مختصری در خصوص جشنواره ی فرهنگی‌هنری معلولان زاگرس

نویسنده: صباح سلطانی

منبع: هشتمین شماره ی ماهنامه ی نسل مانا

دانلود نسخه ی صوتی نوشته

جشنواره فرهنگی هنری معلولین زاگرس با هدف کاهش آسیب های اجتماعی و همچنین ارائۀ توانمندی های افراد دارای معلولیت و کشف استعداد های این قشر، توسط انجمن معلولین باران شهرستان قروه و اداره کل بهزیستی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در تیرماه ۱۴۰۱ برگزار شد. این جشنواره در آغاز با اولین چالش پیش روی خود مواجه شد و آن هم استقبال متوسط معلولین و سایر افراد شرکت کننده از چهار استان کردستان، ایلام، کرمانشاه و همدان بود که البته شاید این موضوع (استقبال از فعالیت های فرهنگی و هنری) چالشی در سطح کل کشور است و مختص معلولین نیز نیست. نکتۀ مهم تر این بود که وقتی در بین برندگان این جشنواره یک بررسی مختصر انجام شد، به این موضوع پی می بردیم که توسعه یافتگی هم شاید در گسترش و حمایت از هنرمندان معلول و وجود افراد شاخص هنری تأثیر  گذار خواهد بود (حتی در میان چهار استان همسایه؛ آن هم در غرب کشور).

در این میان اما حمایت همه جانبه استادان و هنرمندان برجسته کشور به عنوان داوران و حامیان این جشنواره، بسیار خودنمایی می کرد. فردین صادق ایوبی، علیرضا حنیفی، جمشید فرجوند فردا، محمد رضا کلهر، ایرج بهرام نژاد، سعدالله نصیری، طاهره بشیر و بسیاری دیگر از چهره های شاخص هنری در ابعادی وسیع و حرفه ای و به دور از نگاه ترحمی بعضاً حاکم بر معلولین، آثار این جشنواره را داوری کردند و حتی در برخی رشته ها آثار برتری انتخاب نگردید.

رشته های موسیقی، هنرهای تجسمی و ادبیات جزو پر مخاطب ترین رشته های جشنواره بودند و از لحاظ محتوا نیز برترین آثار جشنواره را به خود اختصاص دادند.

جشنواره معلولین زاگرس اولین دوره خود را در حالی سپری کرد که هم اینک در حال ارزیابی خود جهت برگزاری بهتر در دوره های آتی است. گسترش تقدیر و نمایاندن معلولین برتر منطقه زاگرس در حاشیۀ جشنواره (فارغ از شرکت کنندگان در این جشنواره) از نکات مثبت این جشنواره بود که نیاز به تقویت خواهد داشت. کوچک شدن جشنواره در دوره های بعدی (از لحاظ تعداد رشته های رقابتی)، موضوعی است که باید به آن فکر شود. رها نکردن هنرمندان برتر جشنواره و حمایت پایدار، از مباحثی است که همواره با پایان یافتن هر جشنواره ای به آن توجهی نمی شود و در مباحث معلولین باید بیشتر به آن پرداخت و شاید از مهم ترین اهداف برگزاری چنین مجموعه هایی از سوی معلولین، تلاش برای اجتماعی شدن و به چالش کشیدن همگان در موضوعات هنری است که جشنواره زاگرس و دیگر جشنواره های مرتبط با معلولین باید بیش از پیش به آن اهمیت دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

9 + دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *