با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در شصت و هشتمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.
محققان ایرانی به فناوری باتری هسته ای دست یافتند
بر اساس گزارش دستیار ویژه سازمان انرژی اتمی ایران، با دستیابی دانشمندان نخبه ی کشور به فناوری تولید باتری هسته ای، ایران در ردیف پنج کشور دارنده این فناوری قرار گرفت.
به گزارش زومیت، علی اصغر زارعان در دیدار با استاندار قزوین و پس از توافق برای دریافت زمین برای ایجاد مرکز تحقیقات هسته ای در این استان، اعلام کرد: «بعد از برجام گشایش هایی در کشور در حوزه علمی ایجاد شده است و توانسته ایم با برخی کشورها همکاری های علمی را گسترش دهیم.»
معاون سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد: ایران اسلامی سرزمین دانش و آگاهی است و به همین دلیل توانسته ایم در حوزه دانش هسته ای صلح آمیز حرف زیادی برای گفتن داشته باشیم و هر روز با حرکت در توسعه علمی آن به دستاوردهای جدیدی می رسیم. در حوزه باتری هسته ای در حال حاضر چند کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه به این فناوری رسیده اند که خوشبختانه پس از ۴ سال تلاش شبانه روزی، امروز ایران هم در ردیف این کشورها قرار گرفته و به این تکنولوژی دست یافته است.
بر اساس گزارش زارعان، با تولید باتری هسته ای دیگر عمر باتری موبایل، باتری قلب و باتری تأسیسات و تجهیزات پزشکی، صنعت نفت و حفاری که همواره به شارژ نیاز داشت، با عمر بیش از ۵ تا ۵۰ سال بدون شارژ می تواند در خدمت سلامت و بهداشت مردم قرار گیرد و تحولی بزرگ در این عرصه ایجاد کند.
وی تأکید کرد که در انتقال ماهواره های فضایی که به انرژی ثابت نیاز دارد با این باتری هسته ای گام بزرگی برداشته و این نیاز هم تأمین خواهد شد.
قرارگیری ربات مانکن دانشگاه شریف در بین هشت طرح برتر دنیا
تیمی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ربات مانکنی طراحی کرده اند که در مسابقه بهترین طراحی ربات در کنفرانس رباتیک اجتماعی ۲۰۱۷ در کشور ژاپن، در بین هشت طرح برتر دنیا قرار گرفته است.
به گزارش زومیت، علی مقداری، مدیر قطب علمی طراحی، رباتیک و اتوماسیون دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، اعلام کرد در کنفرانس رباتیک اجتماعی امسال که هفته گذشته در شهر سوکوبو ژاپن برگزار شد، بیش از ٢٢ کشور شرکت داشتند که طرح ربات مانکن دانشگاه صنعتی شریف با نام «روما»، در بین ٨ طرح برتر قرار گرفت و به عنوان فینالیست، لوح یادبود دریافت کرد.
وی تأکید کرد که ربات روما نخستین مانکن رباتیک در ایران است که با تلاش اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخته شده است.
به گفته ی مدیر قطب علمی طراحی، رباتیک و اتوماسیون دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، طراحی جذاب و متفاوت، قابلیت های حرکتی، حرکت مفاصل گردن، شانه و آرنج در شبیه ترین حالت به انسان، چرخش ۳۶۰ درجه ای کل بدن، کنترل حرکات و برنامه ریزی توسط اپلیکیشن اندروید، از قابلیت های این ربات هستند.
بر اساس گزارش وی، قابلیت برنامه ریزی سناریوهای حرکتی متفاوت و قابل اجرا به صورت متناوب، قابلیت برنامه ریزی حالات بدنی متفاوت در فواصل زمانی مشخص، قابلیت های هوش مصنوعی، شناسایی مشتری و چرخش به سمت او، تعامل حرکتی با مشتری و قابلیت پخش پیام صوتی (خوشامدگویی و ارائه مشخصات لباس) از دیگر قابلیت های ربات مانکن روما هستند.
علی مقداری، مینو عالمی، احسان صفری، احمد زیبافر، لیلا فریان، علی قربان دایی پور، امین رضاسلطانی و علیرضا طاهری اعضای تیم دانشگاه صنعتی شریف هستند که موفق به ساخت این ربات شده اند.
روش شناسایی گوشی های رجیستر شده
از چهاردهم آذر نود و شش فاز دوم رجیستری گوشی های موبایل آغاز شد و در این مرحله تمامی گوشی های اپل برای فعال شدن در شبکه ی موبایل کشور، باید رجیستر شوند. بر این اساس تشخیص قاچاق یا رسمی بودن گوشی مهم است.
به گزارش زومیت، فاز دوم اجرای طرح رجیستری گوشی های موبایل از سه شنبه ی گذشته آغاز شده است، بر این اساس تمامی خریداران گوشی ها و تبلت های اپل هنگام خرید باید از اصالت دستگاه مطمئن شوند.
تشخیص اصالت گوشی
برای تشخیص اصل یا قاچاق بودن گوشی لازم است خریدار ابتدا شناسه ۱۵ رقمی (IMEI) روی جعبه دستگاه را به شماره ی ۷۷۷۷ پیامک کند. همچنین می تواند با استفاده از کد دستوری #۷۷۷۷* و انتخاب گزینه استعلام اصالت، قبل از خرید و پرداخت هزینه، از اصالت گوشی مطمئن شود.
سپس گوشی یا تبلت خریداری شده باید در شبکه اپراتوری نیز فعال شود؛ بر این اساس لازم است خریدار کد فعال سازی (Activation Code) را هنگام خرید از فروشنده دریافت کند؛ به خریداران توصیه می شود برای پیشگیری از هرگونه سوء استفاده احتمالی، کد فعال سازی را بلافاصله استفاده و دستگاه را فعال کنند.
برای فعال سازی نیز خریدار باید کد دستوری #۷۷۷۷* را شماره گیری کرده و عدد مربوط به گزینه فعال سازی را انتخاب کند. پس از آن شناسه بین المللی ۱۵ رقمی (IMEI) گوشی، کد فعال سازی مربوط به آن و شماره سیم کارتی را که می خواهد از آن استفاده کند به ترتیب وارد کند. پس از تائید اطلاعات وارد شده، پیام موفقیت آمیز بودن فرآیند، روی صفحه گوشی قابل مشاهده است.
توجه: خریداران باید تمامی مراحل استعلام را خودشان انجام دهند و پس از اطمینان از اصالت گوشی مورد نظر و قانونی و استاندارد بودن آن، تلفن همراه مورد نظر خود را خریداری کنند.
تطبیق شناسه گوشی با شناسه جعبه
یکی دیگر از مراحل تشخیص اصل بودن گوشی تطبیق شناسه ی گوشی با کد درج شده روی جعبه ی دستگاه است. بر این اساس لازم است خریدار کد دستوری #۰۶#* را شماره گیری کرده و شناسه ی ۱۵ رقمی (IMEI) گوشی را دریافت کند. این کد باید با شناسه ی ثبت شده روی جعبه دستگاه یکی باشد.
توجه: گوشی های دو سیم کارته دارای دو شناسه IMEI و گوشی های چند سیم کارته دارای چند IMEI هستند.
از سوی دیگر کاربران باید به این نکته توجه کنند که پس از فعال سازی، تلفن همراه فقط روی سیم کارت فعال شده، قابلیت استفاده از شبکه را خواهد داشت و در صورتی که دارنده گوشی یا تجهیز بخواهد از سیم کارت دیگری استفاده کند باید فرایند انتقال بهره بردار را با شماره گیری کد دستوری #۷۷۷۷* و ارسال عدد مربوط به گزینه انتقال بهره بردار انجام دهند؛ در غیر این صورت تلفن همراه روی سیم کارت جدید فقط به مدت ۳۰ روز قابل استفاده خواهد بود.
درهمین حال گوشی های اپل که در حال حاضر در شبکه اپراتورها فعال هستند، درصورت تعویض سیم کارت باید فرایند انتقال مالکیت را انجام دهند.
سرشماره همتا
رجیستری گوشی هیچ گونه هزینه ای برای خریدار ندارد و تمامی پیامک های مربوط به استعلام گوشی و اطلاع رسانی در این زمینه تنها با سرشماره HAMTA برای مشترکان ارسال می شود و اگر پیامکی با سرشماره دیگری در پاسخ به کاربر ارسال شود، جعلی بوده و به هیچ وجه قابل استناد نیست.
لازم است کاربران پس از خرید دستگاه، فاکتور رسمی با مهر فروشگاه که شماره شناسه ۱۵ رقمی (IMEI) دستگاه روی آن درج شده را از فروشنده دریافت کنند و درصورت بروز هرگونه مشکل در مورد غیرقانونی بودن گوشی یا تجهیز، فروشنده پاسخگو خواهد بود.
گوشی مسافری
مسافرانی که از خارج از کشور گوشی تلفن همراه، تبلت، مودم یا هر دستگاه سیم کارت خوری خریداری کرده و به همراه خود وارد کشور می کنند، باید شناسه بین المللی ۱۵ رقمی (IMEI) دستگاه خریداری شده را در گمرک محل ورود خود ثبت کنند. مسافران هنگام ثبت شناسه ی گوشی تلفن همراه خود باید عوارض گمرکی آن را پرداخت کرده و رسید آن را نزد خود نگهداری کنند و در آخر، پس از دریافت کد فعال سازی از وزارت صنعت، معدن و تجارت، باید آن را در سامانه همتا به آدرس Hamta.ntsw.ir ثبت کنند.
عوارض گمرکی و ارزش گذاری کالای مسافری براساس ارزش کالای ثبت شده در سامانه TSC به آدرس tsc.irica.co انجام می شود.
شماره هایی که نباید فراموش کنید
در فرآیند ثبت و شناسه دار کردن گوشی های تلفن همراه، برای اعلام شکایت یا پیگیری مشکلات احتمالی، سامانه ۱۲۴ و مرکز تماس ۰۹۶۳۶۶ اعلام شده است.
خریداران می توانند درصورت بروز هرگونه مشکل یا شکایت در زمینه ی استعلام، انتقال مالکیت، هزینه، فعال سازی، جعل در فاکتور و شماره سریال تجهیز و مشکلات گمرکی با سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، مرکز تماس طرح با شماره ۰۹۶۳۶۶ یا شماره ۱۳۵ سازمان تعزیرات حکومتی تماس گرفته یا به پورتال سازمان تعزیرات مراجعه کنند.
برای شکایت از مشکلات فنی شامل دریافت نکردن سرویس از شبکه تلفن همراه باوجود طی تمام مراحل فعال سازی و دریافت پیامک تائیدیه فعال شدن گوشی، موضوع باید به مرکز تماس طرح به شماره ۰۹۶۳۶۶ اعلام شود.
توجه: گوشی یا تبلت سیم کارت خوری که از مبادی قانونی وارد کشور نشده و شناسه IMEI آن ثبت نشده باشد، پس از گذشت یک ماه قطع شده و به هیچ عنوان در شبکه اپراتورهای کشور قابل استفاده نخواهد بود.
ایرانسل و بانک پاسارگاد از کیف پول الکترونیکی کیپاد رونمایی کردند
ایرانسل در شهر مشهد و در رویدادی مشترک با بانک پاسارگاد، از کیف پول همراه الکترونیکی با نام کیپاد رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، صبح روز پنجشنبه ی گذشته، در رویدادی مشترک بین ایرانسل و بانک پاسارگاد و با حضور استاندار خراسان رضوی، شهردار مشهد، مدیر بازاریابی ایرانسل، مدیرعامل بانک پاسارگاد و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از کیف پول الکترونیکی همراه با نام کیپاد رونمایی شد. این کیف پول که با استفاده از چیپ های NFC فعالیت می کند، برای پرداخت مبالغ خرد و تا ۵۰ هزار تومان کاربرد خواهد داشت.
در حال حاضر پرداخت هزینه در بخش های حمل و نقل عمومی اعم از قطار شهری و اتوبوس و هم چنین فروشگاه های منتخب از طریق این کیف پول الکترونیکی در دسترس است. به گفته ی مدیران بانک پاسارگاد، تا بدین لحظه ۳۵۰ کارت خوان NFC در فروشگاه های منتخب نصب شده؛ البته برنامه ریزی این بانک تعبیه ی ۲۰ هزار کارت خوان در سطح شهر است.
در بخش حمل و نقل نیز هم اکنون دو هزار اتوبوس، ۱۰۵ گیت قطار شهری و ۴۶ گیت BRT به دستگاه های پشتیبان از کیپاد مجهز شده اند.
در ابتدای مراسم باقر صمدی، مدیر بازاریابی ایرانسل، به ارائه ی اطلاعاتی از فعالیت های ایرانسل و سهم بازار این اپراتور در مشهد پرداخت. وی گفت: بیش از ۳۰ میلیون مشترک 3G در شبکه ی ایرانسل وجود دارند و بیش از ۲۷۰۰ شهر و دهستان نیز تحت پوشش این شبکه قرار دارند. در حال حاضر ۱۳.۵ میلیون گوشی سازگار با شبکه ی نسل چهار در ایران فعال است که بیش از ۱۰ میلیون از آن ها در شبکه ی ایرانسل فعال هستند.
صمدی در ادامه در رابطه با اهمیت شهر مشهد برای ایرانسل گفت: ایرانسل در مشهد بیشترین سهم از بازار را نسبت به دو اپراتور دیگر در اختیار دارد و به همین دلیل بسیاری از سرویس های خود را ابتدا در این شهر راه اندازی می کند. از بین ۲.۷ میلیون کاربر ایرانسل در مشهد، بیش از ۱.۴ میلیون کاربر دیتا وجود دارد که ۷۴۲ هزار نفر از آن ها از گوشی مجهز به چیپ NFC بهره می برند.
مدیر بازاریابی ایرانسل در ادامه به همکاری دوساله ی این اپراتور با بانک پاسارگاد برای پروژه ی کیف پول الکترونیکی اشاره کرد.
در ادامه ی این مراسم فلاح جوشقانی مدیر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به اهمیت ICT و رشد فناوری در این حوزه اشاره کرد. به گفته ی وی، پس از اهمیت بیشتر به خصوصی سازی در ICT، رشد قابل توجهی در این بخش رخ داده است که حضور سه اپراتور اصلی و پنج اپراتور مجازی و رقابت میان آن ها سهم بسزایی در این زمینه داشته و پروژه ی کیف پول الکترونیکی کیپاد یکی از نتایج این رقابت است.
در پایان مراسم، مجید قاسمی مدیر بانک پاسارگاد به اهمیت ICT و رشد تکنولوژی در این حوزه و ضرورت بر ارائه ی سرویس های مبتنی بر آن اشاره کرد. به گفته ی قاسمی، ۹۶ درصد از تراکنش های بانک پاسارگاد به صورت مجازی انجام می شود و این موضوع اهمیت این حوزه را به خوبی نشان می دهد. افزایش تمایل کاربران به استفاده از سرویس های مجازی، نیاز به شعبه های بانک در آینده ای نزدیک را در هاله ای از ابهام قرار داده است.
پاسخ اسنپ به ابهامات پیرامون میزان دسترسیهای اپلیکیشن این سرویس در گوشی های هوشمند
اسنپ به ابهامات ایجاد شده در رابطه با میزان دسترسی اپلیکیشن این سرویس در گوشی های هوشمند، پاسخی رسمی ارائه داد.
به گزارش زومیت، چندی پیش با انتشار ویدیویی در فضای مجازی مبنی بر مقایسه ی میزان دسترسی اپلیکیشن های سرویس های مطرح اشتراک خودرو و حمل و نقل عمومی، اعتراضات گسترده ای پیرامون دسترسی های بیشتر اسنپ نسبت به رقبای آن ایجاد شد. در این ویدیو که به مقایسه ی اسنپ، تپسی و کارپینو پرداخته شده بود، فردی که خود را متخصص معرفی می کند! دسترسی های گوشی (Phone)، مخاطبین (Contacts)، حافظه ی ذخیره سازی (Storage) و مکان کاربر (Location) در اسنپ را در مقایسه با دسترسی مکان کاربر در سرویس های تپسی و کارپینو مقایسه و نقد می کند.
اولین نکته ای که در رابطه با این ویدیو شایان ذکر است، عدم دسترسی اسنپ به حافظه ی گوشی از نسخه ی ۳.۳.۳ به بعد است (در حال حاضر نسخه ی ۳.۳.۹ اپلیکیشن در اختیار کاربران قرار دارد). اما در رابطه با سه دسترسی دیگر، همچنان نکات مبهمی وجود دارد که زومیت برای شفاف سازی بیشتر آن نسبت به تماس با کارشناسان اسنپ و گفت و گو در این خصوص اقدام کرد که در ادامه می توانید پاسخ رسمی این سرویس را مطالعه کنید.
زومیت: اپلیکیشن اسنپ در حال حاضر هنگام نصب، چندین دسترسی را از کاربران گوشی های هوشمند طلب می کند. مهم ترین دسترسی مورد نیاز که برای استفاده از سرویس اسنپ مورد نیاز است، مکان یابی (Location) است که به وسیله ی آن کاربر و راننده ی قادر به یافتن مکان یکدیگر خواهند بود. اما دو دسترسی دیگر اپلیکیشن که به طور پیش فرض فعال بوده و مورد انتقاد و نگرانی برخی کاربران قرار گرفته اند، عبارت هستند از دسترسی به مخاطبین (Contacts) و برقراری تماس های صوتی (Phone).
اما اپلیکیشن اسنپ برای فعالیت خود چه نیازی به دسترسی به مخاطبین و بررسی آن ها دارد؟ بسیاری از کاربران در حال حاضر مخاطبین اپلیکیشن های پیام رسان و ایمیل خود را نیز با اپلیکیشن مخاطبین گوشی همگام سازی می کنند؛ بدین ترتیب اسنپ با دسترسی به این بخش، به تمامی اطلاعات مخاطبین کاربران اعم از نمونه های عادی گوشی و همچنین پیام رسان ها دسترسی خواهد داشت در حالی که این اجازه ی دسترسی عموما توسط اپلیکیشن ها پیام رسان مورد نیاز است. سرویس اسنپ برای فعالیت خود چه احتیاجی به آن دارد؟
اسنپ: توضیحاتی که در بخش اول در مورد «دسترسی به مخاطبین و بررسی آن ها» و «دسترسی به تمامی اطلاعات مخاطبین کاربران اعم از نمونه های عادی گوشی و همچنین پیام رسان ها» آمده اشتباه است. اسنپ صرفا از اکانت منیجر استفاده می کند تا حساب کاربری را که مسافر می سازد در دستگاهش ذخیره کند و به هیچ عنوان به «اطلاعات مخاطبین کاربران» دسترسی ندارد.
اندروید در گروه دسترسی مخاطبین (Contacts) دسترسی های ذیل را قرار داده است:
- READ_CONTACTS
- WRITE_CONTACTS
- GET_ACCOUNTS
از بین این سه دسترسی، اسنپ تنها دسترسی GET_ACCOUNTS را از کاربران مسافر خود می گیرد. از این دسترسی نیز برای ذخیره ی استاندارد اطلاعات حساب اسنپ در گوشی مسافر استفاده می شود.
جدای از غلط بودن صورت سوال، باید در توضیح دسترسی GET_ACCOUNTS بگوییم که ما از «Login with Google» استفاده می کنیم؛ بنابراین برای اینکه کاربر بتواند با حساب کاربری گوگل خود وارد اپلیکیشن اسنپ شود و وقتی روی یوزر نیم خود می زند بتوانیم ایمیلش را پیشنهاد دهیم نیاز به این دسترسی داریم. این دسترسی در اندروید جزو گروه دسترسی مخاطبین (Contacts) محسوب می شود. اینکه چرا این دسترسی در گروه دسترسی مخاطبین قرار گرفته است به تصمیمات اندروید مربوط می شود. ولی برای ما هیچ کاربرد دیگری ندارد.
زومیت: با این که اجازه ی دسترسی برای ایجاد تماس بدون دخالت کاربر بخشی از اپلیکیشن اسنپ است، اما امکان ایجاد تماس یا اجرای کد USSD بدون دخالت کاربر، منجر به نگرانی کاربران این سرویس شده است. اسنپ برای رفع این نگرانی چه پاسخ یا تدبیری در نظر دارد؟
اسنپ: اندروید در گروه دسترسی فون (PHONE) دسترسی های ذیل را قرار داده است:
- READ_PHONE_STATE
- READ_PHONE_NUMBERS
- CALL_PHONE
- ANSWER_PHONE_CALLS
- READ_CALL_LOG
- WRITE_CALL_LOG
- ADD_VOICEMAIL
- USE_SIP PROCESS_OUTGOING_CALLS
اپلیکیشن اندروید مسافر اسنپ از بین تمامی دسترسی های فوق تنها دسترسی CALL_PHONE را استفاده می کند. بارها تاکید کرده ایم که اسنپ دسترسی های خواندن شماره تلفن، پاسخ دادن به تماس های ورودی، خواندن تاریخچه تماس و تغییر دادن تاریخچه تماس را از مسافران خود نمی گیرد. دسترسی به فون برای انجام عملیات شارژ حساب کاربری از طریق کد USSD گرفته می شود. اگر اسنپ بخواهد از دسترسی فون استفاده دیگری بکند روی تاریخچه تماس کاربر ثبت می شود (لاگ می اندازد). دسترسی فون به طور پیش فرض فعال است، ولی کاربر می تواند آن را غیرفعال کند. با غیرفعال کردن این دسترسی تنها پرداخت USSD کمی سخت تر می شود و باید کد دستوری مورد نظر را کپی و سپس در قسمت تماس گوشی پیست کرد.
در پایان لازم به ذکر است که نسخه ی فعلی اپلیکیشن مسافر اسنپ ۳.۳.۹ است و در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ با انتشار نسخه ۳.۳.۳ دسترسی STORAGE حذف شده است و از آن زمان تا کنون اسنپ در اپلیکیشن مسافران خود فقط سه دسترسی PHONE ،LOCATION و CONTACTS را می گیرد.
های وب برای خرید پارس آنلاین ۸۸۲ میلیارد تومان خواهد پرداخت
اسناد منتشرشده توسط های وب در سامانه ی کدال نشان از این دارد که مبلغ توافق شده برای تصاحب پارس آنلاین ۸۸۲ میلیارد تومان است.
به گزارش زومیت، بر اساس اسناد منتشر شده توسط های وب در سامانه ی کدال که متعلق به سازمان بورس و اوراق بهادار است، اطلاعات بیشتری در رابطه با جزئیات تصاحب پارس آنلاین توسط های وب به دست آمده است. در صورتی که به سامانه ی کدال مراجعه کنید، مشاهده خواهید کرد که تاریخ انتشار این اسناد بعداز ظهر یکشنبه، ۱۲ آذرماه است. از جمله ی مواردی که می توان به آن اشاره کرد، مبلغ مورد توافق برای تصاحب چهار شرکت از مجموع شرکت های متعلق به پارس آنلاین ارتباطات است. بر اساس نامه ای که مهر و امضای سید ایمان میری، مدیرعامل و نائب رئیس هیئت مدیره ی های وب را می توان در پای آن دید، های وب مبلغ ۸۸۲۰ میلیارد ریال به سهامداران پارس آنلاین ارتباطات پرداخت خواهد کرد.
براساس این نامه، های وب اعلام کرده با توجه به اینکه این شرکت خود دارای مجوز FCP است، از این رو با موافقت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پروانه ی FCP شرکت پارس آنلاین متوقف شده و سرویس دهی به مشترکان فعلی پارس آنلاین با بهره گیری از مجوز FCP های وب ادامه خواهد یافت.
در این نامه پیش بینی شده است که مجموعه ی سود خالص شرکت های مورد قرارداد طی سال ۱۳۹۶ نزدیک به ۸۰ میلیارد تومان خواهد بود که از این رو، سود کسب شده به ازای هر سهم، ۲۰ تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
در بند ۹ نامه ی مورد نظر نیز های وب اعلام کرده است که در حال حاضر برنامه ای برای ارائه ی پیشنهاد ادغام یا تملک به شرکت های دیگر ندارد؛ هرچند در ادامه به این نکته اشاره شده که پیش بینی قطعی این موضوع غیر ممکن است و تصمیم گیری در این خصوص تابع نیاز بازار و متناسب با امکانات و شرایط خواهد بود. از نکات مهم در سند منتشر شده، پیش بینی سودی ۸۰ میلیارد تومانی برای مجموع چهار شرکتی است که با مبلغ ۸۸۲ میلیارد تومان تصاحب شده اند.
آپدیت جدید اینستاگرام با دو امکان Archive و Highlights منتشر شد
نسخه جدید اینستاگرام با دو امکان کاربردی Archive و Highlights منتشر شد که در ادامه به معرفی امکانات جدید آن خواهیم پرداخت.
به گزارش زومیت، اینستاگرام در حال تست چند قابلیت جدید برای نسخه های آینده ی این برنامه است. چهارشنبه ی گذشته، دو مورد از این امکانات یعنی Archive و Highlights به طور رسمی و در قالب نسخه ۲۵ اینستاگرام به این برنامه اضافه شد که در ادامه می توانید به طور مختصر با آن ها آشنا شوید.
امکان Archive
همانطور که احتمالا می دانید، اینستاگرام بخشی به عنوان Archive دارد که می توانید پست های خود را، به جای آنکه به طور کامل حذف کنید، به صورت موقت از دید کاربران خارج و به اصطلاح آن را آرشیو کنید. برای این کار کافی است منوی سه نقطه هر پست را لمس و Archive را انتخاب کنید. از این پس این بخش علاوه بر پست ها، شامل حال استوری های منقضی شده هم می شود و می توانید در دو تب جداگانه، به پست ها و استوری ها دسترسی داشته باشید.
از این به بعد استوری های ارسالی بعد از اتمام مهلت ۲۴ ساعته، به جای حذف کامل به بخش آرشیو منتقل خواهند شد تا بتوانید هر زمان که مایل بودید، مجددا آن ها را مرور کنید. این بخش کاملا خصوصی و تنها برای شما قابل مشاهده خواهد بود.
امکان Highlights
دومین امکانی که به نسخه ۲۵ اینستاگرام اضافه شده است و احتمالا با استقبال بسیار زیادی هم مواجه خواهد شد، هایلایت نام دارد. هایلایت یک بخش کاملا جدید به صفحه ی پروفایل شما اضافه خواهد کرد که به لطف آن، نواری برای قرارگیری استوری های تمدیدشده به بالای بخش پست ها اضافه خواهد شد؛ استوری های تمدیدشده! از این پس و به کمک قابلیت هایلایت، دیگر به نمایش ۲۴ ساعته استوری محدود نیستید و می توانید استوری های مورد علاقه ی خود را برای همیشه و تا زمانی که به صورت دستی آن را حذف کنید تمدید کنید. درواقع از حالا پروفایل شما دارای دو بخش خواهد بود، یک بخش مربوط به پست ها و یک بخش مربوط به استوری ها. برای ارسال استوری در بخش تمدیدشده ها، کافی است علامت New را لمس و یکی از استوری های موجود در بخش آرشیو را انتخاب کنید.
توجه: مانند همیشه، این بار هم امکانات جدید اینستاگرام ممکن است به محض آپدیت در اختیار شما قرار نگیرند و از ۱ ساعت تا چند روز برای نمایان شدن زمان لازم داشته باشند.
مدل 2018 گلکسی اِی 7 سامسونگ با نام گلکسی اِی 8 پلاس عرضه خواهد شد
گوشی جدید سامسونگ با شماره مدل SM-A730F و نام تجاری گلکسی اِی ۸ پلاس (۲۰۱۸) در پایگاه اطلاعات Bluetooth SIG فاش شده است.
به گزارش زومیت، سامسونگ، به زودی از مدل جدید سری گلکسی اِی (Galaxy A) رونمایی خواهد کرد و انتظار می رود نسخه ی جدید گلکسی اِی ۷ به همراه گلکسی اِی ۵ توسط این شرکت معرفی شود. با این حال، به نظر می رسد که سامسونگ نام تجاری دیگری را برای مدل ۲۰۱۸ گوشی گلکسی اِی ۷ درنظر گرفته است؛ سند فاش شده در پایگاه اطلاعات Bluetooth SIG، این موضوع را تأیید می کند.
گوشی جدید سامسونگ با شماره مدل SM-A730F در Bluetooth SIG ثبت شده است؛ در توضیحات مربوط به این مدل، به نام گلکسی اِی ۸ پلاس (۲۰۱۸) اشاره می شود. در ابتدا انتظار می رفت مدل SM-A730F به تبعیت از محصولات پیشین سری گلکسی اِی، با نام تجاری گلکسی اِی ۷ (مدل ۲۰۱۸) ارائه شود.
دریافت تأییدیه برای نسخه جدید گلکسی اِی ۷ در حالی صورت می گیرد که کم تر از سه روز پیش، گوشی دیگری با شماره مدل SM-A530F در همین پایگاه فاش شده بود؛ در توضیحات مربوط به این مدل نیز به نام تجاری مدل ۲۰۱۸ گلکسی اِی ۸ اشاره می شود. در همین رابطه، مدتی پیش اعلام شد که شرکت سامسونگ برای هماهنگ سازی بیشتر نام گذاری گوشی های سری گلکسی اِی و گلکسی اس، تصمیم دارد تا تغییراتی را در نام میان رده های جدید خود اعمال کند.
اگر شایعات پیشین پیرامون مدل ۲۰۱۸ گوشی گلکسی اِی ۸ و گلکسی اِی ۸ پلاس صحت داشته باشد، انتظار داریم میان رده های جدید سامسونگ با صفحه نمایش بدون حاشیه و نسبت ابعاد ۱۸:۹ عرضه شود. شرکت سازنده از چنین نمایشگرهایی در گوشی پرچمدار گلکسی اس ۸ و گلکسی نوت ۸ استفاده کرده است و آن را «اینفینیتی دیسپلی» می نامد. با این حال، اعضای جدید سری «گلکسی اِی» فاقد صفحه نمایش لبه منحنی خواهند بود. با توجه به اطلاعات به دست آمده، نسخه ۲۰۱۸ گوشی گلکسی اِی ۷ با نمایشگر ۶ اینچی و مدل جدید گلکسی اِی ۵ با صفحه نمایش ۵.۵ اینچی عرضه می شود.
به دلیل حذف حاشیه های اضافی، دکمه ی Home از پایین نمایشگر حذف و حسگر اثر انگشت به پنل پشتی منتقل شده است. در نسل قبل، سنسور اثر انگشت با دکمه ی Home ادغام و در پایین صفحه نمایش جای گرفته بود. تصاویر رندر شده از نسخه ی جدید گوشی های گلکسی اِی، حاکی از آن است که هیچ یک از میان رده های جدید سامسونگ به دوربین دوگانه مجهز نخواهند بود و تنها یک سنسور برای دوربین اصلی درنظر گرفته شده است.
پردازنده اکسینوس ۷۷۸۵ به مدل ۲۰۱۸ گوشی گلکسی اِی ۸ و گلکسی اِی ۸ پلاس قدرت خواهد داد و چهار گیگابایت رم نیز برای این دو مدل درنظر گرفته شده است. ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی که می توانید آن را با استفاده از کارت حافظه میکرو SD افزایش دهید، از دیگر مشخصات احتمالی کهکشانی های جدید خواهد بود. با وجود گذشت چندین ماه از انتشار نسخه رسمی به روزرسانی اندروید اوریو توسط گوگل، گلکسی اِی ۸ و گلکسی اِی ۸ پلاس از نسخه ی قدیمی تر اندروید ۷.۱.۱ نوقا استفاده می کنند.
لازم به ذکر است که اعضای جدید سری گلکسی اِی (Galaxy A)، پیش تر موفق به دریافت تأییدیه از Wi-Fi Alliance و FCC شده اند. به همین جهت، ممکن است نسخه ۲۰۱۸ گوشی گلکسی اِی ۸ و گلکسی اِی ۸ پلاس تا پیش از پایان سال جاری میلادی یا اوایل سال آینده به صورت رسمی معرفی شود.
گوشی های هواوی سال ۲۰۱۹ با پشتیبانی از 5G به بازار می آیند
شرکت هواوی مدعی است که سال ۲۰۱۹ گوشی های هوشمند خود را به اینترنت 5G مجهز خواهد کرد.
به گزارش زومیت، ظاهرا هواوی قصد دارد گوشی های هوشمند خود را با پشتیبانی از سرویس های شبکه ی 5G در سال ۲۰۱۹ روانه ی بازار کند. این ادعا توسط سایت های چینی و به نقل از هواوی مطرح شده است. ظاهرا یو چنگ دانگ، مدیر بخش تجارت مشتریان هواوی در نشست جهانی اینترنت در چین اظهاراتی در این خصوص انجام داده است. پیش تر، هواوی اعلام کرده بود که محصولات خود با پشتیبانی از 5G را در سال ۲۰۱۸ معرفی خواهد کرد. حالا اعلام جدید، این شائبه را تقویت می کند اینترنت نسل پنجمی که هواوی وعده ی آن را داده، ممکن است به همراه چیپ ست های اختصاصی این شرکت عرضه شود. به گفته ی چنگ دونگ، هواوی در سال آینده از تراشه های جدیدی رونمایی خواهد کرد که مانند تراشه ی کرین 970 به هوش مصنوعی مجهز خواهند بود.
چنگ دونگ می گوید تا سال ۲۰۱۹ بسیاری از اپراتورهای موبایل، زیرساخت لازم برای برقراری ارتباط با استفاده از فناوری 5G را فراهم خواهند کرد. دلیل این ادعا شاید آزمایش های موفقیت آمیز اخیر باشد که با همکاری ZTE، کوالکام و چاینا موبایل صورت گرفت. هواوی به دلیل فعالیت های اخیر خود در حوزه ی نسل پنجم ارتباطات با نظر کمیته ی کنفرانس اینترنت جهانی، جایزه ی «شرکت پیشرو در فناوری حوزه ی اینترنت» را به خود اختصاص داد.
مدیرعامل هواوی در سال ۲۰۰۹ نقشه ی راه مشابهی برای این شرکت متصور شده بود. دستاوردهای اخیر هواوی نشان می دهد که این شرکت از مسیر تعیین شده ی خود منحرف نشده است؛ اما باید دید آیا در آینده به اهداف خود که عرضه ی زودهنگام گوشی های 5G به بازار است، خواهد رسید یا خیر.
مایکروسافت و کوالکام: لپتاپ های مجهز به پردازنده آرم نیازمند هفته ای یک بار شارژ هستند
سر انجام در کنفرانس سه شنبه شب گذشته ی مایکروسافت، کوالکام و شرکای سخت افزاری آن ها، نخستین لپ تاپ های مجهز به پردازنده ی آرم معرفی شدند.
به گزارش زومیت، در جریان کنفرانس سه شنبه شب گذشته ی کوالکام، تری میرسون، نائب رئیس ارشد بخش ویندوز و دستگاه های مایکروسافت وعده داد که کاربران کامپیوترهای ویندوز ۱۰ مجهز به پردازنده ی اسنپدراگون، با وجود استفاده ی مداوم از دستگاهشان، تنها هفته ای یک بار نیازمند شارژ خواهند بود. تری این کامپیوترهای جدید را تغییردهنده ی بازی می نامد و کریستیانو امون، مدیر اجرایی ارشد کوالکام تکنولوژیز اشاره می کند که این دستاورد به لپ تاپ های ویندوز ۱۰ امکان می دهد تا برای استفاده های کاری و سرگرمی جایگزین تبلت ها شوند.
«کامپیوترهای همیشه متصل» اصطلاحی است که مایکروسافت و کوالکام برای نامیدن این لپ تاپ های جدید به کار می برند. این لپ تاپ ها از وزن سبکی برخوردارند، نیازی به فن ندارند و از مودم های پرسرعت نسل چهارم موبایل بهره می برند و مهم تر از همه به لطف عمر باتری ۲۰ ساعته و با وجود استفاده از نرم افزارهای معمول ویندوز ۱۰، می توانند همیشه روشن و متصل بمانند.
این ویژگی بی نظیر به کاربران این لپ تاپ ها امکان می دهد همانند گوشی هوشمند در سفرهای خود نیازی به حمل شارژر نداشته باشند.
اپراتور اسپرینت که در این رویداد شرکت کرده بود، وعده ی فعال سازی آسان، داده های نامحدود و پشتیبانی مناسب برای این دستگاه ها داد.
ایسوس نوواگو (NovaGo) از اولین دستگاه های استفاده کننده از این پلتفرم محسوب می شود. این لپ تاپ هم از سیم کارت الکترونیکی و هم نانو سیم کارت پشتیبانی می کند؛ از حداکثر حافظه ی داخلی ۲۵۶ گیگابایت و ۸ گیگابایت حافظه ی رم برخوردار است و البته قدرت پردازشی آن توسط پردازنده ی اسنپدراگون ۸۳۵ تأمین می شود.
ایسوس وعده ی ۲۲ ساعت عمر باتری (در حالت پخش ویدئو)، ۳۰ روز در حالت آماده به کار و ارائه ی شبکه ی نسل چهارم موبایل برای این دستگاه داده است.
لپ تاپ ایسوس از قلم لمسی، ویندوز اینک و ویندوز هلو نیز پشتیبانی می کند و قیمت آن برای نسخه ی پایه با ۴ گیگابایت حافظه ی رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی تنها ۵۹۹ دلار خواهد بود. نسخه ی دوم با ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلی با قیمت ۷۹۹ دلار به فروش خواهد رسید.
این لپ تاپ ها در ایالات متحده، چین، ایتالیا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و تایوان در دسترس خواهند بود.
علاوه بر این، کوین فراست، نائب رئیس ارشد بخش سیستم های شخصی مصرفی اچ پی در این رویداد از لپ تاپ جدید این شرکت به نام اچ پی Envy x2 رونمایی کرد.
این دستگاه همانند سرفیس پرو از بدنه ای فلزی برخوردار است؛ عمر باتری ۲۰ ساعته ارائه می دهد و ضخامت آن تنها ۶.۹ میلی متر (به باریکی یک آیفون) است. قیمت این تبلت هنوز مشخص نیست؛ اما بهار سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه خواهد شد.
لنوو در ژانویه ی ۲۰۱۸ و در نمایشگاه CES از تولیدات جدید خود در این پلتفرم رونمایی خواهد کرد.
کوین لنزینگ نائب رئیس ارشد AMD نیز از دیگر شرکت کنندگان این رویداد بود. وی اعلام کرد که آن ها از مودم نسل چهارم کوالکام در لپ تاپ های مجهز به پردازنده ی رایزن استفاده خواهند کرد تا مزیت همیشه متصل را برای دستگاه های x86 نیز به ارمغان بیاورند.
در پایان، امون اعلام کرد که انتظار دارد کامپیوترهای همیشه متصل رایانش همراه را متحول کنند و با ایجاد دسترسی پرسرعت به اینترنت، قدرت و عملکرد رایانش ابری را به پای رایانش مبتنی بر فضای محلی برسانند.
هوش مصنوعی گوگل می تواند نمونه ای مثل خودش و قوی تر از ساخته های انسانی بسازد
پژوهشگران گوگل موفق به توسعه ی نوعی هوش مصنوعی شده اند که می تواند یک هوش مصنوعی دیگر و با عملکردی بهتر از نمونه های ساخت انسان بسازد.
به گزارش زومیت، در می ۲۰۱۷، پژوهشگران واحد تحقیقاتی گوگل برین (Google Brain) اعلام کردند که موفق به ساخت یادگیری ماشینی خودکار (AutoML)، نوعی هوش مصنوعی شده اند که قادر به تولید و ساخت یک هوش مصنوعی دیگر از نوع خودش است.
کمی بعد، این پژوهشگران تصمیم گرفتند اتوام ال را با بزرگ ترین چالش همراهش معرفی کنند. این هوش مصنوعی می تواند نوعی هوش مصنوعی با عملکردی بهتر از تمام همتایان ساخت انسان بسازد.
پژوهشگران گوگل با بهره گیری از رویکردی به نام یادگیری تقویتی، طراحی الگوهای یادگیری ماشینی را خودکارسازی کرده اند. اتوام ال به عنوان یک شبکه ی عصبی کنترل کننده عمل می کند و یک شبکه ی هوش مصنوعی نوپا (Child AI) را برای یک وظیفه ی معین توسعه می دهد.
وظیفه ی این هوش مصنوعی منحصر به فرد که پژوهشگران نام آن را نازنت (NASNet) گذاشته اند، شناسایی اشیاء، افراد، ماشین ها، چرا غ های راهنمایی، کیف دستی، کوله پشتی و … در یک ویدئو در زمان واقعی بود.
اتوام ال عملکرد نازنت را ارزیابی می کند و از اطلاعات به دست آمده برای بهبود هوش مصنوعی نوپایش بهره می گیرد و این فرایند را هزاران بار تکرار می کند.
زمانی که عملکرد نازنت روی طبقه بندی تصویر وب سایت ایمیج نت و مجموعه داده های تشخیص اشیاء وب سایت کوکو که پژوهشگران گوگل آن ها را به عنوان «دو مورد از مهم ترین مجموعه داده های دانشگاهی در بینایی کامپیوتری» می دانند، آزمایش شد؛ این هوش مصنوعی توانست از تمام دیگر سیستم های بینایی کامپیوتری، نتایج بهتری به دست آورد.
بر اساس گزارش پژوهشگران، دقت نازنت در پیش بینی تصاویر در مجموعه ی اعتبارسنجی ایمیج نت، ۸۲.۷ درصد بود که این رقم ۱.۲ درصد بهتر از تمام نتایج منتشر شده ی پیشین است. همچنین کارآمدی این سیستم با میانگین دقت متوسط ۴۳.۱ درصد، ۴ درصد بهتر از نمونه های پیشین بود.
علاوه بر این، نسخه ی دیگری از نازنت که نیازمند محاسبات کمتری است، توانست از بهترین مدل های مشابه برای پلتفرم های موبایل، عملکرد بهتری (۳.۱ درصد) از خود نشان دهد.
چشم اندازی از آینده
یادگیری ماشینی همان چیزی است که توانایی انجام وظایف مشخص را به سیستم های هوش مصنوعی می بخشد. هرچند مفهوم پشت این فناوری کاملا ساده است (الگوریتمی که با تغذیه از حجم عظیمی داده آموزش می بیند)؛ اما همین فرایند نیاز به اختصاص زمان و تلاش بسیار زیادی دارد.
با خودکارسازی فرایند ساخت سیستم های دقیق و کارآمد هوش مصنوعی، یک هوش مصنوعی که قادر به ساخت هوش مصنوعی دیگری است، این وظیفه را بر دوش می کشد. در نهایت، این بدین مفهوم است که اتوام ال می تواند زمینه ی بهره گیری از یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی را برای افراد غیر متخصص فراهم کند.
به ویژه در مورد نازنت، تقاضا برای الگوریتم های دقیق و کارآمد بینایی کامپیوتری به علت میزان کاربردهای بالقوه ی آن ها به شدت بالا است. این الگوریتم ها می توانند در ساخت ربات های پیچیده ی مجهز به هوش مصنوعی یا کمک به بازیابی بینایی افراد کم بینا یا نابینا به کار برده شوند.
آن ها همچنین می توانند به منظور بهبود فناوری های وسایل نقلیه ی خودران به طراحان کمک کنند. هرچه سرعت یک وسیله ی نقلیه ی خودران در تشخیص اشیاء در مسیر بالاتر باشد، واکنش سریع تری می تواند نشان دهد؛ در نتیجه امنیت چنین وسایل نقلیه ای افزایش خواهد یافت.
پژوهشگران گوگل اذعان می کنند که نازنت می تواند کارآمدی خود را در طیف گسترده ای از زمینه های مختلف اثبات کند. آن ها همچنین به منظور به کارگیری این هوشی مصنوعی در طبقه بندی تصویر و تشخیص اشیاء، آن را به صورت متن باز توسعه داده اند.
پژوهشگران گوگل در وبلاگ خود نوشته اند:
ما امیدواریم که جامعه ی بزرگ تر یادگیری ماشینی قادر به توسعه ی این مدل ها باشد و با مشکلات انبوه بینایی کامپیوتری که هنوز با آن ها مواجه نشده ایم، مقابله کند.
هرچند موارد کاربرد نازنت و اتوام ال گسترده است؛ اما ساخت هوشی مصنوعی که می تواند یک هوش مصنوعی دیگر بسازد، سبب بروز برخی نگرانی ها شده است. برای مثال، برای جلوگیری از انتقال تعصبات ناخواسته ی والدین به فرزندان چه باید کرد؟
اگر اتوام ال سیستم هایی چنان سریع بسازد که جامعه قادر به حفظ آن نباشد، چه اتفاقی می افتد؟ تصور اینکه نازنت در آینده ای نزدیک در سیستم های نظارت خودکار به کار گرفته شود، چندان دشوار نیست و حتی شاید به کارگیری آن پیش از تدوین مقررات لازم برای کنترل چنین سیستم هایی به وقوع بپیوندد.
خوشبختانه رهبران جهان به سرعت در تلاش برای کسب اطمینان از این موضوع هستند که چنین سیستم هایی همانند فیلم های آخر الزمانی، آینده ای ناخوشایند برای ما رقم نمی زنند.
آمازون، فیسبوک، اپل و دیگر شرکت ها همگی عضو سازمانی به نام مشارکت در هوش مصنوعی به نفع مردم و جامعه هستند. هدف این تشکیلات تمرکز بر توسعه ی مسئولانه ی هوش مصنوعی است.
بنیاد مهندسان برق و الکترونیک (IEE) استانداردهای اخلاقی برای هوش مصنوعی پیشنهاد داده و دیپ مایند، شرکتی تحقیقاتی که در تصاحب آلفابت، شرکت مادر گوگل است اخیرا اعلام کرد گروهی با تمرکز بر کاربردهای اخلاقی و قاعده مند هوش مصنوعی، ایجاد شده است.
دولت های مختلف نیز مشغول تهیه ی آیین نامه ها و مقررات لازم برای جلوگیری از کاربرد هوش مصنوعی در موارد خطرناک نظیر ساخت سلاح های خودکار هستند. تا زمانی که انسان ها کنترل جهت کلی توسعه ی هوش مصنوعی را حفظ می کنند، مزایای در اختیار داشتن هوشی مصنوعی که می تواند هوش مصنوعی دیگری بسازد، بسیار پررنگ تر از آسیب های احتمالی آن است.
گوگل وب اپلیکیشن پیش رونده را جایگزین اپلیکیشن های کروم می کند
گوگل با قطع پشتیبانی از اپلیکیشن های کروم به نفع وب اپلیکیشن پیش رونده، قصد دارد تا میانه ی سال ۲۰۱۸، این اپلیکیشن ها را در دسترس پلتفرم های دسکتاپ قرار دهد.
به گزارش زومیت، کروم وب استور، فروشگاه اینترنتی وب اپلیکیشن گوگل است که ابتدا در سال ۲۰۱۰ راه اندازی شد و مرکزی برای دریافت اپلیکیشن ، افزونه و بسته های تم برای سیستم عامل کروم محسوب می شود. بیش از یک سال پیش، گوگل اعلام کرد که اپلیکیشن های کروم را به تدریج تا سال ۲۰۱۸ از دسترس ویندوز، مک و لینوکس خارج خواهد کرد. اکنون این شرکت ایمیلی برای توسعه دهندگان ارسال کرده و در آن درباره ی پشتیبانی از وب اپلیکیشن پیش رونده (PWA) در آینده صحبت کرده است.
برنامه ریزی قبلی گوگل همچنان تا حد زیادی پا برجا است و از این پس اپلیکیشن های کروم در وب استور دیگر برای کاربران مک، ویندوز و لینوکس قابل دسترسی نخواهد بود. در واقع اگر در حال حاضر روی هر دستگاهی به جز کروم بوک ها از وب استور بازدید کنید، خواهید دید که صفحه ی اپلیکیشن ها ناپدید شده است. گوگل در ابتدا قصد داشت تا سه ماهه ی اول ۲۰۱۸، پشتیبانی از این اپلیکیشن ها را روی تمام پلتفرم ها (به جز سیستم عامل کروم) قطع کند؛ اما آن ها اکنون تصمیم گرفته اند که پیش از موعد به استفاده از وب اپلیکیشن پیش رونده روی بیاورند.
تیم کروم در حال حاضر برای ارائه ی وب اپلیکیشن پیش رونده روی دسکتاپ مشغول فعالیت است. به محض آنکه این قابلیت عرضه شود (احتمالا در میانه ی سال ۲۰۱۸)، کاربران دقیقا به همان شیوه ای که امروز اپلیکیشن های کروم اجرا می شوند، قادر به نصب اپلیکیشن های وب روی دسکتاپ و اجرای آن ها از طریق آیکون ها و میانبرها خواهند بود.
به منظور فراهم کردن امکان گذار یکپارچه و بی نقص از اپلیکیشن های کروم به وب، پشتیبانی از اپلیکیشن های کروم روی ویندوز، مک یا لینوکس تا زمانی که امکان نصب وب اپلیکیشن های پیش رونده در سال ۲۰۱۸ از راه برسد، به طور کامل حذف نخواهد شد.
زمان بندی ها هنوز تا حدودی نامعلوم هستند؛ اما این قابلیت که در ابتدا قرار بود تا ابتدای سال ۲۰۱۸ از راه برسد، به چند ماه بعد معوق شده است.
علاوه بر این، ما اذعان داریم که وب اپلیکیشن های پیش رونده ی دسکتاپ جایگزین قابلیت های اپلیکیشن کروم نخواهند شد. ما مشغول بررسی راه های ساده سازی این گذار برای توسعه دهندگان متکی به رابط های برنامه نویسی اپلیکیشن های اختصاصی کروم هستیم و به تمرکز ویژه بر سوکت ها، HID و رابط های برنامه نویسی سریال ادامه خواهیم داد.
وب اپلیکیشن های پیش رونده و اپلیکیشن های کروم هر دو به منظور همانندسازی هرچه بیشتر اپلیکیشن های وب با اپلیکیشن های بومی دسکتاپ طراحی شده اند؛ با این حال تنها شباهت آن ها به همین یک مورد ختم می شود. وب اپلیکیشن های پیش رونده از قابلیت کراس پلتفرم (چند پلتفرمی) و چند مرورگری برخوردار هستند؛ درحالی که اپلیکیشن های کروم تنها به مرورگر کروم محدودند و از رابط های برنامه نویسی اختصاصی کروم استفاده می کنند.
در حال حاضر، مرورگر کروم در اندروید از امکان نصب وب اپلیکیشن های پیش رونده پشتیبانی می کند و حتی آیکون مخصوص آن ها را نیز در کشوی اپلیکیشن ها قرار می دهد. اینکه گوگل چگونه این قابلیت را در دسترس سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس قرار می دهد، موضوعی جالب توجه خواهد بود.
ارزش بیت کوین از ۱۴ هزار دلار عبور کرد
هرچند بیت کوین چند روز با ثبات را پشت سر گذاشت؛ اما در2 روز گذشته شاهد رکوردشکنی پول رمزنگاری شده بودیم؛ به طوری که ارزش بیت کوین از مرز ۱۴ هزار دلار گذشت.
به گزارش زومیت، ارزش بیت کوین از مرز ۱۴ هزار دلار عبور کرد. صبح روز چهارشنبه ی گذشته ارزش پول رمزنگاری شده از مرز ۱۲ هزار دلار عبور کرد؛ اما دیری نپایید که بیت کوین رکوردهای جدیدی به نام خود ثبت کرد. ارزش بیت کوین در حالی افزایش پیدا کرده است که سایر ارزهای رمزنگاری شده نظیر اتریم، بیت کوین کش و بیت کوین گلد در ۲۴ ساعت اخیر با کاهش ارزش رو به رو شده اند.
ارزش بیت کوین در حالی از مرز ۱۴ هزار دلار عبور کرد که بهای آن در اولین روز سال میلادی جاری از مرز ۱۰۰۰ دلار عبور کرده بود. با وجود افزایش خارق العاده ی ارزش بیت کوین طی نیمه ی دوم سال ۲۰۱۷، شماری از تحلیل گران وال استریت این افزایش قیمت را یک حباب خوانده و اعلام کرده اند که دیر یا زود این افزایش غیر منطقی به پایان خواهد رسید و سقوط ارزش بیت کوین را شاهد خواهیم بود.
افزایش ارزش بیت کوین باعث شده است توجهات به پول رمزنگاری شده افزایش پیدا کند و بسیاری از افراد حتی در کشورمان به سراغ سرمایه گذاری روی پول رمزنگاری شده بروند.در زمان نگارش این مطلب ارزش بیت کوین نزدیک به ۱۴,۱۳۳ دلار است. باید دید که آیا پول رمزنگاری شده دوباره با افزایش همراه خواهد شد یا خیر.
طبق یافته های جدید پژوهشگران، هوشیاری مغز انسان را هدایت نمی کند
بر اساس تحقیقات دانشمندان، خودآگاه منجر به هدایت مغز انسان نمی شود. مضامین مرتبط با هوشیاری از طریق ناخودآگاه در ذهن انسان شکل می گیرند.
به گزارش زومیت، هر شخصی حس خودآگاهی یا هوشیاری را می شناسد: یک حس بدیهی از آگاهی فردی، که حس مالکیت و کنترل افکار ، احساسات و تجربه های روزمره را به انسان می دهد.
به عقیده ی اغلب کارشناسان می توان خودآگاهی را به دو بخش تقسیم کرد : تجربه ی هوشیاری (یا آگاهی فردی) و محتویات آگاهی که شامل مواردی مثل افکار، باورها، احساسات، ادراک، نیت ها، خاطرات و هیجان ها هستند. فرض کنید، مضامین هوشیاری تا اندازه ای قابل انتخاب باشند، یا توسط آگاهی انسان کنترل شوند، در نتیجه افکار تا زمانی که به آن ها فکر نکنید وجود نخواهند داشت.
مضامین آگاهی و هوشیاری در «پشت صحنه» توسط سیستم های ناخودآگاه، بهینه و سریع در مغز انسان ایجاد می شوند
اما در یک مقاله ی تحقیقاتی جدید در مجله ی مرزهای روانشناسی، در مورد این اشتباه بحث می شود.
در این مقاله ثابت شده که آگاهی فردی منجر به ایجاد یا انتخاب باورها، احساسات یا ادراک انسان نمی شود. در واقع، مضامین آگاهی و هوشیاری در «پشت صحنه» توسط سیستم های ناخودآگاه، بهینه و سریع در مغز انسان ایجاد می شوند. تمام این اتفاق ها بدون دخالت آگاهی فردی رخ می دهند، وقتی این اتفاق رخ می دهد، خودآگاهی بدون هیچ دخالتی در جایگاه مسافرین نشسته است. اما به زبان ساده تر، انسان به صورت خودآگاه افکار یا احساسات خود را انتخاب نمی کند، بلکه نسبت به آن ها آگاه می شود.
فقط یه پیشنهاد نیست
اگر این قضیه کمی عجیب به نظر می رسد، فرض کنید پس از یک شب فراموشی و از دست دادن هوشیاری، هر روز صبح مجددا آن را به دست آورید؛ افکار و هیجان ها چگونه در ذهن شکل می گیرند یا این که رنگ ها و شکل هایی که می بینید چگونه بدون هیچ تلاشی یا بدون قرار گرفتن در ذهن خودآگاه به شکل اشیای با مفهوم یا چهره های به یادآوردنی در می آیند.
فرض کنید کل فرآیندهای روانشناسی عصبی که مسئول حرکت بدن شما یا استفاده از کلمات برای ساخت جملات هستند، بدون دخالت آگاهی فردی شما رخ دهند. در واقع فرآیندهایی که مسئول تولید محتویات و مضامین خودآگاه هستند، همین عملکرد را دارند.
تفکر ما تحت تأثیر پژوهش های مرتبط با اختلال های روانی عصبی و روان شناسی عصبی، و مطالعات اخیر علوم اعصاب شناختی است که از هیپنوتیزم استفاده می کنند. مطالعات هیپنوتیزم نشان می دهند که حالت یک فرد، افکار و ادراک او را می توان از طریق تلقین تغییر داد.
در این بررسی ها، شرکت کنندگان وارد یک روال القای هیپنوتیزم می شوند، این روال به تمرکز ذهنی و حالت جذب کمک می کند. سپس تلقین برای تغییر درک و تجربیات ایجاد می شوند.
برای مثال در یک مطالعه، پژوهشگرها در این حالت ها به ثبت فعالیت مغزی شرکت کنندگان پرداختند: وقتی دست خود را عمدا بالا بردند، وقتی دست با یک قرقره بالا رفت و وقتی که در واکنش به یک تلقین هیپنوتیزم با یک قرقره بالا رفت. حوزه های مشابه مغزی در طول حرکت تلقینی و غیرداوطلبانه فعال شدند در حالی که فعالیت مغز برای حرکت عمدی متفاوت بود.
پس تلقین هیپنوتیزمی را می توان به عنوان واسطه ای برای انتقال یک ایده یا باور در نظر گرفت و در صورت پذیرش، قدرت تغییر رفتار و باور فرد را خواهد داشت.
روایت فردی
شاید به این فکر کنید که پس افکار، هیجان ها و ادراک ما از کجا سرچشمه می گیرد. در واقع مضامین خودآگاهی یک زیرمجموعه از تجربه ها، احساسات، افکار و باورهایی هستند که توسط فرآیندهای ناخودآگاه در مغز شکل می گیرند.
این زیرمجموعه از یک نوع روایت فردی سرچشمه می گیرند که به طور پیوسته در حال به روزرسانی است. روایت فردی به موازات خوداگاهی فردی وجود دارد اما خودآگاهی فردی هیچ تأثیری بر روایت فردی ندارد.
دلیل اهمیت روایت فردی این است که اطلاعاتی را برای ذخیره سازی در حافظه ی شرح حال فراهم می کند (داستانی که شما در مورد خودتان می گویید) و روشی برای انتقال آنچه درک می کنید و با دیگران تجربه می کنند، ارائه می دهد.
در نتیجه این ویژگی امکان تولید استراتژی های بقا را می دهد؛ برای مثال امکان یادگیری پیشگویی رفتار وجود خواهد داشت. این مهارت های میان فردی بر توسعه ی ساختارهای فرهنگی و اجتماعی تأکید می کنند، همین ویژگی بقا و زندگی انسان را به مدت هزار سال بهبود بخشیده است.
پس توانایی انتقال مفاهیم روایی یک فرد ، مزیت تکاملی منحصر به فردی را به انسان می بخشد.
ستاره شناسان دورترین سیاه چاله در عالم شناخته شده را کشف کردند
گروهی از ستاره شناسان به تازگی یک سیاه چاله بسیار بزرگ را در فاصله ی ۱۳ میلیارد سال نوری از زمین، شناسایی کرده اند که دورترین سیاه چاله کشف شده به شمار می رود.
به گزارش زومیت، در عالم شناخته شده، سیاه چاله های فراوانی وجود دارند که برخی از آن ها بزرگ تر و پیرتر از دیگران هستند. به تازگی گروهی از ستاره شناسان موفق شده اند سیاه چاله ای بسیار بزرگی که ۸۰۰ میلیون برابر خورشید جرم دارد، در فاصله ی ۱۳ میلیارد سال نوری از زمین شناسایی کنند. این سیاه چاله در عالم اولیه است؛ یعنی زمانی که جهان هنوز چند صد میلیون سال سن داشته است. این دورترین سیاه چاله ای است که در عالم شناخته شده، کشف شده و دقیقاً ۶۹۰ میلیون سال پس از مه بانگ یا انفجار بزرگ دیده شده که در نوع خود شگفت انگیز است.
اِدواردو بانیادوس، رهبر این گروه پژوهشی از دانشگاه کارنگی ملون آمریکا، می گوید: جمع آوری این جرم عظیم در طول ۶۹۰ میلیون سال، نظریه های در مورد رشد سیاه چاله های کلان جرم را به چالش می کشد.
تا پیش از این، دورترین سیاه چاله ای که دیده شده بود، ۸۰۰ میلیون سال پس از مه بانگ شکل گرفته بود؛ اما این کشف جدید، ماجرا را شگفت انگیزتر می کند. این سیاه چاله ی کشف شده در حال حاضر با نام علمی J1342+0928 فهرست بندی شده است و در مرکز توده ای عظیم از گازهای چرخان بسیار درخشان که در ناحیه مرکزی یک کهکشان هستند، قرار گرفته است و نیروی لازم یک اختروَش (کوازار) در حال شکل گیری را تأمین می کند. این سیاه چاله در میان داده های جمع آوری شده توسط ۳ تلسکوپ پیمایشی شناسایی شده است: داده های باند Z از دوربین انرژی تاریک (DECam) در رصدخانه میان آمریکایی سرو تولولو در شیلی، داده های مادون قرمز از کاوشگر پیمایشی میدان عریض ناسا و داده های مادون قرمز تلسکوپ پیمایشی ژرفای آسمان بریتانیا.
اختروَش ها نورانی ترین اجرام موجود در جهان هستند و برخی از آن ها نوری از خود ساطع می کنند که چندین برابر درخشان تر از کهکشان های بزرگ است؛ اما سیاه چاله ها از خود هیچ نوری ساطع نمی کنند. نوری که توسط تلسکوپ های پیمایشی مشاهده شده، ناشی از حرکت شتاب دار دیسکی است که در اطرف سیاه چاله گردش می کند. این دیسک، متشکل از گازها و غبارهایی است که با سرعت سرسام آوری حرکت می کنند و مادامی که گرانش بسیار زیاد مرکز سیاه چاله آن ها را پس از تغذیه به صورت جت به بیرون پرتاب می کند، اصطکاک عظیمی به وجود می آورند. اختروَش ها بسیار نورانی هستند؛ اما آن قدری از زمین فاصله دارند که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند و تنها به کمک تلسکوپ می توان آن ها را مشاهده کرد.
اختروَش ها ابزاری با ارزش برای مشاهده ی جهان به شمار می روند؛ بنابر این می توان نور دریافت شده از آن ها را تجزیه و تحلیل کرد تا بتوان اطلاعاتی در مورد هیدروژنی که در طول این مدت به سمت زمین حرکت کرده است، به دست آورد. از آن جایی که سیاه چاله J1342+0928 بسیار پیر است؛ می تواند اطلاعات بسیار با ارزشی در مورد دوره یونیزه شدن مجدد در اختیار ما قرار دهد. این دوره را شاید بتوان مهم ترین نقطه در تاریخ جهان نامید. پس از وقوع مه بانگ، جهان ما به گونه ای به یک سوپ ابتدایی بسیار داغ و تاریک در مقیاس کیهانی شباهت داشت که به سرعت در حال گسترش بود.
پس از آن که این سوپ ابتدایی گسترش یافت، سردتر شد و اجازه داد پروتون ها و نوترون ها با یکدیگر در اتم های یونیزه ی هیدروژن ترکیب شوند. حدود ۲۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار سال پس از مه بانگ، این اتم های هیدروژن، الکترون ها را به خود جذب کردند و هیدروژن خنثی به وجود آمدند. در این مقطع زمانی، نور می توانست آزادانه در جهان بی کران حرکت کند و الکترون های آزاد را پراکنده نکند؛ اما این اتفاق تا زمانی که گرانش نخستین ستاره ها و کهکشان ها را در این فضای تاریک جمع آوری کرد، رخ نداد. در این مقطع بود که نور نخستین ستاره ها روشن شد و در جهان شروع به حرکت کرد. طبق نظریه های فعلی ما، پس از این اتفاق دیری نپایید که هیدروژن خنثی به وسیله ی نور فرابنفش این ستاره های جوان، کهکشان ها و اختروَش ها، برانگیخته شد.
سیاه چاله کشف شده اطلاعاتی در مورد دوره ی یونیزه شدن مجدد در اختیار ما قرار می دهد
این اتفاق، مجدداً بسیاری از هیدروژن موجود در عالم را یونیزه کرد و باز هم آن را به پروتون ها و الکترون ها تفکیک کرد. تقریباً تا حدود ۱ میلیارد سال پس از مه بانگ، این فرآیند یونیزه شدن مجدد تکمیل شد. تعیین دقیق زمانی که یونیزه شدن مجدد به همراه تمام سازوکارهای پیچیده ی آن آغاز شد، کاری بسیار دشوار است و دانشمندان نمی توانند در مورد آن نظر قطعی دهند.
اِدواردو بانیادوس در این خصوص می گوید: یونیزه شدن مجدد، آخرین تغییر حالت بزرگ جهان به شمار می رود و یکی از مرزهای علم اخترشناسی است که تاکنون از آن عبور نکرده ایم.
اکنون زمانی است که سیاه چاله ی J1342+0928 به کمک ما می آید. تجزیه و تحلیل نور این اختروَش نشان می دهد که بخش بزرگی از فضای اطراف سیاه چاله را هیدروژن خنثی تشکیل داده است. این نشان می دهد که ۶۹۰ میلیون سال پس از مه بانگ، هنوز فرآیند یونیزه شدن مجدد رخ نداده است. این می تواند نشان دهد که یونیزه شدن مجدد، تقریباً در اواخر دوره ی شکل گیری جهان رخ داده است.
اما کشف سیاه چاله J1342+0928 یک معمای دیگر پیش روی دانشمندان می گذارد. جرم این سیاه چاله، با جرم سیاه چاله های کلان جرم امروزی برابری می کند و این یعنی طبق مدل های تکامل کهکشانی ما، این سیاه چاله باید در کهکشانی بسیار مناسب قرار گرفته باشد که مملو از مواد است؛ زیرا در این مدت اندک توانسته به یک سیاه چاله کلان جرم تبدیل شود.
کشف تازه، بخشی از یک پژوهش طولانی مدت در مورد یافتن اختروَش های جهان اولیه است و دانشمندانی که روی این پروژه کار می کنند، تخمین زده اند که احتمالاً چیزی در حدود ۲۰ الی ۱۰۰ جرم نورانی را که به اندازه ی J1342+0928 دور و بزرگ هستند، در سرتاسر آسمان شناسایی شوند. با یافتن سیاه چاله ها و اختروَش های بیشتر، ستاره شناسان می توانند تکه های پازل دوره ی یونیزه شدن مجدد در جهان اولیه را کنار هم بگذارند و سرانجام به توضیح و مدلی قابل قبول از تکامل کهکشانی برسند که می تواند این سازوکار را توضیح دهد.
دنیل استرن از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، در خصوص کشف صورت گرفته می گوید: این یک کشف بسیار هیجان انگیز است که توسط ستاره شناسانی صورت گرفته که کار با ابزار جدید را به خوبی می دانند. آن ها از تلسکوپ های پیمایشی مستقر در شیلی و هاوایی استفاده کردند و کاوشگر پیمایشی مادون قرمز میدان عریض ناسا را که در مدار است، هدایت کردند تا این کشف مهم را انجام دهند. به کمک تجهیزات نسل جدید و تجهیزات حساس تری که در آینده به کار گرفته می شوند، ما می توانیم کشف های مهم تری طی سال های آینده در جهان اولیه انجام دهیم.
نتایج این پژوهش در نشریه Nature منتشر شده است.