دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 31 تیر ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در چهل و نهمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

شاتل با فیبرنوری، اینترنت ۸۰ مگابیت برثانیه ای تست گرفت

صبح روز سه شنبه، بیست و هفتم تیر در مراسمی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پروژه های ملی شرکت شاتل در فاز سوم شبکه ملی اطلاعات افتتاح شد.

به گزارش گجتنیوز، در این مراسم وزیر ارتباطات سه پروژه این شرکت یعنی  فیبرنوری (FTTC)، دیتاسنتر پشتیبان (DRP) و راه اندازی شبکه تلفن ثابت شاتل در مسکن مهر ۵ استان فارس، قم، گیلان، تهران و خراسان رضوی را افتتاح کرد.

حسن شانه ساززاده، رئیس هیات مدیره گروه شرکت های شاتل، در این مراسم ضمن ابراز خشنودی از همکاری ۴ ساله وزارت ارتباطات با شرکت های خصوصی فعال در صنعت ICT گفت: «در ۸ سال فعالیت ما در دولت نهم و دهم آن قدر با محدودیت و مشکل مواجه بودیم که در برهه ای از زمان به فکر خارج کردن سرمایه خود از بازار افتادیم. انتظار شرکت های PAP در صف دریافت پهنای باند، رسیدن میزان ضریب دسترسی اینترنت به ۸۶ درصد، افزایش انحصار، افزایش قیمت و کاهش کیفیت قابل توجه اینترنت و… همه دست به دست هم داده بودند تا ایران در بخش اینترنت در بدترین وضعیت ممکن خود قرار بگیرد. »

وی در ادامه تأکید کرد که خوشبختانه با تدابیر وزارت ارتباطات دولت یازدهم مسیر راه برای بسیاری از فعالان این صنعت مشخص شد تا جایی که حالا میزان دسترسی به شبکه با ۹۹ درصد رسیده است و در بخش ترافیک داخلی و بین المللی ایران در جایگاه قابل قبولی قرار داریم.

احمدرضا نخجوانی، مدیرعامل گروه شرکت های شاتل، هم به ارائه توضیحاتی در خصوص پروژه های ملی شاتل بر بستر شبکه ملی اطلاعات پرداخت. نخجوانی با اشاره به پروژه FTTC شاتل گفت: «در حال حاضر یک سوم از خطوط تلفن کاربران کشور، کشش ارائه اینترنت با سرعت بیش از دو مگابیت بر ثانیه را ندارند به همین دلیل تنها راه خروج از این شرایط ایجاد زیرساخت ارتباطی بر بستر فیبرنوری و کابل مسی و به عبارتی FTTC است. شاتل در همین راستا فاز اول پروژه FTTC خود را در ۸ شهر اصلی در نظر گرفته است و در تلاشیم در فاز نخست این راه اندازی یک میلیون پورت با سرعت حداقل ۵۰ مگابیت بر ثانیه را به مشترکان خود واگذار کند.»

در این جلسه تست سرعت FTTC شاتل برای یکی از کاربران، ۸۰ مگابیت بر ثانیه اندازه گیری شد.

براساس اظهارات مدیرعامل شاتل در یک سال آینده شاتل ۲۰ هزار کابینت براساس تکنولوژی فیبر نوری را نصب خواهد کرد. احمدرضا نخجوانی همچنین با اشاره به  پروژه دیتاسنتر پشتیبان شاتل افزود: «با افزایش میزان استفاده کاربران از اینترنت باید برنامه هایی هم برای حفظ امنیت اطلاعات آن ها در نظر گرفته می شد. در نهایت شاتل دیتاسنتر پشتیبان خود را با حضور مقام عالی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی کرد.» به گفته وی برای توجه به تولیدات داخلی هم تجهیزات این دیتاسنتر توسط تولیدکنندگان داخلی تهیه شده است.

محمود واعظی، وزیر ارتباطات در این مراسم گفت: «از ابتدا شروع به کار در وزارت ارتباطات دولت یازدهم هدف من و همکارانم شکستن انحصار در حوزه ICT کشور بود. اولین قدم برای این هدف هم با تغییر پروانه شرکت های PAP و تبدیل آن به FCP اتفاق افتاد . حالا این شرکت ها می توانند سرویس هایی را در اختیار کاربران بگذارند که تا پیش از این تنها مخابرات امکان ارائه آن را داشت از جمله تلفن ثابت.»

واعظی در ادامه فعالیت ۱۷ دارنده پروانه FCP را عاملی برای شکست انحصار و ایجاد رقابت برای ارائه سرویس باکیفیت و ارزان دانست  و تأکید کرد پروژه هایی که تا کنون توسط فعالان بخش خصوصی ICT افتتاح شد پازل هایی از شبکه ملی اطلاعات بودند که در نهایت می توانند به ارائه سرویس با کیفیت و محتوای مفید بر بستر این شبکه کمک کنند.

همایش گنو/لینوکس، نرم افزارهای آزاد و جشن انتشار اوبونتو در دانشگاه اصفهان برگزار شد

هفته ی گذشته، همایش گنو/لینوکس، نرم افزارهای آزاد و جشن انتشار اوبونتو ۱۷.۰۴ در دانشگاه اصفهان برگزار شد.

به گزارش زومیت، همایش گنو/لینوکس و نرم افزارهای آزاد در کنار جشن انتشار اوبونتو ۱۷.۰۴، در تاریخ ۲۲ تیر توسط انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه اصفهان در این دانشگاه برگزار شد. هدف از این همایش، گردهمایی کاربران و طرفداران لینوکس به منظور آشنایی هرچه بیشتر جامعه ی لینوکس ایران و نیز آشنایی علاقه مندان با گنو/لینوکس و یکی از توزیع های پرطرفدار آن بود.

انتشار نسخه ی ۱۷.۰۴ از توزیع اوبونتو بهانه ای بود برای اینکه کاربران و علاقه مندان حوزه ی نرم افزار/سخت افزار آزاد در کنار یکدیگر جمع شوند و تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک گذارند.

همایش یادشده شامل دو بخش کارگاه های عملی و ارائه های عمومی بود و برنامه از ساعت ۹:۳۰ صبح با کارگاه های عملی به صورت موازی آغاز شد. در کارگاه ها ی مورد بحث، سعی شده بود همه ی سلایق مورد توجه قرار بگیرند و موضوعات مختلفی پوشش داده شود. همچنین مدرسان کارگاه ها از افراد با تجربه  در حوزه ی خود بودند. مدت زمان کارگاه ها ۲ ساعت بود.

کارگاه های برگزارشده در همایش «گنو/لینوکس و نرم افزارهای آزاد» عبارت بودند از:

  • دنیای Frontend با Reactjs
  • پایگاه داده مبتنی بر رم Redis
  • داکر
  • معماری کرنل لینوکس
  • تولید وب اپلیکیشن SPA با جاوا اسکریپت
  • مزیت های زبان Kotlin نسبت به جاوا در توسعه ی اندروید
  • آموزش داده کاوی و شبکه های عصبی عمیق با پایتون و Tensorflow

پس از برگزاری کارگاه های تخصصی و استراحت و پذیرایی، نوبت به بخش اول ارائه های عمومی رسید و هر ارائه دهنده در مدت ۳۰ دقیقه، موضوع خود را برای تمام شرکت  کنندگان ارائه می داد. سپس شرکت کنندگان مجددا مدتی را برای استراحت و پذیرایی صرف کردند و پس از آن بخش دوم ارائه ها برگزار شد.

ارائه ها ی انجام شده در همایش «گنو/لینوکس و نرم افزارهای آزاد» عبارت بودند از:

  • تحولات اوبونتو و بررسی تغییرات ساختاری اخیر آن
  • Snappy؛ راهکاری مناسب برای توزیع و مدیریت بسته ها در سیستم های گنو/لینوکس
  • فدورا؛ گذشته، حال، آینده
  • آشنایی با ویکی پدیای فارسی و مشارکت و استفاده ی بهینه از آن
  • استگانوگرافی و مخفی نگاری در لینوکس
  • سخت افزار آزاد؛ طراحی و چالش ها
  • عبارات باقاعده در لینوکس
  • بررسی روش های جلوگيری از حملات عدم پذيرش سرويس (DOS&DDOS) در سرورهای لينوكس
  • معرفی کتابخانه های متن باز داده کاوی و یادگیری ماشین و کاربرد هر یک از آن ها

در این بین، دو مسابقه نیز در جریان همایش «گنو/لینوکس و نرم افزارهای آزاد» برگزار شد که مسابقه ی اول شامل یک سری سؤالات مرتبط لینوکس بود و مسابقه ی دوم به بازگو کردن خاطرات لینوکسی شرکت کنندگان مربوط می شد.

پس از برگزاری مسابقات یادشده، نوبت به تقدیر از ارائه دهندگان و اختتامیه ی همایش رسید. نکته ی جالب این همایش، حضور کاربران از شهرهای مختلف ایران بود که نشان دهنده ی علاقه ی جامعه ی نرم افزارهای آزاد به حفظ ارتباطات با یکدیگر و گسترش اعضای این جامعه است.

فاز سوم شبکه  ملی اطلاعات در همراه اول افتتاح شد

فاز سوم شبکه ی ملی اطلاعات، صبح روز یکشنبه، بیست و پنجم تیر با حضور وزیر ارتباطات در همراه اول افتتاح شد.

به گزارش زومیت، فاز سوم شبكه ى ملى اطلاعات روز یکشنبه، بیست و پنج تیر با حضور محمود واعظی، وزير ارتباطات و فناورى اطلاعات، با هدف ارتقاء خدمات و بهبود كيفيت زندگى به بهره برداری رسيد. طبق اعلام وحید صدوقی، مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار، در فاز سوم شبکه ی ملی اطلاعات، همراه اول از یازده پروژه در مجموع به ارزش ۱۴٬۷۵۰ میلیارد ریال رونمایی کرد.

واعظى اعلام كرد كه مردم می توانند با استفاده از شبكه ی ملی اطلاعات، از خدمات سرويس اينترنت داخلى استفاده كنند و محدوديتى براى استفاده از سرويس هاى بین المللی ندارند. به گفته ى وى، استفاده از سرويس هاى خارجى با هزينه ى بيشتر و سرعتی كمتر از سرويس هاى داخلى خواهد بود.

همچنين واعظی اشاره كرد كه کسب وکارهای داخلى براى حضور در شبكه ى اينترنت محدوديتى نخواهند داشت و اجراى اين طرح به کسب وکارهایی كه در اين حوزه فعال هستند، آسيبى وارد نخواهد كرد.

اپلیکیشن لوکز معرفی شد

لوکز یک اپلیکیشن موقعیت یابی است که نیازهای شما برای یافتن مکان های مورد نظرتان را برآورده می کند.

به گزارش زومیت، تعداد اپلیکیشن های موقعیت محور یا همان مکان یاب در دنیا کم نیست. این روزها بسیاری از ما برای یافتن مکان های خاص کمتر به پرس و جو از اطرافیان می پردازیم و از یکی از اپلیکیشن ها یا سرویس های موقعیت یاب استفاده می کنیم. اپلیکیشن موقعیت یاب ایرانی لوکز یکی از این سرویس ها است که می تواند تمام نیازهای لحظه ای شما از پیدا کردن رستوران و کافه و جایگاه سوخت، مکان های تفریحی و … تا یافتن نزدیک ترین سرویس بهداشتی را پاسخ گو باشد. لوکز مدعی است که ۷۰ درصد از موقعیت های این اپلیکیشن روی گوگل مپس یافت نمی شود؛ زیرا اکثر موقعیت های مکانی گوگل مربوط به کسب و کار هستند.

لوکز مخفف کلمه ی انگلیسی «Locations» به معنی موقعیت است که شاید در این زمینه اولین نباشد؛ ولی تمام سعی خود را برای بهبود بستر داده های خود می کند. البته جالب است بدانید حجم زیادی از اطلاعات این اپلیکیشن توسط مشارکت کاربران تکمیل می شود. به گفته ی بنیان گذار لوکز، تا کنون صد هزار موقعیت مکانی در این اپلیکیشن ثبت شده است.

هم افزایی کسب وکارهای مختلف با لوکز

در نشست خبری لوکز به معرفی همکاری ها و هم افزایی ها با دیگر اپلیکیشن ها پرداخته شد. اولین کسب و کاری که با لوکز همکاری کرده، سرویس رزرو آنلاین  هتل های ایرانی پین تاپین است. مدیر کمپین شرکت پین تاپین، علت این همکاری را درخواست مشتریان برای دریافت اطلاعات اطراف هتل ها اعلام کرد و گفت: «برای مشتریان ما مهم است که بدانند در شهر زیارتی مثل مشهد، فاصله ی هتل تا حرم چقدر است یا مراکز خرید کجا هستند.»

در این مسیر، مهربانه (پلتفرم تأمین مالی جمعی) دومین کسب و کاری است که با لوکز همکاری کرد و هدف از این همکاری، شناسایی و تأمین مالی بر محور موقعیت مکانی بود. برای مثال شما می توانید از روی نقشه، یک مدرسه ی دور افتاده را پیدا کنید و در پروژه های خیریه ی کمک به آن شریک شوید.

این موقعیت ها چطور اعتبار سنجی خواهند شد ؟

هر زمانی که در کنار یک موقعیت مکانی تیک سبزرنگی وجود داشته باشد، به این معنا است که اطلاعات واردشده مورد تأیید است، تیک طوسی نشان دهنده ی این است که اطلاعات توسط اپراتورهای لوکز وارد شده اند و اگر کاربران اطلاعات را وارد کنند آن موقعیت تیک نخواهد داشت.

همچنین در نسخه ی جدید از کاربران فعالی که اطلاعات درست وارد می کنند، راجع به درستی اطلاعات واردشده توسط دیگران سؤال می شود و بابت پاسخ به این پرسش ها به کاربر امتیازاتی داده  می شود. کاربر با افزایش امتیاز خود می تواند کارهای خیریه انجام دهد یا از خدمات پیشنهادی این اپلیکیشن استفاده کند.

لوکز در تمام ایران

یکی از ۱۰ کاربر نخست لوکز، معلم یک روستا در هرمزگان است که در نشست خبری لوکز شرکت کرد. یعقوب ذاکری در اولین برخورد با لوکز مجذوب امکانات کاربردی این اپلیکیشن شد و تصاویری از مدرسه و دانش آموزانش را در این اپلیکیشن بارگذاری کرد و موقعیت دبستان را در نقشه مشخص کرد.

امسال در نمایشگاه الکامپ موقعیت تمامی غرفه ها در لوکز قابل دسترسی خواهد بود و اخبار نمایشگاه نیز در این اپلیکیشن به نمایش درخواهد آمد. نسخه ی جدید لوکز به زودی منتشر می شود و نسخه ی iOS آن نیز تقریبا آماده است.

اینموشن؛ خودروی مفهومی NEVS با فناوری خودران سطح ۵

بدون شک خودروهای آینده تفاوت هایی جدی با مدل های کنونی خواهند داشت. NEVS از خودروسازانی است که روی محصولات آینده نگر، سرمایه گذاری زیادی می کنند و به تازگی از مدل اینموشن رونمائی کرده است.

به گزارش زومیت، NEVS خودروی مفهومی جدید خود یعنی اینموشن (InMotion) را معرفی کرد. این شرکت برای نشان دادن طراحی خودروهای مفهومی آینده، اینموشن را که یک خودروی الکتریکی مربوط به آینده است، با درهای شیشه ای بزرگ و چرخ های محفوظ در بدنه در CES Asia رونمایی کرده است.

نمای بیرونی این خودروی برقی بسیار زیبا و چشم نواز است. NEVS عمدتا روی قطعات داخلی این خودرو متمرکز شده است؛ زیرا خودروهای کاملا خودکار می توانند از داشتن کنترلرهای معمول مانند فرمان و مونتاژ پدال جلوگیری کنند. در نتیجه یک کابین باز، بزرگ و بسیار انعطاف پذیر ساخته شده است. خودروی اینموشن از سطح ۵ فناوری خودران، بهره می برد.

خودروی مفهومی صرفا برای نمایش توانایی ها و خط   مشی خودروسازان در آینده تولید می شود.

به عنوان بخشی از این انعطاف پذیری، اینموشن دارای سه پیکربندی مختلف صندلی از جمله خصوصی، اجتماعی و جلسه است. این مفهوم نیز در نظر گرفته شده که امکانات خودرو توسط یک برنامه کاربردی یا اپلیکیشن کنترل شود و این قابلیت به کاربران امکان می دهد صندلی ها، نور محیط و سیستم کنترل هوای خودرو را تنظیم کنند.

به گفته یوناس هرنکویست، معاون فروش و بازاریابی NEVS: این طرح با یک چشم انداز داخلی شروع می شود؛ با این هدف که نشان بدهد چگونه مردم می توانند با پر کردن زمان ارزشمند خود در سفر، بر کیفیت زندگی خود بیفزایند و از ساعت ها گیر کردن در ترافیک مناطق مرکزی شهر، ترسی نداشته باشند.

منتظر پخش مستقیم ویدئوهای یوتوب در واتس آپ باشید

آنگونه که از اسکرین شات های آخرین نسخه بتای واتس اپ منتشر شده ،  به نظر می رسد واتس اپ قصد دارد تا قابلیتی را فراهم کند که در پنجره های چت بتوان به صورت مستقیم ویدئوهای یوتوب را مشاهده کرد و دیگر نیازی نباشد تا برای دیدن این ویدئوها به اپلیکیشن یوتوب مراجعه کرد.

به گزارش زومتک، اگر این ویژگی در واتس اپ فعال گردد کاربران به صورت مستقیم می توانند ویدئوهای یوتوب را مشاهده نمایند . البته این ویژگی می تواند قابلیت های دیگری مانند نمایش ویدئو به صورت فول اسکرین و زوم کردن دو انگشتی ، مخفی کردن ویدئو و … را به دنبال داشته باشد . در صورتی که شما از چت خارج شوید یا یک پنجره دیگر باز کنید نمایش ویدئو نیز متوقف خواهد شد.

هم اکنون  این ویژگی تنها برای گوشی های اپل ( آیفون ۶ و مدل های جدیدتر) فعال می باشد و فعلا خبری از این ویژگی به صورت آزمایشی برای آندروید و ویندوزفون وجود ندارد . در نتیجه اگر این تست برای نسخه آزمایشی پاسخ مثبت بدهد به احتمال زیاد به زودی شاهد پخش مستقیم ویدئوهای یوتوب در واتس اپ در نسخه IOS  می باشیم.

سامسونگ Galaxy J7 2017 به بازار آمد

یکی از جدیدترین گوشی های سامسونگ Samsung Galaxy J7 2017 می باشد که به تازگی به صورت رسمی وارد بازار ایران شده است . عده ی زیادی منتظر ورود این گوشی بودند.

به گزارش زومتک، در خرداد ماه شاهد رونمایی سامسونگ از گوشی های خانواده گلکسی J بودیم اما امروز مدل دیگری از این خانواده نیز به بازار وارد شده است که با نام گلکسی J7 مدل ۲۰۱۷ یا گلکسی J7 Pro می باشد . این گوشی از نظر سخت افزاری و نرم افزاری بهبود زیادی نسبت به مدل های گذشته داشته است برخی از مشخصات آن شامل : پردازنده هشت هسته ای اگزینوس ۷۸۷۰ با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز، سه گیگابایت حافظه رم ، صفحه نمایش ۵.۵ اینچی ، ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی ، دوربین ۱۳ مگاپیکسلی ، دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی ، باتری ۳۶۰۰ میلی آمپر ساعتی ، حسگر اثر انگشت ، سیستم عامل اندروید ۷.۱ نوقا می باشد .

گوشی Samsung Galaxy J7 2017 به صورت رسمی با گارانتی ۱۸ ماهه  با قیمت ۱.۱۱۵.۰۰۰ هزار تومان در رنگ های مشکی و طلایی به بازار ایران آمده است . در بازارهای بین المللی این گوشی ۳۴۰یورو قیمت دارد.

سامسونگ ۱۵۷ تن فلزات کمیاب و طلا از گلکسی نوت 7 بازیافت می کند

بر اساس بیانیه ی منتشر شده، سامسونگ الکترونیکس سازوکاری فراهم کرده است که می تواند قطعات داخلی گوشی گلکسی نوت ۷ را به طور کامل بازیافت کند.

به گزارش زومیت، سامسونگ الکترونیکس در وب سایت کره ای این شرکت اعلام کرد که قصد دارد گوشی های گلکسی نوت ۷ تحویل گرفته شده را به طور کامل بازیافت کند. سال گذشته، تولید و فروش گلکسی نوت ۷ به دلیل مشکلات مربوط به انفجار باتری این گوشی، متوقف شد. طبق اعلامیه ی سامسونگ، انتظار می رود که ۱۵۷ تن فلزات کمیاب و طلا از گوشی های مرجوع شده، بازیافت شود. به جز گوشی های بازیافت شده، گوشی هایی که مجددا قابل استفاده باشد، با تعویض باتری مجددا وارد بازار خواهد شد.

سامسونگ اعلام کرده است که قطعاتی مثل ماژول های نمایشگر OLED، حافظه و دوربین برای تعمیر گوشی های دیگر استفاده یا به طور کامل بازیافت خواهد شد. در روند بازیافت این قطعات، فلزات خام نظیر کبالت، مس و طلا، استخراج می شود.

به دلیل موضوع انفجار گلکسی نوت ۷، سامسونگ با مشکلات زیادی از طرف سازمان های حفاظت از محیط زیست مواجه شد؛ این موضوع، شرکت های دیگر را مجبور کرد که تاثیر منفی دستگاه های خود را بر محیط زیست کاهش دهند. برای مثال، شرکت اپل در فروردین ماه اعلام کرد که تنها از مواد قابل بازیافت در دستگاه هایش استفاده خواهد کرد. سامسونگ هم در بیانیه ی خود اعلام کرده است که سازوکار جدیدی را برای بازیافت دستگاه های خود ایجاد می کند و همواره پرچم دار حفاظت از محیط زیست خواهد بود.

با وب بلوتوث و کاربردهای آن آشنا شوید

در حالی  که رفته رفته از محبوبیت و کاربرد بلوتوث کاسته می شود، اما بار دیگر با استاندارد جدید «وب بلوتوث» از آن یاد می شود؛ این استاندارد برای اتصال دستگاه های دارای بلوتوث به وب از طریق مرورگر به کار می رود.

به گزارش زومیت، امروزه دیگر بلوتوث مانند چند سال گذشته برای انتقال و اشتراک گذاری اطلاعات استفاده نمی شود و بیشتر برای اجرای موسیقی یا اتصال ابزارهای صوتی (اسپیکرها و هدست ها) به گوشی یا برای نمایش اعلان سریع وضعیت (در مورد ساعت های هوشمند) به کار می رود. در حال حاضر نسخه ی جدیدتر و به روز شده ی دیگری از آن در حال رشد است که به شما اجازه می دهد از طریق مرورگر دستگاه خود به کنترل دستگاههای بلوتوثی مجاور بپردازید؛ این یکی از جالب ترین کاربردهای بلوتوث و به طور کلی هر فناوری ارتباطی دیگر است.

استاندارد جدید بلوتوث با نام «وب بلوتوث» شناخته شده و بخشی از مرورگر کروم محسوب می شود؛ این استاندارد در اینترنت اشیاء به کار می رود و به طراحان وب اجازه می دهد تا به تعامل با محیط پیرامون کاربران در خانه یا محل کار آن ها بپردازند؛ البته برای این  کار نیاز به اجازه ی کاربر نیز دارند.

ممکن است این سوال برای شما پیش آید که یک وب سایت چه نیازی به اتصال به دستگاه های بلوتوثی پیرامون شما داشته و به چه نوع اطلاعاتی نیاز دارد؛ حتی ممکن است از خود سوال کنید که حریم خصوصی و امنیت در این استاندارد چگونه خواهد بود. از آنجایی که ممکن است چنین سوالاتی برای بسیاری از کاربران پیش آید، از این رو بهتر است پیش از پرداختن به ویژگی های جذاب وب بلوتوث، این سوالات را پاسخ دهیم.

مانند هر API دیگری که در مرورگرهای مختلف از جمله کروم وجود دارند، هر وب سایتی که نیازمند دسترسی به اطلاعات خاصی از کاربر، مانند دسترسی به موقعیت جغرافیایی وی یا اعلان هشدار باشد، باید ابتدا اجازه ی این دسترسی را از کاربر کسب کند. این موضوع در مورد وب بلوتوث نیز صدق می کند و هر وب سایتی برای استفاده از آن باید برای دسترسی به اطلاعات مورد نیاز از کاربر کسب اجازه کند؛ اما چنانچه کاربر مایل نباشد، می تواند این درخواست را نادیده بگیرد یا به آن پاسخ منفی دهد. ضمن اینکه در هر زمان می توانید اجازه ی صادر شده خود را لغو کنید (با کلیک روی آیکون علامت تعجب در سمت چپ نوار آدرس). بنابراین به سادگی می توانید به کنترل و بررسی دسترسی های یک سایت و همچنین انتخاب نوع اطلاعات مد نظر برای اشتراک گذاری بپردازید.

ممکن است این سوال برای تان پیش آید که چرا باید به یک مرورگر اجازه ی اتصال به دستگاه های بلوتوث پیرامون مان دهیم. تصور کنید که رنگ لامپ های خانه ی شما که از طریق مرورگرتان به یک API تغییر آب و هوا متصل است، متناسب با تغییرات آب و هوا، تغییر کند یا وب سایت فیلمی جدید که با اتصال به دستگاه های مجهز به بلوتوث ، مانند اسپیکرها یا چراغ های منزل، تجربه ای فراگیر را فراهم می کند.

با وب بلوتوث، امکان معاینه بیماران از راه دور فراهم می شود

اما یک روش بسیار کاربردی دیگر نیز برای استفاده از وب بلوتوث وجود دارد که می تواند بسیار موثر باشد؛ در حال حاضر در بسیاری از ایالات آمریکا، پزشکان از طریق اینترنت و با استفاده از یک وب کم با بیماران خود ارتباط برقرار می کنند و به تشخیص بیماری و درمان آن ها می پردازند؛ اما تصور کنید که پزشک قادر به سنجش ضربان قلب و فشار خون بیمار به وسیله ی یک ابزار مانیتور ضربان قلب مجهز به بلوتوث (یا حتی یک ساعت هوشمند) باشد یا یک دماسنج بلوتوث به صورت آنی، اطلاعات مربوط به دمای بدن بیمار را به پزشک معالج  ارسال کند. البته عملی شدن ایده های یادشده، در گرو آن است که بیمار چنین ابزارهایی را در اختیار داشته باشد.

به طور حتم وجود ابزارهای یادشده می تواند کیفیت زندگی افراد بیمار را ارتقاء دهد. به موجب استاندارد جدید وب بلوتوث دسترسی به بهترین پزشکان کشور به سادگی امکان پذیر خواهد بود. محدود نبودن به محل زندگی، جهت بهره گرفتن از بهترین امکانات درمانی، به خودی خود، ایده ی جذابی به نظر می رسد.

در حال حاضر وب بلوتوث برای مرورگر کروم در اندروید (نسخه ۶ به بالا)، مک و سیستم عامل کروم در دسترس است و اعضای تیم توسعه دهنده نزدیک به یک سال است که در حال کار روی API- های آن هستند؛ از این رو در حال حاضر برای استفاده ی روزانه آماده نیست، اما به تدریج به این مرحله خواهد رسید.

چنانچه توجه کرده باشید، دو غایب بزرگ لیست یادشده، سیستم های عامل ویندوز و iOS بودند. در حال حاضر یک نسخه از API وب بلوتوث برای ویندوز در دست توسعه است؛ اما هنوز به اندازه ی نسخه های دیگر آماده نیست.

اما در مورد iOS از آنجایی که مرورگر کروم در این سیستم عامل از وب کیت (WebKit) اپل استفاده می کند، بنابراین ابتدا باید کوپرتونشین ها استاندارد وب بلوتوث را به وب کیت اضافه کنند. ممکن است اپل در نسخه های بعدی وب کیت، امکان استفاده از این استاندارد را فراهم کند، اما در حال حاضر اطلاعاتی در این رابطه در دست نیست.

به هرحال وب بلوتوث در راه است و قابلیت فوق العاده ای خواهد بود. این استاندارد پتانسیل  بسیار زیادی دارد و باید منتظر ماند و دید که توسعه دهندگان چه استفاده هایی از آن خواهند برد.

چراغ شب هوشمند شیائومی مجهز به حسگر حرکتی روانه ی بازار می شود

شیائومی از جمله شرکت هایی است که بر تولید محصولات کاربردی با قیمت مناسب تمرکز دارد. چراغ شب هوشمند شیائومی (Mi Night Lamp) جدیدترین محصول این شرکت است که به زودی راهی بازار خواهد شد.

به گزارش گجتنیوز، چراغ  شب هوشمند شیائومی از سنسوری به منظور تشخیص حرکات محیط سود می برد که آن را به گزینه ی مطلوبی برای استفاده سالمندان بدل می کند. این چراغ با استفاده از تکنولوژی مادون قرمز، هنگامی که حرکتی را تشخیص دهد، شروع به کار کرده و نور سفید آن فضا را روشن نگه می دارد.

زاویه ی تشخیص سنسور آن 120 درجه بوده و حداکثر فاصله سنجش، 7 متر است. میزان نور قابل تنظیم است و در صورتی که پس از روشن شدن، حرکت دیگری تشخیص داده نشود، چراغ بعد از 15 ثانیه خاموش خواهد شد. این محصول قابلیت نصب روی سقف و دیوار را دارد و قیمت آن 7 دلار اعلام شده است.

گاز طبیعی و گیربکس الکترونیک؛ نقشه راه فولکس واگن برای آینده

حرکت به سمت فناوری های جدید و پیشرفته در کنار تولید خودروهای مفهومی مدتی است که مورد توجه خودروسازان قرار گرفته است. فولکس واگن هم با سرمایه گذاری روی سیستم DSG و سوخت CNG در این راستا موفقیت های زیادی داشته است.

به گزارش زومیت، در راستای قوانین و مقررات انتشار گازهای گلخانه ای، تولیدکنندگان خودرو به دنبال راه های جدیدی برای افزایش کارایی پیشرانه های خود هستند. فولکس واگن امسال در نمایشگاه موتور وین طیف وسیعی از فن آوری های جدید خودروهای بنزینی، هیبریدی و برقی را به نمایش گذاشته است. هدف این فناوری ها افزایش مسافت پیموده شده خودروها با مصرف سوخت کمتر است.

DSG، یک جعبه دنده الکترونیکی بدون پدال کلاچ معمولی است که به صورت کاملا اتوماتیک یا نیمه دستی کنترل می شود.

فولکس واگن برای کارایی بهتر خودروهای بنزینی، از طریق قابلیت های هوشمند ساخته شده در جعبه دنده DSG تلاش می کند. جعبه دنده مستقیم یا DSG، یک جعبه دنده چند شافتی و چند کلاچه الکترونیکی است که در سیستم تعلیق جلو و بدون پدال کلاچ متداول بکار می رود و به صورت کاملا اتوماتیک یا نیمه دستی کنترل می شود. در هر سرعتی تا ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت، سیستم به طور کامل موتور را خاموش می کند و پس از برداشتن پا از روی پدال گاز در حالی که خودرو با اینرسی خود حرکت می کند، ارتباط جعبه دنده را با چرخ های خودرو جدا می کند.

فولکس واگن می گوید، این سیستم می تواند مصرف سوخت خودرو را ۰.۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر در مقایسه با ۰.۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر سیستم های فعلی کاهش دهد. فولکس واگن با پشتیبانی از عملکرد جدید و بهبود یافته خود، یک باتری کوچک لیتیوم- یون را به سیستم الکترونیکی ۱۲ ولت خودرو اضافه کرده است. واحد کوچک لیتیوم- یون هنگامی که موتور خاموش است، به جای استفاده از باتری قدیمی سربی-اسیدی، برق تمام سیستم های داخلی خودرو را تامین می کند. هنگامی که خودرو نیاز به قدرت داشته باشد، راننده می تواند با استفاده از کلاچ های موجود در جعبه دنده DSG، استارتر یا ترکیبی از هر دو، پیشرانه را دوباره راه اندازی کند.

فولکس واگن در حال پیشرفت است و توانایی تولید سوخت گاز فشرده (CNG) را برای نسل بعد سیستم مولد قدرت Polo دارد. فقط فولکس واگن در حال تلاش برای گسترش استفاده از CNG نیست. آئودی یکی از بزرگترین طرفداران این سوخت است و محبوبیت این سوخت در میان شرکت های حمل و نقل در حال افزایش است، اما هیچ خودروسازی قیمت متناسبی برای آن پیشنهاد نمی کند.

قدرت سیستم نیرو محرکه در  e-Golf فولکس واگن با قدرت و گستره وسیع تر افزایش یافته است.

فولکس واگن می گوید: CNG حتی با وجود فسیلی بودن، به عنوان یک سوخت پاک برای محیط زیست بهتر از بنزین یا دیزل است. اگر گاز حاصل از منابع تجدیدپذیر، مانند زباله های صنعتی، دفن زباله ها یا تاسیسات تصفیه  خانه فاضلاب باشد، این مزیت را می توان افزایش داد. فولکس واگن در حال حاضر در حال مذاکره با تامین کنندگان انرژی، شرکت های گاز و سازمان های دولتی است که CNG را به طور منظم در دستور کار  تولید قرار دهد. از آنجا که این سوخت شایع و گسترده نیست، پیشرانه TGI سه سیلندر در نمایشگاه وین بر روی هر دوی CNG و بنزین اجرایی شد.

صرف نظر از نوع سوخت و به لطف یک مبدل کاتالیستی هوشمند که به طور موثری از آلاینده های شرایط کارکرد سرد جلوگیری می کند، این موتور ۶۶ کیلووات (۸۹ اسب بخار) قدرت مفید تولید می کند.

استفاده از انرژی الکتریکی در صنعت خودرو اخیرا در کانون توجه قرار گرفته است. فولکس واگن به کمک باتری های مفهومی جدید نشان داده است که هدفش به طور قابل توجهی وسیع تر از گسترش خودروهای برقی خود است.

در حال حاضر، این طیف خودروهای الکتریکی به e-Golf محدود شده است، که باعث شده تا ۱۰۰ کیلو وات (۱۳۴ اسب بخار) قدرت و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور تولید شود. با توجه به پیشرفت تکنولوژی باتری های سلول سوختی، قدرت این خودروی الکتریکی از ۲۴.۲ کیلووات ساعت به ۳۵.۸ کیلووات ساعت در محدوده ۳۰۰ کیلومتر افزایش یافته است.

فناوری جدید سیستم نیرو محرکه فولکس واگن در نمایشگاه موتور وین که هفته گذشته به پایان رسید، نمایش داده شده است.

هیوندای در حال کار روی فناوری اتصال خودرو-به-خانه

هیوندای از جمله ی خودروسازانی است که سعی دارد تا خود را در میان خودروسازان سطح اول جهان مطرح کند. هیوندای می خواهد با عملی کردن طرح  مفهومی اتصال خودرو به خانه، فناوری مدرن را به محصولاتش اضافه کند.

به گزارش زومیت، شرکت هیوندای موتور در دو سال آینده سیستم های متصل به خودرو را معرفی می کند و اجازه می دهد تا رانندگان وسایل خانگی را از خودروی خود و از طریق دستورات صوتی به کار گیرند. این برنامه ریزی برای اولین بار در بازار داخلی کره جنوبی، به عنوان بخشی از یک استراتژی جدید با استفاده از سیستم عامل داخلی متصل به خودروی هیوندای در حال انجام است. این فناوری ها در نمایشگاه موتور سئول توسط هوانگ سونگ هو، معاون اجرایی بخش خودروی هوشمند گروه هیوندای موتور معرفی شده است. هوانگ نظارت بر توسعه خودروهای متصل هیوندای، کیا و جنسیس را بر عهده دارد.

هوانگ گفت، اتصال خانه به ماشین در سال ۲۰۱۸ معرفی خواهد شد و اتصال ماشین به خانه در سال بعد به پایان خواهد رسید. این سیستم ها در ابتدا به نام تجاری Hyundai در کره جنوبی محدود می شود. اما این فناوری ها به تدریج به بازارهای دیگر کشورها گسترش پیدا می کنند.

این سیستم ها در سراسر جهان، با پلتفرم هایی نظیر آمازون اکو، هاب خانه ی هوشمند کنترل صوتی و Google Home، سخنگوی خانه ی هوشمند متعلق به شرکت گوگل، کار خواهند کرد. در این نمایشگاه خودرو، هیوندای تصویری از آنچه که این فناوری ها ممکن می سازند، نمایش داد.

سیستم خانه به ماشین اجازه می دهد تا رانندگان خودروهای خود را روشن کنند و درب های آن را از طریق دستورات گفتاری باز یا بسته کنند. سیستم اتومبیل به خانه اجازه می دهد تا رانندگان از نورپردازی خانه، کنترل هوا و سیستم های صوتی حتی قبل از تمام کردن مسیر رانندگی استفاده کنند.

هوانگ گفت که این فناوری ها بر پایه سیستم های مخابراتی بلولینک هیوندای که در ایالات متحده ارائه شده اند، ساخته می شوند. او با ارائه پیشنهادات هیوندای برای آینده گفت: “این فناوری بدون شک کامل تر از نسل های گذشته خواهد بود”. اما هیوندای به این که کدام گوشی هوشمند جدید، این سیستم ها را معرفی می کند، اشاره ای نکرد.

به طور جداگانه، هیوندای در حال توسعه شبکه ارتباطی پر سرعت خود در خودرو برای ساده سازی ارسال سیگنال برای همه چیز از جمله سوئیچ داشبورد و پدال های شتاب دهنده به دوربین های داخل خودرو است. هدف این طرح مدیریت بهتر ارتباطات خودرویی است که به طور سنتی در CAN، شبکه کنترل کننده منطقه ای یا سایر سیستم های وسایل نقلیه مورد استفاده قرار گرفته است. به عنوان مثال، سنسورهای دوربین نیاز به سرعت بالا و مسیرهای بزرگ بارگذاری داده ها دارند، در حالی که موارد ساده تری مانند قفل درب ها می توانند از کانال های کم سرعت تری استفاده کنند.

هوانگ گفت: “سیگنال های زیادی در داخل خودرو وجود دارد.” “ما در حال بررسی معماری جدیدی برای شبکه درون خودرو هستیم که شامل تمام آن سیگنال ها می شود. او گفت: “برای خودرو کاملا متصل آینده، این پیچیدگی سیگنال باید از بین برود.” چنین سیستم یکپارچه ای در خودرو می تواند نتایج اولیه خود را طی چندین سال نشان دهد.

هیوندای به دنبال شرکایی برای سرعت بخشیدن به این روند است. سال گذشته، هیوندای و شرکت شبکه سازی “سیسکو سیستمز”، شروع همکاری خود برای کار پیشبرد این پلتفرم را اعلام کردند.

استفاده موفقیت آمیز از باکتری ها برای تأمین توان میکروموتورها

دانشمندان روشی کارآمد را برای به حرکت درآوردن میکروموتورها در یک جهت مشخص با استفاده از باکتری ها پیدا کرده اند.

به گزارش زومیت، شاید در نگاه نخست چنین فکر کنید که یک داستان تخیلی است؛ اما واقعیت این است که پژوهشگران به تازگی روشی برای تأمین توان ریزموتورها (میکروموتورها) با استفاده از باکتری های شناور پیدا کرده اند. تیم پژوهشی موفق شده  است که برای نخستین بار، زمینه ی چرخش سازه های ملخ مانند ریز ِمورد آزمایش را در یک جهت مشخص و با استفاده از اعمال تنظیمات روی موقعیت های نوری فراهم کند.

میکروموتورهای جدید امکان تولید شدن در تعداد بالا و با قیمت پایین دارند و می توانیم از آن ها برای رساندن ماده های دارویی مورد نظر در مراحل درمانی بیماری ها استفاده کنیم. روبرتو دی لناردو، از دانشگاه ساپینزای شهر رم که نویسنده ی اصلی مقاله ی مرتبط با این پژوهش است، می گوید: ما توان تولید آرایه ی بزرگی از موتورهای کنترل شونده به طور مستقل از هم داریم که از نور به عنوان منبع کامل انرژی خود استفاده می کنند.

طراحی ما در واقع ترکیبی از سرعت دورانی بالا و کاهش قابل توجهی در میزان نوسانات و تکان ها است و وقتی آن را با تلاش های قبلی انجام شده بر مبنای استفاده از باکتری ها و سازه های صاف قیاس می کنیم، دارای عملکرد بهتری است.

شاید اندازه ی این ابزارها کمتر از یک میلی متر باشد، ولی باید در نظر داشته باشیم که میکروبات ها یا ریزربات ها پتانسیل زیادی برای ایجاد تغییرات بزرگ در گستره ی وسیعی از کاربردهای مختلف دارند؛ کاربردهایی از تقویت روند رساندن ماده ی دارویی و تشخیص بیماری ها تا انتقال اشیاء بزرگی همچون خودروها در قالب یک کار تیمی (مانند همکاری مورچه ها با هم).

در طی دهه ی اخیر، پژوهشگران روی چگونگی امکان استفاده از باکتری ها برای تأمین توان این ماشین های بسیار کوچک تحقیق کرده اند. یکی از بررسی های انجام شده در این زمینه، تصریح کرده بود که سیگنال های نوری می توانند برای کنترل حرکت باکتری ها استفاده شوند که خود این باکتری ها نیز در ادامه دارای ظرفیت مناسب برای به  پیش راندن میکروبات ها و ایجاد حرکت های مورد نیاز هستند.

البته پژوهشگران پیش از این نیز توانسته بودند میکروبات ها را با این روش به حرکت در آورند؛ ولی به علت حرکت نامنظم و پراکنده ی باکتری ها، آن ها قادر نبودند به یک حرکت در جهت مشخص دست یابند. بخش جالب در روش فوق این است که مایع های سرشار از باکتری  تنها در صورتی می توانند به عنوان منبعی قابل اتکا برای میکروبات ها محسوب شوند که ما شاهد حرکت تمام باکتری ها در یک جهت مشخص باشیم.

دی لناردو و تیم پژوهشی وی برای فائق آمدن بر این مشکل، میکروموتوری ساختند که می توانست زنجیره ای شناور و روان و حساس به نور از باکتری ئی کولای را در خود جای دهد. در بخش بیرونی واحد گردنده موتور کوچک نیز ۱۵ محفظه ی با سطوح شیب دار و دارای زاویه ی مشخص تعبیه شده بود.

با شناور شدن باکتری به سوی میکروموتور، سطوح زاویه دار باعث رانده شدن آن ها به داخل محفظه ها می شوند. حرکت تاژک های باکتری ها باعث به گردش درآمدن میکروموتور می شود و دقیقا به همان شکلی که یک جریان آب باعث چرخیدن آسیاب آبی می شود، این باکتری ها نیز توان لازم برای حرکت میکروموتور را تأمین می کنند.

تیم پژوهشی در گام بعدی، آرایه های میکروموتوری و باکتری های شناور را در برابر یک منبع نوری قرار داد. آن ها می توانستند سطح تابش نور را با یک الگوریتم خاص و در بازه های ۱۰ ثانیه ای کنترل کنند. اعضای تیم با تنظیم میزان نور موفق شدند هرکدام از میکروموتورهای مورد آزمایش را تقریبا در یک سرعت واحد به حرکت درآورند. دی لناردو در این مورد می گوید: این دستگاه ها می توانند روزی در آینده به عنوان عملگرهایی ارزان و مقرون به صرفه در میکروبات ها برای جمع آوری و ذخیره ی سلول های منفرد در آزمایشگاه های زیست شناسی بسیار فشرده شده به کار روند.

گفتنی است که دستاوردهای این پژوهش در Nature Communications منتشر شده است.

دستگاهی که می تواند زندگی را در فضا بازسازی کند

یک دانشمند در حال ساخت دستگاهی است که می تواند کدهای دی ان ای را به شکل سلول های واقعی چاپ کند. آیا می توان از این طریق زندگی را در کره های دیگر بازسازی کرد؟

به گزارش زومیت، در شرایطی که نسل بشر آینده ی خود را در سکناگزینی در ماه و مریخ می بیند؛ دانشمندان به دنبال راه های جدید هستند که تئوریِ زندگی دایمی در سیاره های دیگر را به واقعیت بدل کنند. در حال حاضر چگونگی رشد جنین در شرایط بی وزنی همچنان برای ما ناشناخته است. هرچند ممکن است یک دستگاه جدید این شرایط را تغییر دهد.

کریگ وِنتر، یک بیوتکنولوژیست، درحال طراحی دستگاهی است که توسط آن می توان زندگی را به سادگیِ ارسال یک ایمیل در مکانی دیگر چاپ کرد. ونتر شرکتی به نام Synthetic Genomics را برای ساخت این دستگاه راه اندازی کرده است. این ماشین، مبدل دیجیتال به بیولوژی (DBC) نام دارد و می تواند نمایش دیجیتال دی ان ای را با استفاده از مواد شیمیایی سازنده ی آن (مانند آدنین، سیتوزین، گوانین و تیمین) به ژنوم واقعی تبدیل کند. در مصاحبه ای، ونتر گفته است: همانند یک چاپگر این دستگاه نیز به جوهر نیاز دارد. هرچند جوهر آن مواد شیمیایی خواهند بود. این دستگاه بیولوژی را بازتولید می کند. کاری که سلول های بدن انسان در ابعادی بسیار کوچک تر انجام می دهند.

کار ونتر ممکن است به انقلابی در پزشکی منجر شود. به عنوان مثال به جای تولید واکسن در مکان های خاص و ارسال آن به نقاط مختلف جهان، این دستگاه می تواند به بیمارستان ها اجازه دهد امکانات مورد نیاز خود را بسازند. همچنین درصورت شیوع بیماری این تکنولوژی می تواند با جلوگیری سریع از آن جلوی همه گیر شدن بیماری را بگیرد.

واکسن ها و ضدمیکروب ها در صورت وجود زندگی در فضا، در کره های دیگر نیز مورد نیاز خواهند بود. چگونگی ارسال دارو به مکان های مورد نیاز در زمین نیز به اندازه ی کافی مشکل است. حال تصور کنید نیاز باشد که مسافت های نجومی توسط فضاپیماها برای رساندن این داروها طی شود. ماشین ونتر برای هر تمدن نوپایی بسیار با ارزش خواهد بود.

فرآیند کار با این پرینتر تا اینجا چندان هم راحت نیست. زیرا در ساخت ارگان های پیچیده تر امکان جهش های ژنتیکی بسیار بیشتر می شود. دنیل گیبسون، یکی از دانشمندانِ سینتتیک ژنومز، در این باره می گوید: تنها کافیست که یک پایه ی دی ان ای اشتباه چاپ شود تا یک پروتئین، یک سلول یا یک ماده ی درمانی غیرقابل استفاده شود.

هزینه ی سفرهای فضایی باعث می شود که ما تا جای امکان در ارسال اشیای غیرضروری به فضا صرفه جویی کنیم. به همین دلیل نمی شود یک شهر کوچک را بسته بندی کرد، به یک راکت بست و برای استفاده های بعدی به فضا فرستاد. احتمالا بهترین راه این است که ابزاری مانند پرینتر سه بعدی را به فضا بفرستیم و با استفاده از امکاناتی که محیط جدید به ما ارائه می کند اشیا مورد نیاز خود را بازسازی کنیم.

مبارزه با بیماری‌ ها و پیشرفت علم پرورش اعضا مصنوعی با ساخت قلب مینیاتوری انسان از قلب موش

آزمایش داروهای جدید بر روی حیوانات یکی از مهم ترین روش ها برای تایید کارآمدی داروهاست؛ در همین رابطه محققان با

ساخت قلب مینیاتوری انسان از قلب موش، بازدهی این روش را به میزان زیادی افزایش داده اند.

به گزارش گجتنیوز، استفاده از مدل های مصنوعی اعضا یا آزمایش بر روی ارگان های حیوانات برای کسب اطمینان از صلاحیت داروهای جدید ساخته شده، همیشه ثمربخش نیست، چرا که با وجود شباهت های زیاد میان اعضای حیوانات و اندام انسان، همچنان تفاوت های عمده ای وجود دارند که از تعمیم نتایج آزمایش ها به صورت صد درصدی، به انسان ها جلوگیری می کنند. اما به تازگی، دانشمندان توانسته اند با دستیابی به تکنیکی خاص و تبدیل قلب موش  به نمونه ی کوچکی از قلب انسان، باعث پیشرفت فرآیند آزمایش بر روی اعضا مصنوعی و مدل های ساختگی شوند و نتایج قابل اعتمادتری را به دست آورند.

مبارزه با بیماری ها و پیشرفت علم پرورش اعضا مصنوعی با ساخت قلب مینیاتوری انسان از قلب موش

برای شبیه  سازی قلب مینیاتوری انسان با استفاده از قلب موش، پس از جداسازی این ارگان از بدن حیوان، فرآیندی به نام کانولاسیون ۴ جریانی (4Flow cannulation) آغاز می شود. از طریق این فرآیند می توان مایعات مخصوص را در آئورت، سرخرگ ها و سیاهرگ های قلب وارد کرد و در عین حال، جریان طبیعی و گردش کامل مایعات را حفظ نمود. مایعات مورد استفاده در فرآیند به  گونه ای هستند که سلول های موش را از قلب خارج کرده و با حفظ ماتریس پوششی قلب، ساختار این عضو را دست نخورده باقی می گذارند. سپس سلول های انسان افزوده می شوند؛ این سلول ها به ماتریس پوششی متصل شده و با جایگزینی سلول های موش، باعث شکل گیری قلب مینیاتوری انسان می شوند.

در طول سال های گذشته، اعضای مینیاتوری دیگری نیز با استفاده از سلول های بنیادی و به منظور آزمایش داروهای جدید و تحقیق بر روی بیماری های مختلف پرورش داده شده اند؛ اعضایی مانند کلیه، ریه و کبد که همانند قلب مینیاتوری، با هدف اصلی پرورش ارگان های مختلف در ابعاد واقعی برای پیوند اعضا ساخته شده اند. همچنین پرورش نمونه های کوچکی از مغز برای بررسی عملکرد سیستم عصبی انسان هم در گذشته موفقیت آمیز بوده است.

نتایج تحقیقات انجام شده به تازگی در کنفرانس BCVS 2017 انجمن قلب آمریکا (AHA)، به صورت رسمی بررسی شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار + 7 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *