ساخت نرم افزار و مچبند هوشمند برای نابینایان در کشور

محققان مجموعه فناور جنرال تک اعلام کردند: برای اولین بار در جهان نرم افزار هوشمند صوتی نابینایان را طراحی و نمونه اولیه آن را تولید کرده اند، در صورت حمایت برای ارتقای آن محصول نهایی«مچ بندپا» روزی عصای سفید را جمع می کند.

محققان مجموعه فناور جنرال تک اعلام کردند: برای اولین بار در جهان نرم افزار هوشمند صوتی نابینایان را طراحی و نمونه اولیه آن را تولید کرده اند، در صورت حمایت برای ارتقای آن محصول نهایی در قالب یک «مچ بندپا» کمک کار بسیار بهتری برای روشندلان است و می تواند روزی عصای سفید را از سطح جهان جمع کند.

زهرا عرب دانش آموز سما نجف آباد در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری، با اشاره به این که نابینایان در استفاده از عصای سفید با مشکلات مختلفی روبرو هستند، گفت: با شرکت در دوره های آموزشی مجموعه فناور جنرال تک، روی این ایده که مشکل این عزیزان در محیط های جدید بویژه موانع قدی را برطرف کنم، پیگیری کردم و موفق شدیم يك نرم افزار برپايه تكنولوژي  ARطراحي كنيم.

مدیر مجموعه فناور جنرال تک نیز در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری، اظهار کرد: عصای سفید ابزار استاندارد جهانی برای کمک به نابینایان است با این حال روشندلان با کمک عصای سفید قادر به تشخیص موانعی که در ارتفاع وجود دارد نیستند.

وی افزود: همچنین روشندلان با عصای سفید قادر به تشخیص علائم موجود در محیط مانند سرویس بهداشتی، علائم پلیسی و غیره نمی باشند.

این محقق بیان کرد: در جهان امروز و با وجود پیشرفت روز افزون فناوریهای نوین و کاربردی یک موضوع مهم فراهم کردن شرایط حضور هرچه بیشتر حضور معلولان در جامعه است، بویژه روشندلان عزیز توانمندیها و استعدادهای ارزشمندی را برخوردار هستند که جامعه باید برخوردار از بستر شکوفا شدن همه استعدادها باشد، این ایده ای بود که دانش آموز فن آموز در دوره های جنرال تک پیگیری و اکنون نمونه اولیه تولید شده است.

محمدرضا اشکبوسی تصریح کرد: نرم افزار هوشمند صوتی نابینایان با قابلیت نصب بر بستر گوشی های هوشمند تلفن همراه طراحی شده است، با نصب نرم افزار روی گوشی همراه، دوربین حین حرکت روشندل اقدام به تصویر برداری از جهت مقابل می کند و در لحظه اقدام به پردازش و راهنمایی کاربر خواهد کرد.

وی گفت: نمونه اولیه روی پلت فرم اندروید و برای مسیر یابی علائم محیط ورودی سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد پیاده سازی شده که با نصب بر روی گوشی همراه فرد روشندل به محض ورود به این محیط فعال شده و در مسیریابی به کاربر کمک می کند.

آیا نرم افزار قابلیت ورود به بازار بصورت گسترده در سطح یک شهر یا کشور و حتی جهان را دارد، در صورت امکان پذیر بودن بفرمایید با چه سرمایه گذاری و در چه مدت زمانی می تواند محقق شود؟

اشکبوسی با تصریح این که در طراحی ناوبری این نرم افزار از دستیار صوتی گوگل و اپل الگوبرداری کرده ایم، گفت: این اولین نمونه نرم افزار در نوع خود در جهان است و قابلیت توسعه و استفاده برای سطح جهانی را دارد منتها نیازمند ارتقا نمونه اولیه است که باید وارد یک فاز استارت آپی شود.

وی افزود: ایده این نرم افزار توسط زهرا عرب مارکده دانش آموز متوسطه دوم سما نجف آباد در دوره های آموزشی فناور مجموعه جنرال تک مطرح و با سرپرستی پروژه و منتورینگی که از این ایده کردیم نمونه اولیه ساخته شد، برنامه های ارتقا هم پیش بینی شده منتها این پروژه نیازمند سرمایه کلانی حداقل 1.5 میلیارد تومان است که مانع سنجی و علائم پیاده سازی شود و چنانچه یک تیم حداقل ده نفره از مهندسان و متخصصان خبره برنامه نویسی داشته باشیم پیش بینی می کنیم در یک بازه شش ماهه به یک نمونه کاملتری برسیم که بصورت یک مچ بند پا در فاز اولیه طراحی و ساخته می شود بطوری که روشندل عزیز نیازی به استفاده از عصای سفید هم نداشته باشد.

آیا برای رسیدن به محصول نهایی «مچ بند پا» جایی برای حمایت پیگیری کرده اید؟

مدیر مجموعه فناور جنرال تک گفت: خیلی مایل هستیم حمایت شویم تا حد ممکن هم تلاش می کنیم بویژه در جشنواره ها چه داخلی و چه خارجی شرکت می کنیم، همین الان هم نرم افزار در جشنواره اختراعات هندوستان اینکس 2021 شرکت کرده که امیدواریم به زودی نتیجه آن اعلام شود.

منبع: خبرگزاری علم و فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 + 5 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *