حضور ماهنامه ی نسل مانا در نمایشگاه رسانه ها

یکی از زیباترین بخش های نمایشگاه رسانه های ایران»غرفه ای است با عنوان «نسل مانا» که در آن روشندلان دور هم جمع شده اند و نشریه ای با همین نام را تقدیم همنوعان خودشان می کنند. ماهنامه ای که با خط بریل چاپ شده و محتوای جذاب و صمیمی اش قابل لمس است.

در حالی که بسیاری از غرفه های بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران در تکاپوی آماده سازی غرفه  خودشان هستند، روشندلان عزیز زودتر از بقیه میزبانی از مهمانان را آغاز کرده اند.

تعداد ۲۲ نفر در تحریریه «نسل مانا» فعالیت دارند که از این تعداد فقط ۲ نفر یعنی ویراستار و طراح جلد بینا هستند. ۲۰ نفر دیگر نابینا و کم بینا هستند؛ اما این مساله مانع فعالیت شان نشده است.

امیر سرمدی مدیر مسئول «نسل مانا» درباره نحوه تولد این ماهنامه می گوید: دی ماه ۱۴۰۰ مجوز گرفتیم و تا کنون ۲۶ شماره منتشر کردیم. این نشریه در سه نسخه صوتی، متنی و بریل عرضه می شود. نسخه متنی که به صورت الکترونیک است با نرم افزار شنیداری و برای نابینایان قابل استفاده است. این نشریه برای همه انجمن های نابینایان و کسانی که اشتراک شخصی دارند ارسال می شود.

وی هدفش از شرکت در نمایشگاه را معرفی نشریه و تبادل نظر با سایر رسانه ها عنوان می کند و می گوید: ما تنها نشریه بریل را منتشر می کنیم. قبل از ما ایران سپید با خط بریل منتشر می شد که تعطیل شد.

سرمدی درباره دخل و خرج نشریه توضیح می دهد: انجمن نابینایان ایران صاحب امتیاز این ماهنامه است که از منابع شرکت ها حمایت می گیرد. البته چندماه است بانک ها کنار کشیدند و دیگر حمایت نمی کنند. اگر حمایت مالی آنها نباشد «نسل مانا» تعطیل می شود. الان نسخه بریل نشریه در یزد چاپ می شود. چون خودمان چاپگر بریل نداریم. نیاز به دو چاپگر بریل داریم که هزینه اش بیش از یک میلیارد تومان می شود. البته من از معاونت مطبوعاتی تشکر می کنم که بعد از ۶ ماه یارانه کاغذ را برای ما برقرار کردند.

تعداد ۲۲ نفر در تحریریه «نسل مانا» فعالیت دارند که از این تعداد فقط ۲ نفر یعنی ویراستار و طراح جلد بینا هستند

«نسل مانا» مخاطبانی دارد که هر ماه پیگیر مطالبش هستند. به گفته مدیر مسئول نشریه، نسخه الکترونیک نسل مانا بیش از ۶۰۰۰ بار دانلود می شود.

وی درباره محتوای این نشریه می گوید: تعدادی مترجم داریم که مقالات روز دنیا را ترجمه می کنند. نسخه بریل نشریه در ۱۲۰ صفحه منتشر می شود و محتوایش تماما تولیدی است. مهم است که هر قشری برای خودش یک رسانه داشته باشد. دیگر رسانه ها با جزییات مسائل ما آشنا نیستند. اما نابینایانی که در «نسل مانا» قلم می زنند چالش ها و موانع را می شناسند. بارها شده که در این نشریه پرونده ای را پیگیری کردیم و مشکل برطرف شده است.

بعد از خداحافظی با امیرسرمدی و همکارانش و گرفتن عکس یادگاری به تیترهای نشریه «نسل مانا» نگاهی می اندازم. تیترها بیانگر دغدغه روشندلانی است که برای رفع مشکلات شان از رسانه کمک گرفته اند. تعدادی از این تیترها عبارت اند از: پنج گام در از دست دادن بینایی، اشتغال افراد دارای معلولیت، نتایج ورزشکاران نابینا، لمس تاریخ برای نابینایان در موزه ملی ایران، سفر رفتن افراد نابینا و کم بینا و …

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × 1 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *