مفید کوزلیچ نجار نابینایی که ماکت مسجد می سازد

کم نیست تعداد نابینایانی که سعی کرده اند شغلی متفاوت از مشاغل مرسوم نابینایان برای امرار معاششان اختیار کنند. در میان مشاغل غیر متعارف برای نابینایان، نجاری از جایگاه ویژه ای برخوردار است. سید مرتضی فاطمی را که همه ما می شناسیم. نابینای ابزار به دستی که هر نوع جادویی با اره و تیشه از او ساخته است. پیشتر هم در همین ستون، قصه زندگی «ویلسون ناموتین» را حکایت کرده بودیم؛ یک نابینای اهل کنیا که حالا بیش از چهل سال است به نجاری می پردازد و برای خودش اسم و رسم و آبرویی در شهر محل زندگی اش دست و پا کرده. به تازگی یک نجار نابینای دیگر هم توانسته نام خود را به صدر اخبار پایگاه های خبری بین المللی برساند.

مفید کوزلیچ، با وجود فقدان بینایی در ساخت ماکت های مساجد توانمندی بالایی دارد و با این هنر خود ماکت های چوبی مساجد را به زیبایی ساخته و به فروش می رساند.

پایگاه خبری «الجزیره» در باره اش می گوید که وی در روستای «فوکوتیچی» منطقه «زنیتسا» زندگی می کند و زیرزمین منزلش را به کارگاهی تبدیل کرده است که در آن ماکت های چوبی مساجد را می سازد.

او از ۱۳ سال پیش به این هنر روی آورده و ماکت های ساخته شده را به فروش می رساند.

کوزلیچ در یک حادثه در بازی با یکی از دوستانش در مدرسه ۵۰ درصد بینایی اش را با اصابت سنگ به چشم راستش از دست داد و زمانی که ۲۵ سال داشت به دلیل پارگی شبکیه نابینا شد.

وی که ۵۰ سال دارد، می گوید: خیلی سخت است که انسان در کودکی یکی از چشمانش را از دست بدهد، من با یک چشمم می دیدم و با وجود همه سختی ها دوره متوسطه را پشت سر گذاشتم؛ اما نتوانستم تحصیلاتم را ادامه دهم.

کوزلیچ که از کودکی به کارهای چوبی علاقه داشته، در این باره تصریح کرد: از کودکی بوی چوب را دوست دارم و از آن چیزهای زیادی می سازم.

وی که پس از جنگ بوسنی در سال های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ به شغل نجاری روی آورده است، از اینکه در کارش مهارت یافته، به خود افتخار می کند و می گوید: این کار را با قطعات کوچک چوب و هیزم شروع کردم.

این هنرمند بوسنیایی تأکید کرد: قبل از اینکه بینایی ام را به طور کامل از دست دهم، ابزارهای نجاری را می شناختم و پس از نابینایی، تصویر اشیاء را با لمس کردن در ذهنم تداعی می کردم، فقط رنگ ها را نمی توانم احساس کنم.

وی همچنین بیان کرد: با گذشت زمان ماکت سازی مساجد را آغاز کردم و مردم این ماکت ها را می خریدند و استقبال آنقدر زیاد بود که مجبور شدم دو ابزار جدید بخرم تا بتوانم سفارش های در حال افزایش را به موقع تحویل دهم.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 + یازده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *