رصد آن سوی مرز. گشت در سایت ها و مجله های خبری ویژه نابینایان در جهان.

جهانگردی و خبر گرفتن از احوال مردمان ساکن در نقاط دیگرِ دنیا، از دیرباز جزو علاقمندی های ایرانیان به حساب می آمده است. از ناصر خسرو قبادیانیِ قرن پنجم هجری بگیر که بدون هیچ امکاناتی و با پای پیاده و علیرغم وجود خطرات فراوان جلای وطن می کرد و از چین و ماچین برایمان خبر می آورد، تا عبد الله و عیسی امیدوار که اولین جهانگردان معاصر ایرانی می خوانندشان و در ۱۳۳۰، به محض گذر از مرز بیست سالگی، هر یک موتوسیکلتی می خرند و سفر به دور دنیا را آغاز می کنند تا بر کنجکاویشان در باره زندگی دیگر مردمان دنیا غلبه کنند.

به گزارش وبسایت نابینایان شرکت پکتوس، این روز ها کسب اطلاع از اوضاع و احوال مردم دیگر نقاط دنیا، نه نیاز به این دارد که نصر خسرو باشی و سالیان دراز ترک وطن کنی و نه احتیاجی به «امیدوار» بودن دارد که انواع خطرات را به جان بخری تا مگر بتوانی سر سوزنی اطلاعات از زندگی ساکنان نقاط دوردست به دست دهی.
پر واضح است که موثق ترین و کامل ترینِ اطلاعات، در مواجهه ی مستقیم با پدیده ها به دست می آید اما این روز ها به مدد اینترنت، می شود تا اندازه ی زیادی این خلا اطلاعاتی را پر کرد.
با هدف آشنایی با کیفیت و مدل زندگی در میان نابینایانِ آن سوی مرز ها، روز های چهار شنبه هر هفته، شما را در سفری مجازی در میان وبسایت ها و بلاگ های نابینایان و کم بینایان فعال در اینترنت، یا نشریات ویژه ی آنها همراهی خواهیم کرد.
شاید وقتِ کافی برای گشتن در میان همه ی مطالب منتشر شده در سایت های نابینایان آن سوی آب ها را نداشته باشید. ما این سایت ها را رصد می کنیم و در ستون رصد آن سوی مرز، از اهمِ مطالبشان برایتان خواهیم گفت تا اگر مطلبی از نظرتان جذاب بود، متحملِ رنجِ گشتن و یافتن نشوید و خود، آن مطلب را به صورت کامل تر مطالعه کنید.
باشد که پیوند مبارکی برقرار شود میان وبلاگ نویسان نابینای ایرانی و همکارانشان در آن سوی مرز ها.

سفر این هفته را با مجله ی Access World آغاز می کنیم. این ماه نامه که از سوی بنیاد نابینایان آمریکا و با محوریت تکنولوژی منتشر می شود، در شماره ماه ژوئیه ی خود مطلبی منتشر کرده با عنوان:
«Tackling the Research Paper: Tips and Tools for Success for People with Vision Loss».
همانطور که از عنوان بر می آید، نویسنده در این مطلب کوشیده است علاوه بر شرح مراحل مختلف تدوین یک تحقیق، امکاناتی را به خواننده اش معرفی کند که به وسیله ی آن، می تواند به عنوان یک محقق نابینا، مسیر تحقیق را تسهیل کند و نتیجه ی بهتری هم کسب کند.
مشروح این مطلب را می توانید در
این صفحه
بخوانید.
در این ماه نامه، مطلب دیگری منتشر شده به قلم Deborah Kendrick، از نویسندگان نام آشنای این نشریه، با عنوان
«A Review of the 6dot Label Maker from LoganTech: Potentially a Braille User’s Dream». Kendrick
در این مقاله، وی دستگاهی را معرفی می کند که به کاربر این قابلیت را می دهد برچسب بریل تولید کند.
شاید بگویید Dymo labeler هم که سالیان سال است همین کار را می کند.
درست می گویید اما این دستگاه، یک ابزار الکترونیکی است. بر خلاف دایمو، به یک صفحه کلید مدل ماشین پرکینز مجهز شده و بر خلاف دایمو که فقط حروف و اعداد قابل برچسب شدن بود، به وسیله ی این دستگاه هر آنچه که دلتان بخواهد نوشته می شود.
معرفی این دستگاه ۷۴۹ دلاری را در
این لینک
بخوانید.

Meagan، دختر نابینای ۲۱ ساله ای است که خودش را یک دوستار حیوانات می داند و اصطلاحاً جزو دسته ای است که آنها را «کرم کتاب» می خوانند.
این البته اصطلاحی است که خودش در معرفی خود به کار می گیرد. او وبلاگی دارد با این عنوان: «پس کو سگِ راهنمات؟ والله من عصا رو ترجیح میدم. ممنون.»
این دختر نابینا در یکی از روزنوشته هایش مطلبی دارد که در آن به پدیده ی ترحم و لطف دیگران در مجامع عمومی اشاره کرده و این طور به قضیه نگاه میکند، این که در یک مکان عمومی یک نفر یک نوشیدنی رایگان به تو هدیه دهد، لزوماً هم نمی تواند منشأ ترحم داشته باشد و این ما هستیم که پیش داوری می کنیم و در مقابل اتفاقات ناخودآگاه، گارد می گیریم.
نگاه جالب این دانشجوی آمریکایی به برخورد مردم در اجتماع با نابینایان را
از اینجا
بخوانید.

«Diary of a Blind Lady»، نام وبلاگی است که متعلق به زن ۴۳ ساله ای است که سه سال است به جمع نابینایان پیوسته. با چشم چپی که کاملاً نابینا شده و چشم راستی که فقط اندکی قدرت بینایی در آن مانده. این زن ۴۳ ساله در این وبلاگ، روزانه هایش را می نویسد و با توجه به این که تازه نابینا شده، بیشتر روزانه هایش در دست و پنجه ای خلاصه می شود که او دارد با دنیای تازه ای که به آن وارد شده می زند.
از چالش های روانی که در پی نابینا شدن گرفتارشان شده می گوید و از تجربه ی مشاوره و درمانش.
یکی از تجربه های جالبش در زمینه ی مشاوره را
در اینجا
بخوانید.

اما در «Blind Bargains» پادکستی منتشر شده که در آن Joe Steinkamp گفت و گویی را با John Olsen از متخصصان چاپ سه بعدی، در خصوص آینده ی هنر و نقش چاپ سه بعدی در آن و وضعیت هنر های قابل لمس انجام می دهد.
این گفت و گوی ۸ دقیقه ای را می توانید در
این لینک
بشنوید یا دانلود کنید.
همچنین در این سایت، گفت و گوی کوتاهی هم با یکی از مسؤولین شرکت HIMS، از تولید کنندگان محصولات لمس کردنی ویژه ی نابینایان انجام شده است.

رصدِ این هفته را با ویدئو کلیپی به پایان می رسانیم که برای رقابت های پارالمپیک ریو ساخته شده است.
آهنگی با نام «Yes I can» که می توانید این فایل ویدئویی را با حجم ۱۷ مگابایت
از اینجا
دانلود کنید.

8 دیدگاه دربارهٔ «رصد آن سوی مرز. گشت در سایت ها و مجله های خبری ویژه نابینایان در جهان.»

  1. درود واقعا پست جالبیه مرسی که زحمت گرداوری و انتشارشرو کشیدید خوبه که ما با نظرات و اندیشه های سایر نابینایان دنیا آشنا میشیم ‏

    1. سلام دوست عزیز. تشکر از لطف شما.
      چنانچه مطالبی نیاز به تفسیر بیشتر داشته باشند، به روی چشم. بیشتر توضیح میدیم.
      حتی گاهی شاید یک مقاله اونقدر مهم باشه که به صورت کامل ترجمه میکنیم و روی سایت قرار میدیم.

  2. سلام شاید به جرات میتوان گفت زیباترین کار ممکنه در زمینه اطلاع رسانی برای نابینایان را شروع نموده اید بسیار شایسته تقدیر میباشید. با سپاس فراوان..و
    آیا امکان قرار دادن مطالب بشکل مستقیم در این قسمت وجود دارد؟

    1. با سلام و تشکر فراوان از حسن نظر شما.
      اگه منظورتون متن کامل انگلیسی مطلب مربوطه هست، بله این امکان برای ما هست.
      اما ترجیح دادیم لینک منبع اصلی رو بذاریم تا کسانی که مایل هستن بیشتر مطالعه کنن، به سایت اصلی مراجعه کرده و از مطالب استفاده کنن.

  3. با سلام مجدد
    اگر امکان دارد شرایطی را فراهم نمایید که با گوشیهای اندروید بتوان مطالب ارایه شده در سایتها رابا ترجمه فارسی مطالعه کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 − 11 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *