اپلیکیشن Accessibuild، امکانی تازه برای مسیریابی نابینایان داخل ساختمان‌ها

«Accessibuild» که نامش از دو واژه Accessibility به معنای قابلیت دسترسی و Building به معنی ساختمان گرفته شده، نام اپلیکیشنی است که دو نفر به نام‌های « Marc Rayner» و «Jeff Godfrey» آن را برای تسهیل مسیریابی افراد دارای آسیب بینایی طراحی کرده‌اند. جف، خود معماری است که به تازگی بیناییش را از دست داده و حالا با شعاری تازه یعنی تبدیل کانادا به یک کشور بدون موانع فیزیکی برای معلولان، مسیر شغلی خودش را دنبال می‌کند. به گزارش وبسایت پکتوس، مدیر کل کمپانی «Y4U Technologies» در منطقه North Bay در کانادا، روش تازه‌ای برای تسهیل مسیریابی نابینایان در محیط‌های داخلی ساختمان‌ها ابداع کرده است. جرقه این اتفاق زمانی زده شد که پارلمان کانادا، قانونی معروف به قانون C-81 را به تصویب رساند که دولت را موظف می‌کرد روند حذف موانع فیزیکی و تبدیل این کشور به کشوری فاقد موانع فیزیکی را آغاز کند. جف در سال ۲۰۱۸ و درست به محض تصویب این قانون، به فکر طراحی ابزار‌هایی برای تحقق آن افتاد. او دریافت که با استفاده از مدل توسعه پایدار، می‌تواند به سراغ مشکلی برود که به عنوان یک شهروند نابینا، در ساختمان‌های کشورش با آن مواجه بوده است. جف در این باره می‌گوید: «متوجه شدم می‌توانم با اتکا به دانش و خلاقیت خودم و فناوری‌های موجود، الگویی طراحی کنم که توجه جامعه را به خود جلب کند. این شد که جف، با همکاری کمپانی ساختمانی SRP که او را در استخدام خود داشت و همراهی مارک، شریک تجاری خود، در سال ۲۰۱۹ اقدام به راه اندازی این الگو کرد.

تیمی از متخصصان گرد هم آمدند و به کمک نرم افزار‌های معماری، نقشه ساختمان‌ها را با تمام جزئیات، رسم کردند. سپس، نقشه‌ها بر روی یک پایگاه جهت استفاده کاربران، بارگذاری شد. کاربران می‌توانند با نصب یک اپلیکیشن بر روی گوشی خود، نقشه هر کدام از ساختمان‌ها را دانلود کنند. علیرغم اینکه این امکانات به طور خاص برای نابینایان طراحی شده‌اند، محدودیتی برای استفاده سایرین در نظر گرفته نشده و همگان می‌توانند از قابلیت‌های طراحی شده، بهره ببرند. آنها امیدوارند اطلاعات نقشه‌های بارگذاری شده از حدود استفاده نابینایان فرا‌تر برود و معلولان نشسته بر صندلی چرخدار و حتی افراد نا آشنا به زبان انگلیسی را هم در بر گیرد.

روش کار این اپلیکیشن به این ترتیب است که کاربر به محض ورود به یک ساختمان که نقشه آن در Accessibuild بارگذاری شده، مقصد خود را که می‌تواند هر کدام از بخش‌ها یا اتاق‌های آن مجموعه باشد، مشخص می‌کند و اپلیکیشن، بر اساس نقشه‌ای که از پیش آماده شده، فاصله تا مقصد و موانعی که در مسیر فرد نابینا قرار دارد را محاسبه و شناسایی می‌کند. در این مرحله، اپلیکیشن شروع به راهنمایی کاربر می‌کند. به طور مثال، این نرم‌افزار می‌تواند به کاربر بگوید که از تعداد مشخصی پله بالا برود و در پایان پله‌کان، به راست یا چپ بپیچد.

این اپلیکیشن می‌تواند به کمک فناوری خاصی به نام Lidar که SRP از آن بهره می‌برد و از نور و فاصله برای ساخت نقشه سه بعدی ساختمان‌ها استفاده می‌کند، نقشه‌هایی با ضریب خطای سه میلیمتر طراحی کند که در نوع خود، دقت بسیار شگفت‌آوری محسوب می‌شود. کاربر حتی می‌تواند بعد از رسیدن به مقصد، توضیحاتی در باره نقطه مورد نظرش دریافت کند. به طور مثال، اگر مقصد کاربر، سرویس بهداشتی باشد، طراحان نقشه می‌توانند توضیحاتی در خصوص محل قرارگیری کابین‌های توالت، روشویی‌ها و دستگاه‌های خشک کردن دست یا سطل‌های زباله درج کنند تا کاربر بتواند در صورت نیاز، آنها را هم مطالعه کند. استفاده از Accessibuild برای کاربران رایگان است و فقط مبلغ اندکی جهت تهیه نقشه، از صاحبان یا متولیان ساختمان‌ها دریافت می‌شود. این اپلیکیشن در تاریخ ۱۰ ژانویه ۲۰۲۰ رونمایی شده و در اختیار نابینایان کانادایی قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × 5 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *