دانلود جلسه نقد و بررسی عملکرد شرکت پکتوس با حضور کارشناسان برجسته حوزه کامپیوتر

روز یکشنبه بیستم تیرماه، جلسه نقد و بررسی عملکرد شرکت پکتوس در سال 94 و سه ماهه نخست سال 95 توسط روزنامه ایران سپید و به میزبانی مؤسسه مطبوعاتی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت پکتوس، در این نشست، آقای سهیل معینی مدیر مسئول روزنامه ایران سپید، امید هاشمی مدرس کامپیوتر و خبرنگار سرویس فناوری ایران سپید، علی اصغر اسدی از کارشناسان برجسته حوزه رایانه، محمدرضا راشاد مدرس کامپیوتر و از اعضای تیم espeak فارسی، شهاب الماسی مدیرعامل انجمن علمی فرهنگی دانشجویان و دانشآموختگان ایران، کمیل نوبختی مسئول بخش کامپیوتر نابینایان در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، سعید درفشیان مدیر فنی پایگاه اینترنتی گوشکن، محسن رستمی مدرس کامپیوتر و نماینده کانون فرهنگسرای بهمن، نصر الله رستمی از کارشناسان و مدرسان کامپیوتر و حسین یگانه مدرس کامپیوتر در مؤسسه الغدیر حضور داشتند. از طرف شرکت پکتوس نیز آقایان مهندس سعید صادقپور مدیرعامل، مهندس رامین فرجاد رئیس هیأت مدیره، مهندس آرمان بحری مدیر فنی و امیر سرمدی مسئول روابط عمومی شرکت پکتوس حضور داشتند. در ابتدای این نشست، سهیل معینی این جلسه را در ادامه سلسله نشستهای روزنامه ایران سپید با نهاد های مرتبط با نابینایان اعلام کرد و بیان داشت: از آنجایی که شرکت پکتوس جزء اولین شرکت های ارائه دهنده خدمات نرم افزاری و سخت افزاری ویژه نابینایان در ایران است و با توجه به کارهای انجام شده این شرکت در سال 94، تصمیم برآن شد تا با حضور کارشناسان صاحبنظر و نمایندگان جامعه نابینایان،

عملکرد این شرکت در یک سال گذشته مورد نقد و بررسی قرار گیرد. معینی مهمترین ویژگی چنین نشست هایی را شفافسازی اعلام کرد و گفت: متأسفانه در گذشته، این ارزیابی ها در خلأ کارشناسان متخصص برگزار میشده و به همین ترتیب عمدتاً مباحث در یک فضای غیر شفاف مطرح میشدند که این امر خود باعث شایعه پراکنی ها و آسیبهای جانبی دیگر میشد. از این رو، مدیرعامل شبکه تشکل های نابینایان از تمام کارشناسان حاضر در جلسه خواستند موضوعات را در یک فضای شفاف و مستند مطرح کنند و مدیران پکتوس نیز به همین ترتیب شفاف و مستند پاسخ دهند. در ادامه این نشست، امید هاشمی به طرح موضوع پرداخت و گفت: از سال 94، یک تغییر رویکرد محسوس از طرف شرکت پکتوس در تعامل با جامعه هدف اتفاق افتاد و با توجه به اینکه درب گفتوگو باز شده است، قصد داریم عملکرد این شرکت را در حضور کارشناسان برجسته حوزه رایانه و فناوری اطلاعات مورد نقد و بررسی قرار دهیم.
در ابتدا، مهندس صعید صادقپور مدیر عامل شرکت پکتوس، خلاصه ای از فعالیت های این شرکت در سال 94 و سه ماهه نخست سال 95 را ارائه کرد. استخدام 4 نیروی متخصص، افتتاح یک سایت اختصاصی ویژه نابینایان که در همین جلسه از آن رونمایی شد، ارتقا و توسعه محصولات فعلی و محصولاتی که در سال جاری عرضه میشوند، از مهمترین بخشهای گزارش عملکرد این شرکت بود که با جزئیات برای حاضران تشریح شد.
پس از ارائه گزارش عملکرد شرکت پکتوس، هر کدام از کارشناسان حاضر در جلسه، نقد ها و سؤالات خود را مطرح کردند و مسئولان شرکت پکتوس نیز تک تک به سؤالات پاسخ دادند. در انتهای نشست نیز از نت تیکر شرکت پکتوس که هم اکنون در مرحله تست قرار دارد رونمایی شد و حاضران با این دستگاه کار کردند. ویژگیهای این دستگاه مورد رضایت و استقبال شدید کارشناسان قرار گرفت و آنها ابراز امیدواری کردند این محصول هر چه زودتر روانه بازار شود.

مشروح کامل این نشست نقادانه را میتوانید به مدت دو ساعت و با حجم 69 مگابایت از
اینجا
دانلود کرده و گوش کنید.

نظرات، انتقادات و پیشنهادات شما نیز میتواند راهگشای توسعه محصولات تولیدی شرکت پکتوس در آینده باشد.

8 دیدگاه دربارهٔ «دانلود جلسه نقد و بررسی عملکرد شرکت پکتوس با حضور کارشناسان برجسته حوزه کامپیوتر»

  1. سلام خیلی نشست پرباری بود و خیلی از ابهامات و شبهات دوستان و از جمله خود بنده برطرف شد. ضمن تشکر از همکاران ساعی و زحمتکش شرکت پکتوس و همچنین همکاران ایران سپید که باعث این خیر شدند. موفق باشید.

    1. سلام.
      خوشحالیم که این نشست باعث شد بسیاری از ابهامات شما برطرف بشه.
      به امید برگزاری نشست های اینچنینی در آینده.

  2. در همین ابتدا اعلام می گردد متن فوق در جهت نظرات این جانب و به طور کاملاً واقع بینانه در خصوص برگزاری جلسه ی برگزاری در ارتباط با شرکت پکتوس تنظیم و تقدیم
    می گردد.
    این جانب صادقانه اعلام می دارد که تمامی نظرات بنده بر اساس فایل دانلود شده می باشد و اصلاً بر اساس حب و بغض و یا کینه و یا هر مسأله ی دیگری نمی باشد.
    به نام خدا،
    بگذارید در همی ابتدا نقدی بر نحوه ی برگزاری جلسات در ایران سپید داشته باشیم.
    نمی دانم چرا در جلساتی که جناب معینی حضور دارند باید بیشتر وقت جلسه به ایشان اختصاص داده شود.
    نمی دانم چرا در هنگام برگزاری جلسه حتی در هنگامی که شخص سخن ران در حال توضیح مطلبی است باید سخنش را قطع کند و با کسانی که وارد جلسه می شوند سلام و علیک
    داشته باشد.
    نمی دانم چرا زمان جلسه درست بین اعضا تقسیم نمی شود.
    البته مورد آخر تقریباً در تمامی جلسات ایرانیان رعایت نمی شود ولی این موضوع در میان نابینایان از رواج بیشتری برخوردار است.
    مثلاً جناب سعید درفشیان مهمان ما تهرانی ها بودند. خوب می شد اگر ایشان به رسم مهمان نوازی بعد از جناب علی اصغر اسدی سخن را آغاز می کردند.
    البته شاید ایشان خود تمایلی به صحبت کردند نداشتند.
    شاید هم من دقت نکردم و ایشان صحبت کردند. درضمن جناب فرجاد و آقای نصر الله رستمی نیز به سان آقای درفشیان فعالیتی در جلسه نداشتند. آقای نوبختی هم فکر کنم
    کمتر از ۱ دقیقه وقت تقدیمشان شد.
    نکته ی دیگری که به این جلسه مربوط نمی شود ولی به طور کلی در جلساتی که در روزنامه ی ایران و توسط ایران سپید برگزار می شود اصلاً رعایت نمی شود صر و صدا های
    زیادی در هنگام پذیرایی است.
    در جلسه ی مورخ ۲۱ تیر نیز که به مناسبت دعوت از یکی از شخصیت های معروف ورزشی برگزار شد اتفاق عجیب تری افتاده که نهار در وسط جلسه داده شده است. این موضوع
    در نوع خود بی نظیر یا شاید بتوان گفت کم نظیر است.
    امیر عزیز لطفاً این نکات را چون در روزنامه نیز کار می کنی به گوش دست اندر کاران برسان شاید فرجی شود.
    حال بگذارید خیلی ریز و جزئی به نقد جلسه ی برگزار شده بپردازیم.
    ۱٫ جناب سرمدی در کامنت قبلی و همچنین در تماس تلفنی فی ما بین شما فرمودید که دوشنبه ۲۸ تیر ماه آغاز راه اندازی رسمی سایت پکتوس خواهد بود و هفته ی گذشته
    را باید فقط یک رونمایی و آغازی آزمایشی تلقی کرد. این در حالی است که در فایل صوتی جناب مهندس صادق پور روز یکشنبه ۲۰ تیر ماه را روز راه اندازی رسمی سایت
    شرکت ویژه ی نابینایان اعلام داشتند. لطفاً صادقانه به رفع ابهام بپردازید.
    حتی اگر توجیهی برایش داشته باشید این اصلاً برای یک شرکت خوب نیست که بین صحبت های مدیر عامل و سایر کارمندانش تناقض وجود داشته باشد.
    ۲٫ آنگونه که از صحبت های جناب اسدی و آقای رستمی برمی آمد حتی با وجود آخرین به روز رسانی باز هم از لحاظ کیفیت تلفظی نمی توان به این برنامه اعتماد کرد.
    ۳٫ چرا با وجود پیشرفت های فراوان در مسائل مختلف این شرکت نتوانسته است یک به روز رسانی آنلاین را ارائه دهد؟
    ۴٫ جناب بحری به کرات در صحبت های خود فرمودند که کیفیت صدای tts ما از بقیه ی tts های تولیدی در حوزه ی زبان فارسی بهتر است.
    کی بقال گفته است ماست من ترش است که بقال دیگر جرأت گفتنش را پیدا کند؟
    جناب گلزار نیا هم دقیقاً مدعی همین امر هستند.
    فقط بیچاره نابینا که این وسط مانده که چه کسی راست می گوید و چرا؟
    ۵٫ متوجه نشدم چرا برخی از آوردن نام ماهور و ربط دادنش به پکتوس ترس داشتند. مستقیم و غیر مستقیم اشاره به این شد که ساکت باشید که خطر نزدیک است.
    حد اعقل من شخصاً دوست داشتم بدانم چرا صدای آوا در ماهور و پکجاز یکسان است.
    حتی نامش هم فکر می کنم تغییر نکرده است.
    خاطر نشان می گردد که طرح پرسش بالا لزوماً به معنای ایجاد حاشیه ی مجدد نبوده و صرفاً علاقه ی بنده به شفاف سازی بود و بس.
    هرچند که من پاسخش را می دانم ولی تردیدی ندارم که پرسش بالا پرسش بسیاری از نابینایانی است که یا جرأت مطرح کردنش را ندارند و یا دیگر برایشان کم اهمیت جلوه
    کرده است.
    ۶٫ چرا آدرس domain شما یک o دارد؟ شما یا باید با ۲ o بنویسید یا از o u بهره ببرید. البته شاید این domain با این ۲ شکل نوشتاری وجود نداشته که شما register
    نکرده اید.
    نکته ای دیگر در مورد نام domain این است که چرا c? فکر نمی کنید c k بهتر بود؟
    اگر شرایطش بوده و شما استاندارد ها را در انتخاب domain رعایت نکرده باشید این خود یک نوع بی تجربگی بوده که البته قابل جبران و تعویض می باشد.
    ۷٫ به نظر من اگر این شرکت در این ۲-۳ سال اخیر بر آن شده که با جامعه ی هدف رابطه ی بهتری داشته باشد و کمتر به فکر گرفتن پول های گزاف از برخی از نابینایان
    پولدار بیفتد فقط می تواند ۲ دلیل داشته باشد.
    ۱٫ عدم تعامل پایه های اصلی شرکت در ۳-۴ سال اخیر و نتیجتاً جدا شدن یکی از اعضای اصلی شرکت و ایجاد شرکتی دیگر توسط ایشان به نام گاتا.
    ۲٫ رو شدن دست این شرکت برای بسیاری از نابینایان و ایجاد حواشی توسط آنها.
    در آخر هم سؤالاتی را در خصوص note taker مطرح می نمایم امیدوارم که مثمر فایده افتد.
    ۱٫ چرا در این دستگاه در ارتباط با بحث اتصال از طریق وایفا و یا بولوتوس سیستم عامل ios نادیده گرفته شده است؟
    ۲٫ آیا فکری در خصوص نحوه ی عرضه و فروش این دستگاه در میان نابینایان کرده اید؟
    آیا این دستگاه قرار است مانند برجسته نگار ها صرفاً در انتظار خرید توسط بهزیستی بماند و آخر سر هم در انبار های آن سازمان بپوسد؟
    در مورد سؤال دوم جداً باید پیش از تولید فکری به حالش شود وگرنه همان می شود که در بالا به آن اشاره داشتم.
    اینجانب برای شما و شرکت پکتوس آرزوی موفقیت می کند و آرزوی دیدن روز های بهتر و شنیدن اخبار مسرت بخش در حوزه ی فناوری نابینایان را از سوی شرکت شما خواستار
    است.
    داوود چوبینی
    مدیر سایت زبان بیاموز

    1. سلام داوود.
      در خصوص فرصت افراد برای صحبت کردن، هر کس که تمایل داشت میتونست صحبت کنه و هیچ محدودیتی از طرف ما نبود.
      در ارتباط با سایت، شاید سه چهار ماه باشه که راه افتاده، و در این مدت تولید محتوای اون در حال تولید بود.
      یکشنبه برای اولین بار در یک جلسه رسمی از اون رونمایی کردیم و این هفته هم برنامه هایی که واسش داریم عملیاتی میشه.
      در خصوص کیفیت تلفظ، کدوم tts ایرانی بدون اشکال و ایراد هست که حالا پکجاز بخواد باشه. مهم اینه که میخوایم در این زمینه هم پکجاز رو بهبود بدیم.
      در ارتباط با کیفیت صدای tts، اگه فکر میکنی کیفیت صدای مینا و سینای پارسآوا و برنای ماهور و espeak بهتر از صدای امید پکجاز هستش، که دیگه جای هیچ بحثی نیست.
      آدرس شرکت هم چون در این 15 سال به این شکل ثبت شده، دیگه نخواستیم تغییر بدیم تا این برند تغییر نکنه.
      در خصوص نوت تیکر فعلا اتصال به اندروید در مرحله نخست در نظر گرفته شده و از اونجایی که گوشی های اپل در بین نابینایان ایرانی رواج نداره، اتصال به این گوشی ها در اولویت های بعدی شرکت قرار داره.
      برای رسیدن جواب به سایر سؤالهایت، تشریف بیار شرکت حضوری در خدمتیم.
      لزومی نداره بخواهیم به سؤال های حاشیه ساز در فضای مجازی پاسخ بدیم.
      موفق باشی.

  3. با سلام.
    با اينكه خودم در درجه اول طرفدار آريانا و بعد هم صداي espeak (iven3) هستم،
    اما خيلي ناراحت ميشم از خوندن كامنتهايي كه توش حاشيه و تخريب باشه.
    من زماني كه اينترنت نداشتيم از ديكشنري نويد استفاده ميكردم و به جرئت ميتونم بگم اين ديكشنري واقعا حرف نداره.
    تنها مشكلي كه داشتم اين بود كه مقداري سنگين بود و به نويد مشترك نياز داشت كه باز هم سنگينتر ميشد.
    پكجاز سال 92 و 86 رو هم استفاده و تست كردم اما نتونست رضايتم رو جلب كنه.
    اما اين دليل نميشه كه در مكان عمومي بيام و اينطوري از شركتي كه اولين شركت حامي نابينايان فارسي زبان بوده، انتقاد كنم و زحماتشون رو ناديده بگيرم!
    اتفاقا من خيلي از همكاري با شركتهاي مختلف خصوصا شركتهاي ايراني خوشحال ميشم.
    براي مدت دو سه هفته وقت گذاشتم پكجاز و نويد رو تست كردم و چند روز هم وقت گذاشتم و چند فايل براتون ضبط كردم كه به نظرم در پيشرفت كارتون بهتون ميتونه كمك كنه!
    البته اون زمان نه اينترنت داشتم و بلد بودم نه برنامه ويرايشگر صدا داشتم براي همين نتونستم فايلام رو براتون بفرستم.

    خيلي خوشحال ميشم فايلام رو براتون بفرستم و به پيشرفت محصولاتتون و رضايت كاربرانتون كمك كنم.
    ضمنا در سايت هم ثبت نام كردم اما هرچي پسورد وارد ميكنم ميگه اشتباهه با اينكه درست وارد ميكنم!

    1. سلام خانم آیت. ممنون از لطف شما.
      خوشحال میشیم آخرین ورژن پکجاز رو هم تست کنید و نتایجش رو برای ما ارسال کنید.
      در خصوص ثبتنام هم باید بگم وقتی نامنویسی کردید، ایمیل تأییدیه برای شما ارسال میشه که حاوی رمز جدید هستش.
      شما می بایست در همون فیلد اون رمز رو پاک کنید و رمز دلخواه خودتون رو بنویسید.

      1. سلام من دقيقا دوباره وارد سايت شدم و از تغيير رمز استفاده كردم و مطمئنم رمزم رو درست وارد ميكنم اما ميگه اشتباهه.

        1. با سلام.
          رمز رو تغییر نداده بودین.
          یک رمز برای شما ساخته و به آدرس میلی که ثبتنام کرده بودین ارسال شد.
          برای ورود از این رمز استفاده کنید. شناسه شما همانی است که خود در سایت نامنویسی کرده اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *