گزارشی از آیین اختتامیه ی جشنواره ی ملی فعالیت نابینایان در فضای مجازی گامینو

در روز ۱۱ شهریور سال جاری، فراخوانی از سوی انجمن نابینایان ایران بر روی وبسایت ها و کانال های خبری حوزه نابینایان قرار گرفت که از کاربران با آسیب بینایی دعوت می کرد چنانچه در ده سال گذشته در فضای مجازی اقدام به تولید محتوای متناسب برای نابینایان یا مرتبط با موضوع آسیب بینایی داشته اند، آثارشان را در نخستین دوره جشنواره ملی فعالیت نابینایان در فضای مجازی (گامینو) شرکت دهند. با انتشار این فراخوان، 78 نفر از کاربران نابینا و کم بینا، ۲۰۶ اثر را در سه محور اصلی آموزشی و توانبخشی، تفریحی و سرگرمی و فرهنگی و اجتماعی به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند و روند داوری آثار از ابتدای مهرماه آغاز شد. از ابتدا قرار بود آیین اختتامیه و معرفی برگزیدگان گامینو در روز ۲۳ مهر و به مناسبت روز جهانی ایمنی عصای سفید برگزار شود اما اختلالات به وجود آمده در دسترسی کاربران به اینترنت این کار را به تعویق انداخت تا اینکه در نهایت این رویداد، در تاریخ ۲۴ آذر و با حضور جمع زیادی از نابینایان در محل سالن آمفی تئاتر مجتمع نابینایان شهید محبی برگزار شد.

در این رویداد، امید هاشمی، فاطمه جوادیان و مسعود طاهریان داوران هر یک از محور های سه گانه جشنواره ضمن برشمردن چالش های حوزه تخصصی خود و ارائه گزارش در خصوص روند انجام داوری ها، ملاک های داوری آثار را تشریح کردند. همچنین مهندس منصور شادکام قائم مقام انجمن و امیر سرمدی دبیر اجرایی جشنواره گامینو، به تشریح اهداف انجمن از برگزاری این رویداد ملی پرداختند. بعلاوه، حسین عبدالملکی، پژوهشگر نابینا نیز حضور و فعالیت نابینایان در فضای مجازی را از منظر جامعه شناسی مورد واکاوی قرار داد.

اصلی ترین بخش این رویداد، معرفی نفرات برتر هر یک از محور های جشنواره بود که با حضور داوران و سایر مسؤولان برگزاری جشنواره رقم خورد.

در نخستین دوره از جشنواره ملی حمایت از فعالیت های نابینایان در فضای مجازی و در بخش آموزشی و توانبخشی که امید هاشمی داوری آن را به عهده داشت، به ترتیب آقایان سعید درفشیان به خاطر تولید بسته های آموزشی در زمینه نرم افزار های ضبط و ویرایش صدا، آرمین رسولی برای فعالیت های گسترده آموزشی در بستر اینستاگرام و شهروز حسینی برای ارائه بسته صوتی آموزش مقدماتی نوازندگی پیانو و فعالیت های اثربخش در فضای مجازی، حائز رتبه های اول تا سوم شدند. همچنین شرکت دانش بنیان پکتوس به علت 6 سال فعالیت مستمر در حوزه تولید بسته های آموزشی و انتشار اخبار به روز در زمینه فناوری و خبر های ویژه نابینایان، به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شد.

در این حوزه 40 شرکت کننده، 82 اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.

در حوزه تفریحی و سرگرمی به داوری سرکار خانم فاطمه جوادیان، برنامه رادیویی شش نقطه که به همت اشکان آذر ماسوله، الهه واحدی و جمع دیگری از نابینایان تولید می شود، به خاطر ارسال آثار مستند های تهران من تابستان من، مستند خانه حیوانات و سلسله برنامه های کوهنوردی و ملزومات آن به جایگاه اول دست یافت. محمدرضا صداقت، به خاطر تولید پادکست های تهرانگردی به عنوان برگزیده دوم شناخته شد و بهاره احمدی، از بازیگران و کارگردانان نابینای نمایش های صوتی برای ارسال نمایش روزهای ابری و معجزه عظیم، عنوان سوم را از آن خود کرد. در این قسمت همچنین شورای کتاب کودک به خاطر سال ها فعالیت در زمینه تولید کتاب های ویژه کودکان نابینا از جمله انواع بازی برای بچه های نابینا، مجموعه لمس آگاهی و کتاب تو یک جهانگردی، به عنوان شایسته تقدیر شناخته شد.

در این حوزه، 26 شرکت کننده، 34 اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.

در بخش فرهنگی و اجتماعی به داوری مسعود طاهریان، محسن صالحی مدیر پایگاه اینترنتی محله نابینایان برای تولید نشریات فرهنگی آگاهی بخش از جمله نشریه نگاه و جهان آزاد و عرضه رایگان فیلم ها و سریال های توضیحدار برای نابینایان، عنوان نخست را از آن خود کرد. ابوذر سمیعی برای ارسال سلسله پادکست های مدرسه رسا و نگاه تخصصی در ارتباط با تولیدات محتوای فرهنگی نابینایان در جایگاه دوم قرار گرفت. مجید سرایی نیز برای تولید پادکست های تخصصی درباره تاریخ اجتماعی و فرهنگی نابینایان از جمله مجموعه زنگ تاریخ و ساختمان 53 و انتشار سفرنامه صوتی تاجیکستان، عنوان سوم را از آن خود کرد.

در این بخش، مؤسسه حمایت از بیماران چشمی آرپی به علت فعالیت های علمی آموزشی و فرهنگی و تولید پادکست هایی در این ارتباط به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شد.

در این حوزه، 46 شرکت کننده 90 اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.

تمامی برندگان، تندیس جشنواره، لوح تقدیر، دارو کارت طلایی، جوایز نقدی و غیر نقدی این جشنواره را دریافت کردند. هدیه نقدی رتبه اول 30 میلیون ریال، رتبه دوم 20 میلیون ریال و برگزیده رتبه سوم 10 میلیون ریال بود. لوح تقدیر و تندیس جشنواره نیز به شایستگان تقدیر اهدا شد.

منصور شادکام، قائم مقام انجمن نابینایان ایران این نوید را به علاقمندان فعالیت در فضای مجازی داد که این جشنواره هر دو سال یک بار در سطح ملی و به منظور تقدیر از فعالیت های نابینایان در فضای مجازی برگزار شود.

منبع: انجمن نابینایان ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × 5 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *