دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 17 تیر ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در چهل و هفتمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی در آستانه ی آغاز به کار است

اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی به منظور به روزرسانی عملکرد اتحادیه ها و در راستای خدمت به مصرف کننده به زودی شروع به فعالیت می کند.

به گزارش زومیت، رئیس اتاق اصناف اعلام کرده است که در حال تلاش برای راه اندازی اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی هستند.

علی فاضلی در خصوص اهمیت این موضوع گفت: فعالیت کسب و کارهای نوین طی دو سال گذشته مورد بحث زیادی قرار گرفته است و بر همین اساس، اتاق اصناف معاونتی را برای مدیریت این گروه تشکیل داده است.

به گفته ی فاضلی، قرار بر این شده است که اتحادیه مستقلی در این حوزه تشکیل شود. برای تشکیل چنین اتحادیه ای جلساتی تشکیل شده و در سطح اصناف و دولت، پیگیری های لازم صورت گرفته است.

فراخوان عمومی برای ثبت نام و تشکیل هیئت مدیره این صنف منتشر شده است و بیش از ۵۰ واحد در این خصوص اعلام آمادگی کردند. تعدادی از اصناف در خصوص تشکیل این اتحادیه ابراز نگرانی کردند؛ اما فاضلی اعلام کرده است که نمی توان جلوی پیشرفت کار و به ویژه اقداماتی را که به نفع مصرف کننده است، گرفت و باید برای به روز شدن شرایط خود اقداماتی کنیم.

اتحادیه ها باید در راستای ارائه خدمات نوین حرکت کنند و برای مثال آژانس های اینترنتی نمونه ای از حرکت ها هستند. اگر اتحادیه ها در این زمینه اهمال کنند، دیگران منتظر نمی مانند و مطابق با دنیا پیش می روند. فاضلی در خصوص پشتیبانی اتحادیه ها از این پیشرفت گفت: اتاق اصناف پشتیبان همه اصناف است و نباید کسب  و کار نوین را مورد غفلت قرار داد؛ چرا که می توان از این فضا برای بهبود کار بهره گرفت.

تهران گیم کانونشن آغاز به کار کرد

نمایشگاه و همایش بین المللی تهران گیم کانونشن ۲۰۱۷ یا به اختصار TGC به همت بنیاد ملی بازی های رایانه ای و با همکاری شرکت گیم کانکشن فرانسه آغاز به کار کرد.

به گزارش زومیت، نمایشگاه و همایش بین المللی تهران گیم کانونشن ۲۰۱۷ یا Tehran Game Convention به همت بنیاد ملی بازی های رایانه ای و با همکاری شرکت گیم کانکشن فرانسه پنجشنبه ی گذشته در محل همایش های بین المللی صدا و سیما با حضور فعالان مطرح از کمپانی های مختلف مانند یوبی سافت، اسکوئرانیکس و مایکروسافت شروع به کار کرد. هدف از این رویداد، به اشتراک گذاری تجربیات  شرکت ها در قالب کلاس ها و کنفرانس های مختلف و بررسی بازی‎های ایرانی برای معرفی به بازارهای جهانی است. تهران گیم کانونشن یک نمایشگاه B2B یا تجاری است، رویدادی که خریداران مطرح و بازیگران اصلی این حوزه با ایرانیان فعال در صنعت بازی سازی در آن گرد هم جمع می شوند و در نهایت، خروجی آن به یک موفقیت برای هر دو طرف قرارداد ختم می شود.

نشست افتتاحیه ی این رویداد امروز صبح با آغاز نمایشگاه TGC 2017 در سالن Art Hall مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد و کریمی  قدوسی،  مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای، مهرداد آشتیانی، دبیر TGC و Pierre Carde، مدیر ارشد اجرایی  Game Connection در آن حضور داشتند.

آشتیانی در ابتدای این مراسم به دو جنبه ی مهم در برگزاری این رویداد اشاره کرد. جنبه ی اول ارتقاء دانش بازی سازان ایرانی به دلیل تعامل با بازی سازان بین المللی و جنبه ی دوم توسعه ی کسب و کار بازی سازی است. آشتیانی با اعلام آمارهایی از استقبال خوب توسعه دهندگان خبر داد و همچنین شمار شرکت کنندگان در این رویداد در روز آغازین آن تا ساعت ۱۰:۴۰ را بیش از ۲۳۰۰ نفر اعلام کرد.

براساس اعلام قدوسی ۲۰۰۰ بازی ساز ایرانی و ۱۰۰ شرکت بازی سازی ایرانی در کشور در رویداد TGC 2017 شرکت کرده اند. وی افزود: به دلیل قطع ارتباط با بازی سازهای خارجی، توسعه دهندگان ایرانی قادر به نشر بازی های خود در خارج نیستند.

وی در ادامه هدف از این رویداد را آشتی صنعت بازی سازی ایران با جامعه جهانی و ورود دانش این عرصه به ایران دانست. قدوسی نقش شرکت فرانسوی گیم کانکشن را ارتباط با شرکت های بین المللی و اعتمادسازی میان شرکت های اروپایی، آمریکایی، چینی و ایران اعلام کرد.

قدوسی اعلام کرد که رویدادهای مشابه در سالهای آینده نیز برگزار خواهد شد. او برنامه های دیگر بنیاد در خصوص هفته ی بازی های رایانه ای تهران را نیز تشریح کرد و گفت: قصد داریم در سال آینده هفته ی بازی های رایانه ای تهران را برگزار کنیم. این رویداد شامل نمایشگاه مردمی، نمایشگاه تجاری، همایش ها و بخش e-Sport خواهد بود.

Pierre Carde رویداد TGS 2017 به عنوان اولین رویداد گیم کانکشن خاورمیانه را کمکی برای بازگشایی درهای ارتباط میان ایران وخارج اعلام کرد و اذعان داشت که این رابطه دچار پیچیدگی هایی خواهد بود و مسلما تحقق آن در کوتاه مدت ممکن نخواهد بود. مدیرعامل گیم کانکشن گفت: در ایران بازی های با کیفیت مناسب وجود دارد و آن ها می توانند کسب و کار خود را به بازارهای بین المللی گسترش دهند. به شما اطمینان می دهم تمام تلاش ما همواره این بوده است که تاجران و متخصصان بین المللی صنعت بازی را قانع کنیم که همکاری با صنعت بازی های ویدئویی ایران عقلانی است و ارزش سرمایه گذاری و توجه دارد.

رویداد TGC 2017 پنجشنبه ی گذشته آغاز به کار کرد و جمعه به کار خود پایان داد. در این نمایشگاه ۶۰ کنفرانس تخصصی برگزار شد که در آن ها ۴۰ سخنران غیر ایرانی و ۲۰ سخنران ایرانی حضور داشتند.

از شرکت های مطرحی که در این نمایشگاه حضور داشتند شرکت Rovio بود که مجموعه بازی های محبوب Angry Birds را در جهان عرضه می کند. همچنین ناشرانی مانند THQ Nordic (عرضه کننده مجموعه بازی های Darksiders و بازی Red Faction)، شرکت Square Enix Europe (عرضه کننده ی مجموعه ی بازی های Conflict و Just Cause) و شرکت Deep Silver (عرضه کننده ی سری بازی های Dead Island ،Homefront و This War of Mine: The Little Ones) نیز در این نمایشگاه حضور داشتند.

لیست کامل این شرکت ها در صفحه ی tehrangamecon.com/attendees قابل مشاهده است.

نسل سوم شبکه علمی کشور به بهره برداری رسید

نسل سوم شبکه علمی کشور، ۱۱ تیر ۱۳۹۶ با حضور وزیر ارتباطات و وزیر علوم به بهره برداری رسید.

به گزارش زومیت، نسل سوم شبکه علمی کشور، با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سازمان امور دانشجویان به بهره برداری رسید.

نسل سوم شبکه علمی کشور، شبکه ی خدمات گرا و شاهراه اجرایی نقشه جامع علمی کشور است که با هدف ارائه خدمت های جدید ارزش افزوده، محتوایی و اطلاعاتی ایجاد شده است. کاربران نسل سوم شبکه علمی کشور، مجموعه ای از دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، مراکز درمانی آموزش پزشکی، حوزه های علمیه و کتابخانه های تخصصی در سراسر کشور خواهند بود.

برنامه ی کسب و کار شبکه علمی کشور به گونه ای طراحی شده است که هیچ مشترکی مصرف کننده صرف نیست و خود تولیدکننده ی خدمات و محتوا است و می تواند چرخه اقتصادی اپراتور شبکه علمی کشور را به تمام مشترکان آن گسترش دهد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم با ابراز امیدواری نسبت به آینده ی این پروژه، گفت: در دنیای امروز دانشگاه ها در کنار تولید علم به مرکز تولید ثروت تبدیل شده اند و با شکل گیری مهارت و علم، ثروت می آید و پیشرفت حاصل می شود. همان طور که بسیاری از دانشگاه های کشورها مراکز رشدی به عنوان بنگاه هستند و در جهت توسعه اقتصادی و فناوری نقش آفرینی می کنند.

واعظی در توضیح علت تأخیر دوساله در اجرای فاز سوم این پروژه گفت: نمی خواستیم یک کار تبلیغی و فانتزی انجام دهیم.

این شبکه به سرعت بخشی و هم افزایی تولید محتوای فاخر در کل کشور کمک می کند، با اتصال به شبکه های علمی دنیا از تجربه های دیگران استفاده می کنیم و با راه اندازی شبکه علمی کشور، تعرفه از سازوکار دیگری تبعیت می کند و به مراتب ارزان تر می شود.

به گفته ی واعظی، وظیفه ی تولید محتوا برای این شبکه بر عهده ی دانشگاه ها است. اساتیدی که تدریس می کنند، دانشجویانی که تحقیق می کنند و پایان نامه هایی که تدوین می شوند و مجله هایی که در کتابخانه های دانشگاه ها موجود هستند از منابع تولید این محتوا هستند که در این شبکه با هم هم افزایی می کنند.

وزیر علوم نیز در این مراسم گفت: شبکه علمی کشور، شبکه ای مستقل بوده که مراکز علمی و پژوهشی را به یکدیگر وصل می کند و می تواند به شبکه های علمی بین المللی همچون شبکه های علمی اروپا متصل شود.

محمد فرهادی همچنین اعلام کرد طبق برنامه ریزی های انجام شده، این شبکه پس از شهر تهران، کلان شهرها و مراکز استان ها تا قبل از پایان سال ۹۸ در سراسر کشور قابل دسترس خواهد بود. این شبکه تنها در تهران ۲۵۰۰ نقطه دانشگاهی را به هم متصل می کند.

رونمایی ایرانسل از مودم ترکیبی جدید TF-I60

ایرانسل در جریان کنفرانس خود از مودم ترکیبی جدیدی با قابلیت پشتیبانی هم زمان از LTE و TD-LTE رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، ایرانسل در جریان کنفرانسی که در دفتر اصلی این شرکت برگزار شد، از یک مودم ترکیبی جدید با مدل TF-I60 رونمایی کرد. این نخستین مودمی است که در ایران، هم زمان از فناوری LTE  و TDLTE  پشتیبانی می کند. محمود طلایی از ایرانسل در جریان این کنفرانس اعلام کرد که مودم یادشده به چیپ Cat6 مجهز شده است و از حداکثر سرعت ۳۰۰ مگابیت  بر ثانیه پشتیبانی می کند. طبق اعلام محمود طلایی، هدف از طراحی و تولید این مودم، تجمیع فرکانس در بخش TD-LTD بوده است.

مودم TF-I60 ایرانسل به صورت هم زمان از چهار SSID  پشتیبانی می کند و ۳۲ کاربر می توانند به آن متصل شوند. این مودم طی هفته های آینده وارد بازار می شود و مشترکان ایرانسل می توانند از آن بهره ببرند. تعداد گوشی های هوشمندی که از اینترنت همراه نسل ۴.۵ پشتیبانی می کنند، در بازار انگشت شمار است؛ اما مودم ترکیبی جدید ایرانسل از این قابلیت بهره می برد و می تواند از جدید ترین نسل اینترنت همراه نیز سود ببرد.

سرویس گفتگوی آنلاین ایرانسل برای پشتیبانی از طریق تلگرام

ایرانسل در جریان کنفرانس خود، به معرفی سیستم پشتیبانی از طریق تلگرام پرداخت.

به گزارش زومیت، ایرانسل در کنفرانسی که در دفتر این شرکت برگزار شد، سرویس ها و تعرفه های جدید خود را معرفی کرد. در همین راستا این شرکت از سرویس جدید پشتیبانی از طریق تلگرام پرده برداشت. طبق اعلام صمدی، مسئول بازاریابی ایرانسل، این شرکت با استفاده از فرصتی که ۴۰ میلیون کاربر تلگرام در ایران در اختیار این شرکت قرار داده اند، سرویس گفتگوی آنلاین خود از طریق تلگرام را فعال کرده است.

مشترکان آی سیم از پشتیبانی ویژه بیش از ۵۰۰ کارشناس تمام وقت در مرکز شبانه روزی ارتباط با مشتریان ایرانسل در ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته، با امکان بهره مندی از سیستم پاسخگویی خودکار برخوردار هستند. همچنین علاوه بر تماس تلفنی، امکان ارتباط از طریق کانال های متنوع پاسخگویی، از جمله برنامه کاربردی «ایرانسل من»، شبکه های اجتماعی و ایمیل نیز برای مشترکان ایرانسل وجود دارد.

کاربران می توانند  از طریق تلگرام و مکالمه با بات یا پشتیبان های ایرانسل، مشکلات خود را رفع کنند و نیازهای خود را مطرح سازند.

یک استاد ایرانی، نایب رئیس آکادمی جهانی ریاضی – شیمی شد

دکتر ایرانمنش، عضو هیئت علمی دانشکده و استاد تمام گروه ریاضی دانشگاه تربیت مدرس، به عنوان نایب رئيس آکادمی جهانی ریاضی-شیمی انتخاب شد.

به گزارش زومیت، در سیزدهمین مجمع عمومی آکادمی ریاضی-شیمی جهان که در رومانی برگزار شد، دکتر علی ایرانمنش، استاد ایرانی عضو هیئت علمی دانشکده و استاد تمام گروه ریاضی دانشگاه تربیت مدرس، به عنوان یکی از دو نایب رئیس آکادمی جهانی ریاضی-شیمی انتخاب شد.

از افتخارات دکتر ایرانمنش، می توان به عضویت در انجمن ریاضی آمریکا، انجمن ریاضی لندن، انجمن آمار ایران، انجمن ریاضی اروپا و انجمن ریاضی-شیمی اروپا و همچنین عناوین پژوهشگر برتر گروه علوم پایه کشور در سال ۱۳۹۱، استاد نمونه بسیجی کشور در سال ۱۳۸۹، پژوهشگر برتر دانشگاه و استاد نمونه دانشگاه اشاره کرد.

دکتر ایرانمنش رئیس انجمن نانوفناوری ایران نیز هست و مدرک کارشناسی ریاضی کاربردی خود را از دانشگاه شیراز و کارشناسی ارشد و دکتری ریاضی محض خود را از دانشگاه تربیت مدرس اخذ کرده است.

ایران منش ۷ کتاب تألیف کرده و در تألیف برخی فصول کتب انگلیسی نقش داشته است. همچنین ۳۰۰ مقاله به قلم او به چاپ رسیده است.

امکان پاسخ‌دهی تصویری و ویدیویی به استوری ها در آپدیت جدید اینستاگرام

اینستاگرام امکان پاسخ دهی به استوری ها توسط عکس و ویدیو را در نسخه 10.28 ارائه کرد.

به گزارش زومیت، پیش از این تنها راه اظهار نظر در رابطه با استوری ها، کامنت  متنی بود که در یک باکس کوچک در پایین صفحه قابل نوشتن و ارسال بود. از امروز شما می توانید علاوه بر متن، از عکس و ویدیو نیز در ارسال کامنت در استوری استفاده کنید. با بروزرسانی به نسخه 10.28 اینستاگرام، یک آیکون دوربین به صفحه استوری ها اضافه خواهد شد که با لمس آن می توانید به دوربین منتقل  شوید و برای پاسخ یا اظهار نظر از عکس یا ویدیو استفاده کنید. نکته ی جالب امکان استفاده از تمام قابلیت هایی است که در دوربین اینستاگرام وجود دارند؛ به این معنا که شما محدود به ارسال یک عکس یا ویدیوی ساده نیستید و می توانید از امکاناتی مانند بومرنگ، افکت های Face Filters، استیکرها و … نیز استفاده کنید.

نکته ی جالب دیگر وجود یک عکس شناور از استوری مورد نظری است که در حال پاسخ دهی به آن هستید. این تصویر قابلیت جابجایی و تغییر سایز دارد و می توانید مکان و سایز آن را مطابق میل خود تغییر دهید تا مشخص شود که عکس یا ویدیوی ارسالی به کدام استوری مرتبط است. ریپلای های جدید، مانند پاسخ های متنی به دایرکت شخص مقابل ارسال خواهند شد. برای استفاده از این بروزرسانی اینستاگرام خود را به نسخه 10.28 آپدیت کنید. مانند دیگر آپدیت های اینستاگرام، در این آپدیت نیز ظاهر شدن این آیکون جدید ممکن است از چند ساعت تا چند روز طول بکشد.

ویدیوی جعبه گشایی؛ اساس کار یک استارتاپ جدید

استارتاپ Packagd در حال سرمایه گذاری کردن روی ویدیوی جعبه گشایی است تا از این طریق سبک جدیدی برای فروش محصولات مرتبط با تکنولوژی ارائه دهد.

به گزارش زومیت، در تعطیلات سال ۲۰۱۴ بود که مجله وال استریت گزارشی از یک ترند جدید آنلاین به نام ویدیوی جعبه گشایی (Unboxing Video) تهیه کرد. این ترند درواقع نوعی ویدیوی آنلاین است که یک شخص حرفه ای در این زمینه، محصول را از بسته بندی خارج می کند و محتوای آن را به کاربر نشان می دهد. ویدیوی جعبه گشایی خیلی زود تبدیل به یک سبک ویدیویی جدید و پرطرفدار در میان خریداران در فصل تعطیلات شد و طبق اعلام گوگل بیش از ۲۰ میلیون جستجو در سال ۲۰۱۴ برای واژه ی «Unboxing» گزارش شده است. بنابراین مدیر ارشد سابق بخش فناوری اپلیکیشن های Hulu و Flipboard شرکت جدیدی به نام Packagd راه اندازی کرد که بر اساس ترند محبوب و جدید یعنی ویدیوی جعبه گشایی فعالیت می کند. دیو راسنر، معاون ارشد بازاریابی شرکت Zefr، می گوید: «این ویدیوها پدیده ی بزرگی هستند و بسیاری از مردم از طریق مشاهده ی همین ویدیوها تصمیم می گیرند چه محصولی را خریداری کنند. سایت یوتیوب این روزها تبدیل به یکی از ابزارهای مهم برای خرید کردن شده است.» گوگل نیز با این ادعا موافق است و در یکی از نظرسنجی های مصرف کننده، گزارش داده است که ۶۲ درصد مردمی که ویدیوی جعبه گشایی را مشاهده می کنند از آن  به عنوان وسیله ای برای تحقیقات پیش از خرید استفاده کرده اند.

آیا این استارتاپ می تواند سبک جدیدی از خرید را جا بیندازند؟

اریک فنگ، هم بنیان گذار و مدیرعامل این استارتاپ، می گوید: «چشم انداز ما در مورد استارتاپ Packagd حدود ۱۰ سال است که تکامل پیدا کرده و ایده ی اولیه ی آن از تجارت بر اساس سرگرمی الهام گرفته است. شبکه های تلویزیونی مانند QVC از این نوع تجارت استفاده کرده و درآمدهای میلیون دلاری داشته اند. استفاده از ویدیو برای هدایت یک تجارت مفهوم جدیدی نیست؛ اما استارتاپ Packagd شانس این را دارد که تجربه ی کاربران را به دنیای مصرف کنندگان تلفن همراه منتقل کند.»

فنگ و اعضای تیمش امیدوارند که بتوانند تجربه ی فروش محصولات از طریق پخش زنده ی کانال های تلویزیونی را برای موبایل فراهم کنند. آن ها برای این کار به افراد مجربی احتیاج دارند که بتوانند روزانه ۶ ساعت از طریق پخش زنده یک برنامه اجرا کنند و به وسیله ی چت زنده با بینندگان ارتباط و تبادل نظر داشته باشند. این استارتاپ قصد دارد تجربه ی خرید کردن از خانه را به یک وسیله  و نسل جدید منتقل کند. درواقع روش کار این اپلیکیشن به این صورت است که کاربران می توانند در هر جایی که هستند، پخش زنده ی مراسم جعبه گشایی را از طریق موبایل خود مشاهده و محصولات مورد نظر خود را از طریق همین اپلیکیشن خریداری کنند. این اپلیکیشن در حال حاضر فقط برای سیستم عامل iOS در دسترس است. البته باید دید استقبال مردم از اپلیکیشنی که از این نوع محتوای ویدیویی استفاده می کند تا چه اندازه زیاد خواهد شد. این استارتاپ فعالیت  خودش را با سرمایه ۱.۵ میلیون دلاری از شرکتی به نام KPCB به دست آورد که فنگ در مالکیت آن با چند نفر شراکت داشت. اما به نظر می رسد افرادی که با این اپلیکیشن آشنایی دارند، موفقیت آن را باور کرده اند؛ زیرا این استارتاپ توانسته است ۶ میلیون دلار دیگر نیز سرمایه جذب کند. افرادی که روی این استارتاپ سرمایه گذاری کرده اند، معتقدند که این اپلیکیشن می تواند آینده ی بسیار خوبی داشته باشد. Unboxed نام اولین اپلیکیشنی است که توسط Packagd منتشر شده است و صرفا روی ساخت ویدیوی جعبه گشایی محصولات مرتبط با تکنولوژی تمرکز می کند. فنگ اعلام کرده است که اگر ایده ی این استارتاپ با موفقیت روبه رو شود، قصد دارد اپلیکیشنی برای فروش محصولات آرایشی و اسباب بازی نیز در آینده راه اندازی کند.

موقعیت فعلی اپلیکیشن Unboxed

این روزها اکثر ویدیوهای جعبه گشایی توسط مصرف کنندگانی تولید می شوند که می خواهند تجربه ی باز کردن جعبه ی یک محصول و استفاده از آن را با دیگران شریک شوند. با این حال برندها نیز وارد این صنعت شده اند و ویدیوهایی از جعبه گشایی محصولات خود تولید می کنند. استارتاپ Packagd قصد دارد این نوع ویدیو را به یک پلت فرم منحصر به فرد برای مصرف کنندگان و برندها تبدیل کند. روش کار این اپلیکیشن به صورت زیر است:

  • این اپلیکیشن با مجری های مجرب همکاری می کند و یک برنامه ی زنده و طولانی مانند برنامه های تلویزیونی را به صورت روزانه تولید می کند. آن ها محصولات جدید را جعبه گشایی و در مورد آن ها بحث می کنند و از طریق چت زنده با مصرف کنندگان نیز در ارتباط هستند و با آن ها تبادل نظر می کنند. علاوه  بر این ویدیو ضبط می شود و کاربرانی که پخش زنده ی آن   را از دست داده اند، می توانند بعدا آن  را مشاهده کنند.
  • افراد سازنده ی ویدیوی جعبه گشایی می توانند از طریق این اپلیکیشن ویدیوی خود را بسازند و از همان فرم چت زنده و تعامل نظر با کاربران استفاده کنند.
  • شرکت های مرتبط با تکنولوژی می توانند اسپانسر این ویدیو یا پخش زنده شوند یا ویدیوی جعبه گشایی خودشان را تولید کنند.
  • این اپلیکیشن همچنین به کاربران اجازه می دهد که محصولات نشان داده شده در ویدیو را از طریق همین اپلیکیشن خریداری کنند.

زمانی که صحبت از خریدن محصولات جدید به میان می آید، بسیاری از مردم و به خصوص جوان ترها به سمت محصولاتی جذب می شوند که افراد مشهور مورد اعتمادشان آن ها را تبلیغ کرده باشند. این موضوع روی دنیای تجارت تأثیر عمیقی خواهد گذاشت و هدف Packagd نیز این است که به همین سمت حرکت کند.

اما مصرف کنندگان تنها اشخاصی نیستند که از این اپلیکیشن موبایل منفعت می برند.

  • شرکت های تکنولوژی که محصولاتشان از طریق این اپلیکیشن فروخته می شود، مطمئنا بابت استفاده از روش جدید برای تبلیغات خود سود می برند.
  • کاربرانی که ویدیوی جعبه گشایی درست می کنند و در این کار حرفه ای هستند، بابت هر یک از محصولاتی که در برنامه های آن ها فروخته می شود، درصدی به عنوان کمیسیون دریافت می کنند.
  • کاربرانی که این ویدیوها را تماشا می کنند علاوه بر اینکه اطلاعات خوبی در مورد محصولات به دست می آورند، امتیازاتی به آن ها داده می شود که می توانند در خرید های بعدی خود از این اپلیکیشن از تخفیف بهره مند شوند.
  • استارتاپ Packagd نیز از طریق اسپانسر شدن شرکت های تکنولوژی سود می برد.

یکی دیگر از عواملی که باعث قدرتمند شدن این اپلیکیشن شده، این است که توانسته همکاری خوبی با دیگر شرکت ها داشته باشد. به عنوان مثال Best Buy یک خرده فروشی آنلاین است که محصولات فروخته شده را تأمین می کند و Apple Pay نیز امکان پرداخت پول تنها با یک کلیک از طریق همین اپلیکیشن را مهیا کرده است.

آینده ی ویدیوی جعبه گشایی چگونه خواهد بود؟

فنگ و دیگر اعضای تیمش در Packagd اولین افرادی هستند که روی این مدل ویدیوها سرمایه گذاری کرده اند که دور از انتظار هم نبوده  است. مطمئنا حاصل همکاری یک اپلیکیشن خبرخوان مانند Flipboard و یک سرویس پخش ویدیوهای تبلیغاتی مانند Hulu، ارائه ی ایده ی استارتاپ Packagd خواهد شد. به عبارت دیگر این روزها سرعت رشد ویدیوی زنده در حال افزایش است و به نظر می رسد که اکنون بهترین زمان برای تولید این سبک محتوا و تأمین خواسته های مصرف کنندگان است.

فنگ در مقاله ای که از او در یک روزنامه به چاپ رسیده، گفته است: «مردم این روزها کمتر برای خرید کردن پشت ویترین مغازه ها می روند یا با دوستانشان برای خرید برنامه ریزی می کنند. شرکت آمازون به طور بی وقفه در حال کاهش دادن مراحل خرید و آسان کردن آن است. ما می خواهیم لذت کشف کردن را به مردم بدهیم. مطمئنا مهیا کردن کالاهای مورد نظر کاربران و تسهیل خرید آن ها بخشی بزرگی از هدف ما است. ما از سازندگان ویدیوی جعبه گشایی نمی خواهیم که ویدیوی جدید بسازند یا اینکه پلت فرم ما را بپذیرند، ما فقط می خواهیم از این طریق سبک جدیدی از خرید کردن را ارائه دهیم و تجربه ی جدیدی برای کاربران فراهم کنیم.»

سامسونگ از باتری حالت جامد در اسمارتفون های خود استفاده می کند

باتری های حالت جامد نسل جدیدی از باتری ها هستند که به ادعای سامسونگ در دو سال آینده در محصولات این برند به کار گرفته خواهند شد.

به گزارش زومیت، بنظر می رسد باتری های حالت جامد جایگزین مناسبی برای انواع لیتیوم – یونی باشند. به طور خلاصه می توان گفت باتری های حالت جامد بر خلاف نمونه های لیتیومی از الکترولیت مایع استفاده می کنند و نسبت به انواع  لیتیوم یونی از مزایایی مانند امکان ذخیره انرژی بیشتر، مقاومت و دوام بیشتر و امنیت بالاتر برخوردار هستند.

مشکلات رخ داده برای گلکسی نوت ۷، عمدتا مربوط به اشتعال پذیری مایع الکترولیت باتری های لیتیوم یونی است. کمپانی سامسونگ SDI ادعا می کند که طی یکی دو سال آینده از تکنولوژی ساخت باتری های حالت جامد برخوردار می شود که از آتش گرفتن مصون است.

یکی از عوامل اجرایی شرکت مذکور گفت: «طی یکی دو سال آینده، سطح تکنولوژی ما برای تولید باتری های حالت جامد برای اسمارتفون ها به اندازه ی کافی رشد خواهد کرد؛ اما در نهایت تصمیم استفاده از باتری حالت جامد در گوشی های هوشمند به عهده ی سامسونگ الکترونیکس خواهد بود. تا جایی که من اطلاع دارم سطح تکنولوژی شرکت رقیب (ال جی کِم chem) در حوزه ی باتری های حالت جامد حدودا در سطح ما است.»

باتری های حالت جامد نسل بعدی باتری های قابل شارژ خواهند بود. این باتری ها در آینده ی نزدیک، دنیای دستگاه های الکترونیکی را دستخوش تغییر قرار خواهند داد و جایگزین نمونه های لیتیوم – یونی موجود می شوند. به طور کلی باتری ها زمانی منفجر می شوند که مایع درون آن ها به دلایلی از محفظه خارج شده و با هوا یا آب اطراف خود واکنش می دهد و باعث انفجار یا اشتعال می شود؛ به همین دلیل استفاده از باتری هایی با ماده الکترولیت جامد ریسک انفجار و اشتعال دستگاه را کاهش  می دهند.

به دنبال انفجار باتری برخی گوشی های هوشمند و مشکلات آن، توسعه این نسل از باتری ها در کانون توجه قرار گرفته است. سال گذشته به دنبال گزارش های متعدد از انفجار باتری گلکسی نوت ۷ سامسونگ تولید این گوشی مورد انتظار را متوقف کرد.

با توجه به اینکه توسعه ی این نسل از باتری ها به طور نسبی سریع تر از نسل بعدی باتری ها طی ۱۰ سال گذشته بوده است. تحلیلگر موسسه ی تحقیقاتی ال جی اکونومیک گفت: «باتری های حالت جامد جایگزینی واقع بینانه برای انواع لیتیوم – یونی برای حل مشکل دیرینه ایمنی باتری ها است.»

پیش از اینکه باتری های حالت جامد را به صورت گسترده در صنعت خودروهای الکتریکی به کار گیرند، باید میزان ایمنی آن ها توسط تست های خاص و البته سختگیرانه بررسی شوند، چرا که به طور مستقیم با زندگی سرنشینان خودروها مرتبط هستند.

سخنگوی سامسونگ SDI در خصوص ایمنی باتری های جامد گفت: «در ابتدا باتری های حالت جامد در گوشی های هوشمند به کار گرفته می شوند و زمانی که ایمنی آن ها اثبات شد، در وسایل نقلیه ی الکتریکی نیز تعبیه خواهند شد. احتمالا کاربرد این باتری ها را در خودروها تا سال ۲۰۲۵ مشاهده کنیم».

درحال حاضر شرکت ژاپنی تویوتا، به عنوان یکی از پیشرفته ترین خودروسازان فعال در حوزه ی تکنولوژی باتری های حالت جامد در جهان شناخته می شود. این شرکت در حدود ۲۰۰ مهندس توسعه باتری حالت جامد را در مرکز هیگاشی فوجی (Higashi Fuji) در اختیار گرفته تا این تکنولوژی را تا سال ۲۰۲۰ تجاری سازی کند.

برخلاف سامسونگ SDI و ال جی Chem که احتمالا باتری شبه جامد را برای خودروهای الکتریکی رونمایی کنند، تویوتا تصمیم دارد به طور مستقیم باتری حالت جامد را به مرحله تولید انبوه برساند. طبق اعلام کارشناسان، باتری شبه جامد که مقداری الکترولیت مایع نیز دارد، امن تر از نمونه های لیتیوم- یون فعلی هستند و همچنین تولید آن ها آسان تر از انواع جامد است.

PCIe 5.0، پهنای باند را به چهار برابر مقدار کنونی افزایش خواهد داد

نسخه ی چهارم و پنجم PCI Express با افزایش چهار برابری سرعت انتقال اطلاعات نسبت به PCIe 3.0، تا سال ۲۰۱۹ وارد بازار خواهند شد.

به گزارش زومیت، پی سی آی اکسپرس یکی از استانداردهای درگاه های ارتباطی است که در سال ۲۰۰۴ با بهبودهای فراوان جایگزین استانداردهای قدیمی سریال باس PCI ،PCI-X و AGP شد. ازجمله رابط هایی که از این استاندارد بهره می گیرند می توان به اسلات های کارتیِ مادربورد، درگاه کارت های حافظه ی XQD و تاندربولت اشاره کرد.

ورود درگاه PCIe به سیستم های رایانه ای در سال ۲۰۰۴، نقطه عطفی در ارتباط بین اجزای مختلف سخت افزار بود. کلیدی ترین ویژگی مؤثر در موفقیت این درگاه ارتباطی، به روزرسانی های سریع و مداوم آن و همچنین سازگاری با نسل های پیشین خود بوده است. تاکنون PCI-SIG، گروه صنعتی سازنده ی PCIe، توانسته است با ارائه ی PCIe 2.0 و PCIe 3.0، سرعت انتقال اطلاعات را به دو برابر افزایش دهد.PCI-SIF اعلام کرده که ساخت PCIe 4.0 به اتمام رسیده است و PCIe 5.0 نیز تا سال ۲۰۱۹ وارد بازار خواهد شد.

مشابه روند عرضه ی نسخه های پیشین، پهنای باند ارائه شده توسط PCIe 5.0 دو برابر PCIe 4.0 خواهد بود. این به معنی افزایش قابل توجه چهار برابری پهنای باند نسبت به PCIe 3.0 است. هرچند درگاه PCIe 3.0 همچنان در بسیاری از کاربرد ها، پهنای باند کاملا قابل قبولی ارائه می دهد؛ اما در مواردی (به ویژه در حالت های x1 و x4) می تواند با ایجاد گلوگاه، عامل محدودکننده باشد. به عنوان مثال حافظه های SSD که از مسیرهای PCIe بهره می گیرند، به دلیل محدودیت ذاتی در تعداد مسیرهای PCIe قابل استفاده، از پهنای باند بالاتر سود خواهند برد.

درحالی که مدت زیادی از معرفی PCIe 4 نمی گذرد، PCIe 5.0 در سال ۲۰۱۹ به سرعت جایگزین آن خواهد شد. هم زمان با ارائه ی نسخه پنجم PCIe، به نظر می رسد بسیاری از تولیدکنندگان با جهش به استفاده از این درگاه، از ارائه محصولات خود بر اساس نسخه چهارم به طور کلی چشم پوشی کنند. با عرضه ی PCIe 5.0 و فراهم شدن چنین پهنای باند بالایی، درهای بسیاری برای استفاده از فناوری های جدید باز خواهد شد. فراهم شدن پهنای باندی که می تواند با سرعت انتقال اطلاعات در حافظه های DDR4 رقابت کند و حتی استفاده از فناوری 3D X-Point در حافظه های SSD را ممکن کند، قطعا هیجان انگیز خواهد بود.

ربات های خودران به یاری پلیس دبی می آیند

پلیس دبی اعلام کرده است به زودی از ربات های خودران کوچک جهت گشت زنی در شهر و کمک به برقراری امنیت استفاده خواهد کرد.

به گزارش زومیت، زمانی که نام خودروهای رباتیک به میان می آيد بیشتر داستان های علمی-تخیلی برای انسان تداعی می شود اما زمانی که بدانیم پلیس دبی اعلام کرده است که به زودی از این خودروها جهت گشت زنی در این شهر استفاده خواهد کرد، دیدگاه ما به این خودروهای هوشمند آینده قطعا تغییر خواهد کرد.

دبی در حال تلاش جهت تبدیل شدن به یکی از پیشرفته ترین شهرهای جهان در حوزه تکنولوژی است. این را می توان از برنامه  این شهر جهت استفاده از تاکسی های پرنده در آینده نه چندان دور متوجه شد. به گزارش نیویورک پست، حالا مقامات شهری دبی اعلام کرده اند که از ربات های چهارچرخ خودران که اندازه کوچکی خواهند داشت جهت تردد در محیط شهری و گشت زنی استفاده خواهند کرد.

قطعا ربات های چرخ داری که قادر به تردد در محیط شهری به صورت کاملا هوشمندانه و بدون ایجاد مزاحمت برای شهروندان بوده و از طرف دیگر به قابلیت تشخیص چهره تمام افرادی که از مقابل آن ها عبور می کنند نیز مجهز هستند، نیازمند دارا بودن سطح بالایی از تکنولوژی است. اطلاعات حاصله توسط این ربات ها با پایگاه داده پلیس جهت شناسایی مجرمان و خلافکاران تطبیق داده می شود و در صورت تشخیص افراد مجرم، با ارسال هشدار به مرکز پلیس، نیروهای امنیتی از این موضوع آگاه می شوند.

این ربات ها به پهباد نیز مجهز خواهند بود تا در شرایطی که نیاز به پوشش میدانی وسیع تری بوده تا نیروهای عملیاتی به منطقه گسترده تری دید داشته باشند، به پرواز درآیند. این ربات ها قادر خواهند بود ۲۴ ساعته در محدوده تعریف شده خود تردد کنند و از این حیث برتری زیادی به گشت های شهری خودروهای پلیس خواهند داشت. باید منتظر ماند و دید که این ربات ها چه زمانی و به چه نحوی به یاری پلیس دبی خواهند آمد.

مایکروسافت برنامه‌ هوش مصنوعی خود را روی یک رزبری‌ پای ۱۰ دلاری پیاده سازی کرد

مایکروسافت قصد دارد الگوریتم های هوش مصنوعی و یادگیری عمیق را روی دستگاه های ارزان قیمت و با توان محاسباتی پایین مانند رزبری پای پیاده سازی کند.

به گزارش زومیت، وقتی برای تفریح به خارج از شهر می روید و کیلومتر ها از دکل های مخابرات فاصله دارید، اگر بخواهید فرق مرغ کبود غربی و مرغ کبود شرقی را متوجه شوید، هیچ سروری نمی تواند به شما کمک کند. به همین علت شرکت های بزرگ قصد دارند هوش مصنوعی را در دستگاه های همراه پیاده سازی کنند. شرکت مایکروسافت در اقدامی جدید، الگوریتم های یادگیری عمیق هوش مصنوعی خود را در یک دستگاه رزبری پای پیاده سازی کرده است. هدف، پیاده  سازی هوش مصنوعی در دستگاه های ساده و غیر هوشمند مثل دستگاه های آبیاری، سنسور های خاک یا ایمپلنت های پزشکی برای افزایش  کارایی آن ها است. این کارایی باید به گونه ای باشد که حتی وقتی یک ابرکامپیوتر یا اینترنت در دسترس نیست، این هوشمندی قابل استفاده  باشد.

ایده اصلی از آزمایشگاه های مایکروسافت در ردموند آمریکا و بنگلور هند آمد. اوفر دِکِل، مدیر بهینه سازی هوش مصنوعی در آزمایشگاه ردموند، قصد داشت راهی برای بازداشتن سنجاب ها از خوردن دانه های خوراکی پرنده ها از دستگاه های خوراک دهنده  بیابد. در تلاش های اولیه، یک سیستم بینایی ماشین برای تشخیص سنجاب ها را در یک دستگاه ۳۵ دلاری رزبری پای پیاده سازی کرد. حال، قصد دارد سیستم آبیاری هوشمندی بسازد که هنگامی  که جوندگان مزاحم ظاهر شدند، آن ها را دور کند.

دِکِل در وبلاگ مایکروسافت نوشت: هر فرد علاقه مند به سادگی می تواند چنین کاری انجام بدهد. ولی امروزه کمتر کسی چنین کاری را انجام می دهد. علت، قیمت بالا و غیر عملی بودن نصب چیپ های سطح بالا یا اتصال دستگاه های متصل به سیستم های دارای پردازش ابری به سنسور های تشخیص سنجاب است. هرچند اتصال سنسور ها به یک رزبری پای مدل زیروی ۱۰ دلاری که از یک چیپ آرم کورتکس ام زیرو بهره می برد، عملی به نظر می رسد.

البته پیشرفت چنین سیستمی و پیاده سازی آن در مرحله های بعدی آسان به نظر نمی رسد. او در ادامه گفت: راهی  وجود ندارد که یک شبکه ی هوشمند عصبی عمیق را با دقتی که امروزه وجود دارد، روی سخت افزاری ۱۰ هزار بار ساده تر پیاده سازی کرد؛ عملا امکان پذیر نیست.

برای عملی ساختن این ایده، باید نوع جدیدی از تکنولوژی هوش مصنوعی مخصوص دستگاه های کم مصرف ابداع شود. نکته ی اصلی این است که دانشمندان هنوز دقیقا نمی دانند که دستگاه های یادگیری عمیق چگونه کار می کنند.

پژوهشگران مایکروسافت روی پروژه های محدودی کار می کنند که مربوط به افراد ناتوان و کم توان هستند؛ مانند عصایی که در صورتی که صاحب آن زمین بخورد، فورا به اورژانس خبر بدهد یا دستکش های هوشمندی که توانایی تحلیل زبان اشاره داشته باشد. پژوهشگران مایکروسافت، برای گرفتن کمک و به دست آوردن ایده های جدید، تعدادی از دستگاه های یادگیری و الگوریتم ها را برای علاقه مندان به رزبری پای روی گیت هاب به اشتراک گذاشته اند. سالیما آمرشی یکی از پژوهشگران ارشد مایکروسافت، می گوید: فراهم ساختن این دستگاه های قدرتمند دارای ابزار یادگیری ماشین برای افراد مختلف و استفاده در زندگی روزمره، در واقع دموکراسی در زمینه ی هوش مصنوعی است.

اولین آسانسور بدون کابل دنیا معرفی شد

اولین آسانسور بدون کابل دنیا با استفاده از تکنولوژی مگلو به صورت افقی و عمودی حرکت می کند.

به گزارش زومیت، نوع جدیدی از آسانسور که از موتور های خطی بهره  می برد، تکنولوژی مشابه قطار های مگلو (Mglev) و هایپرلوپ (HyperLoop) دارد. این آسانسور جدید قابلیت جابجایی مسافران داخل کابین را به صورت افقی و عمودی دارد.

شرکت مهندسی آلمانی تیسن کروپ (ThyssenKrupp) برای اولین بار ایده ی آسانسور بدون کابل را در سال ۲۰۱۴ مطرح کرد که در آن موقع غیرعملی به نظر می رسید. اما اکنون و پس از سه سال، اولین تست این تکنولوژی را در برج آزمایش آسانسور در رتوایل (Rottweil) آلمان با موفقیت انجام داده است.

آسانسوری که در حال حاضر با نام مولتی (Multi) شناخته می شود از هیچ کابلی استفاده نمی کند. در عوض، روی ریل هایی حرکت می کند که به عنوان موتور های خطی عمل می کنند و برای جابجایی و شتاب گیری از میدان های مغناطیسی که در طول مسیر ها تعبیه شده است، استفاده می کند. وقتی کابین آسانسور در یک طبقه متوقف می شود، ریل ها قابلیت چرخش دارند و به این ترتیب کابین به جای بالا و پایین می تواند به چپ و راست جابجا شود.

هدف تیسن کروپ طراحی سیستمی متشکل از چاه های متعدد آسانسور، که در کنار یکدیگر قرار داده شده اند است؛ که کابین های آسانسور قابلیت جابجایی افقی بین این  چاه ها را دارند. در واقع این آسانسور می تواند برای صرفه جویی در وقت بین مبدا و مقصد مسیر یابی هوشمند انجام دهد.

علاوه بر این، تکنولوژی موتور های خطی می تواند یکی از مشکلات اصلی آسمان خراش ها را برطرف کند. طبق گزارش وایرد یو کی (Wired UK)، طراحی آسانسور با تکنولوژی کابل های معمولی به طور ایمن فقط تا حدود ۱۶۰۰ پا امکان پذیر است و در ساختمان های بلند تر باید  چندین چاه وجود داشته باشد تا افراد بتوانند به بالای ساختمان برسند. مولتی می تواند این مشکل را حل کند و با حل این مشکل دست معماران ساختمان ها برای طراحی ساختمان های بلند با اشکال و سبک های متفاوت تر امکان پذیر خواهد بود.

یک سازنده ی آلمانی از هم اکنون اعلام کرده است که از این آسانسور در برجی که در منطقه ی ایست  ساید (East Side) برلین پایتخت آلمان قرار است بسازد استفاده  خواهد کرد. ولی بسیار نامحتمل است که در آینده ی نزدیک ساختمان های بیشتری از این مدل آسانسور بهره ببرند. علت، قیمت فعلی بسیار بالای مولتی است که می تواند تا حدود ۵ برابر آسانسور های معمولی هزینه  داشته باشد.

شناسایی منشا ژنتیکی مقاومت آنتی‌ بیوتیک ها

دانشمندان درباره ی ریشه و منشا مقاومت آنتی بیوتیکی شواهد علمی محکمی را به دست  آورده اند که نشان می دهد منشا این مقاومت خود آنتی بیوتیک ها هستند.

به گزارش زومیت، احتمالا شما نیز افرادی را می شناسید که با مشاهده ی کوچک ترین علائم سرماخوردگی، انواع آنتی بیوتیک ها را مصرف می کنند. کاملا واضح است که مصرف بی رویه و خودسرانه ی آنتی بیوتیک ها نه تنها فایده ای ندارد بلکه مشکلات بسیاری را برای خود فرد و کل جامعه ایجاد می کند. در حال حاضر مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها یکی از مهم ترین خطراتی است که سلامت همه ی افراد جامعه را تهدید می کند. به بیان ساده، مقاومت آنتی بیوتیکی زمانی اتفاق می افتد که باکتری های ایجادکننده ی  بیماری چون دائما در معرض این داروها قرار گرفته اند دچار تغییر و تحول ژنتیکی می شوند؛ در نتیجه دارویی که معمولا برای درمان عفونت باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد دیگر موثر واقع نمی شود. ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی اغلب به تجویز بیش از اندازه ی آنتی بیوتیک ها یا مصرف خودسرانه ی این داروها ارتباط دارد. گاهی اوقات برای درمان عفونت های ایجاد شده به مصرف آنتی بیوتیک نیازی نیست یا اینکه در مورد بیماری هایی مانند عفونت های ویروسی، آنتی بیوتیک تاثیری در درمان بیماری ندارد و نکته ی مهم دیگر این است که برای هر بیماری و عفونتی، درمان آنتی بیوتیکی وجود ندارد. کاملا واضح و مشخص است که مقاومت آنتی بیوتیکی مشکلی است که کل جامعه را درگیر می کند بنابراین دانشمندان سعی دارند که به ریشه های این مشکل پی ببرند.

زمانی که موضوع عوامل بیماری زا یا پاتوژن ها مطرح می شود دانشمندان معتقدند ژن هایی که در مقاومت آنتی بیوتیکی دخیل هستند از نظر منشا احتمالا همان ژن های موجود در آنتی بیوتیک هایی اند که برای درمان بیماری ها و از بین بردن عوامل بیماری زا مورد استفاده قرار می گیرند. محققان مرکز تحقیقاتی و داروسازی Novo Nordisk در کشور دانمارک مطالعات بسیاری در این زمینه انجام داده اند. نتایج این مطالعات، مدارک و شواهد علمی را ارائه می کند که صحت این فرضیه ها را قوت می بخشد. اگرچه برای تایید قطعی این فرضیه ها راه درازی در پیش است اما دانشمندان امیدوار هستند به ریشه ی ژنتیکی مقاومت میکروب های بیماری زا در برابر آنتی بیوتیک ها پی  ببرند.

آنتی بیوتیک ها اساسا مواد شیمیایی هستند که باعث توقف رشد یا از بین رفتن باکتری های بیماری زا می شوند. بسیاری از آنتی بیوتیک ها از میکروب ها و موجودات میکروسکوپی مانند قارچ ها و باکتری ها ساخته می شوند. در واقع مبارزه ی بین آنتی بیوتیک ها و میکروب های بیماری زا را می توان به مبارزه ی بین یک گروه از موجودات میکروسکوپی با میکرو ارگانیسم های دیگر تشبیه کرد. تقریبا ۷۵ درصد از میکروب هایی که برای تهیه ی آنتی بیوتیک ها به کار می روند باکتری های گِرَم مثبت هستند که اکتینوباکتریا نامیده می شوند؛ این نوع باکتری ها اغلب در خاک یافت می شوند. یکی از محققان در این زمینه می گوید: براساس یافته های جدید تصور می شود بیش از نیم قرن است که پاتوژن ها، ژن هایی را از باکتری های موسوم به اکتینوباکتریا کسب می کنند که این ژن ها باعث ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در پاتوژن ها می شوند. با کشف ژن های کاملا یکسان بین آنها، ریشه ی این تغییرات ژنتیکی در میکروب های ایجادکننده ی بیماری  و علت مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها مشخص خواهد شد.

اعلام یک رقم جهانی برای تعداد ابتلا به عفونت ها در یک سال دشوار است اما بر طبق گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها در آمریکا  فقط در این کشور ۱.۷ میلیون نفر در اثر ابتلا به عفونت ها، مراقبت های درمانی دریافت کرده اند و سالیانه تقریبا ۹۹ هزار مورد مرگ مرتبط با عفونت اتفاق افتاده است؛ البته این آمار همه ی انواع عفونت های میکروبی را شامل می شود و فقط به عفونت های باکتریایی محدود نمی شود. مشکل مقاومت آنتی بیوتیکی روز به روز وخیم تر و پیچیده تر خواهد شد مگر اینکه راه حلی برای این مشکل ارائه شود. نتایج این مطالعات، مشکل را به طور کامل حل نمی کند اما دانستن این موضوع که مشکل از کجا شروع می شود به طور حتم اولین گام در مسیری است که باعث می شود به طور واقعی به این مشکل پرداخته شود.

شبکه های عصبی مصنوعی راه حلی برای نمایش جهان کوانتومی

یکی از مشکلاتی که موضوعات کوانتومی با آن  رو به رو هستند، مسئله ی نمایش دادن حالت های کوانتومی است. محققان راه حلی جدید و کاربردی برای غلبه بر این مشکل ارائه داده اند.

به گزارش زومیت، درهم تنیدگی کوانتومی که انیشتین از آن به عنوان «یک فعل و انفعال شبح وار در فاصله» نام می برد، یکی از چندین سیستم  کوانتومی ممکن است که فیزیکدانان تاکنون در جستجوی پتانسیل های کاربردی این پدیده در گستره ی بزرگی از زمینه ها بوده اند. به عنوان مثال این حالت در قلب فناوری کامپیوترهای کوانتومی و اصول اساسی انتقال کوانتومی و رمزنگاری کوانتومی کاربرد دارد. دانشمندان همچنان در پی کشف کامل این سیستم های کوانتومی هستند. دانشمندان پی بردند که برای کشف این سیستم ها نیاز به ابزارهای بهتری دارند؛ لذا فیزیکدانان مؤسسه ی جوینت کوانتوم و مرکز نظریه ی کاندنس متر دانشگاه مریلند به دنبال شبکه ی عصبی مصنوعی رفتند؛ این شبکه به گونه ای طراحی  شده است تا همانند نورون های مغزی به انتقال اطلاعات بپردازد. دُنگ لینگ دِنگ، محقق مؤسسه ی جوینت کوانتوم، در گفتگویی خبری بیان می کند: اگر می خواهیم برخی از مشکلات کوانتومی را برطرف کنیم، باید راهی برای نمایش دادن کارآمد و مؤثر آن ها بیابیم.

دنگ، ایده ی خود را بعد از منتشر شدن خبر پیروزی هوش مصنوعی گوگل، آلفا گو، بر بازیکنان حرفه ای بازی گو در سال ۲۰۱۶، به دست آورد. به نظر می رسد یادگیری ماشین که در پشت پرده ی دستاوردهای سیستم های هوش مصنوعی هستند، یکی از راه های محتمل نمایش حالت های کوانتومی باشد. همچنین در همان زمان در مقاله ای به ایده ی استفاده از شبکه های عصبی برای نمایش حالت کوانتومی پرداخته شد. دنگ می گوید: ما فوراً دریافتیم که این مقاله از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین تمام انرژی و وقت خود را صرف مطالعه ی بیشتر این مشکلات کردیم.

 فهم حالت های کوانتومی

برای نمایش سیستم های کوانتومی با استفاده از شبکه های عصبی، دنگ و همکارانش به مطالعه ی دودسته ی متفاوت از نورون ها پرداختند. یکی از این گروه های نورونی که آن را نورون آشکار می نامند، برای نمایش دادن ذرات کوانتومی واقعی مشابه اتم های شبکه ی اُپتیکی یا یون های زنجیره ای، استفاده می شود. گروه دوم از نورون ها برای فعل و انفعالات بین ذرات استفاده می شود. این دسته که آن را نورون مخفی می نامند، با ویزیبل نورون های آشکار در ارتباط هستند. تا زمانی که تعداد ارتباطات بین نورونی به مقداری نسبی کم باشد، توصیف شبکه ی عصبی ساده تر است. سَکار داس سارما، همکار مؤسسه ی جوینت کوانتوم، می گوید: این تحقیق از این نظر خاص است که تنها به نمایش مؤثر حالت های ترکیبی کوانتومی نپرداخته است.

مدل های فوق این توانایی را دارند تا حالت های کوانتومی مورد نظر را به صورت به هم پیوسته نمایش دهند؛ ازجمله حالت هایی که در هم تنیدگی زیادی دارند. سارما در ادامه افزود: این تحقیق برای حل مشکلات قابل  حل ازجمله مشکلات اصلی کوانتومی که از یادگیری ماشین به عنوان ابزاری برای یافتن راه حل های دقیق استفاده می کنند، راه جدیدی را ارائه داده است.

همچنین دنگ اضافه می کند: البته، شبکه ی عصبی محدودیت هایی نیز دارد و قادر به نمایش کارآمد و فراگیر این حالت ها نیست.

این تحقیقات همچنان می تواند دیدگاه ما در مورد درهم تنیدگی کوانتومی را به طور فراوانی افزایش دهد. با توجه به متن نوشته شده در مقاله ی این گروه: تحقیق ما قدرت بی نظیر شبکه های عصبی مصنوعی در نمایش بسیاری از حالت های کوانتومی صرف نظر از میزان درهم تنیدگی آن ها را کشف کرده است. این قدرت شبکه های عصبی موجب شده است تا راه جدیدی برای فن های یادگیری ماشین بر پایه ی یادگیری علمی کامپیوتری برای غلبه بر مشکلات ماده ی متراکم کوانتومی، کشف شود.

2 دیدگاه دربارهٔ «دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 17 تیر ۹۶»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 − چهار =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *