با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در هفتاد و هشتمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.
توقف تبلیغات تلفنی خدمات اپراتورهای ارتباطی
بر اساس گزارش معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی، تبلیغات تلفنی خدمات اپراتورهای ارتباطی در تماس با مشترکان متوقف شد.
به گزارش زومیت، به گفته ی مجید حقی، بر اساس شکایت های دریافتی از مشترکان، موضوع ایجاد مزاحمت تلفنی برای تبلیغات خدمات اپراتورها در رگولاتوری بررسی شده و برای توقف این نوع از تماس ها به اپراتورها تذکر داده شده است.
وی گفت: ایجاد مزاحمت برای مشترکان به صورت پیامکی یا صوتی مخالف حفظ حقوق مشترکان است و اپراتورهای ارائه کننده خدمات ارتباطی به هیچ عنوان مجاز نیستند آن را انجام دهند.
معاون رگولاتوری با تاکید به اینکه اپراتورها موظف هستند تبلیغات تلفنی خود را متوقف کنند، اعلام کرد: چنانچه مشترکان با چنین مواردی مواجه شدند می توانند با شماره ۱۹۵ تماس گرفته و یا با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.۱۹۵.ir شکایت خود را ثبت کنند تا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی با متخلفان به صورت جدی برخورد کند.
USSD تضمین امنیت شد؛ وزارت ارتباطات با بانک مرکزی توافق کرد
بر اساس گزارش وزیر ارتباطات، تفاهمی میان رگولاتوری و بانک مرکزی برای تضمین امنیت سرویس کدهای دستوری موبایل USSD انجام و پیشنهاد شد با قرار دادن اپلت روی سیم کارت ، این امنیت تضمین شود.
به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی در مراسم افتتاح سومین کنفرانس و نمایشگاه اینترنت اشیاء، اعلام کرد که فعال سازی بستر USSD و استفاده از کدهای دستوری موبایل، پیرو مقررات گذاری و پیوست مقرراتی تنظیم شده میان رگولاتوری بانک مرکزی و رگولاتوری وزارت ارتباطات انجام شده است.
وی گفت: مطابق با توافق صورت گرفته میان سازمان تنظیم مقررات و بانک مرکزی، مقرر شد تا با مکانیزم امنیتی، امنیت این روش تراکنشی تضمین شود.
به گفته ی جهرمی، مطابق تفاهمی که اپراتورهای تلفن همراه و شرکت های پرداخت الکترونیک (PSP) داشتند، پیشنهاد شد مدل امنیتی برای تراکنش ها با قرار دادن یک اپلت روی سیم کارت صورت بگیرد تا ملاحظات بانک مرکزی برای امنیت این روش پرداخت الکترونیک محقق شود. هم اکنون این راهکار رگولاتوری در دست بررسی و انجام است.
وزیر ارتباطات با اشاره به ظرفیت هایی که در کشور در حوزه اینترنت اشیاء وجود دارد، گفت: ساخت سنسورها و محصولات مرتبط به فناوری اینترنت اشیاء در کشور که به عرصه صنعتی رسیده، نشان از ظرفیت های خوب در این حوزه دارد و در صورتی که آزادسازی فضای فرکانسی در زمان مناسب صورت بپذیرد، شاهد بهره برداری از این فناوری در کشور خواهیم بود.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه اکوسیستم دستیابی به اینترنت اشیاء، کلان داده، هوش مصنوعی و نسل پنجم موبایل در حال تکمیل است، اعلام کرد که بر اساس پایش صورت گرفته بالغ بر ۳۰۰ شرکت در کشور در حوزه اینترنت اشیاء فعال هستند که ۸۰ شرکت از این تعداد دارای محصول هستند.
بر اساس گزارش وی، در زمینه اینترنت اشیاء هنوز مقررات لازم وضع نشده و این فناوری در آستانه ی تدوین ضوابط و استانداردهای لازم است.
فراهم سازی زیرساخت ایجاد ۱۰۰ هزار شغل در حوزه IT
وزیر ارتباطات گفت: بر اساس آمارهای دریافتی، شاخص ایجاد ۱۰۰ هزار شغل در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۹۵ و ۹۶ محقق شده است و پیش بینی می کنیم در سال آینده نیز این توسعه ادامه یابد.
وی با تأکید بر اینکه وزارت ارتباطات مسئول ایجاد اشتغال مستقیم نیست، اعلام کرد که زیرساخت های مرتبط با ایجاد اشتغال در این حوزه فراهم شده است، در صورت برداشتن موانع کسب و کار از جمله نظام حقوقی، مالیاتی و بیمه ای، شاهد افزایش و رشد اشتغال در این حوزه خواهیم بود.
وی در پاسخ سؤالی مبنی بر جذب نخبگان در سازمان های ذیربط وزارت ارتباطات گفت: دولت بنا نیست به صورت مستقیم شغل ایجاد کند و ما در حوزه فناوری اطلاعات از نخبگان به عنوان لوکوموتیوی نام می بریم که خود ایجاد اشتغال می کنند و در صورتی که بخواهیم آن ها را در شغل های دولتی به خدمت بگیریم، با اقتصاد دیجیتال تضاد دارد و خلاقیت نخبگان را از بین می برد.
گلکسی نوت 8 ویژه المپیک زمستانی 2018 به ورزشکاران ایرانی اهدا شد
پس از عذرخواهی رسمی کمیته ی بین المللی المپیک از ایران به دلیل اتفاقات اخیر، هدایای سامسونگ به ورزشکاران ایرانی حاضر در رقابت های المپیک زمستانی پیونگ چانگ تقدیم شد.
به گزارش زومیت، کمیته ی بین المللی المپیک طی نامه ای رسمی به کمیته ی ملی المپیک ایران بابت ناهماهنگی های پیش آمده در جریان توزیع هدایای المپیک زمستانی ۲۰۱۸ پیونگ چانگ از ورزشکاران ایرانی عذرخواهی کرد و پس از آن ورزشکاران ایرانی روز شنبه ۲۱ بهمن ماه ۹۶، طی مراسمی گوشی های گلکسی نوت ۸ ویژه ی المپیک پیونگ چانگ را دریافت کردند.
سامسونگ پیش از این ۴ هزار دستگاه گوشی گلکسی نوت ۸ ویژه ی المپیک زمستانی ۲۰۱۸ برای توزیع میان تمامی ورزشکاران در اختیار کمیته ی بین المللی المپیک قرار داده بود و مدعی است که نقشی در توزیع این هدایا ندارد. پس از انتشار خبری مبنی بر تعلق نگرفتن این جوایز به ورزشکاران کشورمان، این مسئله با اعتراض جدی کمیته ی ملی المپیک و واکنش گسترده ی کاربران در شبکه های اجتماعی مواجه شد؛ اما با پیگیری های انجام شده، در نهایت هدایا به ورزشکاران ایرانی تحویل شد و کمیته ی بین المللی المپیک نیز در نامه ای رسمی از نمایندگان ایرانی عذرخواهی کرد.
مسعود فیاضی، مدير روابط عمومی و مسئوليت های اجتماعی سامسونگ، در این مورد می گوید: به محض اطلاع از موضوع، با اينکه قصور از طرف سامسونگ نبود، با مسئولان کميته ی جهانی المپيک صحبت کرديم و در نهايت نيز مشکل حل و مشخص شد که موضوع ارتباطی با شرکت سامسونگ نداشته و تنها يک سوءتفاهم و ناهماهنگی در توزیع بوده است.
او با اشاره به اینکه سامسونگ همواره به فرهنگ، هنر و جامعه ایران احترام می گذارد، افزود: ما همیشه حامی مشتریانمان در ايران هستيم و آرزو می کنیم نمایندگان و ورزشکاران ایرانی تجربه ای موفق و فوق العاده در المپیک زمستانی ۲۰۱۸ داشته باشند. نشانه های این نگرش خاص و همراه با احترام در عملکرد این شرکت در تمامی حوزه ها قابل مشاهده است. از برگزاری کمپین حمل مشعل المپیک و اعزام تیمی ۱۰ نفره از چهره های الهام بخش ایرانی به کره ی جنوبی برای حمل مشعل بازی ها به نمایندگی از ایران گرفته تا کمک به احیای محیط زیست ایران در کمپین «یادگاری تو به زمین» که طی آن با کاشت ۱۲۱ هزار اصله نهال، ۱۱۰ هکتار از جنگل های باستانی هیرکانی در منطقه جواهرده احیا شد. در حوزه ی آموزش پروژه ای مانند آکادمی مهندسی سامسونگ را تأسیس کردیم که در دوره هایی رایگان جدیدترین فناوری ها و مهارت های فنی را به علاقه مندان و تکنسین ها آموزش می دهد. تأسیس مرکز فناوری سامسونگ – امیرکبیر نیز به صورت رایگان به جوانان ایرانی برای توسعه کسب وکارهای جدید در شاخه های مختلف مسئولیت های اجتماعی کمک می کند.
نشان تجاری جدید سامسونگ خبر از عرضه عینک هوشمند این شرکت می دهد
اخیرا با ثبت یک نشان تجاری جدید توسط سامسونگ، گمانه زنی هایی مبنی بر عرضه ی یک عینک هوشمند پوشیدنی از سوی این شرکت مطرح شده است.
به گزارش زومیت، از ۴ سال پیش، شایعات مختلفی مبنی بر تولید و عرضه ی عینکی هوشمند همچون عینک گوگل از سوی سامسونگ وجود داشته است. برخی گزارش ها تاکید کرده اند که نام این دستگاه پوشیدنی گیر گلس خواهد بود و امکانات و ویژگی هایی فراتر از عینک گوگل ارائه خواهد داد. با این وجود، سامسونگ تا به امروز اقدام به عرضه ی چنین محصولی نکرده است. اما اکنون یک نشان تجاری جدید منتشر شده که نشان دهنده ی احتمال عرضه ی این عینک هوشمند است.
سامسونگ صاحب پتنت های بی شماری از فناوری ها و ویژگی های مخصوص عینک های هوشمند پوشیدنی است. براساس این پتنت ها، دو سال پیش گزارش شد که عینک هوشمند سامسونگ در مقایسه با عینک گوگل قابلیت های بسیار پیشرفته تری در اختیار کاربر قرار می دهد.
غول کره ای هنوز این پتنت ها را در اختیار دارد و ممکن است اقدام به توسعه ی برخی از آن ها نیز کرده باشد؛ اما این شرکت تاکنون از برنامه های خود مبنی بر عرضه ی یک عینک هوشمند پوشیدنی رونمایی نکرده است. با این حال، اخیرا سامسونگ اقدام به ثبت یک نشان تجاری نسبتا جالب توجه کرده است که با هیچ کدام از محصولات فعلی این شرکت ارتباطی ندارد.
در توضیحات ثبت این نشان تجاری آمده است که برخی از موارد استفاده از آن شامل «نرم افزار کامپیوتری برای تحلیل و پیکربندی عینک های دستیار بینایی»، «نرم افزار کامپیوتری برای تنظیم، پیکربندی و کنترل ابزار جانبی پوشیدنی برای دستگاه های موبایل و کامپیوتر» و «عینک دستیار بینایی متشکل از دوربین، کامپیوتر و نمایشگر برای ثبت، پردازش و نمایش تصاویر» است.
در توضیحات این نشان تجاری چندین بار از عبارت دستیار بینایی استفاده شده است. این مسئله نشان دهنده ی آن است که این محصول (اگر واقعی باشد) ممکن است نقشی فراتر از تنها یک محصول پوشیدنی معمولی داشته باشد.
ثبت یک نشان تجاری به تنهایی بدین معنی نیست که محصولی واقعی عرضه خواهد شد؛ اما این موضوع بیانگر آن است که سامسونگ ایده ی ساخت چنین دستگاهی را هنوز در نظر دارد.
فیسبوک هم بلندگوی هوشمند می سازد
به نظر می رسد سال ۲۰۱۸ را باید سال بلندگوها و دستیارهای دیجیتال هوشمند بنامیم؛ پس از آمازون، گوگل و اپل، حالا نوبت به فیسبوک رسیده تا این بار با محصول خود تحولی در نحوه تعامل افراد با شبکه های اجتماعی را ایجاد کند.
به گزارش زومیت، گزارش های جدید نشان می دهد فیسبوک قصد دارد در سال جدید با دو محصول وارد بازار بلندگوهای هوشمند شود. این شرکت قصد دارد با بلندگوهای دارای صفحه نمایش لمسی، تحولی در شبکه های اجتماعی ایجاد کند. فیسبوک با ارايه این سخت افزار تلاش خواهد نمود از یک سو کارایی جدیدی در شبکه های اجتماعی برای ایجاد ارتباط رو در رو بین دوستان و اعضای خانواده ایجاد کند و از سوی دیگر با محتواهای جهت دار و اخبار جعلی مقابله کند.
همچنین به نظر می رسد فیسبوک تصمیمات غیر منتظره ای نیز برای بهبود خبرخوان شخصی کاربران اتخاذ کرده است. از طرفی این شبکه اجتماعی اعلام کرده تعداد مقاله های پیشنهادی را کنترل و آن ها را بر اساس اخبار محلی و منابع قابل اعتماد حلقه دوستان فرد طبقه بندی خواهد نمود و از سوی دیگر تعداد مقاله های هم رسان شده فردی را از طریق ابزارهای جدید مانند لیست های فیسبوک افزایش می دهد تا بحث ها در این شبکه اجتماعی افزایش یابد.
تلاش فیسبوک در حال گسترش به فضاهای فراتر از مرورگر و اپلیکیشن موبایل است. فیسبوک می خواهد وارد آشپزخانه و سالن خانه شما شود. طبق اطلاعاتی که DigiTimes به دست آورده، این شبکه اجتماعی دو محصول سخت افزاری یکی دارای نمایشگر لمسی با نام رمزی آلوها -که تحت عنوان فیسبوک پورتال معرفی خواهد شد- و یک محصول اسپیکر ارزان تر با نام رمز فیونا در دست توسعه دارد.
این دو دستگاه محصول آزمایشگاه سخت افزاری فیسبوک است. طبق اطلاعات به دست آمده تولید این محصولات به پگاترون سپرده خواهد شد. برنامه اولیه فیسبوک این بود که این دو محصول را تا ماه می معرفی کند اما زمان معرفی را تا ماه جولای عقب انداخته تا تیم تحقیق و توسعه زمان کافی برای کیفیت صدای خروجی را بهبود دهد. محصولات ذکر شده هسته سخت افزاری مشابهی دارند و با بلندگوهای هوشمند موجود در بازار سایر شرکت ها تفاوت های اساسی خواهند داشت.
تلگرام با جذب سرمایه ۸۵۰ میلیون دلاری در فاز اول عرضه توکن رکورد زد
تلگرام موفق شد در قدم اول جذب سرمایه از طریق عرضه ی اولیه توکن که هدف ۱.۲ میلیارد دلاری را دنبال می کرد، سرمایه ای ۸۵۰ میلیون دلاری کسب کند.
به گزارش زومیت، بر اساس اسناد منتشرشده، تلگرام پس از برگزاری فاز اول عرضه ی توکن موفق به جذب سرمایه ی ۸۵۰ میلیون دلاری شده است. بر طبق اسنادی که به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ارسال شده، این سرمایه ی ۸۵۰ میلیون دلاری برای توسعه و بهسازی شبکه ی بلاک چین TON، مسنجر تلگرام و سایر موارد مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
فاز اول عرضه ی توکن TON یا همان ارز دیجیتال تلگرام ماه پیش با هدف جلب نظر سرمایه گذاران خصوصی و مؤسسات سرمایه گذاری انجام شد. بر اساس اطلاعات ارائه شده، طی فاز اولیه ی ارائه ی توکن تلگرام، سرمایه گذاران در صورت خرید میزان بسیار زیاد، از تخفیف های بالایی برخوردار می شوند. هدف اولیه ی تلگرام برای جذب سرمایه در فاز اول ۶۰۰ میلیون دلار بود؛ حال آنکه تقاضای بالا برای این ارز دیجیتال باعث شده است این کمپانی سرمایه ای ۸۵۰ میلیون دلاری جذب کند.
اطلاعاتی که پیش از این منتشر شده بود نشان از این داشت که تلگرام در مجموع به دنبال جذب سرمایه ای ۱.۲ میلیارد دلاری از عرضه ی توکن است؛ حال آنکه جذب سرمایه ی ۸۵۰ میلیون دلاری در فاز اولیه این کمپانی را بیش از پیش به دست یافتن به هدف مورد نظر نزدیک کرده است. به گزارش بلومبرگ، جذب سرمایه ی ۸۵۰ میلیون دلاری در فاز اول می تواند میزان سرمایه ی نهایی جذب شده توسط تلگرام را به ۲ میلیارد دلار پس از فروش عمومی توکن افزایش دهد.
تلگرام تا به امروز موفق شده است بین تمام ارزهای رمزنگاری شده، بزرگ ترین عرضه ی اولیه توکن (ICO) را به نام خود ثبت کند. جذب سرمایه ی ۸۵۰ میلیون دلاری را باید اولین سرمایه گذاری بیرونی صورت گرفته در پیام رسان تلگرام خواند. استقبال از ارز دیجیتال تلگرام به اندازه ای بالا بوده است که در هفته های اخیر شاهد سوءاستفاده ی سایت های جعلی برای فروش توکن تلگرام بوده ایم. انتظار می رود تلگرام سرویس های مبتنی بر TON را از سال ۲۰۱۹ عرضه کند و انتشار کیف الکترونیکی تلگرام برای سه ماهه ی چهارم سال ۲۰۱8 برنامه ریزی شده است.
گوگل مپ احتمالا اجازه به اشتراک گذاری وضعیت باتری را به کاربران می دهد
گزارش ها حاکی از آن است که گوگل احتمالا ویژگی جذاب به اشتراک گذاری وضعیت باتری را به گوگل مپ اضافه خواهد کرد.
به گزارش زومیت، باتری تلفن همراه معمولا مشخص نیست که به اندازه کافی شارژ نگه دارد تا در طول مسیر با خانواده و دوستان در تماس باشید؛ احتمال خاموش شدن گوشی در طول مسیر هم وجود دارد؛ بنابراین اندروید پلیس کدی را در گوگل مپ بتا نسخه اندروید نشان می دهد که کار آن به اشتراک گذاری عمر باتری در کنار مقصد شما است. این ویژگی زمانی که یک دوست یا عضوی از خانواده در شب به سمت خانه خود راه افتاده است و شما نگران او هستید.
به نظر می رسد که کد گوگل مپ بتا به ویژگی دیگری اشاره دارد که می تواند با توجه به مکان های مورد علاقه شما مسیر را تغییر دهد.
در حال حاضر ممکن است شما قبل از انتشار به روزرسانی اصلی بتوانید از این ویژگی استفاده کنید. کدهای مخفی همانند این کد امکان دارد در چندین نسخه باقی بماند و پس از آن احتمال می رود به این دلیل که هنوز کاملا آماده نیستند یا به آن صورتی که انتظار می رفت کار نمی کنند به طور کامل حذف شوند، با این حال این ویژگی نشان می دهد که گوگل در نظر دارد برای اشتراک گذاری موقعیت مکانی کاربران ویژگی ها و امکانات بیشتری اضافه کند، این ویژگی می تواند برای کاربران بسیار مفید و جالب باشد.
انتظار می رود این ویژگی به زودی توسط گوگل معرفی و منتشر شود.
به روزرسانی بعدی اندروید از بریدگی بالای صفحه نمایش پشتیبانی می کند
طبق گفته ی افراد نزدیک به گوگل، نسخه ی آتی اندروید همراه با دگرگونی اساسی در زمینه ی طراحی، همانند آیفون ۱۰ از بریدگی بالای صفحه نمایش پشتیبانی خواهد کرد.
به گزارش زومیت، به تازگی اخباری در رابطه با نسخه ی بعدی اندروید منتشر شده است که اطلاعات جالبی درباره ی آن ارائه می دهد. وب سایت بلومبرگ از جانب افراد نزدیک به گوگل عنوان کرده است که نسخه ی آتی این سیستم عامل موبایل، همراه با دگرگونی اساسی در زمینه ی طراحی منتشر خواهد شد؛ همچنین گوگل قصد دارد در راستای کمک به ساخت نسل جدید گوشی های کم حاشیه، همانند آنچه که در آیفون ۱۰ مشاهده کردیم از بریدگی بالای صفحه نمایش پشتیبانی نرم افزاری انجام دهد.
به روزرسانی اندروید P که برای عرضه در اواخر سال جاری میلادی برنامه ریزی شده است، علاوه بر موارد فوق، تعامل بهتر با گوگل اسیستنت و بهبودهای در وضعیت مصرف باتری به همراه خواهد داشت؛ همچنین گوگل طراحی جدیدی برای دستگاه هایی با صفحه نمایش های چندگانه و انعطاف پذیر در نظر گرفته است.
بر اساس گفته ی این افراد، یکی از مهم ترین اهداف گوگل برای به روزرسانی آتی، متقاعد کردنِ بیشترِ کاربران آیفون برای مهاجرت به دستگاه های اندرویدی است. این شرکت قصد دارد با تغییرات بصری چشمگیر سیستم عامل اندروید به این مهم دست پیدا کند.
اندروید بر بازار گوشی های هوشمند پایین رده و میان رده تسلط دارد؛ اما هنوز بخش اعظمی از فروش گوشی های بالارده در دست اپل و گوشی های آیفون است؛ گوشی هایی که کاربرانش مبلغ بیشتری برای استفاده از اپلیکیشن ها و سرویس ها خرج می کنند. با این حال به نظر می رسد که پشتیبانی از بریدگی صفحه نمایش بتواند این شرایط را تا حدودی تغییر دهد. پشتیبانی اندروید از این بریدگی این اجازه را به سازندگان خواهد داد تا دستگاه هایی با صفحه نمایش های کم حاشیه تر و ویژگی های بیشتر توسعه بدهند.
با این حال به نظر نمی رسد که تمام سازندگان گوشی های اندروید از این قابلیت استقبال کنند. سامسونگ به عنوان یکی از بزرگ ترین تولید کننده های گوشی اندروید، از شرکت های برجسته ای بود که آیفون ۱۰ را به دلیل بریدگی بالای صفحه نمایش در تبلیغات خود مورد تمسخر قرار داد.
تاکنون استارت آپ اسنشال که توسط خالق اندروید، اندی رابین مدیریت می شود، اولین تولیدکننده ای بوده که گوشی هوشمندی با بریدگی صفحه نمایش عرضه کرده است. بر اساس شایعات، به نظر می رسد که شرکت چینی هواوی نیز روی گوشی هوشمندی با این خصوصیت کار می کند.
فارغ از مبحث فوق، اندروید P در راستای رقابت با سیری اپل و الکسای آمازون، تمرکز بیشتری بر گوگل اسیستنت خواهد داشت. طبق اطلاعات فاش شده، توسعه دهندگان اپلیکیشن های اندروید در نسخه ی آتی این سیستم عامل این امکان را خواهند داشت تا تکنولوژی های صدامحورِ گوگل را در ساخته های خود پیاده سازی کنند. با این حال نمی توان با اطمینان بیان کرد که تمامی این تغییرات در به روزرسانی اندروید P رخ خواهند داد.
تغییرات و بازطراحی اندروید در حالی قرار است اتفاق بیافتد که اپل به دلیل مشکلات فراوان iOS 11 تصمیم به حذف ویژگی های جدید از نسخه ی بعدی آن گرفته است و تنها بر رفع ایرادات و بهبود عملکرد این سیستم عامل تمرکز خواهد کرد.
در پایان بد نیست به نام نسخه ی بعدی اندروید نیز اشاره ای داشته باشیم. همان طور که مطلع هستید، گوگل برای هر نسخه از سیستم عامل اندروید نام یک دسر را انتخاب می کند. حال برطبق گفته ی منابع داخلی، نسخه ی بعدی اندروید فعلا با نام پسته بستنی (Pistachio Ice Cream) شناخته می شود؛ با این حال با توجه به سوابق پیشین گوگل، این شرکت هنگام انتشار رسمی اندروید از نام های دیگری استفاده خواهد کرد.
سرعت واقعی 5G چهارده برابر 4G است
در یکی از جدیدترین آزمایش ها که در محیط واقعی و غیر آزمایشگاهی صورت گرفت، مشخص شد سرعت 5G تقریبا ۱۴ برابر 4G LTE است.
به گزارش زومیت، آزمون اتصال 5G جدیدی توسط شرکت فنلاندی Kauppalehti و اپراتور وایرلس Elisa صورت گرفته است که نشان می دهد فناوری 5G نسبت به 4G lte در مصرف واقعی ۱۴ برابر سریع تر عمل می کند. سرعتی که آن ها موفق شده اند به صورت پایدار به دست آورند، ۷۰۰ مگابیت بر ثانیه است. این آزمایش با استفاده از تجهیزات ساخت هواوی که با استانداردهای سازمان 3GPP سازگار است، انجام شد و طی آن مصرف عادی و معمول 5G در شرایط واقعی مورد ارزیابی قرار گرفت. همان طور که عنوان شده است، شرایط آزمایش در بهترین وضعیت خود نبود و مثلا از یک فرستنده استفاده شد. به گفته ی کارشناسان الیزا، پهنای باند چنین سیستمی روی کاغذ هزار مگابیت بر ثانیه است. در مقابل، نتیجه ی تست 4G در شرایط مشابه تنها ۵۰ مگابایت سرعت را نشان داد. در این آزمون ها، فرستنده تقریبا ۵۰۰ متر با گیرنده فاصله داشت و تست 5G روی باند ۳.۵ گیگاهرتز انجام گرفت.
فناوری پشتیبانی از 5G اوایل سال ۲۰۱۹ در فنلاند به تجاری سازی خواهد رسید و الیزا پیش بینی می کند که بتواند تا پایان سال جاری بستر را برای آن فراهم کند. استفاده از 5G در کشورهای حوزه ی اسکاندیناوی تا ۱۸ ماه آینده آغاز خواهد شد و فنلاند یکی از اولین کشورهایی خواهد بود که از آن بهره می برد.
انتظار می رود نسل جدید شبکه های ارتباطی همراه، بستر را برای تحولی عظیم در خدمات، محصولات و کسب وکار مرتبط با ارتباطات بی سیم فراهم کند. بنابراین اپراتورهای تلفن همراه، برای عقب نماندن از عرصه ی رقابت ناگزیر به سرمایه گذاری و تجهیز شبکه های خود به فناوری وایرلس جدید خواهند بود.
کوالکام رسما مودم های 5G خود را معرفی کرد
Qualcomm رسما مودم Snapdragon x50 را براساس تکنولوژی ارتباط فوق سریع 5G معرفی کرد.
به گزارش زومیت، کوالکام، شرکت آمریکایی تولیدکننده تراشه، رسما مودم اسنپدراگون X50 را براساس تکنولوژی 5G معرفی کرد. این شرکت همچنین لیستی از ۱۸ سازنده ی بزرگ سخت افزار که از فناوری مودم X50 و 5G در سخت افزارهای آینده خود استفاده خواهند کرد منتشر کرده است.
نسخه نهایی مودم x50 با فرکانس ۶ گیگاهرتز کار می کند و در کنار حفظ یک شبکه پایدار 4G به شبکه 5G متصل می شود. کوالکام اظهار کرده است که پهنای باند بسیار بالای این تکنولوژی ممکن است اتصالات فیبر نوری را در آینده منسوخ کند.
مودم x50 با فرکانس ۶ گیگاهرتز کار می کند و در کنار حفظ شبکه پایدار 4G به شبکه 5G متصل می شود. کوالکام اظهار کرده است که پهنای باند بسیار بالای این تکنولوژی ممکن است اتصالات فیبر نوری را در آینده منسوخ کند.
الکس کاتوزیان، معاون ارشد و مدیر کل شرکت کوالکام، گفت: کوالکام تمام تلاش خود را خواهد کرد تا با گسترش اتصالات و شبکه های 5GNR در دستگاه های تلفن همراه و مودم اسنپدراگون X50، مصرف کنندگان به نسل جدید ارتباطی دسترسی هرچه بهتری داشته باشند. هر چند تعهدات ما با این سازنده های برجسته از سراسر جهان اثبات شده است، همان طور که در نسل 3G و 4G LTE نشان دادیم با استفاده از تخصص و اصول رهبری فناوری، برای حمایت از راه اندازی موفق 5GNR و حرکت به سوی نوآوری در زمینه ی تلفن همراه تلاش خواهیم کرد.
کوالکام لیستی از شرکت هایی را که از مودم X50 استفاده می کنند به عنوان بخشی از راه اندازی تکنولوژی جدید خود منتشر کرد. این لیست شامل سازندگان بزرگ موبایل مانند: ایسوس، اچ ام دی گلوبال، ال جی، اوپو، سونی موبایل، ویوو، اچ تی سی، شیاومی و زد تی ای است. همچنین از همکاری بیشتر با شرکت هایی مانند: فوجیتسو، اینسیگو نواتل وایرلس، نت کام وایرلس، نت گیر، شارپ، سیرا وایرلس، تلت، وینگ تک و WNC خبر داد.
این شرکت استفاده از تکنولوژی 5G را در زمینه هایی مانند گوشی های هوشمند، رایانه های همیشه متصل ،نمایشگرهای پوشیدنی در واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت گسترده گسترش داده است. همچنین در اعلامیه جداگانه نام برخی از استفاده کنندگان دیگر مانند: AT&T, اسپرینت، ورایزن، تلکام بریتانیا، تلکام چین، چین موبایل، یونیکام چین، KDDI، شرکت KT، ال جی اوپلاس، NTT DOCOMO، اورنج سینگتل، تلکام کره جنوبی، تلسترا، TIM و گروه وودافون ذکر شده است.
به نظر می رسد که کوالکام برنامه های زیادی برای این تکنولوژی آینده دار دارد و تماشای این که چگونه مودم های جدید خود را به ویژه در زمینه هایی مانند کامپیوترهای همیشه متصل و صفحه نمایش های پوشیدنی وارد می کند، جالب خواهد بود.
نخستین تراشه های ۶ هسته ای لپ تاپ اینتل به زودی عرضه خواهد شد
نقشه ی راه جدیدی از اینتل فاش شده است که نشان می دهد این شرکت به زودی نخستین پردازنده های ۶ هسته ای سری H در کلاس لپ تاپ را معرفی خواهد کرد.
به گزارش زومیت، اخیرا گزارش شده است که اینتل قصد عرضه ی تراشه هایی مخصوص لپ تاپ با حداکثر ۶ هسته و ۱۲ ترد دارد. در ماه دسامبر، اطلاعات مختصری از پردازنده ی ۶ هسته ای Core i7-8720HK با توان ۴۵ وات فاش شد و در هفته ای که گذشت نیز جزئیات دیگری درباره ی پردازنده ی قدرتمندتر Core i7-8750HK منتشر شد.
اکنون تصویری از نقشه ی راه اینتل افشا شده که نشان می دهد این شرکت درصدد عرضه ی تراشه ی ۶ هسته ای دیگری مخصوص لپ تاپ ها است.
وب سایت آلمانی کامپیوتربیس مجموعه ی تصاویری منتشر کرده که نشان دهنده ی نقشه ی راه اینتل در ماه ژانویه است. در این نقشه، به نام دو پردازنده ی پیشین کلاس لپ تاپ که هنوز معرفی نشده اند، اشاره شده است. نام و مشخصات این پردازنده ها به شرح زیر است:
اینتل Core i7-8550H: فرکانس پایه ۲.۶ گیگاهرتز/ حداکثر ۴.۳ گیگاهرتز، ۶ هسته/ ۱۲ ترد، ۹ مگابایت کش.
اینتل Core i5-8400H: فرکانس پایه ۲.۵ گیگاهرتز/ حداکثر ۴.۲ گیگاهرتز، ۴ هسته/ ۸ ترد، ۸ مگابایت کش.
هردوی این تراشه ها ظاهرا با توان ۳۵ یا ۴۵ وات فعالیت می کنند. آن ها همچنین مجهز به گرافیک مجتمع اینتل UHD 630 هستند و از حافظه ی رم DDR4-2666 یا LPDDR3-2133 پشتیبانی می کنند.
پردازنده های سری H اینتل معمولا برای به کارگیری در لپ تاپ های با عملکرد بالا که در مقایسه با مدل های باریک و سبک مجهز به پردازنده های ۱۵ واتی سری U قادر به ارائه ی قدرت پردازش بیشتری هستند، طراحی می شوند. با این حال، با وجود آنکه چند ماهی از عرضه ی پردازنده های نسل هشت سری U می گذرد؛ اما تا به امروز خبری از پردازنده های سری H این نسل نبوده است؛ در نتیجه احتمال رونمایی از آن ها در آینده ای نزدیک می رود.
از نظر تئوری، تراشه های جدید کبی لیک G که اینتل ماه گذشته آن ها را معرفی کرد، شامل یک CPU سری H و یک واحد پردازش گرافیکی AMD می شوند؛ اما از آنجایی که امکان سفارش این CPU-ها در پکیچی مجزا وجود ندارد؛ نمی توان آن ها را به عنوان CPU-های مستقل سری H در نظر گرفت.
تأمین انرژی خودروهای خودران، چگونه انجام می شود؟
به نظر می رسد، آینده ی خودروسازی به انرژی الکتریکی متکی باشد. سیستم های خودران هم، برای انجام پردازش های سنگین در کنار انرژی مورد نیاز پیشرانه های الکتریکی، با چالش تامین انرژی روبرو هستند.
به گزارش زومیت، در حال حاضر شرکت های مختلف در حال انجام آزمایشات روی سیستم های خودران هستند. عملکرد صحیح این سیستم ها وابسته به توان پردازشی آن ها است و به طور قطع پردازش گرهای قدرتمندی برای این منظور در حال توسعه اند. اما نکته ی قابل توجه پیرامون این موضوع، مصرف برق بالای سیستم های خودران است. با توجه به جهت گیری صنعت خودروسازی به سوی توسعه ی خودروهای هیبریدی، الکتریکی و خودران، بحث تأمین انرژی مورد نیاز این سیستم ها به یک چالش جدی بدل شده است. با این که شرکت تسلا در حال حاضر خودروهای تمام الکتریکی مجهز به فناوری خودران تولید می کند و ظاهرا در تأمین انرژی الکتریکی مورد نیاز خودروهایش مشکلی ندارد، اما نسل های آینده ی این فناوری (مانند سیستم های خودران سطح سه تا پنج) مطمئنا مصرف برق بسیار بیش تری خواهند داشت که می تواند به یک مشکل اساسی در تولید خودروهای الکتریکی خودران بدل شود.
مصرف برق سیستم های خودران چقدر است؟
خبرگزاری بلومبرگ به نقل از شرکت بورگ وارنر (فعال در زمینه ی تأمین تجهیزات خودروهای الکتریکی) میزان مصرف برق نمونه های اولیه از سیستم های خودران کنونی را معادل میزان مصرف انرژی الکتریکی ۵۰ تا ۱۰۰ دستگاه لپ تاپ اعلام کرده است. به بیان دیگر، سیستم های خودران کنونی حدود ۲ تا ۴ کیلووات انرژی الکتریکی مصرف می کنند. مصرف بالای انرژی الکتریکی این سیستم ها سبب دشوارتر شدن کاهش مصرف سوخت و انتشار گاز کربن دی اکسید به میزان ۵ تا ۱۰ درصد می شود.
با این که به نظر می رسد این مشکلات در آینده ای نه چندان نزدیک دردسرساز شوند، اما حقیقت این است که با توجه به سیاست های سخت گیرانه تر دولت ها پیرامون کاهش مصرف سوخت و انرژی، تأمین انرژی مورد نیاز پردازش گر و حس گرهای سیستم های خودران یک چالش اساسی است. در حال حاضر، سیاست های سخت گیرانه ی دولت ها برای کاهش مصرف انرژی سبب شده تا صنعت خودروسازی در جهت تولید خودروهای الکتریکی و هیبریدی گام بردارد، اما رقابت بر سر تولید فناوری خودران در جهت مخالف و به سوی افزایش مصرف انرژی پیش می رود.
بر اساس مصاحبه ی بلومبرگ با متخصصان این حوزه، تا زمانی که پیشرفتی اساسی در صنعت تولید باتری رخ نداده، پیشرانه های هیبریدی راه حل تأمین انرژی مورد نیاز نسل های آتی فناوری خودران است. بر اساس پیش بینی فعالان صنعت خودرو، اولین خودروهای کاملا خودران تاکسی های رباتیک خواهند بود. مالکان خودروهای الکتریکی شخصی می توانند در زمان های مختلف باتری های اتومبیلشان را شارژ کنند، اما تاکسی ها باید به طور مداوم مشغول حمل ونقل مسافران باشند. به همین دلیل در حال حاضر تولید تاکسی های الکتریکی کاملا خودران، با توجه به مصرف برق بسیار بالا، اندکی دور از ذهن است و انتظار می رود که این تاکسی ها به پیشرانه های هیبریدی مجهز باشند.
سم جف، موسس گروه مشاوره و تحقیق کیرن انرژی، در گفت وگو با بلومبرگ گفته است: انتخاب پیشرانه های هیبریدی برای تاکسی های خودران آینده علاوه بر افزایش شعاع حرکتی آن ها باعث می شود که بار تأمین انرژی الکتریکی سیستم خودران تنها بر دوش باتری ها نیافتد.
هم اکنون خودروسازانی مانند فورد پیشرانه های هیبریدی را به عنوان انتخابی منطقی برای پیاده سازی تکنولوژی خودران می دانند و البته معتقدند که تکنولوژی خودران نباید تنها منحصر به خودروهای هیبریدی یا تمام الکتریکی باشد. به بیان دیگر، در روزگاری که تلاش همه ی شرکت ها معطوف به جلب اعتماد مشتریان برای استفاده از سیستم های خودران شده است، نباید این تکنولوژی به عنوان یک آپشن برای خودروهای الکتریکی در اذهان عمومی جا بیافتد.
عملکرد دیدنی ربات نیسان در آزمایش درب خودرو
نیسان در یکی از کارخانه های خود برای آزمایش عملکرد درهای خودروها، از رباتی به نام خانم دوربوتو بهره می برد که هر ۶ ثانیه یک بار درب را باز و بسته می کند.
به گزارش زومیت، افرادی که شاغل هستند می دانند که گاهی اوقات تکرار روزانه و بسیار زیاد کارهای ساده تا چه حد می تواند آزاردهنده و خسته کننده باشد؛ شاید انجام کارهای متنوع تا این اندازه سخت و مشقت آور نباشد و به هرحال موضوعی است که گاهی گریبان گیر انسان ها می شود. تصور کنید تمام روز، ماه و سال در یک نقطه ایستاده اید و کارتان باز و بسته کردن در باشد؛ به نظر می رسد خیلی ساده باشد و حتی اگر از افراد زیادی بپرسید، می گویند حقوق چندانی نباید به این فرد شاغل پرداخت. اگر تعداد دفعات باز و بسته کردن درب در هر دقیقه ۹ بار باشد، سرعت بیش تری نیاز است و همین باعث استرس زیادی خواهد شد.
انجام کارهای ساده ولی تکراری، گاهی اوقات آن قدر مشقت آور و کسل کننده است که شاید منجر به افسردگی شدید کارگران شود؛ اما فناوری در چنین جاهایی به درد می خورد و برای کارهای نیازمند دقت، سرعت و با تکرار زیاد، تدابیر مناسبی فراهم کرده است. ربات ها مزایای زیادی نسبت به انسان دارند و به راحتی می توانند همانند آن ها در مشاغل مختلف به کار گرفته شوند؛ رباتی که موضوع بحث این مطلب است، در حقیقت یک بازوی زردرنگ رباتیک ساخت نیسان است که در مرکز فنی این شرکت در میشیگان به کار گمارده خواهد شد؛ و البته کار بسیار راحتی دارد: باز کردن و بستن درب خودروها ۹ بار در هر دقیقه و تأیید ایمنی آن.
بازوی رباتیک نیسان، «خانم دوربوتو» (Mrs. Doorboto) نامیده شده است و البته گاهی اوقات آن را رُزی (Rosie) هم صدا می زنند؛ طبق گفته های مسئولان نیسان، خانم دوربوتو هنگامی که بی وقفه و خستگی ناپذیر کار می کند، به هر دو نام خود به خوبی پاسخ می دهد. وظیفه اصلی دوربوتو این است که اطمینان حاصل کند درب های خودروها در مدل های مختلف به خوبی باز و بسته می شوند. این کار بارها و بارها تکرار می شود و پس از تأیید ایمنی، خودرو توسط دوربوتو برای مراحل نهایی و فروش برده خواهد شد.
به نظر می رسد کار ساده و شاید جالبی باشد؛ اما واقعیت این است که باز و بسته شدن درست درهای خودرو یکی از چیزهایی است که می تواند باعث نجات جان انسان ها شود. بارها اتفاق افتاده است که همه ی درهای خودرو هنگام تصادف بسته می شوند و سرنشینان مصدوم قادر نیستند آن ها را باز کنند؛ همین امر عادی، تاکنون تلفات و صدمات زیادی برجای گذاشته است و دقت بیش از حد نیسان، دلیل محکمی دارد. جلوگیری از وقایع غیر مترقبه و پیش بینی نشده شرط عقل است و درب خودرو و اجزای مرتبط با آن احتمالا بیش از یک دهه یا بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند. در ده سال، یک درب خودرو حدود ۴۵ هزار بار باز و بسته می شود و چیزی که می تواند از ایجاد مشکل جلوگیری کند، همان خانم دوربوتو است.
خودروسازان بزرگ ممکن است از این طرح های کاربردی استفاده کنند و برای رفع مشکلات فنی، ربات های مناسب بسازند. تماشای کار ربات نیسان حس خوبی به ما می بخشد و باعث می شود بفهمیم که تولید خودرو تا چه حد پیچیده است؛ البته مرحله طراحی و تولید ابتدای کار به شمار می رود و پس از آن باید تمام قسمت ها و سیستم های ایمنی مختلف به خوبی آزمایش شوند تا هنگام به کارگیری مشکلی برای خریدار ایجاد نشود. برخی از این کارها توسط انسان انجام می شوند؛ اما توانایی انسان محدود است و خوشحالیم که ربات هایی مانند رُزی همیشه در حال کار هستند تا ما دچار مشکل نشویم.
دانشمندان “چشم سومی” برای بررسی سلول های بنیادی طراحی کردند
دانشمندان موفق به علامت گذاری سلول های بنیادی در حال تقسیم و ردیابی آن ها با استفاده ی همزمان از سه برچسب شدند.
به گزارش زومیت، یک تیم مشترک از دانشمندانی از روسیه و ایالات متحده روشی برای علامت گذاری سلول های بنیادی در حال تقسیم با استفاده از سه برچسب مختلف طراحی کردند. تا قبل از این، تنها امکان استفاده ي همزمان از دو برچسب ممکن بود. روش جدید دقت و سرعت تجزیه و تحلیل تقسیم سلول های بنیادی را افزایش می دهد و جمعیت های جدید سلول های بنیادی را به تصویر می کشد. در مقاله ی منتشر شده در Stem Cell Reports ، پژوهشگران نشان دادند که برچسب گذاری سه گانه می تواند برای مطالعه تقسیم سلول های بنیادی در مغز و سایر بافت ها مورد استفاده قرار گیرد.
چرخه سلولی. مرحله ی G1، مرحله ی آماده شدن سلول برای تقسیم است. طی این مرحله، محتویات سلول، به غیر از DNA، مضاعف می شوند. در مرحله ی S، DNA کپی می شود (دستگاه های مولکولی، DNA دختری را از روی رشته اصلی به عنوان الگو، می سازند). G2، مرحله نهایی قبل از شروع تقسیم سلولی یا همان میتوز (M) است. هنگامی که سلول در مرحله G1 است، سلول ممکن است از چرخه تقسیم خارج شده و وارد حالت استراحت شود که به آن فاز G0 گفته می شود و به مفهوم توقف تقسیم سلولی است.
بازسازی سلول ها
بافت های مختلفی در بدن از جمله مغز، محل استقرار سلول های بنیادی هستند؛ سلول هایی که مسئول تجدید بافت می باشند. بر خلاف این باور رایج که نورون ها بازسازی نمی شوند، مغز افراد بزرگسال دارای مناطقی به نام مناطق نوروژنز است که در آن تشکیل نورون های جدید اتفاق می افتد. گفته می شود نوروژنز برای یادگیری و حافظه حیاتی است.
فرآیند بازسازی همچنین نقش مهمی در واکنش به استرس و ترمیم بافت های عصبی آسیب دیده، دارد. معمولا بازسازی بافت به این صورت انجام می شود: پس از اینکه سلول های بنیادی خود را تکثیر می کنند، بعضی از فرزندانشان به عنوان ذخایر سلول های بنیادی بافت می مانند و برخی دیگر به انواع سلول های دیگر تبدیل می شوند تا کمبود سلول های ازدست رفته یا آسیب دیده را جبران کنند. این روند در همه ی بافت ها یکسان نیست. آنچه دانشمندان به دنبال یافتن آن هستند، مکانیزم های مشترک در تمام سلول های بنیادی و راه های تحت تاثیر قرار دادن یا بهبود این مکانیسم ها است.
وقتی یک سلول بنیادی خود را تکثیر می کند، وارد مرحله ای می شود که به آن فاز S گفته می شود که در آن سنتر DNA انجام می شود و کروموزوم ها مضاعف می شوند. در این مرحله از چرخه ی سلولی، می توان رشته های جدید DNA را با استفاده از برچسب هایی (نوکلئوتیدهای تگ دار) که هر کدام بخشی از رشته ی جدید DNA می شوند، علامت گذاری کرد.
علاوه بر این، هنگامی که چنین سلول هایی تقسیم و بازتولید شوند، سلول های دختری آن ها نیز علامت گذاری خواهند شد. در ادامه دانشمندان می توانند بافت را با استفاده از آنتی بادی های فلورسنت بررسی کنند تا سلول های با و بدون DNA برچسب دار را مشاهده کنند و بتوانند سرنوشت هر کدام از این سلول ها را در جمعیت دنبال کنند. اگر به طور ترکیبی نوکلئوتیدهایی با دو برچسب مختلف استفاده شوند، تعداد جمعیت های سلولی با برچسب های مختلف به هشت افزایش می یابد. با استفاده از سه برچسب مختلف این تعداد به ۱۲۸ افزایش می یابد.
سلول های بنیادی در روده، اولین برچسب با رنگ آبی نشان داده شده است، لکه های سبز نشان دهنده ی برچسبی که ۲۴ ساعت بعد معرفی شده است، می باشد و علامت قرمز، برچسبی را که ۲۴ ساعت پس از دومی وارد شده است، نشان می دهد. رنگ سفید نشان دهنده ی سلول ها در تمام مراحل به جز G0 (یعنی تمام سلول های در حال تقسیم) می باشد.
حتی اگر چنین نوکلئوتیدهایی با سه یا تعداد بیشتری برچسب متفاوت در دسترس باشد، دانشمندان هنگام تشخیص آنها و ترکیباتشان در سلول هایی که تقسیم شده اند، با دشواری رو به رو هستند. علت این است که پادتن ها نه تنها با اهداف مورد نظرشان، بلکه با موارد مشابه نیز قابل پیوند یافتن هستند. اگر این اتفاق بیفتد و هر دو برچسب با پادتن های مشابهی علامت گذاری شوند، تمایز آن دو از هم ناممکن می شود. دانشمندان برای حل این مشکل تصمیم گرفتند یک برچسب دیگر اضافه کنند که با رنگ آمیزی فلورسنت طی یک واکنش شیمیایی قابل شناسایی باشد.
مشکل دیگر این بود که در علامت گذاری سه گانه، رنگ شیمیایی نقاط خاصی را ممکن است رنگ نکند و این بخش ها با پادتن ها واکنش نشان داده و یک سیگنال کاذب ایجاد می کنند. در نتیجه، تمایز بین سه برچسب غیر ممکن می شود. پژوهشگران با روش پوشاندن آن مناطق با یک ماده ی بی رنگ به صورتی که آن مناطق دیگر برای آنتی بادی ها در دسترس نباشند، این مشکل را حل کردند.
در این مطالعه، دانشمندان به دنبال تفکیک سیگنال های حاصل از برچسب ها از لحاظ اندازه و مشاهده ی گروه های سلول های بنیادی با ویژگی های غیر معمول بودند. پژوهشگران روش برچسب زدن سه گانه را برای تجزیه و تحلیل سلول های بنیادی در مغز، روده و بیضه به کار بردند.
برای مثال در تجزیه و تحلیل سلول های روده اضافه کردن برچسب های مختلف با فواصل ۲۴ ساعته؛ گروه هایی از سلول های بنیادی که در آن زمان تولید شده اند و فرزندان آن ها که در امتداد پرزهای روده پخش شده اند، قابل مشاهده است.
علاوه بر این، علامت گذاری سه گانه در شناسایی عناصر کلیدی نوروژنز به طور دقیق کمک کرد. در نتیجه، نویسندگان مقاله قادر به طراحی ابزاری برای مطالعه ی سلول های بنیادی در هر بافت خاص شدند که دارای دقتی بالاتر از تکنیک های قبلی است. این پیشرفت همچنین موجب افزایش سرعت مطالعه و نیز ساده تر شدن آن می شود.
سلول ها ابتدا با برچسب اول، چهار ساعت بعد با برچسب دوم و ۱۹ ساعت بعد با برچسب سوم علامت گذاری می شوند. اولگ پوجرنی، پژوهشگر ارشد در آزمایشگاه سلول های بنیادی مغزی MIPT و یکی از نویسندگان مقاله می گوید: ما از برچسب گذاری سه گانه در تجزیه و تحلیل نوروژنز در موش ها تحت شرایط مختلفی همچون آزمون های رفتاری، رژیم های غذایی خاص و قرار گرفتن در معرض اشعه و داروهایی که برای درمان های پزشکی استفاده می شود (مثل داروهای ضد سرطان) استفاده کرده ایم. همچنین برای بررسی اینکه چگونه داروهای مربوط به بیماری های عصبی، به ویژه آلزایمر، نوروژنز را تحت تاثیر قرار می دهند، نیز از این روش استفاده کرده ایم. بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر با مشکلات متعددی در زمینه ی حافظه و توانایی های شناختی درگیرند و بر اساس این حجم وسیع اطلاعات ما می توانیم تایید کنیم که نوروژنز برای این عملکردهای مغزی بسیار مهم است.
ساخت نخستین مدل ترکیبی سد خونی مغزی با فناوری نانو
با ساخت نمونه مشابه سد خونی مغزی و امکان مطالعه ی بیشتر آن، درمان بیماری های مغزی در سالهای آینده بیش از پیش امکان پذیر خواهد بود.
به گزارش زومیت، پژوهشگران موسسه ی ایتالیایی فناوری (Istituto Italiano di Tecnologia (IIT دستگاه مصنوعی ساخته اند که مدلی با مقیاس 1:1 از سد خونی مغزی ( BBB = Blood Brain barrier) را بازسازی می کند. سد خونی مغزی ساختاری عملکردی و آناتومیکی است که سیستم اعصاب مرکزی را از مواد خارجی مانند آلودگی ها و داروهایی که با تزریق درون وریدی به بدن وارد شده اند، حفاظت می کند. این دستگاه، ابزاری اساسی برای مطالعه ی راهبردهای درمانی نوین به منظور غلبه بر سد خونی مغزی و درمان بیماری های مغزی مانند تومورها خواهد بود.
این مطالعه در چارچوب پروژه ی پژوهشی SlaMM که توسط شورای پژوهشی اروپا (ERC) با هدف توسعه ی فناوری های نوین نانو برای درمان بیماری های مغزی تامین مالی می شود، توسط جیانی سیوفانی ، پژوهشگر IIT در شهر پونتدرا (استان پیزا) و استاد دانشگاه پلی تکنیک تورین (Politecnico di Torino) هماهنگ شده است.
مقاله ای که اخیرا در ژورنال علمی به انتشار رسیده است، دستگاه جدید را به عنوان دستگاهی کوچک توصیف کرده و یافته ی گروه پژوهشی را به خوبی توضیح داده است:
این یک دستگاه ریزسیال است که اجزای مصنوعی ساخته شده با تکنیک های میکروفابریکاسیون پیشرفته ی سه بعدی ( لیتوگرافی دو فوتونی) و اجزای زیستی (سلول های اندتلیال پوشاننده ی عروق خونی) را با یکدیگر ترکیب کرده است.
میکروپرینتینگ توسط فناوری های پیشرفته ی چاپ سه بعدی (nanoscribe) محقق شده است. این فناوری ها با استفاده از لیزر؛ فوتوپلیمر را اسکن و ماده را به صورت موضعی جامد می سازد و اجسام سه بعدی پیچیده را به شکل لایه لایه با استفاده از تفکیک پذیری در ابعاد کمتر از میکرون می سازد.
استفاده از این تکنیک تولیدی، پژوهشگران را قادر ساخته است تا به مهندسی دقیق مدلی از سد خونی مغزی که از فوتوپلیمر رزین و در مقیاسی واقعی ساخته شده است، بپردازند. این مدل از سیستم ریزسیالی متشکل از ۵۰ کانال سیلندری موازی متصل با انشعابات شکل گرفته است و در دیواره ی سیلندر، دارای منافذی است که به آن امکان تقلید از سد خونی مغزی را داده است. هر کدام از ساختارهای لوله مانند با قطر ۱۰ میکرومتر و منافذ با قطر یک میکرومتر به شکلی یک دست روی تمام سیلندرها توزیع شده اند.
پس از تولید ساختار پلیمری داربستی شکل پیچیده، سلول های اندوتلیال اطراف سیستم مویرگ های ریز با منافذ بسیار، کشت داده شدند. سلول ها با پوشاندن ساختار سه بعدی پرینت شده، یک سد زیستی را در سیستم هیبریدی زیستی ایجاد می کنند که مشابه مدل طبیعی است. بزرگی این دستگاه در حد چند میلی متر است و مایعات می توانند در فشار مشابه با فشار خون درون عروق مغزی، از آن عبور کنند.
توسعه ی نمونه اولیه این دستگاه مرهون رویکرد به شدت چند زمینه ای مبتنی بر شایسگی های تولید با روش میکرونانوفابریکاسیون، مدل سازی و دینامیک ریزسیالات بوده است. در آینده ، پژوهش گران از این دستگاه برای درک برهم کنش داروها یا نحوه ی ارسال دارو توسط نانو وکتورها (عواملی در ابعاد نانو با توانایی انتقال ماده مورد نظر) به منظور غلبه بر سد خونی مغزی و هدف قرار دادن سیستم اعصاب مرکزی استفاده خواهند کرد.