دستاورد هوش مصنوعی مایکروسافت در بهبود عملکرد سرویس تبدیل متن به گفتار و معرفی جدیدترین لپ تاپهای ایسوس در یازدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یازدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

دستاورد هوش مصنوعی مایکروسافت در بهبود عملکرد سرویس تبدیل متن به گفتار

هوش مصنوعی مایکروسافت، مشکل سرویس های تبدیل متن به گفتار را حل کرد. سیستم جدید تبدیل متن به گفتار مانند سیستم عصبی مغز انسان عمل می کند.

به گزارش زومیت، سرویس های تبدیل متن به گفتار توسعه یافته اند و بسیار هوشمندانه عمل می کنند، اما هنوز یک مشکل وجود دارد. توسعه این سرویس ها نیازمند وقت و منابع آموزشی بسیار زیاد برای تولید خروجی به صورت صدای طبیعی و آموزش در مدت زمان طولانی هستند. مایکروسافت با همکاری پژوهشگران چینی روش موثری برای حل این مشکل ارائه کردند. آن ها موفق به ساخت هوش مصنوعی تبدیل متن به گفتاری شدند که می تواند گفتار واقعی را با چیزی نزدیک به ۲۰۰ نمونه صوتی (معادل با مدت زمان ۲۰ دقیقه) تولید کند؛ همچنین می تواند نمونه های صوتی را با متن نوشته ها تطبیق دهد.

این سیستم برمبنای معماری ترنسفورمرها (Transformers) یا شبکه های عصبی عمیق است که تقریبا شباهت زیادی به سیستم نورون ها در مغز دارند. ترنسفورمرها مانند لینک های سیناپسی برای اطلاعات ورودی و خروجی عمل می کنند و به آن ها کمک می کنند تا دنباله های طولانی تر مانند جملاتی را که دارای ساختار پیچیده ای هستند، به راحتی پردازش کنند. ادغام این سیستم با هوش مصنوعی و بخش کدگذار حذف نویز می تواند با ورودی اندک، خروجی چشمگیری داشته باشد.

نتایج حاصل شده، اگرچه از نظر کیفیت صدا تا حدی شبیه به صدای رباتیکی است، اما میزان دقت و قابلیت تشخیص بسیار بالایی در کلمات دارد که به ۹۹.۸۴ درصد می رسد. مهم تر از همه، این فناوری می تواند باعث سهولت دسترسی سرویس های تبدیل متن به گفتار شود. از این پس، به راحتی دسترسی به این فناوری برای تمامی شرکت های کوچک و حتی علاقه مندان غیرحرفه ای بدون صرف زمان و تلاش زیاد امکان پذیر است. پژوهشگران امیدوارند تا بتوانند این فناوری را با داده های غیر همسان آموزش دهند تا با تلاش کمتر دستیابی به گفتگویی واقعی امکان پذیر شود.

ایسوس ذن بوک پرو Duo با دو نمایشگر 4K رونمایی شد

ایسوس در جریان کامپیوتکس ۲۰۱۹ در تایوان، لپ تاپ های جدید ZenBook Due و ZenBook Pro Duo را رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، ایسوس علاقه ی خود به نمایشگر ثانویه را پیش از این در اسکرین پد های سری ذن بوک پرو نشان داده است؛ حال این شرکت از نمایشگرهای ثانویه ی نسبتا بزرگی در بالای صفحه ی کلید لپ تاپ های ZenBook Pro Duo و ZenBook Duo استفاده کرده است. هر دو لپ تاپ  جدید ایسوس از سه ماهه ی سوم سال جاری میلادی برای خرید در دسترس علاقه مندان قرار خواهند گرفت اما هنوز قیمتی برای آن ها توسط تایوانی ها اعلام نشده است.

ایسوس نمایشگر ثانویه ی این لپ تاپ  های جدید را «ZenScreen Plus» می نامد؛ این نام گذاری به نوعی یادآور نمایشگرهای کوچک ادغام شده با ترک پد موسوم به ZenScreen است. در مدل پرو Duo نمایشگر ثانویه ی قطری ۱۴ اینچی و در مدل معمولی نیز قطری معادل ۱۲.۶ اینچ دارد. این نمایشگرهای لمسی اپ دروار خاص خود را دارند و می توان چینش پنجره های خاص را برای افزایش بهره وری در آن ها ذخیر کرد. در نمایشی که ایسوس از این محصول داشت، یک وب سایت سفر در نمایشگر اصلی نشان داده شد که نقشه و تقویم مربوط به آن در نمایشگر ثانویه قابل رویت بود.

یکی دیگر از کاربردهای این نمایشگر ثانویه، ویرایش ویدئو است؛ کاربر در این نمایشگر قادر به مشاهده ی پیش نمایش کار خود است یا می توان موارد مورد نیاز برای انجام یک پروژه را در صفحه ی ثانویه و کل آن را در نمایشگر اصلی مشاهده کرد. گیمرها نیز می توانند از این نمایشگر برای مشاهده ی ویدئو یا چت ها استفاده کنند یا برای مثال می توان در حال انجام کار اصلی خود در نمایشگر اصلی، به مرور توییتر در نمایشگر پایینی پرداخت. نمایشگر اصلی این لپ تاپ ها پوشش براق دارد اما ایسوس پوششی مات برای نمایشگر ثانویه درنظر گرفته که تاثیر منفی در زاویه ی دید آن داشته است.

کاربران همچنین قادر به گسترش نمایشگر اصلی به نمایشگر ثانویه نیز خواهند بود. نمایشگر ۱۵.۶ اینچی و اصلی در مدل پرو Duo از نوع اولد با رزولوشن 4K است؛ ایسوس برای نمایشگر ثانویه از پنل IPS با رزولوشن 4K استفاده کرده است. نمایشگر نسخه ی عادی نیز ۱۴ اینچ قطر دارد و همانند نمایشگر ۱۲.۶ اینچی آن رزولوشن FHD را به کاربران ارائه می دهد. نمایشگر نسخه ی پرو به ادعای ایسوس ۱۰۰ درصد فضای رنگی sRGB را پوشش می دهد و استاندارد HDR  را برای نمایش محتوایی با گسترده ی دینامیکی بالا کسب کرده است.

در بحث سخت افزاری نیز مدل Pro Due را با پردازنده ی نسل نهمی Core i9  اینتل  نیز می توان سفارش داد؛ پردازش های گرافیکی در این لپ تاپ قدرتمند نیز به GeForce RTX  2060 سپرده شده است. حداکثر میزان رم و حافظه ی ذخیره سازی قابل سفارش نیز به ترتیب ۳۲ گیگابایت ۲۶۶۶ مگاهرتز و یک ترابایت SSD خواهد بود. مدل معمولی یا همان Zenbook Duo را نیز می توان با پردازنده ی Core i7  و تراشه ی گرافیکی MX250 سفارش داد.

ایسوس ترک پد را در سمت راست کیبورد قرار داده است؛ ازاین رو می توان به راحتی از آن به عنوان کلید  های عدد نیز استفاده کرد. نسخه ی پرو به همراه نشیمنگاه مچ دست عرضه خواهد شد و قلم استایلوس برای استفاده از هر دو نمایشگر در داخل جعبه وجود خواهد داشت؛ هیچ یک از موارد فوق در نسخه ی معمولی در دسترس نیستند. ترکیبی از پورت های تاندربولت ۳، USB نوع A و HDMI درکنار هر دو لپ تاپ به چشم می خورد.

سری لپ‌ تاپ‌ های ذن‌ بوک با ScreenPad 2.0 به روز شدند

ایسوس در جریان نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۹ در تایوان، لپ تاپ های سری ذن بوک جدید خود را با نسل دوم اسکرین پد رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، نمایشگاه کامپیوتکس  ۲۰۱۹ همواره برای ایسوس به دلیل برگزاری در کشور مادرش از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. حال این شرکت به مناسبت تولد ۳۰ سالگی خود درکنار نسخه ی محدود «ZenBook Edition 30» سه لپ تاپ  ذن بوک پرو ۱۳، ذن بوک پرو ۱۴ و ذن بوک پرو ۱۵ را با نسل دوم اسکرین پد معرفی کرده است. هنوز اطلاعاتی در مورد قیمت و زمان عرضه ی این لپ تاپ ها اعلام نشده است.

طراحی سه لپ تاپ مذکور تغییر زیادی نسبت به گذشته نکرده است؛ هنوز هم لولا های «ErgoLift»، نمایشگر هایی با حاشیه ی اندک موسوم به NanoEdge، بافت دایره ای برس خورده ی در و ترکیب رنگ های سرمه ای و طلایی مولفه های اصلی طراحی ذن بوک  پروهای ایسوس هستند. نسخه ی مربوط به تولد ۳۰ سالگی ایسوس با چرم دست ساز مزین شده است.

ایسوس همچنان به استفاده از اسکرین پد (نمایشگری که نقش ترک  پد را ایفا می کند) ادامه می دهد و حالا این بخش برای پردازش های خود از واحد گرافیکی تجمعی به جای واحد گرافیکی مستقل دستگاه استفاده می کند؛ به ادعای ایسوس، این کار باعث افزایش ۲.۵ برابر ماندگاری شارژ شده است. اسکرین پد جدید حالا رزولوشنی معادل ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل دارد. کاربران قادر به افزودن تمام اپلیکیشن ها به این بخش هستند و دیگر خبری از محدودیت گذشته در آن  نیست؛ پیش از این تنها برخی اپلیکیشن های خاص قابل اجرا بودند. اسپاتیفای  در زمان عرضه یکی از اپلیکیشن های سازگار با ScreenPad خواهد بود و رابط کاربری آن برای چنین نمایشگری بهینه شده است.

تمام لپ تاپ های جدید به پردازنده های نسل هشتمی مجهز شده اند و کاربر می تواند مدل  های با پردازنده ی Core i7  و ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم نیز سفارش دهد. دو نسخه ی ۱۳ و ۱۴ اینچی با واحد گرافیکی GeForce MX250 ساخت انویدیا  و نسخه ی ۱۵ اینچی نیز به عنوان نسخه ی قدرتمندتر به GTX 1650 مجهز شده است.

دو نسخه ی ۱۳ و ۱۴ اینچی با نمایشگرهای FHD روانه ی بازار می شوند ولی علاقه مندان در نسخه ی ۱۵ اینچی نیز قادر به سفارش مدلی با نمایشگر 4K خواهند بود. از نظر شارژدهی، باتری ۵۰ وات ساعتی مدل های ۱۳ و ۱۴ اینچی به ادعای ایسوس حداقل ۱۴ ساعت شما را همراهی خواهد کرد. ذن بوک پرو ۱۵ اینچی نیز با باتری ۷۱ وات  ساعتی خود ۱۷ ساعت شارژدهی می کند.

نسخه ی چرمی و ویژه ی ذن بوک نیز از نظر مشخصات فنی مشابه ذن بوک پرو ۱۳ اینچی خواهد بود. در طراحی آن، از چرم سفید ایتالیایی با رگه های طلایی بهره گرفته شده است. در پشتی دستگاه دیگر نشان ایسوس را نخواهد داشت و تنها حرف A روی آن نقش بسته است. این لپ تاپ همراه با یک سری از تجهیزات با طراحی مشابه سفید مانند ماوس و ماوس پد عرضه خواهد شد.

اینتل پردازنده ی ۸ هسته ای Core i9-9900KS را با فرکانس ۵ گیگاهرتز برای هر ۸ هسته معرفی کرد

پردازنده ی ۸ هسته ای Core i9-9900KS اینتل با فرکانس دائمی ۵ گیگاهرتز برای تمامی هسته ها به صورت هم زمان معرفی شد.

به گزارش زومیت، سال گذشته، اینتل در جریان کنفرانس سالانه ی خود، پردازنده ای را به صورت مختصر به نمایش گذاشت که تمامی هسته هایش در فرکانس کاری ۵ گیگاهرتز فعال بودند. حالا در جریان رویداد کامپیوتکس ۲۰۱۹، اینتل بالاخره از پردازنده ای ۸ هسته ای رونمایی کرده  است که برای اولین بار هر هشت هسته ی آن بدون افت، در تمامی حالات، فرکانس ۵ گیگاهرتزی خود را حفظ خواهند کرد.

پیش نمایشی که سال گذشته اینتل به نمایش گذاشته بود، روی پردازنده ی ۲۸ هسته ای زئون که فرکانس پایه ی آن بسیار کمتر از ۵ گیگاهرتز است، اجرا شده  بود و اینتل برای رساندن عملکرد تمامی هسته ها به سرعت کلاک ۵ گیگاهرتز به صورت هم زمان، مجبور شده  بود پردازنده ی زئون خود را در جریان پیش نمایش اورکلاک کند. در آن زمان، به دلیل اینکه اینتل اعلام نکرده بود که برای اورکلاک کردن پردازنده، از سیستم خنک کننده ی زیر صفر (sub-zero chiller) استفاده کرده  است، بحث های زیادی میان علاقه مندان به دنیای فناوری پیرامون عملی بودن رسیدن به چنین فرکانس هایی در شرایط عادی پیش آمده بود؛ اما با معرفی پردازنده ی جدید، به نظر می رسد دست یافتن به چنین سرعتی در شرایط عادی عملی شده باشد.

پردازنده ی جدید که Core i9-9900KS نام دارد، چه در حالت بارهای پردازشی تک هسته  و چه در حالت استفاده از تمامی هر هشت هسته به صورت هم زمان، سرعت کلاک ۵ گیگاهرتزی خود را حفظ می کند. i9-9900KS دقیقا از همان تراشه ی به کار رفته در i9-9900K استفاده می کند؛ با این تفاوت که اینتل پس از تولید این تراشه، بهترین های آن را برای استفاده در Core i9-9900KS غربال یا Bin می کند.

غربال کردن (Binning)، راز اینتل برای ساخت Core i9-9900KS

در جریان فرایند تولید پردازنده ها و بسیاری از دیگر قطعات سخت افزاری مانند رم و کارت گرافیک، به دلیل پیچیدگی بالای فرایند ساخت، همواره نقص هایی در محصول نهایی وجود دارد. این نقص ها که به صورت تصادفی در محصول اتفاق می افتند، باعث می شوند تولیدکننده مجبور شود برای یکسان کردن عملکرد محصول نهایی، عملکرد تمامی قطعات تولیدشده را مقداری کاهش بدهد.

اینتل برای ساخت پردازنده ی i9-9900KS بهترین و سالم ترین تراشه های خط تولید خود را غربال می کند

برای مثال، چون در جریان ساخت پردازنده های گرافیکی ایکس باکس وان و PS4 همواره یک یا دو هسته خراب می شوند، در محصول نهایی برای هماهنگ شدن همه ی کنسول ها، در تمامی دستگاه ها (حتی در دستگاه هایی که تمامی هسته های شان سالم است) دو یا چهار هسته ی گرافیکی غیرفعال می شود. به عنوان مثالی دیگر، اگر در جریان تولید یک پردازنده ی ۴ هسته ای Corei5 یکی از هسته ها خراب شود، اینتل یکی از هسته های سالم را هم غیرفعال می کند و آن پردازنده را به عنوان پردازنده ی ۲ هسته ای Core i3 به فروش می رساند. به این فرایند Bin یا غربال کردن می گویند و اینتل با استفاده از همین روش، بهترین وسالم ترین تراشه های خط تولید خود را برای ساخت پردازنده های ۸ هسته ای Core i9-9900KS دستچین می کند.

از لحاظ فنی، کلاک پایه ی CPU جدید اینتل برابر با ۴ گیگاهرتز است، اما تنها درصورتی ممکن است سرعت پردازنده تا این فرکانس افت کند که از بایوس پیش فرض اینتل استفاده کنید (هیچ دستگاه مصرفی در بازار از بایوس پیش فرض اینتل استفاده نمی کند). از پردازنده ی جدید اینتل می توان در مادربردهای سازگار با Core i9-9900K استفاده کرد؛ هرچند پیش از آن باید فرم ور مادربرد را به روزرسانی کنید. حافظه ی گرافیکی ادغام شده در این پردازنده نیز کاملا مشابه Core i9-9900K است.

اینتل هنوز توان مصرفی و قیمت CPU جدید خود را اعلام نکرده  است؛ اما باتوجه به اینکه طی روزهای آینده اینتل کنفرانسی در کامپیوتکس برگزار خواهد کرد، انتظار می رود جزئیات بیشتری از این پردازنده مشخص شود.

فعلا تنها تفاوت Core i9-9900KS با Core i9-9900K در افزایش ۳۰۰ مگاهرتزی سرعت کلاک درحالت All-Core Turbo است. به احتمال زیاد توان مصرفی CPU جدید هم نسبت به  برادر بزرگ ترش بیشتر باشد؛ چراکه اینتل فرکانس پایه ی پردازنده (که توان مصرفی سی پی یو بستگی بالایی به  آن دارد و تقریبا برمبنای آن محاسبه می شود) را هم ۱۰ درصد افزایش داده و از ۳/۶ گیگاهرتز به ۴/۰ گیگاهرتز رسانده  است.

اینتل برای به نمایش گذاشتن CPU جدید ۸ هسته ای خود در کامپیوتکس از یک مادربرد معمولی موجود در بازار و سیستم خنک کننده ی آبی مدار بسته (closed loop liquid cooler) استفاده کرده  است.

MSI نسل جدید کیس های کامپیوتری را معرفی کرد

MSI در جریان نمایشگاه کامپیوتکس از خانواده ی جدید کیس های کامپیوتری رونمایی کرد که طراحی و قابلیت های حرفه ای را به کاربر ارائه می کنند.

به گزارش زومیت، شرکت MSI بیشتر با مادربرد، کارت های گرافیک، نمایشگر و لوازم جانبی شناخته می شود. کیس کامپیوترهای شخصی از حوزه هایی بوده که MSI کمتر به آن پرداخته است. البته قبلا نمونه هایی از این دسته محصولات با طراحی شرکت هایی همچون کولر مستر و NZXT توسط MSI معرفی شده اند. به هرحال نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۹ فرصتی بود تا MSI هم در بازار کیس کامپیوترهای دسکتاپ خودی نشان دهد. محصولات جدید شرکت که درکنار تراشه های X570 شرکت AMD به نمایش درآمدند، به صورت کامل در داخل MSI طراحی و ساخته شدند و به نظر می رسد تایوانی ها عزمی جدی برای تصاحب سهمی از بازار کیس کامپیوتر داشته باشند.

Sekira 500X

محصول پرچم دار MSI در بازار کیس های کامپیوتری به نام Sekira 500X معرفی شد. این کیس در دسته بندی تجهیزات حرفه ای با ابعاد تقریبا بزرگ یا Mid Tower قرار می گیرد. شرکت سازنده از صفحات جانبی کاملا شیشه ای با صفحات آلومینیمی در جلو و بالای کیس استفاده کرده است که طراحی جذابی را به آن می دهد. به علاوه سه فن ۲۰۰ میلی متری ARGB در محصول جدید MSI قرار دارد.

کیس جدید MSI پشتیبانی کاملی از سخت افزارهای خنک کننده به کمک آب ارائه می کند که می توان به دریچه ی بالایی برای رادیاتور و خروجی های هوا اشاره کرد. دریچه های هوایی در این کیس، احتمالا کارایی بهتری نسبت به نمونه های موجود مجهز به صفحه ی شیشه ای سکوریتی در بازار ارائه می کند.

فن های 500X با فیلترهای مش شده پوشیده شده اند و ازطریق پنل های شیشه ای سکوریتی اطراف کیس به راحتی می توان عملکرد آن ها را مشاهده کرد. اگر طراحی عمودی برای اجرای کارت گرافیک در این کیس استفاده شود، دمای عملکردی بسیار افزایش خواهد یافت. درنتیجه فواصل ایجاد شده بین فن ها و فیلترهای مش شده اهمیت بالایی پیدا می کنند که در کیس Sekira با پیاده سازی فضاهایی به قطر دو اینچ شاهد فضای مناسبی برای جریان شدید هوای فن ها هستیم.

پنل های شیشه ای کناری کیس قابل برداشتن هستند و لولاهایی در جلو و پشت هردوی آن ها پیاده سازی شده است. قطعات آهنربایی نیز در داخل لبه ها قرار دارند که قرارگیری صحیح پنل های شیشه ای را تضمین می کنند. هیچ مکانیزمی برای قفل کردن پنل ها وجود ندارد، اما قطعات آهنربایی برای نگه داشتن آن ها کافی هستند. برای جابه جایی و باز کردن پنل ها نیز یک دسته  در هریک از آن ها قرار دارد.

خانواده ی کیس های 500X شرکت MSI در سه طراحی به نام های 500X، 500G و 500R عرضه می شوند. الگوی داخلی، ورودی و خروجی های پنل جلویی و پشتیبانی سخت افزاری مشابهی در هر سه مدل خانواده ی 500X وجود دارد. تنها طراحی ظاهری مدل ها با هم تفاوت دارد. در طراحی مدل 500G از جزئیات زیبایی شناختی بیشتری استفاده شده است و شاهد پنل های آلومینیمی براق در جلو و بالا و همچنین استفاده از طراحی مسی در آن هستیم. درمقابل مدل 500X طراحی شیشه  ای با نورپردازی RGB قرار دارد. چنین طراحی هایی از سوی MSI، دسته های گوناگون کاربران با سلایق متفاوت را راضی خواهد کرد.

MSI Harpe 300X

محصولات دیگر MSI در دسته بندی کیس ها به نام Harpe 300X و 300R معرفی شدند. نکته ی اصلی این محصولات، تلاش برای کاهش حداکثری صدا در آن ها است. در طراحی خانواده ی هارپ به جای استفاده از شیشه های سکوریتی از شیشه های لمنیتی استفاده شد. چنین شیشه هایی عموما در خودروها یا وسایل موتوری دیگر دیده می شود و کمتر شرکتی آن ها را در کیس های کامپیوتری نصب می کند. طراحی شیشه ها هم با دقت درکنار کیس لحاظ شد تا فاصله ای هم بین آن ها و بدنه ی کیس نباشد و نویز صدا به کمترین حد ممکن برسد.

در جلوی کیس هارپ شاهد یک در لولایی هستیم که فن فیلتر دار پلاستیکی در پشت آن قرار می گیرد. در جلویی به راحتی و با استفاده از دستگیره ی کوچکی در بالا برداشته می شود. در بالای کیس پوشش هایی برای فن های بالایی قرار دارد که از خروج هرگونه صدا جلوگیری می کند. البته چنین پوشش هایی خروج هوا را نیز دشوار می کنند. البته فراموش نکنید که سری هارپ با تمرکز بر خنک کنندگی عالی طراحی نشده اند.

خانواده ی کیس های هارپ برای افرادی مناسب هستند که بیش از خنک کنندگی به صدای کم کیس اهمیت می دهند. شاید کاربردهایی همچون استودیوهای موسیقی یا هر موقعیت وابسته به سکوت بتواند بهره وری بالایی از کیس های جدیدی MSI داشته باشد. البته برای مواقعی که فشار سنگین به قطعات وارد می شود و دما افزایش می یابد، می توان پنل جلویی و بالایی را به راحتی باز کرد تا هوا جریان پیدا کند.

کیس های هارپ به جز طراحی خارجی خاص،  از لحاظ پشتیبانی از سخت افزار، تفاوت چندانی با نمونه های پرچم دار MSI ندارند. پشتیبانی مادربرد دقیقا با سری Sekira یکی است و تنها تعداد درایوهای قابل پشتیبانی یک عدد کمتر می شود. طراحی پنل ورودی/خروجی نیز کمی با مدل های دیگر تفاوت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × یک =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *