ClubHouse کلید واژه ی جدید ساکنان فضای مجازی

اگر اهل شبکه های اجتماعی باشید حتماً اسم «کلاب هاوس» (ClubHouse)  به گوشتان خورده است. ایده ای که احتمالاً نابینایان بهتر از هر کس دیگری قدرش را خواهند دانست. چه، این شبکه اجتماعی جدید التأسیس، بر خلاف رسانه ها و شبکه های مجازی که تا به حال به وجود آمده اند، صرفاً مبتنی بر صدا است و دیگر نه خبری از نوشته ها با انواع مختلف رسم الخط است که صفحه خوان ها در خواندنشان به دست انداز بیفتند و نه اثری از شکلک ها و صورتک ها در آن دیده می شود که حالا کاربر نابینا معنی اش را متوجه بشود یا نه.

در کلاب هاوس تنها صدا است که از یک کاربر به سایر کاربران ارسال می شود.

با توجه به حضور برخی مقامات بلند پایه کشوری در اتاق های کلاب هاوس و احتمال بهره برداری گروه ها و جناح های گوناگون سیاسی از این بستر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، بد نیست نگاهی به این ابزار تازه متولد شده بیندازیم و قدری به شناسایی اش بنشینیم.

کلاب هاوس (Clubhouse) یک اپ شبکه اجتماعی چت صوتی قابل دسترسی با دعوت نامه است که در سال ۲۰۲۰ توسط توسعه دهندگان نرم افزار .Alpha Exploration Co راه اندازی شد. در اوایل سال ۲۰۲۱، این اپ بیش از 10 میلیون دانلود از اپ استور داشت و ارزش آن نزدیک به یک میلیارد دلار رسید. Clubhouse دارای طیف گسترده ای از کلوپ ها و اتاق های مجازی با مکالمه در موضوعات مختلف است، به عنوان مثال برنامه های گفتگو، موسیقی، شبکه، دوست یابی، اجراها و بحث های سیاسی. این برنامه دارای کاربران مشهوری از جمله Drake، Kevin Hart و Tiffany Haddish است که مکالمات مجازی را در کلاب هاوس برگزار می کنند. بر اساس آمارهای ارائه شده توسط وبسایت  App figure، شبکه اجتماعی کلاب هاوس توانسته 3 میلیون بار توسط کاربران دانلود شود و همین در نوع خود رشد قابل توجهی به حساب می آید. چیزی حدود 2 میلیون و 300 بار از این دانلودها در ژانویه سال 2021 اتفاق افتاده و جالب تر آنکه وبسایت App figure مدعی شده که 30 درصد از دانلودهای اپلیکیشن کلاب هاوس Clubhouse از تاریخ 28 ژانویه به بعد بوده است.

همانطور که گفته شد، ثبت نام و حضور در کلاب هاوس، مستلزم داشتن دعوتنامه است. به این معنا که کسی که کاربر این شبکه اجتماعی است می تواند هفت نفر را به این پلتفرم دعوت کند. کلاب هاوس برای جلوگیری از تولید هرج و مرج و ورودِ مزاحمان، جریمه هایی را هم برای کسانی که ندانسته و نشناخته برای دیگران دعوت نامه ارسال کنند، وضع کرده است.

در حال حاضر نسخه رسمی کلاب هاوس فقط برای محصولات اپل و سیستم عامل IOS منتشر شده و هنوز نسخه اندرویدی آن به بازار نیامده اما کاربران علاقمند می توانند از یکی دو نسخه آزمایشی و غیر رسمی که در فروشگاه گوگل عرضه شده برای ورود به کلاب هاوس در اندروید استفاده کنند.

نکته ای که مستلزم دقت کاربران است این است که اپلیکیشن های غیر رسمی به تأیید کلاب هاوس رسیده اند اما در ایران و بسیاری کشور های دیگر شاهد نوعی آشفتگی در رد و بدل کد های دعوت این شبکه اجتماعی هستیم. برخی این کد ها را خرید و فروش می کنند و بعضی هم ترجیح می دهند برای دریافت کد، به سراغ روبات های تلگرامی بروند.

کلاب هاوس اعلام کرده از نظر امنیتی هیچ مسؤولیتی در قبال کد هایی که از این طریق در اختیار کاربران قرار می گیرد نخواهد داشت. با توجه به لزوم ثبت شماره تلفن در فرم درخواست کد دعوت، تمام مسؤولیت های امنیتی به عهده خودِ کاربر خواهد بود. کلاب هاوس از نظر دسترسی پذیری هم در وضعیت مناسبی قرار دارد و هر دو نسخه اندروید و IOS تماماً با صفحه خوان ها سازگار است.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سیزده − ده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *