ترفند: تنظیماتی که محیط اندروید را برای استفاده کاربران سالمند ساده می‌کند

عرضه گوشی‌های هوشمند جدید با انواع و اقسام تکنولوژی‌ها و قابلیت‌ها معمولا هیجان‌انگیز است، ولی این هیجان اغلب برای نوجوانان و جوانان است که براحتی می‌توانند این تغییرات را یاد بگیرند.

برای افراد مسن که یادگیری چیزهای جدید با سرعت کمتری صورت می‌گیرد، استفاده از این گوشی‌ها و تبلت‌ها آسان نیست.

در برخی گوشی‌های اندرویدی آن‌قدر تنظیمات و گزینه‌ها زیاد شده است که حتی نمی‌توان فهرست نامشان را به خاطر سپرد! گوشی‌های آیفون به دلیل یکنواختی تجربه کاربری کمی بهتر هستند،‌ ولی استفاده از ویژگی‌های آنها هم گاهی چندان سرراست نیست. در این وضعیت راه‌حل چیست؟ معلوم است، ساده‌تر کردن تجربه کاربری این گوشی‌ها! در این نوشته بنا داریم به تنظیماتی اشاره کنیم که با اعمالشان بر روی گوشی‌ها و تبلت‌های اندرویدی می‌توانید محیط این دستگاه‌ها را برای کاربران سالمند ساده‌تر و جذاب‌تر کنید. در ادامه با این پیشنهاد‌ها همراه باشید.

در گوشی‌های اندرویدی می‌توانید نحوه باز کردن قفل صفحه را براساس اثر انگشت تنظیم کنید

ساده‌سازی اندروید

لانچر و حالت ساده

واضح است که لانچر اندروید تاثیر به‌سزایی در تجربه استفاده از آن دارد و اگر بخواهیم یک‌گوشی اندرویدی را برای افراد مسن ساده کنیم، باید از این‌جا شروع کنیم. در برخی گوشی‌های اندرویدی به‌صورت پیش‌فرض حالتی به نام «حالت ساده» (Easy Mode) تعبیه شده است که عملا بخش‌های اضافه و شلوغ را حذف کرده و گوشی را به شکلی ساده و خلوت در اختیار کاربر می‌گذارد.

این گزینه را معمولا در بخش شخصی‌سازی (Personalization) پیدا می‌کنید. اگر این حالت در گوشی نبود، به جای آن می‌توانید از لانچرهای ساده دیگر استفاده کنید. Necta و Wiser دو لانچری هستند که مخصوص این کار توسعه یافته‌اند و با محیطی ساده، اپ‌ها و تنظیمات اصلی را در دسترس می‌گذارند. پس از نصب هر کدام از این لانچرها،‌ کافی است دکمه خانه گوشی را زده و این لانچر را انتخاب کنید. گزینه «همیشه» را هم بزنید تا این لانچر به‌صورت پیش‌فرض فعال شود.

کیبورد

تایپ با کلیدهای کوچک کیبورد گوشی‌های هوشمند برای مسن‌ترها چندان آسان نیست.

Huge Keyboard همان‌طور که از نامش مشخص است، کیبوردی با کلیدهای واقعا بزرگ است که امکان تغییر اندازه و شخصی‌سازی را هم دارد. MessageEase کیبوردی است که با شکل عجیبش شما را یاد دوران گوشی‌های نوکیا می‌اندازد! که البته با کلیدهای بزرگش اصلا بد نیست. کیبوردهای دیگر مانند 1C Big Keyboard یا Big Button Keyboard هم با حفظ ساختار کیبوردهای استاندارد، تایپ را با کلیدهای بزرگ آسان می‌کنند.

تنظیمات حسی!

مانند آیفون، در اندروید هم می‌توانید اندازه متون، ولوم و همچنین روشنایی صفحه را برای استفاده راحت‌تر مسن‌ترها تغییر دهید.

برای بزرگ کردن اندازه متن، دو راه دارید: در برخی گوشی‌ها، این تغییر را می‌توان از قسمت Display و بخش تنظیمات فونت انجام داد، اما اگر به هر دلیل این گزینه را نداشتید، به قسمت Accessibility در تنظیمات بروید و گزینه «متن بزرگ» (Large Text) را انتخاب کنید. از برنامه Big Font هم برای این کار می‌توانید استفاده کنید. تنظیمات روشنایی صفحه و صدا هم که در گوشی‌های اندرویدی مشخص است. برای روشنایی صفحه اگر می‌خواهید کمی پیشرفته‌تر عمل کنید، می‌توانید اپ Lux را نصب کرده و به طور دقیق میزان آن را تنظیم کنید.

تنظیمات امنیتی و سلامتی

در گوشی‌های اندرویدی جدید هم می‌توانید نحوه باز کردن قفل صفحه را بر اساس سنسور اثر انگشت تنظیم کنید تا نیازی به حفظ کردن رمز گوشی نباشد. این مورد را از قسمت Security یا Lock Screen در گوشی انجام دهید. اگر نگران گم شدن گوشی هستید، اپ Find My Device را که خود گوگل عرضه کرده است نصب کنید تا با اتصال آن به اکانت گوگل‌تان بتوانید براحتی مکان گوشی را پیدا کنید.

این اپ همچنین قابلیت آن را دارد که اگر گوشی نزدیک است، با پخش صدایی مکانش را اعلام کند! در زمینه سلامتی نیز تلفن‌های همراه جدید معمولا به‌صورت پیش‌فرض برنامه‌ای با عنوان Health یا شبیه به آن را نصب دارند که به کمک داده‌های دریافتی از سنسور ضربان قلب یا قدم‌شمار، پروفایلی برای بررسی سلامتی کاربر ایجاد می‌کنند که می‌تواند برای افراد مسن مفید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × 5 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *