در کنفرانس سالانه توسعه دهندگان گوگل چه گذشت/نگاهی به برنامه های این شرکت در حوزه دسترس پذیری

شگفتی هر ساله کاربران با انقلاب گوگل

کمپانی Google مراسم سالانه ای دارد که طی آن توسعه دهنده هایش را از سر تا سر دنیا گرد هم میآورد تا جدیدترین اتفاقات پیش رو را به اطلاع آنها و سایر علاقمندان تکنولوژی برساند. امسال هم مثل هر سال اتفاقاتی رقم خورد و از امکانات تازه ای رونمایی شد که هر دنبال کننده اخبار فناوری را وادار به تحسین و حیرت کرد. گوگل همه ساله در حوزه مرتبط با ما، یعنی دسترسی پذیری هم برگهای برنده برای رو کردن دارد. امسال هم با چند اتفاق در این بخش همه را شگفتزده کرد.
Google Lens text to speech یکی از جذابترین فناوریهایی بود که در کنفرانس امسال رونمایی شد. این امکان که با یک کد ۱۰۰ کیلوبایتی قابل دستیابی است و به همین علت هم پیشبینی میشود حتی در گوشیهای ارزان قیمت اندرویدی قابل استفاده خواهد بود، به کاربر امکان میدهد به کمک دوربین، نوشته های محیط اطراف را بخواند. نوشته ها به کمک موتور صوتی تعبیه شده در گوشی به صورت خودکار برای کاربر خوانده میشوند. این قصه سوی جذابتری هم دارد و آن این است که گوگل این امکان را هم در اختیار کاربران گذاشته که متونی که توسط دوربین شناسایی میشوند، به زبان دیگری ترجمه و برای کاربر خوانده شوند. مثلاً کاربران میتوانند در محیطی پر از تابلوها و نوشته های انگلیسی از گوگل بخواهند ضمن شناسایی تصاویر انگلیسی، آن را به فارسی ترجمه کند و برای کاربر بخواند.
قابلیت دیگری که اتفاقات بسیار قابل توجهی را رقم خواهد زد، امکانی به نام Live transcribe است. این امکان برای کسانی طراحی شده که مشکل شنوایی دارند. Live transcribe قادر است تمام گفتگوهای اطرافیان را بشنود و با سرعتی قابل قبول آنها را به شکل متن بر روی صفحه نمایش دهد. به این ترتیب ناشنواها یا کمشنواها میتوانند به راحتی در گفتگوها مشارکت داشته باشند. Live Caption هم قابلیتی است که در همین راستا فراهم شده است. این قابلیت فقط بر روی ویدئوها فعال خواهد بود. به کمک این امکان کاربران میتوانند تمام بخشهای گفتاری ویدئوها را به صورت نوشتاری در اختیار داشته باشند. آنچه ماجرا را عجیب میکند این است که کاربران برای استفاده از این امکان نیازی به اتصال اینترنت ندارند و این ابزار حتی قادر است محتوای گفتگوهای تماسهای تصویری را هم به متن تبدیل کند. این به آن معنا است که آسیبدیدگان شنوایی خواهند توانست به سادگی مکالمه تصویری داشته باشند.
از همه اینها عجیبتر اما امکانی به نام Project Euphonia است. این قابلیت میتواند حالات چهره را در گروههای خاص نظیر مبتلایان به ALS یا آنها که دچار سکته شده اند تفسیر کند و مکنونات ذهنیشان را دریابد و برای طرف مقابل بیان کند. به این ترتیب این گروه از کاربران هم خواهند توانست در گفتگو با دیگران مشارکت کنند.
منبع: ایران سپید

2 دیدگاه دربارهٔ «در کنفرانس سالانه توسعه دهندگان گوگل چه گذشت/نگاهی به برنامه های این شرکت در حوزه دسترس پذیری»

  1. سلام. یعنی واقعا این قابلیت text to speech از فارسی هم پشتیبانی میکنه و بالاخره ما فراموش نشدیم و تحریمها از امکانات مناسب محروممون نکرد؟
    آنلاین کار میکنه یا آفلاین یا هر دو؟
    من که لازم داشتم چنین ویژگیی رو.

    1. سلام. با توجه به پشتیبانی Google OCR از زبان فارسی، به احتمال فراوان این قابلیت زبان فارسی را هم پشتیبانی خواهد کرد. مگر آنکه دستِ تحریم‌ها در کار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 − نه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *