دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 16 دی ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در هفتاد و دومین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

علیرضا مشاقی دانشمند ایرانی، نامزد جایزه کاشف سال ۲۰۱۷ شد

نام پروفسور علیرضا مشاقی، دانشمند ایرانی در لیست ۸ نامزد دریافت جایزه کاشف سال ۲۰۱۷ قرار گرفت.

به گزارش زومیت، پروفسور علیرضا مشاقی، دانش آموخته ی دانشگاه علوم پزشکی تهران و از اعضای سابق مرکز پژوهش های علمی دانشجویان این دانشگاه است. وی هم اکنون محقق دانشگاه های لیدن و هاروارد آمریکا است و نامزد جایزه کاشف سال ۲۰۱۷ شده است.

مشاقی به خاطر پژوهش های میان رشته ای، به خصوص استفاده از روش های نوین فیزیکی و مهندسی برای حل مسائل پیچیده پزشکی، نامزد دریافت جایزه شده است. وی در ایران هم به دنبال نزدیکی رشته های مختلف علمی بود و به خاطر تلاش هایش، امکان تحصیل همزمان دانشجویان نخبه در دو رشته در دانشگاه های ایران فراهم شد. پروفسور مشاقی عضو بورد نشریاتی از جمله نانو ریسرچ و گروه نیچر است و به تازگی لوح افتخار انجمن شیمی آمریکا به وی اعطا شد.

جایزه کاشف سال به یکی از ۸ نامزد که با رأی عموم انتخاب می شود، اهدا خواهد شد. دانشگاهیان تا ۱۹ دی ماه ۹۶ فرصت دارند از طریق این لینک با رأی دادن به پروفسور مشاقی، در انتخاب وی به عنوان برگزیده جایزه کاشف سال ۲۰۱۷ کمک کنند.

بومی سازی سامانه اندازه گیری شدت تشعشات امواج رادیویی

بومی سازی سامانه اندازه گیری شدت میدان پرتوهای رادیویی برای نخستین بار در کشور توسط پژوهشگران بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفت.

به گزارش زومیت، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) اعلام کرد که این سامانه به درخواست و حمایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و با هدف رفع وابستگی کشور در تأمین نیازمندی  به این تجهیزات از خارج کشور، در پژوهشگاه اجرا شد.

با ساخت سامانه بومی اندازه گیری شدت امواج الکترومغناطیسی و الکتریکی برای پایش حد تشعشعات تجهیزات بی سیم، علاوه بر جایگزینی نمونه های خارجی با داخلی، رفع نگرانی مردم از اثرات امواج الکترومغناطیسی و تشعشات رادیویی در آینده نزدیک با محصولات بومی امکان پذیر خواهد شد.

با اجرای این پروژه، سامانه بومی اندازه گیری شدت امواج رادیویی برای نخستین بار به دست پژوهشگران داخلی طراحی، ساخت و راه اندازی شد و به این ترتیب جمهوری اسلامی ایران عنوان یکی از کشورهای دارای این فناوری در دنیا را به خود اختصاص داد.

تاکنون تجهیزات اندازه گیری میدان، توسط شرکت های خارجی ساخته می شد که نیازمندی های کشور نیز از طریق آن ها تأمین می شود؛ اما طراحی و ساخت نمونه  صنعتی آن، کشور را در این زمینه خودکفا کرده و باعث تأمین ارزان تر و سریع تر به همراه خدمات پس از فروش بهتر شده است. مراکز و بخش های مختلف دولتی و خصوصی که متولی نظارت بر فرکانس و توان انتشار تجهیزات مخابراتی یا تضمین کننده حفظ سلامت فردی و اجتماعی در مقابل تشعشعات محیطی هستند، می توانند از این تجهیزات اندازه گیری استفاده کنند.

با توجه به الزام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص نظارت بر شدت تشعشعات رادیویی در سطح کشور از نظر ایمنی و بهداشت تشعشعات، نیاز به این سامانه بومی در سطح وسیع در آینده وجود خواهد داشت. علاوه بر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بخش هایی نظیر مراکز بهداشتی و درمانی، بیمارستان ها، مدارس، مهد کودک ها، کارگاه ها و کارخانه های تولیدی، مراکز پرجمعیت، فضاهای عمومی و پرتردد و … نیز به عنوان کاربران این سامانه مطرح خواهند بود.

این سامانه دارای ۵ پروب شامل اندازه گیری در میدان های الکتریکی و مغناطیسی در فرکانس های مختلف است. برای میدان های الکتریکی دو پروب ۶ گیگاهرتز و ۱۸ گیگاهرتز و برای میدان های مغناطیسی دو پروب در ۳۰ مگاهرتز و ۱۰۰ مگاهرتزی طراحی و ساخته شده است. همچنین به طور مجرا یک پروب جهت اندازه گیری تشعشعات رادیویی تلفن همراه نسل های GSM، 3G و LTE طراحی و ساخته شده است. از جمله مزایای این سامانه ایجاد، پیاده سازی و راه اندازی سایت پایش، کنترل و نمایش مرکزی است که ضمن داشتن قابلیت تجمیع و ذخیره اطلاعات اندازه گیری شده در داخل کشور، امکاناتی نظیر به روزرسانی و همچنین نمایش اطلاعات برای کاربران خاص و کاربران عمومی نیز دارد. نحوه محاسبات و متوسط گیری از کل انرژی تابشی، مطابق استانداردهای ملی و جهانی بهداشت تشعشع است.

سامانه مذکور یک گیرنده و اندازه گیر امواج الکترومغناطیسی و فاقد هر گونه تشعشع رادیویی است. این سامانه بسیار کم مصرف است؛ به گونه ای که تنها با یک سلول خورشیدی کوچک می تواند به صورت شبانه روزی اطلاعات شدت میدان را جمع آوری و ثبت کند و سپس اطلاعات جمع آوری شده را از طریق شبکه ارتباط سیار به مرکز کنترل، پایش و نمایش ارسال کند. با توجه به بومی سازی تجهیزات مذکور امکان هرگونه تغییر در ساختار پروب های اندازه گیری با قابلیت باندگزینی مناسب برای فرکانس های رادیویی مورد استفاده در کشور نیز وجود خواهد داشت.

علاوه بر سامانه مذکور، بستر های تست لازم جهت انجام کالیبراسیون تجهیزات نیز در محل پژوهشگاه و در آزمایشگاه های همکار مجموعه مستقر در دانشگاه ها ایجاد شده است.

این سامانه در حال گذراندن تست های نهایی تأیید نمونه در سازمان انرژی اتمی است.

با توجه به دستیابی کشور به این فناوری، پژوهشگاه با هماهنگی و همکاری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از سال آینده با تجاری سازی محصول، تولید انبوه این سامانه را در برنامه های خود قرار داده است. با تولید این محصول علاوه بر صرفه جویی اقتصادی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، گام های مثبتی در خصوص ایجاد اشتغال نیز برداشته خواهد شد. این پروژه از جمله مصادیق عملی اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه است.

هاب کار اولین کارواش تخصصی آنلاین (در محل)

هاب کار اولین کارواش بدون آب آنلاین  ایران است که با استفاده از مواد شوینده درجه یک اروپایی و دستمال های نانو و آنتی باکتریال اقدام به شستن اتومبیل می کند.

به گزارش زومیت، باتوجه به شرایط فعلی کارواش های سطح شهر و استفاده از مواد  شوینده بی کیفیت و غیر استاندارد و هدر رفت آب بسیار زیاد، هاب کار روش جدیدی برای شستن اتومبیل ارایه کرده که بدون تلف شدن وقت تان، هدر رفتن سوخت تان، عدم ایجاد ترافیک و آلوده نشدن هوا در محل کار یا منزل شاهد شستشوی ماشین خود باشید.

اما این اول کار هاب کار نیست و آنچه که ما را از کارواش های سنتی و مشابه متمایز می کند فعالیت تیم هاب کار در زمینه های تخصصی خدمات خودرو است. سوالی که مطرح می شود اینکه این خدمات تخصصی چیست و برای خودرو ما چه سودی می تواند داشته باشد.

خدمات تخصصی کارواش سیار هاب کار عبارتند از موتوشویی، صفرشویی خودرو، محافظ مبلمان خودرو، محافظ رینگ خودرو، محافظ شیشه خودرو، محافظ بدنه خودرو، واکس و پولیش حرفه ای بدنه خودرو و اصلی ترین و مهم ترین سرویس های هاب کار سرامیک تخصصی بدنه خودرو است. ما شاید جزو اولین ها در بحث تخصصی خودرو نباشیم ولی به جرات جزو بهترین ها در زمینه خدمات تخصصی خودرو هستیم.

در اینجا به اختصار توضیحاتی در مورد خدمات تخصصی هاب کار ارائه می دهیم:

مجموعه عملیاتی که برای تمیز کردن داخل خودرو به صورت تخصصی و حرفه ای بعد از شستشو اولیه خودرو انجام می شود صفرشویی خودرو می گویند، به صورت کلی هدف از صفرشویی بر طرف کردن نواقص و همینطور شستشوی داخل خودرو است. صفرشویی می تواند جلوه و زیبایی داخل خودرو شما را چند برابر کند.

محافظ پوششی بر پایه فناوری نانو تولید شده است؛ با اعمال این لایه محافظتی نانو روی بدنه خودرو، مبلمان خودرو، شیشه و رینگ سطح خودرو کاملا”صیقلی و شفاف شده و شفافیت خود را برای مدت بسیار طولانی حفظ می کند، همچنین سطوح بدنه اتومبیل اعم از شیشه و رینگ آبگریز شده و به همین علت مدت بیشتری تمیز می ماند و سبب آسان تمیز شوندگی در برابر آلودگی ها می شود.

راه های زیادی برای حفظ زیبایی خودرو وجود دارد که هم خودتان و هم یک متخصص می تواند آنها را انجام دهد. برخی کارها جنبه حفاظتی و برخی دیگر جنبه ترمیمی دارند. پولیش و واکس خودرو نیز، از جمله کارهای ترمیمی هستند که هر کدام با هدف خاصی صورت می گیرند. واکس و پولیش خودرو با افزایش درخشندگی یک لایه محافظ روی رنگ خودرو ایجاد می کند. واکس از فرسایش رنگ خودرو در اثر اشعه فرابنفش نیز جلوگیری می کند. این ماده محافظ، شروع اکسایش و زنگ زدگی را به تاخیر می اندازد. واکس و پولیش خودرو با ایجاد یک لایه درخشان و براق، تا چند ماه از رنگ خودروی شما محافظت می کند.

پوشش سرامیک بدنه خودرو پوششی به محکمی شیشه ولی انعطاف پذیر، با ماندگاری طولانی مدت و مقاومت فوق العاده در برابر نور فرابنفش (UV light) و مواد شیمیایی همچنین عوامل مخرب محیطی مانند خاک، نمک ، قیر، آلودگی صنعتی و دوده است، پوشش سرامیکی مقاوم روی سطح بدنه خودرو ، سطح بدنه ماشین را آبگریز و از جذب شدن گرد و خاک به سطح بدنه خودرو جلوگیری و ایجاد خاصیت شست و شوی راحت و سریع به بدنه  خودرو شما  می بخشد  با استفاده از پوشش سرامیک بدنه خودرو عمق رنگ بدنه ماشین خود را چند برابر کرده به اصطلاح رنگ بدنه خودرو را زنده و احیا می کنید همچنین براقی چشم نواز و بالایی را به رنگ بدنه خودرو شما می دهد. پوشش سرامیک بدنه خودرو  به خودرو خاصیت ضد آب، براقیتی بالاتر از یک واکس و خاصیت ضد خش می بخشد، پوشش سراميک با خاصيت بالای آب گريزی به صورت لايه ای بسيار شفاف و مقاوم روی بدنه خودرو مانع از ايجاد خراشيدگی سطح، محافظت سطح در برابر مواد مخرب شيميايی، مقاومت در برابر اکسيداسيون و اشعه ماورای بنفش خورشيد، عدم جذب گرد و غبار و آلودگي می شود و به نگهداري بدنه خورو در برابر سنگ ريزه و خط و خش های احتمالی کمک می کند و از خودرو شما در برابر حرارت ناشی از آتش مقاومت می کند.

هاب کار در زمینه خدمات تخصصی خودرو مخصوصا سرامیک بدنه خودرو از تیم حرفه ای و متخصص و آموزش دیده بهره مند است.

اعتماد و جلب رضایت مشتریان اصلی ترین و بزرگترین هدف مجموعه هاب کار است.

تلویزیون های ۲۰۱۸ ال جی با گوگل اسیستنت همراه می شوند

ال جی در آستانه ی رونمایی از نسل جدید تلویزیون های خود در نمایشگاه CES 2018، اعلام کرد که تلویزیون های سال ۲۰۱۸ این کمپانی با گوگل اسیستنت همراه خواهد شد.

به گزارش زومیت، با نزدیک شدن به زمان برگزاری نمایشگاه CES در لاس وگاس ایالات متحده ی آمریکا بسیاری از کمپانی ها نظیر ال جی، خود را برای رونمایی از محصولات جدید آماده می کنند. از جمله ی محصولاتی که ال جی چندی پیش آن را رونمایی کرد و قرار است در CES 2018 شاهد نمایش آن باشیم، باید به اولین اولد ۸۸ اینچی با رزولوشن 8K اشاره کرد. بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط ال جی، این کمپانی تمام تلویزیون های جدید خود را که در سال ۲۰۱۸ راهی بازار می شوند با بهره گیری از گوگل اسیستنت عرضه خواهد کرد.

در سال های اخیر ال جی همواره تلویزیون های هوشمند خود را با بهره گیری از سیستم عامل webOS راهی بازار کرده است که از وجود دستیار صوتی هوشمند مختص این سیستم عامل بهره می برند. حال این کمپانی کره ای در نظر دارد دستیار صوتی هوشمند گوگل را که با عنوان گوگل اسیستنت شناخته می شود، روی تلویزیون هایش در اختیار کاربران قرار دهد. با توجه به تغییرات صورت گرفته، انتظار می رود تلویزیون های اولد و ال سی دی های اولترا اچ دی با بهره گیری از برند ThinQ که برای پلتفرم مبتنی بر هوش مصنوعی ال جی استفاده می شود، راهی بازار شود.

با استفاده از دستیار صوتی هوشمند گوگل، کاربران قادر خواهند بود دستورات بیشتری در رابطه با عملکرد تلویزیون های خود صادر کنند. برای مثال می توان به دستور صوتی مربوط به خاموش کردن تلویزیون پس از پایان یافتن یک برنامه ی تلویزیونی خاص اشاره کرد. البته ال جی به این نکته اشاره کرده است که در شماری از کشور ها، کاربران علاوه بر دستورات مرتبط با عملکرد تلویزیون، می توانند سایر قابلیت های این دستیار صوتی را مورد استفاده قرار دهند که برای مثال می توان به کنترل گجت های مرتبط با اینترنت اشیاء یا دسترسی به سرویس های گوگل اشاره کرد.

ال جی علاوه  بر معرفی قابلیت های جدید پلتفرم هوش مصنوعی ThinQ، در نظر دارد پردازنده ی تصویری جدیدی نیز با عنوان آلفا ۹ برای تلویزیون هایش رونمایی کند. بر اساس اطلاعات ارائه شده، این پردازنده ی جدید تصویر ویژگی هایی نظیر کاهش نویز تصویر در کنار بهبود عملکرد تلویزیون از نظر رنگ و همچنین پشتیبانی از نرخ ۱۲۰ فریم در ثانیه  و محتوای HFR در اختیار کاربران قرار خواهد داد.

جنرال الکتریک محصولات خانه‌ هوشمند جدید خود را رونمایی کرد

جنرال الکتریک در فاصله ی چند روز مانده به CES 2018 محصولات خانه ی هوشمند جدیدی رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، خانه ی هوشمند، حوزه ی جدیدی است که شرکت های مختلفی در حال ورود به آن هستند و محصولات این بخش نیز روز به روز در بین عموم محبوب تر می شوند. جنرال الکتریک سال ۲۰۱۸ را با رونمایی از محصولات خانه ی هوشمند جدید خود طوفانی شروع کرده است. محصولاتی مانند «C by GE» و «Sol lamp» از جمله ی اقلامی هستند که در کنار دیگر محصولات جدید جنرال الکتریک، حوزه ی خانه های هوشمند را هدف قرار داده اند.

لامپ سقفی جدید جنرال الکتریک، وسیله ای هوشمند است که می توان از آن به عنوان اسپیکر هوشمند استفاده کرد. جنرال الکتریک علاوه  بر نسخه ی بزرگ تر برای تأمین روشنایی فضاهای بزرگ تر، نسخه ای کوچک تر نیز برای محیط هایی مانند آشپزخانه در نظر گرفته است.

این لامپ سقفی از دستورات صوتی پشتیبانی می کند و به فرامین کاربر واکنش نشان می دهد. به کمک این لامپ می توان دیگر گجت های خانه ی هوشمند را کنترل  و از قابلیت های دیگر دستیارهای صوتی استفاده کرد؛ اپل هوم کیت، گوگل اسیستنت و الکسا پلتفرم هایی هستند که این لامپ سقفی با آن ها کار می کند. این گجت هوشمند قادر به پخش موسیقی نیز خواهد بود. لامپ سقفی هوشمند جنرال الکتریک تنها در رنگ سفید عرضه خواهد شد و هنوز قیمت آن اعلام نشده است؛ شنیده ها حاکی از آن هستند که این محصول نیمه ی دوم سال ۲۰۱۸ وارد بازار خواهد شد.

کلید دیواری هوشمند جنرال الکتریک همانند لامپ سقفی این شرکت، قادر به کنترل روشنایی و استفاده از دستیارهای هوشمند است. جنرال الکتریک تمام تکنولوژی مورد نیاز را در درون خود کلید تعبیه کرده است؛ از این رو نیازی به اتصال به مرکز جداگانه ای برای انجام وظیفه ندارد. این کلید به یک آنتن داخلی برای ارتباط مجهز شده است که فعالیت آن به عنوان کلید در محل هایی مانند مدارس قدیمی را ممکن می سازد. این کلید هوشمند به سنسورهای رطوبت سنج، حرکت سنج و دماسنج مجهز شده است.

طبق ادعای جنرال الکتریک، این کلیدهای هوشمند را می توان برای تنظیم نور هر لامپی که در خانه ها وجود دارد، مورد استفاده قرار داد. هنوز اطلاعاتی در مورد قیمت این کلید رسانه ای نشده است؛ اما زمان عرضه ی احتمالی آن نیمه ی دوم سال ۲۰۱۸ خواهد بود.

جنرال الکتریک دو محصول «Sol lamp» و «C by GE» را نیز به روزرسانی کرده است. Sol Lamp اکنون از سرویس های شخص ثالث پشتیبانی می کند و به زودی در کانادا نیز در دسترس خواهد بود. این گجت هوشمند برای گوش دادن به موسیقی و رادیو با اسپاتیفای و SiriusXM یکپارچه شده است. این دستگاه همچنین از قابلیت ESP آمازون پشتیبانی خواهد کرد؛ Sol Lamp با هماهنگ شدن با دیگر دستگاه های مبتنی بر الکسا در خانه، امکان تشخیص بهترین دستگاه برای دریافت فرامین کاربر را خواهد داشت.

خوشبختانه لامپ های «C by GE» جدید از اپل هوم کیت پشتیبانی خواهند کرد. با اضافه شدن این قابلیت در سه ماهه ی اول ۲۰۱۸، شاهد کنترل روشنایی لامپ های «C-Sleep» و «C-life» با سیری خواهیم بود؛ اکنون این کار تنها با الکسا و گوگل اسیستنت صورت می گیرد. لامپ های سری سی شرکت جنرال الکتریک در اوایل عرضه ی خود به دلیل تنظیمات و رنگ های محدودشان چندان شگفت انگیز به نظر نمی رسیدند. از طرفی تفاوت قیمت این لامپ ها با محصولات محبوبی مانند «Philips Hue» به اندازه ای نیست که کاربران به خرید آن ها با این محدودیت ها ترغیب شوند.

سامسونگ درباره مشکل باتری گلکسی نوت 8 توضیح داد

سامسونگ اعلام کرده است که تنها تعداد بسیار کمی از فبلت های گلکسی نوت ۸ پس از تخلیه کامل شارژ باتری، روشن یا شارژ نمی شوند.

به گزارش زومیت، مدتی است که گزارش های مختلفی مبنی بر وجود مشکل در باتری فبلت گلکسی نوت ۸ شنیده می شود. با وجود وعده ی سامسونگ مبنی بر تکرار نشدن مشکلات گلکسی نوت ۷ در فبلت پرچم دار جدیدش، به ‏ نظر می رسد «مشکلات مربوط به باتری» همچنان گوشی های گران قیمت این شرکت را تحت  تأثیر قرار می‏ دهند! در همین رابطه، برخی از کاربران گزارش داده اند که گوشی گلکسی نوت ۸ در صورت اتمام شارژ باتری، مجدداً شارژ نخواهد شد و حتی نمی توانید آن  را روشن کنید.

از سوی دیگر، برخی از خریداران گلکسی اس ۸ پلاس نیز از فروشگاه مایکروسافت چنین مشکلاتی را گزارش داده اند. باید اشاره کرد که بیشتر مدل های بریک شده از فبلت گلکسی نوت ۸، در ایالات متحده به فروش رسیده اند. سامسونگ در همین رابطه، به تازگی به وب سایت PC World اعلام کرده است: سامسونگ تمامی گزارش های کاربران را در رابطه با چنین موضوعی، با جدیت دنبال می کند؛ اما تنها تعداد بسیار کمی از مشتریان این مشکل را گزارش داده اند که می تواند به «مدیریت شارژ باتری» ارتباط داشته باشد. سامسونگ تنها زمانی می تواند در مورد شارژ نشدن مجدد باتری پس از تخلیه کامل شارژ آن اظهار نظر کند که اطلاعات بیشتری در مورد دستگاه های معیوب به ‏ دست آورد.

از آنجایی که هنوز جزئیات بیشتری در مورد گوشی های بریک شده به دست نیامده است، به کاربران توصیه می شود که از تخلیه نشدن کامل شارژ باتری در فبلت گلکسی نوت ۸ اطمینان حاصل کنند. سامسونگ به کاربران توصیه کرده است که برای ارائه ی گزارش های خود درباره ی این مشکل، با واحد خدمات مشتریان سامسونگ در ارتباط باشند.

اختلال روانی ثبت عکس‌ سلفی تأیید شد

محققان پس از نزدیک به سه سال تحقیق و بررسی روی افراد، ثبت بیش از حد عکس سلفی را به عنوان یک اختلال روانی به رسمیت شناختند.

به گزارش زومیت، برای اولین بار در سال ۲۰۱۴، با انتشار مطلبی در اینترنت و دست به دست شدن آن به صورت گسترده، موضوع اختلال روانی گرفتن عکس سلفی بر سر زبان ها افتاد. این مطلب که از زبان انجمن روان پزشکی آمریکا (APA) نقل شده بود، گرفتن عکس سلفی به شکل وسواس گونه و بیش از حد را در زمره اختلالات روانی قرار می داد. بعد ها مشخص شد که این مطلب غیر واقعی است و انتشار آن توسط انجمن روان پزشکی آمریکا تکذیب شد. انتشار این مطلب اما آغازگر تحقیقات جدیدی بود که اکنون بعد از گذشت سه سال، اختلال روانی گرفتن سلفی یا سلفیتیس (Selfitis) را تأیید می کند.

جانانتاران بالاکریشنان، از دانشکده مدیریت تیاگاراجار از شهر مادورای کشور هندوستان و مارک دی گریفیتز، از دانشگاه ترنت شهر ناتینگهام انگلستان، در مجله بین المللی سلامت روانی و اعتیاد، مقاله جدیدی با نام «مطالعه اکتشافی در سلفیتیس و رشد ابعاد رفتاری سلفیتیس» منتشر کرده اند.

در این مطالعه تلاش شده است مقیاس رفتاری سلفیتیس (SBS)، برای طبقه بندی افراد و درجه بندی آن ها بر اساس میزان گرفتن عکس های سلفی تعریف شود. در درجه نخست، محققان به مجموعه ای از عوامل که باعث ثبت وسواس گونه عکس  سلفی می شود، اشاره می کنند. این عوامل ۶ گانه شامل بهبود های محیطی، رقابت اجتماعی، جلب توجه، بهبود خُلق، افزایش اعتمادبه نفس و ارزیابی های شخصی می شوند.

در ادامه آن ها اقدام به دسته بندی ۲۲۵ نفر از دو دانشگاه مختلف در هند در سه گروه مرزی، حاد و مزمن کردند. این دسته بندی ها پیش از این هم در سال ۲۰۱۴ مطرح شده بودند.

در میان این شرکت کنندگان، ۳۴ درصد در دسته مرزی، ۴۰.۵ درصد در دسته حاد و ۲۵.۵ درصد در دسته مزمن قرار گرفتند. مردان در این مطالعه نرخ ابتلای بالاتری به سلفیتیس نشان دادند. این رقم برای مردان ۵۷.۵ درصد و برای زنان ۴۲.۵ درصد برآورد شد. همچنین مشخص شد که افراد جوان به ویژه در گروه سنی ۱۶ تا ۲۰ سال، حساسیت بیشتری در ابتلا به سلفیتیس دارند.

۹ درصد از شرکت کنندگان روزانه بیشتر از هشت سلفی از خود می گرفتند و ۲۵ درصد از آنان روزانه حداقل سه عکس سلفی در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذاشتند

بر اساس گفته های بالاکریشنان، معمولا افرادی که به این اختلال دچار هستند از کمبود اعتماد به نفس رنج می برند. این افراد همچنین دائم در تلاش هستند تا در میان اطرافیان خود مورد پذیرش قرار گیرند و علائمی مشابه رفتار های اعتیاد گونه از خود نشان می دهند. اکنون که وجود چنین اختلال روانی تأیید شده، امید است تحقیقات بیشتر، منجر به کشف چرایی و دلایل ایجاد این رفتار وسواس گونه در افراد شود و محققان دریابند چه روش هایی برای کمک به این افراد و درمان آن ها مفید خواهد بود.

دارپا از توسعه کامپیوتر غیر قابل هک مورفیوس حمایت می کند

دارپا با همکاری پژوهشگران دانشگاه میشیگان، در حال توسعه ی کامپیوتری غیر قابل هک، موسوم به مورفیوس است.

به گزارش زومیت، جنگ سایبری با توجه به وقوع چندین حمله ی سایبری گسترده  در سال ۲۰۱۷، یک معضل رو به رشد محسوب می شود. اگرچه رویدادهای هکاتون عمومی (رویدادی که در آن توسعه دهندگان گرد هم می آیند و به توسعه ی پروژه های نرم افزاری و سخت افزاری می پردازند) و تعیین جوایز مختلف برای آن ها، می تواند برخی از آسیب پذیری ها را از میان بردارد؛ اما برای سازمانی همچون وزارت دفاع ایالات متحده ی آمریکا، چنین راهکارهایی برای حفاظت از اطلاعات حساس کافی نخواهد بود. از این رو، به عنوان بخشی از برنامه ی ۵۰ میلیون دلاری دارپا برای بهبود امنیت سایبری، پژوهشگران علوم کامپیوتر دانشگاه میشیگان در حال توسعه ی یک سیستم امنیتی مبتنی بر سخت افزار هستند که به ادعای خالقان آن، کامپیوترها را «غیر قابل هک» می کند.

در ماه می سال ۲۰۱۷، هنگامی که باج افزار بی سابقه ای موسوم به WannaCry بیش از ۳۰۰ هزار کامپیوتر را آلوده کرد، توجه عمومی به حملات سایبری وارد مرحله ی جدیدی شد. باج افزار یادشده با بهره گیری از یک آسیب پذیری در نسخه های قدیمی سیستم عامل ویندوز، فایل های موجود در دستگاه های آلوده را رمز گذاری و برای بازگرداندن امکان دسترسی به آن ها، از کاربران، باجی در فُرم بیت  کوین طلب می کرد.

این ویروس ظرف مدت چند روز از میان رفت؛ با این حال موفق شد فعالیت چندین بیمارستان، واحد پلیس، بانک و کسب وکار های مختلف را در سراسر دنیا مختل کند. پس از گذشت حدود یک ماه، دنیا با ویروس جدیدی موسوم به NotPetya مواجه شد که توسعه  ی آن به هکرهای روس نسبت داده می شود. این ویروس، اطلاعات موجود در دستگاه های آلوده را به طور کامل پاک می کرد.

چنین حمله هایی معمولا با بهره گیری از حفره های امنیتی موجود در نرم افزار انجام می شوند؛ از این رو، دارپا به عنوان بخشی از برنامه ی امنیت سایبری خود، هفت کلاس ضعف سخت افزاری را شناسایی کرده است که در صورت مرتفع  ساختن آن ها، تقریبا می توان نیمی از حفره های نرم افزاری یادشده را از میان برداشت. این آسیب پذیری ها عبارتند از مجوزها و امتیازات، خطاهای بافری، مدیریت منابع، نشت اطلاعاتی، خطاهای عددی، خطاهای رمزنگاری و تزریق کُد و دارپا در نظر دارد آن ها را طی پنج سال آینده، به طور کامل از میان بردارد.

لینتون سالمون، مدیر برنامه ی «سیستم  امنیت یکپارچه  ی مبتنی بر سخت افزار و فرم ور (SSITH)» دارپا می گوید: به جای اتکا بر وصله های نرم افزاری برای مشکلات سخت افزاری، ما در نظر داریم این آسیب پذیری های سخت افزاری را به  گونه ای از میان برداریم که بخش عمده  ای از حملات نرم افزاری کنونی، تأثیرگذاری خود را از دست بدهند.

تاکنون ۹ مورد بودجه ی تحقیقاتی در قالب برنامه ی SSITH اعطا شده است که از آن جمله می توان به بودجه ی تحقیقاتی ۳.۶ میلیون دلاری تیم پژوهشی دانشگاه میشیگان اشاره کرد که در حال کار روی پروژه ی مورفیوس هستند. این پژوهشگران برای دور کردن خطر هکرها، در حال طراحی سخت افزاری هستند که با جابه جایی مداوم و تصادفی داده های اطراف کامپیوتر، به تدریج نسخه های گذشته را از میان می برد.

باید خاطرنشان کنیم که تنها داده های در تیررس به صورت تصادفی جابه جا نمی شوند و طبق اعلام پژوهشگران، هر باگ یا رمز عبوری که ممکن است برای حملات سایبری مورد بهره برداری قرار گیرد نیز جابه جا خواهد شد. بدین ترتیب حتی اگر هکرها موفق به یافتن راهی به سمت داده های حساس شوند، پیش از آنکه به خوبی به این داده ها دست یابند، محل آن ها تغییر پیدا خواهد کرد.

تاد آستین، پژوهشگر ارشد پروژه ی مورفیوس، در این رابطه می گوید: در حالت عادی، موقعیت این داده تغییر پیدا نمی کند؛ اما چنانچه هکری موفق به حل پازل شود و موقعیت باگ و داده را شناسایی کند، با شکست مواجه خواهد شد. ما در حال بدل کردن کامپیوتر به پازلی غیر قابل حل هستیم. تصور کنید که در حال حل یک مکعب روبیک هستید؛ اما هر بار که پلک می زنید، موقعیت وجه  ها تغییر می کند.

پژوهشگران مدعی هستند که به  لطف این مکانیزم، کامپیوتر مورفیوس حتی می تواند در برابر تهدیدهایی مصون باشد که تاکنون شناسایی نشده اند. آستین در این رابطه می گوید: آنچه در رابطه با این پروژه شگفت انگیز است، توانایی مورفیوس در رفع آسیب پذیری های آینده خواهد بود. من تاکنون هیچ گاه با سیستمی امنیتی مواجه نشده ام که در برابر حملات آینده نیز مصون باشد.

تراشه ای که در دمای نزدیک به صفر مطلق کار می کند

پژوهشگران با بهره گیری از میدان های مغناطیسی، دمای یک تراشه را به حدود ۲.۸ میلی کلوین رسانده اند.

به گزارش زومیت، پژوهشگران دانشگاه بازل سوئیس برای مشاهده ی رخداد های فیزیکی در دمای نزدیک به صفر مطلق (صفر کلوین)؛ دمایی که در آن ذرات تقریبا از حرکت باز می ایستند، تراشه ی نانو الکترونیکی را توسعه داده  و موفق به پایین  آوردن دمای آن به حدود ۲.۸ میلی کلوین شده  اند. آن ها برای دستیابی به چنین دمایی، با بهره گیری از میدان های مغناطیسی، تقریبا تمام منابع گرمایی اطراف تراشه را از بین برده اند.

تیمی پژوهشی دانشگاه بازل، کار خود را با پایین آوردن دمای تمام اتصالات الکتریکی تراشه تا حد ۱۵۰ میکروکلوین از طریق خنک سازی مغناطیسی (سرمایش مغناطیسی بر اساس تغییر آنتروپی، به وسیله ی اثر یک میدان مغناطیسی بر یک ماده ی پارامغناطیسی یا مغناطیسی) آغاز کردند. پس از این مرحله، آن ها یک سیستم خنک  سازی مغناطیسی ویژه را نیز برای کاهش دمای حرارت سنج مبتنی بر انسداد کولمب به سیستم اضافه کردند؛ چرا که در دماهای نزدیک به صفر کلوین، حتی حرارت حاصل از یک دماسنج نیز می تواند مشکل ساز باشد.

راهکار تیم پژوهشی دانشگاه بازل به اندازه ای موفق بوده است که تراشه ی یادشده به لطف این سیستم خنک سازی، به مدت ۷ ساعت در دمای نزدیک به صفر مطلق باقی مانده و فعالیت داشته است و این زمان، فرصتی کافی برای انجام تست های بی شمار در اختیار پژوهشگران قرار می دهد.

تراشه ای که در چنین دمای پایینی از کار نیفتد و به فعالیت خود ادامه دهد، می تواند به پژوهشگران در درک فیزیک در حد نهایی آن کمک کند. به عنوان مثال ممکن است در چنین دمای پایینی، شاهد رفتاری عجیب باشید. این دستاورد می تواند در ایجاد شرایط ایده آل برای آزمایش های مربوط به فیزیک کوانتوم نیز مفید باشد؛ البته باز هم امکان بهبود عملکرد سیستم خنک سازی یادشده وجود دارد. پژوهشگران معتقدند که با بهبود راهکاری که توسعه  داده اند، می توانند دمای نهایی را به آستانه ی یک میلی کلوین نیز برسانند.

آمازون، بزرگ ترین تهدید برای بیت کوین و ارزهای رمزنگاری شده

با وجود رشد روز افزون ارزهای رمزنگاری شده، این پول ها سهم بزرگی در فروشگاه های آنلاین ندارند؛ از این  رو آمازون را می توان به عنوان تهدیدی بزرگ برای بیت کوین و ارزهای رمزنگاری شده در نظر گرفت.

به گزارش زومیت، در طول یک سال اخیر شاهد رشد بسیار زیاد ارزهای رمزنگاری شده بودیم. در طول ماه های گذشته با افزایش ارزش بیت کوین و رسیدن به مرز ۲۰ هزار دلار، بسیاری از افرادی که شاید پیش از این اصلا با ارزهای رمزنگاری شده آشنا نبودند، بخشی از سرمایه ی خود را در این راه سرمایه گذاری کردند. همزمان با افزایش ارزش ارزهای رمزنگاری شده و مخصوصا بیت کوین، شماری از کارشناسان این مسئله را به دلیل ایجاد حباب قیمت حول این پول رمزنگاری شده خواندند. با وجود تمام نگرش های مثبت و منفی در رابطه با ارزهای رمزنگاری شده، همچنان شاهد این موضوع هستیم که بسیاری مشتاق به سرمایه گذاری روی پول های الکترونیک هستند.

با وجود افزایش محبوبیت و استفاده از پول های رمزنگاری شده، شاهد این موضوع هستیم که استفاده از این نوع پول ها در خریدهای آنلاین صورت گرفته توسط کاربران از فروشگاه های آنلاینی نظیر آمازون نقشی پررنگ ندارد.

آمازون به عنوان بزرگ ترین خرده فروشی آنلاین جهان طی سال ۲۰۱۶ فروشی ۹۴ میلیارد دلاری تجربه کرد که به طور حتم این رقم طی سال ۲۰۱۷ با افزایش بسیار بالایی رو به رو شده است. آمازون نزدیک نیمی از خرید آنلاین در آمریکا را به خود اختصاص داده است و همچنین بخشی از بازار جهانی فروش آنلاین را در اختیار دارد. آمازون تا به امروز امکان پرداخت از طریق بیت کوین یا سایر ارزهای رمزنگاری شده را فراهم نکرده است. به عنوان بزرگ ترین خرده فروش جهان، تصمیم آمازون در رابطه با پشتیبانی از پول های الکترونیک را باید یک اتفاق بسیار بزرگ در این حوزه خواند.

یکی از بزرگ ترین موانعی که احتمالا آمازون را از پشتیبانی این پول ها باز می دارد، تعداد تراکنش هایی است که پول های رمزنگاری شده از آن پشتیبانی می کنند. برای مثال بیت کوین در هر ثانیه از ۷ و اتریوم در هر ثانیه از انجام ۱۵ تراکنش پشتیبانی می کند. نکته ی جالب توجه این است که آمازون طی روز پرایم، در هر ثانیه شاهد انجام شدن بیش از ۶۰۰ تراکنش بود. حال در نظر بگیرید که اگر تنها قسمتی از این تراکنش ها با استفاده از پول های رمزنگاری شده انجام شود، چه اتفاقی خواهد افتاد.

سرعت پایین در تراکنش ها باعث خواهد شد که آمازون فعلا از چنین قابلیتی پشتیبانی نکند. غول خرده فروشی با پیاده سازی و اجرای گسترده ی فناوری ها چندان غریبه نیست. این کمپانی در پی آن است تا برای تسریع انجام تراکنش ها از فناوری های بهبودیافته ای استفاده کند. البته پول های رمزنگاری شده ای نظیر ریپل وجود دارند که سرعت تراکنش ها در آن ها بسیار بالا است. برای مثال ریپل به عنوان یکی از پول های رمزنگاری شده ای که در روزهای گذشته ارزش آن بیش از پیش افزایش پیدا کرده، قادر است از ۱۵۰۰ تراکنش در هر ثانیه پشتیبانی کند.

برخی گمانه ها حکایت از این دارند که آمازون خود به صورت مستقل در پی آن است تا وارد حوزه ی پول های رمزنگاری شده شود. برای مثال آمازون در ۳۱ اکتبر سال ۲۰۱۷ دامنه هایی نظیر amazonethereum.com ،amazoncrypticurrency.com و amazoncrypticurrencies.com را به ثبت رسانده است.

با توجه به ثبت این دامنه ها نمی توان در مورد اینکه آیا  آمازون به پشتیبانی از ارزهای رمزپایه خواهد پرداخت یا نه نتیجه گیری کرد؛ ولی در مورد سیاست های آن در قبال پول رمزنگاری شده، سه رویکرد قابل پیش بینی است:

  • آمازون به صورت کامل از حوزه ی ارزهای رمزنگاری شده دوری کند.
  • آمازون یکی از رقبای بیت کوین را به دلیل ظرفیت بالای تراکنش ها انتخاب کند.
  • آمازون به صورت مستقل ارز رمزنگاری شده ی اختصاصی خود را عرضه کند.

هر یک از استراتژی های اشاره شده تأثیر خود را روی ارزهای رمزپایه خواهد داشت. به طور حتم در صورتی که آمازون ارز رمزنگاری شده ی خود را ایجاد کند، عنوان اولین شرکتی را از آن خود خواهد کرد که چنین اقدامی انجام داده است.

آهنربای ابررسانا رکورد قوی ترین آهنربای جهان را جا به جا کرد

استفاده از آهنربا ی معمولی در بسیاری از موارد به صرفه نیست و محدودیت زیادی ایجاد می کند. استفاده از ابررسانا ها این مشکل را حل می کند.

به گزارش زومیت، اگر بخواهید چیزی را برای همیشه روی یخچال خود بچسبانید و مطمئن باشید که تکان نخواهد خورد، باید با دانشمندان آزمایشگاه بین المللی میدان مغناطیسی قوی صحبت کنید. آن ها قوی ترین آهنربا ی ابر رسانا ی جهان را ساخته اند و رکورد جهانی را جا به جا کرده اند.

شدت میدان مغناطیسی این آهنربا ۳۲ تسلا و ۳۳ درصد از رکورد شدت آهنربا ی قبلی بزرگ تر است. این آهنربا، ۳ هزار برابر قوی تر از یک آهنربا ی یخچال معمولی است و تمامی دستاورد ها ی ۴۰ سال اخیر در این زمینه را پشت سر گذاشته است. گرگ بیوبینگر، مدیر آزمایشگاه مغناطیس، می گوید: این دستاورد، یک انقلاب بزرگ در تکنولوژی آهنربا ها است. این تکنولوژی نه تنها به ما در ارتقاء تکنیک ها  در آزمایشگاه ها ی خودمان کمک می کند، بلکه به پیشرفت ابزار ها ی تولید علم در سراسر جهان از جمله ابزار ها ی پراکندگی نوترون و اشعه ی ایکس کمک خواهد کرد.

آهنربا ی جدید، 32T نام دارد و از ترکیب ابر رسانا ها ی دما ی بالا و ابر رسانا ها ی دما ی پایین ساخته شده است. این ترکیبات موادی هستند که توانایی انتقال جریان بدون کوچک ترین وقفه دارند. این موضوع دقیقا برخلاف رسانا ها یی مانند مس است که در طول زمان، توان خود را از دست می دهند و گرما تولید می کنند. آهنربا ها یی که از مواد دارای مقاومت مانند مس ساخته می شوند، آهنربا ها  ی مقاوم نام دارند و می توانند بسیار قدرتمند باشند. در حقیقت آزمایشگاه مغناطیس به تازگی یکی از این نوع آهنربا ها را با میدان مغناطیسی ۴۱.۴ تسلا ساخته است.

اما به  دلیل هدر رفتن انرژی در این نوع آهنربا ، انرژی لازم برای ادامه ی کار آن ها از انرژی لازم برای کار کردن آهنربا ها ی ابر رسانا، بسیار بیش تر است. آهنربا ی ۴۱.۴ تسلا برای کار کردن، ۳۲ مگا وات جریان مستقیم لازم دارد و این رقم بسیار بزرگ است.

ابر رسانا ی دما ی پایین در سال ۱۹۱۱ کشف شد و محدودیت دمایی دارد. به این معنی که مطابق نامش، تنها در دما ها ی کم تر از یک آستانه ی مشخص کار می کند. این دما ی آستانه معمولا حدود ۲۰ کلوین است. (۲۵۳.۱۵- سلسیوس یا ۴۲۳.۶۷- فارنهایت).

این موضوع نشان می دهد که آهنربا ها ی ابر رسانا برای کار کردن در دما ی ایده آل، به مایعی نیاز دارند که آن ها را به تعادل دمایی برساند که معمولا از هلیوم مایع به این منظور استفاده می شود. با این که فراهم کردن هلیوم مایع پر هزینه است، از فراهم کردن انرژی برای آهنربا ها ی دارای مقاومت، بسیار به صرفه تر است.

محدودیت دیگری که برای ابر رسانا ها ی دما ی پایین وجود دارد، محدوده ی میدان مغناطیسی آن ها است. این ابر رسانا ها تحت میدان مغناطیسی بزرگ تر از ۲۵ تسلا کار نمی کنند. این مشکل زمانی حل شد که ابر رسانا ها ی دما ی بالا توسط محققان IBM، جورج بدنورز و الکس مولر در سال ۱۹۸۶ کشف شدند. ابر رسانا ها ی دما ی بالا نه تنها در محدوده ی دمایی گسترده تر، بلکه تحت میدان ها ی قوی تر نیز کار می کنند.

با ترکیب این دو نوع ابر رسانا، تیم آزمایشگاه مغناطیس توانست آهنربا ی ابر رسانا ی قدرت مند خود را بسازد و از پس محدودیت ها ی ابر رسانا ها ی دما ی پایین بر آید. در ساخت 32T از ابر رسانا ها ی دما ی پایین معمولی و ابر رسانا ی دما ی بالا یی به نام YBCO متشکل از عناصر توریم، باریم، مس و اکسیژن استفاده شده است. دما ی آستانه ی این ترکیب ابر رسانا، ۳۹ کلوین است (۱۸۰- سلسیوس یا ۲۹۲- فارنهایت).

برای طراحی این آهنربا، سال ها زمان گذاشته شده و تیم آزمایشگاه مغناطیس، تکنیک ها ی پیشرفته ای برای ارتقا ء مهندسی این ماشین به کار گرفته است. اکنون که تیم مورد نظر به تکنیک ها ی پیشرفته تری مجهز است، توانایی ارتقا ء بیش تر سیستم را نیز دارد.

هاب ویجرز، به عنوان کسی که شاهد مراحل ساخت آهنربا بوده است، می گوید: ما یک حیطه ی جدید در علم آغاز کرده ایم. هدف کنونی ما در مورد دستیابی به شدت میدان مغناطیسی بالا تر از ۱۰۰ تسلا است. تمامی تجهیزات موجود است. تنها چیزی که بین ما و دستیابی به این میزان از میدان مغناطیسی فاصله انداخته، تکنولوژی و دلار است.

آهنربا ی جدید در گشودن دریچه ها ی تازه ای از علم شامل شیمی، زیست شناسی، فیزیک و نقاط کوانتومی به دانشمندان کمک خواهد کرد.

ستاره شناسان دومین ابَرزمین را در منظومه ای با فاصله ی ۱۱۱ سال نوری کشف کردند

دانشمندان موفق به کشف یک ابَرزمین  دیگر در منظومه ی ستاره ای یک کوتوله ی سرخ شده اند که در فاصله ی ۱۱۱ سال نوری زمین قرار گرفته است.

به گزارش زومیت، جست وجوی سیارات خارج از منظومه ی شمسی منجر به کشف های جذابی شده است. جدای از سیاره هایی که نمونه های پر جرم تر همتایان خود در منظومه ی شمسی هستند (ابَرمشتری یا ابَرزمین ها)، تعداد دیگری از سیارات هم هستند که مرز بین این طبقه بندی ها را پر کرده اند. گاهی اوقات بررسی ها منجر به کشف منظومه های چندسیاره ای هم شده اند؛ از جمله منظومه  ای پیرامون یک کوتوله ی سرخ به نام K2-18 که در فاصله ی ۱۱۱ سال نوری از زمین قرار گرفته است.

اخیرا یک تیم بین المللی از ستاره شناسان، با استفاده از جستجوگر HARPS رصدخانه ی جنوبی اروپا (ESO)، به بررسی یک سیاره ی خارجی پرداخته اند که قبلا در این منظومه  (K2-18b) کشف شده است و به این طریق به وجود سیاره ی خارجی دوم پی بردند. بررسی و شرح دقیق یافته های این تیم با عنوان «توصیف منظومه ی چندسیاره ای K2-18 با HARPS» در مجله ی ستاره شناسی و اخترفیزیک منتشر خواهد شد.

این پژوهش با پشتیبانی انجمن پژوهش و علوم ملی کانادا (NSERC) و مؤسسه ی پژوهشی سیاره های خارجی، مجموعه ای از دانشمندان و دانشجویان دانشگاه مونترآل و دانشگاه مک گیل اجرا شده است. تیمی شامل اعضای دانشگاه جنوآ با رهبری ریان کلوتیه، دانشجوی دکترای مرکز علوم سیاره ای دانشگاه تورنتو و مؤسسه ی پژوهشی سیاره های خارجی (iREx) دانشگاه مونترآل، دانشگاه گرنوبل آلپز و دانشگاه پروتو تشکیل شد.

این تیم با امید توصیف سیاره ی خارجی K2018b و شناسایی ماهیت واقعی آن، بررسی را آغاز کرد. وقتی K2018b برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ کشف شد، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که این سیاره در یک محدوده ی قابل سکونت ستاره ای در حال چرخش است (محدوده ی طلایی) و با توجه به فاصله ی سیاره ی K2-18b از ستاره اش، مقادیر مشابه تشعشع زمین دریافت می کند. بر اساس تخمین های مربوط به اندازه ی سیاره، این سؤال به  وجود آمد که سیاره یک ابَرزمین است یا یک مینی نپتون.

به همین دلیل، کلوتیه و تیم او به بررسی جرم سیاره پرداختند. بررسی جرمی یک گام مهم به سمت شناسایی ویژگی های جوی و ترکیب سیاره است. به این منظور، اندازه گیری های سرعت شعاعی K2-18 را با استفاده از اسپکتوگراف HARPS به دست آوردند. با این اندازه گیری ها توانستند محدودیت های جرمی را بر سیاره  اعمال کنند؛ اما به نتیجه ای فراتر از آن رسیدند.

ریان کلوتیه در بیانیه ی مطبوعاتی UTC می گوید: قابلیت اندازه گیری جرم و چگالی K2-18b چشمگیر بود؛ اما کشف یک سیاره ی خارجی جدید هم به همان اندازه هیجان انگیز بود … اگر به جرم و شعاع برسید می توانید چگالی جرمی سیاره را اندازه گیری کنید و این اندازه  به شما می گوید که سیاره دقیقا از چه ساخته شده است.

اندازه گیری های سرعت شعاعی نشان می دهند که K2-18b دارای جرم تقریبی ۱.۹ ± ۸ برابر زمین و چگالی بالک ۱.۲ ± ۳.۳ g/cm۳ است. این نتیجه سازگار با یک سیاره ی زمینی (سنگی) با پوشش گازی و بخشی آبی است که کمتر از ۵۰ درصد سطح آن را می پوشاند. به بیان دیگر، این سیاره می تواند یک ابَرزمین با جو کوچک گازی (مثل زمین) یا یک دنیای آبی با یک لایه ی ضخیم یخی باشد. آن ها شواهدی هم مبنی بر وجود یک ابَرزمین دوم به نام K2-18c پیدا کردند. طبق مشاهدات دلیل کشف نشدن K2-18c تاکنون این بود که مدار آن در یک صفحه قرار نگرفته است. کلوتیه در مورد این کشف می گوید: وقتی برای اولین بار داده ها را روی میز قرار دادیم، سعی کردیم با توجه به این داده ها محاسبات را انجام دهیم. باید مطمئن شوید که سیگنال یا علامت، نویز نیست و برای بررسی نیاز به تحلیل دقیق دارید؛ اما مشاهده ی علائم اولیه، علامت خوبی برای وجود یک سیاره ی دیگر بود … البته این یک کشف جدید نبود؛ زیرا در ابتدا باید یک مجموعه از مراحل طی شوند. زمانی که تمام مراحل طی شدند، وجود سیاره ی دیگر قطعی شده بود.

متأسفانه، سیاره ی جدید K2-18c در فاصله ی نزدیک به دور ستاره ی خود می چرخد و در محدوده ی قابل سکونت قرار نمی گیرد. با این حال، احتمال قابل سکونت بودن K2-18b به قوت خود باقی می ماند و به ترکیب جرمی آن وابسته است. در آخر، بررسی های بیشتری روی این منظومه صورت خواهد گرفت که شامل بررسی های تلسکوپ جیمز وب ناسا (JWST) هم خواهد بود، این تلسکوپ در سال ۲۰۱۹ کار خود را آغاز می کند.

انتظار می رود این بررسی ها آخرین راز های مربوط به این سیاره  را فاش کنند و به این سؤال پاسخ دهند که این سیاره شبه زمین یا یک دنیای آبی است. به گفته ی کلوتیه، با داده های فعلی نمی توان این دو احتمال را از هم تشخیص داد. اما تلسکوپ جیمز وب (JWST) می تواند با بررسی جوی به این سؤال پاسخ دهد.

رن دویون، محقق اصلی اسپتکوگراف NIRISS، واسطه ی سازمان فضای کانادا روی سکوی JWST و یکی از مؤلفان این مقاله می گوید: وجود این تلسکوپ ضروری است؛ تا اندازه ای که با استفاده از آن می توانید در مشاهده ی سیاره های خارجی، انتخابی عمل کنید. K2-18b یکی از بهترین اهداف برای بررسی جوی است و در بالای لیست اولویت قرار می گیرد.

کشف دومین ابَرزمین در منظومه ی K2-18 یک نشانه ی دیگر از منظومه های چندسیاره ای حول ستاره های نوع M (کوتوله ی سرخ) است. این منظومه که حداقل یک سیاره با جو ضخیم دارد، اطلاعات بیشتری درباره ی ماهیت جو سیاره های خارجی در اختیار ستاره شناسان قرار می دهد.

سنگ های مریخ مانند اسفنج، آب را به خود جذب کرده اند

دانشمندان برآورد می کنند که علت ناپدید شدن آب درمریخ، به خاطر خاصیت جذب آب توسط سنگ های مریخ است.

به گزارش زومیت، وقتی صحبت از جست و جوی حیات در دیگر سیاره ها می شود، دانشمندان اول از همه به دنبال کلیدی ترین ماده ی حیات یعنی آب می گردند.

اگر چه امروزه سطح مریخ بایر، یخ زده و غیر قابل سکونت است، اما شواهد نشان می دهد که این سیاره زمانی گرم تر و مرطوب تر بوده و آب به راحتی در آن جریان داشته است. مبهم بودن مسئله ناپدید شدن آب در مریخ، مدت ها است که برای دانشمندان حل نشده باقی مانده است. با این حال تحقیقات جدیدی که در مجله Nature منتشر شد، به دام  افتادن آب در میان سنگ های مریخ را مطرح کرده است. دانشمندان دانشکده علوم زمین دانشگاه آکسفورد، این فرضیه را پیشنهاد می کنند که سطح مریخ ابتدا آب را جذب کرده وبا آن واکنش داده است؛ سپس منجر به افزایش اکسیداسیون سنگ های مریخ شده است. در نتیجه گیاهان امکان رشد و نمو نداشته اند.

پژوهش های قبلی بر این فرضیه استوار بود که به دلیل ضعیف شدن میدان مغناطیسی سیاره ی مریخ، عمده ی آب به فضا منتشر شده است. بخشی زیادی از آب به دلیل بادهای شدید خورشیدی از سیاره دورشده و بخشی هم در قطب ها به صورت یخ باقی مانده است. با این حال، این نظریه نمی تواند به طور کامل توضیح دهد که چگونه ممکن است تمامی آب از سطح مریخ ناپدید شود.

برای متقاعد کردن دانشمندان در جهت حل این مسئله پیچیده، تیم دکتر جان واد از دانشگاه آکسفورد مدل آزمایشی را به کار گرفتند که با محاسبات روی سنگ های سیاره زمین، بتوان تخمین زد که چه میزان آب ممکن است در مریخ ناپدید شود. این تیم تحقیقاتی، درجه حرارات سنگ ها، فشار زیر سطحی، آرایش کلی مریخ و هر آنچه ممکن است روی سیاره مریخ باشد را برآورد و ارزیابی کردند. نتایج نشان داد که سنگ های بازالتی در مریخ می توانند حدود ۲۵ درصد بیش تر از همان سنگ ها در سیاره زمین، آب را در خود نگه دارند. در نتیجه آب روی سطح مریخ، به داخل زمین کشیده شده است.

سنگ های بازالتی در مریخ می توانند حدود ۲۵ درصد بیش تر از همان سنگ ها در سیاره زمین، آب را در خود نگه دارند

به گفته ی رهبر تیم تحقیقاتی، دکتر واد: مدت ها است که بسیاری از مردم در مورد این مسئله فکر می کنند، اما تا به حال کسی تئوری مربوط به جذب آب در سنگ ها را مورد آزمایش قرار نداده بود. شواهد گوناگونی وجود داشت که باعث شد ما را به این باور برساند که واکنش های مختلف اکسیداسیون در پوسته ی مریخ اتفاق افتاده است. به عنوان مثال، شهاب سنگ های روی مریخ در مقایسه با سنگ های سطح خود مریخ از نظر شیمیایی احیا شده اند و ترکیب شیمیایی بسیار متفاوتی دارند. یکی از دلایل این اتفاق و همچنین ناپدید شدن آب های سطح مریخ را باید در کانی ها جست و جو کرد.

سیستم تکتونیک صفحه ای سیاره ی زمین مانع از تغییرات عمده در میزان آب های سطحی می شود و سنگ های مرطوب، آب را قبل از آنکه به گوشته زمین وارد شود جذب می کنند. تا حدودی نه در زمین و نه در مریخ، گردش آب به گوشته سیاره وجود ندارد. اما در مریخ، گدازه های آتشفشانی و پوسته ی بازالتی مانند اسفنج، آب را جذب می کنند. آب جذب شده با سنگ ها واکنش داده و فرم های مختلف کانی را شکل می دهد. این واکنش آب و سنگ در مریخ باعث شد که ساختار سنگ تغییر کند و بخش زیادی از آب سطح مریخ ناپدید شود.

در جواب این سوال که چرا سیاره ی زمین با چنین پدیده ای رو به رو نشد، می توان به موارد مختلفی اشاره کرد از جمله: مریخ بسیار کوچکتر از سیاره زمین است ، مشخصات دمایی متفاوتی دارد و از سوی دیگر، میزان آهن در گوشته سلیکاتی سیاره زمین زیاد تر است. اگرچه این موارد، تفاوت های بسیار ناچیزی هستند، اما با گذشت زمان تاثیرات خود را می گذارند. سطح مریخ بیشتر از زمین مستعد واکنش با آب های سطحی و تشکیل مواد معدنی حاوی آب بوده است. این فاکتورهای زمین شناسی درسیاره مریخ باعث می شود که آب از سطح به درون کشیده شود، درحالی که سنگ های هیدراته شده درسیاره زمین منجربه شناور ماندن آب در سطح می شود.

پیغامی که مقاله منتشر شده دکتر واد در مجله Nature  به همراه دارد، این است که تشخیص دقیق ترکیبات سیاره مریخ، امکان سکونت در آینده را مشخص خواهد کرد. تحقیقات  پروفسر کریس بالنتیس، همکار دکتر واد از دانشگاه آکسفورد، نشان می دهد که برای شکل گیری حیات و پایداری آن، نیاز است که وجود عناصر هالوژنی مثل کلر، برم و ید مانند سیاره زمین به میزان استاندارد باشد. مقادیر بیش از حد و یا خیلی کم از این عناصر می تواند باعث ناپایداری حیات شود. مطالعات قبلی، میزان هالوژن ها را در شهاب سنگ ها در سطح بالایی نشان داده است. از سوی دیگر شهاب سنگ هایی که منجر به ایجاد سیاره زمین شده اند، میزان نمک (که حاوی مقادیر زیادی عناصر هالوژنی است) در سیاره زمین را افزایش داده اند. نظریه های بسیاری جهت توضیح رموز تغییرات مربوط به ناپدید شدن آب مطرح شده است. با این حال این پژوهش ها، در مجموع، شواهد را افزایش داده و مسیر بهتری را برای تحقیقات بعدی هموار می کند.

به گفته دکتر وارد: به طور کلی، سیاره های درون منظومه شمسی از ترکیبات شیمیایی یکسان تشکیل شده اند اما تفاوت های بسیار ناچیز هم تاثیرات قابل توجهی ایجاد می کند. ما این را می دانیم که مریخ زمانی آب داشته است و می توانست برای تشکیل حیات مناسب باشد، در مقایسه با اطلاعات بسیار ناچیزی که نسبت به دیگر سیاره ها داریم، دانشمندان مشتاق هستند که مریخ را تغییر دهند.

برای سکونت در سیاره ها، نیاز است که آزمایش های کارآمد در مورد عوامل تاثیر گذار بر روی سیارک ها انجام گیرد. به عنوان مثال اطلاعات بسیار کمی در مورد سیاره زهره وجود دارد؛ سوالاتی مانند:  آیا در مقایسه با سیاره زمین، میزان آهن موجود در گوشته زیادتر و یا کمتر است و چه تاثیری بر محیط دارد؟ بزرگتر و یا کوچکتر بودن نسبت به سیاره زمین چه تاثیراتی بر حیات می گذارد؟ سوالاتی از این دست، می تواند کمک کند که نقش سنگ ها و ترکیبات شیمیایی سیاره ها در امکان تشکیل حیات به چه صورت است.

وقتی به دنبال حیات در سیاره های دیگر می گردیم، دانستن ترکیبات شیمیایی سیاره به تنهایی کافی نیست، بلکه نکات بسیار ظریف مانند نحوه قرار گیری سیاره ها و حرکت های آنها در مدار، تاثیرات چشمگیری در پایداری آب در سطح خواهد داشت. این عوامل باعث می شوند که سیاره های مناسب زیستن به راحتی کشف نشوند.

سیاره به تازگی کشف شده، ممکن است در منظومه ای سه ستاره ای واقع شده باشد

تیم بین المللی از اخترشناسان موفق به کشف سیاره  ای خارج منظومه شمسی موسوم به مشتری داغ شده اند که با سرعتی بالا به دور ستاره ی میزبان خود می چرخد.

به گزارش زومیت، این مشتری داغ جدید که KELT-21b نام گذاری شده، بزرگ تر از مشتری است و در کمتر از چهار روز به دور ستاره ی میزبان خود می چرخد. مشتری های داغ سیارات بسیار داغ و بزرگی هستند که معمولا به سبب فاصله کم با ستاره میزبان خود، دارای دمای سطح بسیار بالایی هستند. این سیارات بسیار بزرگ هستند، به این دلیل به راحتی می توانند مطالعه شوند و در نتیجه این امکان را به اخترشناسان می دهند که دانسته های خود از سیارات خارج از منظومه شمسی را بهبود بخشند و فرضیه های خود را به اثبات برسانند. این اخترشناسان نتایج یافته های پژوهش خود را در نشریه ی علمی آنلاین arXiv منتشر کرده اند.

سیاره ی KELT-21b با همکاری گروهی از اخترشناسان به سرپرستی مارشال سی. جانسون از دانشگاه ایالتی اوهایو کشف شد. اخترشناسان از مجموعه تلسکوپ های رباتیک کلت یا تلسکوپ بسیار کوچک کیلودرجه (KELT) واقع در ناحیه ی وینر آریزونا برای مشاهده سیاره ی KELT-21 بهره بردند. این کشف بخشی از پروژه ی کلت است، در این پروژه برخی سیارات خارج از منظومه ی شمسی که به دور ستارگانی درخشان می گردند، مورد بررسی قرار می گیرند.

اخترشناسان از مجموعه تلسکوپ های رباتیک کلت (KELT) برای مشاهده سیاره ی KELT-21 بهره بردند

پژوهشگران تیم جانسون، سیگنال های ترانزیتی منحنی نور سیاره ی را در اطلاعات جمع آوری شده توسط تلسکوپ مورد استفاده خود مشاهده کردند. این پژوهشگران سپس با استفاده از سیگنال هایی که توسط رصدخانه Network KFUN به ثبت رسیده بود، داده های خود را تأیید کردند.

همان طور که می دانید، بسیاری از کشفیات اخیر سیارات فراخورشیدی به وسیله ی روش گذر یا ترانزیت انجام می گیرد. پدیده ی گذر، هنگامی رخ می دهد که در آن سیاره مورد نظر از دید ناظر زمینی، از روی قرص ستاره ی میزبان خود عبور کند. بر اثر این گذر، میزانی از نور ستاره ی میزبان مسدود می شود و روشنایی ستاره تغییر می کند و چنانچه پژوهشگران در سنجش های فتومتری خود، قادر به مشاهده ی تغییر نوری در ستاره شوند، این تغییر نوری می تواند دلیلی بر وجود یک سیاره در اطراف ستاره ی مورد نظر باشد.

در این پژوهش مشخص شد که سیاره ی KELT-21b، حدود ۱.۵۹ برابر غول گازی مشتری شعاع دارد؛ اما اندازه ی دقیق این سیاره هنوز نامشخص است. اخترشناسان تنها می توانند به حدس بگویند که سیاره ی KELT-21b، به بزرگی حدود ۳.۹۱ برابر مشتری باشد. این مشتری داغ هر ۳.۶۱ روز یک  بار به دور ستاره ی میزبان خود گردش می کند. دمای این سیاره ی به تازگی کشف شده ۲۰.۵۱ درجه ی کلوین است.سیاره ی KELT-21b با سرعت بسیار بالای حدود ۱۴۶ کیلومتر بر ثانیه به دور ستاره ی میزبان خود گردش می کند.

اخترشناسان می گویند با توجه به اطلاعاتی که در اختیار دارند، سیاره ی KELT-21b نمونه ی دیگری از یک سیاره ی مشتری داغ است. مشتری های داغ، سیاراتی خارج از منظومه شمسی و همچون غول های گازی منظومه ی ما هستند. دوره ی گردشی این سیارات حدود کمتر از ۱۰ روز است. ستاره ی میزان این غول گازی، ستاره ای است که حدود ۱.۶ خورشید شعاع دارد و نزدیک ۴۶ درصد از خورشید ما بزرگ تر است. این ستاره حدود ۱.۶ میلیارد سال قدمت دارد و دارای دمایی حدود ۷۶۰۰ درجه کلوین است.

تصویربرداری با وضوح بالای اخترشناسان نشان داده است که یک جفت ستاره با فاصله ای نزدیک به هم، دور ستاره ی میزبان (یک منظومه ی بالقوه سه ستاره ای) این سیاره ی KELT-21b می چرخند

جانسون و تیم پژوهشی اش اعلام کرده اند که هنوز نمی توانند به طور قطعی یافته های خود را تأیید کنند؛ بنابراین نیاز به مشاهدات بیشتری است. آن ها در پژوهش خود نوشتند:

مشاهدات تصویربرداری با وضوح بالای ما نشان داد که یک جفت ستاره با فاصله ای نزدیک به هم به دور ستاره ی میزبان این سیاره  می چرخند. با وجودی که با اطلاعات فعلی، نمی توانیم تأیید کنیم که این دو ستاره ارتباطی به سیاره ی KELT-21 دارند یا خیر؛ اما از لحاظ آماری به نظر نمی رسد این دو ستاره بی ارتباط به سیاره ی فوق باشند.

اگر فرضیه فوق تأیید شود، بدان معنی است که KELT-21b یکی از معدود سیارات فراخورشیدی است (که تاکنون کشف شده) که در منظومه ی ستاره ای سه گانه قرار دارد.

نوزادی که قبل از تولد، ۲۴ سال منجمد بود

یک جنین منجمد شده، پس از گذشت ۲۴ سال و با جایگذاری در بدن یک زن آمریکایی، به صورت سالم متولد شد.

به گزارش زومیت، وقتی تینا گیبسون ۲۶ ساله هفت سال پیش ازدواج کرد، می  دانست که بعید است بتواند به صورت طبیعی باردار شود. چرا که همسر ۳۳ ساله اش، بنجامین گیبسون به اختلال فیبروز سیستیک مبتلا بود؛ نوعی بیماری که موجب ناباروری در مردان می  شود.

بنابراین زوج اهل تنسی تصمیم گرفتند سرپرستی یک کودک را به عهده بگیرند و در آینده که آمادگی بیشتری پیدا کردند، تعداد فرزندخوانده های خود را افزایش دهند.

سال گذشته، درحالی که این زوج در نظر داشتند درخواست سرپرستی فرزندخوانده ای ارائه دهند، متوجه شدند که می  توانند یک جنین منجمد دریافت کنند! تینا در ماه آگوست سال ۲۰۱۶ درخواست خود را برای دریافت جنین منجمد ارائه داد و تا بهار همان سال سه نوع جنین از یک اهداکننده ی نامعلوم به رحم او منتقل شد. پزشک وی به او اعلام کرد که جنین های انتخابی وی می  توانند نوعی ثبت جهانی تلقی شوند.

در ۲۵ نوامبر، رن گیبسون، دختر تینا به عنوان یک نوزاد سالم متولد شد. این جنین در روز ۱۴ اکتبر ۱۹۹۲، (زمانی که تینا فقط ۱۸ ماه داشت) منجمد و در ۱۳ مارس ۲۰۱۷ در آزمایشگاه از حالت انجماد خارج شد.  تینا در مصاحبه با CNN گفت: این جنین و من می  توانستیم دوستان خیلی خوبی برای هم باشیم.

با این حال بعضی از کارشناسان می  گویند معلوم نیست که تولد این نوزاد واقعا یک ثبت جهانی باشد. زهیر مروی، مدیر تحقیق و توسعه IVF در مرکز New Hope Fertility Center، در گفتگو با CNN گفت شرکت های آمریکایی ملزم به گزارش سن جنین به دولت نیستند و فقط نتیجه ی بارداری ها را اعلام می کنند. بعضی کارشناسان عنوان کردند که مورد قبلی این نوع تولد، مربوط به سال ۲۰۱۱ بود که یک پسر سالم از یک جنین منجمد شده در ۲۰ سال قبل متولد شد. پزشکی که این جنین را به بدن گیبسون منتقل کرد می  گوید: تولد موفقیت آمیز چنین جنین هایی شگفت انگیز است.

به اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، حدود ۱۲ درصد از زنان آمریکایی بین ۱۵ تا ۵۵ سال از خدمات باروری استفاده می  کنند.

استفاده از تکنولوژی های کمک به باروری، در دهه ی گذشته دو برابر شده است و در سال ۲۰۱۵ این روش ها باعث تولد ۷۳ هزار نوزاد می  شود که معادل حدود ۱.۶ درصد از همه ی تولد های ایالات متحده است. در سال ۲۰۰۳، یک سازمان اهدای جنین در ایالات متحده راه اندازی شد که اقدام به دریافت جنین از ۵۰ ایالات موجود می  کند. این سازمان اعلام کرده است که حدود ۵۰ درصد جنین های اهداشده از فرآیند انجماد جان سالم به درمی برند و حدود ۴۹ درصد از آن ها هم به صورت زنده متولد می  شوند.

مارک ملینگر، مدیر بازاریابی و توسعه این سازمان، در گفتگو با CNN می  گوید: هدف ما در خصوص برقرار کردن این جریان حفظ حرمت و شأن انسان است؛ از این رو از روند اهدای جنین و پذیرش مادران حمایت می  کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × 1 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *