دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 1 مهر 96

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در پنجاه و هشتمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

مصاحبه با مدیران سیروان موتورز؛ سازنده فينيکس، اولین سوپر اسپورت ایرانی

مصاحبه با صاحب امتیاز سیروان موتورز، شما را در جریان عملکرد مجموعه ای می گذارد که در تلاش است تا اولین ابَر خودروی ملی با تکیه بر توانایی های مهندسان ایرانی را طراحی و تولید کند.

به گزارش زومیت، در این مطلب، می توانید با روند فعالیت سیروان موتورز و اهداف آن آشنا شوید که حاصل مصاحبه ی اختصاصی زومیت، با مدیریت این شرکت است. فعالیت های تبلیغاتی و اطلاع رسانی سیروان موتورز و پروژه ی فینیکس، تکیه بر اینستاگرام و شبکه های اجتماعی دارد. این گروه مدعی است که سعی می کند به دور از هیاهوی رسانه ای و حاشیه های احتمالی، به فعالیت خود ادامه دهد. از این جهت، نام کامل افراد حاضر در این مجموعه، محفوظ است و ما از انتشار آن، معذوریم.

سلام. از اینکه وقت خود را در اختیار زومیت قرار دادید ممنونم. برای شروع تاریخچه ای از سیروان موتورز در اختیار خوانندگان زومیت قرار دهید.

در سال ۸۹، شرکت دانش بنیان سیروان موتورز، با هدف ورود به دنیای فناوری و تکنولوژی های نوین در زمینه ی طراحی و ساخت سوپراسپرت با پلت فرم و بدنه ی اختصاصی، ساخت ربات و ماشین های هوشمند و همچنین تحقیق و توسعه ی دانش فنی دستاورد انحصاری خود در تولید انرژی های پاک ( فناوری ایرهیبرید)، در اروپا به ثبت رسید. سیروان موتورز به عنوان هسته ی مرکزی در رأس تمامی تولیدات خود قرار دارد و محصولات تولید شده در مجموعه های مختلف خود را با نام و لوگوی اختصاصی مربوط به واحد تولید کننده ی آن که کاملا به سیروان موتورز وابسته است، وارد بازار جهانی خواهد کرد.

اولین محصول برای بیان توانمندی علمی شرکت سیروان موتورز، ساخت و تولید سوپر اسپورت با ویژگی ها و توانمندی های خاص نسبت به دیگر رقبا است. ما کاملا آگاه به ابزارها و امکانات محدود و همه ی مشکلات تولید در داخل کشور هستیم و همچنین رقابت با شرکت های بزرگ که چندین دهه در حال تولید خودرو هستند کاری بزرگ و بسیار دشوار است. از این رو سیروان موتورز با توجه به توانمندی علمی، فنی و برنامه های خاص و بلند مدت خود با هدف خدمت به مردم عزیز ایران علی الخصوص تغییر دیدگاه جامعه ی داخلی و خارجی مبنی بر عدم توانمندی ایران برای تولید محصول با کیفیت بر اساس معیارها و استانداردهای جهانی، پا در این عرصه نهاده است.

سیروان موتورز با تکیه بر افراد و طراح توانمند خود که دارای ۱۵ سال سابقه ی تحقیق، مطالعه و همکاری های موردی (کوتاه مدت) با چندین برند معروف و بزرگ خودروساز است، تولید یکی از پیچیده ترین نوع طراحی خودرو را در داخل کشور پیش گرفت.

با افتخار اعلام می کنیم، با توجه به تمامی محدودیت ها و تکیه بر دانش بومی، با رعایت اصول مهندسی مدرن، نکات و معیارهای آیرودینامیکی و حفظ بی قید و شرط کیفیت بالای محصول تولیدی خود برای رقابت در بازار جهانی، اولین پلت فرم و کانسپت سوپر اسپورت ایرانی و یک محصول مدرن شهری با ظاهری منحصر به فرد و طراحی شده برای سیروان موتورز با نام تجاری فینیکس (ققنوس) و آماتا ( اصیل و بزرگوار) در آینده ی نزدیک معرفی خواهد شد.

چرا فینیکس و یک ابَر خودرو را انتخاب کردید؟

به دلیل علاقه ی بسیار زیاد بنیانگذار شرکت به این نوع خودروها و به دلیل جزئیات و پارامترهای پیچیده ی مهندسی در این نوع کلاس خودرویی، ایده ی این کار از سال ۸۵ در ذهن ایشان بود. نمونه ی اولیه از کانسپت پروژه، با کیفیت بالا و جزئیات بدنه ساخته شد و محاسبات فنی بر روی آن انجام شده است. در مدل نهایی و اصلی در حال طی کردن پروسه تکمیل خودرو هستیم. هدف ما همانطور که در تاریخچه و اهداف سیروان موتوزر اشاره شد، ورود به ساخت وسایل نقلیه مدرن و هوشمند است. همچنین توسعه ی فناوری انحصاری پیشرانه ی Air-Hybrid و ساخت خودروهای سفارشی دست ساز و ربات های هوشمند، از اهداف اصلی ما است.

کدام شرکت های داخلی و خارجی، با شما همکاری می کنند؟

تا پیش از رونمایی رسمی پروژه، امکان انتشار این اطلاعات وجود ندارد؛ چرا که فعلا جزئی از اطلاعات محرمانه ی تولید محسوب می شوند.

کدام شرکت ها، برای همکاری با شما ابراز تمایل کرده اند؟

با توجه به نبود تولیدکنندگان معتبر داخلی، متاسفانه مجبور به همکاری با شرکت های خارجی شدیم که آن هم به خاطر مشکلات مربوط به تحریم های ناجوانمردانه، با مشکلاتی روبرو است. همکاری با بعضی از تولیدکنندگان معتبر جهانی سخت و یا غیر ممکن است؛ اما استقبال خوبی از سوی برخی شرکت های خارجی داشتیم و به جهت منع افشای اطلاعات، لیست شرکت های همکار با سیروان موتورز، در مراسم رسمی منتشر خواهد شد.

چه کسی بیشترین کمک فنی را به شما کرده است؟

تیم سیروان موتورز بیشترین کمک را به خود کرد و محور اصلی پروژه، بنیانگذار شرکت بوده است که در همه ی زمینه های فنی و طراحی محصولات سیروان موتورز، فعالیت می کند.

پروژه فینیکس، تاکنون چه مقدار هزینه داشته است و آیا اسپانسری در کنار شما وجود دارد؟

سیروان موتورز کاملا خصوصی است و چهارچوب خودش را دارد. ما اسپانسری نداریم چرا که اگر اسپانسری وجود داشت قطعا تا به امروز مردم متوجه این موضوع در تبلیغات ما می شدند.

فکر می کنید، چه زمانی بتوان نمونه ی قابل رانندگی فینیکس یا یکی از طرح های شما را دید؟

اگر حواشی اجازه کار به ما بدهد و سرعت پیشرفت ما را کم نکند، در سال جدید آماده تست خواهد بود.

آیا این خودرو، تولید محدود خواهد بود؟ چه بازه ی قیمتی برای آن پیش بینی می کنید؟

تولید این خودرو محدود و سفارشی است و بدلیل کیفیت بالای ساخت و فناوری های استفاده شده در آن، مسلما قیمت بالایی خواهد داشت. معمولا قیمت این نوع خودروها در بازار جهانی، از ۵۰۰ هزار دلار شروع می شود و به ۴ میلیون دلار و یا بیشتر هم می رسند.

به فکر فروش و بازاریابی طرح های خود در خارج از ایران هستید؟

با توجه به سند چشم انداز خودرویی کشور و فرمایشات مقام معظم رهبری، مبنی بر اینکه تا سال ۱۴۰۴، ایران باید محصولی را تولید کند که بر اساس استانداردها و معیار کیفیت روز دنیا باشد، از این رو بیشتر بر بازارهای خارجی تمرکز داریم که علاوه بر درخشش نام ایران موجب ورود ارز به داخل کشور شود. ما در تلاش هستیم که به سهم خود در پیشرفت صنعت کشور کمک کوچکی در کنار دیگر بزرگان زحمتکش کشورمان، برای صنعت ایران داشته باشیم. برای تولید داخلی در نظر داریم یک یا دو دستگاه در بازار ایران عرضه کنیم، البته با توجه به محدودیت های خاص خودروهای موجود در کشور، محصولات داخلی با صادراتی متفاوت خواهند بود.

آیا فکر نمی کنید از نظر تبلیغاتی، باید قوی تر ظاهر شوید؟

مخاطبین ما خاص هستند و فرصتی برای توجه به تبلیغات ندارند، ما متفاوت عمل می کنیم.

آیا تا کنون، به خروج از ایران فکر کرده اید؟

قطعا اگر در خارج از کشور فعالیت می کردیم تا به امروز محصول نهایی ما آماده شده و به دست مشتریان خود رسیده بود؛ اما در داخل کشور محدودیت ها و چالش های زیادی وجود دارد که برای ما بیش از آنچه فکر می کردیم دردسر و هزینه ایجاد کرد. با این حال چون ایرانی هستیم و کشورمان را دوست داریم ، حاضر به تحمل سختی ها در زیر سایه پرچم کشورمان شدیم، ما سربازان علمی این کشور هستیم و یک سرباز هیچ وقت به مملکت خود پشت نمی کند.

چه پیشنهادی به علاقه مندان طراحی خودرو در ایران دارید؟

در داخل کشور طراحان برجسته ی زیادی وجود دارند که مطمئنا اگر مسیر درست را پیش بگیرند و در مراحل استاندارد این هنر گام بردارند، قطعا کشور عزیزمان شاهد پیشرفت های خوبی در این زمینه خواهد بود. پیشنهاد می کنم برای شروع طراحی خودرو، از گام اول بر اساس اصول، مبانی فنی و استاندارد طراحی خودرو گام بردارند تا در آخر مسیر یک طراح حرفه ای شوند.

شبکه 5G ایرانسل با حضور وزیر ارتباطات آزمایش شد

ایرانسل طی مراسمی شبکه ی 5G خود را با حضور وزیر ارتباطات برای اولین بار مورد آزمایش قرار داد.

به گزارش زومیت، ایرانسل طی مراسمی پس از ارائه ی اطلاعاتی در خصوص دستاوردهای خود در زمینه ی توسعه ی شبکه های 4G و 4.5G در کنار آماری از تعداد کاربران و حجم ترافیک شبکه، برای اولین بار شبکه ی نسل پنجمی خود را که با همکاری اریکسون توسعه یافته است، در حضور محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آزمایش کرد. با توجه به قرارداد منعقد شده بین دو شرکت ایرانی و سوئدی، اریکسون خود را متعهد می داند تا به ایرانسل در مسیر پیاده سازی شبکه ی نسل پنجمی کمک کند.

مدیران رده بالای ایرانسل، مانند علیرضا قلمبر دزفولی، مدیرعامل ایرانسل به همراه نماینده ی شرکت سوئدی اریکسون، اطلاعات جامعی را در خصوص مزایای پیاده سازی و استفاده از اینترنت نسل پنجم (5G) در ابعاد مختلف، مانند صنعت، حمل ونقل، اینترنت اشیاء، کشاورزی و گردشگری اعلام کردند، به گفته ی آن ها این فناوری تاثیر بسیار زیادی در بهبود شرایط زندگی کاربران در تمام ابعاد خواهد داشت.

با توجه به اینکه فناوری شبکه ی بی سیم نسل پنجم در حال حاضر هنوز تجاری سازی نشده است و کماکان در فاز آزمایشگاهی قرار دارد؛ از این رو تجهیزات این شبکه از نظر فیزیکی ابعاد بسیار بزرگی دارد. ایرانسل در بخش پایانی مراسم امروز خود با حضور وزیر ارتباطات، برای نخستین بار، عملکرد شبکه ی 5G را مورد آزمایش قرار داد. سرعت دانلود در شبکه ی نسل پنجمی ایرانسل با استفاده از دو موبایلی که به این شبکه متصل شده بودند پس از چند بار آزمایش، در نهایت به مقدار بیشینه   ای بالغ بر ۲۳.۹ گیگابیت بر ثانیه رسید.

البته باید خاطرنشان کنیم که با وجود دستیابی به چنین سرعت دانلودی در شرایط آزمایشی، دزفولی، مدیرعامل ایرانسل پیش بینی می کند که سرعت دانلود برای هر کاربر پس از راه اندازی رسمی این شبکه به عددی بالغ بر یک گیگابیت بر ثانیه خواهد رسید.

مادیران لوازم خانگی تی‌ سی‌ ال را وارد ایران کرد

مادیران طی یک نشست خبری، ورود لوازم خانگی TCL به بازار ایران را رسما اطلاع رسانی کرد.

به گزارش زومیت، مادیران از این پس تنها نماینده ی تولیدکننده و پخش محصولات TCL شامل تلویزیون، ماشین لباس شویی، یخچال و دیگر لوازم خانگی خواهد بود. پیش از این محصولات برند تی سی ال در بازار کشور حضور داشت؛ اما از این پس محصولات این شرکت تنها توسط مادیران عرضه می شوند.

در نشست خبری این شرکت، مدیران شرکت تی سی ال اعلام کردند که از بین ده ها شرکت های داخلی، شرکت مادیران را به عنوان نماینده ی منتخب خود انتخاب کرده اند که بیش از ۵۰ سال سابقه فعالیت دارد و از توان هزار نیروی متخصص ایرانی بهره می برد. مادیران تجربه ی عرضه ی تلویزیون های شارپ و ایکس ویژن را نیز در بازار کشور دارد.

تی سی ال (TCL) یک شرکت چند ملیتی چینی است که طراحی، توسعه، تولید و فروش محصولات از جمله تلویزیون، لوازم خانگی، تلفن همراه و دیگر لوازم الکترونیکی را انجام می دهد. در سال ۲۰۱۰ شرکت تی سی ال بیست وپنجمین تولیدکننده ی بزرگ لوازم الکترونیکی مصرفی در جهان بود و در سال ۲۰۱۳ نیز به عنوان سومین تولیدکننده ی بزرگ تلویزیون در بازار جهانی لقب گرفت. در این نشست خبری،  شرکت تی سی ال ادعا کرد که سومین تولیدکننده ی تلویزیون در دنیا است و جزو معدود تولیدکنندگان تلویزیون به شمار می رود که دارای کارخانجات تولید صفحه نمایش است. ۷۵هزار نفر نیروی انسانی در هفت مرکز تحقیق و توسعه ی این شرکت مشغول به کار هستند و محصولات این شرکت که در ۱۶۰ کشور جهان عرضه می شوند ارزشی بالغ بر ۱۱ میلیارد دلار دارند. تی سی ال سالانه بیش از ۲۰ میلیون دستگاه تلویزیون تولید کرده و به سایر کشورها صادر می کند.

بابک ثقفی، مدیر عامل مادیران به خدمات و گارانتی محصولات TCL در ایران اشاره کرد و گفت: گارانتی محصولات تی سی ال که توسط مادیران انجام می شود، دو ساله و شامل همه موارد غیر از شکستگی است.

سامانه حمل و نقل هوشمند باربری بین شهری رونمایی شد

سامانه حمل و نقل هوشمند باربری بین شهری اوبار به صورت رسمی شروع به کار کرد.

به گزارش زومیت، اوبار یکی از محصولات استارتاپ ساناگستر سبز است که در صنعت حمل و نقل کالا فعالیت می کند.

به گفته ی حامد تاج الدین، مدیرعامل و مؤسس سانا گستر سبز، سنتی بودن صنعت حمل و نقل و استفاده نکردن از فناوری، دلیل ورود شرکت به این سامانه بوده است؛ چرا که ساناگستر تغییرات در سامانه ها و شیوه های اجرایی را مد نظر دارد.

بر اساس گزارش وی، با استفاده از اوبار فرایند طولانی حمل و نقل و باربری کاهش می یابد و از سوی دیگر مشکلات موجود در این صنعت، کاغذ و رسیدهایی است که باید به سامانه الکترونیکی تبدیل شود.

مدیرعامل ساناگستر سبز گفت: «قیمت مسیرهای بین شهری برای مسافر در هر سال مشخص است؛ اما این قیمت در بخش حمل بار بسیار متفاوت است. عوامل بسیاری بر قیمت بار مؤثر هستند که همین موضوع تعیین هزینه حمل بار را مشکل می کند. بر این اساس تلاش شد تا الگوریتم تعیین قیمت مناسب و بهینه شود و از آنجا که هزینه حمل و نقل روی قیمت برای مصرف کننده هم تأثیرگذار است، تلاش کردیم که این مشکلات را مرتفع کنیم.»

تاج الدین در مورد نحوه دسترسی به سامانه اوبار گفت: «هم اکنون  اوبار برای مشتریان روی وب قابل دسترسی است، اما به زودی اپلیکیشن اندروید برای مشتریان ارائه خواهیم داد و تا دو ماه آینده اپلیکیشن iOS ارائه خواهد شد. برای رانندگان نیز تا کنون نسخه وب و اپلیکیشن اندروید ارائه شده و در آینده نیز اپلیکیشن iOS را ارائه می دهیم.»

وی در مورد هزینه سربار استفاده مشتریان از اوبار اعلام کرد: «فعلا مبلغی به عنوان کمیسیون دریافت نمی کنیم و در آینده پس از ثابت شدن وضعیت، این میزان اعمال خواهد شد. بنابراین استفاده از اوبار فعلا هیچ هزینه ای برای راننده و مشتری ندارد.»

به گفته ی تاج الدین، از ۶ ماه پیش که اوبار فعالیت خود را آغاز کرده، ۸ هزار راننده و ۱۰۰۰ مشتری از شرکت ها و کارخانه های بزرگ جذب کرده است.

سونی اکسپریا ایکس زد 1 اولین گوشی هوشمندی است که با اندروید 8.0 عرضه می شود

عرضه ی گوشی هوشمند سونی اکسپریا ایکس زد وان آغاز شده است. این محصول اولین گوشی هوشمندی است که به طور پیش فرض با اندروید ۸.۰ اوریو به فروش می رسد.

به گزارش زومیت، معمولا هنگامی که گوگل نسخه ی جدیدی از سیستم عامل اندروید را منتشر می کند، محصولات سری نکسوس و پیکسل این شرکت جزء اولین دستگاه هایی هستند که این آپدیت های جدید را دریافت می کنند. امسال نیز همین وضعیت برقرار بوده و اندروید ۸.۰ اوریو برای گوشی های جدید سری پیکسل و نکسوس پیش از هر گوشی  هوشمند دیگری منتشر شده است.

اما اولین گوشی هوشمندی که به طور پیش فرض به همراه سیستم عامل اندروید ۸.۰ به بازار عرضه می شود ساخت کدام برند است؟ مسلما پاسخ این سوال، شرکت گوگل نیست. در عوض امسال سونی اولین گوشی هوشمند مجهز به اندروید ۸.۰ را روانه ی بازار خواهد کرد. این کمپانی اخیرا گوشی جدیدی به نام سونی اکسپریا ایکس زد ۱ معرفی کرده و حالا این محصول در دسترس علاقمندان قرار گرفته است. گوشی هوشمند اکسپریا ایکس زد وان هم اکنون با قیمت ۷۰۰ دلار به فروش می رسد. این اولین باری نیست که یک شرکت به غیر از گوگل، اولین گوشی هوشمند مجهز به جدیدترین نسخه ی موجود اندروید را به بازار عرضه می کند. سال گذشته کمپانی کره ای ال جی با معرفی ال جی وی ۲۰، اولین گوشی هوشمند مجهز به سیستم عامل اندروید ۷.۰ نوقا را عرضه کرد. اما امسال نوبت شرکت سونی است؛ هرچند به زودی گوشی های هوشمند بیشتری به طور پیش فرض با اندروید ۸.۰ به بازار عرضه خواهند شد. انتظار می رود گوگل در رویداد ۴ اکتبر (۱۲ مهرماه) دو گوشی هوشمند جدید به نام پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس ال را معرفی کند.

درهرحال به موضوع سونی برمی گردیم. گوشی هوشمند پرچمدار جدید این شرکت، به امکاناتی مجهز شده که از یک محصول رده بالا در سال ۲۰۱۷ انتظار دارید. از جمله ویژگی های این گوشی هوشمند می توان به پردازنده ی اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام و ۴ گیگابایت حافظه ی رم اشاره کرد. اکسپریا ایکس زد ۱ همچنین از ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی ذخیره سازی بهره می برد و علاوه بر این ضدآب است. افزون بر این گوشی مورد بحث به دوربین بسیار باکیفیتی مجهز شده است. در واقع سونی از یک دوربین پشتی ۱۹ مگاپیکسلی در این پرچمدار جدید استفاده کرده است؛ دوربینی که امکان ثبت فیلم های صحنه آهسته با نرخ شگفت انگیز ۹۶۰ فریم بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار می دهد.

گوشی هوشمند مورد اشاره همچنین به یک دوربین جلویی ۱۳ مگاپیکسلی مجهز شده که برای تماس های تصویری و ثبت تصاویر سلفی بسیار مناسب به نظر می رسد. از دیگر قابلیت های اکسپریا ایکس زد ۱ می توان به پشتیبانی از کارت حافظه ی جانبی میکرو اس دی، بهره بردن از درگاه یو اس بی ۳.۰ نوع سی، باتری با ظرفیت ۲۷۰۰ میلی  آمپرساعت و پشتیبانی از شارژ سریع اشاره کرد.

البته این محصول نقاط ضعفی هم دارد که شاید این موارد برای برخی از افراد اهمیت زیادی داشته باشند. به عنوان مثال مدل مخصوص آمریکا این گوشی هوشمند به سنسور تشخیص اثر انگشت مجهز نیست. اگرچه نمایشگر ۵.۲ اینچی این دستگاه از پخش محتوای اچ دی آر پشتیبانی می کند، اما رزولوشن آن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است؛ این در حالی است که بسیاری از پرچمداران امروزی به صفحه نمایش هایی با وضوح تصویری ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل و یا حتی بیشتر مجهز شده اند.

علاوه بر این سونی هنوز به روند کاهش ابعاد حاشیه های نمایشگر در گوشی های هوشمند نپیوسته است. با توجه به آنچه گفته شد به نظر می رسد این محصول با قیمت ۷۰۰ دلار، فروش خوبی را تجربه نکند. اما این احتمال وجود دارد که به زودی مدل جدیدی این گوشی هوشمند توسط سونی معرفی شود؛ مدلی که گفته می شود با نام اکسپریا ایکس زد وان کامپکت روانه ی بازار خواهد شد و مشخصات فنی آن تقریبا با مشخصات مدل فعلی این محصول مشابه است. مهم ترین فرقی که بین این دو مدل وجود دارد این است که اکسپریا ایکس زد وان کامپکت از یک نمایشگر ۴.۷ اینچی بهره خواهد برد و رزولوشن این محصول نیز ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل در نظر گرفته شده است. انتظار می رود قیمت مدل کامپکت گوشی مورد بحث ۱۰۰ دلار ارزان تر از مدل معمولی این محصول باشد.

بدافزار نصب‌شده همراه با CCleaner بیش از ۲.۲۷ میلیون رایانه را آلوده کرد

گزارش ها نشان از آن دارند که رایانه ی بیش از ۲.۲۷ میلیون کاربر با نصب نرم افزار CCleaner به یک بدافزار با قابلیت ایجاد روزنه در سیستم عامل آلوده شده است.

به گزارش زومیت، نرم افزار CCleaner یک برنامه ی رایگان و هدف از توسعه  ی آن، بهبود عملکرد سیستم های رایانه ای از طریق رفع مشکلات جزئی سیستم عامل  است. سی کلینر توسط آواست که یکی از شناخته شده ترین شرکت های توسعه ی نرم افزار آنتی ویروس است، کنترل می شود. بر اساس جدیدترین گزارش منتشرشده، رایانه ی بیش از ۲.۲۷ میلیون کاربر در اثر نصب CCleaner که همراه با یک بدافزار بوده، آلوده شده است. اطلاعات ارائه شده نشان از آن دارد که این نرم افزار پس از نصب، یک روزنه ی امنیتی در سیستم کاربر ایجاد می کند.

CCleaner در ابتدا کار خود را به عنوان یک پروژه ی مستقل در سال ۲۰۰۳ توسط توسعه دهندگان Piriform آغاز کرد. هدف اول از توسعه ی این نرم افزار، حذف کردن اطلاعات غیرضروری، نظیر فایل های موقتی دانلودشده از اینترنت و رکوردهای حاوی ارور رجیستری سیستم عامل ویندوز از روی سیستم کاربران بود. این نرم افزار به مرور قابلیت های دیگری نیز در اختیار کاربرانش قرار داد که از جمله ی آن ها باید به بهبود کارکرد هارددیسک، حذف کردن لاگ های ناخواسته و غیر ضروری و حذف کردن اپلیکیشن های غیر ضروری از استارتاپ ویندوز اشاره کرد. آواست در جولای سال جاری میلادی این نرم افزار را تصاحب کرد.

۱۳ سپتامبر سال جاری بود که Talos Intelligence از سیسکو در زمان آزمایش بتای فناوری جدید خود که هدف از آن شناسایی روزنه های امنیتی است، موضوع جالبی را کشف کرد. سیستم تالوس متوجه شده بود که در زمان نصب CCleaner v5.33 یک هشدار امنیتی در سیستم ایجاد می شود. به گزارش تالوس، فایل  نصب مورد نظر که آلوده بوده، از طریق سرورهای متعلق به این سرویس دانلود شده است.

بر اساس اطلاعات ارائه شده، فایل نصبی CCleaner در زمان دانلود با یک بدافزار همراه می شود که از امضای دیجیتال این نرم افزار برای نصب روی سیستم استفاده می کند. پس از آنکه CCleaner به درستی روی سیستم نصب شد، بدافزار مورد نظر پیامی به سرور ریموت ارسال می کند که مبنی بر نصب کامل روی سیستم کاربر است.

پس از انتشار این خبر، CCleaner v5.33 به صورت کامل از سرور های شرکت توسعه دهنده حذف و به سرعت، نسخه ی ۵.۳۴ جایگزین آن شد که از این مشکل رنج نمی برد. بر اساس اطلاعات ارائه شده، نسخه ی مشکل دار که از تاریخ ۱۱ تا ۱۵ سپتامبر (۲۰ تا ۲۴ شهریور) در دسترس قرار داشت، توسط بیش از ۲.۲۷ میلیون نفر از کاربران دانلود شده است. آواست پیشنهاد می کند که کاربران یا نسخه ی قبلی این نرم افزار را نصب کنند یا برای در امان ماندن از مشکلات احتمالی، به نصب نسخه ی جدید منتشرشده از این نرم افزار اقدام کنند.

آمازون عینک هوشمند مبتنی بر آلکسا می سازد

بزرگ ترین خرده فروشی جهان در حال ساخت یک دستگاه هوشمند پوشیدنی و نیز یک سیستم امنیتی خانگی جدید است.

به نقل از زومیت، فایننشال تایمز در اواخر روز سه شنبه گزارش داده که آمازون با ساخت یک عینک هوشمند جدید، به دنبال گسترش دنیای دستیار صوتی آلکسا است، و این محصول در واقع اولین دستگاه پوشیدنی کمپانی محسوب می شود.

در گزارش مورد بحث به نقل از افراد نزدیک به کمپانی آمازون، گفته شده که این عینک هوشمند به یک عینک معمولی شباهت خواهد داشت که از وجود سیستم انتقال صوت بصورت القای استخوانی بهره می برد.  با توجه به استفاده از سیستم انتقال صدا از طریق القای استخوانی می توان بدون نیاز به استفاده از هدفون، با دستیار صوتی آلکسا تعامل برقرار کرده و بازخوردهای صوتی این دستیار هوشمند را شنید.

غول خرده فروشی آنلاین همچنین در حال تولید یک سخت افزار خانگی هوشمند جدید دیگر است. بنا به گزارش فایننشال تایمز این محصول یک دوربین امنیتی اینترنتی است. کاربران می توانند با اتصال این محصول به سایر دستگاه های سری آمازون اکو، ویدیوی زنده ای از محیط خانه یا محل کارشان از اِکو شو (Echo Show) مشاهده کنند. اکو شو در واقع اولین اسپیکر هوشمند آمازون مجهز به یک نمایشگر است. این محصول جدید نشان می دهد که دستیار صوتی آلکسا تا چه حد مورد توجه آمازون قرار دارد. آمازون قصد دارد با استفاده از دستیار شخصی دیجیتال خود بر بازار خانه های هوشمند تسلط یابد. با تولید محصولات جدید مبتنی بر دستیار آلکسا، کمپانی آمازون می تواند علاوه بر ترغیب فروشندگان جدید، ارتباط نزدیک ترین با مشتریان خود داشته باشد. آلکسا قبلا در تبلت های آمازون مورد استفاده قرار گرفته و کاربران می توانند با استفاده از آن می توانند موسیقی و فیلم  پخش کرده یا لامپ های هوشمند خانگی خود را خاموش و روشن کنند. از دیگر امکانات دستیار صوتی آلکسا می توان به بررسی وضعیت آب و هوا اشاره کرد.

آمازون سرمایه گذاری بزرگی روی محصولات سری اکو خود انجام داده و امیدوار است با این سری دستگاه ها بتواند بازار خانه های هوشمند را گسترش داده و بر آن تسلط یابد و حتی مشتریان وفادار بیشتری را به خرید این سری محصولاتش ترغیب کند. این استراتژی تاکنون برای آمازون به خوبی نتیجه داده زیرا بر اساس اعلام eMarketer در حال  حاضر  ۷۱ درصد از سهم بازار اسپیکرهای هوشمند  آمریکا را در اختیار دستگاه های سری اکو این کمپانی است. در این میان سهم اسپیکر هوشمند گوگل هوم در بازار آمریکا که بعد از اسپیکرهای آمازون به بازار عرضه شده معادل ۲۴ درصد است.

وب سایت آمازون از بیان هرگونه جزئيات در این رابطه خودداری کرده است.

دانشمندان موفق به ذخیره سازی داده های نوری به شکل امواج صوتی شده اند

گروهی از دانشمندان موفق به ذخیره سازی اطلاعات نوری، در قالب امواج صوتی شده اند. این یک گام اساسی در مسیر ساخت کامپیوترهای نوری کاربردی است.

به گزارش زومیت، دانشمندان برای اولین بار اطلاعاتی مبتنی بر نور را به صورت امواج صوتی روی یک تراشه ی رایانه ای ذخیره کرده اند؛ چیزی که محققان آن را با به دام انداختن صاعقه در قالب رعد قیاس می کنند.

در حالی که خبر اخیر ممکن است کمی عجیب به نظر برسد، ولی در هر حالت می توان اذعان کرد چنین تبدیلی همان چیزی است که دانشمندان برای ارتقا از کامپیوترهای ناکارآمد الکترونیکی کنونی، به رایانه های مبتنی بر نور نیاز دارند؛ کامپیوترهای نوری می توانند داده ها را با سرعت نور منتقل کنند. رایانه های مبتنی بر نور یا همان کامپیوترهای فوتونی، دارای توانایی اجرایی به میزان حداقل ۲۰ برابر سریع تر از لپ تاپ شما هستند، لازم به ذکر هم نیست که این کامپیوترها گرما تولید نخواهند کرد و مصرف انرژی شان نیز همانند دستگاه های فعلی نخواهد بود.

دلیل چنین مزیت و عملکردی هم این است که کامپیوترهای نوری از دیدگاه تئوری،داده ها را به جای پردازش با الکترون ها، با استفاده از فوتون ها پردازش می کنند. ما در اینجا تاکید کردیم که از دیدگاه تئوری چنین است؛ چرا که، علی رغم تلاش های شرکت هایی مانند IBM و اینتل که به دنبال محاسبات مبتنی بر نور هستند، انتقال داده ها توسط نور، در مقام کلام بسیار راحت تر از دنیای واقعی انجام می شود!

رمزگذاری کردن اطلاعات و ثبت آن روی فوتون ها به اندازه ی کافی آسان است؛ این در واقع کاری است که دانشمندان در حال حاضر نیز توان انجامش را دارند. زمانی که ما اطلاعات را از طریق فیبر نوری می فرستیم، از همین راهکار استفاده می کنیم.

اما پیدا کردن راهی برای اینکه از طریق آن بتوانیم تراشه ی کامپیوتری را قادر به بازیابی و پردازش اطلاعات ذخیره شده در فوتون ها کنیم، بسیار دشوار است. دلیل آن هم اتفاقا عاملی است که نور را برای ما تا این حد شگفت انگیز کرده است: نور بسیار سریع تر از آن است که میکروچیپ های کنونی قادر به خواندن اطلاعات نوری باشند.

به همین دلیل است که اطلاعات مبتنی بر نور که در سراسر دنیا از طریق کابل های اینترنتی با سرعت های بسیار بالا منتقل می شوند؛ اما در انتها باید به الکترون های کند تبدیل شوند. با این تفاسیر یک جایگزین بهتر می تواند سرعت نور را کاهش دهد و آن را به صوت تبدیل کند. و این دقیقا همان چیزی است که محققان دانشگاه سیدنی استرالیا انجام داده اند.

بریجیت استیلر، مدیر پروژه ی اخیر گفته است: اطلاعات موجود در تراشه ی ما، در حالت آکوستیک (صوتی) با سرعتی ۵ برابر کمتر از دامنه اپتیک (نوری) منتقل می شوند. این مانند تفاوت بین تندر و صاعقه است. این بدان معنی است که کامپیوترها می توانند از مزایای انتقال داده ها با نور از جمله سرعت بالا، عدم تولید حرارت ناشی از مقاومت الکترونیکی و عدم دخالت تابش الکترومغناطیسی را داشته باشد؛ از طرفی هم می توانند این داده ها را به اندازه ی کافی کند سازند تا تراشه های کامپیوتری بتوانند کارهای پردازشی مطلوب را روی آنها انجام دهند.

مورتیز مرکلین، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی گفت: برای اینکه [رایانه های نوری] به یک واقعیت تجاری تبدیل شوند، باید داده های فوتونی روی تراشه ها کُند شوند تا بتوانیم آنها را پردازش، روت، ذخیره کرده و به آنها دسترسی هم پیدا کنیم.

بنجامین اگلتون، یکی از اعضای تیم اضافه می کند: این یک گام مهم در زمینه ی پردازش اطلاعات نوری است، زیرا طرح مفهومی اخیر، تمام الزامات مربوط به سیستم های ارتباطی نوری فعلی و آینده را برآورده می کند.

این تیم با توسعه ی یک سیستم حافظه ای که به طور دقیق بین امواج نور و صوت روی یک میکروچیپ فوتونی قرار می گیرد، موفق به ساخت سیستم جدید شده اند. گفتنی است که میکروچیپ فوتونی، نوعی تراشه است که در کامپیوترهای نوری استفاده می شود.

نحوه ی کار سیستم به این ترتیب است: ابتدا اطلاعات فوتونی به عنوان یک پالس نوری وارد تراشه می شود؛ جایی که در آن با یک پالس نوری دیگر باعنوان نوشتن یا write تعامل می کند و در نهایت به تولید یک موج آکوستیک با توانایی ذخیره سازی داده ها منجر می شود. پالس دیگری از نور، به نام پالس خواندن یا read شناخته می شود. این پالس در ادامه به داده های صوتی دسترسی پیدا می کند و یک بار دیگر آنها را به صورت نور انتقال می دهد.

در حالی که نور بدون محدودیت می تواند در ۲ تا ۳ نانو ثانیه از میان تراشه عبور کند؛ اما زمانی که به صورت یک موج صوتی ذخیره شوند، اطلاعات خواهند توانست تا ۱۰ نانو ثانیه در تراشه باقی بمانند و این زمان برای بازیابی و پردازش آنها کافی است. این واقعیت که تیم پژوهشی موفق به تبدیل نور به امواج صوتی شده اند، نه تنها آنها را کندتر کرده است، بلکه علاوه بر آن باعث ذقیق تر شدن بازیابی اطلاعات هم شده است.

از سویی هم بر خلاف تلاش های قبلی، سیستم جدید در یک پهنای باند وسیع به خوبی کار می کند. مرکلین گفت: ساخت یک بافر صوتی درون یک تراشه، توانایی ما در کنترل اطلاعات را تا چندین مرتبه افزایش می دهد. استیلر می گوید: سیستم ما محدود به پهنای باند خاصی نیست، بنابراین بر خلاف سیستم های قبلی، این اجازه را می دهد که بتوانیم اطلاعات را در طول موج های چندگانه به طور همزمان ذخیره و بازیابی کنیم و این موضوع به طور قابل توجهی کارایی دستگاه استیلر را افزایش می دهد.

دستاوردهای این پژوهش در Nature Communications منتشر شده است.

IBM با استفاده از کامپیوترهای کوانتومی واکنش های شیمیایی را شبیه سازی می کند

IBM رویکرد جدیدی را برای شبیه سازی مولکول ها با استفاده از کامپیوترهای کوانتومی معرفی کرده است. این پیشرفت می توانند علم مواد و شیمی را  متحول کند.

به گزارش زومیت، کمپانی IBM از رویکرد جدیدی برای شبیه سازی مولکول ها با استفاده از کامپیوترهای کوانتومی پرده برداشته است. این پیشرفت می تواند علم مواد و شیمی را متحول کند. IBM در ژورنال nature گفته است که این رویکرد جدید درک بشر را از واکنش های شیمیایی پیچیده افزایش خواهد داد. این پیشرفت می تواند به توسعه ی برنامه های کاربردی علمی مانند ساخت مواد جدید، توسعه ی داروهای شخصی سازی شده و کشف منابع انرژی کارآمد و پایدار کمک کند.

محاسبات کوانتومی جای پیشرفت و امیدواری زیادی دارد؛ زیرا این روش جدید برای انجام محاسبات از بیت های کوانتومی یا کوبیت ها استفاده می کند. برخلاف بیت های معمولی یک کوبیت می تواند «صفر» «یک» یا هر دوی آن ها باشد. با استفاده از این کوبیت ها، دستگاه ها قادرند تعداد زیادی محاسبات را به صورت همزمان انجام دهند و منجر به ساخت یک کامپیوتر کوانتومی با توانایی انجام پردازش های خاص با کارایی بسیار بالا شوند. ‫IBM سال هاست که در رابطه با محاسبات کوانتومی تحقیقاتی را انجام می دهد و اکنون شروع به انتشار گزارشات خود از پیشرفت های رخ داده کرده است.

دانشمندان IBM الگوریتمی توسعه داده اند که از یک پردازنده ی کوانتومی ۷ کوبیتی استفاده می کند. در واقع این دانشمندان با استفاده از ۶ کوبیت از این پردازنده، برای اندازه گیری حالت کمترین انرژی ماده ی برلیوم هیدرید (BeH2) استفاده کرده اند. این اندازه گیری، یک حرکت کلیدی برای درک واکنش های شیمیایی است. این مورد تاکنون بزرگ ترین مولکول شبیه سازی شده در کامپیوترهای کوانتومی است. با این  که می توان مدل BeH2 را بر روی کامپیوترهای معمولی نیز شبیه سازی کرد، ولی کمپانی IBM اظهار داشته است که با استفاده از این رویکرد می توان به اندازه گیری ویژگی مولکول های بزرگتری نیز پرداخت که کامپیوترهای معمولی از انجام آن عاجز هستند.

داریو گیل، معاون پژوهشی تحقیقاتی هوش مصنوعی و آی بی ام کیو در مرکز تحقیقاتی IBM می گوید: با تشکر از برنده ی جایزه نوبل، ریچارد فاینمن، عمومی ترین چیزی که در مورد کوانتوم می دانیم این است که کوانتوم طبیعتی مکانیکی دارد. این همان چیزیست که تحقیقات اخیر ما آن را ثابت می کند. ما قادر به استفاده از کامپیوتر های کوانتومی برای افزایش دانش بشر در مورد پدیده های طبیعی در جهان هستیم. پیش بینی می کنیم در چند سال آینده ظرفیت و توانایی سیستم های آی بی ام کیو از کامپیوترهای مرسوم امروزی پیشی بگیرد و به عنوان یک ابزار برای متخصصان در زمینه هایی مانند شیمی، زیست شناسی، بهداشت و علوم مواد به کار گرفته شود.

برای کمک به نشان دادن این  موضوع که کامپیوتر های کوانتومی چگونه در حال شبیه سازی مولکول ها هستند؛ توسعه دهندگان و کاربران آی بی ام کیو در حال حاضر قادر به دسترسی به سایت منبع باز «Jupyter Notebook» در زمینه شیمی کوانتوم هستند. از طریق دسترسی به ابزار منبع باز «QISKit github repo»، کاربران می توانند شبیه سازی هایی را برای مولکول های کوچک مانند هیدروژن و لیتیوم هیدرید انجام دهند. سال گذشته کمپانی آی بی ام، تجربه ی استفاده از آی بی ام کیو را با استفاده از یک کامپیوتر کوانتومی پنج بیتی در محیطی ابری و با دسترسی رایگان در اختیار عموم مردم قرار داد. این کمپانی با به روزرسانی پردازنده و استفاده از یک پردازنده ۱۶ کوبیتی، تجربه ی استفاده از آن را به صورت دسترسی بتا در اختیار کاربران قرار داده است.

آلن اسپورو-گوزیک، استاد شیمی و زیست شناسی در دانشگاه هاروارد در بیانیه ای گفته است: تیم  آی بی ام اخیرا چندین آزمایش انجام داده است و به وسیله ی این آزمایشات توانسته است بزرگ ترین مولکولی را که تاکنون بر روی یک کامپیوتر کوانتومی شبیه سازی شده است را شبیه سازی کند. زمانی که کامپیوتر های کوانتومی قادر به شبیه سازی مواد شیمیایی با روش عددی دقیق هستند، احتمالاً هنگامی که در حال اصلاح خطا روی کوبیت های منطقی با تعداد زیاد هستیم کار مختل خواهد شد. برای پیش بینی های دقیق (Exact) باید مولکول ها به گونه ای طراحی شوند که نیازمند انجام کالیبراسیون هنگام آزمایش نباشند. این کار ممکن است منجر به کشف داروهای جدید و مولکولی کوچک یا مواد آلی شود.

شیمی یک نمونه از مجموعه ی وسیعی از مسائل است که می تواند توسط کامپیوتر های کوانتومی و با الگوریتم های مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. همچنین، کامپیوترهای کوانتومی می توانند روش های بهینه سازی پیچیده را بررسی کنند. آن ها حتی می توانند در شاخه ای از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی که مبتنی بر الگوریتم های بهینه سازی است کمک های شایانی کنند. در ابتدای سال جاری میلادی، دانشمندان کمپانی آی بی ام و مشارکت کنندگان نشان دادند که پیشرفت های قابل تعریفی برای الگوریتم های یادگیری ماشین از نوع قطعی روی کامپیوترهای کوانتومی وجود دارد.

به عنوان مثالی برای برنامه های کاربردی کوانتومی در آینده، آی بی ام، بخش های قطعی یک مسئله را در یک ماشین معمولی قرار می دهد در حالی که اکثر محاسبات دشوار و پیچیده در یک کامپیوتر کوانتومی به صورت آفلاین بارگذاری می شود. این روش نشان دهنده ی این است که چگونه صنعت و تجارت قادر به استفاده از کامپیوترهای کوانتومی و قدرت محاسباتی این سیستم ها، در کنار زیرساخت ها و فناوری های موجود خواهند بود. به عنوان نقطه ای برای شروع، توسعه دهندگان، برنامه نویسان و محققان می توانند الگوریتم های کوانتومی را اجرا کنند و با تک بیت های کوانتومی کار کنند و با استفاده از امکانات آی بی ام کیو، شبیه سازی ها و آموزش های خود را انجام دهند. علاوه بر این شرکای تجاری آی بی ام، در حال تحقیق بر روی کاربردهای دیگری از کامپیوترهای کوانتومی خارج از مرزهای این شرکت هستند.

فولکس‌ واگن پیشگام در خدمات اشتراک خودروی خودران

گروه خودروسازی فولکس واگن تصمیم دارد تا سال ۲۰۲۱ خودروهای خودران را برای خدمات اشتراک خودرو به کار بگیرد.

به گزارش زومیت، گروه خودروسازی فولکس واگن مانند بسیاری دیگر از خودروسازان، دهه ی آینده را به عنوان نقطه عطفی برای خودروهای خودران هدف قرار داده است. این خودروساز آلمانی تا سال ۲۰۲۱ یک ناوگان خودروی الکتریکی خودران برای خدمات اشتراک خودرو معرفی خواهد کرد.

یوهان یانگ ورث، رئیس بخش استراتژی دیجیتال گروه فولکس واگن می گوید: اولین ناوگان خودروهای خودران الکتریکی در سال ۲۰۲۱ به دو تا پنج شهر در سراسر جهان خواهد رسید. مردم می توانند این خودروهای خودران را از طریق سرویس های Moia و Gett، دو سرویس اشتراک سواری مرتبط با فولکس واگن درخواست کنند. با پشتیبانی از سطح پنج خودران، این خودروها، ون ها و وانت ها باید بتوانند به هر آدرسی در یک شهر خاص هدایت شوند. به زودی آزمایشی روی خودروهای خودران کاملا مستقل در نمایندگی فولکس واگن در ایالت ولفسبورگ آلمان آغاز خواهد شد.

سایر خودروسازان نیز اهداف مشابهی اعلام کرده اند. فورد اعلام کرده است که تا سال ۲۰۲۱ وسایل نقلیه خودران را برای خدمات اشتراک سواری ارائه خواهد داد و نیسان نیز در برنامه ی شش ساله ی خود اعلام کرد که می خواهد از ناوگان روبوتاکسی در خدمات اشتراک سواری استفاده کند. به همین ترتیب، مرسدس بنز و بوش هم قصد دارند تا ابتدای دهه ی آینده، فناوری خودران را به جاده های شهری بفرستند؛ شاهکاری که طبق گفته ی این شرکت ها به شکل قابل ملاحظه ای خدمات اشتراک گذاری خودروها را افزایش خواهد داد.

سدریک (Sedric) که یک خودروی مفهومی خودران ساخت فولکس واگن است، در نمایشگاه خودروی ژنو امسال عرضه شد. این محصول می تواند نگاهی اجمالی به برنامه های آتی این خودروساز فراهم کند.

به گزارش اتوموتیو نیوز، ماتیاس مولر رئیس گروه خودروسازی فولکس واگن در نمایشگاه خودروی فرانکفورت گفت: تیم ما در حال حاضر روی ایده هایی برای یک خانواده کامل از خودروهای کاملا خودران سدریک برای مصارف شهری و نیز محدوده وسیعی از خدمات حمل و نقل تجملی، از طریق ون های تحویل خودران و وانت های سنگین تجاری کار می کند.

واگن این خودرو همچنین می تواند برای استفاده صاحبان خودروهای شخصی نیز طراحی شود. این مدل دارای یک محیط به سبک سالن استراحت و شیشه ی جلو است که به عنوان صفحه نمایش OLED دو برابر می شود. مولر همچنین گفت تولیدکنندگان خودرو در حال طراحی خودروهای اسپورت خودران هستند.

شرکت خودروسازی آئودی نیز در آخرین نمایشگاه خودروی فرانکفورت، از خودروی خودران سطح پنج خود با نام آیکون رونمایی کرد. این خودروی مفهومی با یک فضای داخلی بزرگ و لوکس طراحی شده و دارای چهار موتور الکتریکی است که در مجموع حدود ۳۴۹ اسب بخار و ۴۰۶ پوند -فوت (۵۵۰ نیوتن متر) گشتاور تولید می کنند.

صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۰/۵ ثانیه، با سه چرخه‌ آبی

فردی علاقه مند به سرعت، ویدئویی منتشر کرده است که نشان می دهد با یک سه چرخه مجهز به موشک آبی در زمان نیم ثانیه از حالت توقف به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می رسد.

به گزارش زومیت، به یاد دارید که در ایام کودکی چطور با بادکنک های آبی بازی می کردید؟ فقط کافی بود، بادکنک  را از آب پر  و محتویات آن را در هوا رها کنید  تا به آسمان پرتاب شود و یا دقیق تر به صورت دوستتان پاشیده شود؛ کاری که خیلی از شما ممکن است انجام داده باشید.

ویدئوی منتشر شده تقریبا به همین روش اشاره دارد، به جز این  که در این نمایش خیره کننده شتاب گیری برای نشان دادن عملکرد قانون سوم نیوتن در فیزیک آب و هوا با هم ترکیب شده است. وقتی که می گوییم این نمایش خیره کننده است شوخی نمی کنیم، چرا که این سه چرخه دست ساز سفارشی با شتاب بیش از ۵g حرکت می کند. برای اطلاع شما باید گفت که این شتاب بیش از مقداری است که فضانوردان در هنگام تیک آف (اوج گرفتن شاتل فضایی) در یک موشک واقعی تجربه می کنند.

با فرانسیس گیسی و سه چرخه مجهز به موشک آبی او آشنا شوید. ممکن است این نام برای شما آشنا باشد؛ این همان شخصی است که چند سال پیش یک دوچرخه (بله درست متوجه شدید یک دوچرخه) مجهز به موشک را با سرعت ۲۰۷ مایل راند و یک رکورد جهانی را به نام خود ثبت کرد. حالا او برای ثبت رکورد دیگری یک سه چرخه جدید ساخته است.

سه چرخه دست ساز خانگی او بسیار ساده است و شامل دو چرخ عقب، یک چرخ جلو با دسته فرمان و ترمزهای بزرگ و قدرتمند برمبو (Brembo) و یک مخزن آب است. در این سه چرخه حتی صندلی هم وجود ندارد؛ تنها وسیله ی گیسی برای مقابله با پرتاب بسیار سریع و وحشیانه، فرمان (دسته های سه چرخه)، یک جفت زیرپایی و احتمالا قدرتی بسیار زیاد (در حد جدای شخصیت فیلم جنگ ستارگان) برای نگه داشتن او در سرجایش است.

شتاب این سه چرخه، بیشتر از شتاب شاتل فضایی در هنگام تیک آف است

بعید است که کسی بتواند برای آخرین اجرای گیسی استاندارد جدیدی پیدا کند. هنگامی که گیسی فشار موشک را در سه چرخه آزاد می کند، او فقط در مدت زمان نیم ثانیه از سرعت صفر به  ۶۲ مایل بر ساعت (معادل ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت) می رسد. او در زمان ۳.۹۵ ثانیه به فاصله یک هشتم مایل (۲۰۰ متر) می رسد و در این فرآیند به حداکثر سرعت ۱۶۲ مایل بر ساعت (۲۶۱ کیلومتر بر ساعت)، فقط با فشار آب و هوا می رسد. با دیدن این ویدئو شاید کمی بیشتر در مورد شوفاژ و مخزن آب گرم جانب احتیاط را رعایت کنید.

فرانسیس گیسی یک ویدیوی طولانی با چند فیلم های دیگر هم دارد که ارزش دیدن دارند؛ او می گوید به دنبال حامیان مالی برای ساخت وسایل نقلیه بسیار قدرتمند، دیدنی و سریع تر از این سه چرخه دست ساز است. ما نمی دانیم که چگونه یک سه چرخه مجهز به موشک آبی به سرعت ۱۶۰ مایل بر ساعت می رسد، اما کاملا مشتاق هستیم که دلیل آن را بیابیم. تماشای ویدئوی زیر را از دست ندهید.

دانلود

ابرکامیون ۴۵ تنی؛ بزرگترین خودروی الکتریکی جهان

تیمی از محققان سوئیسی در شرکت امپا قصد دارند کامیون کمپرسی ۴۵ تنی کوماتسو را به بزرگترین خودروی الکتریکی جهان تبدیل کنند.

به گزارش زومیت، حفاری و حمل مواد در اطراف محل مَعدن ذاتا با آلودگی محیط زیست همراه است؛ اما با برنامه ریزی مهندسان برای استفاده از انرژی پاک (خودروی سبز) در یک وسیله نقلیه سنگین و تبدیل آن به یک کامیون بزرگ الکتریکی، مَعدن  نیز تا حدودی از انرژی پاک استفاده خواهد کرد. در چند ماه آینده، یک دستگاه کوماتسو HD 605-7، حمل مواد از کوهستانی در سوئیس انجام خواهد داد که با یک پکیج باطری ۴.۵ تنی ماموت همراه خواهد بود. گفته می شود با این کار، کامیون کمپرسی به بزرگترین خودروی الکتریکی جهان تبدیل می شود.

در حال حاضر تیمی از محققان در سوئیس تمرکز خود را روی یک کامیون کمپرسی دیزل سنگین قرار داده است و قرار است که آن را به عنوان نمونه اولیه برای یک ماشین مَعدن تمام الکتریکی که می تواند بارهای سنگین را با یک روش سازگار با محیط زیست حمل کند بازسازی و بهره برداری کند.

این کار شامل دمونتاژ و بازسازی کامیون، حذف پیشرانه دیزل و ایجاد فضایی در اطراف شاسی برای پکیج بزرگ باتری ۴.۵ تنی است که شامل ۱۴۴۰ سلول کبالت منگنز نیکل با ظرفیت ذخیره سازی ۷۰۰ کیلو وات ساعت خواهد بود. طبق گفته ی مسئول این تیم، که شامل دانشمندان موسسه ی تحقیقاتی امپا (Empa) در سوئیس و گروه کوهن (نمایندگی فروش کامیون های کمپرسی کوماتسو در سراسر اروپا)، این پکیج بزرگترین باطری است که تا به حال روی یک وسیله نقلیه ی زمینی نصب شده است.

پس از اتمام بازسازی، نمونه اولیه جهت آزمایش به معدنی کوهستانی در کوه چسرال (Chasseral) سوئیس می رود؛ این آزمایش شامل استفاده از ظرفیت بارگذاری ۶۵ تن برای بارگیری مواد از کارخانه سیمان است و روزانه ۲۰ بار این آزمایش انجام می شود. در طی هر یک از این سفرها، ترمزهای احیاکننده پکیج باتری را با ۴۰ کیلووات ساعت شارژ خواهد کرد؛ این کار بیشتر از میزان انرژی کافی برای بازگرداندن کامیون کمپرسی به تپه فراهم می کند.

از آنجا که این پروژه قلمرو جدیدی برای وسایل نقلیه الکتریکی تعریف می کند، افراد تیم از نزدیک فعالیت کامیون را تماشا می کند تا ببیند که چگونه عمل می کند و هر گونه عملکرد نامناسب و عیوب احتمالی را از نزدیک ملاحظه کنند. این بدان معنی است که آزمایش های شارژ بیش از حد و هدف قرار دادن بعضی از سلول های نیکل کبالت منگنز با یک ناخن فولادی را انجام  می دهند تا ببینند که چگونه باتری عمل می کند.

مارسل هلد، کارشناس باتری امپا، در مورد این آزمایش توضیح می دهد: سلول های نیکل کبالت منگنز انتخاب صنعت خودروی آلمان برای نسل آینده خودروهای الکتریکی است. ممکن است در حین آزمایش بعضی از باتری ها شروع به دود کردن کنند، یا بعضی دیگر از خود شعله های آتش بیرون دهند. مهم این است که مطمئن شوید سلول های همسایه توسط آتش و گرما آسیب ندیده اند، در غیر این صورت خطر واکنش زنجیره ای وجود دارد.

سرپرست تیم امپا می گوید اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود،  هشت وسیله نقلیه الکتریکی دیگر نیز می تواند در محل کارگاه مَعدن سیمان وارد بهره برداری شود و این نمونه اولیه می تواند فرصت های جدیدی را برای ماشین های بزرگ ساختمانی باز کند.

اتوبوس برقی پراترا، رکورد جدیدی ثبت کرد

محصول برقی شرکت پراترا، اتوبوس کاتالیست E2 است که رکورد طی کردن مسافت با یکبار شارژ را به ۱,۸۰۰ کیلومتر نزدیک کند.

به گزارش زومیت، اتوبوس های برقی شرکت پراترا (Proterra)، روز به روز پیشرفته تر و کارآمدتر می شوند. اولین بار در سال ۲۰۱۵ بود که اتوبوس کاتالیست XR، با توانایی طی کردن مسافتی بیش از ۴۰۰ کیلومتر با یکبار شارژ، در رسانه ها خبرساز شد. حالا با گذشتن کمتر از دو سال،  شرکت پراترا با معرفی اتوبوس ۱۲ متری کاتالیست E2، با توانایی طی کردن مسافت ۱,۷۷۲ کیلومتر با یکبار شارژ، رکورد جدیدی را ثبت کرده است.

تیم مهندسی شرکت پراترا، سال گذشته با اتوبوس کاتالیست E2، رکورد پیمودن مسافتی بیش از ۹۶۰ کیلومتر با یکبار شارژ را تجربه کرده بود. اگرچه که امکان دست یابی به این اعداد در رانندگی معمولی روزمره، پایین است ولی مدیران پراترا امیدوار هستند که نسخه ی جدید اتوبوس کاتالیست E2، در سرویس عمومی حمل و نقل آمریکا، تمام پتانسیل خود را بکار گیرد. کاتالیست E2، ظرفیت ذخیره ۶۶۰ کیلووات ساعت انرژی الکتریکی دارد و قادر است مسافتی حدود ۳۱۲ تا ۵۶۳ کیلومتر به طور طبیعی، طی کند. ولی با نشان دادن حداکثر پتانسیل کاتالیست E2، رکورد قبلی طی کردن مسافت ۱,۶۳۵ کیلومتر با یکبار شارژ شکسته شد.

موضوع جالب تر، تفاوت خودروی رکورددار قبلی و اتوبوس کاتالیست E2 است. رکورددار قبلی، یک خودروی تک سرنشینه سبک وزن با بدنه ی کاملا آیرودینامیک، با کد Schluckspecht E بود. اما کاتالیست E2، مسلماْ آیرودینامیک کمتری در بدنه دارد و طبق گفته ی تیم مهندسی پراترا، از خودروی ساخت مهندسین دانشگاه علوم کاربردی اوفنبرگِ آلمان، ۴۶ برابر سنگین تر است.

رایان پاپل، مدیرعامل پراترا می گوید: هر روز مقامات و شرکت های بیشتری به صنعت خودروهای سنگین برقی وارد می شوند؛ کاملا مشخص است که آینده از آنِ خودروهای تمام برقی بوده و دوران پیشرانه های احتراق داخلی، به سر خواهد آمد.

تیم مهندسی پراترا با همکاری مسئولان ایالت نوادا، در حال بررسی قابلیت های خودران این مدل اتوبوس ها نیز هستند.

مَعدن کاوی با قدرت پردازنده بازدیدکنندگان توسط وب سایت Pirate Bay

اطلاعات موجود نشان از این دارد که وب سایت pirate bay از قدرت پردازشی مراجعه کنندگان به این وب سایت برای مَعدن کاوی بیت کوین استفاده می کند.

به گزارش زومیت، وب سایت Pirate Bay یکی از قدیمی ترین وب سایت های اینترنت است که محبوبیت بالایی نیز بین کاربران دارد. اما به نظر می رسد اقدام اخیر این وب سایت می تواند محبوبیتش را خدشه دار کرده و کاربران را به سمت سرویس های دیگر سوق دهد. براساس اطلاعات ارائه شده، Pirate Bay قطعه کدی را در صفحه ی اصلی خود قرار داده که با استفاده از آن قدرت پردازشی بازدیدکنندگان را برای مَعدن کاوی مورد استفاده قرار می دهد. به گزارش Toorent Freak این موضوع زمانی کشف شده که شماری از کاربران پس از مراجعه به این وب سایت متوجه این نکته شده اند که به یکباره استفاده از پردازنده روندی صعودی به خود می گیرد.

همانطور که اشاره کردیم، Pirate Bay از این طریق قدرت پردازشی کاربرانش را برای مَعدن کاوی پول رمزنگاری شده مورد استفاده قرار می دهد. اطلاعات ارائه شده نشان از این دارد که پلاگین مورد نظر توسط Coinhive توسعه یافته و از آن برای مَعدن کاوی پول رمزنگاری با عنوان Monero که سال ۲۰۱۴ آغاز به کار کرده، استفاده می شود.

به گزارش Torrent Freak وب سایت مورد نظر اعلام کرده که مَعدن کاوی بصورت ۲۴ ساعته را بصورت آزمایشی به عنوان جایگزینی برای درآمدزایی از طریق نمایشگر بنرها پیاده کرده است. در واقع با توجه به اینکه این روزها بسیاری از کاربران از سرویس های adblock استفاده می کنند، از این رو Pirate Bay تصمیم گرفته تا این روش از درآمدزایی را جایگزین بنرهایی بکند که نمایش داده می شوند. شماری از کاربران با اطلاع از این موضوع در خصوص وجود چنین پلاگینی که از قدرت پردازشی آن ها استفاده می کند، اظهار نارضایتی کرده اند و به این نکته اشاره کرده اند که این وب سایت آن ها را از این موضوع آگاه نکرده است.

البته کاربران این وب سایت قادرند تا با بهره گیری از سرویس هایی نظیر NoScript یا ScriptBlock به راحتی اقدام به جلوگیری از اجرای چنین پلاگین هایی کنند. هرچند استفاده از این روش چندان جدید نیست، اما بکارگیری آن در یک وب سایت پرطرفدار کاربران را عصبانی کرده است.

استفاده از هوش مصنوعی جهت تشخیص زودهنگام آلزایمر

به لطف پیشرفت های انجام شده در زمینه ی هوش مصنوعی، تشخیص آلزایمر، ۱۰ سال پیش از وقوع علایم این بیماری میسر خواهد شد.

به گزارش زومیت، دانشمندان سراسر جهان در تلاش برای کشف راه های تشخیص زودهنگام آلزایمر هستند. تشخیص زودهنگام این بیماری، به پزشکان اجازه می دهد تا درمان های لازم جهت کند نمودن روند پیشرفت آلزایمر را زودتر شروع کنند. در این راستا، برخی از محققین بر انجام آزمایشاتی روی خون و مایع نخاعی تمرکز کرده اند؛ در عین حال،  تحقیقات عده ی دیگری از دانشمندان نیز بر تولید گجت هایی با هدف تشخیص زودهنگام علائم آلزایمر متمرکز بوده است.

در این میان، گروهی از دانشمندان در دانشگاه باری ایتالیا، معتقدند که می توان از هوش مصنوعی جهت تشخیص زودهنگام آلزایمر بهره گرفت. این دانشمندان الگوریتمی توسعه داده اند که با بررسی تغییرات ساختاری کوچک در مغز، وقوع آلزایمر را یک دهه پیش از ظهور نشانه های این بیماری پیش بینی می کند.

دانشمندان ایتالیایی جهت آموزش هوش مصنوعی از نمونه ی اسکن ام آرآی ۳۸ بیمار مبتلا به آلزایمر و ۲۹ فرد سالم استفاده کرده اند. این دانشمندان اسکن ها را به نواحی کوچکی تقسیم نموده و به کمک هوش مصنوعی، روابط عصبی میان این نواحی را تحلیل کرده اند.

پس از آموزش هوش مصنوعی، دانشمندان ۱۴۸ اسکن مغزی را به کمک الگوریتم حاصله مورد بررسی قرار دادند. در میان این ۱۴۸ اسکن مغزی، ۴۸ مورد به افراد مبتلا به آلزایمر تعلق داشت و ۴۸ مورد دیگر نیز متعلق به افرادی بود که دارای ناتوانی های درکی خفیف بودند و این ناتوانی بعدا به آلزایمر تبدیل شده بود.

هوش مصنوعی توسعه داده شده، موفق شد در ۸۶ درصد موارد آلزایمر را تشخیص دهد. همچنین در زمینه ی تشخیص ناتوانی های درکی نیز، هوش مصنوعی توسعه داده شده دقت ۸۴ درصدی را از خود به نمایش گذاشت. این اعداد نشانگر توانایی بالقوه هوش مصنوعی مورد استفاده توسط دانشمندان دانشگاه باری جهت تشخیص آلزایمر است. متاسفانه داده های مورد استفاده در این تحقیق به اسکن های موجود در بانک اطلاعاتی تصاویر مغزی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی محدود بوده است. به کمک نمونه های بیشتر و با توسعه ی این هوش مصنوعی، امکان افزایش دقت آن وجود خواهد داشت. بهبود هوش مصنوعی توسعه  داده شده در این تحقیق می تواند آن را به ابزاری غیرتهاجمی برای تشخیص زودهنگام آلزایمر تبدیل کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × 4 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *