همکاری آموزش و پرورش برای استفاده ی دانش آموزان نابینا از نمایشگرهای بریل شرکت دانش بنیان پکتوس

دستگاه نمایشگر بریل یکی از شرکت های دانش بنیان که از چهار سال قبل تولید شده است، اکنون با اضافه شدن ویژگی هایی چون امکان اتصال به وای فای و پوشش چندین زبانه خروجی و ورودی بریل، قرار است با بارگذاری محتوای درسی، در اختیار دانش آموزان نابینا قرار گیرد و در این مسیر آموزش و پرورش استثنایی تعداد قابل توجهی از این دستگاه ها را خریداری کرده است.

امیر سرمدی، از همکاران این پروژه در گفت وگو با ایسنا، دستگاه عرضه شده در این شرکت دانش بنیان را نمایشگر بریل ویژه نابینایان دانست که در بخش بالای دستگاه، صفحه کلید بریل و بخش پایین آن مانیتور بریل قرار دارد و گفت: این دستگاه از سال ۹۶ به تولید رسیده و اخیرا امکانات جدیدی به این دستگاه اضافه شده است.

وی ادامه داد: بر اساس این امکان جدید، نابینایان این امکان را دارند که هر فایلی را از طریق فلش در داخل دستگاه کپی کنند و به صورت صوتی و بریل آن فایل را بخوانند، ضمن آنکه امکان تایپ فارسی و انگلیسی برای آنها از طریق این دستگاه فراهم شده است.

سرمدی، امکان ذخیره سازی فایل را از دیگر قابلیت های این نمایشگر عنوان کرد و یادآور شد: اخیرا زبان های آلمانی، عربی و فرانسوی هم در خروجی بریل این دستگاه اضافه شده است.

به گفته وی، در خروجی بریل زبان های فارسی، انگلیسی، آلمانی و فرانسوی و عربی و در ورودی بریل در حال حاضر زبان های فارسی، انگلیسی و آلمانی پوشش داده می شود و نابینایان می توانند تایپ بریل داشته باشند.

این محقق، دفتر تلفن، Music Player، نمایش فایل های صوتی و تصویری و امکان افزایش و کاهش سرعت صدا را از دیگر قابلیت های دستگاه نمایشگر بریل عنوان کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه بیشترین منابع نابینایان صوتی است و اغلب آنها با دور تند گوش می کنند تا یک فایل یک ساعته را در مدت یک ربع تا نیم ساعت گوش دهند، اخیرا ما این امکان را به ویژگی های دستگاه اضافه کردیم تا سرعت فایل صوتی افزایش داده شود.

سرمدی با بیان اینکه این دستگاه به واژه نامه چهار زبانه و نرم افزار قرآن با خروجی ترجمه فارسی و انگلیسی مجهز است، اظهار کرد: علاوه بر آن اخیرا امکان اتصال این دستگاه به وای فای را نیز فراهم کردیم.

وی در این باره توضیح داد: در گذشته برای اینکه این دستگاه به اینترنت متصل شود، باید از طریق بلوتوث به گوشی اندروید دستگاه متصل می شد، ولی با قابلیتی که به آن اضافه شد این دستگاه امکان اتصال مستقیم به وای فای را دارد و فرد نابینا یا از طریق Hotspot گوشی موبایل خود و یا مودم وای فای می تواند متصل شود و بدین ترتیب به صورت دسترس پذیر به فرد امکان وب گردی می دهد و خروجی صوتی و تصویری را نیز خواهد داشت.

سرمدی با اشاره به وضعیت تجاری سازی این دستگاه، گفت: سال گذشته قرار بود که سازمان بهزیستی ۱۰۰ دستگاه از این نمایشگر را خریداری کند، ولی تاکنون ۳۰ دستگاه از آن خریداری شده است. سازمان آموزش و پرورش استثنایی نیز در سال جاری تعداد قابل توجهی را خریداری کرده و قرار است در مدارس ویژه نابینایان توزیع شود.

سرمدی به وضعیت آنلاین بودن کلاس های درس نابینایان اشاره کرد و گفت: قرار است این دستگاه ها در اختیار دانش آموزان قرار گیرد و در صورتی که آموزش مجازی باشد، از آن در منزل استفاده می کنند.

وی به مزایای کاربرد نمایشگر بریل برای دانش آموزان نابینا اشاره کرد و ادامه داد: این دستگاه این امکان را برای فرد نابینا فراهم می کند که دیگر نیازمند به  همراه داشتن چندین کتاب بریل که دارای حجم زیادی است، نباشد.

این محقق این نمایشگر را یک تبلت بریل با وزن حدود ۷۰۰ گرمی دانست که ساعت ها شارژ باتری را نگه می دارد و می تواند یک روز تحصیلی دانش آموز را پوشش دهد.

سرمدی خاطر نشان کرد: کافی است تنها متن کتب مورد نظر در دستگاه بارگذاری شود تا بتواند متن را بخواند.

به گفته وی، در فاز پایلوت تعدادی کتب درسی را از آموزش و پرورش استثنایی گرفتیم و امسال که قرار است این دستگاه به دانش آموزان واگذار شود، متون کتاب ها در آن بارگذاری می شود تا متن را در تبلت در اختیار داشته باشند.

منبع: ایسنا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو + 9 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *