی و ششمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی آموزش، پنج آموزش در زمینه ی موبایل و کامپیوتر تقدیم شما گرامیان میگردد.

راهنمای تبلیغات اپلیکیشن در کافه بازار

در این مطلب، با سیستم تبلیغات در جستجوی کافه بازار و آموزش جامع یافتن بهترین کلیدواژه، شرکت در حراجی ها و انتخاب قیمت مناسب آشنا می شوید.

به نقل از زومیت، کافه بازار با میزبانی بیش از ۱۷۰ هزار اپلیکیشن اندرویدی، بزرگ ترین فروشگاه اپلیکیشن کشور است. با وجود این در سال های اخیر، یکی از مشکلات موجود در این سرویس تعداد زیاد اپلیکیشن های موجود و امکان نمایش موارد مختلف به کاربران بوده است. به عبارت دیگر، حتی با وجود دسته های مختلف، پیداکردن نمونه ای خاص برای کاربران یا کسب و کار ها امری دشوار شده است. در همین زمینه، کافه بازار ۹ ماه پیش سرویس تبلیغات در جستجو را راه اندازی کرده است تا کسب و کارها بتوانند سرویس خود در جستجوی کلیدواژه های مختلف را نمایش دهند.

به گزارش کافه بازار، ۵۰ درصد نصب اپلیکیشن ها در این سرویس ازطریق جستجو انجام می شود که فرصت درخور توجهی برای کسب و کارها به منظور تبلیغ محصول خود است. به گفته ی مدیران کافه بازار، این شرکت تلاش زیادی برای ارائه ی تجربه ی مناسب به کاربران در سرویس تبلیغات در جستجوی خود می کند تا با ارائه ی موارد مناسب گزینه های تبلیغاتی، آسیبی به تجربه ی کاربری نزند. در حال حاضر، نرخ نصب به جستجوی دو نتیجه ی اول کافه بازار بدون تبلیغ، ۱۸.۱ درصد است که این آمار در حالت تبلیغ برابر با ۱۸.۷ درصد است. نرخ کلی نصب به بازدید نیز با بهبود ۳۱ درصدی به ۱۰/۳ درصد رسیده است.

در یک ماه گذشته، ۱۵۳۱ اپلیکیشن و ۱۹۹۹ کمپین تبلیغاتی در کافه بازار اجرا شده است که نتیجه ی آن بیش از ۱۰/۸ میلیون نصب بوده است. به گفته ی کافه بازار، نتیجه ی رضایت بخش تبلیغات به بازگشت ۸۰ درصدی کسب و کارها برای تبلیغ مجدد در آن منجر شده است. برخی از کمپین های تبلیغاتی بزرگ در کافه بازار به شرح زیر بوده اند:

  • تپ سی: ۱/۷ میلیارد تومان در ۱۰۰ روز: افزایش ۵۰۰ هزار نصب فعال (۲۰ درصد رشد نصب فعال)
  • گپ: ۳۶۵ میلیون تومان در ۱۸ روز: افزایش ۶۰ هزار نصب فعال (۲۱ درصد رشد نصب فعال)

آموزش تبلیغات در بخش جستجو کافه بازار

عموما کاربران جستجو در کافه بازار را به دو صورت مختلف انجام می دهند:

  • جستجوی موضوعی: کاربر، تنها نیاز خود را می داند؛ مثلا سفارش غذا و نقشه ی آنلاین و بازی ماشین.
  • جستجوی دقیق: کاربر سرویس مدنظر خود را می شناسد و دقیقا به دنبال آن است؛ مثلا دیجی کالا و اسنپ و آپ.

در الگوریتم جستجوی کافه بازار، از تشابه عبارات و اپلیکیشن های مرتبط برای نمایش نتایج جستجو استفاده می شود. مؤلفه های مهم در رده بندی نتایج جستجو عبارت اند از: میزان بازدید و دانلود و نگه داری هر اپلیکیشن. بدین ترتیب هر اپلیکیشنی که در ترکیب سه مؤلفه ی یادشده عملکرد بهتری داشته باشد، کافه بازار آن را در نتایج بالاتر به کاربران نمایش می دهد.

نرخ نصب یا کانورشن در تبلیغات در جستجوی کافه بازار، بین نرخ کانورشن ارگانیک و تبلیغات از کانال های دیگر قرار دارد.

تبلیغات در کافه بازار چگونه انجام می شود؟

کافه بازار برای قیمت گذاری جایگاه های تبلیغاتی، از روش بیدینگ یا قیمت پیشنهادی استفاده می کند که پیش تر در سرویس های مشابه به کار گرفته شده است. کافه بازار حساسیت زیادی در حفظ تجربه ی کاربری دارد؛ به همین دلیل، عملکرد اپلیکیشن تبلیغ کرده را به دقت بررسی می کند. همچنین، برای حفظ جایگاه تبلیغاتی اپلیکیشنی که تبلیغ کرده است، میزان نصب آن ها را زیرنظر می گیرد.

تبلیغات در کافه بازار بدین صورت انجام می گیرد که پس از ورود به پنل کاربری، باید با انتخاب کلیدواژه های مدنظر خود، فرایند بیدگذاری (ارائه ی قیمت پیشنهادی) را آغاز کنید. گفتنی است حداقل قیمت ۷۵۰ تومان برای هر جستجو است.

چگونه در حراجی کلیدواژه پیروز می شوید؟

نرخ نصب تأثیر بسیار زیادی در پیروزی حراجی دارد

اگر بیشترین قیمت پیشنهادی را ارائه داده باشید، پیروز حراجی خواهید شد. البته در نظر بگیرید در فرایند بیدگذاری، از قیمت رقبای خود روی کلیدواژه مدنظر اطلاعی نخواهید داشت؛ به همین دلیل، کافه بازار به شدت پیشنهاد می کند قیمت گذاری خود را با توجه به ارزش واقعی تبلیغات و نمایش آن به کاربران تعیین کنید تا چه درصورت پیروزی و چه درصورت شکست، چیزی را از دست نداده باشید.

برای پیروزی در حراجی، باید قیمت پیشنهادی شما ضربدر نرخ نصب (نرخ کانورشن) بیشتر از نفر دوم باشد. به عنوان مثال، اگر قیمت پیشنهادی نفر دوم هزار تومان با نرخ نصب ۹ درصد (برای کلیدواژه ی مدنظر) و نفر اول ۲۵۰۰ تومان با نرخ نصب ۳ درصد باشد، نفر دوم پیروز حراجی خواهد شد.

ساز و کار جستجو در تبلیغات کافه بازار چیزی بین نمونه های رایج First Price و Second Price است. به عنوان مثال، اگر شرایط قیمت گذاری بدین شکل باشد:

  • اپلیکیشن A با نرخ نصب ۳ درصد: قیمت پیشنهاد ۲۵۰۰ تومان
  • اپلیکیشن B با نرخ نصب ۹ درصد: قیمت پیشنهادی ۷۵۰ تومان

در حالت بالا، اپلیکیشن A پیروز خواهد شد؛ اما به دلیل نرخ نصب کمتر باید جریمه پرداخت کند. بدین ترتیب، وی قیمت نفر دوم (۷۵۰ تومان) را پرداخت نمی کند و به صورت تقریبی باید مبلغی برابر با ۲۲۰۰ تومان را برای هر جستجو پرداخت کند. با وجود این، اگر اپلیکیشن B قیمت خود را افزایش دهد:

  • اپلیکیشن A با نرخ نصب ۳ درصد: قیمت پیشنهاد ۲۵۰۰ تومان
  • اپلیکیشن B با نرخ نصب ۹ درصد: قیمت پیشنهادی ۹۰۰ تومان

در این صورت اپلیکیشن B پیروز حراجی و مبلغ پرداختی وی نیز حدودا ۸۲۰ تومان خواهد شد. همان طور که مشاهده می شود، شرکت در کلید واژه های مرتبط، اصلی ترین رمز پیروزی در تبلیغات در جستجوی کافه بازار است.

کافه بازار اخیرا فضایی برای پیش نمایش جزئیات و اسکرین شات محیط کاربری در فهرست نتیجه ی جستجو فراهم کرده است که این فضا تقریبا ۳/۵ برابر فضای عادی اختصاص یافته به هر اپلیکیشن است. اگر میزان نرخ نصب اپلیکیشن اول در نتایج جستجو یا نمونه ی تبلیغ شده بیش از ۳/۵ برابر نمونه ی دوم باشد، این فضا به وی اختصاص خواهد یافت.

چه زمانی برای تبلیغ زود است؟

به پیشنهاد کافه بازار در چهار حالت توسعه دهندگان و صاحبان کسب و کار نباید تبلیغ کنند؛ زیرا نتیجه ی مطلوبی را تجربه نخواهند کرد:

  • نرخ نگه داری (حفظ کاربران) اندک است؛ زیرا هنوز اپلیکیشن به کارایی و عملکرد نهایی خود نرسیده است؛
  • کسب و کار ربطی به اپلیکیشن ندارد؛
  • اگر نصب فعال بسیار کمی دارند (اپلیکیشن به تازگی نهایی سازی و عرضه شده است)؛
  • اگر خیلی عجله و سرمایه دارید. کافه بازار اهمیت زیادی به حفظ کیفیت نتایج جستجو و تجربه ی کاربری می دهد؛ به همین دلیل درصورت نرخ نصب کم، هزینه ی پرداختی بسیار افزایش خواهد یافت که شاید درپایان ارزش تبلیغات را از بین ببرد.

تبلیغات در جستجو نیازمند صبر زیاد و آزمون است. باید با تحقیق درکنار آزمون و خطا، کلید واژه ی ایدئال خود را بیابید و تبلیغ را در آن انجام دهید. این فرایند زمان بر است.

چگونه کلید واژه مناسب را بیابیم؟

اولین قدم در تبلیغات مؤثر، انتخاب کلید واژه ی مناسب و مرتبط با اپلیکیشن و کسب و کار است. بی اطلاعی از تمامی کلید واژه های مناسب، امری طبیعی به  ویژه در ابتدای راه تبلیغات است.

کلید واژه های تبلیغات در جستجوی کافه بازار به دو دسته ی زیر تقسیم می شود:

  • Exact: کلید واژه هایی است که کاربر شخصا آن ها را وارد و برای انجام تبلیغات درباره ی جستجوی آن ها در کافه بازار قیمت گذاری می کند.
  • Broad: با توجه به بی اطلاعی از تمامی کلید واژه های در حال جستجو و مرتبط با کسب و کار های مختلف، کافه بازار نمونه های مرتبط با کلید واژه های Exact را تعیین می کند و درصورت تأیید کاربر، تبلیغات در جستجوی آن ها را نیز نمایش می دهد.

هنگام تعیین کلید واژه های Exact، نمونه هایی با رنگ سبز نیز پیشنهاد داده می شود که کاربر می تواند با انتخاب آن ها، نمونه های پیشنهادی را به کلید واژه های Exact تبدیل و بید مدنظر خود را تعیین کند.

پس از شروع حراجی و تبلیغات، به صورت خودکار تبلیغات روی کلید واژه های Broad نیز انجام می شود.

افزون بر این، کاربران می توانند در بخش Negative Keywords، نمونه هایی را انتخاب کنند که قصد ندارند در حراجی و تبلیغ آن ها شرکت کنند تا به صورت خودکار در بخش Broad نیز انتخاب نشوند.

برای یافتن کلید واژه مؤثر، باید تأمل داشت و تحقیق کرد

در حال حاضر، به صورت آزمایشی انجام تبلیغات با توجه به موقعیت جغرافیایی، مثلا تمام کاربران تهرانی، در مرحله ی اجرا قرار دارد و به زودی نیز در اختیار تمامی توسعه دهندگان قرار خواهد گرفت. همچنین در آینده ی نزدیک، نمایش بهترین کلید واژه های Broad نیز در پنل کاربری دردسترس خواهد بود تا درصورت نیاز بتوانید آن ها را به نمونه ی Exact تبدیل کنید.

چگونگی پرداخت هزینه ی تبلیغات

هزینه ی نمایش تبلیغات از شارژ حساب کاربری توسعه دهندگان و صاحبان کسب و کار کسر خواهد شد. در این بین، البته اقداماتی برای راحتی بیشتر نیز فراهم شده است. به عنوان مثال، می توان با تعیین سقف روزانه، پس از رسیدن به میزان مشخص شده نمایش تبلیغات، به صورت خودکار تبلیغات تا روز بعدی نمایش داده نشود.

همچنین، توسعه دهندگان می توانند مرز مشخصی از حساب مالی خود را برای اطلاع رسانی تعیین کنند تا پیش از اتمام اعتبار و حذف تبلیغات، از شرایط حساب کاربری خود مطلع شوند و درصورت نیاز آن را شارژ کنند.

قیمت پایه شرکت در حراجی ۷۵۰ تومان است

در کافه بازار، معیار فشردن دکمه ی نصب است و در حال حاضر، امکان دقیق ترکردن آمار نصب ممکن نیست. بهترین آمار ممکن برای محاسبه ی نرخ نصب (موردی که ترکرها چک می کنند) اولین بازکردن اپ است که متأسفانه فعلا فقط گوگل قابلیت درک First Open اپلیکیشن را دارد؛ به  همین دلیل، کافه بازار فشردن دکمه ی نصب را برای محاسبه ی نرخ کانورشن بررسی می کند. البته کافه بازار با ترکر هایی اعم از Adjust ،metrics ،AD Trace و چابک به صورت یکپارچه برای درک بهتر از رفتار کاربر همکاری می کند. این شرکت به تلاش خود برای بهبود آمار با هدف نزدیک کردن آن به First Open ادامه می دهد.

ادامه ی مسیر تبلیغات در کافه بازار

کافه بازار برای بهبود سیستم تبلیغات و همچنین ارائه ی آمار مناسب به توسعه دهندگان به منظور بهبود کسب و کار زمان و انرژی زیادی صرف کرده است که در ادامه، برخی از آن ها را مشاهده می کنید.

  • کافه بازار برای بهبود سیستم تبلیغات در جستجوی خود، چندین ماه است که مشغول توسعه ی هسته ی نرم افزاری جدیدی است که قابلیت های زیادی به همراه دارد. این هسته مدل تخمین احتمال نصب بسیار پیشرفته ای دارد: چه اپلیکیشنی در چه کوئری برای چه کاربری چه کانورشنی خواهد داشت؟
  • Keyword Auctioning در حال حاضر به صورت محدود فعال شده است و به زودی دردسترس تمامی توسعه دهندگان قرار خواهد گرفت.
  • زمان زیادی است که تعداد نمایش صفحه ی جزئیات اپلیکیشن در حال ثبت است و به زودی در اختیار توسعه دهندگان قرار می گیرد تا به صاحبان کسب و کار کمک کند افق شرایط کسب و کار خود را بهبود دهند.
  • آمار میزان نصب از صفحه ی جستجو و از صفحه ی جزئیات برنامه تفکیک خواهد شد تا اطلاعات بیشتری به توسعه دهندگان داده شود.
  • در هسته ی جدید سیستم تبلیغات، آمار تجمیعی برای مشاهده ی مجموع نصب ارائه داده می شود.
  • برای سوپراپ ها یا بسیاری از کسب و کار ها که قصد دارند به حوزه ی جدیدی وارد شوند، جمله ای که در مدل Is Detail و درکنار اسکرین شات های اپلیکیشن نوشته می شود، با توجه به دسته بندی های سوپراپ متغیر خواهد بود. با این قابلیت، مثلا اسکرین شات های بخش خرید در دسته بندی خرید و اسکرین شات های بخش تاکسی در دسته بندی و نتایج جستجوی تاکسی نمایش داده می شود.
  • توسعه دهندگان اپلیکیشن هایی که پرداخت درون برنامه ای کافه بازار را دارند، در آینده اطلاعاتی درباره ی میزان خرید و نرخ منجر به خرید کاربران جدید را در اختیار خواهند داشت.
  • در حوزه ی بازی، به دلیل هزینه ی نصب زیاد و درآمد کم توسعه دهندگان، کافه بازار در تدارک نقشه های جدیدی برای بازی ها مانند تغییر کف قیمت است تا از این بخش استقبال بیشتری شود.
  • دمو آموزشی پنل هم به زودی توسعه داده می شود تا افراد تازه کار به راحتی بتوانند نیاز های خود را ازطریق پنل سیستم تبلیغات تأمین کنند.

پرسش و پاسخ

پس از تبلیغات برخی از کسب و کار های بزرگ در نتایج جستجو کافه بازار، بازخورد هایی ارائه شده است که در ادامه به آن ها پرداخته شده است.

اگر مدل های دیگری مثل CP First Order و Target CPO درکنار CPI وجود داشته باشد، می تواند کمک زیادی به سرویس تبلیغاتی کافه بازار کند.

امکان فروش اکشن در کافه بازار ممکن و البته بسیار ساده است؛ اما برای ردیابی اکشن، اپلیکیشن ها باید با کافه بازار تعامل کنند و اطلاعات اکشن را ارائه دهند. این در  حالی  است که بسیاری از اپلیکیشن ها هنوز اطلاعات لارم را برادکست نمی کنند.

کافه بازار از روش Second Price بهره می برد که پیش تر در گوگل استفاده می شد؛ اما گوگل اکنون از روش First Price برای تبلیغات در جستجو بهره می برد. همچنین، نبود بیدگذاری آنی (Real Time) به تجربه ی بخش تبلیغات این سرویس ضربه می زند که درصورت تعبیه ی آن، بهبود چشمگیری در این زمینه حاصل خواهد شد.

همان طور که پیش تر در مقاله ذکر شده بود، کافه بازار دقیقا از روش Second Price استفاده نمی کند و شرایط حراجی کلید واژه ها مدلی بین First Price و Second Price است که در نوع خود منحصر به فرد و مدلی تقریبا شایسته سالاری است. اگر اپلیکیشن نرخ کانورشن مناسبی داشته باشد، حتی از قیمت نفر دوم هم هزینه ی کمتری پرداخت خواهد کرد؛ اما درصورت کم بودن نرخ کانورشن، جریمه خواهد شد و به حالت First Price نزدیک می شود. همچنین، اگر نرخ نصب بسیار کم باشد و به تجربه کاربری آسیب بزند، تبلیغ از نتایج جستجو حذف خواهد شد.

سوپراپ ها اعم از اسنپ، در حال حاضر فقط در یک دسته اپلیکیشن قرار دارند؛ به  همین دلیل، امکان شرکت در حراجی سایر کلید واژه ها دردسترس نیست و درصورت امکان نیز باید مبالغ بیشتری بید کنند.

کافه بازار در تبلیغات در جستجو بسیار محتاط عمل کرده است تا آسیبی به تجربه کاربری وارد نکند. در حال حاضر، هسته ی سیستم تبلیغ بازار مراحل نهایی توسعه ی خود را طی می کند. با این هسته و الگوریتم هوشمند آن، امکان درک بهتر از اپلیکیشن و دسته  ها و کاربران آن فراهم می شود تا سوپراپ ها در چندین کلید واژه  در دسته های مختلف قابلیت تبلیغات داشته باشند.

اگر فردی اطلاع کافی از سیستم تبلیغات و کلید واژه های خود نداشته باشد، باید قابلیتی در اختیار داشته باشد که به صورت خودکار و با کمک هوش مصنوعی، تبلیغ با بودجه ی خاصی را درخواست کند و کافه بازار سایر مراحل را به صورت خودکار انجام دهد.

سیستم هسته ی تبلیغات کافه بازار که به زودی اجرایی خواهد شد، قابلیت انجام خودکار تبلیغات را خواهد داشت. توسعه دهندگان می توانند با تعیین بودجه و حداکثر CPI، درخواست تبلیغ و ادامه ی کار را به کافه بازار واگذار کنند تا به صورت خودکار کلید واژه ها با توجه به کاربری اپلیکیشن انتخاب و در حراجی شرکت داده شوند. امکان تبلیغات با هدف گذاری خاص کاربران به واسطه ی تقسیم جغرافیایی یا سن و جنسیت نیز با کمک هسته ی جدید تبلیغات دردسترس خواهد بود.

برای درک بهتر از رقابت، دسترسی به اطلاعاتی اعم از رقبا لازم است تا در کلید واژه های بهتر و قیمت مناسب تری بید گذاشته شود.

به اعتقاد کافه بازار، ارائه ی عملکرد رقبا به یکدیگر امر درستی نیست. برای حل این گونه مشکلات، سیستم هسته ی کافه بازار قابلیت پیشنهاد کلید واژه های مناسب با فرصت فراوان تبلیغات را دارد تا تجربه ی بهتری از تبلیغات برای توسعه دهندگان و صاحبان کسب و کار به ارمغان بیاید.

امکان مشاهده ی تمام کلید واژه های Broad مرتبط با کسب و کار هر اپلیکیشن درکنار میزان جستجو و قیمت حدودی بید آن ها دردسترس باشد.

کلید واژه های Broad معمولا تعداد زیادی هستند که ارائه ی تمامی آن ها فعلا ممکن نیست. در حال حاضر، کوئری هایی که عملکرد خوبی دارند (رقابت اندک و ایمپرشن بالا)، به صورت روزانه و به واسطه ی ایمیل به مشتری ارسال و پیشنهاد می شوند تا درصورت نیاز، آن ها را به انواع Exact تبدیل کنند.

برای تبلیغات مؤثر تر، باید در تعداد زیادی کلید واژه شرکت کرد و برای هریک قیمت مناسبی بید کرد. این فرایندی زمان بر است. اگر امکان تعیین محدوده فراهم باشد که قیمت پیشنهادی در آن نوسان پیدا کند (مثلا تا ۱۵۰۰ تومان برای چند کلید واژه) فرایند بیدگذاری بسیار تسهیل خواهد شد.

کافه بازار به شدت پیشنهاد می کند کلید واژه ها براساس ارزش واقعی آن ها برای اپلیکیشن و توسعه دهنده قیمت گذاری شوند. اگر ارزش واقعی تعیین شود، برنده یا بازنده بودن تأثیر چندانی نخواهد داشت.

گوگل براساس Quality Score روی کلید واژه ها بید گذاشته و بر همین اساس، کاربر درک بهتری از ارزش کلید واژه ها دارد و قیمت خود را تعیین می کند که این موضوع در سیستم فعلی کافه بازار وجود ندارد.

گوگل برای محاسبه ی Qualiry Score مؤلفه ی CTR را در AD Relevance ضرب می کند که درواقع همان نرخ کانورشن نمایش داده شده در پنل تبلیغات کافه بازار می شود.

در حال حاضر، پیشنهاد شرکت در حراج کلید واژه های مشابه در پنل کافه بازار وجود دارد؛ اما در آمار ها اطلاعاتی از کلید واژه ها و میزان جستجوی آن ها ارائه نمی شود تا تحلیل دقیق تری درباره ی آن ها انجام گیرد.

به زودی در پنل، میزان جستجو و سختی رقابت در کلید واژه های Exact و نمونه های Broad مشاهده پذیر است. همچنین، بهترین کلید واژه های Broad نیز به صورت آماری برای توسعه دهندگان دردسترس خواهند بود تا درصورت نیاز، آن ها را به نمونه ی Exact تبدیل کنند.

امکان تبلیغات براساس سن، جنسیت یا شهر خاص فراهم شود.

شرایط تبلیغات در جستجوی کاربران در شهر های مختلف بررسی شده است و در مرحله ی درک مناسب از رفتار کاربران مناطق مختلف جغرافیایی قرار دارد که به زودی نهایی و در اختیار تمام توسعه دهندگان قرار می گیرد.

تعداد جایگاه تبلیغاتی به دو یه سه عدد افزایش یابد. با نمایش یک تبلیغ، محدودیت زیادی وجود دارد.

ایده ی اولیه برای حل کمبود مکان تبلیغ، تقسیم ترافیک بین دو یا سه اپلیکیشن است. بیش از ۶ ماه است که کافه بازار در حال بررسی راه حل های این مسئله است. مشکلات متعددی سد راه توسعه ی راه حلی سریع و آسان وجود دارد. به عنوان مثال برای بسیاری پذیرفتنی نیست که رقیب حتی ۵ درصد از سهم تبلیغات را در اختیار داشته باشد. در طرف مقابل، اگر اپلیکیشنی هیچ درصدی از ترافیک را نداشته باشد، چرا باید در حراجی و سیستم تبلیغات در جستجوی کافه بازار شرکت کند.

کافه بازار همچنان در حال بررسی راه حل های مختلف است؛ اما این موضوع پیچیدگی های زیادی به همراه دارد. حفظ تجربه ی کاربری نیز در تمام مراحل توسعه ی سیستم تبلیغات در اولویت قرار دارد. به عنوان مثال، در حال حاضر اگر کاربری اپلیکیشن خاصی را داشته باشد، تبلیغات آن اپلیکیشن برای وی نمایش داده نمی شود.

تماس های تلفنی گوشی اندروید خود را در ویندوز انجام دهید!

قابلیت برقراری تماس از یک گوشی اندرویدی در ویندوز با برنامه Your Phone به زودی در اختیار تمامی کاربران قرار خواهد گرفت.

به نقل از زومیت، مایکروسافت به تازگی قابلیت برقراری تماس تلفنی از یک گوشی در ویندوز را به ارمغان آورده؛ در نتیجه کاربران می توانند با اتصال گوشی هوشمند خود به سیستم کامپیوتری مجهز به ویندوز، به تماس های تلفنی پاسخ دهند. این قابلیت از طریق برنامه Your Phone امکان پذیر شده است. ویژگی Call در برنامه Your Phone می تواند روند جدیدی از برقراری تماس های تلفنی را در ویندوز در اختیار کاربران قرار دهد. قبل از هر چیز باید مطمئن شوید که اندروید گوشی شما از نسخه ۷ به بالا بهره مند باشد که البته اکنون بسیاری از گوشی های هوشمند به نسخه ۱۰ اندروید به روزرسانی شده اند در نتیجه بسیاری از گوشی های اندرویدی از این قابلیت جدید بهره مند خواهند شد.

اپل هم بستگی خاصی بین دستگاه های خود ایجاد کرده و به راحتی می توان دستگاه های اپل را برای انتقال داده ها به یکدیگر متصل کرد؛ در نتیجه مایکروسافت نیز تصمیم گرفت تا در این زمینه قدمی بردارد و همکاری خود را در این راستا با اندروید آغاز کرد. اما این قابلیت فعلا فقط در اختیار ویندوز اینسایدر قرار گرفته و به زودی برای تمامی کاربران ارائه خواهد شد. اما اگر جزو برنامه ی ویندوز اینسایدر هستید و می خواهید از این قابلیت استفاده کنید، در ادامه آموزش و نحوه عملکرد این برنامه و قابلیت جدیدش را ارائه خواهیم کرد.

نحوه تنظیم برنامه Your Phone و اتصال گوشی اندروید به سیستم ویندوز

  1. برای اتصال ویندوز ۱۰ به گوشی اندروید خود، از برنامه Your Phone ویندوز استفاده کنید.
  2. در پیش نمایش ویندوز ۱۰، برنامه Your Phone را باز کنید، روی Android در سمت راست کلیک کرده و سپس روی Continue ضربه بزنید.
  3. در این مرحله شماره گوشی خود را وارد کرده و سپس روی Send کلیک کنید تا مایکروسافت لینکی را برای شما ارسال کند. در واقع از طریق این لینک ارسال شده می توانید گوشی اندروید خود را به کامپیوتر شخصیتان وصل کنید.
  4. در دستگاه اندروید خود، پیام متنی را باز کرده و روی لینک کلیک کنید تا به صفحه برنامه در Google Play منتقل شوید.
  5. پس از نصب برنامه مورد نظر آن را اجرا کنید.
  6. اطلاعات حساب مایکروسافت خود را در این برنامه وارد کرده و روی Sign in کلیک کنید.
  7. در پنجره بعدی روی Continue کلیک کرده و اگر می خواهید این برنامه به مخاطبان، تماس های تلفنی و پیام ها یا به طور کلی داده هایتان دسترسی داشته باشد روی Allow کلیک کنید.
  8. پس از کلیک روی Continue می توانید به برنامه این امکان را دهید تا در پس زمینه اجرا شود.
  9. در آخر روی Allow کلیک کنید تا دستگاه اندروید شما به کامپیوترتان متصل شود و برای ادامه روی Continue کلیک کنید و روی Done ضربه بزنید.
  10. در ویندوز 10، در تنظیمات تماس تلفنی Phone Calls، لازم است تا مجوز برقراری تماس را به برنامه Your Phone بدهید.

نحوه دسترسی به عکس ها و پیام های گوشی اندروید در ویندوز 10

برنامه Your Phone به شما این امکان را می دهد تا عکس های خود را مدیریت کرده و پیام های تلفن خود را مشاهده و ارسال کنید.

  1. در ویندوز 10 برنامه Your Phone را باز کنید.
  2. از پنل سمت چپ روی یکی از موارد Photos، Messages یا Notifications کلیک کنید تا به عکس ها، پیام ها یا اعلان های گوشی اندرویدتان دسترسی پیدا کنید. اگر در این برنامه چیزی مشاهده نکردید، روی گزینه Refresh کلیک کنید.

نحوه برقراری و دریافت تماس های تلفنی اندروید از طریق ویندوز

  1. اکنون می توانید با استفاده از برنامه Your Phone وظایف گوشی اندرویدی خود را روی یک کامپیوتر انجام دهید.
  2. در برنامه Your Phone از پنل سمت چپ روی Calls کلیک کنید.
  3. برای برقراری تماس به بخش مخاطبان وارد شوید یا شماره گیری کنید.
  4. زمانی که تماسی در حال برقراری باشد، کادر گفت وگو ظاهر خواهد شد که به کاربران امکان تماس یا رد تماس با قابلیت ارسال پیام را ارائه خواهد کرد.

اندروید 10 و چگونگی دادن دسترسی به اپلیکیشن ها: هر آنچه از اندروید جدید باید بدانیم

اندروید ۱۰، سیستم عامل جدید گوگل، نوع تنظیمات گوشی اندرویدی و چگونگی دسترسی به انواع و اقسام اپلیکیشن را تا حدی تغییر داده است.

به نقل از زومیت، اندروید ۱۰ به صورت رسمی در شهریور امسال عرضه شد و قابلیت های تازه ای به کاربران معرفی کرد. یکی از مهم ترین قابلیت های اندروید ۱۰ سیستم اجازه و دسترسی اپلیکیشن ها به تنظیمات گوشی اندرویدی است. البته این سیستم مدت ها است که در نسخه های مختلف اندروید گوگل وجود دارد. با این حال، اندروید ۱۰ تغییراتی در آن ایجاد کرده و نوع دسترسی انواع و اقسام اپلیکیشن به تنظیمات گوشی اندرویدی را بیش از گذشته به تکامل رسانده است؛ به گونه ای که اکنون دیگر کاربران مجبور نیستند قبل از دانلود اپلیکیشن مدنظر خود اجازه ی دسترسی به فهرست بلندبالایی از تنظیمات گوشی را در اختیار آن قرار دهند.

اجازه و دسترسی  های جدید در اندروید ۱۰

نوع اجازه و دسترسی اپلیکیشن ها به تنظیمات گوشی در اندروید ۱۰ کم و بیش به سیستم مشابه در اندروید ۹ پای شباهت دارد. با این حال، تغییرات ایجادشده در آن موجب شده است نظارت و امنیت بیشتری در اندروید ۱۰ شاهد باشیم. به عنوان مثال، اکنون می توان به اپلیکیشن استفاده شده تنها زمانی که فعال است، اجازه ی دسترسی به برخی از تنظیمات گوشی را داد. این امر معمولا دسترسی به موارد حساس در تنظیمات گوشی مانند میکروفون و موقعیت (Location) و سایر موارد مشابه را شامل می شود. بدین ترتیب، اپلیکیشنی مانند فیسبوک در اندروید ۱۰ فقط زمانی که در پیش زمینه فعال است، امکان دسترسی به موقعیت فعلی شما را خواهد داشت.

اندروید ۱۰ ازنظر میزان شخصی سازی، بهترین و انعطاف پذیرترین سیستم عامل موبایل گوگل تا امروز است

یکی دیگر از تغییراتی که اندروید ۱۰ در سیستم اجازه ی دسترسی ایجاد کرده است، به محدودکردن فضای ذخیره سازی گوشی مربوط می شود. اکنون اپلیکیشن نصب شده در گوشی اندرویدی فقط به همان پوشه ای دسترسی دارد که اطلاعات خود را در آن ذخیره کرده است و نمی تواند تمام محتوای فضای ذخیره سازی را زیرنظر بگیرد. بنابراین، اپلیکیشن هایی که به منظور یافتن فایل های مختلف در گوشی طراحی شده اند، با مشکل تازه ای مواجه خواهند شد؛ چراکه باید برای فعالیت به کل فضای ذخیره سازی گوشی دسترسی داشته باشند. به منظور غلبه بر این مسئله، گوگل به شما این امکان را داده است برای اپلیکیشن های مذکور تعیین کنید اجازه ی دسترسی به کدام بخش از فضای ذخیره سازی گوشی اندرویدی را دارند و به کدام بخش نمی توانند سرک بکشند.

درکنار مواردی که به آن اشاره شد، گوگل تغییرات دیگری هم در سیستم اجازه و دسترسی اندروید ۱۰ ایجاد کرده است. بسیاری از این تغییرات فعالیت طراحان اپلیکیشن را تحت تأثیر قرار می دهد و کاربرد چندانی برای کاربران عادی ندارد؛ بنابراین، بهتر است از آن ها عبور کنیم و به موارد کاربردی بپردازیم.

چگونگی ایجاد تغییر در نوع اجازه و دسترسی های اندروید ۱۰

اگر قصد دارید در گوشی یا تبلت مبتنی بر سیستم عامل اندروید ۱۰ اجازه های هر اپلیکیشن را مشاهده و درصورت تمایل تغییرشان دهید، می توانید مراحل زیر را دنبال کنید.

  • به بخش تنظیمات بروید و بخش اپلیکیشن ها و نوتیفیکیشن ها را فعال کنید. در این بخش، گزینه ی Advanced را انتخاب کنید و سپس به سراغ گزینه ی Permission Manager بروید؛
  • پس از انجام مرحله ی بالا، می توانید به فهرست تمام اجازه هایی دسترسی داشته باشید که در تنظیمات گوشی اندرویدی وجود دارد. اگر هرکدام از آن ها را انتخاب کنید، می توانید تعداد و نام اپلیکیشن هایی را مشاهده کنید که به آن گزینه دسترسی دارند. به عنوان مثال، با انتخاب گزینه ی دوربین می توانید ببینید کدام اپلیکیشن به دوربین گوشی شما دسترسی دارد؛
  • نوع اجازه و دسترسی انواع مختلف اپلیکیشن به تنظیمات گوشی در اندروید ۱۰ در قالب چند شاخه تعریف شده است که تمام آن ها به عنوان زیرمجموعه ای از دو بخش اجازه ی دسترسی (Allowed) یا نداشتن اجازه ی دسترسی (Denied) شناخته می شوند. البته بخش سومی به نام «اجازه ی تنها» درصورت استفاده Allowed only while in use هم وجود دارد که تنظیمات حساس مانند اجازه ی دسترسی اپلیکیشن به دوربین یا موقعیت گوشی را شامل می شود؛
  • تا زمانی که در این بخش حضور دارید، می توانید با انتخاب هر اپلیکیشن نوع دسترسی آن به تنظیمات گوشی را تغییر دهید؛ کاری که بسیار ساده خواهد بود؛ زیرا تنها دو گزینه ی اجازه (Allow) یا نداشتن اجازه (Deny) در اختیار شما قرار دارد که به دلخواه می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید.

پیشنهاد می کنیم با گذراندن مراحلی که به آن اشاره شد، از نوع دسترسی هر اپلیکیشن به تنظیمات گوشی خود آگاه شوید و درصورت نیاز، آن را تغییر دهید. بنابراین، حضور در این منو اجتناب ناپذیر خواهد بود.

لغو دسترسی ویژه به اپلیکیشن در اندروید ۱۰

علاوه بر بخشی که به آن اشاره کردیم، بخش دیگری هم در منو تنظیمات اندروید ۱۰ وجود دارد که می توان ازطریق آن نوع اجازه و دسترسی انواع اپلیکیشن به تنظیمات گوشی اندرویدی را تعیین کرد. برای دسترسی به این بخش باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • در دستگاه خود به بخش تنظیمات بروید و بخش اپلیکیشن ها و نوتیفیکیشن ها را فعال کنید. در این بخش، با انتخاب گزینه ی Advanced تعداد گزینه های انتخاب کردنی در منو را افزایش دهید؛
  • پس از گذراندن مرحله ی قبل، گزینه ی اپلیکیشن با دسترسی ویژه Special app access را انتخاب کنید؛
  • با ورود به منو جدید، پس از انتخاب هر شاخه می توان تمام اپلیکیشن های برخوردار از گزینه ی دسترسی ویژه به قابلیت آن شاخه را مشاهده کرد. برخلاف بخش عادی اجازه ها در منو که به آن اشاره کردیم، در این بخش تعداد اپلیکیشن ها کمتر است و تنها آن دسته ای مشاهده می شود که اجازه ی ویژه ی آن ها به قابلیت شاخه تأیید شده است؛
  • پس از انتخاب شاخه ی مدنظر، اپلیکیشنی را انتخاب کنید که می خواهید اجازه ی دسترسی آن به قابلیت شاخه غیرفعال شود؛
  • با هدایت نوار لغزنده یا اسلایدر به بخش غیرفعال، می توانید اجازه ی دسترسی را از اپلیکیشن مدنظر بگیرید.

به عنوان مثال، یکی از شاخه های موجود در این بخش Wi-Fi Control است که با انتخاب آن می توان از تعداد و نام اپلیکیشن هایی آگاه شد که به این قابلیت دسترسی دارند. در اندروید ۱۰، معمولا اگر اپلیکیشن  به دسترسی ویژه نیاز داشته باشد، این موضوع به اطلاع شما خواهد رسید. بنابراین، برخلاف بخش Permission Manager معمولا دلیل چندانی برای حضور در بخش Special app access از تنظیمات منو نخواهید داشت؛ مگر در مواردی مانند حذف برنامه ی آنتی ویروس از گوشی که شاید حضور در شاخه ی Device Admin Apps از بخش Special app access ضروری باشد.

سایر ترفندهای مربوط به اجازه و نوع دسترسی ها در اندروید ۱۰

آنچه به آن اشاره کردیم، ساده ترین و سریع ترین روش برای دسترسی به بخش اجازه ها و اطلاع از نوع دسترسی اپلیکیشن ها به تنظیمات گوشی در اندروید ۱۰ بود. برای انجام این کار روش های دیگری هم وجود دارد که در ادامه ، آن ها را ذکر می کنیم.

روش جایگزین برای دسترسی به بخش اجازه ها در اندروید ۱۰

  • پس از مراجعه به بخش تنظیمات و انتخاب گزینه ی اپلیکیشن ها و نوتیفیکیشن ها، می توان به بخش اپلیکیشن هایی دسترسی داشت که اخیرا استفاده شده اند و گزینه ی دیدن تمام اپلیکیشن ها را انتخاب کرد؛
  • با انتخاب گزینه ی مذکور، فهرستی از تمام اپلیکیشن ها و بازی های اخیر در اختیار شما قرار می گیرد. در این فهرست، نام برنامه یا بازی مدنظر را انتخاب کنید؛
  • در صفحه ی بعد، فهرستی از تمام گزینه هایی مشاهده کردنی است که می توان درباره ی آن اپلیکیشن انتخاب کرد. از میان آن ها Permissions را انتخاب کنید؛
  • پس از انجام این کار، می توانید تمام اجازه های تعریف شده برای اپلیکیشن را مشاهده کنید و از فعال یا غیرفعال بودن آن ها آگاه شوید؛
  • شما می توانید با انتخاب هرکدام از اجازه ها، آن ها را از رد به تأیید یا برعکس تغییر دهید.

این روش بیشتر به کار کسانی می آید که قصد دارند سطح اجازه های اپلیکیشنی خاص را مشاهده کنند یا آن را تغییر دهند و تمایل چندانی برای آگاهی از وضعیت اجازه های سایر اپلیکیشن های گوشی اندرویدی خود ندارند.

روش جایگزین برای دسترسی به بخش مدیریت اجازه ها

  • پس از مراجعه به بخش تنظیمات، به بخش حریم خصوصی بروید؛
  • در این بخش، گزینه ی مدیریت اجازه ها نخستین گزینه ی انتخاب کردنی است. پس از انتخاب گزینه ی مذکور، سایر مراحل دقیقا به همان ترتیبی است که در بخش نخست این مطلب به آن اشاره شد. شاید برای رسیدن به بخش مدیریت اجازه ها این روش تا حدی ساده تر از روش قبل باشد و در عین حال، ازنظر کارایی هم تفاوتی با آن ندارد؛ بنابراین برای راحتی کار می توانید از این روش استفاده کنید.

تغییر چگونگی جمع آوری اطلاعات به وسیله ی گوگل از اپلیکیشن ها یا بازی ها

همان گونه که می دانید، گوگل برخی از اطلاعات مربوط به اپلیکیشن ها و بازی های مبتنی بر اندروید را از کاربران خود استخراج می کند تا بتواند بر نوع تعامل کاربران با محتوای استفاده شده در اینترنت تأثیرگذار باشد. در اندروید ۱۰، کاربران می توانند این فعل و انفعال را تا حدی مدیریت کنند. برای انجام این کار، می توان مراحل زیر را دنبال کرد.

  • ابتدا در دستگاه خود به بخش تنظیمات و سپس حریم خصوصی مراجعه کنید؛
  • در بخش حریم خصوصی، دو گزینه وجود دارد که به کنترل فرایند جمع آوری اطلاعات به وسیله ی گوگل مربوط می شود. یکی از آن ها Google location history و دیگری Activity controls است؛
  • با انتخاب گزینه ی Google location history، به بخشی با همین نام هدایت می شوید که در آن می توانید با برداشتن یا گذاشتن تیک مرتبط این قابلیت را فعال یا غیرفعال کنید؛
  • با ورود به بخش Activity controls گزینه های انتخاب کردنی بیشتری برایتان فعال می شود. در این بخش، می توانید امکان جمع آوری اطلاعات از صفحه های وب، اپلیکیشن ها، ویدئوهای مشاهده شده در یوتیوب و موارد مشابه با آن ازطریق گوگل را فعال یا غیرفعال کنید. علاوه بر آن، در این بخش امکان دسترسی به تنظیمات مربوط به تبلیغات اینترنتی و مدیریت آن نیز وجود دارد؛
  • یکی دیگر از گزینه های موجود در بخش حریم خصوصی Privacy گزینه ی Usage & diagnostics است که با انتخاب و فعال یا غیرفعال کردن آن می توان چگونگی جمع آوری اطلاعات از کاربران اندروید را مدیریت کرد.

به کمک آنچه به آن اشاره کردیم، می توان دقیق تر بر اجازه ها و حریم خصوصی ابزارهای مبتنی بر اندروید ۱۰ نظارت کرد.

آموزش مدیریت مجوز دسترسی اپلیکیشن ها در iOS

مجوز دسترسی اپلیکیشن های موبایل به داده های مختلف کاربر، می تواند منجر به سوء استفاده و فروش اطلاعات شود.

به نقل از زومیت، اپلیکیشن های گوشی های هوشمند راهی برای دسترسی به عملکردها و قابلیت های مختلف هستند؛ اما باید بگوییم که هر اپلیکیشن در کنار کارایی که دارد و قابلیت هایی که ارائه می کند، دسترسی هایی را نیز از کاربران دریافت خواهد کرد. در این مطلب قصد داریم به آموزش مدیریت مجوز اپلیکیشن ها در iOS بپردازیم.

خطرات مجوز دسترسی اپلیکیشن های موبایل به داده ها

برخی از اپلیکیشن های iOS یا اندروید، مجوزهای دسترسی به عکس ها و فیلم ها، دسترسی به دوربین و میکروفون، دسترسی به موقعیت مکانی دقیق کاربر و نقشه را دارند و با این مجوزها دسترسی به بخش های مختلف گوشی هوشمند، برای یک اپلیکیشن امکان پذیر خواهد شد. برای مثال شما مجوز دسترسی به دوربین گوشی خود را به اپلیکیشنی می دهید تا از دوربین گوشی در این برنامه استفاده کنید. در نهایت این برنامه تا زمانی که این مجوز لغو شود، به دوربین گوشی شما دسترسی خواهد داشت و گاهی اوقات برنامه ها می توانند از این مجوزهای دسترسی سوء استفاده کنند. در نتیجه حال شما هستید که باید در این زمینه آگاه و هوشیار باشید. در واقع خود کاربران، در زمان نصب این اپلیکیشن ها، مجوز دسترسی ها را در اختیار اپلیکیشن ها قرار می دهند؛ اما امکان لغو و  مدیریت این مجوزها برای کاربران وجود خواهد داشت. اپلیکیشن های iOS نیز از این قاعده مستثنا نیستند و امکان مدیریت مجوزها در iOS نیز وجود دارد.

معمولا برنامه ها، مجوزهایی چون موقعیت مکانی، دوربین، میکروفون، گالری، مخاطبان و اطلاعات بهداشتی را درخواست می کنند. در واقع شما با ارائه ی این مجوزها به اپلیکیشن های مختلف، اطلاعات شخصی مانند موقعیت مکانی، گالری یا دوربین تان را با آن ها به اشتراک می گذارید و آن ها می توانند این اطلاعات را بدون اطلاع شما با اشخاص ثالث به اشتراک بگذارند. این موضوع نه تنها نقض حریم خصوصی است بلکه یک موضوع بسیار خطرناک خواهد بود. البته همیشه امکان تغییر وضعیت مجوز اپلیکیشن ها وجود دارد و این مدیریت از طریق تنظیمات گوشی هوشمند شما امکان پذیر است. پس برای حفظ حریم خصوصی و امنیت بیشتر خود، باید گاهی این مجوزها را لغو و غیرفعال کنید و اجازه ی دسترسی به بخش های مختلف گوشی هوشمند خود را به اپلیکیشن ها ندهید.

فروش موقعیت مکانی کاربران در سال ۲۰۱۸ با هدف تبلیغات، حدود ۲۱ میلیارد دلار تخمین زده شده است

براساس یک تحقیق جدید از نیویورک تایمز، مشخص شده که حداقل ۷۵ شرکت، اطلاعات مکانی دقیقی را از طریق اپلیکیشن ها دریافت کرده و از طریق این قابلیت به اطلاعاتی دسترسی پیدا می کنند. نیویورک تایمز خاطرنشان کرد که این شرکت ها می توانند داده ها را بفروشند، تجزیه و تحلیل کرده یا از آن ها سوء استفاده کنند و این اطلاعات به نفع تبلیغ کنندگان، خرده فروشان و مؤسسات مالی خواهد بود. براساس گفته های نیویورک تایمز، فروش موقعیت مکانی کاربران در سال ۲۰۱۸ با هدف تبلیغات، حدود ۲۱ میلیارد دلار تخمین زده شده است. بنابراین بسیار مهم است که چند دقیقه وقت بگذارید و مجوزهای اپلیکیشن های خود را بررسی کنید. در صورت نیاز، ضروری است تا برخی از این مجوزها را لغو کنید. در این مطلب چند روش برای کنترل مجوزهای اپلیکیشن ها در تلفن همراه ارائه خواهد شد.

مدیریت مجوز دسترسی اپلیکیشن ها در iOS

برای دسترسی به همه ی مجوزهای موجود در یک گوشی آیفون، باید ابتدا وارد Settings app شوید و سپس روی Privacy کلیک کنید. در نهایت روی هر یک از موارد ارائه شده مانند دوربین، گالری یا تقویم کلیک کنید؛ خواهید دید که کدام برنامه ها به آن ها دسترسی دارند. در مرحله ی آخر نیز می توانید مجوزهای غیرضروری را لغو کرده و روی Never کلیک کنید.

البته می توانید به طور کامل این دسترسی ها را غیرفعال نکنید و فقط زمانی که از برنامه مورد نظر استفاده می کنید، این دسترسی وجود داشته باشد. در واقع امکان محدودسازی مجوزها وجود دارد؛ برای مثال می توانید روی Camera کلیک کنید و مجوز آن را به وضعیت While Using the App تغییر دهید تا در زمان استفاده از برنامه، این مجوز فعال شود. از سوی دیگر می توانید وضعیت مجوزها را به Ask Next Time تغییر دهید تا دفعه دیگری که برنامه به این مجوز نیاز داشت، مجددا از شما درخواست کند که این دسترسی را در اختیارش قرار دهید.

راه حل بعدی این است که از طریق تنظیمات به سراغ هر اپلیکیشن بروید و مجوزهایش را محدود کنید. در انتهای صفحه Settings، فهرستی از اپلیکیشن ها در اختیارتان قرار دارد. از این بخش می توانید مجوز تمامی برنامه های موجود در گوشی هوشمند خود را فعال یا غیرفعال کنید. در واقع برای تغییر وضعیت، باید هر سوئیچ در هر بخش تنظیمات مجوزها را تغییر دهید. نکته جالب این است که مجوز دسترسی به اتصال داده و وای فای (Wi-Fi) نیز برای اپلیکیشن ها قابل تغییر است که این موضوع از مصرف بی رویه اینترنت جلوگیری خواهد کرد.

در iOS 13، ماجرا کمی متفاوت است و برنامه ها می توانند به سیستم عامل اعلام کنند که می خواهند از یک داده یا یک قابلیت مانند دوربین گوشی استفاده کنند؛ این درخواست در اختیار شما قرار خواهد گرفت و شما می توانید یکی از گزینه های Allow While Using App، Allow Once و Don’t Allow را انتخاب کنید. بهترین گزینه در این شرایط انتخاب گزینه Allow Once است که فقط یکبار به برنامه اجازه استفاده خواهد داد. در نتیجه هربار برای دسترسی به داده ها، از شما اجازه خواهد گرفت و هربار می توانید تصمیم بگیرید که این دسترسی ها را در اختیار اپلیکیشن مورد نظر قرار دهید یا خیر.

در سال های اخیر، اپل توجه و تمرکز خود را در زمینه حریم خصوصی و امنیت، بیشتر کرده و با سیستم عامل iOS 13، مدیریت مجوزهای اپلیکیشن ها، آسان تر از همیشه است.

آموزش فعال و غیر فعال کردن Swipe Typing در iOS 13

تایپ کردن از طریق کشیدن انگشت روی صفحه (Swipe Typing) یکی از قابلیت های جدید iOS 13 است که در ادامه روش فعال و غیر فعال سازی آن را به شما آموزش می دهیم.

به نقل از زومیت، پس از مدت ها انتظار، سر انجام قابلیت سوایپ تایپینگ به سیستم عامل iOS راه پیدا کرد. کاربران اندرویدی مدت ها است که از امکان تایپ کردن از طریق کشیدن انگشت روی صفحه نمایش بهره مند هستند و با انتشار رسمی iOS 13 این قابلیت برای کاربران گوشی های اپل نیز در دسترس قرار گرفته است.

اپل طی سال های اخیر نشان داده است که تمایل زیادی به اعمال تغییرات زیاد و عمده روی صفحه کلید سیستم عامل موبایلی اش ندارد. اگر به خاطر داشته باشید می دانید که تا پیش از انتشار iOS 8، امکان نصب کردن صفحه کلید های متفرقه (ترد پارتی) روی گوشی های خانواده ی آیفون وجود نداشت. حتی پس از فراهم کردن امکان نصب صفحه کلیدهای متفرقه، بسیاری از کاربران آی او اس تصمیم گرفتند همچنان از صفحه کلید اصلی خود این سیستم عامل استفاده کنند؛ زیرا این صفحه کلید به طور کامل با تمام سیستم عامل یکپارچه شده بود و راحتی خاصی به کاربر منتقل می کرد.

خبر خوب این است که از این پس لازم نیست به کاربران اندرویدی برای داشتن قابلیت سوایپ تایپینگ غبطه بخورید؛ اپل در جدیدترین نسخه ی سیستم عامل موبایلی اش یعنی iOS 13 امکان بهره مندی از قابلیت سوایپ تایپینگ را برای کاربرانش فراهم کرده است.

اپل از این قابلیت جدید با نام Slide to Type یاد می کند؛ Slide to Type اساسا عملکردی مشابه صفحه کلید های قدیمی Swype مربوط به سال ۲۰۱۳ دارد. بدین صورت که کاربر انگشتش را در صفحه کلید روی حروف مدنظرش می کشد تا به راحتی آن ها را در زمانی سریع انتخاب کند. هوش مصنوعی دستگاه از روی حرکت انگشت تان می تواند تشخیص دهد که در حال تایپ چه واژه ای هستید. قابلیت سوایپ تایپینگ، امکان تایپ کردن با یک دست را بسیار ساده تر از قبل می کند؛ دقیقا به همین دلیل است که قابلیت سوایپ تایپینگ محبوبیت بسیار زیادی در بین کاربران دارد.

این قابلیت که در گوشی های آیفون، Slide to Type نامیده می شود،  به صورت پیش فرض در iOS 13 فعال است. اگر به  دنبال غیر فعال سازی یا فعال کردن مجدد آن هستید، در ادامه می توانید بفهمید که چگونه می توانید این کار را انجام دهید. بدین منظور به مسیر زیر بروید:

Settings -> General -> Keyboard

در قسمت  پایینی این صفحه،  بخش Slide to Type را پیدا و گزینه ی کنار آن را بسته به نیازتان، فعال یا غیرفعال کنید.

ذکر این نکته ضروری است که قابلیت Slide to Type در آیفون، در حال حاضر از تمامی زبان ها پشتیبانی نمی کند. این یعنی اگر شما به زبان انگلیسی تایپ نمی کنید، فعلا نمی توانید از امکانات Slide to Type بهره بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 1 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *